Olen kuullut, että valmennuskurssien taso vaihtelee järkyttävästi oikeustieteessä. Onko järkeä panostaa n. 700-1500 e valmennuskurssiin?
Valmennuskurssit
25
9958
Vastaukset
- Stadin Artisti
Huonoon ei, hyvään joo. Toivottavasti vastauksestani oli apua!
- anti-oikkari
Kannattaa suosia mielummin ainejärjestöjen kursseja, ovat usein paljon halvempia vrt. valmennuskeskus, eximia jne.
Valmennuskurssi ei kuitenkaan ole välttämätön sisäänpääsyyn. - ainejärj. kursseille
Itse kävin Jyväskylän LexKurssit ja olin tosi tyytyväinen tähän kurssiin!
Opetus oli laadukasta, vaikka hinta-tasoltaan kurssi oli tosi edullinen.
Lyhyt kurssi oli hyvä minulle- aikaa jäi lukemiseen, mutta silti sai käytyä kurssilla läpi itselle epäselvät kohdat ja sai harjotusta vastaamiseen.
Tärkeintä minulle oli ymmärtää, miten tarkasti kirjat pitää lukea.
Mutta itsehän se työ on tehtävä. Ilman valmennuskursseja on varmasti mahd. päästä sisään mutta valmennuskurssit tuo vaihtelua hakemisvaiheeseen ja tsemppaa kun näkee myös kanssa hakijoita ! Suosittelen myös ainejärjestöjen kurssia, niillä saa laadukasta opetusta edullisesti. - Kyllä valmennuskurs
Itse kävin valmennuskurssin ja suosittelen! Toki itsehän se suurin työ piti tehdä, mutta valmennuskurssi antoi hyvät eväät valmistautumiseen. Ennen kaikkea itselleni eniten hyötyä oli vastaustekniikan opettamisesta. Myös muiden kurssilaisten vertaistuki oli tarpeen, varsinkin loppukeväästä. Ja kuten jo aiemmin on mainittu, kannatan ainejärjestöjen valmennuskursseja. Rahat eivät todellakaan menneet hukkaan.
- Oikkixes
Itse pääsin ilman valmennuskurssia Turkuun 2013, joten ilmankin pärjää. Itse näkisin valmennuskurssien olevan lähinnä ostetun motivaation lähde, eli kun maksaa itsensä kipeäksi, niin myös opiskelee ihan sairaasti. Paradoksaalisesti kun halutaan "rahoille vastinetta", eli pääsyä oikeustieteelliseen, niin tavoitteen toteutumisen eteen aletaankin tekemään enemmän töitä.
Muutamia vinkkejä valintakokeisiin valmistautumista varten:
1) Käy avoimen kursseja
Johdantokursseja yms. "alkupään" kursseja, koska näistä tulee varmemmin kysymyksiä valintakokeeseen. Hyvällä lykyllä jokin valintakoekirja käsittelee kurssia, jonka olet jo käynyt avoimessa. Ja vaikka maksatkin avoimessa opiskelusta, niin saat kuitenkin vastineeksi opareita ja edistät siten myös opintojasi.
2) Opiskele yliopistossa pääaineena jotakin muuta sinua kiinnostavaa ainetta (esim. hum. tiedekunnan aineita, kieliä, historiaa jne.) ensimmäisenä vuonna ja sivuaineena oikeustiedettä. En tiedä miten on asioiden laita muissa yliopistoissa, mutta ainakin Turussa on mahdollista opiskella oikeustiedettä sivuaineena, kunhan hakee ensin sivuaineoikeutta tiedekunnasta (ja tämä oikeus myönnetään aina). Tällöin voi opiskella "Johdatus oikeustieteeseen" -kurssin suorittamisen jälkeen maksutta 32 oparin tai neljän kurssin edestä oikeustiedettä.
3) Lue, lue ja lue. Kirjojen ilmestyttyä sinulla ei pitäisi olla muita velvotteita. Itse kulutin tuon pari kuukautta pääasiassa nenä kirjoissa, mutta kyllä aina illalla aikaa liikeni liikunnalle, kavereille yms. oheistoiminnalle. Vappunakin tuli juhlittua opiskelijatyyliin, mutta muuten en juonut lukurupeaman aikana.
4) Opiskele vastaustekniikka ja -tarkkuus omatoimisesti vanhojen valintakoekysymysten perusteella (nämä löytyvät tiedekuntien sivuilta). Vastausten pisteet on "jyvitetty", eli jokaisesta mainitusta faktasta saa pisteen tai puoli, joten lukiessa voi jo hieman mittailla, mihin kappaleisiin voitaisiin "jyvittää" vastauksia ja muutenkin kannattaa jatkuvasti muotoilla itsekseen kysymyksiä valintakoekirjojen sisällöstä. Yritä muistaa myös "epäolennaisuudet", esim. omassa valintakokeessa piti yhdistellä oikeushistoriallisten teosten nimiä ja niiden kirjoitusvuosia.
En sano, etteikö valmennuskursseilla oppisi mitään uutta, vaan että kaiken tuon voi oppia itsekin, omatoimisesti ja ilman kustannuksia. Ei jokaisella kuitenkaan ole varaa valmennuskursseihin, joten ei ainakaan sen takia kannata luopua oikeustieteelliseen pyrkimisestä. Huvittaa myös se, että yleisesti juuri tuota vastaustekniikan oppimista painotetaan kaikkialla, aivan kuin se olisi jotakin, mitä vain valmennuskurssilla voisi oppia.
Eipä tässä muuta. Onnea ja istumalihaksia kaikille 2014 pyrkiville.Olen yllä olevan kanssa samaa mieltä siitä, ettei sisäänpääsyyn tarvita valmennuskurssia. Tiedekunnan sivuilta löytyy viimeisimpien vuosien pääsykokeet ja mallivastaukset, tai ainakin jotain sinne päin.
Kysymystyyppejä on erilaisia, tai ainakin ennen oli. Jotkut edellyttävät suoraa sisällön muistamista enemmän kuin pääsykoekirjallisuuden laajempaa ja soveltavaa ymmärtämistä.
Muistamiseen ei juuri muita neuvoja voi antaa kuin pänttääminen. Sen verran kuitenkin voi sanoa, että suoraa muistamista edellytetään yleensä pääasioista ja niihin liittyen. Tähän auttaa merkittävästi, että ymmärtää lukemansa.
Yhden juridisen rattaan pyöriminen saa aikaiseksi liikettä monissa muissakin juridisissa rattaissa. Lopulta huomaa, että koko yhteiskunta toimii juridisten rattaiden pyörittämänä koneistona. Esimerkiksi jäämistöoikeus pyörittää osittain esineoikeuden rattaita, mutta vero-oikeus pyörittää osaltaan sekä jäämistö- että esineoikeuden rattaita, kuten se tekee monien muidenkin oikeudenalojen kohdalla. Pääsykokeissa ei kuitenkaan tarvitse osata kaikkia mahdollisia juridisen koneiston pyörittämiä rattaita, ainoastaan ne joihin pääsykoemateriaali rajautuu.
Vastauksiaan ei siis pidä jättää vaillinaisiksi perusteella, että se päältäpäin katsomalla vastaa pääsykokeessa esitettyyn kysymykseen. Kerro aina vähintäänkin minkä nimisellä lailla asiaa säännellään, ja onko kyseessä yleislaki vaiko erityislaki, jos sellaisesta on pääsykokirjallisuudessa ollut puhetta.
Oikeustapauskysymyksiin vastaamisessa ei varsinaisesti edellytetä mitään tiettyä muotoa, mutta vastaukset on perusteltava juridisesti sillä tarkkuudella kuin pääsykoekirjallisuuden rajoissa on mahdollista.
Esitetystä tapauksesta on tunnistettava juridinen ongelma taikka ongelmat, ei eettisiä, moraalisia, taloudellisia taikka muita sellaisia. Siksi juridinen ongelma onkin syytä vastaukseen kirjata, vaikka se tuntuisi itsestään selvältä.
Seuraavaksi on hyvä mainita, mikä laki asiaa sääntelee ja oliko pääsykoekirjallisuudessa mainittu oikeuskäytäntöä tapaukseen soveltuen?
Jos tehtävänannossa ei ole pyydetty ottamaan asiaan kantaan yhdeltä puolelta, on vastauksessa otettava kantaa molempien osapuolten kannalta.
Siis perustelua puolesta ja vastaan, jonka jälkeen perusteluihin nojaava ratkaisu.- Lawistheword
Olen osittain sama mieltä. On totta, että loppupeleissä avain onneen piilee asioiden oppimisessa ja ymmärtämisessä, mikä vaatii paljon lukemista. Tätä ei korvaa mikään valmennuskurssi. Aika lukemiselle on kuitenkin suhteellisen lyhyt ja aikoinaan kun itse hain, koin, että valmennuskurrsista oli apua hahmottamaan kokonaisuudet ja mikä asia liittyy mihinkin. Varmaan hyvällä lukemisella nämä oivallukset tekee itsekin, mutta kovan aikapaineen alla oli kyllä hyvä, että joku asiantunteva kertoi kurssilla suoraan, että "sivun 45 asia liittyy muuten sivun 189 asiaan tällä ja tällä tavalla, joten jos tulee kokeessa kysymys X, muistakaa yhdistää nämä toisiinsa" - tyylisesti. Lisäksi kurssilla osattiin mielestäni poimia aika hyvin esille kaikista olennaisimmat asiat ja millaisia tehtäviä näistä voisi tehdä. Usein yksin lukiessani en ollut tullut edes ajatelleeksi, millaisia "ansoja" esim oikeustapauksiin voi ujuttaa. Tästä on kuitenkin jo aikaa ja varsinkin kun hakujärjestelmä ja kokeet ovat muuttuneet, en osaa enää täysin sanoa, paljon hyötyä valmennuskurssista on.
- älä mee
Ei kai ulkoa opettelemista varten valmennuskursseja tarvii käydä
- tätä mieltä olen
Jos valmennuskurssille menee, niin ehdottomasti ainejärjestön kurssille (ovat yleensä laadukkaimpia ja edullisia)
Mutta kuitenkin, luulen, että jos motivaatota lukemiseen on muutenkin, niin valmennuskurssi ei ole välttämätön. Niitä on nyt vain markkinoitu siten, että ehdottomasti suurin osa sisäänpäässeistä on valmennuskurssin käynyt, joten ne motivoituneimmat eivät "uskalla" jättää valmennuskurssia väliin.
Vastaustekniikkaan ohjeita voi kysellä vaikka netissä, olen aivan varma, että oikkarit mielellään vastaavat kysymyksiin (minä ainakin). Ainut on se oma lukumotivaatio. Kun lukutekniikka ja motivaatio on kunnossa, en näe, että valmennuskurssi olisi mitenkään välttämätön. Tietenkin monet tarjoavat itseopiskelumateriaalia, joissa harjoitustehtävät ovat ehkä se paras osa (150-200e).
Itse pääsin toisella kerralla sisälle: ensimmäistä kertaa hakiessa menin valmennuskurssille, toisena vuonna jätin väliin. Valmennuskurssilla huonona puolena huomasin sen, että siellä käydään kyllä kirjojen asioita läpi, mutta tehokkaampaa olisi ollut, jos sen viikon olisin lukenut täysipäiväisesti. Kurssit eivät millään tasolla korvaa lukemista ja jos kurssin luennot kestävät sen 7-8 tuntia päivässä, niin lukeminen sinä päivänä valmennuskurssin lisäksi on todella kova homma. - Rollossa 2013
Ei kurssia niitä aineopintoja varten pakosti tarvitse. Joitain saattava auttaa. Saman vastineen saa käymällä avoimessa laajasti eri oikeuden alan kursseja.
Vastaustekniikkaa ja tapaa miten kokeessa tulisi toimia niihin voi kursseilta saada runsaasti eväitä. Melko pitkälle voi päästä jos jaksaa panostaa runsaasti vanhojen kokeiden ja niiden vastauksien läpi käymiseen. Pelkällä lukemisella sisälle ei päästä vaan sitä vastaamista tulee harjoitella ja harjoitella ja harjoitella. Kokeessa olon tulisi olla arkinen. Tilanteessa ei siis ole mitään täysin uutta. Paitsi erilaiset kysymykset! - save your money
Tänä vuonna aika moni Helsinkiin hakenut varmasti havaitsi, ettei valmennuskurssista ole suurta hyötyä.
- Oik.yo.2012
Silti 79% stadiin tänä keväänä päässeistä oli käynyt Pykälän valmennuskurssin. Omana hakuvuotenani suoraan lukiosta tulleena koin kurssin hyödylliseksi. En tiennyt oikiksesta oikeastaan yhtään mitään, joten kurssi teki kaikesta vähän konkreettisempaa.
- ampukaamuapäähän
Itse kävin tänä keväänä Valmennuskeskuksen kurssin ja pääsin sisään Turkuun, mutta uskaltaisin väittää, että ilmankin pääsee aivan mainiosti.
Välillä tuntui että aika meni hukkaan, kun istui 4h/ilta kurssilla eikä usein jäänyt päähän juuri mitään (tämä ei toki johtunut kurssista tai opettajista, vaan lähinnä omista keskittymisvaikeuksista ja stressistä). Yhden pääsykoekirjan luennot oli aivan hirveetä scheissea (tosin niin oli kirjakin) - ennalta jos olisin tämän tiennyt, en olisi kyseisillä luennoilla käynyt ollenkaan.
Toisaalta muut kurssilaiset ovat suuri apu, ainakin nuppi pysyy kasassa paljon paremmin kun on "kanssakärsijöitä". Ja meillä oli ainakin tänä keväänä hemmetin hyvä tutori, jolta sai niin paljon apua ja tukea kun kehtasi pyytää - ja enemmänkin.
Suosittelen siis, että menet kurssille, mutta ota joku edullisempi vaihtoehto. - Tuleva_juristi
Valmennuskurssien hinta ei kompensoi laatua. Ainejärjestöjen omat kurssit on edullisimpia ja myös todella laadukkaita. He ovat perehtyneet yhteen erikoisalueeseen ja ovat hyviä siinä. Itse kävin aikanaan muita halvemmalla kurssilla ja olin siihen tyytyväinen. Rahalla ei voi ostaa kaikkea ja pääpaino on kuitenkin itsenäisellä opiskelulla.
- Jaakoppio
Itse en kyllä menisi ainejärjestön valmennuskurssille. Opetuksen ja materiaalien taso heittelee hurjasti.
- hakija96
Eipä toi ainakaan lexin kursseilla oo omasta kokemuksesta menny noin, ku kuitenki luennoitsijat on ihan valmistuneita lakimiehiä, ja muutki opettajat melkeen valmistuneita
- Oikkari92
Itse kävin aikanaan hakiessa parina keväänä Artiklan valmennuskurssilla. Kurssi oli laadukas hintaansa nähden ja ryhmäkoot pienempiä kuin monilla muilla, mikä sopi minulle. Kyseessä oli siis intensiivikurssi, joka sisälsi lähiopetusta.
- Anonyymi
Viime keväänä käytin oikisluotsin äänikirjaa ja oli erittäin hyvä!
- Anonyymi
Jos joku lukee tätä keväällä 2020. Nyt olisi tarjolla ilmainen tekniikkakurssi! www.valintakokeet.fi Kurssi alkaa 26.2.2020 eli hyvissä ajoin ennen kirjojen ilmestymistä! Siellä käydään lukutekniikkaa, vastaustekniikkaa ja harjoitellaan niitä tehtävien muodossa.
- Anonyymi
Hei! Onko kukaan nyt 2021 hakemassa? Ajattelitteko ottaa jonkun valmennuskurssin ja mikä se olisi?
- Anonyymi
Ite oon hakemassa nyt 2021 ja just mietin että minkä valmennuskurssin ottasin. Itelleni todellaki auttaa se että jos on valmennuskurssin ostanu nii on jotenki enemmän motivaatiota lukea joka päivä. Toki nyt koronan aikana aion ottaa semmosen etä kurssin, mitä voi itsenäisesti kotona käydä läpi. Mietin tota Valmennuskeskuksen kurssia, mutta en nyt sit tän lukemisen jälkeen oo enää varma.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ite oon hakemassa nyt 2021 ja just mietin että minkä valmennuskurssin ottasin. Itelleni todellaki auttaa se että jos on valmennuskurssin ostanu nii on jotenki enemmän motivaatiota lukea joka päivä. Toki nyt koronan aikana aion ottaa semmosen etä kurssin, mitä voi itsenäisesti kotona käydä läpi. Mietin tota Valmennuskeskuksen kurssia, mutta en nyt sit tän lukemisen jälkeen oo enää varma.
Aion myös hakea nyt Keväällä 2021! Suurin osa kavereista on jo oikiksessa ja kaikki suosittelivat Legiksen valmennuskurssia, aion todennäköisesti itsekkin ostaa sen!
- Anonyymi
Minä otin Eximian. Toistaiseksi olen oikein tyytyväinen. Opetusta saa kokeneilta juristeilta, ja ryhmäkoko on niin pieni, että henkilökohtaisuus toteutuu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä otin Eximian. Toistaiseksi olen oikein tyytyväinen. Opetusta saa kokeneilta juristeilta, ja ryhmäkoko on niin pieni, että henkilökohtaisuus toteutuu.
Kiva jos on aikaa istua jollain kurssilla kun lukuaika enää kk 🥶
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiva jos on aikaa istua jollain kurssilla kun lukuaika enää kk 🥶
Lukuaika on ollut siinä kuukauden pintaan jo monen vuoden ajan. Silti valintakokeen perusteella valituista jotain 80 - 90 % on käynyt valmennuskurssin. Ilmeisesti opiskelutunteja saa enemmän sisään, kun välillä voi käydä kurssilla eikä vain olla yksin nenä kirjassa koko sitä kuukautta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072745Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212290Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021876- 1141610
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1671324Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2801149- 711024
- 801014
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha179936