milloin olisin valmis?

lotcie(:

Hei, oon 13w tyttö, ja oon 160 cm pitkä ja painan 65kg (joo, oon ylipainonen).. Oon harrastanut ratsastusta vähän yli kaks vuotta, ja ollu kahell leiril.. Tiiän hevosista aika paljon, mutta en tarpeeks,, opin joka ratsastustunnilta aina uutta, ja se on mielestäni hyvä asia.. Kysymykseni kuitenkin on, kuinka pian olisin valmis ottamaan hevosen vuokralle? Ja mitä tarkoittaa ylipäätänsä "hevosen vuokraus", eli niinku mitä kaikkii kuluja minulla olisi, mitä minun kuuluu tehdä, ja kuinka usein/kauan/paljon saan ratsastaa hepalla, jota vuokraan?? Kiitos, jos vastaatte :)

10

1317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuokrannut, nyt oma

      No vuokraaminen on sitä että vuokraat ponia, maksat omistajalle esim 10 e kerta hoidat sen ratsastat sillä ja sitten hoidat pois. Näin on miun vuokraukseni mennyt. Ja olet VALMIS!

    • _katherine_

      Vuokraus tosiaan tarkoittaa, että käyt ratsastamassa vuokraponilla ennalta sovittuina päivinä ja maksat ratsastuksesta tietyn kerta-/kuukausisumman. Poni asuu omistajan valitsemalla tallilla ja yleensä omistaja ratsastaa myös itse. Useimmiten vuokraajaa tarvitaan 1-3krt viikossa.

      Vaadittavat taidot riippuu ihan ponin omistajasta. Toiset haluaa kokeneen ratsastajan (mitä sinä et ole) ja toiset kelpuuttaa myös kokemattomankin.
      Vuokrahevosen voi ottaa heti kun sellaisen löytää, noin nuorena voi olla vaikea vuokraponia löytää. Tärkeää on lähinnä, että osaat hakea ponin tallista, harjata, laittaa varusteet ja ratsastaa itsenäisesti.

      Vuokrauksen hinta on yleensä 5-25€/krt, riippuen hevosesta.


      Yleensöä vuokrahevosella saa ratsastaa kentällä/maneesissa koulua. Jotkut antavat myös maastoilla ja hypätä.
      Vuokrahevosen kanssa kannattaa ehdottomasti käydä tunneilla/valmennuksissa jos vaan mahdollista.

    • Vuokraaminen voi tarkoittaa myös sitä, että hevonen tuodaan vuokraajan haluamalle tallille, ja tämä vuokraaja sitten maksaa kaikki hevosen kulut (tallimaksut, kengitykset, eläinlääkärit jne) ja yleisellä tasolla hoitaa ja ratsastaa sitä kuin omaansa. Joskus hevosen omistaja maksaa tallimaksut ja vuokraaja kaiken muun, mutta hyvin usein vuokraaja maksaa kaiken. Riippuu sopimuksesta. Sopimuksessa saattaa olla rajoituksia esim ratsastuksen suhteen, mutta sekin on kiinni hevosen omistajasta. Ellei ole, kannattaa kysyä omistajalta millaiseen liikunnan määrään hevonen on tottunut.

      Tämä vuokraustapa missä vuokraaja maksaa kaiken ja myös vastaa hevosen hoidosta itse, on hyvä tapa kokeilla, onko itsestä hevosen omistajaksi. Täysipainoisesti vuokratun hevosen kanssa näkee parhaiten, mitä se lopultakin on, kun on päivittäin mentävä tallille halusi tai ei, kun rahat ovat jatkuvasti lopussa eikä reissuun voi lähteä kun on hevonen hoidettavana. Siinä myös oppii hyvin paljon hevosenomistajan arjesta, ja silloin tällöin joku huomaa ettei haluakaan oikeasti omaa hevosta, koska se on niin sitovaa tai ei muuten vain olekaan niin mahtavaa kuin oli kuvitellut.

      Minusta se, että hevosen vuokraa vain yhtä ratsastusta varten kerrallaan, ei edes ole oikeaa vuokraamista. Sehän on sama kuin maksaisi tavallisesta ratsastustunnista, ainoana erona se, että hevonen on hoidettava itse mennen tullen, mikä on muutenkin tapana monilla yksityistalleilla.

      Koska olet noinkin pitkä, sinun kannattaa etsiä isoa ponia, yli 130cm tai pientä hevosta. Olet normaalipainoinen joten se ei olisi ongelma pienemmilläkään poneilla, mutta pituutesi takia en mitään pikkuponia suosittelisi. Sinun on mukavampi istua hieman isomman eläimen selässä.

      On kuitenkin totta mitä Katherine sanoi, että moni omistaja haluaa hevoselleen kokeneen vuokraajan, joten älä masennu vaikka saisitkin pakit jostakin. Voi olla, että joudut kyselemään useammastakin paikasta ennen kuin saat itsellesi sopivalta tuntuvan hevosen, mutta älä silti hätiköi. Kun käyt katsomassa hevosta jonka voisit saada, mieti tarkkaan, tuntuuko se sellaiselta jonka kanssa viihtyisit. Jos et pidä siitä, älä ota, vaikka se olisikin sillä hetkellä ainoa vaihtoehtosi. Odottele jonkin aikaa, pidä silmät ja korvat auki ja kysele taas. Sillä lailla saat paremmat mahdollisuudet löytää vuokraponi josta todella pidät.

      Onnea etsintään! :)

    • nalleeee

      Mielestäni olisit valmis. Itsekkin olen ridannutnoin 2 vuotta ja tiedän aika paljon myös. Mielestäni ei tarvitse ratsastaa 10000000 vuotta että voi ruveta vuokraaan heppaa tai saa oman hevosen! Tsemppiä etsintään!

    • ölööööäöäö

      Mooi, kannattais ratsastaa viel 1-2 vuotta:)

    • lotcie(:

      kiitos kaikista vastauksistanne, mutta olen varmasti kokeeneempi, kuin mitä _katherine_ kirjoitti! olen paljon paljon kokeneempi (ainakin ratsastusopettajani mielestä) kuin muut tuntilaiseni, jotka ovat kaikki harrastaneet ratsastusta 5 vuotta.. :) ! mutta tykkään eniten isoista ja suurista hevosista.. ;) ! esim. shire, torinhevonen ja eestinraskasvetohevonen ;D ! tykkään myös vuonohevosista, saksanratsuponeista, suokeista sekä ns.sekarotuisista ;) ! kiitos kuitenkin kaikille, odottelen varmaankin ensi kesään :) :) !

      • I know u ;)

        moi lotcie(: mielestäni olet ihan valmis(: ! on nähny, ku ratsastat, ja tiiän sut.. :D ! mut siis asiaan, no täs selviski, mitä vuokraukses kustannetaan ja näin... oisit voinu mainita, että oot hypänny (mun tietojen mukaan) 80cm ja menny aika haasteellisillaki hepoill! :)


      • I know u ;)
        I know u ;) kirjoitti:

        moi lotcie(: mielestäni olet ihan valmis(: ! on nähny, ku ratsastat, ja tiiän sut.. :D ! mut siis asiaan, no täs selviski, mitä vuokraukses kustannetaan ja näin... oisit voinu mainita, että oot hypänny (mun tietojen mukaan) 80cm ja menny aika haasteellisillaki hepoill! :)

        Eiku sori korjotus virhe.. Laitoin vahingos et oot hypänny 80cm xD piti laittaa et oot 20cm hypänny. Muute, tykkään kattoo sun ridatuntii ja se ope ei kyl sanonu et oot ryhmän paras ridaaja.. Oot illee iha ok ridaaja tai sillee ku sul on ridates väärä kevennys, paukutat pohkeit ja vedät heppojen suust :D mut joo, mitä pienist..


      • _katherine_

        valitettavasti vaikka olisitkin ratsastustaidoiltasi 5 tai 6 vuotta ratsastaneiden tasolla, se ei vielä auta, sillä ei sekään paljoa ole.
        Kokeneesta ratsastajasta voidaan puhua ehkä silloin, kun kokemusta alkaa olla 15 vuotta.

        Varsinkaan ratsastuskoulussa ei kuitenkaan pääse ratsastamaan oikeasti erilaisilla ja vaativilla hevosilla. Ne ratsastuskoulun "vaikeat tuntihepat" on kuitenkin tosi helppoja verrattuna oikeasti vaativiin hevosiin.


        Jos vuokrahevosta hankit, on paha virhe yliarvioida taitonsa. Kukaan ei halua vuokraajaa, joka kuvittelee itsestään liikoja. Parempi on ihan rehellisesti vaan sanoa, että kaksi vuotta olet ratsastanut ratsastuskoulussa.


      • I know u ;) kirjoitti:

        Eiku sori korjotus virhe.. Laitoin vahingos et oot hypänny 80cm xD piti laittaa et oot 20cm hypänny. Muute, tykkään kattoo sun ridatuntii ja se ope ei kyl sanonu et oot ryhmän paras ridaaja.. Oot illee iha ok ridaaja tai sillee ku sul on ridates väärä kevennys, paukutat pohkeit ja vedät heppojen suust :D mut joo, mitä pienist..

        Kiusaamista??!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe