Mielenterveysyhdistys Taimi Ry

fal_parsi

Onko kenelläkään täällä kokemusta kyseisestä yhdistyksestä?.

Olen ajatellut liittyä, mutta olisi kiva kuulla ihmisten kokemuksia yhdistyksestä, ennakkoon.

28

2443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uireoweriu

      Joskus telkkarista tuli dokumentti nuoresta miehestä, joka siellä kävi ja ainakin siinä se vaikutti hyvältä paikalta.

      Niillä on myös aika hyvät nettisivut (verrattuna esim Espoon mielenterveysyhdistykseen), löytyskö sieltä helpommin joku, joka osais kertoo omakohtasia kokemuksia paikasta?

      www.taimiry.fi/foorumi

    • puukoselkään4325

      Suurin osa näistä mielenterveysyhdistyksistä on näitä OIKEASTI mielisairaita ihmisiä täynnä olevia kusipäitä jotka vaan sitkeästi haluaa väittää että psykiatria ei ole järjestelmällistä ihmisten murhaamista valtion toimesta ja yrittää tuhota mielisairaiksi luokitellut vaikka kyseiset asiantilat sairauksina on olemassa vain psykiatrin sairaissa mielikuvissa. Sen lisäksi ne yleensä vielä ovat psykiatristen huumausaineiden kannattajia, eivätkä halua myöntää että käytetyt lääkkeet ovat tarkoituksellisesti myrkyllisiä ja lyhentävät käyttäjiensä elinikää ja elämänlaatua.

      Parempia vaihtoehtoja:
      - psykiatrit ovat huijareita ja puoskareita eivätkä tajua että asiakas on pomo
      - neurofeedback, eeg brainwave entraintment jne.
      - psykologi
      - berberine (upregulate serotonin reuptake pumps)
      - maslinic acid (increase glutamate transporters)
      - kahvi (upregulate GABA and adenosine recetors)
      - betahistine (?, downregulates histaminergic activity)

      Joilla on paljon vähemmän sivuvaikutuksia ja lääkkeet voi lopettaa ilman suurempia ongelmia.

      Neuroleptit, Masennuslääkkeet jne. kaikki on yhtä paskaa jolla ihmiset vaan tapatetaan. Varsinkin jos lääkkeen käyttöä vähennetään. Ekanakin käytetään lääkkeitä ja toiseksi käytetään myrkyllisiä lääkkeitä joilla on paljon sivuvaikutuksia. Itseään kannattaa hoitaa mielenterveys ongelmissa vaikka ruokaa syömällä jolla pääsee jo paljon parempiin tuloksiin (esim. kahvi).

      Suurin osa mielenterveysjärjestöistä on joko hymistelijöitä tai piiloagressiivisia potilaitten murhaajia eivätkä oikeasti aja potilaan asemaa mitenkään järkevästi.

      http://www.youtube.com/watch?v=gvdBSSUviys

      • lääkkeet.ovat.vaaraksi

        Tänään juuri sanottiin uutisissa että skitsofreniaa sairastavilla on kolminkertainen diabetesriski normiväestöön verattuna ja lääkityksen aloittamisen jälkeen nelinkertainen, sekä vanhoilla että uuden polven psykoosilääkkeillä.


      • arvokasta.tietoa
        lääkkeet.ovat.vaaraksi kirjoitti:

        Tänään juuri sanottiin uutisissa että skitsofreniaa sairastavilla on kolminkertainen diabetesriski normiväestöön verattuna ja lääkityksen aloittamisen jälkeen nelinkertainen, sekä vanhoilla että uuden polven psykoosilääkkeillä.

        Katso MOT 23.10.2017 yle Areena: Lääkitys vai terapia. Ja youtubesta: Nouse näille murtuneille siiville, 1 h 15 min skitsofrenian parantamisesta terapialla.


    • Eipä juuri huvita

      Haluaisin kuulla ihmisten kokemuksia ylipäätään mielenterveysyhdistyksistä. minulla on niistä huonot kokemukset, ei kuitenkaan Taimista. Minulla on käsitys että useimpia johdetaan olemattomalla tiedolla siitä mikä yleensä on yhdistys. ne pyrkivät itsepintaisesti hoitamaan ja "kuntouttamaan", pahimmassa tapauksessa kontrolloimaan, sen sijaan että antaisivat ihmisille itselleen sanan- ja ajatuksenvapauden omissa yhdistyksissään ja kannustaisivat itse toimimaan omilla ehdoillaan, tietysti myös muut riittävästi huomioon ottaen. Taimissa asia on tajuttuparemmin kuin muissa yleensä.

      • Tessu

        itselläni on sekä hyviä että huonoja kokemuksia yhdistysten toiminnassa. Kävimme opintomatkalla tutustumassa Taimi ry:n toimintaan ja vaikutti toimivalta systeemiltä. Toiminta oli monipuolista ja asiakkaat näyttivät viihtyvän.

        Kannattaa ennakkoluulottomasti mennä mukaan tutustumaan yhdistysten toimintaan. Ja keskustella jonkun ulkopuolisen kanssa, jos on jotain vaikeuksia liittymisessä toimintaan mukaan. Voihan olla joitain pelkoja jotka estää osallistumisen, mutta kun uskaltaa puhua, moni solmu aukeaa.


      • onko.näin

        Taimi ei ole enää kiinnostanut sen jälkeen kun keskustelupalsta sabotoitiin rekisteröitymispakolla, asialla luultavasti sielläkin toiminnanjohtaja. Hehän yhdistykset tavallisimmin kai pilaavat. Vai mitä mieltä olette?


      • onneksi.on
        onko.näin kirjoitti:

        Taimi ei ole enää kiinnostanut sen jälkeen kun keskustelupalsta sabotoitiin rekisteröitymispakolla, asialla luultavasti sielläkin toiminnanjohtaja. Hehän yhdistykset tavallisimmin kai pilaavat. Vai mitä mieltä olette?

        Onneksi on tämä Suomi24. Eivät yhdistysten palstat liene siksi niin tarpeenkaan.


      • tämä.on.hyvä
        onneksi.on kirjoitti:

        Onneksi on tämä Suomi24. Eivät yhdistysten palstat liene siksi niin tarpeenkaan.

        Juha Korkee pitää lähinnä yllä Taimin keskustelupalstaa oivaltavilla puheenvuoroillaan. Kommentteja ja keskustelua niidenkään perusteella ei nykyään juuri tule, aiemmin tuli. Sitä paitsi olen periaatteessa sitä mieltä että vertaistukikeskustelujen tulee voida tapahtua myös rekisteröitymättömänä, juuri niinkuin täällä, asiat voivat joskus olla sen verran arkoja. Jos sitä mahdollisuutta ei ole niin kysymys ei välttämättä ole vertaistukipalstasta. Mitenkähän STEA muuten suhtautuu rekisteröitymättömyyteen?


    • Taimi . . .

      Loistava yhdistys.
      Tarjoaa paljon toimintaa pikku hinnalla.

      Suosittelen

    • Juu vai ei?

      Yhdistysten tarjoamasn ns. vertaistukeen suhtaudun varauksella. Olen saanut käsityksen että se on tosiallisesti hierarkisesti johdettua toimintaa, jolla pyritään saamaan selville ihmisten henkilökohtaisia tietoja ja alistamaan heidät keskitettyyn yhdenmukaistavaan kontrolliin, sen sijaan että arvostettaisiin heidän spontaaneja kannanottojaan ja mielipiteitään esimerkiksi yhdistysten toiminnasta...Onko näin vai ei? - Taimi ei minun nähdäkseni nykyisellään poikkea muista mitenkään.

      • annaniina22

        Sellaisen kuvan minäkin olen saanut oman kotikaupunkini yhdistyksistä. Mutta Taimi vaikuttaa olevan aivan eri maata. Siellä on ammattitaitoinen ja pieni henkilökunta. Tämä uusi toiminnanjohtaja vain on vielä arvoitus. Yksi homma nyt vähän epäilyttää: nettikeskustelu on muuttunut rekisteröintiä vaativaksi. Enteileekö se muutosta muutenkin lisääntyvän kontrollin suuntaan? Aika näyttää. Toistaiseksi taidan pitäytyä täällä.


      • Annaniina22

        Taimin keskustelupalsta näyttää käynnistyneen vähän kangerrellen, rekisteröitymispakkoa ei ehkä koeta niin hyvänä. Taimi ei ole selittänyt asiaa mitenkään, liittyneekö uuteen johtavaan työntekijään. Facebookista löytyi tieto että hän on koeajalla 4 kk. Siinä ajassa siis selvinnee, katsooko hallitus hänen toimivan edellyttämällään tavalla.

        Palstalla on kuitenkin aiemmin ollut useita aktiivisia rekisteröityneitä kirjoittajia, kun rekisteröitymien oli vapaaehtoista. Yksi heistä on mielenterveysaktiivi, ajattelija Juha Korkee, jonka puheenvuoro mm. puhtaaksi viljellystä naturalismista on hiljattain ilmaantunut palstalle. Suosittelen lukemaan myös koko tekstin Suomen Skitsofreniayhdistyksen sivuilta sen lehden uusimmasta numerosta. Mielestäni oivaltavaa tekstiä. Erityisesti minuun kolahti toteamus: "yksimielisyyspäätökset ovat moniarvoisessa nyky-yhteiskunnassa sellaista hirmuvaltaa, joka on karkotettava pois". Itsekin kuulun siihen ryhmään, jota on aikoinaan muun manipuloinnin ohella alistettu myös yksimielisyysvaatimuksilla.


      • Annaniina22

        Juha Korkee kertoo saaneensa kaksi viikkoa sitten Helmin viirin ja kunniakirjan tunnustuksena ahkeroinnista vapaaehtoistyössä. Onnea!

        Ei kuulemma estä puhumasta totta. Hienoa.


    • eräs kuuntelija

      Kuulin radiosta ohjelman. Hieno juttu. Jos on mahdollista niin kannattaa mennä mukaan.

    • tietoa hakeva
      • 221

        Jäseneksi liittyminen on näin helppoa:
        Yhdistyksemme vuosijäsenmaksu on 12 €/vuosi. Ainaisjäsenmaksu on 75 €. Tukijäsenmaksu on 120 €.

        Jäsenmaksun voi suorittaa tilillemme FI53 4726 5020 0003 49. Muista laittaa tiedonantoja-kohtaan osoitetietosi ja syntymävuotesi.
        Näin lukee Taimin sivuilla: http://www.taimiry.fi/taimi/jasenyys

        Kyllä siellä ihmisiä on ja toiminta pyörii. Taimilla on myös kyllä ihan reilut toimintaperiaatteet


    • homokullari

      ehdottomasti vaa nohin hullujen yhdistyksiin oikee "luottojäseneksi"

      on sitä kyräilevilää homopunkeroilla eläkeläiskerhoissa jutun aihetta ja jollai mammoilla

    • vertaistukipalsta

      Taimilla oli vuosia sitten erittäin suosittu keskustelupalsta, jolla selkeästi näki kuka vastasi kenelle. Keskustelu polveili ja laajeni. Aihealueita oli kymmenittäin tai sadoittain. Jokunen vuosi sitten yhdistys uusi järjestelmänsä ja tuosta vain tuhosi koko laajan vertaistukipalstan ja ihmisten kirjoitukset. Sitä surtiin ja itkettiin, vähitellen hyväksyttiin samalla avattu uusi palsta käyttöön ja keskustelu vilkaistui silläkin. Viime syksynä alkoi sille lähetettyjä puheenvuoroja mystisesti kadota ja palsta oli pois käytöstä viikkoja, avattiin uudelleen, mutta nyt sille oli pakollinen rekisteröityminen. Keskustelu yritti alkaa pikku hiljaa uudelleen, mutta sitten selvisi että aloituspuheenvuoroihin vastaaminen ei onnistunut. En tiedä onnistuuko nykyään, keskustelu näyttää tällä hetkellä tyrehtyneen. Onkohan joku korvaava palsta avattu jossain?

    • Anonyymi

      Taimi on menossa alaspäin. Rahat menevät talon ylläpitoon ja henkilöstökuluihin. Porukkaa palkataan lisää. Mutta kukaan ei halua pitää taloa auki kuten ennen. Ryhmät kuihtuu. Hallitus ns. uudistaa kuten olen kuullut. Tutustu Sopimusvuoreen tai Mielikahvilaan. Tai muihin yhdistyksiin jotka toimii useampaa kuin 40 jäsentä ja työntekijöitä varten.

      • Anonyymi

        Mielenterveysyhdistys Taimi ry. ...Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Ehdottomasti Tampereella kannattaa tutustua muihinkin järjestöihin! Innostavaa, hyväksyvää ilmapiiriä, iloisuutta ja tukea tarvitessaan saattaa positiivisesti yllättyä muualla!


    • Anonyymi

      Usein yhdistyksen ylläpito syö ne rahat, jotka on tarkoitettu auttamiseen. Itsekkyyttä.
      Mielenterveyden keskusliitossa on asiantuntijoina juuri niitä samoja henkilöitä, jotka toimivat psykiatrina sairaaloissa eli ovat mm. pakkopäätösten takana.

      • Anonyymi

        Mielenterveyden keskusliiton sivuilla ovat liiton asiantuntijat, ei heillä mitään psykiatritöitä kai ole? On omakohtaisesti mt-ongelmia kokeneitakin . Eikä se puheenjohtaja Olavi Sydänmaanlakka psykiatri ole, vaan Aseman lapset -toiminnan kehittänyt aikoinaan.... Perustelua...?

        Saisivat he silti paremmin ajaa jäsentensä etuja se on totta. Liian kiltiksi on mennyt kun ihmiset kärsivät pakkohoidoista ym.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielenterveyden keskusliiton sivuilla ovat liiton asiantuntijat, ei heillä mitään psykiatritöitä kai ole? On omakohtaisesti mt-ongelmia kokeneitakin . Eikä se puheenjohtaja Olavi Sydänmaanlakka psykiatri ole, vaan Aseman lapset -toiminnan kehittänyt aikoinaan.... Perustelua...?

        Saisivat he silti paremmin ajaa jäsentensä etuja se on totta. Liian kiltiksi on mennyt kun ihmiset kärsivät pakkohoidoista ym.

        No ei ole lääkäri, tuskin mitään muuta tutkintoa kuin se, että on rikkaan suvun vesa ja sellaisille aina paikka löytyy ylesillä rahoilla maksaen, tarvitaan hänen panostaan tai ei .

        Viimeksi hän kunnostautui lähettämällä paperikirjeen jäsenille jossa filosofoi jotakin suurta viidakosta kaukomatkoiltaan ja viisasti meitä tyhmempiään, huoh.

        Nämä jotka eivät muualle pääse töihin heiluu yhdistyksissä "työtä" tekemässä hyvällä palkalla.

        Jäsenet taas tekee pakkotyötä 9 E päiväpalkalla ja nämä pomot on heidän orjuuttajiaan.

        Kuinka tyhmä jäsenten pitää olla kun tällaiset touhut sallitaan ja Ray ,vai mikä se nimi nykyään on, maksaa avustukset tästä orjatehtaan turhan touhun vetämisestä.

        Katsokaa yhdistyksen TARKOITUS sääntöjen 2 pykälästä, yleisemmin se on jäsenten edunvalvonta.

        Orjatyökö sitä edunvalvontaa on???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei ole lääkäri, tuskin mitään muuta tutkintoa kuin se, että on rikkaan suvun vesa ja sellaisille aina paikka löytyy ylesillä rahoilla maksaen, tarvitaan hänen panostaan tai ei .

        Viimeksi hän kunnostautui lähettämällä paperikirjeen jäsenille jossa filosofoi jotakin suurta viidakosta kaukomatkoiltaan ja viisasti meitä tyhmempiään, huoh.

        Nämä jotka eivät muualle pääse töihin heiluu yhdistyksissä "työtä" tekemässä hyvällä palkalla.

        Jäsenet taas tekee pakkotyötä 9 E päiväpalkalla ja nämä pomot on heidän orjuuttajiaan.

        Kuinka tyhmä jäsenten pitää olla kun tällaiset touhut sallitaan ja Ray ,vai mikä se nimi nykyään on, maksaa avustukset tästä orjatehtaan turhan touhun vetämisestä.

        Katsokaa yhdistyksen TARKOITUS sääntöjen 2 pykälästä, yleisemmin se on jäsenten edunvalvonta.

        Orjatyökö sitä edunvalvontaa on???

        Lain mukaan sinäkin saat perustaa yhdistyksen. Voit vielä kirjoittaa yhdistyksen säännöt niin, ettei tyhmät ihmiset pääse jäseniksi.

        Autan vielä sen verran että katsoin jo valmiiksi että yhdistysrekisterissä on vielä vapaana sellaiset nimet kuin. Uhriutujat ry, tai Avoimet narsistit ry. Tai voit valita yhdistyksellesi poliittisesti korrektimmankin nimen.

        Onnea matkaan.


    • Anonyymi

      Paska on paskaa

    • Anonyymi

      mInä olen TAInilainen ja osan kirottaa hienoa lehti jutuja

      • Anonyymi

        Mull o pipo


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe