Mistä johtuu ns. tammikuuilmiö?

joo vai ei

Vuosi on kohta taas lopuillaan ja seuraava tammikuu painaa päälle. Yleensä tammikuussa pörssikurssit nousevat ja puhutaankin tammikuuilmiöstä. Mistä se johtuu, miksi juuri tammikuussa kurssit nousevat? Kannattaako tälläkin kertaa tehdä pörssipanostuksia juuri tammikuuksi, eli tämän vuoden lopussa?

39

1001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • w.buffetti

      Ainakin yksi merkittävä syy on se, että suurin osa talouselämän vaikuttajista on tuolloin lomalla ja markkinat saavat kehittyä rauhassa ilman jarrumiehiä. Näillä näkymin minä ainakin tankkaan jonkun verran lisää välille 15.12-31.01.

    • nytkin halpaa

      joulukuu on heikko kun on muita kiireitä, joulukuu on aina halpa kuukausi. tammikuussa kansa herää ja alkaa monelal uusi tilikausi, silloin myös herätään osinkojen toivossa.

    • RR81

      Tammikuu-ilmiötä selitetään verotukseen ja sijoitussalkkujen raportointiin liittyvillä olettamuksilla. Salkunhoitajat haluavat vähentää salkustaan korkeariskisiä pienyhtiöitä ennen vuodenvaihteen raportointia ja hankkia ne takaisin tammikuussa. Vero-olettamuksen mukaan taas tappiollisia osakkeita myydään joulukuussa verotuksessa vähennyskelpoisten tappioiden realisoimiseksi.

      Read more: http://www.investori.com/b/index.php/2012/01/02/vuodenvaihde_keskimaarin_vahvaa_aikaa_po#ixzz2DLWJrjWo

      http://www.investori.com/b/index.php/2012/01/02/vuodenvaihde_keskimaarin_vahvaa_aikaa_po

    • Joko alkoi?

      Nyt on vasta joulukuu ja pörssi on melkoisessa nousussa. OMXH-yleisindeksi on 5900 pisteessä, mitä se on viimeksi ollut viime huhtikuun alussa. Mistä on kysymys? Voiko tämä olla jo tammikuuilmiötä, vaikka vielä onkin joulukuu?

    • Anonyymi

      > Tammikuuilmiö on vahvin Tulikivellä ( 22%).
      > Pienemmistä yrityksistä löytyvät yleensä suurimmat
      > tammikuuilmiössä nousevat osakkeet. Viimeisen 12
      > vuoden aikana Tulikiven osake on noussut joulukuun
      > pohjista tammikuun huippuihin keskimäärin 22
      > prosenttia. Tammikuussa 2018 Tulikiven osake nousi 25
      > prosenttia verrattuna joulukuun 2017 pohjiin. Enää
      > neljä pörssipäivää jäljellä vuotta 2018, joten
      > alkaako osakkeen voimakas nousu jo huomenna?
      >
      > Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä vain 6,6
      > miljoonaa euroa. Puolitoista viikkoa joulukuuta
      > jäljellä, joten mielenkiintoista nähdä, miten
      > talkkitiedote ja tammikuuimiön tulevat yhdessä
      > nostamaan Tulikiven osakkeen hintaa.
      >
      > Viestiä on muokannut: kammi19.12.2018 20:35

      Hyvin toimi vinkkisi tammikuussa 2019, kiitos siitä. Joulukuun 2018 alimmasta tammikuun 2019 ylimpään Tulikiven osake nousi 51 prosenttia. Kuluvaa vuotta on enää kolme pörssipäivää jäljellä, joten pianhan se tammikuu taas on.

      • Anonyymi

        Kannattaa nyt muistaa, että a) Tulikivi on pelkkä arpalappu ja erityisesti b) Tulikivi ei ole erityisen volatilinen osake, joten laput saattaa jäädä tammikuussa käteen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Joulukuun 2018 alimmasta tammikuun 2019 ylimpään Tulikiven osake nousi 51 prosenttia. Kuluvaa vuotta on enää kolme pörssipäivää jäljellä, joten pianhan se tammikuu taas on. Minun ehdokkaani on Tulikivi. Perjantainahan (20.12.19) Tulikiveltä saatiin tiedote rahoitussopimuksesta vuosille 2019-2020. Huomionarvoista oli viimeinen lause: "Lyhennysohjelma mahdollistaa talkkihankkeen edistämisen ja muita kehittämistoimia".

