Pyhäinpäivänä pysäköinti maksulliseen paikkaan?

nukuttaa aamuisin

Liikennemerkki sanoo että lauantaina 9-18 on maksullinen pysäköinti kaupungin valvomaan katuosuuteen. Vaikuttaako pyhäinpäivä mitään vaan pitääkö taas siirtää auto jonnekkin syrjemmälle pois helsingin keskustasta. Sunnuntaisin saa aina nukkua pitkään mutta voisiko pyhäinpäivänäkin ilman että saa parkkisakkoa?

11

22628

  Vastaukset

  • Sunnuntaita ja muuta pyhäpäivää koskeva voimassaoloaika merkitään punaisin numeroin (lisäkilpi 853). Pyhäpäiväksi katsotaan myös itsenäisyyspäivä ja vapunpäivä.

   Kalenterista näkee, onko päivä pyhäpäivä. Ne ovat allakassa punaisella.

  • Yksityisen parkkifirman työntekijänä huomauttaisin että jotkut firmat valvovat myös pyhisin. Eihän se kivaa ole. Onneksi itselleni osui vapaapäivä huomiselle.
   Mieltäylentävää oli myös esimerkiksi jouluaattona viimevuonna tulla töihin jakamaan joulumieltä.

  • Minä taas huomauttaisin, että myös kunnallinen valvonta toimii joskus pyhäpäivinä ja öisin. Ainakin jos on konsertti tms. paljon virhepysäköintejä tuottava tapahtuma. Mutta tässähän ei kysytty sitä, saako huoletta pysäköidä virheellisesti, vaan sitä, onko tietynlainen pysäköinti virheellistä. Ja tässä tapauksessahan se ei sitä ole. Jos pysäköinti on maksullista arkisin(musta) ja lauantaisin(suluissa), mutta ei sunnuntaisin ja pyhäpäivinä(punainen), niin pyhäinpäivänä se ei ole maksullista. Tällöin pysäköinti suorittamatta pysäköintimaksua on oikein pysäköintiä, eikä mitään sakotettavaa olisikaan.

  • Onpa insinöörit viisaudessaan tehneet yksinkertaisen asian vaikeaksi. Olisiko AIVAN ylivoimaista laittaa kellon aikoja osoittavaan lisäkilpeen kellon ajan alle mitä päiviä ko.
   ajat koskevat. Kuka noita punaisia ja mustia sulkumerkkeja aina muistaa mitä kukin tarkoittaa. Varsinkin kun on poikkeuksia poikkeusten perään. Ei varmaan aivan hirveästi lisää peltiä ja maalia kuluisi. Loppuisi tämä ikuinen arpominen kuka on oikeassa pysäköinnin suhteen. Ainakin näin ulkopaikkakuntalaisena Helsingissä pysäköinti on varsinainen painajainen. Koskaan ei etukäteen tiedä mikä pys.autom. toimii kolikoilla mikä pankkikortilla. Varsinkin kun on oppinut luottamaan kortilla maksamiseen , niin oleppa seuraavassa paikassa ilman kolikkoja joita pyydetään. Liikennemerkki viidakossa tämä kaupunkipysäköinti on pahimmasta päästä.

   • Toisin sanoen pitäisi laittaa hehtaarin kokoinen kyltti joka vaihdetaan vuosittain, jossa on lueteltu kunkin vuoden arkipyhät jolloin noudatetaan pyhäpäivien pysäköintirajoituksia? Ehkä pitäisi parkkipaikalle laittaa päivystämään kunnallinen neuvoja uusavuttomien liikennemerkkejä tuntemattomien varalta? Minä kun luulin että liikennemerkit opetellaan autokoulussa.


   • näin.on.näkyleipä kirjoitti:

    Toisin sanoen pitäisi laittaa hehtaarin kokoinen kyltti joka vaihdetaan vuosittain, jossa on lueteltu kunkin vuoden arkipyhät jolloin noudatetaan pyhäpäivien pysäköintirajoituksia? Ehkä pitäisi parkkipaikalle laittaa päivystämään kunnallinen neuvoja uusavuttomien liikennemerkkejä tuntemattomien varalta? Minä kun luulin että liikennemerkit opetellaan autokoulussa.

    Opetetaanko ja tentataanko autokoulussa nykyään jokainen liikennemerkki erikseen? Ainakin silloin kun minä autokoulun kävin tuossa joskus 2000-luvun alkupuolella, teoriakokeessakaan ei kysytty yksittäisten liikennemerkkien merkitystä. Vain liikennemerkkiryhmä piti tietää. Toki kuvatehtävissä merkkien merkityksetkin piti olla hallussa, ja inssiajossa niiden mitkä sattui kohdalle.

    Mutta tuskinpa siellä tänäkään päivänä käydään jokaista liikennemerkkiä läpi tai kysytään yksittäisten merkkien merkitystä monivalinnoissa.


   • näin.on.näkyleipä kirjoitti:

    Toisin sanoen pitäisi laittaa hehtaarin kokoinen kyltti joka vaihdetaan vuosittain, jossa on lueteltu kunkin vuoden arkipyhät jolloin noudatetaan pyhäpäivien pysäköintirajoituksia? Ehkä pitäisi parkkipaikalle laittaa päivystämään kunnallinen neuvoja uusavuttomien liikennemerkkejä tuntemattomien varalta? Minä kun luulin että liikennemerkit opetellaan autokoulussa.

    Opettipa autokoulu liikennemerkit tai niin laki on tunnettava ja sitä on noudatettava. Liikennemerkit löytyvät tieliikenneasetuksesta. Jos et viitsi opetella merkkejä tai tunne niitä, niin se ei käy perusteeksi välttyä pysäköintivirhemaksulta.


  • Pyhä on pyhä riippumatta viikonpäivästä. Punainen kellonaika tarkoittaa pyhäpäiviä, eli jokaista sunnuntaita ja kaikkina muinakin päivinä olevia pyhäpäiviä. Eli jos punaista kellonaikaa ei ole, merkki ei ole voimassa minään pyhäpäivänä viikonpäivästä riippumatta.

  • En tiedä, mutta olisiko helsingin päätös siirtyä kolikkovapaisiin maksumittareihin lainmukainen? Kaikilla ei ole kännykkää, eikä maksukortteja. Asetetaanko kansalaiset eriarvoiseen asemaan, kun kolikkomaksumahdollisuus pistetaan?

   • Syrjivää se on ja tätä kautta laitonta.


   • Onhan stadissa köyhille kolikkoautomaatteja.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   161
   3419
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   245
   3012