Kuulkaa isovanhemmat!!

mammankullat

Täällä kyselee äiti erästä asiaa liittyen lastenlasten hoitoon. Eli kuinka monta kertaa vuodessa yökyläilyjä/koko viikonloppuja(pe-su)on liikaa? Itse olen pyytänyt muutamia kertoja yhden yön kyläilyä ja nyt toivoisin koko viikonloppua. Lapsia on kaksi,eli 3-ja 1,4vuotias. Huono omatunto kuitenkin kalvaa,sillä he ovat olleet jo tänä vuonna kaksi kertaa yhden yön yöhoidossa meidän pyynnöstä. Muutenkin pyydän päiväsaikaan apua esim.lääkärikäynteihin ynnä muihin pikkujuttuihin. Pelkään,että isovanhemmat rasittuvat. He eivät itse tee koskaan aloitetta,tai jos tekevät niin suostuvat ottamaan vain yhden lapsen. Pitäisikö lopettaa heiltä avun pyytäminen,että voisivat sitten itse omasta halusta hoitaa lapsia? Mielestäni on kuitenkin väärin pyytää isovanhempien apua,kun he ovat omansa jo hoitaneet ja ovat jo viisikymppisiä. Minulla oli aikanaan periaate,että heitä ei rasiteta,mutta lasten hoitoapu on niin kullanarvoista,että en tohtisi siitä itsekkäänä ja laiskana ihmisenä luopua. Tämä avaus kuulostaa varmaan sekavalta,mutta toivottavasti joku tajusi pointin. Kuinka paljon teistä on liikaa hoitoapua? Ja kuu tiedän,että alle 3-vuotiaita ei saisi jättää vielä yökylään,mutta olemme jo niin tehneet ja lasten kanssa on isovanhemmilla mennyt paremmin kuin hyvin. En usko traumoja tulleen muutamasta kerrasta:O

5

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mammankullat

      Lisäys vielä,että emme ole rilluttelijavanhempia,jotka haluavat lähteä juhlimaan tyrkäten mukulat jokaviikonloppu hoitoon. Toivomme vain joskus rauhaa ja omaa aikaa. Reilun vuoden yövalvomiset ja minun mielenterveysongelmat ovat olleet perheemme koetinkivet.

      • rilla-anoppi

        Ilmeisesti tarkoitat muutakin tässä kuin yöhoitoa , siis kolmen päivän hoitoa perjantai -lauantai - sunnuntai .. ?
        Asia riippuu monesta näkökulmasta, ovatko isovanhemmat vielä työelämässä , onko mahdollisesti heidän vanhempansa vielä elossa, voivat olla 80-90 vuotiaita ja avun tarvitsijoita , onko muita sisaruksia , joiden lapset myös ajoittain hoidossa , terveydentila yms .

        Itsekkään en koskaan pyydä lastenlapsia kylään , mielelläni otan heidät vastaan ja pari yötä kerrallaan on ihan mukava kummallekin , riippuu missä iässä ovat ja ikävöivätkö yms. Laitan aina kaiken valmiiksi ja olen 100 pros lasten kanssa silloin , en höösää , mutta leikitään ja piirrellään , saunotaan , leivotaan yms . Sitten kun lähtevät , olen aika väsynyt .

        Miksi en pyydä , no siksi , että olen hirveän huolestuvaa sorttia ja mietin , että jos silloin juuri jotain sattuu ja sitten syyttelevät , että piti tulla meille . Meille on vaan sattunut onnettomuuksia ja tapaturmia , olen jotenkin vauhko sen suhteen . Aina kun palautan lapset , olen onnellinen , että kaikki meni hyvin . Lasten syyttely satuttaa , jotkut valittavat kaikesta , ihan kuin lapsi menisi rikki toisten hoidossa ( onneksi ei meillä näin , hyvin sujuu ).

        Näin isovanhemman näkökulmasta toivon joskus vaikka vierailua muutenkin kuin vain hyötytarkoituksessa ja soittoja , siinä se ydin .

        Eli miten monta kertaa vuodessa , jos ei matkat ole este , esim alle 50 km , yö pari kk dessa on ihan mukavaa , kun on eläkkeellä , joskus enemmän ,joskus vähemmän riippuen isovanhempien tilasteesta .
        Itse en mielellään pidä lapsia yli kolmea yötä , sillä nukun aina niin huonosti , siis muulloinkin ajoittain , se on yksi vanhuuden tuoma ongelma , siksi olemme erilailla väsyneitä kuin nuorena .
        Yhteenvetona , lastenlapset ovat suuri onni ja ilo elämässämme , aina heitä on mukava tavata , parasta mitä voin tehdä on kasvattaa heitä samoilla säännöillä kuin heidän perheensä ja antaa heille vanhemman sukupolven tietoja ja taitoja samalla ja saada heiltä itselleni elämäniloa ja tarkoitusta : )


    • En väsy lapsenlapsii

      Ap:lle sanoisin, että jokaisessa tapuksessa erilainen.
      Itse isovanhempana olen valmiina aina hoitamaan lapsenlapsiani, voin omia menojani monesti siirtää, jos en kerron sen rehellisesti.

      Otan aina lapsenlapset luokseni kun voin, nytkin olivat yhtäpäätä 6 vuorokautta yhteenmenoon, työmatkan vuoksi, mutta otan lapset yökylään myös siksi, että äiti ja isä pääsevät yhdessä vaikkpa syömään ja nauttimaan kaksinolostaan.
      Itse en saanut isovanhempia lapsia katsomaan, anoppini sanoi, että hän ei katso ja oma äitini oman työnsä vuoksi ei voinut ottaa lapsia vastaan.
      Silloin jo päätin, että en tee samaa koskaan omille lapsenlapsilleni, olen valmis heidän kanssan olemaan jos sallitaan.
      Aivan ihan viikko, ikävä tulee, mutta ymmärärän hyvin, että lasten tulee olla omissa kodeissaan ja isovanhemmille on iso ilo, kun saavat aina joskus tulla.

    • Kello Kalle

      Kukaan muu ei voi asiaa päättä lastesi isovanhempien puolesta, eikä sanoa mikä on oikein tai edes kohtuulista.

    • yx mummo

      Minä hoidan silloin tällöin lastenlapsiani joko heidän kodissaan tai mummolassa.
      Joskus ihan muutaman tunnin - toisinaan koko päivän ja yönkin tarvittaessa.
      Mummolassa lapset viihtyvät ja jos ei ole mitään erikoissyytä, niin mielestäni yksikin yöreissu on ihan riittävä, joten joudun sovittelemaan omat menoni myös heidän tullessa ja lähtiessä takaisin kotiin.

      Vaikea sanoa: 'Kuinka usein?' , kun haluan olla tasapuolinen kaikille lapsilleni ja myös jokaiselle lastenlapselleni itse tasapuolinen. Olen jo eläkkeellä, mutta minulla on omanikäisiäni ystäviä ja menoja sekä harrastuksia, joten aina kuitenkin on aikaa ja halua tavata lastenlapsiaan.

      Lapseni eivät käytä mummoa mitenkään lastenhoitopiikana, joten lastenlasteni vierailut kuten hoitamiset silloin tällöin mummolassa tai heidän kotonaan ovat kivaa vaihtelua ja iloa eläkeläiselämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      630
      22599
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      134
      22193
    3. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      120
      12052
    4. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      395
      9887
    5. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      272
      6985
    6. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      25
      5861
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      152
      3104
    8. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      13
      2385
    9. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      68
      1834
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      117
      1641
    Aihe