      Pienimpien firmojen joukostahan usein tammikuuilmiön suurimmat nousijat löytyvät. Tulikiven markkina-arvo on pörssilistan kolmanneksi pienin (8,5 me), kun jopa Valoen markkina-arvo on 10,5 me. Vertailun vuoksi Tulikiven liikevaihto 2018 oli 28,6 me ja Valoen liikevaihto 2018 oli 1,3 me.

      • Anonyymi

        Kiitos vinkistä. Täytyy hyödyntää tammikuuilmiötä. Tämä päivä mukaan lukien enää kolme pörssipäivää jäljellä kuluvaa vuotta.


      • Anonyymi

        Tuo liikevaihto on typerä mittari, yritysten tehtävä on tehdä voittoa, ei liikevaihtoa. Vaikka yritys tekisi miljardin liikevaihtoa, mutta tekisi tappiota, on yritys käytännössä arvoton. Liikevoitto on sata kertaa tärkeämpi asia kuin liikevaihto.

        Eikä tuolla liikevaihdolla paljon merkitystä ole jos yritys menee konkurssiin.


    • Anonyymi

      Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
      https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Enää kaksi pörssipäivää jäljellä kuluvaa vuotta ja tammikuuilmiötä. Joulukuun alimmasta 2018 tammikuun ylimpään 2019 Tulikiven osake nousi 51 prosenttia.

      • Anonyymi

        Viitsitkö kaivaa esille myös kaupankäyntimäärät tuosta tammikuun ylimmästä 2019?


    • Anonyymi

      Jos edellinen tammikuu toistuisi tammikuussa 2020, eli tammikuuilmiö nostaisi Tulikiven osaketta 51 prosenttia, osakekurssi olisi 0,20 euroa.

    • Anonyymi

      Kaksi pörssipäivää aikaa tehdä liikkeitä tälle vuodelle. Mielenkiintoinen ilmiö tämä tammikuuilmiö.

    • Anonyymi

      Kaksi päivää todella
      Psyykkiseltä puolelta tammikuu on uuden aloitus
      osta mitä tahansa
      niin
      ehdit korjata virheet ennen vuoden loppua
      - ajattelu

      • Anonyymi

        Enää yksi pörssipäivä jäljellä kuluvaa vuotta. Taas tuttu ostaja suurimpana ostajana (J. P. Morgan 32185 kpl). Piensijoittajat siellä myyvät 5 prosentin liputtajalle osakkeitaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enää yksi pörssipäivä jäljellä kuluvaa vuotta. Taas tuttu ostaja suurimpana ostajana (J. P. Morgan 32185 kpl). Piensijoittajat siellä myyvät 5 prosentin liputtajalle osakkeitaan.

        Piensijoittajat ajattelevat saavansa hyvän hinnan myymällä Tulikiven osakkeita 14 sentillä, kun taas 5 prosentin liputtaja ostanut koko joulukuun päivittäin Tulikiven osakkeita 14 sentillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piensijoittajat ajattelevat saavansa hyvän hinnan myymällä Tulikiven osakkeita 14 sentillä, kun taas 5 prosentin liputtaja ostanut koko joulukuun päivittäin Tulikiven osakkeita 14 sentillä.

        Tammikuuilmiö on voimakkain sellaisilla yrityksillä, joille vuoden loppuun ajoittuu positiivisia uutisia. Tulikiven 20.12.19 tiedotteen "muita kehittämistoimia" tarkoittaa sitä, että Tulikivi siirtää Suomussalmen verhouskivitoiminnan Juukaan ja "valkoisen puolen", eli keraamiset takat Heinävedeltä Juukaan. Kolmen tehtaan keskittäminen yhteen saa Juuan tehtaan käyttöasteen nousemaan hyvin korkeaksi ja tulee näkymään vahvasti viimeisellä rivillä. Juuan tehdashan on Tulikiven oma ja Suomussalmella sekä Heinävedellä Tulikivi on vuokralla. Lisäksi tuoreen Keramia -sarjan takkojen pesät sekä koko takat ovat erinomaisia. Keramia muuntuu vuolukivitakkojen lisäksi helposti vuonna 2020 myös keraamisiksi takoiksi.


