Veneily lasten kanssa

Saana

Harrastamme paljon veneilyä ja lapset (4- ja 8-vuotiaat pojat) kulkevat tietysti mukanamme. Tänä kesänä on ongelmaksi tullut pelastusliivien käyttö. Vanhempi poika sai päähänsä ettei hän halua enää pitää liiveja ja nuorempi tietysti ottaa mallia isoveljestä.

Puemme lapsille liivit aina ennen laiturille menoa ja ne pidetään päällä kunnes vene on ankkurissa. 4-vuotiaallamme liivit ovat päällä myös veneen ollessa ankkurissa ja rantaleikeissä.

Aikaisemmin pojat eivät ole kitisseet pelastusliiveistä, mutta tänä kesänä olemme tapelleet asiasta joka ikisellä venereissulla. Emme ole antaneet periksi, liivit on puettu päälle joka kerta, mutta jatkuva kitinä ärsyttää. "Ei kavereidenkaan tartte pitää, nää on ihan tyhmät ja rumat, mä oon jo liian iso pitämään näitä...

Pojat haluaisivat paukkuliivit, mutta mielestäni ne eivät sovi lapsille. Pojillamme on ihan tavalliset "oranssiliivit", joita suositellaan nimenomaan lapsille.

Onko muilla lapsiperheillä venereissut yhtä hankalia?

28

10905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DT115

      No ei ole vielä ollut tuota ongelmaa, mutta siitä miten kaverit saa sitä ja tätä tehdä tai olla tekemättä kyllä saa kuulla.
      Tärkeintä on tietysti olla esimerkkinä. Siis pelastusliivit päälle kaikille.
      Yleensä lapset vastustavat jotain tällaista jonkin aikaa, mutta kun pysyy päätöksessään, niin kyllä ne vaan taipuu tottelemaan.

    • PJK

      Itselläni on 6-ja 9-vuotiaat tytöt, joista nuoremman kanssa on ollut ongelmia. Hän valittaa, että liivit ovat kuumat ja ahdistavat. Liivit kyllä puetaan kiltisti päälle ennen kuin mennään laiturille ja veneeseen. Näitä riitoja syntyy lähinnä silloin kun 6-vuotias alkaa väsyä.

      9-vuotias näki jollain suurin piirtein samanikäisellä paukkuliivit, ja siitä kyllä keskusteltiin. Jos tuon ikäiselle hommaa paukkuliivit, se pitää olla automaattitäytteinen. Voisin itse kuvitella pikkupoikien ennemmin tai myöhemmin kiskaisevan täyttönarusta kokeillakseen toimivuutta. Varapatruunoita kannattaa siis olla ainakin mukana.

      Harvemmin kyllä näkee tuonikäisiä, joilla ei ole esim. kannella tai laiturilla haavin kanssa liivejä. Muutamia poikkeuksia kyllä oli reissun aikana, mutta niihin voi sanoa, että omena ei ollut kauaksi puusta pudonnut...

      Omat lapset on harjoitettu myös kellumaan oikein ja olemaan räpiköimättä, jos joutuvat veden varaan liivit päällä.

    • Sama

      Meilläkin
      mutta ostin pojalle 9v, osaa jo uida, kelluntaliivit, missä ei ole sitä niskaa kannattavaa osaa.
      kitinä loppui siihen. Ja laittaa myös kitisti myös ne oranssi liivit päälle jos keli sitä vaatii samalla loppui tytön 5v kitinä liiveistä kun kuuli saavansa samanlaiset kun veljellä jahka oppii uimaan. sen sijaan nuorin 2v poika ei suostu yhteistyöhön liivejä päälle pukiessa jotka on aina päällä kannella oltaessa, kun liivit puettu kitinä loppuu.

    • Mia

      En yhtään ihmettele, että lapset eivät halua pitää pelastusliiveja. Kukapa haluaa pukea päälleen paksut, kirkuvan väriset, isolla kauluksella varustetut liivit, jotka vielä kiinnitetään haarojen välistä?

      Lapsena veneilin paljon vanhempieni kanssa ja liivien käyttö oli jatkuva tappelun aihe. Pelastusliivit olivat mielestäni nolot ja nöyryyttävät, varsinkin se haarakiinnitys oli inhottava. Kaikkein nöyryyttävintä oli,kun tuttavaperhe välillä veneili mukanamme,eikä heidän tyttärensä tarvinnut käyttää liivejä. Minulla piti olla liivit koko ajan päällä,mutta minua kaksi vuotta nuorempi tyttö sai olla ilman.

      Ymmärtäkää lapsianne, jos he eivät halua pitää pelastusliivejä!

      • PJK

        Olen itse ollut pari kertaa näkemässä, kun liivitön lapsi putoaa laiturilta mereen. Onneksi ripeäotteisia aikuisia on ollut vieressä, ettei käynyt huonommin. Itse pidän edesvastuuttomina niitä vanhempia, jotka eivät "pakota" lapsiaan pitämään noita epämiellyttäviä liivejä. Koska viimeksi olet käynyt vierassatamassa? Valtaosa lapsista liikuu liivit päällä. Haarakiinnitys on ainoa keino estää liivien nousu, kun joudutaan veden varaan. Aion teettää omiin ja ja vaimon paukkuliiveihin irroitettavat "munaremmit" talven aikana.


      • Anne

        Minä ainakin rakastan lastani niin paljon että laitan ne liivit lapsen päälle. Tässä on myös syy miksi minulla vielä on lapsi..?

        Onko vanhemmilla ote lapsiinsa vai lapsilla vanhempiin. Kyllä me vanhemmat vastaamme lapsistamme enkä ymmärrä tippaakaan niitä lällyjä vanhempia jotka ei veneellä lapsellaan liivejä pidä eli siis veneessä että rannalla.

        Eivät liivit ole epämukavat ja niitä saa tänä päivänä yhä parempia ja sitäpaitsi meillä käyttävät niitä myös vanhemmat.

        Joillakin on vain niin pieni pää kuten sinulla Mia.

        Anne


      • Make

        Kyllä minäkin lapsena inhosin pelastusliiveja, mutta vanhemmat pakottivat pitämään niitä ja hyvä niin. Nyt vanhempana ymmärtää liivien tärkeyden, mutta lapsena ne kävivät luonnon päälle...

        Kapinoin erityisesti sitä vastaan, että pelastusliivit piti pukea jo ENNEN laiturille menoa ja kaikki jalkaremmit piti aina olla kiinnitettynä. Muistan hyvin kun kerran olimme lähdössä purjehtimaan ja odotin liivit päällä, että menemme laiturille ja veneeseen. Siihenhän ilmestyi pyörineen sitten kaksi luokkakaveria, jotka ilkkuivat ja naureskelivat pelastusliiveilleni. Nöyryytys oli aikamoinen 12-vuotiaalle pojalle...

        Mutta nyt vanhempana on jo järkeä enemmän päässä ja oikeassahan vanhemmat olivat, kun vaativat liivien käyttöä.


      • Maria

        Vanhempien tehtävä on pitää huolta lasten turvallisuudesta ja pelastusliivit ovat lapsilla välttämättömät vesillä liikuttaessa! Harvat lapset haluavat niitä pitää, minä ainakaan en millään olisi halunnut. En osannut lapsena uida kovinkaan hyvin, joten jouduin vielä 12-vuotiaana pitämään liivejä myös uidessa ja rantaleikeissä.

        Asuimme melko kaukana vedestä, mutta kesät vietimme mökillä järven rannalla. Sukulaislapsia tai kavereitani oli usein mökillä mukana ja vietimme suuren osan päivistä vedessä leikkien. Olin tosi nolona, kun minulla piti olla aina rannalla pelastusliivit, mutta muilla lapsilla ei ollut. He osasivat jo uida hyvin.

        Protestoin välillä kiivaastikin liivipakkoa, mutta vanhemmat pysyivät lujana. Kun opin uimaan paremmin, en tarvinnut enää vesileikeissä liivejä, mutta veneillessä ne olivat pakolliset. Kerjäsin vanhempiani ostamaan minulle kelluntaliivit, mutta eivät suostuneet. Jouduin pitämään 17-vuotiaaksi asti paksuja oranssisia pelastusliivejä.

        Ihan oikeassa vanhemmat olivat. Lapsille pelastusliivit päälle!


      • Purjehtija

        Tietysti lapsilla pitää olla pelastusliivit päällä,vaikka kuinka kitisevät ja valittavat!

        Meillä on 10-vuotias poika ja 15-vuotias tyttö, ja heillä on AINA liivit veneiltäessä. Ne puetaan päällä heti, kun tulemme satamaan ja pidetään päällä koko ajan. Kaikenlaista kitinää on kuultu, on pyydetty paukku- tai kelluntaliivejä, mutta lapseni pitävät pelastusliivejä ja sillä selvä. 18-vuotiaana saavat itse valita liivinsä.

        Tytön 14-vuotias kaveri oli kerran mukanamme, eikä olisi millään halunnut käyttää liivejä, mutta minun veneeseeni lapset eivät ilman pelastusliivejä astu. Hänen ei kuulemma tarvitse niitä käyttää, kun veneilee oman perheensä kanssa. En ymmärrä tällaisia vanhempia. Antavatko he periksi lapsen marinalle ja vaarantavat tämän turvallisuuden?


      • mää

        Ei kai tommosta asiaa tarttee edes miettiä, eikö se ole itsestään selvyys. Lapsille liivit päälle ja sillä hyvä.
        Uimataidon karttuessa voi harkita paukkuliivejä


      • Försti

        Tyttäremme putosi 3-vuotiaana satamassa laidan yli. Onneksi oli pelkkarit päällä, vaikka oltiin satamassa. Meillä eivät lapset ole olleet koskaan ilman kunnon pelastusliivejä veneessä tai laiturilla.

        Vasta ylitettyään 12 vuotta ovat olleet ilman liivejä satamissa ja merelläkin sisätiloissa. Purjehdittaessa murrosikäiset muksut pistävät liivit aina päälle tullessaan ulos.

        Kelluntaliivi ei ole pelastusliivi. Se on uima-apu. Loukkaantunutta se ei auta.


    • Karoliina

      Onhan vanhempien huolehdittava lasten turvallisuudesta, mutta on ihan ymmärrettävää, että lapset eivät halua pitää pelastusliivejä.

      Meidän perhe purjehti aiemmin paljon ja vastahakoisesti ja pakottamalla lähdin mukaan venereissuille. Vastahakoisuuteni johtui nimenomaan pelastusliiveistä. En kertakaikkiaan voinut sietää niitä paksuja liivejä kaikkine hihnoineen. Vanhempani olivat hirvittävän tiukkoja, alle 15-vuotiaana en saanut ikinä olla laiturilla tai veneessä ilman liivejä. Siis silloinkin, kun olimme ankkurissa, minulla oli oltava pelastusliivit päällä. Kun täytin 15, sain sentään ottaa liivit pois, kun olimme pysähtyneet.

      Vanhempieni liian tiukka (?) asenne jätti pahan maun suuhun. Onhan lapsilla liivit oltava, mutta ei kai niitä tarvitse pitää seisovassa venessä pitää???

    • Lapsi

      Miks te aikuiset ette tajuu et pelastusliivit on ihan karseet?! Mun on pakko pitää liivejä laiturilla ja veneessä vaikka oon jo 12 ja osaan uida. Äiti ja isä ei suostu ostaan mulle kelluntaliivejä, koska lasten kuuluu pitää pelastusliivejä. Niin ne sanoo. Miks täytyy jos osaa jo uida!
      Mun pelastusliivit on kirkkaan oranssin väriset ja sit jalkojen välistä menee semmonen hihna. Kerran mun kaverit tuli satamaan kun me oltiin lähössä purjehtiin ja ne nauro mun tyhmille liiveille. Niitten ei tartte käyttää liivejä.

    • Puuveneilijä

      Lapsemme (nyt 12 ja 14 v.) ovat aina pitäneet veneessä ja laiturilla liiveja ja niiden toimintaa on harjoiteltu myös vedessä. Pojan kohdalla liivejä on tositoimiin tarvittu vain kerran 4-vuotiaana, kun hän putosi laiturilta veteen eikä lähellä ollut aikuisia. Sen jälkeen kumpikaan lapsista ei ole kyseenalaistanut liivien tarpeellisuutta. Nyt ostimme lapsillekin paukkuliivit. Käytämme itse paukkuliiveja aina veneen ulkotiloissa ja erityisesti kiinnityttäessä. Laiturilla tai veneen ollessa kiinnittynyt ja veneessä sisällä ei enään lastenkaan tarvitse käyttää liivejä koska ovat niin hyviä uimaan nykyään (pienempinä kyllä). Hyvällä kelillä suojaisassa avotilassa voi liivit riisua kipparin luvalla. Jos lähdetään kanelle purjeen nostoon tms. kiinnityksiin niin liivit ovat aina päällä.

      Kukaan joka menettää lapsensa sen takia että on lepsuillut ja antanut peräksi lapsen kitinälle ei sitä ikinä pysty antamaan itselleen anteeksi. Tiukka linja on ainoa oikea.

      Olen ehdottomasti sitä mieltä että paukkuliiveissä on oltava se haararemmi! Ollaan testattu ko kapistuksia ja ilman haararemmiä ne ovat enemmän haitaksi ja vaaraksi, kun ne nousevat pään yli ja tekevät uimisen mahdottomaksi.

      Huom koirillammekin on aina liivit päällä kannella ja niitä on tarvittu jo kolme kertaa. On muuten mahdotonta saada koiraa nostettua takaisin veneeseen ilman liivien selässä olevaa kahvaa.

      • kouluttaja

        pelastusliivityyppejä useita vuosia. Nykyisin jo useissa liiveissä olevat haararaksit ovat varmuuden vuoksi, mutta kokemuksieni mukaan automaattiset paukkuliivit liivit pysyvät hyvin päällä ilman niitäkin. Jos ne ovat tulossa pään yli, on kiristys silloin virheellinen, ts. liian löysä. Tai sitten liivit ovat lapsille aivan liian isot.

        Jos taas niiden massiivisten styrox-täytteisten kauppa-alusliivien kanssa hyppää veteen, tulee samalla yrittää ainakin toisella kädellä estää liivejä nousemasta. Olen kuullut tapauksista, jolloin tällaiset liivit päällään korkealta veteen leiskauttanut on katkaissut niskansa liivien kohovoiman takia.

        Joka tapayuksessa lapsilla pitää olla heille sopivat liivit ja myös päälle puettuna (tarvittaessa vanhempien avustuksella) aina silloin, kun veteen joutumisen mahdollisuuskin on olemassa.


      • Koirallinen

        Koirathan osaavat kaikki uida, joten sitä varten ei koirille liivejä tarvita. Keskikoisille ja pienemmille koirille riittää nostamiseen hyvin talutusvaljaat. Tänä kesänäkin nostimme n. 20 kg painavan koiran kahdesti merestä valjailla.
        Varsinkin kuumalla ilmalla on koiran tukalaa olla liivit päällä. Luovuimme niistä viimekesän helteillä.


      • Puuveneilijä
        Koirallinen kirjoitti:

        Koirathan osaavat kaikki uida, joten sitä varten ei koirille liivejä tarvita. Keskikoisille ja pienemmille koirille riittää nostamiseen hyvin talutusvaljaat. Tänä kesänäkin nostimme n. 20 kg painavan koiran kahdesti merestä valjailla.
        Varsinkin kuumalla ilmalla on koiran tukalaa olla liivit päällä. Luovuimme niistä viimekesän helteillä.

        Nämä meidän koirat on lyhytkarvaisia ja viluisiakin ovat. Lomareisulla kun oltiin niin oli kelit niin vilpoiset että itselläkin oli laskettelupuku melkein joka päivä päällä. Mutta totta on että koira osaa uida ja noi valjaat on varmaan hyvät jos on kuuma. Oranssit pelastus liivit kyllä näkyy meressä ja hämärissä paremmin. Ja meidän viluisille koirille ne ovat sopivan lämpöiset merellä. Meillä ei viimekesänä veneilty kun oli projekti vaiheessa.


    • aina liivit

      Mikä tämä keskustelu on jossa aikuiset puhuvat, että "meidän veneessä on lapsilla pakko olla liivit"... Kai ne liivit on pakolliset kaikille veneessä olijoille? Kuka lapsi nyt sellaista sääntöä noudattaa jota vanhempien ei tarvitse? Liivien käyttö aikuisilla pitäisi olla ihan automaattinen asia. Jos ne joskus kesken reissun otetaan pois niin se on sitten poikkeustapaus. Ei toisin päin.

      Ja jos sää on huono niin valjaat turvaköysi päälle ettei putoa veneestä.

      Mua ainakin raivostuttaa aivan suunnattomasti kun näkee perheitä purjehtimassa/veneilemässä niin että vain lapsilla liivit. Mitä niiden alle 8v lasten pitäisi tehdä kun isi putoaa veneestä ilman liivejä ja vene jatkaa matkaa? Ja kun liivien käyttö on ollut automaattinen tapa pienestä lapsesta aina aikuiseksi asti ei todennäköisyys lähteä juhannusaattona soutelemaan humalassa ilman liivejä ole niin suuri...

      äh. hermostunut.

      • Meri

        Minäkin ihmettelen miksi paasataan vain lasten liivien käytöstä, kun ne ovat yhtä tärkeät aikuisille. Lapsille kyllä puetaan pelastusliivit vastalauseista ja kitinästä huolimatta, mutta itse ei näytetä esimerkkiä.

        Kuten tässä keskustelussa on todettu, lapset saattavat kokea pelastusliivien pitämisen nolona ja nöyryyttävänä eikä se ole mikään ihme, jos aikuiset eivät pidä liivejä. Jos pelastusliivit kerran ovat niin mukavat ja turvalliset eivätkä lainkaan nolot, niin miksi aikuiset eivät käytä niitä.


      • Liivit

        Ei kai liivit pakolliset päällä ole, kunhan kaikille mukana olijoille löytyy ne, onko ne sitte päällä vai ei lienee jokaisen oma asia. Vanhemmat vosivat toimia lapsille hyvänä esimerkkinä ja käyttää itsekin niitä. Onko liivit rannassa oltava vai ei on kai ikuinen kiistan aihe.


      • Täti
        Liivit kirjoitti:

        Ei kai liivit pakolliset päällä ole, kunhan kaikille mukana olijoille löytyy ne, onko ne sitte päällä vai ei lienee jokaisen oma asia. Vanhemmat vosivat toimia lapsille hyvänä esimerkkinä ja käyttää itsekin niitä. Onko liivit rannassa oltava vai ei on kai ikuinen kiistan aihe.

        Varsinkin laiturilla ja rannassa ollessa uimataitoiselle lapselle voi sallia kauluksettomat kelluntaliivit, mutta veneen ulkotiloissa pitää olla kunnon pelastusliivit. Lapset pukevat kelluntaliivit PALJON mieluummin päälle, eikä niissä ole sitä ikävää nauhaa.

        Kyllä vähän riippuu veneestäkin pitääkö siellä koko ajan käyttää niitä liivejä, putoamisvaarahan on joissakin kaiteettomissa purjeveneissä ihan eri kuin kaiteellisissa (hitaissa) moottoriveneissä.

        Paras keino saada lapsi käyttämään liivejä on tietysti esimerkki, mutta seuraavaksi paras on porkkanan käyttäminen eli lupaa pienelle lapselle, että saa kelluntaliivit tai paukkuliivit nin-ja-niin vanhana tai kun osaa uida niin-ja-niin pitkälle. Ihan pienelle lapselle voi antaa suurempia vapauksia rannassa liikkumisen suhteen kun liivit on päällä, kyllä niillä itselläänkin on aivot, ruoki vain mielikuvitusta! Istuta liivitön lapsi tiukasti tylsään paikkaan!

        Meillä oli tänä kesänä viisivuotias kummipoika kylässä (ilman vanhempia) eikä hän ollut tottunut pitämään liivejä, kun ei ollut ollut ennen "merillä". Liivit jäivät kuitenkin helposti päälle, kun huomasi kuinka häntä ei komenneltu rantakallioilta tai laiturilta pois, vaikka sohi vähän vaarallisen näköisestikin kepillä veteen pää alaspäin roikkuen... Vaihtoehtona oli olla yksin sisällä tai kaukana rannasta, näköetäisyydellä kuitenkin.


      • meillä
        Täti kirjoitti:

        Varsinkin laiturilla ja rannassa ollessa uimataitoiselle lapselle voi sallia kauluksettomat kelluntaliivit, mutta veneen ulkotiloissa pitää olla kunnon pelastusliivit. Lapset pukevat kelluntaliivit PALJON mieluummin päälle, eikä niissä ole sitä ikävää nauhaa.

        Kyllä vähän riippuu veneestäkin pitääkö siellä koko ajan käyttää niitä liivejä, putoamisvaarahan on joissakin kaiteettomissa purjeveneissä ihan eri kuin kaiteellisissa (hitaissa) moottoriveneissä.

        Paras keino saada lapsi käyttämään liivejä on tietysti esimerkki, mutta seuraavaksi paras on porkkanan käyttäminen eli lupaa pienelle lapselle, että saa kelluntaliivit tai paukkuliivit nin-ja-niin vanhana tai kun osaa uida niin-ja-niin pitkälle. Ihan pienelle lapselle voi antaa suurempia vapauksia rannassa liikkumisen suhteen kun liivit on päällä, kyllä niillä itselläänkin on aivot, ruoki vain mielikuvitusta! Istuta liivitön lapsi tiukasti tylsään paikkaan!

        Meillä oli tänä kesänä viisivuotias kummipoika kylässä (ilman vanhempia) eikä hän ollut tottunut pitämään liivejä, kun ei ollut ollut ennen "merillä". Liivit jäivät kuitenkin helposti päälle, kun huomasi kuinka häntä ei komenneltu rantakallioilta tai laiturilta pois, vaikka sohi vähän vaarallisen näköisestikin kepillä veteen pää alaspäin roikkuen... Vaihtoehtona oli olla yksin sisällä tai kaukana rannasta, näköetäisyydellä kuitenkin.

        Mökillä lapset ovat saaneet puljuta vedessä melko vapaasti kun liivit ovat kunnolla päällä ovat seilanneet lautalla ja uineet kauas rannasta liivien kanssa.Kun saavat leikkiä vedessä niin siitähän ne tykkää,kun vaihtoehtona olisi pysyminen rannalla.

        Kyllä 9 vuotias ymmärtää veneessä ollessaan jos joutuisi veden varaan ettei ehkä selviäisi täältä maihin ilman liivejä kun niitä on vedessä kovasti testattu,lapsi oppii luottamaan liiveihinsä.


      • Achilles
        meillä kirjoitti:

        Mökillä lapset ovat saaneet puljuta vedessä melko vapaasti kun liivit ovat kunnolla päällä ovat seilanneet lautalla ja uineet kauas rannasta liivien kanssa.Kun saavat leikkiä vedessä niin siitähän ne tykkää,kun vaihtoehtona olisi pysyminen rannalla.

        Kyllä 9 vuotias ymmärtää veneessä ollessaan jos joutuisi veden varaan ettei ehkä selviäisi täältä maihin ilman liivejä kun niitä on vedessä kovasti testattu,lapsi oppii luottamaan liiveihinsä.

        Tällä palstalla tunnutaan luottavan sokeasti siihen, että oranssit, 100N pelastusliivit ovat ehdottoman turvalliset ja ainoa oikea vaihtoehto lapsille. Olen toiminut ammatikseni 6 vuotta koskenlaskuoppaana Kymijoella, puljannut 13 vuotta koskissa ja ehtinyt siinä sivussa kokeilla jos jonkinlaista kellunta-apua lähestulkoon kaikissa olosuhteissa.
        1) Oranssit pelastusliivit eivät välttämättä käännä uhria selälleen. Paksuissa vaatteissa, ja etenkin sadevaatteissa oleva uhri jää pelottavan helposti makaamaan veteen kasvot alaspäin. Tunnettu valmistaja (esim. Helly Hansen) ei ole tässä suhteessa yhtään parempi kuin vähemmän tunnetut/pienemmät (esim. Baltic tai Camaro)
        2) Markettien 50N kelluntaliivit ovat valitettavan harvoin hyvin istuvia/kelluttavia. En pukisi niitä lapselle, enkä mieluusti itsellenikään.

        Käytössä olen havainnut ehdottomasti parhaiksi Camaron valmistamat koskimelontaliivit (uimataitoiselle) sekä River Equipmentin kauluksellisen, erityisesti koskenlaskuun suunnitellun rafting-liivin. Camaron kelluttavuus ja istuvuus lyö laudalta kaikki markettien 50N-kelluntaliivit, ulkonäkö on erittäin tyylikäs ja tavallisiin liiveihin verrattuna runsas taskujen määrä tekee liivistä hyvin käyttökelpoisen esim. kalastajalle. Liivissä ei ole haararemmiä, mutta se pysyy erinomaisesti päällä kovemmassakin rytyytyksessä (=koskiuinnissa)

        River Equipmentin rafting-liivi olisi valintani uimataidottomalle. Tavallisen pelastusliivin noste on 80N (älkää sotkeko 100N-tyyppiluokitukseen), kun taas RE nostaa huimat 120N. Suuresta nosteesta ja kauluksesta johtuen liivi kääntää runsaastikin puetun henkilön hetkessä selälleen ja kelluttaa hyvässä asennossa. Istuvuus on säädettävissä 3 remmillä, liivi sallii huomattavasti paremman liikkuvuuden kuin tavalliset tönkköpelastusliivit, ja punainen väri näkyy mainiosti. Lisäksi pintakangas on todella vahvaa, ja siihen olisi helppo ommella esim. nostokahva veneestä pudonneen lapsen onkimiseksi. Lasten/nuorten kanssa lisäbonuksena on myös liivin "ammattimainen" ulkonäkö.

        Saatavuus ja hinta? Liivejä myyvät ainakin melontaliike Bear&Water Espoon Keilaniemessä sekä Welhonpesä Klaukkalassa. Camaron hinta on n. 60e ja RE:n pyöreät 100e.
        (Lopuksi todettakoon, etten ole kummankaan melontaliikkeen palkkalistoilla ;)


      • Achilles
        Achilles kirjoitti:

        Tällä palstalla tunnutaan luottavan sokeasti siihen, että oranssit, 100N pelastusliivit ovat ehdottoman turvalliset ja ainoa oikea vaihtoehto lapsille. Olen toiminut ammatikseni 6 vuotta koskenlaskuoppaana Kymijoella, puljannut 13 vuotta koskissa ja ehtinyt siinä sivussa kokeilla jos jonkinlaista kellunta-apua lähestulkoon kaikissa olosuhteissa.
        1) Oranssit pelastusliivit eivät välttämättä käännä uhria selälleen. Paksuissa vaatteissa, ja etenkin sadevaatteissa oleva uhri jää pelottavan helposti makaamaan veteen kasvot alaspäin. Tunnettu valmistaja (esim. Helly Hansen) ei ole tässä suhteessa yhtään parempi kuin vähemmän tunnetut/pienemmät (esim. Baltic tai Camaro)
        2) Markettien 50N kelluntaliivit ovat valitettavan harvoin hyvin istuvia/kelluttavia. En pukisi niitä lapselle, enkä mieluusti itsellenikään.

        Käytössä olen havainnut ehdottomasti parhaiksi Camaron valmistamat koskimelontaliivit (uimataitoiselle) sekä River Equipmentin kauluksellisen, erityisesti koskenlaskuun suunnitellun rafting-liivin. Camaron kelluttavuus ja istuvuus lyö laudalta kaikki markettien 50N-kelluntaliivit, ulkonäkö on erittäin tyylikäs ja tavallisiin liiveihin verrattuna runsas taskujen määrä tekee liivistä hyvin käyttökelpoisen esim. kalastajalle. Liivissä ei ole haararemmiä, mutta se pysyy erinomaisesti päällä kovemmassakin rytyytyksessä (=koskiuinnissa)

        River Equipmentin rafting-liivi olisi valintani uimataidottomalle. Tavallisen pelastusliivin noste on 80N (älkää sotkeko 100N-tyyppiluokitukseen), kun taas RE nostaa huimat 120N. Suuresta nosteesta ja kauluksesta johtuen liivi kääntää runsaastikin puetun henkilön hetkessä selälleen ja kelluttaa hyvässä asennossa. Istuvuus on säädettävissä 3 remmillä, liivi sallii huomattavasti paremman liikkuvuuden kuin tavalliset tönkköpelastusliivit, ja punainen väri näkyy mainiosti. Lisäksi pintakangas on todella vahvaa, ja siihen olisi helppo ommella esim. nostokahva veneestä pudonneen lapsen onkimiseksi. Lasten/nuorten kanssa lisäbonuksena on myös liivin "ammattimainen" ulkonäkö.

        Saatavuus ja hinta? Liivejä myyvät ainakin melontaliike Bear&Water Espoon Keilaniemessä sekä Welhonpesä Klaukkalassa. Camaron hinta on n. 60e ja RE:n pyöreät 100e.
        (Lopuksi todettakoon, etten ole kummankaan melontaliikkeen palkkalistoilla ;)

        Tuota mainitsemaani rafting-liiviä täysin vastaava tuote löytyy Welhonpesästä nimellä Hiko Bourg, e 125:-


    • Anonyymi

      Jos lapset eivät halua pukea pelastusliivejä, antakaa vaikka joka kesä mahdollisuus mennä tutulla rannalla uimaan vaatteet päällä, ihan kunnolla esim. verryttelypuku ja kengät, ehkä myös sadevaatteet ja saappaat päällä, sekä liivien kanssa että ilman. Useimpien lasten mielestä se on hauskaa ja saa samalla kokea kuinka iso ero on kellua liivien kanssa tai pitää itseään pinnalla ilman.

    • Anonyymi

      Mikseivät aikuiset pidä pelastusliivejä yllä. Mitä virkaa pelastusliiveillä ylipäätään on jos ne eivät ole yllä merellä ollessa. Sama jos autoillessa laittaisi turvavyön päälle vasta siinä vaiheessa kun kolari näyttää varmalta.

    • Anonyymi

      Aloittajan vanhempi lapsi on 27 vuotta ja nuorempikin 23.
      Hienosti reagoitu!

      • Anonyymi

        No ei tämä aihe vanhaksi ole mennyt. Lapsia kasvanut aikuiseksi, uusia tullut tilalle. Meillä 8- ja 6-vuotiaat pojat, mielenkiintoista oli lukea kokemuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9910
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      404
      4321
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2976
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      229
      2654
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2644
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1835
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      70
      1691
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe