Sosialistimaissa ei Beatlesia arvostettu!

Adornolainen

Itäblokin maissa käsitettiin - aivan Dhommin tavoin - hyvin pop- ja erityisesti rock-musiikin turmiolliset vaikutukset. Toisin kuin nykyisessä rosvokapitalistisessa roskakultuurissamme, sosialismissa työläisiä koetettiin sivistää, heidän makuaan parantaa, heidän kulttuuritasoaan kohottaa. Niinpä kansanmiehet ja -naiset yritettiin saada kuuntelemaan klassista musiikkia - radiosta tai konserteissa - aivottomien hitti-iskelmien tai rockin räminän asemesta. Perinteistä kansanmusiikkia arvostettiin enemmän kuin poppia. Jazzia siedettiin, mutta ei suosittu. Beatlesin vaarallisuus tiedostettiin kyllä. Beatles-levyihin en ainakaan itänaapurissa käydessäni koskaan törmännyt.

Jälkeenpäin sosialistisen järjestelmän romahduksen voi katsoa alkaneen siitä, että Neuvostoliitossa sallittiin Abba ja Boney M. Siitä se repesi, ei Afganistanin sodasta. Kun antaa paholaiselle pikkusormen... Länsi käytti rock-musiikkia kulttuurisodan välineenä, ideologisena aseena. Rytmillisesti päällekäyvä, seksuaalisesti vihjaileva tai jopa avoimen orgiastinen musiiki sai amerikkalaisten propaganda-asemia kuuntelevan Itä-Euroopan nuorison tuntemaan, että siltä uupui jotain, että rautaesiripun tuolla puolen ruoho (ja ruoho) olisi vihreämpää. He eivät käsittäneet kapitalistisen kulutusyhteiskunnan kätkettyä terroriluonnetta. Unelma uudesta sosialistisesta ihmisestä hylättiin ja tilalle tuli kapitalistisen yhteiskunnan hedonistinen, "yksiulotteinen" ihminen. Beatles oli mukana kaikessa tuossa.

15

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teisco Del Ray

      Oletko kirjoittanut avauksesi jo 70-luvulla? Neuvostoliitossa kuunneltiin mm.Beatlesia jossainmaäärin jo silloin.Suomalaisiakin pop/rock bändejä kävi Neuvostoliitossa.YouTubestakin löytyy neukkubeatlesia.
      Tekstisi paatollisuudesta huolimatta totuus vain on se että Neuvostoliiton rohmahdus pelasti miljoonat ihmiset orjuudelta.Samalla rojahti systeemi joka aivopesi jo päiväkodissa lapsia yksipuolisen taidekasvatuksen keinoilla.
      Ps.Ostin muuten Bulgarista jo v.1979 kaksi Elviksen kokoelma älppäriä.Hyviä stereokaiverruksia paksilla pahvikansilla.Molemmissa täydellinen luettelo kappaleiden sessiomuusikoista ja levytyspäivistä.Todellinen kulttuuriteko kommarisysteemissä.

    • P.A. Kkomielle

      Kiitos Dhommille tästä valistavasta manifestista.

    • Dhommi'
    • sgsgsgsggsgs

      Beatles-patsaat löytyvät Omskista ja Alma-atasta. Olisikohan muuallakin.

    • uiuiuiuuuu

      EH-EIKÖ?

      • Dhommi´´

        Sosialistimaiden diktatuureja en hyväksy, ja kannatan kapitalismia ja vapaata markkinataloutta.

        Mutta todellisen musiikin arvostaminen on kulttuurillisesti ja kasvatuksellisesti oikein. Lapset ovat valmiita oppimaan musiikkia, pitää välttää roskamusiikkia kuten Beatlesia, Abbaa ja Led Zeppeliniä. Näissä purkkapop-bändeissä ei ole mitään sellaista, mitä ihminen tarvitsee.

        Eettisesti ja musikaalisesti oikein on antaa kaiken ikäisille kasvatusta Bachin messujen ja Mozartin oopperoiden parissa.


    • Dhommi´´

      Tekstiini on painettu miinusmerkki. Mitään muuta "kommenttia" tai "kritiikkiä" ei taaskaan surkea Rannan Kundi tai Numero-Numero tai muu apina ole pystynyt tarjoamaan.

      Useimmiten, kun he vaivautuvat kirjoittamaan, on kysymyksessä uikutus makuasioista. Musiikki ei ole pelkkä makuasia, siinä on runsaasti objektiivista kriteeriä ja vallalla olevaa näkemystä. Valitettavasti Beatles on purkkapoppia - ei asiasta voi kiistellä. Se on sävellyksellisesti köyhää ja helppoa kaikille pureskella, ja ajastaan jäljessä satoja vuosia.

      Näistä asioista ei voi kiistellä. Niiden tueksi on moneen kertaan esitetyt vankat perustelut. Jos joku väittää, ettei olisi, niin pyytäkää ihmeessä se perustelu vielä yhteen kertaan. Jotta pääsette jyvälle.

      Vai painoiko Beatles-iskelmän ihailija miinusta, koska ilmoitin vastustavani diktatuureja? Ihmeellinen kanta se olisikin, varsinkin kun te tunnutte näkevän fasismia ja natseja kaikkialla, jopa täysin itsestäänselvien musiikillisten lainalaisuuksien toteamista.

      Kuunnelkaa vaikka Bachin h-mollimessussa esiintyviä melodioita ja polyfonioita, joita tutkitaan aina vaan. Kuunnelkaa ihan korvilla ja huolella. Siinä ei ole kysymyksessä mikään "keisari ilman vaatteita", vaan yksinkertaisesti sellainen osaaminen, josta Lennonin porukka ei olisi koskaan edes voinut päästä osalliseksi kuulijoina tai soittajina, saati säveltäjinä. Sanalla sanoen: ylivoimaista.

    • Word.

      "Tekstiini on painettu miinusmerkki."
      ...ehkäpä siksi,että tuollainen asennevammainen,älytön tekstailu,mitä kirjoittelet, ei muuta ansaitse...itseasiassa ei ansaitsisi edes sitä miinustakaan, eikä ainakaan TÄTÄ kommenttia, mutta teen yhden poikkeuksen, koska jotenkin uskon vielä aina välillä ihmisten hyvyyteen kuitenkin, ja kykyyn kehittyä henkisesti, vaikka vaikeaa se usein onkin, kun kohtaa kaltaisiasi...hei, koita kasvaa pikkasen, eikö...?

    • Dhommi´

      "hei, koita kasvaa pikkasen, eikö...? "

      Ongelma on se, että minä ajattelen sinusta aivan samalla tavalla. Minusta sinun kommenttisi edustavat äärimmäistä ahdasmielisyyttä ja lojaliteettia sellaiselle jutulle, jonka hyvyyttä et osaa itsekään perustella. Sinä olet sataprosenttisesti mutuihminen, valitettavasti.

    • sukeltaja.

      "äärimmäistä ahdasmielisyyttä"...juuri sitä harrastat, dhommitextaaja...
      Beatles musiikista pitävät ovat niitä samanlaisia ihmisiä, kuin fabfour ja heidän musiikkinsakin; mielikuvitusrikkaita, suvaitsevaisia,jne....sulla on pitkä matka vielä sille henkiselle tasolle, kun lukee textejäsi, joista kaikki näkevät puutteesi...paljastat kerta toisensa jälkeen itsesi...
      Niinkuin John lauloi jo yli 40v sitten Imagine albumilla: yhtä juttua et voi peittää, kun olet sisäisesti vammautunut...Crippled Inside.
      Se on sitten aivan toinen tarina,mistä tuo vammaisuutesi on tullut, mikä sen on aiheuttanut ym.
      Ehkä voisit käydä vaikka jossain Tiibetissä buddhistien luostarissa mietiskelemässä elämääsi parin kk:n ajan... vois olla hyvä,...sillä olet todellakin aika huonossa hapessa,hei...oikeesti!...

    • ...............

      ........

    • zeims potkukelkka

      Asiantuntijat,psykiatrit yms. haastatteluissa kertovat, ettei narsismista kärsivä ymmärrä ollenkaan, millään lailla olevansa narsisti. Aika lailla sama juttu tällä Beatles-sivun häirikölläkin, joka ei vaan ymmärrä, vaan jankuttaa samaa vuodesta toiseen. Sääli, että ihmisen täytyy olla noin pahasti rajoittunut. Kukapa voisi auttaa kaveria, ettei ihan tuhlaa arvokasta, ainutkertaista elämäänsä tuollaiseen? Eikö hänellä ole omaisia ollenkaan? Toimiiko kaveri mahdollisilta omaisilta ja tuttavilta salaa tällä sivulla?
      ...hemmolle pitää saada helppivä!...

    • Dhommi´´

      Kenenköhän tässä pitäisi ymmärtää ja oivaltaa?

      Tuo poppifani edelleen ajattelee, että "sinfonia on sörsseliä", että "Beatles on numero uuno" ja että "Mozart olisi säveltänyt paremmin jos hänellä olisi ollut kaveri".

      Kyllä se edelleenkin on joku muu kuin minä, jonka pitäisi järkiintyä. Ja siksi autan edelleen täysin vastineetta teitä tiellänne.

      • Dhommi non grata

        Jos sinä olisit järkevä, niin silloin ymmärtäisit pysyä poissa palstalta. Se vain on niin, että vähäinen älysi ei kykene käsittämään sitä tosiasiaa, että "intellektuellia seuraasi" ei kaivata.


    • Dhommi´´

      Kuka sanoo, ettei kaivata? Todellisuudessa hyödytte aivan perusasioidenkin kertomisesta aika tavalla. Se on osoitettu moneen kertaan, että tietovajeenne on hävytöntä luokkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2569
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      203
      2318
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2262
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      176
      1762
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe