Rautalammin ratsastuslukio

janikapanika

Mietin hakevani kyseiseen rautalammin lukioon ratsastuslinjalle. Onko kukaan tässä kyseisessä koulussa? Tai tunteeko jonkun joka olisi ollut? Mielelllään kuulisin vähän mielipiteitä paikasta ja muuta.

24

847

  Vastaukset

  • Määkin hakemassa ensvuonna, olis kiva joo kuulla lukiosta lisää ja myös muista kouluun mahdollisesti hakevista !

  • Olen kyseisessä lukiossa, kolmannella vuosikurssilla. Olisiko jotain erityistä mitä haluaisit tietää?

   • Millaset opettajat? Onko ärsyttävii?:D Mitkä luokanohjaajat on ykkösellä,kakkosella,kolmosella (opejen nimet) ?


  • pääseeks rautalammin siihe ratsastuslukioo jos on harrastanu ratsastusta 10 vuotta, mut ei oo kisakokemusta eikä suorittanu merkkejä?: D eli onko helppo päästä? jos on n. 8,9 keskiarvolla hakemassa.

   • u kidding me? :D no totta tosiaan pääsee


   • Olen ekalla kyseisessä lukiossa. Tämä on pieni, "kodikas" lukio ja suurin osa opettajistakin on mukavia. Tänne pääsee jos vaan haluaa. Tulijoita saisi nimittäin olla jopa enemmän. Siis ilman ratsastuskokemustakin pääsee ja pärjää.


   • .... ja tietääkseni ei ole edes keskiarvorajaa tai sitten se on 7 eli helposti pääsee tuolla ka:lla :)


  • Kiitos kaikille vastauksista :) tota mitä mieltä ootte tost asutuksesta? Että minne suosittelisitte asuttumaan :D ite oon helsingistä ja toi asuminen mietityttää ehkä tässä eniten :D ja sitä vielä, että tietääkö joku paljonko matka helsinkiin maksaa sieltä? Ja millo kannattaisi kulkea

  • kehittyykö rautalammilla? olen kuullut muutamien valittavan rautalammin huonosta ratsastusksen opetuksesta? :o
   Entä saako lukiolaiset kisata rautalammin ratsastuskoulun hevosilla` yms

  • Haen yhteishaussa 2014 varmaan ja -98 oon. :) Olis kiva kuulla, onko kukaan muu hakemassa sillon. (:

  • Ratsastuskeskuksella on kuitenkin master tason opettaja että taitaa olla enempi itsestä kiinni jos kehitystä ei tapahdu. Tottakai oma valmentaja on sitten eri asia.. Kaikkia ei tietenkään voi miellyttää, ehkä opettajan opetustyyli ei miellytä mutta ammattitaitoa kyllä on.
   Asuntojahan siellä riittää, on lukion kautta saatavia ja yksityisiä vuokrakämppiä. Tuskin tarvii telttaa pystyttää koulun pihaan.
   Keskiarvorajaa ei ole ja kouluun pääseen ilman minkäänlaista kokemusta hevosista. Se on ihan tavallinen lukio jossa on mahdollista valita myös ratsastus-ja hevosenhoitokursseja. Suunnilleen puolet ei ota näitä kursseja. Jotkut aloittavat ratsatuksen lukion aikana. Lukiosta valmistutaan ylioppilaiksi, ei ammattiin.
   Minun mielestäni suurin osa opettajista oli todella mukavia ja apua sai missä tahansa asiassa kun vain kysyi. Minultakin monesti kysyttin että miten on lukio lähtenyt täällä meillä sujumaan ja tarvitsenko apua jossain. Aina pystyi jäämään opettajan kanssa juttelemaan jos siltä tuntui. Terkkari lupasi vaikka tuoda lääkkeitä ja ruokaa kotiin jos asui yksin ja oli sairas eikä itse kyennyt sängystä ylös. Tosin Marketta ei taida siellä enää olla..? Oli kyllä maailman mahtavin terkkari!
   Ai että, tulee kyllä ihan ikävä sitä koulua tässä muistellessa :)

   • Olen kanssa -98 syntynyt tyttö, ja aion keväällä hakea keväällä sinne. Olen viestitellyt paljon rehtori Eevan kanssa ja ratsastuskeskuksessa opettavan Tiinan kanssa. Molemmat vaikuttavat erittäin mukavilta ja ihanilta. Löysin tämän lukion ns "vahingossa" ja innostuin heti kun kuulin paljon ratsastusta siellä on. Lisäksi olen erittäin ulospäinsuuntautunut ja sosiaalinen, joten teatteritaiteen diplomin suorittaminen kiinnostaa myös erittäin paljon. Olen jo tehnyt kurssilistat, mitkä kaikki aion käydä kolmen vuoden aikana. :) joku joka tietää, niin voiko/onko nämä mahdollista kirjoittaa; äidinkieli, englanti, lyhyt matikka, psykologia ? :) odotan innolla lukiovuosia


  • ^ite oon -99, mutta oon hakua tonne suunnitellut jo nytten :) Luultavasti tonne pyrin taikka sitten ypäjälle kaksarilla, sinne tosin tosi vaikea päästä.

   • Mäkin oon melko varmasti menossa sinne, oon kans 99 :D


  • Ooo vähän kiva!:)^ Vähän myöhässä, mut kiva kuulla et muillakin sinne suuntaavii suunnitelmii on:)

   • Itse olen vasta kutosella, mutta jo nyt mietin et pääseekö rautalammin lukioon jos oon ratsastanu nyt kolme vuotta mut ku meen lukioon nii kuus vuotta. Kertokaa vähän lukion elämästä ja PALJONKO SE MAKSAA. Pääseekö lukioon 8,7 keskiarvolla. Kertokaa kaikki mitä tiedätte :)
    Millaiset asumistavat siellä ovat. Onko esim. Soluasuntoja??? :) ;)


  • Mä hain sinne tänä vuonna ja ysillä oon. :) Ratsastanu oon n. 3-4 vuotta tai itse asiassa reilu 3 vuotta ja nyt ollut suht pitkä tauko, koska ei oo sopivaa tallia. Ois kiva kuulla teitä, jotka haitte sinne tänä vuonna! :)

  • Jee hirveesti hakemassa meijän lukioo :) ihanaa!

  • Onko rautalammilla enemmän ratsastuskoulutyylistä harjoittelua vai tavoitteellista ratsastusta? Kuinka taitavaa porukka on? Itselläni on koko elämän kokemus ja kilpailen aktiivisesti kansallisella tasolla, onko mitään ideaa tulla rautalammille? K.A on tällä hetkellä 9,5. Ja nyt kuulostan hirveän ylimieliseltä... Mutta siis onko ideaa tulla?

   • Rautalammilla on tarjolla molempia,tason ja toiveiden mukaan. Kilpailuja järjestetään täällä. Porukkaa on kaikentasoista, niin vähemmän kuin enemmän osaajiakin. Osalla myös oma heppa täällä, ja osa kisaa tavoitteellisesti. Kysy ihmeessä lisää, itse olen nyt ekalla täällä! :)


  • Miten ratsastus tapahtuu lukiossa, korvataanko sillä tunteja vai vapaa-ajalla?

  • Kaikki, joilla on kysymyksiä Rautalammin lukiosta ja hevoslinjasta, mulle voi lähettää viestiä Kikissä @paqvalen tai meiliä osoitteeseen conaiza@hotmail.com. Tämä keskustelu kun ei taida olla enää kovin aktiivinen :)

  • Oon 15v asun kuopiossa mun vanhemmat lupas maksaa asunnon kannattaako muuta rautalamelle jos on mahdollista
   🤣

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   31
   1670
  2. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   22
   816