CO2 mittarilukitus pakolliseksi

Puuha_Pete-II

Keskustelu bensiinimoottorilla varustettujen autojen pakollisesta mittarista joka mittaa ympäristömme ilmakehän hiilidioksiditasoa tulisi olla pakollinen mittari kaikissa olemassaolevissa ajoneuvoissa niin uusissa kuin vanhoissa.

Tämä sukupolvi on se sukupolvi jossa herääminen ajoneuvojen ilmastoamme kuiormittavan hiilidioksidipäästön tehokkaalle rajoittamiselle olisi oltava teknisesti ratkaistavissa jokaiseen autoon asennettavalle CO2 mittarille jonka lukitusrajaarvona olisi oltava 300ppm. Näin tämä tekninen mittari oikesti tehokkaasti takaisi hiilidioksipäästöjen kertymisen ilmakehäämme. Vasta kun ilmaston hiilidioksiditaso olisi jälleen alle 300ppm mittari kytkisi sytysvirran päälle jolloin autoileminen voisi jatkua taas siihen asti että ilman hiilidioksiditaso kasvaisi rajoitusarvoon.

Mahdollisuutemme elämiselle mailmassamme maapallolla on ilmakehämme kaasujen koostumuksen ansiosta joka on ainoa asia mikä erottaa meidät avaruuden tyhjiöstä, nykyiset ajoneuvomme eivät ole olleet alun alkaenkaan riittävästi varustettuja ilman hiilidioksidimittatria joka rajoittaa autoilua CO2-kaasujen pitoisuuden ylittäessä asetetun raja arvon. Nykyinen kasvihuonekaasujen pitoisuus ilmakehässämme on haitallisen korkealla tasiolla jonka alentamiselle on tehtävä tämän sukupolven aikana toimia joidenka vaikutuksesta tulevien sukupolvien eläminen maapallolla on mahdollista.

8

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha radikaali

      Ymmärrän ajatuksesi ja huolesi. Oikeasti nyt tarvitaan tuollaista radikaalia otetta hiilidioksidikuorman pienentämiseen. Esittämäsi teknologia on kuitenkin hankala toteuttaa ja voisi aiheuttaa vaaratilanteita kun ajoneuvot sammuisivat kesken ohituksen

      Moderni tapa olisi (jo osittain käytössä oleva) verotuksellinen "keppi ja porkkana": Verotetaan raskaasti epäekologisia vaihtoehtoja ja tuetaan vähäpäästöisiä ratkaisuja. Useimmat kansalaiset eivät innostu kuitenkaan näistä veroista, koska se on liian holhoavaa.

      Autoilussa olenaista on miten sen ajoneuvon polttoaine on syntynyt. Mikäli polttoaine on tehty esimerkiksi jätteistä kuten biokaasu tai bioetanoli, ei polttoaineen käytöstä tule uutta hiiltä ilmakehään. Sähköautoilukin voi olla päästöiltään vähäistä jos käytetään uusiutuvaa sähköä.

      • Kaunis ajatus

        Kaunis ajatus.... ilmaston kannalta tärkeämää olisi saada tuo mittari kivihiilivoimaloihin, joita on paljon Keski-Euroopassa, USA:ssa, Kiinassa jne. sekä omassa pääkaupungissamme Helsingissä.


      • CH4 Power

        -- Niin, minulla on juuri sellainen auto, joka kulkee biokaasulla eikä lisää ilmakehän CO2 pitoisuutta, jotenka mitään mittaria ei tarvita minun tapauksessani.
        -- Sellaiset autot, jotka ovat jälkikäteen konvertoidut kaasukäyttöisiksi tarvitsisivat mittarin, jotta todellinen päästömäärä seviäisi ja verotus oikaistaisiin sen mukaiseksi. Nythän on niin, että valtio verottaa näitä autoja niiden bensapäästöjen mukaan, jotka ovat huomattavasti suuremmat (25%) kuin mitä päästöt kaasulla ajettaessa ovat.


    • 1 ulkomaalainen

      Kyllä Saksassa ja osin myös Espanjassa on jonkulainen rajoitus jo käytössä. Kaupungien keskustoihin ei saa ajaa ,ellei ole vähäpäästöinen auto ja sen osoittamiseksi vihreä plaketti. keltaisella ja punaisella plakettilla ei saa sakon uhalla ajella siinä.

      Eli ne kuuluiset citymaasturit jäävätpi cityn ulkopuolella ja bussilla jatketaan matkaa.

      • Rampe7

        Huvittavaa tekopyhyyttä, sillä ydinvoimasta luopuva Saksa rakentaa täydellä tohinalla kivihiilivoimaloita suljettavien, kasvihuonepäästöttömien ydinvoimaloiden tilalle. Teollisuus ja fossiilisten polttoaineiden käyttöön perustuva sähköntuotanto ovat monin verroin suurempia hiilidioksidipäästöjen tuottajia kuin yksityisautoilu.


    • qsdsdg

      mitä' repairs.

      • Puurot ja vellit sek

        Edellä on nyt mennyt puurot ja jälkiruoat sekaisin. Kaupunkien keskustojen autonkäyttörajoitukset eivät johdu CO2:sta vaan välittömästi terveydelle haitallisista pakokaasun osista kuten typen oksidit (NO2), hiilivedyt (HC) , hiilimonoksidi (CO), hiukkaset sekä pakokaasuista muodostuvasta otsonista.

        Typen oksideista terveydelle haitallisinta (NO2) ei autoista edes vielä varsin mitata vaan mitataan vain kokonaistypenoksideja (NOx), mikä ei kerro koko totuutta pakokaasuhaitoista.


    • hmmm3

      Al Gore ja markorepairs taitaa olla enää ainoot ihmiset,jotka uskovat ihmisen aiheuttamaan kasvihuoneilmiöön.On aikas mones tutkimukses todettu että ilmastonmuutos johtuu,99,9999% AURINGOSTA ja sen toiminnasta. Ihmisen aiheuttamat CO2 päästöt eivät siihen vaikuta.Eli ihmisen toimnta on siinä ihan marginaalinen osuus millä ei ole käytännössä yhtään mitään merkistystä.Auringon toimintaan ei voida vaikuttaa,joten ilmastonmuutokseen käytetyt voimavarat ovat menneet ihan hukkaan niillekin olisi ehkä ollut muuta käyttöä.Samanlaisia lämpötilanvaihteluja kuin mitä nyt on,ollut kautta aikain maapallon historiassa ja niitä ei oo mikään muu aiheuttanut kuin auringon toiminnan heikentyminen/vahvistuminen.Ainahan saa syötettyä valheellista tietoo ja propagandaa jonka hölmöt uskoo Lämpötilan nousu selittyy mittavirheellä,koska mittauspaikat sijatsevat lentokenttien ja suurempien kaupunkien läheisyydessä,jossa on aina muutama aste lämpimämpää. No toivottavasti jatkossa ei uhrata voimavaroja paskan jauhantaan sellaisen ilmiön torjumisessa joka johtuu korkeimmista voimista joille emme voi yksinkertaisesti mitään.Niinpä ei kannata uskoo ihan kaikkia juttuja mitä kuulee ja uskoo vielä niitä. Koko ilmastonmuustosilmiö on ollu vuosisadan pahin floppi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      160
      6765
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4027
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2045
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe