PMS-OIREET TEKEVÄT HULLUKSI!

pmshirviö

Nyt tuntuu, että oikeesti alkaa riittämään! Joka kk ennen menkkoja olen valmis jättämään perheeni ja mieheni. Itkettää ja vituttaa! Haluan olla vain rauhassa! Pinna on lyhyt ja vituttaa joka pienikin vastoinkäyminen.

Mitään masennuslääkkeitä en halua syödä, koska vaiva on vain ennen menkkoja. Kärsin siitä itse ja läheiseni kärsii.

Oireita on paljon....himo ruokaan, mieletön ärtymys, pinna kireä, ahdistaa ja masentaa kaikki, itsemurha-ajatukset, rinnat turpoaa ja sattuu, selkäkivut, itkuherkkyys, painajaiset. Nyt on alkanut tuntumaan siltä, että seuraksi liittyy paniikkihäiriö. Miten tämän kanssa voi elää reilun viikon.

Joten mistä apu tähän?? Onko b6 vitamiinista apua? jossain luki, että olisi. En jaksa tätä hulluus kohtausta enää joka kuukausi!

96

8661

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pmshirviö

   No kukakohan tietää parhaiten, no minä itse ja voin sanoa, että ihan sama juttu JOKA kuukausi ennen menkkoja. Olen pitänyt päiväkirjaa tästä ihan sen takia, että kai tässä on lääkäriin lähdettävä. Ja sen huomaa, kuinka muuttuu, kun menkat alkavat eli tasan on hormooneista johtuvaa!

  • arehtj

   Alapa syömään soijatuotteita , siinä on kasvisestrogeeniä ja oireesi voivat helpottaa.

  • pimpeli pom

   PIMS! sanoi nainen - ja nainen sekosi.

  • toinen psm hirviö

   Aloittajalle, tiedän että noi oireet on todellisia sanoi kuka mitä tahansa.
   Yksi itseäni helpottava on ollut sinkki. Lisäksi jotkut helokkiöljy kapselit ja varmasti myös tuo soija. Mutta parhaiten oireisiini on auttanut just noi sinkkikapselit.
   Myös b- vitamiini helpottaa joitain, itselläni on Trineurin b-vitamiini.

   Ja vaikket haluais syödä masennus lääkkeitä, niin luontaistuotteissa on ns. "rauhoittavia" tai sitten ihan mietoja bentsoja niille pahimmille hetkille.

   Niitähän ei tarvi syödä kun muutamana päivänä ja muutama tabletti.

  • Anna-631

   Varaa aika gynekologille. Minulla auttoi Diane Nova e-pilleri tuohon. Olin hirviö ja läheiset saivat kärsiä. Kaikki ärsytti ja mieliala vaihteli laidasta laitaan. Syön 3 laattaa putkeen joten kuukautiset on 3 kk: välein.

  • Loppu Propagandalle

   Oireet ovat todellisia - ja nyt puhutaan mielialasta, ei kuukautiskivuista.

   Mutta syy ei ole kuukautiset.

   Nosebo- vaikutus on olemassa, kun tietää kuukautisten olevan tulossa niin odottaa ikävyyksiä...

   Tutkija on nainen.

   Gillian Einstein is a faculty member in the Departments of Psychology and Public Health Sciences, Senior Scientist at Women's College Research Institute, Mentor for the Health Care Technology and Place program, and a member of both the Institute for Human Development, Life Course, Aging and Sexual Diversity Studies at the University of Toronto. She is also Director of the new Collaborative Program in Women's Health at the University of Toronto and Treasurer of the Organization for the Study of Sex Differences

   http://www.psych.utoronto.ca/users/einstein/cv.html

   PMS on hyvä tekosyy saada huomiota, olla vittumainen ja esittää martyyriä.

   • pmshirviö2

    Juurikini mieliala oiresita puhun., viikko enen menkkoja alkaa itkuisuus ja pinnan kireys. kolmea päivää ennen menkkojen alkua tilanne on se että makaan sängyn pohjalla ja itken koko valveilla olo ajan. väsymys on ihan järjettömän kovaa.. mikään ei kiinnosta ja millään ei ole enää väliä. exien ja nykyisen mieheni mukaan muutun ihan eri ihmiseksi viikon ajaksi.otan nokkiini helposti.. itken ja olen äärettömän väsyny. yksinkertaisesti ihan mahdoton.

    kun veren tulo alkaa elämäni kirkastuu ja tulee täysi käännös mun mielialaan. Olen puhunu aiheesta miljoonat kerran gynellä ja syönyt pms oireisiin masennus lääkkeitä.

    Hassuinta oli huomata että alkuraskauden aikainen hormoni ryöppy joka alkoi 8-10 rv:n aikana oli samanlainen kuin mun pms oireet. Mielilala veti ihan samaa rataa mutta paljon kauemmin. myös kaikki hormooni pillerit saa saman mieliala muutoksen aikaiseksi.. ihan samanlaisena. e-pillerit, minipillerit ja jälkiehkäisy tapletit.. se on ikävä totuus että tuo tutkimus tulos on floppi


   • 32111121

    Osaatko edes lukea enkkua?

    Voisit antaa suoran linkin itse tutkimukseen.


   • Loppu Propagandalle
    Loppu Propagandalle kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Korj.

    Otsikko kuuluu
    "PMS may not exist, research shows.. P oli jäänyt pois.


   • minskimii
    Loppu Propagandalle kirjoitti:

    Korj.

    Otsikko kuuluu
    "PMS may not exist, research shows.. P oli jäänyt pois.

    "MS may not exist, research shows" Voi jösses. Siinähän sanotaan, että PMS ei välttämättä ole olemassa! Tutkimus ei siis suoranaisesti kiellä taikka myönnä mitään.


   • äsken sain pms

    Ajattelin aikasemmin samalla tavalla, mutta aliotin käyttää e-pillereitä ja huomasin, että itken ilman syytä 3 pv ennen kuukautisia joka kuukausi. Ilman syytä! Mulla on ihana elämä, ja en haluaisi itkeä 3 tuntia sen takia, että perunoilla kestää liian kauan kiehua!!! Ei ollut aikaisemmin mitään sellaista, vaikka kuulin PMS-syndromasta aikaisemmin. Se ei ole kaikilla naisilla, mutta se on ehdottomasti hormoonien vaikutus, koska muuta selitystä ei löydy. en mä ole muita päiviä niin hullu.


  • kundit suksikaa suol

   hah..joku mies asialla tuossa tutkimuksessa. naiset tietää nää asiat kuitenkin parhaiten.

  • avun saanut!

   Minua auttaa SSRI-lääke, en syö sitä joka pv., sen käyttö ns. räätälöitiin ja se on tosiaankin auttanut vaikeisiin PMS-oireisiini.

  • Loppu Propagandalle

   On se hienoo, kun placebolääkkeellä lähtee nosebo-oireet....

   • Faktaa______________

    hmm.. toiv. kirjoittaja ymmärtää eron PMS oireyhtymän ja tavallisten menkkoja edeltävine vaivojen välillä.. PMS oireyhtymä on toiselta nimeltään kuukautisia edeltävä masennus.. kuukautisten läheisyyden laukasemia muitavaivoja on kuukautismigreeni. Toiset meistä naisista on herkempi hormonaali tasojen vaihteluun..

    "Ajatellaan, että normaali munasarjatoiminta ja normaalit hormonipitoisuudet jostain syystä aiheuttavat poikkeavan vasteen keskushermostossa. Keskushermoston välittäjäaineilla, mm. serotoniinilla ja GABA:lla uskotaan olevan osuutta syndrooman synnyssä. Lieviä vaivoja ilmenee lähes kaikilla naisilla jossakin vaiheessa elämän varrella, vaikeasta oireilusta kärsii 4–10 % naisista. Tyypillisintä oireilu on 35–45-vuotiailla."

    http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00163

    Pms oireyhtymästä kärsievien naisten (eli kuukautisia edeltävää masennusta kärsievien naisten) aivot tuottaa serotoniinia vähemmän kuin pitäisi.. siitä samasta syystä usein tällaisilla naisilla on myös taipumus migreeniin ja muihinkin masennus tiloihin. (serotoniini vähäinen tuotantoa on myös migreenin ja muiden masennustilojen syynä) siksi pms oireita hoidetaan ssri lääkkeillä eli serotoniinin takaisin oton estäjillä jotka antaa serotoniinia aivoille. näin helpottaa pms oireita.

    on aivan eri puhua tavallisesta kuukautisiin liittyvästä lievästä mielialan muutoksista kuin pms oireyhtymästä.. ne sekoitetaan.

    Sitten vielä ajateltavaa... uskotko tosiaan jokaista hömpämpömppä tutkimustulosta?? Maapallohan oli joskus joidenkin tutkimuksien mukaan litteä ja maailmanlopunkin piti olla jo tullut moneen kertaan erilaisten tutkimusten mukaan..

    että se niistä tutkimustuloksista.. JÄRJEN KÄYTTÖ OLISI KYLLÄ SALLITTUA KUN NOITA MEDIA JULKAISUJA LUKEE. ja suosittelen sitä kriittistä silmää. aina ei kannata uskoa kaikkea eikä olla niin sinisilmäinen.


  • testattu

   Tutustupas akupunktioon...voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu.

  • 4T33th

   Mun tyttöystävä kanssa sekoaa "kerran" kuukaudessa. Siis pahat oireilut kestää muutaman päivän. Menkkojen tietämillä maailma kaatuu niskaan, kaikki on turhaa, kukaan ei välitä, kaikki vihaa, looginen ajattelu katoaa, vain negatiivisia ajatuskehiä, suurin piirtein kaikki vanhat kaunat palaavat pinnalle, pelkkää itkua ja masentelua, ainoa vaihtoehto tuntuu olevan aina itsari. Ja voi sitä itsesäälin määrää...

   Ainakin hänen tapauksessa elämän ollessa muutenkin stressaavassa tilassa, selkeästi hormonaalinen vaihtelu sekoittaa nupin. Eli epäilen, että stressaantunut nainen saa herkemmin PMS -oireita.

   Sitten menkkojen ulkopuolella on muutoin ihan ok menoa, silloinkin toisinaan valittaa elämän stressiä, mutta ei romahda juurikaan menkka-ajan kaltaisesti, ja pystyy positiivisempaan ajatteluun, hymyilemään ja nauramaan.

  • vertaistukea

   täälläkin itkeskellään juuri samoista oireista kärsien... etsin apua ja täältä löytyikin pari hyvää vinkkiä, jotka menevät kokeiluun, koska pillereitä en syö. itselläkin todella stressaava tilanne ja menkat alkamassa muutaman päivän sisällä.. tunnen suurta itsesääliä ja itsetuhoisuutta, on vaikeaa elää tän mielipahan kanssa. ja sekin pännii et joka kk joutuu käydä tää läpi

  • MD, PhD

   En tiedä itkeäkkö vai nauraa sulle "Loppu Propagandalle"... oot kyllä niiiiin NOLO!!!
   Oikeastikko tulet YHDEN (sattumoisin omaa mielipidettäsi tukevan) tieteellisen artsan perustella tänne pätemään? Huoh...

   Kymmenisen vuotta lääketieteellistä tutkimusta tehneenä voinen antaa sulle vähän vinkkejä:
   Jos haluat oikeasti tietää jostain ilmiöstä/sairaudesta tms. aloita PubMedista (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed). Hae artikkeleita useilla eri hakusanoilla (pre menstrual syndrome, PMS, PMD, PMDD). Näillä saanet luettavaksi USEITA SATOJA aiheesta tehtyjä tutkimuksia. Lue VÄHINTÄÄN 100 ja vertaile niitä kriittisesti: missä lehdessä tutkimus on julkaistu (impact factor eli kuinka arvostettu lehti kyseessä, keskity vaikka yli 6:n lehtiin) millainen on tutkimuksen aineisto (kuinka monta potilasta, keissit vs. kontrollit, missä populaatiossa jne). Tämä vaatii aikaa ja vaivaa, mutta ei pitäisi olla yllätys että sillä tavalla tieteellisiin julkaisuihin perustuvaa tietoa hankitaan OIKEASTI. Joka ikisestä aiheesta löytyy tulosta puolesta ja vastaan ja IKINÄ et voi perustaa mielipidettä vain yhden jutun varaan!
   Tässä tapauksessa kyse on ihan todellisesta syndroomasta jota on tutkittu varsin paljon. Esimerkiksi NEJM on julkaissut asiasta case-reportin (http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMcp012067) - ko lehti on arvostetuin lääketieteellinen julkaisufoorumi tällä hetkellä (IF yli 50!) - tämä jo kertoo että kyse on todellisesta ilmiöstä. Aloita vaikka siitä ja sen reffeistä...

   • Loppu Propagandalle

    On varmasti julkaistu paljon kaikenlaista, koska lääketeollisuus haluaa myydä mielialalääkkeitä tai hormonivalmisteita Ja diaganoosit keksii Yhdysvaltain Psykiatriyhdistyksen, APA:n lääketeollisuussidonnaiset "asiantuntijat", jota yleensä myös suosittelevat "sopivaa" lääkehoitoa.

    Tiedän kyllä mikä on NEJM, sielläkin julkaistu lääketeollisuuden haamukirjoittamaa soopaa. Et kai nyt ihan tosissasi väitä, että joku case study on jotain tieteellistä näyttöä?

    Tutkimuksia pitää arvioida sillä perusteella miten ne tehty: otokset, menetelmät, tilastolliset menetelmät jne. eikä sillä perusteella, että niitä on paljon tai ne on tehnyt joku ns. arvostettu tyyppi.

    Eräs saksalainen ostopsykiatri toimii mm. APA:n diagnoosien keksijänä ja WHO:n asiantuntijana, koska lääketeollisuuden lonkerot on joka paikassa ja biologisen psykiatrin tyypit eivät lääketeollisuutta arvostele. Kyseinen lääketeollisuuden ostettu kurkku keksi myös uuden masennustyypin Sissi-syndroman, johon kuulema iloiset naiset kaatuvat.Tämän herr professor teki lääkefirma GlaxoSmithKlinen, GSK tukemana. Koko juttu ammuttiin alas myös tieteellisesti, mutta herra kuittasi hyvät rahat GSK:lta ja propaganda jäi elämään, jolloin alkoi löytyä yhä enemmän "masentuneita" ja lääkittäviä naisia. Perusteltua kritiikkiä kyllä löytyy myös tieteellisitä lehdistä, mutta propaganda jyllää.

    Ei ole mitään tieteellistä näyttöä siitä, että joku sairaus nimeltää PMS tai PMDD olisi olemassa tai että se johtuisi jostain hormoni- tai serotoniinivajauksesta tms.

    Näyttövastuu on niillä jotka sairauksia keksivät ja jotka puhuvat näyttöön perustuvasta hoidosta. Jos joku lääke tepsiin keskityihin tauteihin, niin se ei todista mitään sen lääkkeen todellisesta vaikutuksesta, koska lumevaikutus on niin mahtava. Ns. masennuslääkkeethän eivät tehoa edes masennukseen. Ja vaihdevuosien hormonihoito edustaa lääketeollisuuden haamukirjoittamaan propgandaaa pahimmillaan.

    Itse olen nainen ja minun kuukautiskivut loppuivat siihen kun lakkasin merkkaamatta kuukautispäiviä kalenteriin ja odottamalla odottamaan ja päätin muutenkin relata ja olla sinut naiseuteni kanssa.

    Oireet ovat varmasti ihan aitoja, mutta selitys sille ei ole tieteellinen ( siis se mitä propaganda tarjoaa). Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja ihan samalla tavalla kuin selkäkipuihin tehoaa yleensä paljon paremmin rentoutus yms. eikä leikkaus, niin näihin oireisiin tehoaa psykososiaaliset keinot, eikä kyse ole sairaudesta vaan oireista.

    Josko vaikka leidit katsoisitte sitä elämäänne. Eikö oikein tyydytä se perhe-elämä josta olette aina haaveillet, äitimyytti painaa, eikä äijä tee kotitöitä eikä puhu tunteistaan, töissä ei etene ja tytötellään, perfektionistinen päteminen painaa, pitäisi laihduttaa ja näyttää hyvältä jne. Hankkikaa elämä.

    Kuvastaa kyllä oikein hyvin teidän rektioitanne tuo haukkuminen, kun sanansaattaja tuo ikäviä uutisia. Aikoinaan 1800-luvun lopulla hysteria oli se naisten muoti"sairaus", joka on hienostorouville ihan oikeaakin masennusta turhautuneina siihen, ettei saanut tehdä sitä mitä haluaa. Köyhille naisille se oli tapa hankkia rahaa, kun he pitivät ns. hysterianäytösiaä, joita mm. Freud kävi katsomassa Pariisissa.

    Kannattaa lukea tämä:
    Anna Kortelainen. Levoton nainen. Hysterian kulttuurihistoriaa. Tammi, 2003


   • en ole samaa mieltä
    Loppu Propagandalle kirjoitti:

    On varmasti julkaistu paljon kaikenlaista, koska lääketeollisuus haluaa myydä mielialalääkkeitä tai hormonivalmisteita Ja diaganoosit keksii Yhdysvaltain Psykiatriyhdistyksen, APA:n lääketeollisuussidonnaiset "asiantuntijat", jota yleensä myös suosittelevat "sopivaa" lääkehoitoa.

    Tiedän kyllä mikä on NEJM, sielläkin julkaistu lääketeollisuuden haamukirjoittamaa soopaa. Et kai nyt ihan tosissasi väitä, että joku case study on jotain tieteellistä näyttöä?

    Tutkimuksia pitää arvioida sillä perusteella miten ne tehty: otokset, menetelmät, tilastolliset menetelmät jne. eikä sillä perusteella, että niitä on paljon tai ne on tehnyt joku ns. arvostettu tyyppi.

    Eräs saksalainen ostopsykiatri toimii mm. APA:n diagnoosien keksijänä ja WHO:n asiantuntijana, koska lääketeollisuuden lonkerot on joka paikassa ja biologisen psykiatrin tyypit eivät lääketeollisuutta arvostele. Kyseinen lääketeollisuuden ostettu kurkku keksi myös uuden masennustyypin Sissi-syndroman, johon kuulema iloiset naiset kaatuvat.Tämän herr professor teki lääkefirma GlaxoSmithKlinen, GSK tukemana. Koko juttu ammuttiin alas myös tieteellisesti, mutta herra kuittasi hyvät rahat GSK:lta ja propaganda jäi elämään, jolloin alkoi löytyä yhä enemmän "masentuneita" ja lääkittäviä naisia. Perusteltua kritiikkiä kyllä löytyy myös tieteellisitä lehdistä, mutta propaganda jyllää.

    Ei ole mitään tieteellistä näyttöä siitä, että joku sairaus nimeltää PMS tai PMDD olisi olemassa tai että se johtuisi jostain hormoni- tai serotoniinivajauksesta tms.

    Näyttövastuu on niillä jotka sairauksia keksivät ja jotka puhuvat näyttöön perustuvasta hoidosta. Jos joku lääke tepsiin keskityihin tauteihin, niin se ei todista mitään sen lääkkeen todellisesta vaikutuksesta, koska lumevaikutus on niin mahtava. Ns. masennuslääkkeethän eivät tehoa edes masennukseen. Ja vaihdevuosien hormonihoito edustaa lääketeollisuuden haamukirjoittamaan propgandaaa pahimmillaan.

    Itse olen nainen ja minun kuukautiskivut loppuivat siihen kun lakkasin merkkaamatta kuukautispäiviä kalenteriin ja odottamalla odottamaan ja päätin muutenkin relata ja olla sinut naiseuteni kanssa.

    Oireet ovat varmasti ihan aitoja, mutta selitys sille ei ole tieteellinen ( siis se mitä propaganda tarjoaa). Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja ihan samalla tavalla kuin selkäkipuihin tehoaa yleensä paljon paremmin rentoutus yms. eikä leikkaus, niin näihin oireisiin tehoaa psykososiaaliset keinot, eikä kyse ole sairaudesta vaan oireista.

    Josko vaikka leidit katsoisitte sitä elämäänne. Eikö oikein tyydytä se perhe-elämä josta olette aina haaveillet, äitimyytti painaa, eikä äijä tee kotitöitä eikä puhu tunteistaan, töissä ei etene ja tytötellään, perfektionistinen päteminen painaa, pitäisi laihduttaa ja näyttää hyvältä jne. Hankkikaa elämä.

    Kuvastaa kyllä oikein hyvin teidän rektioitanne tuo haukkuminen, kun sanansaattaja tuo ikäviä uutisia. Aikoinaan 1800-luvun lopulla hysteria oli se naisten muoti"sairaus", joka on hienostorouville ihan oikeaakin masennusta turhautuneina siihen, ettei saanut tehdä sitä mitä haluaa. Köyhille naisille se oli tapa hankkia rahaa, kun he pitivät ns. hysterianäytösiaä, joita mm. Freud kävi katsomassa Pariisissa.

    Kannattaa lukea tämä:
    Anna Kortelainen. Levoton nainen. Hysterian kulttuurihistoriaa. Tammi, 2003

    KORJAAN: ihminen on psyko fyysis sosiaalinen kokonaisuus. ja masennus lääkkeet tehoaa! nimimerkillä pms hirviö, ex vakavasti masentunut & 10 kertaa itsemurhaa yrittänyt nainen joka sairasti vakavaa masennusta 15 vuotta ja makasi teholla useita kertoja itsemurha yrityksien takia ja silti nyt vuosien masennuslääkkeiden käytön jälkeen terve (ollut jo 5 vuotta terveenä) minulla myöskin pahat pms oireet (joita tosiaan stressi pahentaa.) paha migreeni johon saanut migreenin estohoitoa. ja TODELLAKI olen erittäin sinut menkkojen ja pms oireitten kanssa. (yleensä ihmettelen vain että mites sitä nyt näin itkuinen olo taas on että olenkohan taas sairastumassa masennukseen. sitten katson kalenteriin ja tajuan että jaahas taas on viikot vierinyt niin että seuraavat menkat lähestyy. olo helpottaa kun tajuaa että ei olekaan kysymys kuin tavallisesta pms oireista ja sitä ei tarvitse kestä kuin viikon ja sit vaan kärsitään ja itketään se 7 päivää) kun menkat lopulta alkaa olo helpottaa mutta kivut alkaa. ala selkä ja ala vatsa kramppaa ja menkka migreeni vaivaa. sitten syödäänkin 5-7 pv särkylääkkeitä ja migreenilääkkeitä mutta sekin on jo tähän ikään mennessä niin tuttujuttu ettei se enää ole mitenkään iso halooo kun sattuu. mielestäni ihan sinut asian kanssa olen. kohautan vaan olkiani ja vedän nappia naamaan ja jatkan elämistä täydellä teholla pysähtymättä.


   • Loppu Propagandalle
    en ole samaa mieltä kirjoitti:

    KORJAAN: ihminen on psyko fyysis sosiaalinen kokonaisuus. ja masennus lääkkeet tehoaa! nimimerkillä pms hirviö, ex vakavasti masentunut & 10 kertaa itsemurhaa yrittänyt nainen joka sairasti vakavaa masennusta 15 vuotta ja makasi teholla useita kertoja itsemurha yrityksien takia ja silti nyt vuosien masennuslääkkeiden käytön jälkeen terve (ollut jo 5 vuotta terveenä) minulla myöskin pahat pms oireet (joita tosiaan stressi pahentaa.) paha migreeni johon saanut migreenin estohoitoa. ja TODELLAKI olen erittäin sinut menkkojen ja pms oireitten kanssa. (yleensä ihmettelen vain että mites sitä nyt näin itkuinen olo taas on että olenkohan taas sairastumassa masennukseen. sitten katson kalenteriin ja tajuan että jaahas taas on viikot vierinyt niin että seuraavat menkat lähestyy. olo helpottaa kun tajuaa että ei olekaan kysymys kuin tavallisesta pms oireista ja sitä ei tarvitse kestä kuin viikon ja sit vaan kärsitään ja itketään se 7 päivää) kun menkat lopulta alkaa olo helpottaa mutta kivut alkaa. ala selkä ja ala vatsa kramppaa ja menkka migreeni vaivaa. sitten syödäänkin 5-7 pv särkylääkkeitä ja migreenilääkkeitä mutta sekin on jo tähän ikään mennessä niin tuttujuttu ettei se enää ole mitenkään iso halooo kun sattuu. mielestäni ihan sinut asian kanssa olen. kohautan vaan olkiani ja vedän nappia naamaan ja jatkan elämistä täydellä teholla pysähtymättä.

    Voit olla mitä mieltä tahansa ja sinulla voi olla mitä fiiliksiä tahansa, mutta ne eivät ole tieteellisiä totuuksia. Sinun "totuutesi" eivät ole objeltiivisia totuuksia.

    Lääketiede ei voi pohjautua pelkkiin fiiliksiin. Jos lumelääkkeet tehoavat sinulla niin se ei tarkoita sitä
    a. että lääkkeen ns. vaikuttava aine on auttanut )( vaan lume)
    b. että lääkitys teho syihin (eikä toimi vain keskushermostolääkkeenä kivu turruttajana.

    Sen kun vedät vaan nappia oireisiisi, mutta jos haluat päästä käsiksi syihin, niin ongelman ytimeen.

    Kyllä on sivistys heikoissa kantimissa, jos mitä tahansa tunnetta ja kokemusta voidaan pitää totuutena.


   • Fluff
    Loppu Propagandalle kirjoitti:

    Voit olla mitä mieltä tahansa ja sinulla voi olla mitä fiiliksiä tahansa, mutta ne eivät ole tieteellisiä totuuksia. Sinun "totuutesi" eivät ole objeltiivisia totuuksia.

    Lääketiede ei voi pohjautua pelkkiin fiiliksiin. Jos lumelääkkeet tehoavat sinulla niin se ei tarkoita sitä
    a. että lääkkeen ns. vaikuttava aine on auttanut )( vaan lume)
    b. että lääkitys teho syihin (eikä toimi vain keskushermostolääkkeenä kivu turruttajana.

    Sen kun vedät vaan nappia oireisiisi, mutta jos haluat päästä käsiksi syihin, niin ongelman ytimeen.

    Kyllä on sivistys heikoissa kantimissa, jos mitä tahansa tunnetta ja kokemusta voidaan pitää totuutena.

    Niin... lääketiede ei perustu pelkkiin fiiliksiin. Koskee myös sinun kommenttiasi. Kumpaahan me nyt uskottaisiin, sinua vai lääketiedettä? Jännä että kuitenkin toteat tuon sen jälkeen kun olet maininnut kuinka lääketiede haluaa vaan rahaa.

    PMS keksittiin jo kauan sitten. Mulla ei oo huono avioliittoa, huonoa työuraa tai mitään muutakaan joka vaivaisi yhtenä päivänä kuusta. Sen sijaan ennen menkkoja tulee uneton yö, migreeni, kivut ja hirveä raivokohtaus. Tämä siis aika tarkalleen yhtenä päivänä kuussa. Siis just 24h sisällä alkaa menkat. En ole hakenut tähän vielä mitään lääkkeitä tai vastaavia. Lähinnä ihmettelen, mikä vaivaa ja sitten menkat alkaakin. Itseasiassa aavistan että menkat alkavat about tänään tai huomenna. Koko päivän olenkin sitten tiuskinut kaikille, koko ajan kuuma ja kylmä vuorotellen ja vaihteeksi liivejä on epämiellyttävä käyttää.

    Mut hei, sähän tiedät.. ps. tiedän jotain myös masennuksesta, ahdistuneisuudesta ja myös psykosomaattisista oireista.


  • äklöällö

   itellä pahinta on huonot olot ja koska olen emetofoobikko eli pelkään oksentamiseen liittyviä juttuja, on elämäni ollu yhtä helpotusten etsintään..
   Juups.. kävin kiinalaisella pätevällä akupunktio ukkelilla 10 kertaa ja 500e uppos.. ei apua.

   Aloitin taaaas pillerit jos ois apua, joku toinen merkki mitä en ole ennen syönyt. joku aika uus. syän pitemmällä syklillä eli 2 levyä putkeen. Nyt ois kuukautisten aika mutta kun aloitin sen toisen levyn niin ei vuoda, mutta... johan taaas eilen illalla ällötti. Pahensi vaan asiaa varmasti se että olin koko päivän syöny kaikkee roskaa. ja sitten kuvittelin että pojalla on kans paha oli karkkien ja pitsojen syönnistä kun halusi nukkumaan kun normaalisti se on tappelun takana. Nyt vähän särkee päätä... ja joku kirjoitti selkäkivuista. Minä aamulla tuosa tuskailin sängyssä kun jomottaa eikä saa kunnon asentoo että patjassa vika, mut tosiaan voi olla näitä samoja oireita.

   raivoanko? No todellakin!! Koko pitäjä kuulee.
   Ahdistaa välillä enemmän. Kärsin muutenki masennus/ahdistuksesta ,mutta nyt olen jättämässä lääkettä pois, koska tunteet on kadonnu eli kokeilen onko apua.. MUTTA hoksaan että on kuukaudessa päiviä kun ahdistus tuntuu oikeesti lapaluissa jäykkyytenä ym...

  • PysykääMessisSiskot

   Huh... Ihana kuulla (tai siis kamalaahan se oikeasti on) vertaiskertomuksia! Oon samaa mieltä kaikkien teidän kanssa jotka oikeesti tiedätte jotain! Ja Loppu Propagandalle voi tunkee ittensä suoraan omaan ***seeseensä.
   Oon kärsinyt näistä kaikista keskustelun aikana mainituista oireista ja hulluksi tulo on lähellä. En tajua miksi vasta nyt oikeasti perehdyn muitten pms-uhrien kertomuksiin, vaikka oireita itsellä on ollut varmasti jo niin kauan aikaa ku jaksan muistaa. Aion kokeilla kaikkia vinkkejä mitä annoitte, KIITOS niistä! Ja gynelle käy tie varmasti mahdollisimman pian.
   Ja oon ehdottomasti samaa mieltä siitä, että jos on muutenkin stressiä, niin oireet on pahemmat. Itsellä suht tuore parisuhde ja muutamien kuukausien ajan muutenkin stressaava elämäntilanne, ja tästä kaikesta oireet saa polttoainetta.
   Kiitos teille kanssasiskot, kohti parempaa elämää...

   • menkkaraivotar

    Premenstruaalusyndrooma. Syndrooma,oireyhtymä. Itse olen viikko ennen menkkoja niin raivopää,että voi mun miesparkaa mitä joutuu kestämään... Karjun pää punaisena,rikon esineitä,luulen sekoavani,turpoan 5kg,syön vaikka raakoja perunoita,poltan kahta askia päivässä ja pelkään että tapan jonkun. Päivä ennen menkkoja oireet loppuvat,olen taas oma sosiaalinen nokkela itseni,laulan ja nauran,laihdun ne 5 litraa nesteitä,pärjään viidellä tupakalla aamusta iltaan asti ja yritän samalla kokata miehelleni kiitos ja anteeks-mentaliteetilla kaikkea aiheuttamaani pahaa mieltä,ymmärtää kyllä,mutta itseä hävettää holtiton flippailu ja raivarit. E-pillerit eivät juurikaan auttaneet,minipillerit vielä vähemmän. Diapam 10mg on ehkä estänyt mua potkimasta vastaantulijoiden päitä irti.
    Onhan se selvä asia että hormonien heilahtelu vaikuttaa jopa näin rajusti. Raskaana ollessani mun aurinko paistoi ukkosellakin,olin onnea täynnä ja yliaktiivinen. Luulin olevani hypomaniassa,raskaudesta kun en tiennyt mitään. Abortin jälkeen olin sitä samaa riemua ja hangonkeksihymyä vielä kuukauden,ennenkuin taas tasaannuin. Menkat olivat pois pari vuotta,ei mitään pms-oireita,kunnes sitten yhtenä aamuna olin valmis taas vaikka nyrkkitappeluun ja seuraavana päivänä olojen jatkuttua arvasin että sieltähän ne puolukkapäivät taas,ja niin kävi.
    Eräs tuttu kävi sterilisaatiossa ja villiintyi niin,että impulssia impulssin perään ja hetkeksi osastolle. Totta ja niin täysin turhaa tällainen aaltoliiketouhu. Mitähän jännää vaihdevuodet sitten tekevät? En uskalla ajatellakaan...


   • Loppu Propagandalle

    "pms-uhrien "

    Aamen


   • Loppu Propagandalle
    menkkaraivotar kirjoitti:

    Premenstruaalusyndrooma. Syndrooma,oireyhtymä. Itse olen viikko ennen menkkoja niin raivopää,että voi mun miesparkaa mitä joutuu kestämään... Karjun pää punaisena,rikon esineitä,luulen sekoavani,turpoan 5kg,syön vaikka raakoja perunoita,poltan kahta askia päivässä ja pelkään että tapan jonkun. Päivä ennen menkkoja oireet loppuvat,olen taas oma sosiaalinen nokkela itseni,laulan ja nauran,laihdun ne 5 litraa nesteitä,pärjään viidellä tupakalla aamusta iltaan asti ja yritän samalla kokata miehelleni kiitos ja anteeks-mentaliteetilla kaikkea aiheuttamaani pahaa mieltä,ymmärtää kyllä,mutta itseä hävettää holtiton flippailu ja raivarit. E-pillerit eivät juurikaan auttaneet,minipillerit vielä vähemmän. Diapam 10mg on ehkä estänyt mua potkimasta vastaantulijoiden päitä irti.
    Onhan se selvä asia että hormonien heilahtelu vaikuttaa jopa näin rajusti. Raskaana ollessani mun aurinko paistoi ukkosellakin,olin onnea täynnä ja yliaktiivinen. Luulin olevani hypomaniassa,raskaudesta kun en tiennyt mitään. Abortin jälkeen olin sitä samaa riemua ja hangonkeksihymyä vielä kuukauden,ennenkuin taas tasaannuin. Menkat olivat pois pari vuotta,ei mitään pms-oireita,kunnes sitten yhtenä aamuna olin valmis taas vaikka nyrkkitappeluun ja seuraavana päivänä olojen jatkuttua arvasin että sieltähän ne puolukkapäivät taas,ja niin kävi.
    Eräs tuttu kävi sterilisaatiossa ja villiintyi niin,että impulssia impulssin perään ja hetkeksi osastolle. Totta ja niin täysin turhaa tällainen aaltoliiketouhu. Mitähän jännää vaihdevuodet sitten tekevät? En uskalla ajatellakaan...

    "
    Onhan se selvä asia että hormonien heilahtelu vaikuttaa jopa näin rajusti. "

    Jaahan johan on totuudet. Kun asia on juuri PMS:n osalta tieteellisesti todistettu, ettei ole yhteyttä hormonien ja ns. PMS:n oireiden välillä niin fiilistotuudet ne vaan jyllää...

    Itsekin juuri myönsit että stressi lisää oireita. Mikäs raskas tilanne sinulla on. Ja kun haluaa leikkiä "kilttiä tyttöä" ja tukahduttaa aggressionsa, niin tuleehan se sitten sieltä impulsiivisesti ulos. Ja hormonit (tai aivokemia) on hyvä tekosyy käyttäytyä huonosti.

    Jos vaikka alkaisit harrastaa kuntonyrkkeilyä tai menisit psykoterapiaan hoitamaan vihaasi...niin voisit päästä eroo oireista, mutta luulen ettet edes halua sitä, koska on paljon kivampaa saada raivota ja esittää marttyyriä ( a la PMS-uhri)...jep, jep. jep.


   • menkkaraivotar
    Loppu Propagandalle kirjoitti:

    "
    Onhan se selvä asia että hormonien heilahtelu vaikuttaa jopa näin rajusti. "

    Jaahan johan on totuudet. Kun asia on juuri PMS:n osalta tieteellisesti todistettu, ettei ole yhteyttä hormonien ja ns. PMS:n oireiden välillä niin fiilistotuudet ne vaan jyllää...

    Itsekin juuri myönsit että stressi lisää oireita. Mikäs raskas tilanne sinulla on. Ja kun haluaa leikkiä "kilttiä tyttöä" ja tukahduttaa aggressionsa, niin tuleehan se sitten sieltä impulsiivisesti ulos. Ja hormonit (tai aivokemia) on hyvä tekosyy käyttäytyä huonosti.

    Jos vaikka alkaisit harrastaa kuntonyrkkeilyä tai menisit psykoterapiaan hoitamaan vihaasi...niin voisit päästä eroo oireista, mutta luulen ettet edes halua sitä, koska on paljon kivampaa saada raivota ja esittää marttyyriä ( a la PMS-uhri)...jep, jep. jep.

    Loppu propagandalle,hyvähän sun on paasata jos ei itselläs ole mitään oireita. Mullakaan ei ole koskaan ollut syöpää,diabetesta,masennusta eikä korvatulehdusta,silti monella muulla on,enkä ryhtyisi niitä täällä valheiksi väittämään ja linkkailemaan mitään sellaista mikä ei ketään kiinnosta. Mulla on epäsäännöllinen kierto,28 päivää,2 vuotta,ja ihan mitä vaan siltä väliltä. Raivareista ja muista mainitsemistani oireista tiedän että kohta alkavat. Kilttiä tyttöä en esitä,saan kyllä suuni auki ja saatan sanoa kärkevästikin,mutta ennen menkkoja kaikki hyväkin muuttuu täydeks p*skaks ja olen sekoamispisteessä ja kiehun,huudan ja raivoan. Väität mitä väität,mulle on aivan sama. Sulle olen vaikka valehtelija ja tunteideni patoaja,itse tiedän miten asia on. Terapia vaihtoehtona on idioottimainen ehdotus,ainakin mulle. Saanko muutaman päivän peräkkäin parin tunnin aikoja juuri silloin kun ennen niitä randomisti tulevia menkkoja alkaa pinna savuta ja tavaroita lentää? Retorinen kysymys. Nyrkkeileminen siinä tilassa tulisi vaan pahentamaan. Paras olisi päästä maalle hakkaamaan halkoja tai purkamaan taloja paljain käsin ja aivan yksin,mutta kysyntä,tarjonta ja ajoitus tuskin natsaavat. Tieteellisesti voi todistaa,ja yhtä tieteellisesti todistaa päinvastoinkin,ainakin tässä asiassa.


   • menkkaraivotar
    menkkaraivotar kirjoitti:

    Loppu propagandalle,hyvähän sun on paasata jos ei itselläs ole mitään oireita. Mullakaan ei ole koskaan ollut syöpää,diabetesta,masennusta eikä korvatulehdusta,silti monella muulla on,enkä ryhtyisi niitä täällä valheiksi väittämään ja linkkailemaan mitään sellaista mikä ei ketään kiinnosta. Mulla on epäsäännöllinen kierto,28 päivää,2 vuotta,ja ihan mitä vaan siltä väliltä. Raivareista ja muista mainitsemistani oireista tiedän että kohta alkavat. Kilttiä tyttöä en esitä,saan kyllä suuni auki ja saatan sanoa kärkevästikin,mutta ennen menkkoja kaikki hyväkin muuttuu täydeks p*skaks ja olen sekoamispisteessä ja kiehun,huudan ja raivoan. Väität mitä väität,mulle on aivan sama. Sulle olen vaikka valehtelija ja tunteideni patoaja,itse tiedän miten asia on. Terapia vaihtoehtona on idioottimainen ehdotus,ainakin mulle. Saanko muutaman päivän peräkkäin parin tunnin aikoja juuri silloin kun ennen niitä randomisti tulevia menkkoja alkaa pinna savuta ja tavaroita lentää? Retorinen kysymys. Nyrkkeileminen siinä tilassa tulisi vaan pahentamaan. Paras olisi päästä maalle hakkaamaan halkoja tai purkamaan taloja paljain käsin ja aivan yksin,mutta kysyntä,tarjonta ja ajoitus tuskin natsaavat. Tieteellisesti voi todistaa,ja yhtä tieteellisesti todistaa päinvastoinkin,ainakin tässä asiassa.

    Lisäys,mistään stressistä en ole maininnut sanaakaan. Ja tilanteessa ei ole muuta vialla kuin PMS. Marttyyrin esittäminen on typerää ja säälittävää -en siis esitä.


   • Loppu Propagandalle
    menkkaraivotar kirjoitti:

    Lisäys,mistään stressistä en ole maininnut sanaakaan. Ja tilanteessa ei ole muuta vialla kuin PMS. Marttyyrin esittäminen on typerää ja säälittävää -en siis esitä.

    Sorry vaan, mutta ei ole mitään tieteellistä näyttöä siitä, että hornonit tai aivokemia aiheuttaisivat PMS:ksi nimettyjä oireita. Samoin kuin ei ole mitään näyttöä siitä että masennus johtuisi jostain aivokemian epätasapainosta, kuten serotoniini- ja noraderaneliinin vajauksesta. Rehelliset asiantuntijat ovat viime aikoina heränneet vihdoinkin siihen, että se mitä masennuksesta on puhuttu yli 30 vuotta "totuutena" on ollut sillkkaa puppua. Mutta pillerikauppa on käynyt.-

    En ollenkaan epäile sitä, että sinulla ja monella muulla on oireita, mutta ne eivät ole keksitty sairaus nimeltään PMS, jota lääketeollisuus lobbaa, jotta se saisi myytyä mielialalääkkeitä ja hormoneja. Samoin on väärennetty vaihdevuosipielleritutkimuksia, jotta saadaan myytyä vaarallista estrogeenihoitoa vanheneville naisille. Kuukautiset, vaihdevuodet tai synnytys eivät ole sairauksia.

    Eli Lilly -lääkeyhtiö värjäsi PMS:n ja PMDD keksimisen jälkeen Prozacin eli ensimmäisen SSRI-masennuslääkkeen pinkiksi ja alkoi kutsua sitä PMS:n täsmälääkkeeksi nimellä Serafem. Kun samaa lääkettä käytettiin uutteen "tautiin", niin pillerin patenttioikeus piteni, joten rahan tuloa ei voinut estää. Ja sen sairaudet keksii ensin Yhdysvaltain psykiatriayhdistyksen APA:n DSM_:komitea, jonka jäsenillä on merkittävät lääketeollisuusidonnaisuudet. Masennus ja PMS-tautien keksijöillä ja määrittäjillä yli 90 %:la on pilleriteollisuusuhteet kunnossa. Eli lääketeollisuuden marionetit keksivät sairauksia ja lieventävät oireluetteloita, jotta saadaan lisää lääkittäviä. Yhdysvalloista taudit rantautuvat Eurooppaan kutakuinkin sellaisenaan.

    Siis:
    1. Oireet oivat ihan oikeita
    2. Oireet eivät johdu hormoneista tai aivokemiasta (näyttövelvollisuus on sillä joka tauteja keksii ja propagandaa levittää).
    3. Ihminen on psykosomaattinen kokonaisuus
    4. Erilaiset psykosomaattiset kipuoireet kuten selkäkivut, monet päänsäryt ja kuukautisvaivat paranevat huomattavan paremmin psykososiaalisin menetelmin: rentoutus, meditaatio jne. Ja nimenomaan pysyvästi. Tätä on Kela tutkinut.
    5. Tarrautuminen väärään selitykseen on itsensä pettämistä, ja johtaa vain tilanteen pahenemiseen. Takertuminen väärään selitykseen vaikka tietää sen vääräksi on marttyyrikäyttäytymista ( a la pms-uhri) ja halua saada oman aggressio purettua sen selityksen varjolla.


   • Oikea nainen
    Loppu Propagandalle kirjoitti:

    "
    Onhan se selvä asia että hormonien heilahtelu vaikuttaa jopa näin rajusti. "

    Jaahan johan on totuudet. Kun asia on juuri PMS:n osalta tieteellisesti todistettu, ettei ole yhteyttä hormonien ja ns. PMS:n oireiden välillä niin fiilistotuudet ne vaan jyllää...

    Itsekin juuri myönsit että stressi lisää oireita. Mikäs raskas tilanne sinulla on. Ja kun haluaa leikkiä "kilttiä tyttöä" ja tukahduttaa aggressionsa, niin tuleehan se sitten sieltä impulsiivisesti ulos. Ja hormonit (tai aivokemia) on hyvä tekosyy käyttäytyä huonosti.

    Jos vaikka alkaisit harrastaa kuntonyrkkeilyä tai menisit psykoterapiaan hoitamaan vihaasi...niin voisit päästä eroo oireista, mutta luulen ettet edes halua sitä, koska on paljon kivampaa saada raivota ja esittää marttyyriä ( a la PMS-uhri)...jep, jep. jep.

    Loppu miehen propagandalle.
    Olet aivan selvästi mies, joten aloita uusi harrastus tai muuten hanki virikkeitä muualta kuin ärsyttämästä naisia joille oireet ovat totista totta. Jos et saa muualta huomiota tai saa egon kohotusta niin suosittelen terapiaa


  • vakavat pms oireet

   Täällä ja yksi pms oireinen oireet kestää 15 päivä, niin fyysiset kuin henkisetkii.Mulle suunnitellaan kohdun poistoo.....onko ketään jeesannu?

  • äklöällö

   Minä kyssyin kohdunpoistoa gyneltä.. itellä myös niitä raivoja mut emetofoobikkona pahin oire on siis tuo ällötysolot.. gyne sano että kun kohtu poistetaan, tullee uudet oireet. hmmm??? No nyt käytän jo..monennettakohan lie pilleriä. EHKÄ ne vähän VÄÄÄÄHÄN, on lievittäny ällöä mut ei huomattavasti. edelleen on raivot, ahdistus, pääkipu.. ja ÄÄÄÄLLLLLLLÖ!!

  • pallemummo
  • Hater H

   Tiedän tunteen. Itse olen kärsinyt vuosia masennuksesta ja siihen päälle vielä tosi rankat (henkiset) pms-oireet. Itsemurha-ajatukset ovat pahimmillaan aina 1-2 viikkoa ennen menkkoja ja kaikki samat oireet mitä sullakin. Olen todella ihmishirviö, vihaan kaikkia yhtä paljon kuin itseäni. Oikeasti, pelkään että joskus teen jotain todella ikävää vielä ulkopuolisillekin.
   Onneksi ei ole ampuma-asetta tai mitään, olisin varmaan klassinen seonnut työpaikka-ammuskelija. Tällainen on käynyt mielessä pahimpina hetkinä.

   Voit uskoa että montaa hyvää päivää vuodessa ei ole.

  • Hater H

   ... vaikka jossain muualla se lopullinen sekoaminen olisi varmaan "hyödyllisempää".

  • 17 + 17

   Kovin kuulostaa tutulta! Itse kärsin nuorempana vuosikausia samanlaisista oireista, mutta jos se jotain lohduttaa, niin PMS-oireilu helpottaa tai katoaa usein iän myötä. Minulle niin kävi n. 40-vuotiaana.

   Jos käytät e-pillereitä tai jotain muuta hormonivalmistetta, niin kannattaa harkita lopettamista. Minulle määrättiin yli 10 vuoden ajan e-pillereitä, kun niiden arveltiin helpottavan PMS:ää, mutta kun viimein lopetin pillerien käytön, huomasin, että niistä oli ollut pelkkää harmia!

   B-vitamiinin ottaminen muutamana päivänä ennen kuukautisten alkua auttoi jonkin verran, mutta sen pitää olla tosi vahvaa (esim. B1 B6 B12 -yhdistelmävalmiste).

  • ha hah hhahah

   En tiedä kun kaks sairautta mitkä noita aiheuttaa, toinen on endometrioosi ja toinen on kilpirauhasvaivat joten käyppä lääkärissä kattomassa nyt ette verta vuoda mihkään muualle minne pitäis.

  • Nemesish

   Erään aamuna heräät, ja haluat tappaa jonkun.
   Linja-autossa joku lissuttaa, lässyttää purkkaa korvasi juuressa, ja jäät kesken matkaa pois ettet repisi häntä riekaleiksi paljain, hyisin sormin.
   Lihot, paisut, pullahdat vuorokaudessa kolme kiloa.
   Ripulit ovat tulla housuun kaupan kassajonossa.
   Maha, selkä, kyljet, reidet ovat sankkanaan viiltelyä ja repimistä.
   Naama on turvonnut ja kiiltävä.
   Itket kolme tuntia putkeen onnetonta, paskaa elämääsi.
   Hiki virtaa puroina selän ylitse ja housujen kauluksesta sisään.
   Pieret holtittomasti.
   Seisot yöllä tunnin jääkaapin oviaukossa ja syöt koko kaapin tyhjäksi.
   Olet niin synkeä, itsetuhoinen, masentunut, ahdistunut, että katsot junien aikataulut valmiiksi tietääksesi mihin aikaan asetut raiteille makaamaan.
   Olet varma että miehelläsi on toinen nainen.
   Päätät tappaa heidät molemmat.
   Sitten tapat itsesi.
   Sitä ennen syöt kilon jauhelihaa. Raakana.
   Heräät jonain muuna aamuna, viikko ensimmäisen aamun jälkeen.
   Nouset seisomaan, ja mustanpunainen veri syöksyy reittäsi pitkin pohkeelle ja siitä valkoiselle matolle.
   Peilissä naama ei enää holtittomasti kiillä.
   KÄyt normaalilla kakalla.
   Housujen vyötärö on ei kiristä niin kuin eilen.
   Neljän päivän päästä et halua tappaa.
   Miksi koskaan halusitkaan?
   Hikesi haisee taas tavalliselta.
   Et piere etkä hikoile ruuhkajunassa.
   Et revi hampailla auki makkarapakettia kadunkulmassa.
   Huokaat syvään.
   Mietit lämmöllä tutkimustuloksia, jotka kiistävät sinua vituttaneen.
   Sinun ei tehnytkään mieli tappaa siksi, että veri oli tulemaisillaan emättimestäsi ulos.
   Et pierryt siksi, että kuukautisten aika oli käsillä.
   Et itkenyt, ripuloinut, valvonut, vihannut ja ahminut siksi, että PMS oireet ovat olemassa.
   Teit sen kaiken taas tässäkin kuussa vain siksi, että olet hysteerinen, omanarvon tunnoton, kiukutteleva nainen, jonka on purettava tukahdutettu agressionsa näin, kun et muuten osaa.
   Samalla sinun on tosiaan pakko pierrä, mahasi on oltava krampissa ja hiusten rasvassa.
   Aggressio sen aiheuttaa.
   Ja hysteria.
   Jonain aamuna, kalenterin tarkkuudella sinä taas heräät.
   Olet silkkaa murhanhimoa täynnä.
   Olet nainen.
   Ja sinä pieret kun tapat :-).

   • encephalon

    nemesish:

    Olit tappaa minut nauruun... ikinä parempaa lukenut jos tähän

    mennessä et kirjailija ollut niin NYT olet ja sellaisena pysyt

    Saatana ikinä näin lähellä ollut tukehtua nauruun!!!!


   • ku0re

    Tämä on niin TOTTA! Kiitos mahtavista nauruista, hetkeksi hellitti paha PMS tekstisi kirvoittaman naurun ansiosta! Kiitos =)


   • Fluff

    En oo nauranut vähään aikaan näin paljon kiitos siitä. Sait tämän PMS-päiväni käännettyä hymyyn.

    Toi piereskely ja mahan toiminta on niin totta. Ja noi raivonpuuskat on oikeasti pelottavia. Ei ole oma itsensä ollenkaan.


  • Loppu Propagandalle

   Blondeja ja pissiksiä ei näköjään tieteellinen tieto kiinnosta, kun se oman fiilinki ja uskomus on niin tosi

   On niin kivaa olla "PMS-uhri" ja muutenkin martyyri kuin ryhtyä oikeasti miettimään mikä elämässä mättää ja miten oman naiselisuutensa kanssa voisi päästä sinuksi.

   Omat aggressionhallinnan ongelmat on kiva ulkoistaa.

   • Fluff

    Kun sulla tota tietoa riittää niin paljon, ettei enää voi pitää sitä kaikkea itsellään niin mitäpä jos alkaisit tekemään diagnooseja kaikille tuttavillesi. Olisit suosittu. Ja jos todellista haastetta haluat väittelyyn, niin lähde väittelemään tohtorin kanssa ja esitä kaikki mielipiteesi lääketieteestä mitä sinulla on.

    Turhaan haaskaat aikaasi täällä.


   • Fluff
    Fluff kirjoitti:

    Kun sulla tota tietoa riittää niin paljon, ettei enää voi pitää sitä kaikkea itsellään niin mitäpä jos alkaisit tekemään diagnooseja kaikille tuttavillesi. Olisit suosittu. Ja jos todellista haastetta haluat väittelyyn, niin lähde väittelemään tohtorin kanssa ja esitä kaikki mielipiteesi lääketieteestä mitä sinulla on.

    Turhaan haaskaat aikaasi täällä.

    Niin ja tähän nyt sitten vielä korjaan, että älä nyt mitään virallisia diagnooseja yritä mennä oikeasti tekemään. Jätä ne ammattilaisille.

    Kyseessä oli siis ironinen kommentti, jonka tarkoitus oli osoittaa, että jätetään lääketiede niille, jotka sitä tutkii ja tekee työkseen. Niin, siis TYÖKSEEN. Ei huvikseen. Muistutan että PMS on yhdistelmä oireita, jotka eivät ole pelkästään psyykkisiä. Kyllä nainen tajuaa, että jos tiettynä päivänä tai päivinä kuussa tulee jokaisen kierron aikana tietyt samat oireet ja noina päivinä ärsyttävät asiat, jotka eivät normaalisti ärsytä, että kyseessä ei ole mikään "salaa vihaat elämääsi"-tyyppinen juttu.

    Kuten tuo purkan jauhanta. Tai kovalla soiva telkkari. Jonkun nauru. Keskustelu, jossa ei ollut riidan pätkääkään, mutta vastaat kiukkuisesti joka asiaan. Vaatteet kiristää. Taas migreeni kuten 31 päivää sitten. Taas tämä päivä joka toistuu aina samana päivänä.


  • hunnye

   Mä en usko, et kukaan, jolla on PMs-oireita kokee ITSE olevansa uhri. Mä ainakin laitan uhrin asemaan oman perheeni, just ne läheisimmät, jotka saa kärsiä kk toisensa jälkeen jokusen päivän v-mäisestä noita-akasta. Oikeesti harmittaa olla sellaisen paskapää omille lapsilleen ja miehelleen.

   Onneks oon nyt kymmenisen vuotta PMS-oireista kärsittyäni oppinut hoksaamaan, kun v...tuskäyrä alkaa kohoamaan huippuunsa jonkun aivan mitättömän asian takia, mikä normaalisti ei aiheuttaisi juurikaan reaktiota suuntaan tai toiseen. Mut auta armias, viikko ennen menkkoja on vaikka esim. lojumaan jätetty hiusharja juuri se merkki siitä, että vain minä teen kotitöitä, kukaan muu ei koskaan tee mitään, eikä ketään muuta edes kiinnosta kotityöt koska heillähän on ilmainen orja jne.

   Roskapussin mies jättää silloin viemättä vain siksi, koska haluaa olla mulle ihan helvetin v-mäinen, ja todennäköisesti suunnittelee karkaamista jonkun muun mukaan, ku itellä on niin v..mäinen ämmä.. sit alkaakin jo surettaa oma tuleva yh-äidin kohtalo. Normiaikoina tiedän kyllä, et se ei vaan aina juolahda mieleen nappaa roskista mukaan.

   Jos ennen menkkoja erehtyy lähtemään vaateostoksille, niin voi jessus mikä sotanorsu koittaa ahtautua omaa kokoansa oleviin housuihin. Sit ku otat ne mitkä mahtuu, niin viikon päästä ne on isot. Eli turvotus on ainakin mun kohdalla ihan fakta ja ehkä se ensimmäisin merkki, joka laittaa kellot kilkattamaan. Ja harmittaa sikana, jos on jotain juhlia just ennen menkkoja, koska sen voi jo silloin arvata, et mikään vaate ei tuu olemaan ok.

   Nykyään mulla on myös kipuja alavatsassa ja alaselässä, melkein vois sanoo et takapuoltakin juilii, mikä kans lisää harmituksen määrää ja laskee tehoja ihan huomattavasti. Siinä kun suonta vetää alavatsasta ja perseestä, ni ei se hymy karehdi yhtä onnellisena tai tee mieli lähtee kaverin kanssa kaffelle saati lenkille. Pelkkä oleminenkin ottaa aivoon ja sattuu.

   Nämä on mun kokemuksia, jotka oon itsestäni oppinut havainnoimaan yhtä selkeesti, kuin senkin, et Mynthon-askin syöminen putkeen tekee meikäläisen pötsistä kemiallisen aseen. Iän myötä saavutettua viisautta :)

   Enkä myöskään koe, et 41 naista kattava tieteellinen koe on kovinkaan kattava ja totuus tästäkään asiasta.

   • Loppu Propagandalle

    "Enkä myöskään koe, et 41 naista kattava tieteellinen koe on kovinkaan kattava ja totuus tästäkään asiasta. "

    Ei olekaan, mutta missäs on ne näytöt ja tutkmukset siitä, että hormonit tai kuukautiset aiheuttavat PMS:ksi nimettyä "tautia"? Ja tiedätkö kuka se "sairauden" on keksinyt?

    Ja masennus ei johdu mistään aivokemian epätasapainosta.

    Korkea kolesteroli ei ole sairaus, eikä tilapäinen huono olo ei ole sairaus, kuukautiset, raskaus tai vaihdevuodet eivät ole sairaus.

    Jos niin kuin sinäkin, nim. hunnye relaisit tuosta täydellisyyden tavoittelemisesta. Ja tiesitkö että sairaanloinen siivoaminen tai itsensä peseminen on pako-oireisuutta.

    Juuri tuo, että ensin antaa mkiehen elää kotona kuin pellossa ja sitten se alkaa aina välillä ketuttaa... ja sitten on marttyyri, kun mies ei tee töitä kotona, on ihan väärä tapa hoitaa asioita.


  • lady4

   kokeile jättihelokki kasvin siemeistä puristettuja kapseleita tai gelee royalea eli kuningatar hyytelöä luontaistuotekaupasta.

  • Mummi055

   Ostapa apteekista neurobion fortee. Olen syönyt sitä joka päivä kaksi tabl. monta vuotta. Ainakin vaihdevuosiongelmiin se auttoi ja nehän on melkein samanlaisia kuin nuo PMS-oireet. Neurologi (kuuluisa) kehoitti minua aloittamaan neurobionin käytön ja olen ollut tosi tyytyväinen.

  • Joukossa mukana

   Nämä kuulostaa niin tutulta :)

   Itselläni alkoi oireet 35 ikävuoden kynnyksellä. Ihmettelin pitkään, että mikä mulla on, kun yks aamu vaan heräät masentuneena, eikä mikään huvita. Lisänä ovat itsemurha-ajatukset, tai ennemminkin pelko siitä, että teen itselleni jotain, vaikka en todellakaan halua kuolla! tämä on ehkä kaikista pahin tunne. Näiden lisäksi on vielä tunnetta, että mitä tuota suotta iloita mistään, kun kuitenkin kohta kuolee :D

   Se täytyy sanoa, että harvemmin kyllä raivoan mistään. Itku taas tulee vaikka katsoessa kokkiohjelmaa.

   Sanoisin niille, jotka väittävät näitä oireita keksityksi, että teillä ei ole mitään tietoa tästä.

   • Loppu Propagandalle

    a. En ole sanonut oireita keksityiksi, oireet ovat ihan oikeita. OIreita ihminen saa myös esim. siitä, jos ottaa jotain jonka tietää aiheuttavan oireita esim. lääketutkimuksissa lumeesta. Toisaalta myös sillä lumelääkkeellä lähtee oireet tehokkaasti. JOkaisella ihmisellä on jotain oireita melkein joka päviä.

    b. Olen sanonut ettei ole ns. sairautta nimeltään PMS, joka johtuu hormoneista ja serotoniinista tms. sellaiseta. Kun ei edes masennus johdu serotoniinista.

    c. Väitän oireita psykosomaattisiksi, joten olisi parasta miettiä mikä on pielessä elämässä, miten suhde omaan naiseuteen on haussa jne. Esimerkiksi psykosomatiikan tutkijoiden mukaan selkäkipujen esiintyminen keski-ikäisillä liittyy elämäntilanteeseen.

    Summa summarum: Ei ole mitään tieteellistä näyttöä että ns. PMS johtuu hormoneista tai serotoniinista. Ja tämän tiedon löytää ihan virallisistakin lähteistä.

    http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00163


   • PMS
    Loppu Propagandalle kirjoitti:

    a. En ole sanonut oireita keksityiksi, oireet ovat ihan oikeita. OIreita ihminen saa myös esim. siitä, jos ottaa jotain jonka tietää aiheuttavan oireita esim. lääketutkimuksissa lumeesta. Toisaalta myös sillä lumelääkkeellä lähtee oireet tehokkaasti. JOkaisella ihmisellä on jotain oireita melkein joka päviä.

    b. Olen sanonut ettei ole ns. sairautta nimeltään PMS, joka johtuu hormoneista ja serotoniinista tms. sellaiseta. Kun ei edes masennus johdu serotoniinista.

    c. Väitän oireita psykosomaattisiksi, joten olisi parasta miettiä mikä on pielessä elämässä, miten suhde omaan naiseuteen on haussa jne. Esimerkiksi psykosomatiikan tutkijoiden mukaan selkäkipujen esiintyminen keski-ikäisillä liittyy elämäntilanteeseen.

    Summa summarum: Ei ole mitään tieteellistä näyttöä että ns. PMS johtuu hormoneista tai serotoniinista. Ja tämän tiedon löytää ihan virallisistakin lähteistä.

    http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00163

    Hmmm. Oletko kenties alan asiantuntija jollain tapaa kun esität täällä tosina väitteitä kuten "serotoniinilla ei ole vaikutusta masennukseen"? Itse satun olemaan asiantuntija ja koulututettu alan ihminen. Ja ei, en ole lääkäri, koska seuraavaksi vedät lääketeollisuuskortin taas esiin. Suoraan sanoen kuulostat siltä, että omat neuroleptit on tainnu jäädä syömättä. Tai sit tää on vaan provo, mutta sääliksi käy kyllä sua, oli miten oli.


   • Loppu Propagandalle
    PMS kirjoitti:

    Hmmm. Oletko kenties alan asiantuntija jollain tapaa kun esität täällä tosina väitteitä kuten "serotoniinilla ei ole vaikutusta masennukseen"? Itse satun olemaan asiantuntija ja koulututettu alan ihminen. Ja ei, en ole lääkäri, koska seuraavaksi vedät lääketeollisuuskortin taas esiin. Suoraan sanoen kuulostat siltä, että omat neuroleptit on tainnu jäädä syömättä. Tai sit tää on vaan provo, mutta sääliksi käy kyllä sua, oli miten oli.

    PMS se vasta asiantuntija on.

    Jos et sitä tiedä, ettei serotoniintasolla ole mitään tekemistä masennuksen kanssa, niin kannattaa tutustua ihan oikeaan tiedekirjallisuuteen

    Näin kirjoitti 2009 suomalainen huippututkija:

    " Mistä masennus johtuu,
    ja mitä aivoissa ta­
    pahtuu, kun masennus hellittää? Tietomme
    näistä asioista pohjautuu paljolti siihen, mitä
    masennuslääkkeiden vaikutusmekanismeis­
    ta tiedetään. Kun masennuslääkkeiden useita
    vuosikymmeniä sitten huomattiin lisäävän
    serotoniinin tai noradrenaliinin solunulkoisia
    pitoisuuksia, depression oletettiin johtuvan
    serotoniinin tai noradrenaliinin liian vähäisistä
    pitoisuuksista aivoissa (Wong ja Licinio 2004,
    Berton ja Nestler 2006, Belmaker ja Agam
    2008). Masennuslääkkeiden ajateltiin siis vai­
    kuttavan vitamiinien tavoin: masennus johtuu
    serotoniinin puutteesta aivoissa ja masennus­
    lääkkeet vaikuttavat korjaamalla tämän vajeen.
    Tämä ns. monoamiinihypoteesi (Schild­
    kraut 1965) on vaikuttanut erittäin vahvasti,
    vaikka sitä suoraan tukevia tutkimustuloksia
    on yllättävän vähän – serotoniinin määrä ai­
    voissa ei terveillä ihmisillä korreloi mielialaan,
    eivätkä serotoniinin tai noradrenaliinin mää­
    rän ole osoitettu olevan vähentynyt masentu­
    neilla (Booij ym. 2003). "

    Eero Castrén | TEEMA: MASENNUS
    Hermoston muovautuvuus ja
    masennuksesta toipuminen

    Duodecim 2009;125:1781–6

    EERO CASTRÉN, LT, neurotieteen Sigrid Jusélius
    ‐professori
    Sigrid Jusélius ‐laboratorio
    Neurotieteen tutkimuskeskus
    PL 56
    00014 Helsingin yliopisto


  • Aika tasaista on

   Mulla hormonaalinen ehkäisy (nyt nuvaring) on vähentänyt PMS-oireita huomattavasti. Paitsi väsymyksen ja yöhikoilun. :D Kaikkee ei voi saada. Mutta vitutus ja kivut ovat poissa.

   • hyvä idea

    Ystävä kuoli tohon.


  • kuuntele.
  • lue.
   • Loppu Propagandalle

    Jos nyt lopettaisit tuon huuhaaspammaamisen..


   • PMMP
    Loppu Propagandalle kirjoitti:

    Jos nyt lopettaisit tuon huuhaaspammaamisen..

    Oi sinä kaikkitietävä! Kerropa meille myös miksi esim. skitsofreniaan auttaa neroleptit. Palan halusta kuulla teoriasi asiasta!!!


   • Loppu Propagandalle
    PMMP kirjoitti:

    Oi sinä kaikkitietävä! Kerropa meille myös miksi esim. skitsofreniaan auttaa neroleptit. Palan halusta kuulla teoriasi asiasta!!!

    "Oi sinä kaikkitietävä! Kerropa meille myös miksi esim. skitsofreniaan auttaa neroleptit. Palan halusta kuulla teoriasi asiasta!!! "

    Are you talking to me?

    Eiväthän neuroleptit auta kaikki skitsofrenikkoja, eivätkä nekään ole mitään syyperuisteista hoitoa. Keskushermostolääkkeitä nekin, joten salpaavat jotain aivoissa. Mutta aivoissa ei ole mitään skitsofreniakeskusta, johon ne pillerit vaikuttaisivat.

    Skitsofrenia on sen verran vakava juttu, että siihen lääkkeiden syöminen on aiheellista, jos joku sellainen pilleri löytyy, josta saa helpostusta, mutta itse tautia ei kemia paranna. Kyseessä on siis edelleenkin psykkinen särkylääke.

    Neuroleptejähän on tarjolla nykyisin myös masennukseen hoitoon, ovat sellaisiä "täsmälääkkeitä".


  • Kokeilkaa!

   Hellou.

   Kokeilkaa ihmeessä jotakin vahvaa B-vitamiini tablettia. Esimerkiksi Neurobion forte. Saa apteekista ilman reseptiä. Alottakaa tabujen vetäminen about viikko pari ennen kuukautisten alkamista. Toimii.

   • Sivullinen uhri.

    Moi.

    Nuo PMS-oireet ovat mitä todellisimpia. Aina ennen kuukautisia tulee ärripurri. Itse en niitä fyysisesti koe, mutta olen tuota vaimoa seuraillut... Kokemukseni ovat puhtaasti sivullisen kokemuksia.
    Nuo oireet menee ikävä kyllä suvussa, sillä vaimon sisko jopa heittelee kahvikalustoa uusiksi. Onneksi meillä nuo oireet on ollut vielä verbaliikan tasolla...
    Kuukautisten jälkeen on sitten taas kolme viikkoa rauhallisempaa.


  • Loppu Propagandalle

   Kuukautiset ja ns. PMS ovat hyvä tekosyy purkaa aggressiota, mutta kun pitäisi hoitaa aggressio-ongelma muutoin....

   • alku propagandalle

    alkoholilla ja fyysisellä väkivallalla niinku sä vai?


   • Loppu Propagandalle
    alku propagandalle kirjoitti:

    alkoholilla ja fyysisellä väkivallalla niinku sä vai?

    Vaikka funtsimalla aggression todellista syytä... ja miksi ei uskalla on vihainen oikealle kohteelle ja sanoa, että ko. tyyppi toimii väärin tai pysyä erossa ko. henkilöstä.

    Jos ihminen on jo vainaa, niin sitten voipi olla joku lyhytterapiakin aiheellinen.


  • pms-potilas

   Tiede ei ole aina oikeassa, kaikkea ei ole vielä tutkittu tarpeeksi. Jos tieteellistä näyttöä ei ole, se ei tarkoita että sitä ei tulisi koskaan olemaan. Eiköhän ne miljardit naiset joilla noita oireita on niin tiedä mistä puhutaan.

   En tiedä itkeä vai nauraa ihmisille jotka luulee PMS-oireiden olevan kuviteltua ja ihan hirvittää ne lääkärit jotka luulevat näin.

   Itse kärsin murrosiästä asti raivokohtauksista ja masennuksesta kausittain. Lopulta tajusin vuosien päästä että oireet tulivat aina samaan aikaan kuukaudesta ja kestivät aina 1-2vk. Ne jotka ei tätä tajua niin on kyllä tyhmiä.

  • Tara

   Tarkistakaa testosteroonitasoa

  • ihan oma valinta
   • PMDD-hulluus

    Loppu propagandalle: Toivoisin todellakin, että lopettaisit tuon propagandan siitä, että PMS on kulttuurin tai naisen omien aggressioiden aiheuttamaa. Tiedän, mistä puhun. Olen hoidattanut omat aggressioni vuosien mittaisella terapialla, harrastan meditaatiota ja joogaa, pelaan sählyä, syön terveellisesti, en juurikaan juo. Kaikesta tästä huolimatta olen henkisesti todella huonoissa kantimissa noin 10 päivää ennen kuukautisten alkua.

    Se, ettei ole saatu tieteellisesti tutkittua, mistä nuo oireet johtuvat, eivät tarkoita sitä, ettei niitä olisi. Tai ettei niiden takana olisi jotakin, jota tiede ei ole vielä löytänyt. Flunssastahan väitettiin vuosikymmeniä, ettei kylmällä ilmalla ole MITÄÄN TEKEMISTÄ sen kanssa. Nyt onkin toinen ääni kellossa (HS 16.11.2013).

    PMS:stä on esitetty hiljattain esimerkiksi sellainen teoria, että se on autoimmuunisairaus. Ihminen on ikään kuin allerginen omille hormoneilleen.

    Oli niin tai näin - sinä et ainakaan saa tässä maailmassa mitään hyvää aikaiseksi levittämällä mielipiteitäsi täällä. Ihmisten olisi tarkoitus saada täällä vertaistukea eikä jäkätystä siitä, että "on tainnut jäädä omat aggressiot hoimatta."


  • PMDD-hulluus

   Vielä Loppu propagandalle:

   Miksi ihmeessä sanot, että serotoniinilla ei ole yhteyttä PMS:ään, ja neuvot vielä vahvistukseksi lukemaan Duodecimin artikkelin? Siinähän sanotaan näin:

   "Keskushermoston välittäjäaineilla, mm. serotoniinilla ja GABA:lla uskotaan olevan osuutta syndrooman synnyssä."

   Koetahan nyt päättää, mihin vetoat. Ja etsiä lähteet, joilla saat tuettua omia aivoituksiasi - vakuuttavasti.

   • Loppu Propagandalle

    "Keskushermoston välittäjäaineilla, mm. serotoniinilla ja GABA:lla uskotaan olevan osuutta syndrooman synnyssä."

    Tätä en kehottanut lukemaan.

    Huom. USKOTAAN...

    Lukutaitoa peliin.


  • pirttihirmu (ko)

   Oli kivaa lukea muiden kokemuksia, luulin että olen ainut raivopää"" joskus. Kärsin siitä välillä tosi paljon.. ja varmaan toisetkin on kärsinyt, ehkä taas jaksan sietää itseä paremmin. Aina tulee se parempi päivä kuitenkin.
   Itse siivoan koko kämpän yleensä kunnon puuskassa, myös liikunta helpottaa oloa. Jos jään sängyn pohjalle niin kaikki tuntuu vielä kurjemmalta. Tsemppejä kaikille kärsiville.

   • F##k You Menkka hirviö

    Tämä on ollut mieluisaa luettavaa! Hahaa.. Olin kuolla nauruun moneen kirjoitukseen ja kuinka monen oireet tunnistan itsessäni. Meinaan siis oikeasti tärähtää viikkoa ennen helvetin menkkoja. Itse menkat ja se inhottava veri joka valuu joka suuntaan ei oo kuulkaas enää mikään ongelma sen jälkeen kun on oikeasti ollut eromassa miehestään (ties kuin mones kerta ennen menkkoja) ja muutenkin maailma on ollut niin haista paska meininkiä viikon verran. Vedän kaikki vitamiinit mitä luontaistuotekaupasta löytyy, käyny Amplia kliniikalla Tampereella ja saanut turvotuksiin ja muihin oireisiin ja alakuloisuuteen tarkat ohjeet mitä vitamiinia mihinkä aikaan päivästä pitää ottaa. Silti, tämä oireilu ei lopu! On vain pahentunut mitä vanhemmaksi tulen, nyt vähn yli kolmekymppinen kahden lapsen äiti.

    Olen aina ollut vähän hermot kireellä neiti mutta koen silti olevani iloinen. Mutta nämä oireet on siis aivan jotain kauheita, mieheni ei enä kestä minua. Enkä yhtään ihmettele, en saatana siedä itseäni edes. On niin ärsyttävä olotila, vihaan tyylin kaikkia, ja hauskinta on että syy ei ole missään nimessä minussa. Syy on ihan taatusti kaikissa muissa, etenkin miehessäni, äidissäni tai työkaverissani jne. Lista on loputon. Olen itse täydellinen itsesäälissä pyörivä sillä hetkellä häiriintynyt nainen. Oireet alkaa kun syön kolme pussia karkkia, pizaaa, pullaa, jäätelöä niin kauan että melkein oksennan! Silloin olen vielä iloinen, melkein nauran itselleni kuin tyhmä olen kuin vedän tuollaiset määrät mättöä, olen hoikka ja katson tarkkaan mitä syön muuten. Seuraavana aamuna olen muuttunut hirviöksi. Lopun alku on alkanaut. Haluan vihata kaikkea! Haluan riidellä ja kinastella ja jos sitä ei ole ilmassa, voit olla varma että kehitän huonon ilmapiirin. Seksihaluni kasvaa myös, on varmasti ihana harrastaa seksiä ihmisen kanssa joka on kuin nymfomaani ja haluaa riidan keskellä vain seksiä. Mieheni on yhtäkkiä muuttunut ihan idiootiksi kun ei halua seksiä ja hän on laiska paskianen joka vaan piereskelee ja ajattelee vain itseään(on suurimman osan ajasta kultainen mies, joskus laiska niin kuin me kaikki aina ollaan mutta on hyvä mies, tukee minua ja rakastaa, hoitaa asiat ja pitää minusta hyvää huolta). Ennen menkkoja en näe sitä, en kuule, en halua. Ja siitä alkaa maailman sota nro 155 perheessämme. JA IHAN MINUN TAKIA, ai että olen ylpeä itsestäni taas. Kun menkat alkaa muutun silmän räpäyksessä "pulla mummoksi". Olen kaikille mukava ja rakastan taas miestäni ja elämää. Tieto siitä että sama paska alkaa taas noin 14 päivän kuluttua ei paljon enää naurata. Mitä hemmettiä tälle tekis?


  • Menkat tulossa

   Miten ihmisten on niin vaikea hyväksyä sitä, että joku muu kärsii PMS-oireista, jos ei itse kärsi? Minäkin olen kaikin puolin aurinkoinen, positiivinen ja hyväntahtoinen ihminen, mutta PMS tekee mustakin hirviön. Fyysisten oireiden (migreeni, turvotus, kipeät rinnat, alavatsakivut, ripuli, akne, huimaus, kuivat limakalvot ja kuumeinen olo) lisäksi joka kuukausi mielialani pahenee päivä päivältä, mitä lähempänä kuukautisia ollaan. Ensimmäiset ärsytyksen merkit ilmaantuvat n. viikkoa ennen, enkä edes välttämättä itse huomaa niitä. Sen sijaan kämppikseni tai poikaystäväni on ne yleensä huomannut. Parina viimeisenä päivänä ennen menkkoja en jaksaisi nousta sängystä ylös ja suunnittelen jättäväni kiltin poikaystäväni, koska tämä ei ole siivonnut... Pää täyttyy itsemurha-ajatuksilla. Jos olen stressaantunut, olo on menkkoja ennen käsittämättömän ahdistunut ja tuntuu, että maailma romahtaa niskaan. Minulle on jopa diagnosoitu yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, jonka kanssa pärjään muuten, mutta PMS-aikana en oikein. Olo alkaa helpottaa muutamaa tuntia ennen kuukautisten alkua. Kuukautiskiertoni on epäsäännöllinen, joten en voi tätä alitajuisesti suunnitellakkaan "jaahas, pari päivää aikaa menkkoihin, taidanpa alkaa kiukuttelemaan". Kuitenkin, voin sanoa lähes 100 %varmuudella, että menkat alkaa esimerkiksi seuraavana yönä, kun mieliala on parantunut radikaalisti. Menkkojen jälkeen onkin sitten pieni hetki euforiaa, jota kestää ovulaatioon asti. Ovulaatio-oireet eivät onneksi ole mitään menkkoja edeltäviin verrattuna.

  • vierestäseurannut

   Kokeilkaa jättihelokkiöljyä ja epa dha kalaöljykapseleita. Uskallan väittää että helpottaa kaikilla olotilaa...

  • PMDD
   • PMDD

    Löytyipä vielä tällainen- siinä tosin osa tiedoista on silkkaa puppua, suurimmalla osalla PMS/PMDD:stä kärsivistä oireet aiheutuvat keltarauhashormonista. Siitä löytyy paljon tietoa googlettamalla esim 'pmdd progesterone intolerance'. Monella e-pillerit tai kierukka pahentavat oireita juuri tästä syystä.

    http://www.terve.fi/seksuaaliterveys/pmd-eli-kuukautisia-edeltava-masennus


  • Loppu Propagandalle

   Terve Media Oy /terve.fi on lääketeollisuuden sponsoroimaan markkinointiviestintää.

   Joten lähdekritiikkiä peliin.

   "Ruotsissa kehitetään parhaillaan täsmälääkettä:"

   Hah, hah, mihin lääketeollisuus ei kehittäisi "täsmälääkettä" ? Masennukseenkin kehitettiin aikoinaan "täsmälääke" SSRI, jota määrätään nykyisin yli 30 diganoosin hoitoon.

   Ainakin Duodecim-artikkelin kirjoittanut Paavonen on nauttinut lääkteollisuuden tukea, vaikka toisin väittää.

  • B vitamiini auttoi

   B vitamiinin reipas yliannostus auttaa vaivaan. Itse söin B vitamiinia mitä ei enää saa reippailla yliannostuksilla. Selvisin yllättävän vähillä vaivoilla, oli vain kuumia aaltoja. B vitamiini on vesiliukoinen joten mitään myrkytysvaaraa ei ole.

  • PMDD

   Ensimmäistä kertaa kehitetään lääkettä, joka perustuu 70-luvulta asti tehtyyn PMDDn patofysiologiaan perustuvaan tutkimukseen. Tähän asti PMS/PMDD-oireita on hoidettu lääkkeillä ja hormoneilla jotka on kehitetty ihan muuhun ja on vaan arvottu, että voisivat silkalta sattumalta tehota tähänkin vaivaan. Ei vaan toimi.

   Mitä jos vähän googlettaisit propagandaääliö vähän, muualla kuin Suomessa ollaan jo pitkällä tämän sairauden tunnistamisessa ja hoidossa Suomeen verrattuna. Pari keskeistä nimeä voin vinkata helpottaakseni tehtävääsi kun haet sitä tietoa, Torbjörn Bäckström ja John Studd. On niitä muitakin mutta noitten kirjoituksien kaluamiseen menee sinulta jo kiitettävästi aikaa, pysytpähän poissa täältä häiriköimästä. Veikkaan, että sinulla itselläsi on pari pientä hoitamatonta häiriötä, oisko se päivystys ihan heti nyt ja sitä kautta muutama kuukausi suljetulla osastolla hyvä juttu?

   • Loppu Propagandalle

    Dear PMDD;

    Miten siihen voidaan kehittää "täsmälääkettä" kun ei edes tiedetä mistä oireet johtuvat?

    Ihan sama juttu masennuksen kanssa. Piti olla SSRI masennuksen "täsmälääke"-...

    Luen kansainvälisiä julkaisuja, mutta sinä luet (propagandistisia) tiedotussivustoja, etkä näytä ymmärtävän mitä on tieteellinen tieto.

    Ns. arvostettu Karoliininen instituutti on täynnä lääketeollisuuspellejä. Osa porukasta on suoraan sekä lääketeollisuuden palveluksessa että "puolueettomia" yliopiston tutkimuslaitoksen asiantuntijoita.

    Ota selvää asioista.


  • PMDD

   Justhan tuossa kerroin että on tutkittu 70-luvusta asti. Ja olen lukenut tutkimuksia, on ihan tohtorin paperit itsellä, näille palstoille ei kuitenkaan juuri kannata niitä linkata. Aika työlästä lukea tieteellistä tekstiä ellei itsellä ole koulutusta joten niitten linkkaaminen tänne ei hyödytä juuri ketään eikä auta ymmärtämään mikä vaivaa ja miksi.

   Piipaa-auto alle härö, siellä saavat lääkittyä tuon salaliitto-propagandafobiahäiriösi. Siirry nyt vähintään johonkin muuhun aiheeseen häiriköimään ellet osaa hakeutua hoitoon. Vitun dorka :D :D :D

   • Loppu Propagandalle

    PMDD,
    "
    Piipaa-auto alle härö, siellä saavat lääkittyä tuon salaliitto-propagandafobiahäiriösi. Siirry nyt vähintään johonkin muuhun aiheeseen häiriköimään ellet osaa hakeutua hoitoon. ***** dorka :D :D :D "

    Ihan tohtoritason tekstiä. Dorkatieteiden doktorko olet? Jotain postmodernia kuitenkin, koska tieteelliset menetelmät eivät selvästi ole hallussa.

    SSRI-lääkkeitäkin oli tutkittu ja 1960-luvulta asti...

    Mitäs ymmärrät tlastollisista menetelmistä /tilastomatematiikasta?
    Entäs biokemiasta?
    Entäs luetun ymmärtäminen?

    Nim. matemaattis-luonnontieteellinen tutkija


  • hermione11

   kokeile jättihelokinsiemenöljy kapseleita. minulla auttoi. sitä löytyy isojen markettejenkin luontaistuote hyllyistä. auttaa myös kuivaa ja herkkää ihoa.

  • PMMD-hulluus

   Loppu propagandalle, kirjoitin tämän tekstin aiemmin ja toivoin, että olisit ottanut kantaa. Tässä se uudelleen, otapas kantaa!

   "Loppu propagandalle: Toivoisin todellakin, että lopettaisit tuon propagandan siitä, että PMS on kulttuurin tai naisen omien aggressioiden aiheuttamaa. Tiedän, mistä puhun. Olen hoidattanut omat aggressioni vuosien mittaisella terapialla, harrastan meditaatiota ja joogaa, pelaan sählyä, syön terveellisesti, en juurikaan juo. Kaikesta tästä huolimatta olen henkisesti todella huonoissa kantimissa noin 10 päivää ennen kuukautisten alkua.

   Se, ettei ole saatu tieteellisesti tutkittua, mistä nuo oireet johtuvat, eivät tarkoita sitä, ettei niitä olisi. Tai ettei niiden takana olisi jotakin, jota tiede ei ole vielä löytänyt. Flunssastahan väitettiin vuosikymmeniä, ettei kylmällä ilmalla ole MITÄÄN TEKEMISTÄ sen kanssa. Nyt onkin toinen ääni kellossa (HS 16.11.2013)."

   • ....................
    Loppu Propagandalle kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Lue tämä nyt tark-kaan:

    Minulla on epäsäännölliset kuukautiset. En voi tietää, koska ne alkavat ja alkaa kiukutella, koska silloin kiukuttelisin koko ajan. Jota en tee. Olen muulloin positiivinen ihminen.

    Kuukautiskivut johtuvat siitä, että kohtu supistelee saadakseen tarpeettomaksi jääneen kalvon seinämistään irti.
    Kohta sinä varmaan väität, että synnytyskivutkin ovat kuvittelua?

    No mutta, arvaa mitä? Sinun mielipiteilläsi ei ole mitään merkitystä.

    Monetko kuukautiset sinulla on ollut? Ei yksiäkään, koska olet mies.

    Minä olen harkinnut munasarjojen poistattamista oireiden takia ja olen vasta 28.
    Kyllä ei ihminen harkitse mitn noin vakavaa toimenpidettä, ilman painavaa syytä. Ellei sitten ns. viiraa päässä ja minulla ei viiraa. Niin paitsi kerran kuukaudessa.

    Raskauden aikainenkin hormooniheilahtelu varmaan on keksittyä, eikö?
    Silloinhan ihmisen ei myöskään tarvitse rakastella, koska ei ole mitään hormooneja, jotka hyrräisivät. Etenkin keväisin, joka johtuu käpyrauhasesta.

    Olen jopa miettinyt, auttaisiko oman hormooni toiminnan kemiallinen alentaminen tai mieshormoonin syöminen. Silläkin uhalla, että alkaisi karvaa kasvaa. Mutta ei menisi välejä poikki ihmisiin joka kuukausi.
    Olen kauniihko naisellinen nainen, mutta silti juuri pms oireet läpi käyneenä yritän miettiä ratkaisua tähän ongelmaan, perheeni (en itseni) takia.

    Tuohon, kun sanot että keksitty syy olla ikävä ihminen välillä, niin minä kylläkin yritän olla pms:sien aikaan mahd paljon omissa oloissani ja tukkia suutani, niin paljon kuin mahd. Lautaset eivät lennä, niin kuin tiedän monilla lentävän ja itselläkin nuorena.

    Ja suurin syy, miksi kirjoitin tämän, et ole "tattadaa" s.i.n.ä, vaan tueksi kanssasisarille, jotka kärsivät samasta oireyhtymästä, kuin minäkin.

    Enkä palaa lukemaan vastaustasi, koska minulla on oikeakin elämä. Onneksi vielä, pms:sistä huolimatta. Olikos tämä ketju kestänyt jo useamman vuoden. Kannattaisi sinunkin ehkä etsiä elämä, vaikka taitaa olla noin hankalalla luonteella vaikeaa...

    Sekö se harmittaakin, kun ei ole omalle ilkeydelleen mitään syytä, muuta kuin luonne.


   • Raivopää
    .................... kirjoitti:

    Lue tämä nyt tark-kaan:

    Minulla on epäsäännölliset kuukautiset. En voi tietää, koska ne alkavat ja alkaa kiukutella, koska silloin kiukuttelisin koko ajan. Jota en tee. Olen muulloin positiivinen ihminen.

    Kuukautiskivut johtuvat siitä, että kohtu supistelee saadakseen tarpeettomaksi jääneen kalvon seinämistään irti.
    Kohta sinä varmaan väität, että synnytyskivutkin ovat kuvittelua?

    No mutta, arvaa mitä? Sinun mielipiteilläsi ei ole mitään merkitystä.

    Monetko kuukautiset sinulla on ollut? Ei yksiäkään, koska olet mies.

    Minä olen harkinnut munasarjojen poistattamista oireiden takia ja olen vasta 28.
    Kyllä ei ihminen harkitse mitn noin vakavaa toimenpidettä, ilman painavaa syytä. Ellei sitten ns. viiraa päässä ja minulla ei viiraa. Niin paitsi kerran kuukaudessa.

    Raskauden aikainenkin hormooniheilahtelu varmaan on keksittyä, eikö?
    Silloinhan ihmisen ei myöskään tarvitse rakastella, koska ei ole mitään hormooneja, jotka hyrräisivät. Etenkin keväisin, joka johtuu käpyrauhasesta.

    Olen jopa miettinyt, auttaisiko oman hormooni toiminnan kemiallinen alentaminen tai mieshormoonin syöminen. Silläkin uhalla, että alkaisi karvaa kasvaa. Mutta ei menisi välejä poikki ihmisiin joka kuukausi.
    Olen kauniihko naisellinen nainen, mutta silti juuri pms oireet läpi käyneenä yritän miettiä ratkaisua tähän ongelmaan, perheeni (en itseni) takia.

    Tuohon, kun sanot että keksitty syy olla ikävä ihminen välillä, niin minä kylläkin yritän olla pms:sien aikaan mahd paljon omissa oloissani ja tukkia suutani, niin paljon kuin mahd. Lautaset eivät lennä, niin kuin tiedän monilla lentävän ja itselläkin nuorena.

    Ja suurin syy, miksi kirjoitin tämän, et ole "tattadaa" s.i.n.ä, vaan tueksi kanssasisarille, jotka kärsivät samasta oireyhtymästä, kuin minäkin.

    Enkä palaa lukemaan vastaustasi, koska minulla on oikeakin elämä. Onneksi vielä, pms:sistä huolimatta. Olikos tämä ketju kestänyt jo useamman vuoden. Kannattaisi sinunkin ehkä etsiä elämä, vaikka taitaa olla noin hankalalla luonteella vaikeaa...

    Sekö se harmittaakin, kun ei ole omalle ilkeydelleen mitään syytä, muuta kuin luonne.

    Ihan samaa mietiskelin itsekin. Minullakin on tosi epäsäännölliset kuukautiset, enkä voi yhtään tietää milloin ne tulevat. Silti raivopäisyys iskee muutamaa päivää ennen vuodon alkamista ja sitä pahempana, mitä pidempi tauko on ollut. En voi siis mitenkään tietää, että nyt on sovelias aika raivoamiselle. Lisäksi oireet ovat alkaneet vasta lapsen syntymän jälkeen melkein nelikymppisenä. Runsas ja säännöllinen seksielämä auttaa vaivoihin jonkin verran.


  • vitutusta riittäny 3

   äkat ovat saatana kahjoja olipa pim tai ei nyt ne saavat kerran kuussa hyppii helevetit seinille olla niin vittumaisii kun pystyyvät ja sanoovat että paha pims omassa piässä on pimahtanu muijilla ja syyttäät miestään saatanan vitunkanto telinneet hävetkää ja kasvakaa aikuisiks tollaset käytökset omaa5vuotias pentu jumalauta syökee perkeleet vaikka rautanauloja kun jätätte miehenne siitä hommasta osattomaks .

   • Hah Mikä Loser

    Sitten kun junttivajo opettelee kirjoittamaan.


  • jelweryv

   kuule kokeile jättihelokkisiemenöljyä. sitä saa isoista ruokakaupoistakin luontaistuotehyllystä kapseleina. parantaa ihon kosteutta ja auttaa pms oireissa. itse käytän varsinkin talvisaikaan kun iho kuivuu.

  • >tiedustelija

   Kenelläkään PMS-oireiluja saavalla ollut havaintoja, että vaikuttaako esim 1vk selibaattia (seksistä ja masturboinnista) ennen menkkoja oireita lisäävästi?

  • jokuvaa1234

   Hei urpo kyllä maailmanloppua tulee niinkuin alkukin joten älä syö täällä paskaa vaa mene aukasemaan silmiäsi mulkvisti (ei Jeesus! Jeesus ei ole Jumala) Jumala on ilmoittanut asiasta

  • Tiinr

   Moikka.
   Omegaa 3,6,9. laadukasta!! Löytyy ainakin Arctic Nutritionilta.
   Sekä Kylmäpuristettua Oliiviöljyä, Lusikallinen aamuin & illoin jo neljä päivää ennen mensuja sekä pari pvää vielä mensujen jälkeen.
   Aloe Vera - hunaja juomageeli 10-20 ml 3x pvässä.
   Maassa jossa syödään paljon kalaa, ei ole kyseisiä oireita eikä masennustakaan.

  • Anonyymi

   Minulla on kanssa henkisesti levoton olo,mietin kaikkea sekavia ja murehdin olemattomia. Menkat tulollaan,jouluna itkin ja skitsosin ja menkat alkoi 31.1 eli taas on se vaihe.....

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   259
   3004
  Aihe