    • Anonyymi

      Kiitos vinkistä. Tulikiven tammikuuilmiö näyttää alkavan pikkuhiljaa jo tänään, nousua 3,52%. Tänäänhän on muuten tämän pörssivuoden viimeinen kaupankäyntipäivä. Tulikiven osake nousi 2019 tammikuussa 51 prosenttia.

    • Anonyymi

      Kaupankäynti uudella osakesäästötilillä alkaa tänään (2.1.2020). Internetistä löysin vain Nordnetin tiedot: "Nordnetin kautta avattu jo 27 000 osakesäästötiliä". Tähän kun lisätään Nordean, OP:n, Danske Bankin ja Mandatumin osakesäästötilit, päästäneen helposti yli 50 000 osakesäästötiliin. Todennäköisesti eniten vaikutusta yli 50 000 ihmisen yhtäkkisellä ostoryntäyksestä on pienimpien pörssifirmojen osakekursseihin. Tässä pörssilistan kaikkien alle 20 miljoonan euron arvoisten firmojen markkina-arvot pienimmästä suurimpaan:
      Soprano Oyj 4,9 me
      Trainers' House Oyj 8,4 me
      Tulikivi Oyj 10,1 me
      Valoe Oyj 11,4 me
      Wulff Yhtiot Oyj 12,2 me
      Martela Oyj 14,0 me
      Kesla Oyj 16,4 me
      Plc Uutechnic Group Oyj 18,5 me

      Oma suosikkini yllä olevista on Tulikivi. Tulikiven perusbisnes on noin 30 me/v ja liiketuloskin kääntyi positiiviseksi Q2/19 ja Q3/19. Q3/19 liikevaihtokin kääntyi kasvuun ( 3,1%).

      Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat. Tulikiven markkina-arvo on maanantaisen nousunkin jälkeen vain 10,1 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

    • Anonyymi

      Hieno Q3/2019 -raportti Tulikiveltä.
      liikevaihto kasvoi 3,4 %
      käyttökate edellisenä 12 kuukautena 1,9 miljoonaa euroa
      ostovelat pienentyneet vuodessa 1,2 miljoonaa euroa (Q3/2018 -> Q3/2019)
      Tulikiven suurimman vientimaan (Venäjä) rupla on vahvistunut erittäin voimakkaasti. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019.
      konsernin rahavarat ja muut likvidit varat olivat 1,0 (0,7) miljoonaa euroa.
      Suomussalmen talkkivarantojen myynti lähestyy

    • Anonyymi

      Tulikiven tammikuuilmiö kahden pörssipäivän jälkeen -8.93%..
      Joko se lelukauppias alko ulostamaan ostamiaan lappuja? Olikohan lukenu suomi24:sta talkkiesiintymästä, pitkästi yli 400m€ arvoisesta?

      • Anonyymi

        Erään pankin maajohtaja (Tuppurainen) sanoi 2.1.2020 osakesäästötiliin liittyen 'jos katsoo avattujen tilien määrää koko markkinalla, niin voisi arvioida, että jopa miljardi euroa on nyt lähtökuopissa'.

        Valoen arvostus verrattuna muihin pörssilistan pienimpiin yhtiöihin on haastava. Joukosta löytyy myös yksi yhtiö, jonka liikevaihto ja liiketulos ovat kääntyneet kasvuun. 

        Pörssilistan kolme pienintä yhtiötä, jotka julkaisevat kvartaaliraporttinsa 4x vuodessa, ovat markkina-arvoltaan:
        Trainers' House 8,5 me
        Tulikivi 9,2 me
        Valoe 11,1 me

        Q3/2019 liikevaihto (suluissa muutos v/v)
        Trainers' House 1,8 me (-8,6%)
        Tulikivi 6,6 me ( 3,2%)
        Valoe 0,1 me (-81%)

        Q3/2019 liiketulos, katsauskauden tulos
        Trainers' House -0,3 me, -0,2 me 
        Tulikivi 0,1 me, -0,1 me
        Valoe -0,7 me, -1,4 me


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erään pankin maajohtaja (Tuppurainen) sanoi 2.1.2020 osakesäästötiliin liittyen 'jos katsoo avattujen tilien määrää koko markkinalla, niin voisi arvioida, että jopa miljardi euroa on nyt lähtökuopissa'.

        Valoen arvostus verrattuna muihin pörssilistan pienimpiin yhtiöihin on haastava. Joukosta löytyy myös yksi yhtiö, jonka liikevaihto ja liiketulos ovat kääntyneet kasvuun. 

        Pörssilistan kolme pienintä yhtiötä, jotka julkaisevat kvartaaliraporttinsa 4x vuodessa, ovat markkina-arvoltaan:
        Trainers' House 8,5 me
        Tulikivi 9,2 me
        Valoe 11,1 me

        Q3/2019 liikevaihto (suluissa muutos v/v)
        Trainers' House 1,8 me (-8,6%)
        Tulikivi 6,6 me ( 3,2%)
        Valoe 0,1 me (-81%)

        Q3/2019 liiketulos, katsauskauden tulos
        Trainers' House -0,3 me, -0,2 me 
        Tulikivi 0,1 me, -0,1 me
        Valoe -0,7 me, -1,4 me

        Q3/19 luvattiin, että Q4/19 liikevaihto on vähintään 8,8 miljoonaa euroa ja Q4/19 liiketulos vähintään 0,4 miljoonaa euroa. Perjantaina 28.2.2020 saadaan tilinpäätöstiedote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Q3/19 luvattiin, että Q4/19 liikevaihto on vähintään 8,8 miljoonaa euroa ja Q4/19 liiketulos vähintään 0,4 miljoonaa euroa. Perjantaina 28.2.2020 saadaan tilinpäätöstiedote.

        Q3/19 kerrottiin "hinnankorotukset menneet läpi". Tuo on merkittävää, sillä se tuo tulokseen merkittävän ja jatkuvan tasokorotuksen. Kuuden viikon kuluttua tilinpäätöstiedote.


    • Anonyymi

      Taas nyt Tammikuussa kurssit nousseet taivaisiin ja nousu vaan jatkuu...........

      • Anonyymi

        Nordnetistä kerrottiin että monet ovat jo joulukuussa myyneet arvo-osuustileiltä ostaakseen tammikuussa osakesäästötilille.

        Tyhmää.
        Ainakin minä tajusin että pitää myydä ja heti sijoittaa osakesäästötilille.
        Tästä tuli muhkeat kolme (3) euroa sakkokorkoa kun en odottanut T 2-päivää

        Nousuvauhdin esimerkkinä jumiutunut ostotoimeksianto.
        Annettu rajahinta jäi liian alhaiseksi.
        Uusi toimeksianto 300€ kalliimalla 10 minuutin kuluttua :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nordnetistä kerrottiin että monet ovat jo joulukuussa myyneet arvo-osuustileiltä ostaakseen tammikuussa osakesäästötilille.

        Tyhmää.
        Ainakin minä tajusin että pitää myydä ja heti sijoittaa osakesäästötilille.
        Tästä tuli muhkeat kolme (3) euroa sakkokorkoa kun en odottanut T 2-päivää

        Nousuvauhdin esimerkkinä jumiutunut ostotoimeksianto.
        Annettu rajahinta jäi liian alhaiseksi.
        Uusi toimeksianto 300€ kalliimalla 10 minuutin kuluttua :(

        "Tyhmää. Ainakin minä tajusin että pitää myydä ja heti sijoittaa osakesäästötilille."

        Jos kurssit olisi laskeneet joulukuun loppupuolen ja tammikuun alun, voisit olla eri mieltä asiasta.

        Minä möin joulukuussa pikkuhiljaa osakkeita pois ja ostelen niitä osakesäästötilille nyt tammi-maaliskuun.

        Tässä voi kurssit heilahtaa vielä isolla liikkeellä suuntaan jos toiseen. Tuleva osingonmaksu toki pidättelee pahinta rysähdystä mutta entäs osinkojen jälkeen?

        Ja jos rysähtää niin entäs sen jälkeen? Onko viisaat peliliikkeet jo suunniteltu?


    • Anonyymi

      Tulikiven tammikuuilmiö on tähän päivään mennessä tehnyt vain tappiota. Vaihtokin hyytynyt taas sinne perustasolle, eli lähes olemattomaksi.
      Ei tää lappu tule nousemaan tätä ylemmäs ellei sitä esiintymää saada myytyä, niin kaun sitä on myyty, että tuskin kaupaksi menee.

      Summa summarum, kurssilasku jatkuu

    • Anonyymi

      28.2.2020 saadaan Tulikiven osavuosikatsaus. Tulikivi lupasi Q4/19 liiketulokseksi vähintään 0,4 miljoonaa euroa. Suurimmalle osalle tuo tulee yllätyksenä.

      • Anonyymi

        Onhan se yllätys että pörssin surkeinkin yhtiö voi tehdä plussakvartaalin, tosin ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Mut ei se yksi positiivinen kvarttaali paljon lämmitä, kun koko vuosi jää kuitenkin miunukselle


    • Anonyymi

      Kannattaa huomata, että Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat. Tulikiven markkina-arvo on
      vain 9,6 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

    • Anonyymi

      Q3/19 kerrottiin "hinnankorotukset menneet läpi". Tuohan parantaa kaikkien kvartaaleiden tulosta tästä eteenpäin.
      10 %:n korotus tarkoittaa 3,0 miljoonaa lisää viimeiselle riville.

    • Anonyymi

      Tulikivi on ehdottomasti meikäläisen näkemyksen mukaan 2020 vuoden TOP 3 suurimmissa nousijoissa Helsingin pörssistä. Ihmettelen, jos maaliskuun alkuun mennessä (eli viimeistään kun Q4 raportoitu) ei ole noussut jo kymmeniä prosentteja kurssi. Tulikivellä oli hyvä Q3, Uskoisin olleen Superhyvä Q4, josta alkaisi hyvä käänne yhtiössä. Ja kirsikkana kakun päälle todella hyviä uutisia tullut Suomussalmen talkkihankkeen suhteen ja niimpä esiintymän myyntiprosessi onkin siirtynyt jo seuraavaan vaiheeseen. Ja kyllä, olen ostanut tätä osaketta salkkuuni omasta mielestäni reilulla kädellä. Ja kyllä, aion ostaa vielä lisääkin.

    • Anonyymi

      Palstan keskimääräisestä heikkotasoisuudesta poiketen tammikuuilmiöstä oli kerrottu faktojakin.

      1. Itsekin myin joulukuussa 2018 paria osaketta ilman lopullista luopumisaikomusta eli saadakseni verotukseen tappiohyvityksen ja sitten ostaakseni takaisin.

      2. Salkunhoitajien pitää vuoden lopuksi saada pois raportista rumat miinusosakkeet

    • Anonyymi

      Oi niitä aikoja kun Tulikivikin oli hyvä sijoitus, nykyään meininki aivan toisenlainen -
      bisnes kuihtuu alta, rahat on loppu ja velkaa aivan hel**tisti. Lisäksi tuolloin Tulikiven johtokin oli hyvä ja asiantunteva, nykyisen toimarin aikana tultu noista huippulukemista vain alaspäin ja nousua ei ole näköpiirissä.

      Helsingin pörssin yksi huonoimpia sijoituskohteita, ellei jopa huonoin... Vahva vältä tälle osakkeelle, konkurssi on enää ajan kysymys.

      • Anonyymi

        > talkkikiinteistöstä viisi (5) miljoonaa euroa niin
        > kurssi tuplaa

        Q3/2019 -raportti oli Tulikiveltä jo kelpo suoritus:
        liikevaihto kasvoi 3,4 %
        käyttökate edellisenä 12 kuukautena 1,9 miljoonaa euroa
        hinnankorotukset menneet läpi, mikä näkyy myös jatkossa
        ostovelat pienentyneet vuodessa 1,2 miljoonaa euroa (Q3/2018 -> Q3/2019)
        Tulikiven suurimman vientimaan (Venäjä) rupla on vahvistunut erittäin voimakkaasti. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019
        konsernin rahavarat ja muut likvidit varat olivat 1,0 (0,7) miljoonaa euroa
        Vanhoille takoille suunnitteilla romutuspalkkio
        1.1.2022 voimaan tiukemmat päästörajat
        Suomussalmen talkkivarantojen myynti lähestyy.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe