kuivamuona gallup/ kysymyksiä

)))

Elikkä mulle on päälle viikon päästä tulossa kääpiöpinseri pentu ja mietiskelen että mitä merkkiä aloittaisin syöttämään sille. Haluan ostaa ruokaa, josta saa kaikki tarvittavat ravintoaineet kasvamiseen, mutta mikä olisi kuitenkin edullista. Kasvattaja suositteli eläinkaupan melkeimpä kalleinta merkkiä, mitä on aloittanut pennuille syöttämään. Itse en ole niin vakuuttunut että se kallein olisi aina parasta. Olisiko ehdottaa edullista ja hyvää merkkiä? :)

Tässä olisi muutama kysymys pienten koirien omistajille:

1. Mitä ruokaa syötät?
2. Mitä kasvattaja suositteli?
3. Oletko vaihtanut merkkiä, miksi?

kiitos jos vaivaudut vastaamaan!

12

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei, käytän samaa merkkiä kuin kasvattaja eli nutro penturuokaa kana riisi.

    • Kääpiöpinsereillä on todella kova aineenvaihdunta joten tarpeeksi voimakasta ruokaa on vaikeaa löytää. Meillä pentuaika (noin kaksivuotiaaksi, silloin on kehittynyt valmiiksi) syötetään Royal Canin Mini Junioria. Kasvattaja myös suosittelee tätä. Pentuajan ravinnon laatu on tärkeintä, aikuisena voi sitten kokeilla sopiiko jokin muu ruoka.

    • eukanuba1

      Mie syötän eukanubaa ja sitä kasvattajakin suositteli westilleni.

    • 2+11

      Royal Caninissa ei kyllä ole mitään laadukasta. Pelkkää viljaa. Syötä ensin sitä mitä kasvattaja on syöttänyt ja vaihda sitten vaikka jahti&vahtiin tai acanaan

      • 9+5

        Olet väärässä. royal Canin on varsin laadukas ruoka. Miten muuten ruoka, jonka koostumukseen kuuluu mm. kuivattu siipikarjanliha, eläinrasvat, kuivattu naudan- ja sianlihavalkuainen voi sisältää pelkkää viljaa?


      • Perehdy ennen kuin puhut. Esim Mini Juniorissa on riisiä ja maissia, ei viljaa ollenkaan. Ja korkea proteiinipitoisuus.
        Royal Caninista levitellään paljon perättömyyksiä. Toivottavasti ihmiset ovat tarpeeksi fiksuja ottaakseen selvää faktoista eivätkä vain usko mitä sanotaan.
        Kaikki koirat ovat yksilöitä eikä kaikille sovi sama ruoka.


    • kohta pennun omistaj

      Mielenkiinnosta kyselen, mistä päin pentusi haet? Olen myös ensi viikolla hakemassa pennun itselleni :)

    • )))

      Kiitos vastauksista :) Royal canin vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, mutta on myös aika kallista :/ Ajattelin kuitenkin että pitää pentuna ainakin kasvukaudella ostaa vaikka kalliimpaa jos se on laadukkaampaa ja ehkä sitten koittaa muuttaa merkkiä halvempaan jos koira ei ala nirsoksi.

    • Acanaaa

      Suosittelisin myöskin ACANAA tai ORIJENIÄ! Sitä syötetään puolet vähemmän kuin Royalia (joka on tosiaan pelkkää maissia tai riisiä EI koiran ruokaa), vaikka onkin ostohinnaltaan hieman kalliimpaa. Koiran ruoka on liha, EI maissi tai riisi!

      • ----

        Jospa et sekaantuisi aikuisten keskusteluun kun et näytä asiasta mitään tietävän.


      • Ja taas vaan pakko mollata Royalia.. Tiesitkö että koira ei ole lihansyöjä kuten esim kissa, vaan kaikkisyöjä kuten sika ja ihminen.
        Onko niin vaikeaa oikeasti kertoa miksi suosittelemasi rehu on hyvä sensijaan että lähdet toisia merkkejä mustamaalaamaan?


      • Ai niin, Acana taas ei ole viljaton koska sisältää kauraa ja laittavat kissanruokaan mm hedelmää... Itse en ole vakuuttunut. Liian korkea proteiinipitoisuus pahentaa esim stressiä, aggressiota tai ahdistusta koirassa. Ihminenkään ei voi hyvin liian proteiinipitoisella ruokavaliolla. Mutta joo, taidan jättää tämän keskustelun sikseen kun ei voida perustella suosituksia vaan haukutaan muut vaihtoehdot vain.
        Älkää välittäkö että minulla on samaa rotua kuin aloittaja joten olen omakohtaisesti käynyt ruokia läpi etsiessäni sopivaa ruokaa. Kääpiöpinseri on niin pieni koira että elimistö tykkää kyttyrää jos ruokamäärä päivässä ylittää 3 desiä. On ollut haaste löytää ruokaa mistä koirat saavat tarpeeksi ravintoa ylläpitoon plus kaikki harrastuksemme. Onneksi oli kokenut kasvattaja opastamassa ja se näkyy koirista. Viimeksi pari päivää sitten kysyttiin mitä lisiä annan kun turkit ovat mahtavassa kunnossa. Vastasin totuudenmukaisesti että ruokalusikallinen rypsiöljyä päivässä ja laadukas ruoka tuossa näkyy :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe