Jatkuvaa huimausta?

aina vaan huippaa

Te joilla paniikkihäiriö, niin voio se olotila olla vähän päällä kokoajan? Mulla ainakin huimausta kotonakin vaikka ei mitään syytä olisi, paitsi tietty kokoajan sitä huimausta odottelen/tunnustelen... Ja mulla on kyllä ihan paniikkihäiriö todettu, mutta mietin kuuluuko tuo jatkuva huimaava olo siihen?

9

6457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • depr.+ph

      Sama juttu itselläni, huimausta on jatkuvasti ja se on ihan psykosomaattinen oire, itselläni. Toki kaikki elimelliset sairaudet poissuljettiin ennen kuin todettiin että huimaus on yksi oireeni tässä paniikissa. Miten sinua on fyysiseltä puolen tutkittu?

    • Hei vaan molemmille kirjoittajille,

      Itse olen kärsinyt pitkään paniikkihäiriöstä ja voin omasta kokemuksestani sanoa, että huimaus, epätodellinen olo yms. ovat paniikkihäiriön varsin tavanomaisia oireita. Yhdessä vaiheessa tuo huimaus vaivasi minua tosi paljon ja kävin sen takia kaiken maailman tutkimuksissa. Mitään ei kuitenkaan löytynyt ja kun sain varmuuden siitä, että kyse on vain psykosomaattisesta oireesta, huimauskin helpotti nopeasti. Älä siis murehdi. Huimaus menee kyllä ajallaan ohi.

      Ai niin, sellaisen asian voisin vielä lisätä, että jos lääkäri on tutkinut sinut ja olet saanut paniikkihäiriödiagnoosin, on erittäin todennäköistä, ettei huimaus johdu mistään elimellisestä sairaudesta. Jos selaat näitä keskusteluja, huomaat, että paikki "panikoivat" kärsivät enemmän tai vähemmän huimaavasta/pyörryttävästä olosta. Ja kyllä, paniikki/ahdistus voi olla "koko ajan päällä", mutta jos haet apua vaivaasi ja olet kärsivällinen, se menee kyllä varmasti ohi.

    • aina vaan huippaa

      Ensin mun oireita hoidettiin niskavaivoina, kuvattiin ranka ja kävin fysioterapiassa&hieronassa. Sitten pää on kuvattu ja verikokeita otettu sekä sydänfilmiä pari kertaa. Näiden jälkeen todettiin paniikkihäiriö, nyt on lääkitys aloitettu ja kerran olen käyny jo psykologilla. Täytyy vaan odotella sitä päivää, että olo olis suht normaali :)

    • Kuullostaisi siltä, että olet käynyt läpi varsin perusteelliset tutkimukset. Voit siis varmasti olla rauhallisin mielin, koska huimauksesi on vain paniikkihäiriön oire. Mitä nopeammin lopetat itsesi tarkkailun, sitä nopeammin huimaukset helpottavat ja menevät lopulta ohi.

    • taas perhe

      Olette herkistyneet homeelle. Sen tyypillinen oire on juuri huimaus.
      Mitkää tutkimukset eivät paljasta tätä herkistymistä, eivätkä lääkärit halua ottaa kantaa koko asiaan. Miestäni huimasi jatkuvasti ja hän sai paniikkihäiriödiagnoosin 10 vuotta sitten . Hän ehti syödä mielialalääkkeitä puoli vuotta ja oli käytännössä työkyvytön. Sitten asunnostamme löytyi muun remonti yhteydessä hometta. Pääsimme muuttamaan puhtaaseen asuntoon ja mieheni lopetti kokeeksi mielialalääkkeiden syönnin. Kas kummaa, ei enää huimausta eikä paniikkia. Töissä hän alkoi haistamaan muiden ihmisten vaatteissa olevan homeen ja totesi, että tällaisen ihmisen lähellä myös huimasoireet palaavat.
      Onneksi hän pystyy melko hyvin valitsemaan työtilansa, joten työssäkäynti onnistuu useimmiten. myös jotkut pyykinpesuaineet ja käsivoiteet tuntuvat olevan homeessa, koska niistä saa samanlaisia oireita.
      Paniikkihäiriö oli niin väärä diagnoosi kuin vain voi olla. onneksi emme jääneet siihen loukkuun.

    • ph.

      "Mitkää tutkimukset eivät paljasta tätä herkistymistä, eivätkä lääkärit halua ottaa kantaa koko asiaan." Kyllä paljastaa.

      Ja huimaus on monen sairauden oire, mm. yleinen juuri paniikkihäiriössä. Jos teillä on ollut homevaurio ja siitä miehesi huimaus niin ei se tarkoita sitä että niin olisi kaikilla.

      Itselläni on ph., fyysinen puoli tutkittu tarkkaan, mm. tuo mainitsemasi homeasia. (ihmettelen mitä tarkoitat tuolla etteivät tutkimukset asiaa paljasta....)


      "myös jotkut pyykinpesuaineet ja käsivoiteet tuntuvat olevan homeessa, koska niistä saa samanlaisia oireita." Homeessa?!

    • taas perhe

      Miten homeasiasi on tutkittu? Siitä kannattaisi kiireesti ilmoittaa viranomaisille, he kun aina valittavat, että mitään tutkimuskeinoja ei ole. Ja otithan huomioon, ettei kyse ole allergiasta vaan myrkytyksestä.
      Ja kyllä, todella monet esim. "sitruuna-aromiset" kemianteollisuuden tuotteet sisältävät homejäämiä, koska aromit on geeniteknisesti tuotettu homeviljelmissä. Käsirasvojen tapaiset tuotteet taas ovat valmista ravintoa ympäristön homeille. Kyllä, meillä on tästä tullilaboratorion vahvistus (liittyi nestesaippuaan, joka sitten vedettiinkin pois markkinoilta.)
      Siinä olet oikeassa, että huimaus voi johtua muistakin syistä. Kokemustemme ja koulutukseni perusteella väitän kuitenkin, että home ja ympäristön kemikalisoituminen eivät ole syistä vähäisimpiä. Mutta kuten sanottu, lääkärit eivät halua tähän puuttua. Paljastuisi kuinka paljon vääriä diagnooseja he ovat tehneet.
      Olen tätä asiaa aina silloin tällöin tuonut esille, nyt esim. tämän päivän onnettoman HS. yleisönosastokirjoituksen takia. Mutta tiedän toki, että jos identiteetti on sidottu esim.paniikkihäiriöön, ei ole valmis uudelle tiedolle. Miettikää kuitenkin joskus,miksi olette tuon taudin saaneet?

    • Billkaasi

      Minua huimasi ja oli tuhat muuta oiretta j.julmasti niita ivailtiin psyykkiseksi ja.vakivaltaisesti ja ahdistelevasti ja.ivallisesti intettiin oireita psyykkiseksi..
      Ja yksityisella se pajastui aivokalvon tulehdukseksi,
      Joten jokaista yliviisasta heinahattu teoreetikkoa ei kannata uskoa, vaan tervetta jarkea, silla tauteja, sienia ja.mikrobeja on tuhansia.jotka aiheuttaa huimausta ja moninaisia oireita ja vaikka tautia ei loytyisikaan ei se ole korvien vali vikaa..

      Freudin kirjoista ja kahvinporoista ennustaja kirjoitti minunkin huimauksen paniikiksi, vaikka minulla ei koskaan eika silloinkaan ole ollut yhta ainutta paniikki kohtaista, mutta jos ihminen on yliviisas ja vainoharhaiseksi teorioista tullut, han.nakee kaiken psyykkisena ja se jos mika on vainoharhaa.

    • Homeopatti

      Paniikkivaivoissa auttavat jotkin homeopaattiset valmsiteet aika hyvin, kuten Argentum nitr ja Ignatia 200 , mutta onhan niitä muitakin riippuen oireista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe