Kysymys Eläkeläisen Asumistuesta

TimppaTT

Mites tää homma menee onko totta että eläkeläinen ei saa asumistukea kuin joka toinen vuosi?!? Vai kusettaako KELA äitiäni, joka kivenkovaa väittää että noin hänelle on KELAsta sanottu! Ja jos ON kusetettu, mitä on tehtävissä?

32

6747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syysmuori

      Vai tarkoittaako että eläkkeensaajan asumistuki tarkistetaan joka toinen vuosi. Joka vuosi kyllä saa asumistukea ellei tulot ole muuttuneet suuremmiksi.

    • elakelainen minakin

      elakelainen saa jatkuvasti asumistukea. Ne tarkastetaan joka vuosi.
      Itse sita saanut jo vuosia. Kylla ne nyt on kusettanut teita!

      Mene uudelleen, joka eri kysymykseen saat Kelalta eri vastauksen, vaan VAADi oikeaa tietoa.

    • HalkiJaPinoon

      Kelasta voi saada mitä tietoa tahansa. Minulle kerrankin varsin osaavan tuntuinen virkailija tiskillä ilmoitti, että asumistukea ei voi saada jos ei ole tuloja (eläkettä, työttömyysturvaa tms.). Kuitenkin Kelan asumistuen omavastuuhan lähtee 0 eurosta.

      Varsinkin kun kesätyöntekijät saapuvat työhön, voi kuulla mitä omitusimpia näkemyksiä Kelan tuista.

      • Anonyymi

        Onko todella niin? Myös entisten suomalaisten työläisten kohdalla? Tarvitsevatko ne meidän ikääntyneiden asumistukirahat näille ulkomailta muuttaneilla? Vai maksaako sossu heidän vuokransa? Jostainhan he rahaa saavat, sillä Suomessa ei voi elää ilman mitään tuloja. Olen käsittänyt ajan saatossa asioita lukiessa, että suomalainen eliittihän heitä tänne aikanaan houkutteli.


    • ymmärretty on

      Soitin tänäpäivänä kelaan ja kysyin asumistuen vuositarkastus hakemuksesta, kelan puh.num. 020692202, mies henkilö sanoi että eläkeläisen asumistuen tarkastushakemus tehdään joka toinen vuosi, minulle tarkistus tulee ensi vuoden lopussa, totta kai saan koko ajan asumistukea.

    • kiemuraisia..

      Jos on noin että asumistuki tarkistus joka toinen vuosi,tänä vuonna ei silloin tule tarkistusta minullekkaan, mites sen kela huomioi kun minulla ainakin vuokra nousee vuoden alusta.

      • Näin on tehty

        Ei huomioi mitenkään,ellet itse mene Kelaan vuokrankorotusilmoituksen kanssa. Mene siis Kelaan ilmoituksen kanssa, niin tarkistavat asumistukesi. Saattavat korottaa tukea. Joo, ja varmuuden vuoksi ota mukaan jotain todistetta eläkkeesi ja mahdollisten muiden tulojen määrästä.


      • Nainen 54v.
        Näin on tehty kirjoitti:

        Ei huomioi mitenkään,ellet itse mene Kelaan vuokrankorotusilmoituksen kanssa. Mene siis Kelaan ilmoituksen kanssa, niin tarkistavat asumistukesi. Saattavat korottaa tukea. Joo, ja varmuuden vuoksi ota mukaan jotain todistetta eläkkeesi ja mahdollisten muiden tulojen määrästä.

        Jos tekee eläkkeensaajan asuntotuki tarkastuksen netissä niin eikö ne vuokrasopimukset ym. Pidä kuitenkin toimittaa kelan toimistoon?


      • tellrvo 15
        Nainen 54v. kirjoitti:

        Jos tekee eläkkeensaajan asuntotuki tarkastuksen netissä niin eikö ne vuokrasopimukset ym. Pidä kuitenkin toimittaa kelan toimistoon?

        vie kuitit kelaan.kela näkee nettiin tehdyn anomuksen,laittavat tarvittavat tiedot,tarkastavat samalla,on kunnossa.


      • Anonyymi
        Nainen 54v. kirjoitti:

        Jos tekee eläkkeensaajan asuntotuki tarkastuksen netissä niin eikö ne vuokrasopimukset ym. Pidä kuitenkin toimittaa kelan toimistoon?

        Liitteet voit lähettää vaikka valokuvana älykännykällä.
        Eli kun haet muutosta,liitteidenlisäysjuttuun naos,ja valokuva paperista että kuvasta pystyvät lukemaan räps,ja liitä liite naps.
        Näkyy liitteen merkkinä ja että on jokin jpg tiedosto.
        Lähetä tarkistushakemus liitteineen,naps.
        Silleen toimii etkä tartte juosta lappulippujen kanssa.
        Otat kupposen kuumaa tai piimää,ja oikaset jalat.


    • Tikli44

      Kela ei automaattisesti maksa asumistukea kaikille eläkeläisille, vaan tuki on riippuvainen tuloista, myös satunnaisista. Jos henkilön tulot ja omaisuus ylittää tietyn summan tukea ei makseta, mutta tarkistetaan tilanteiden muuttuessa.

    • VaariVaan3

      3. Täytä eläkkeensaajan asumistukihakemus (AE1) uudelleen, kun

      vaihdat asuntoa
      perhesuhteesi muuttuvat (avioidut, muutat avoliittoon, rekisteröit parisuhteesi, eroat tai avoliittosi purkautuu)
      asumismenosi muuttuvat 177 e/v tai enemmän
      sinun (tai puolisosi yhteenlasketut) vuositulot kasvavat 882 e/v tai enemmän
      sinun (tai puolisosi yhteenlasketut) vuositulot pienenevät 441 e/v tai enemmän
      puolisosi oikeus asumistukeen alkaa tai päättyy
      asumistuen myöntämisestä tai edellisestä tarkistamisesta on kulunut kaksi vuotta. Tällöin Kela lähettää sinulle etukäteen eläkkeensaajan asumistukihakemuksen.

      http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/071101103645EH?OpenDocument

      Kyllä jos muut edellytykset eivät täyty, elääkkeensaajan asumistuki tarkisteaan kun edelllisestä tarkistuksesta on kulunut 2 vuotta => joka toinen vuosi

    • kaivaa mieltä

      Saan eläkkeensaajan asumistukea, vuokrani nousee joten vein korotuksesta todistuksen Kelaan ja täytin siellä hakemuksen uudelleen. Hakemuksessa oli kysymys että onko säästötiliä tai muita säästöjä joista pyydettiin selvitys. Minulla ei ole kuin vähän auki 1000 € käyttötilillä, olisiko se pitänyt ilmoittaa ja viedä vielä tiliote, en ilmoittanut ja se vaivaa mieltä. Voisiko joku vastata, kiitos etukäteen.

    • ampiainen zzzzz

      2000 euroa saa olla eikä se vaikuta asumistukeen.
      Nuku yösi rauhassa.

      • kääpänen

        Ja oikeastaan enemmän tukeen vaikuttaa rahoillesi maksettavat korkotulot eli se mitä pankki maksaa korkoa rahoillesi. Tämä korko siis lasketaan tuloksi eläkkeesi päälle. Tällähetkellähän korot ovat matalat jotain summa ei varmaan juurikaan vaikuta ja kuten edellinen sanoi 2000 saa olla, eikä se vaikuta eläkkeeseen. Mutta käsittääkseni tuloksi lasketaan tai ainakin minulla on huomioitu erilaiset bonukset (s-market ja op.pankki). Olisi kiva tietää onko se oikeastaan sallittua laskea näitä tuloiksi.


    • tellervo 15

      joka kuukausi kuuluu asumistuki,ei ole sellaisia välivuosia,tarkastakaa tiliotteet,ja vuoden vaihdeessa asumis kelan eläke summat.
      kelan työntekijät ovat viranhaltijoita,silloin jos hän selvästi johtaa kysyjää harhaan.kysyjä voi tehtä valituksen eläke virkamiehille kohtelusta,tarvittaessa nostaa syyte alioikeudessa.

    • J Vartiainen

      Siis... Paljonko voi ansaita eläkeläinen että ei leikata asumistukea ? Eläkettä ei kai leikata aivan niin herkästi mutta kuulemma joka pennistä minkä ansaitaan menee asumistukea.

      Onko totta ? Kaveri saa 430e asumistukea, olisi töitä tarjolla mutta ei ota kun asumistukea leikattaisiin yhtä paljon kuin palkka on.

      • näinhän se on

        Juu, eläke ei pienene tiettyyn tulorajaan asti mutta jokainen ansaittu ropo alentaa asumistukea.
        Sama syy muulla miksen mene töihin vaikka niitä olisi kyllä tarjolla.


    • maksettavaa

      sitten on vielä että alle 3 kuukauden työsuhdetta ja palkkoja ei tarvi kelaan ilmoittaa mutta jos jatkat töitä 3 kuukauden jälkeen niin asumistuen tarkastus tehdään ensimmäisestä kuukaudesta alkaen.mulle tuli aika paljon maksettavaa,olis pitänyt vaan lopettaa työt 3 kuukauden jälkeen.

    • Eläkenuori

      Se meinaa että joka toinen vuosi tarkistetaan, pääsääntöisesti. Jos asumismenot kuitenkin nousevat tarpeeksi, muistaakseni summa oli vajaa 150€(vuodessa), niin sitä voidaan tarkastaa useammin.

      Tästähän voin käyttää itseäni esimerkkinä, eli vuokra nousi tänä vuonna 10€/kk eli hakemus tuli bumerangina takaisin. Tämä johti siihen, että saan tänä vuonna vähemmän rahaa käyttöön kuin viime vuonna. Eli eipä köyhä pääse edes alhaisesta vuokrankorotuksesta iloitsemaan!

    • Anonyymi

      Minulta asumistuki lopetettiin, koska on säästöjä, m.m. veljeni perintörahoja. Luin näiltä kelan sivuilta, että jos omistaa vaikka miljoonan arvoisen omakotitalon, siihen voi saara asumistukea. Pitäkää rahanne, jotka veronmaksajat ovat työllään hankkineet. Koko Kela joutaisi lopettaa, säästöä tulisi enemmän, jos kerran mitä suurempi omaisuus, sille kelasta tukea maksetaan, mutta jos ei ole omaisuutta, asumistukea maksetaan. Itse kuulun työläisiin. Mutta jos kuuluisin rikkaisiin, jotka ovat rikastuneet toisten ihmisten kustannuksella tai keinottelemalla, minä olisin nykyisen kelan mielestä niihin, joilla on liikaa rahaa, mutta ei omaisuutta. Nim. ent. yksinhuoltaja

    • Anonyymi

      Kyllä äitisi puhuu totta. Itse olen nyt pian 71. täyttänyt eläkeläinen, ja en saa keinotekoisin perustein laaditun palautteen mukaan asumistukea Kelalta. Yhtenä perusteina keinotekoisena perusteena mainittiin, että en ole ajoissa ilmoittanut kaikkia tietojani Kelalle.
      En tiedä, koska tällaiset päätökset on vahvistettu, sillä olin tottunut aiemmin siihen, Sitäpaitsi muistini on muuttunut vanhetessani viimeisen vuoden aikana, mutta siihen en voi vaikuttaa, että niin tapahtuu, kun ihminen ikääntyy. Mutta kela rankaisee tästä. En aio hakea asumistukea, olkaa kela vain rauhassa. Ehkä pääsen täältä jollakin konstilla pois. Olen ikäni elänyt tekemällä rehellistä työtä, silloin kun jaksan ja olen terve. Se loukkaa, kun aletaan haukkua silloin, kun tulee vanhaksi, kipeäksi ja hajamieliseksi. No, pitää syödä vielä vähemmän ja vielä halvempia ruokia, niin pääsee kärsimästä. En aio anella mitään tukia, antakaa nekin tuet rikkaille, joilla on kiinteää omaisuutta.

      • Anonyymi

        "Yhtenä perusteina keinotekoisena perusteena mainittiin, että en ole ajoissa ilmoittanut kaikkia tietojani Kelalle. "
        Tuliko Kelalta lisäselvityspyyntö? Jos tuli niin oliko siinä sanottu mitä tietoja pitää Kelalle ilmoittaa? Jos oli niin ilmoititko tiedot annetussa ajassa?
        Ellet ilmoittanut niin Kela tekee silloin hylkäävän päätöksen. Tuosta hylkäävästä päätöksestä ei oikeastaan kannata valittaa koska sen käsittely saattaa kestää "valovuosia" (jopa 3 vuotta) vaan kannattaa tehdä uusi hakemus.
        Jos tulee hylätty päätös niin se ei tarkoita sitä etteikö voisi tehdä uutta hakemusta.


    • Anonyymi

      Kaikki yhteiskunnan antamat tueton rakennettu vaikeimman kautta saataviksi.

      Omaishoitajan palkkio. TK-lääkäri antaa C-todistukseen, joka maksaa 39 €. Antaa jos antaa. Omaishoitajan palkkio maksetaan kaupungin rahoista. Lääkärin työnantaja maksaa. Siksi nihkeys lääkäreillä, edes ehdottaa tuollaista tukea haettavaksi.

      Eläkkeensaajan hoitotuki. KELA:n maksama etuus. Täytyy aivan itse huomata hakea tätä etuutta. Kukaan ei näitä mainosta saatavan. KUn on eläkkeellä, sairas ja kohtuulliset lääkemenot. Tuen saa varmasti, kunTK-Lääkäri antaa siitä tarpeesta C-todistuksen 39 €.

      Keliakia korvaus. Sen sai kun sellainen tauti todettiin. TK-Lääkärin C-todistuksella 39 €. Tuki poistettiin jo valikoimasta tarpeettomana. Oli siinä kyllä mahdollista valittaa asiasta.

      Asumistuesta voi kantasuomalainen vaan haaveilla, jos eläke on vaikkapa 1000 €/kk. Värillisille sitä kyllä maksetaan runsaasti. Teillä on niin hyvä eläke ja oma asunto. Asumistukea ei voida myöntää. Näin vastataan KELA:la anomukseen.

      Kaikki tuet on haettava aivan itse. KUkaan tai mikään taho eisano. Teille kuuluu tämmöinen tuki, laitan paperit vetämään.

      • Anonyymi

        Kaikille maksetaan asumistukea lain määräämä summa tulojen mukaan.
        EI kannattaisi jauhaa paskaa mistään värin takia maksettavista lisistä asumistukeen.

        Voi tukea hakea, vaikka saajan lapset tai ystävät, kodinhoitaja ynnä muut ellei saaja itse kykene hakemaan.
        Kela tiedottaa yleisesti millä ehdoilla ja kenellä on oikeus saada asumistukea. Ei kuitenkaan jokaiselle erikseen.


    • Anonyymi

      Siirtolaiset saavat oleskeluluvan saatuaan asumistuen vaikka heillä olisi pankkitilillään vaikkapa miljoona euroa. Suomalainen minimieläkkeellä kituuttava ei kuitenkaan saa omistaa enempää kuin 16 000 euroa tai asumistuki vähenee ja lopulta lakkaa kokonaan.

      • Anonyymi

        Asumistukilaki on kaikille sama. Yleisessä asumistuessa ei oteta huomioon varallisuutta mutta eläkeläisen asumistiuessa otetaan. Näin on Eduskunta aikoinaan päättänyt.


    • Anonyymi

      Perustuslakikin on kaikille sama mutta sekään ei muuta tätä syrjivää ja epätasa-arvoista käytäntöä asumistuessa. Kun kyseessä on pienituloinen suomalainen eläkeläinen, ei päättäjillä riitä kiinnostusta vaikkapa nytkin paljon uutisissa olevaan perustuslain perusoikeuspunnintaan tässä asumistukiasiassa vaikka se mitä ilmeisimmin on perustusain mukaan syrjivää.

    • Anonyymi

      Äitini ei saanut kela- asumistukea, selitys oli että "tilillä on 2200€ rahaa joka on enemmän kuin rahaa kuluu eläkeläisellä kuukaudessa".

      Olin aika ärsyyntynyt, tuo riittää melkein kahden kuukauden vuokraan jos jaksaa kiertää hakemassa melkein-homehtuneita aleruokia.

      • Anonyymi

        Tuossa on jotain todella pielessä. Minä sain eläkeläisen asumistukea vaikka määräaikaistarkistushetkellä oli tilillä yli 5 tonnia.
        On tietysti mahdollista se että joku Kelan virkanilkki on sanonut äidillesi ettei kannata hakea kun tilillä on 2200€ rahaa ja äitisi oli uskonut tuon valheen ja jättänyt hakematta.
        Tuo asia pitää selvittää perusteellisesti.


    • Anonyymi

      Nuohan ovat niin pieniä rahoja ettei voi vaikuttaa tuen saantiin , ei ihan pelkkä ruoka riitä ihmiselle nykypäivänä jos meinaa ihmisten keskellä elää eikä erakkona mettässä.

    • Anonyymi

      "Mites tää homma menee onko totta että eläkeläinen ei saa asumistukea kuin joka toinen vuosi?!? Vai kusettaako KELA äitiäni, joka kivenkovaa väittää että noin hänelle on KELAsta sanottu! Ja jos ON kusetettu, mitä on tehtävissä?"

      Äitisi kusettaa sinua. Paras keino kusettamista vastaan on hankkia tietoa, eikä uskoa valheisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe