Miksi en saa lainaa?

Hämmästynyt yrittäjä

Olen hakenut parista paikasta 15 000-20 000 € lainaa (Bigbank ja S-pankki) netin kautta ja hakemukseni on hylätty. Minun palkka on 8000 €/kk ja minulla on osakeyhtiö joka teki kohtalaisen tuloksen ensimmäisellä tilikaudella. Minulla ei ole maksuhäirintöjä mutta yrittäjänä tulot tulevat tilille epäsäännöllisesti ja joskus laskut ovat myöhässä. Mutta en ole joutunut ulosottoihin tai mihinkään sellaisiin. Ihmettelenkin nyt miksi en saa lainaa?? Kommunikoivatko nämä luotonantajat (Santanderit, Bigbankit, S-pankit yms.) keskenään ja antavat tietoja asiakkaan selän takana toisilleen. Esim. jos olen toistuvasti vaikka Santanderin kuukausimaksun maksanut myöhässä (niin että sitä on karhuttu mutta ei ulosmitattu). Ja onko heillä oikeus kertoa tästä toisilleen? Voiko asiakas tietää miksi lainahakemus on hylätty? Käsittääkseni tulotasoni on tosi hyvä ja ihmetyttää kuka saa lainaa jos minä en tällaisilla tuloilla.

35

5924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S.Antander

      Ongelma: Lainan antajakin ihmettelee mihin sinä tarvitset lainaa tuollaisilla tuloilla -> palaneen käry


      Ja ei ne keskenään kommunikoi. Sun tapauksessa vaan homma on kuten aluksi sanoin . Kannattaisi kertoa tuloikseen vaikka 3000 euroa kuussa .

    • Hämmästynyt yrittäjä

      Jos ihmisellä on vakiotulot, niin sillä on vakiomenotkin. Vaikka ois miten "isotuloinen" voi tulla ylimääräistä hankintatarvetta ja tarviihan sitä silloin lainaa. En minä voi valehdella tulojani, sinnehän pitää toimittaa palkkakuittikin. En kait minä sellaista rupea väärentämään??

      • S.Antander

        Ei kukaan oikeasti saa tollasta summaa vakuudetonta lainaa , mainostavat kyllä mutta 5 tonnia on aika maksimi jonka saa oikeasti . Jos vakuudet on kunnossa niin sen vaikka 100 tonnia saa jokaisesta pankista, eikä tarvitse kiskurikorkoista viron mafian PigPank lainaa edes harkita. Joku siis ei nyt täsmää !


      • tyuopåjg

    • Kerro totuus...

      Joku todella ei täsmää jutussasi.

      Toisaalta kerrot, että tulosi ovat 8000€/kk, ja kuitenkin tarvitset tuloihisi nähden pienen lainan, ja kerrot myös, että aikaisemmista lainoistasi maksut ovat jatkuvasti myöhässä.

      Jos nyt aluksi kertoisit todelliset tulosi, ja kaikki lainasi, myös luottokorttilainasi.

      Ehkäpä syy onkin se, että kun toimitat lainahakemuksesi liitteet, niin näkevät niistä, että olet pahasti ylivelkaantunut. Senhän jo kertoo sekin, että et pysty maksamaan ajoissa edes nykyisiä lainojasi.

    • Hämmästynyt Yrittäjä

      En minä ole käsittääkseni mitenkään erityisen "ylivelkaantunut". Minulla on asuntolainan (90 000 € jäljellä) lisäksi kaksi muuta velkaa; toinen Santanderin laina n. 11 000 € jäljellä (aluksi sitä oli 17 500 €) ja toinen n. 3000 € luottokorttivelka Visa. Yrittäjänä saan välillä itse asiakkailtani rahat myöhässä ja joudun maksamaan itselleni palkkaa ns. myöhässä ja siitä syystä välillä maksut viivästyvät muutaman vkon ja olen muutamia kertoja saanut esim. Santanderin maksun maksettua vasta muistutuksen jälkeen, mutta kertaakaan maksut eivät ole menneet perintään. Elän toki tyyliin, "kaikki menee mitä tulee", muutenhan en tosiaan tarvisisikaan tällaista lainaa. Ajatukseni oli että ottaisin uudelleen 15-20 000 lainaa, maksaisin tuon Santanderin pois plus saisin uuteen akuuttiin, tarpeeseeni muutaman tonnin. Olisin ottanut tämän lainan sen Santanderin tilalle jotta ei tulisi ns. uutta kuukausierää entisten lisäksi. Mutta se ei näköjään nyt onnistunut!! Hei, kiitti sulle nimim. S. Antander; tuo tieto. etteivät yleensä myönnä tollasta summaa mitä mainostavat, helpotti kovasti :) Ja sinulle nimim. Kerro totuus; mitä ihmeen motiivia minulla täällä olisi anonyyminä kysellä ja valehdella?? En tajua... Mutta lienee tätä netin ihmeellistä maailmaa, mihin en ole niin kauhean hyvin perehtynyt. Ajattelin vaan nyt kysäistä kun täällä tämmönen "Lainat ja velka" otsake oli ja asia oli minulle ajankohtainen.

      • kummastelija

        Ota mieluummin muutaman tonnin uusi laina akuuttiin tarpeeseen, äläkä lähde sille tielle, että joudut ottamaan aina vain isompia lainoja maksaaksesi edelliset pienemmät lainat pois. Hetken päästä olet taas tekemässä samoin, eikä tarvita montaa kierrosta, että olet kusessa. Mitä väliä sillä on, että saat yhden uuden kuukausierän maksettavaksesi? Mielestäni ei mitään.

        Toinen vaihtoehto on se, että otat asuntolainaasi muutaman kuukauden lyhennysvapaata ja yrität saada akuutin rahantarpeen hoidettua sitä kautta. Pohdi kuitenkin ensin onko akuutti tarpeesi oikeasti niin tarpeellinen, ettet voi elää ilman sitä.

        Ps. Palkkasi on suhteettoman suuri verrattuna lainoihisi, joita on hädin tuskin yli 100 000 euroa ja siitäkin suurin osa matalakorkoista asuntolainaa. Lyhennykset ja korot eivät voi olla kovin hirmuiset kuukaudessa, asuntolainassa varmaan luokkaa 700-800 euroa/kk. Miten ihmeessä 8000 euron kuukausipalkasta ei jää käteen yhtään mitään?


      • hmmm...

        No sitten en yhtään ihmettele. Asuntolaina ok. mutta ne kaksi muuta on kulutusluotón antajia ja siinä on liikaa velkaa monen pankin mielestä...


      • yrmyniska

        Oon kyllä pikkasen huolissaan tuosta tilastasi. Miksi ihmeessä otat velkaa jotta voit maksaa velkaa? Tämä ei minulla 20v. yrittäjänäolonkaan jälkeen mahdu ajatusmaailmaan.

        Joku haisee nyt jutussasi juuri siksi että kerrot tuloiksesi 8000€/kk, olettaen että maksat yrityksestäsi palkkana tuon itsellesi. Tokihan varmasti yrityksesi tuloksen täytyy ylittää reilusti tuo. Epäilen, että yrityksesi on varaton tai tulos ei olekkaan niin hyvä. Esim. palkkatulosi yrityksen tuloksesta on liian suuri. Pankit arvioivat aina maksukykysi ja ottavat huomioon myös sinun nimissä olevan yrityksen talouden.

        Vinkkinä sinulle. Muista kultainen sääntö. Yrityksen tuloksesta alle 50% palkkaan. Ja maksa aina edellinen velka poies ennenkuin uutta edes suunnittelet.


    • Velkavelho

      Kerrot, että yritykselläsi on takana vasta ensimmäinen tilikausi - tällä seikalla voi olla isokin merkitys laina-arvioissa. Siihen nähden, että olet aloitteleva yrittäjä, nostat firmastasi ulos huikeaa liksaa, monet aloittelijat kun eivät nosta kuin toimeentulominimin verran. Pankki voi katsoa, että pumppaat rahaa ulos firmastasi ja aiot ajaa sen piakkoin konkurssiin. Sinulla on myös vähäisiä maksuviivästyksiä, ei mitään vakavaa, mutta kertoo luotonantajalle, että hurjasta aloittelijanliksastasi et saa kerättyä minkäänlaista maksupuskuria pahan päivän varalle. Tilillä pitäisi olla aina parin-kolmen kuukauden menoille katetta, olitpa sitten duunari tai yrittäjä. Joten ei, en ihmettele luotonantajien nihkeyttä kohdallasi.
      Maksa jatkossa laskusi ajoissa, hävitä nuo pikkuvelat ja kerää puskurirahasto, sen jälkeen ei luotonsaantisi töki enää.

    • 17+2

      Ja mitä tulee noiden rahoitus yhtiöiden kommunikointiin, jotkut antavat suuntaa antavia tietoja toisilleen. Liikennevalot on käytössä heillä.

    • 1+9

      Veikkaisin, että yrittäjyys uusi osakeyhtiö on ongelma lainan myöntämisessä. Tulosi eivät ole pankin kannalta katsottuna kovin varmalla pohjalla. Lisäksi summa on vakuudettomaksi kulutusluotoksi aika iso. Vakuudellisinahan tuon saisi, mutta ongelma on siis vakuuden puuttuminen, jonka toki lainanantaja lisäksi huomaa.

    • Vanha täti

      Joo, olet lainanantajalle iso riski.
      Keräät kaikkialta tappiin asti lainat ja lyöt homman läskiksi tai se menee kiville itsestäsi riippumattomista syistä esim. sairastut.
      Luotto on sama kun käyttäytymishistoria ja tämä pätee kaikissa luoton ja luottamuksen muodoissa.
      Luottamus ansaitaan tai sitten ei ja kun luottoa ei ole tai se on mennyt, se täytyy taas uudelleen ansaita.
      Ikiaikainen ja muuttumaton laki. Kaikkialla ja kaikissa kulttuureissa.

      • vakuus kunnossa

        Yrittäjän tulot ei paljoo auta ellei ole VAKUUKSIA!
        VAIN vakuuksilla saa lainaa!
        Kokeileppa vielä "oikeesta" pankista,


    • v@raton....

      Mä luulen, että jos lainaa ei myönetä, niin syy on yksinkertainen. "tulevan" velallisen nykytilanne ei ole vakaa ja se oma pitkäjänteinen säästäminen ja talouden pito ei ole tässä hetkessä aivan selvä.

      TOisaalta, kun mennään ajassa vähän eteenpäin ja velkaa saaneet tässä herkessä, niin moni varmaa miettii miksi on se tilanne päällä mikä on ja miten pitkä tie velan kanssa on vielä jäljellä. Varmaa joku velatta jäänyt voi olla onnellinen kun ei ole saanut luottoa, sillä maailma osoittaa julmuutensa kaikille ja on helpompaa ilman pitkiä sopimuksia joiden purkaminen ei käy aina helposti.

      Eikä tuo FIVAn 10-20% omavastuuvaade ole huono muunkin lainan kanssa.... toivottavasti se tulisi koskemaan muunkinlaista luotonottoa kun kyse on jostain tosi kalliista ostoksesta.....

    • 7+9

      Mihin tuhtaat rahasi? Ei noilla tuloilla mitään lisälainoja tarvita vaan maksellaan reilusti velkoja pois.

    • v@araton

      Luin ap. ensimmäisen kirjoituksen pari ekaa sanaa... järkyttäviä lainapyyntöjä järkyttävistä paikoista.

      Bigbang ja s-pankki, en tunne edes tuota bigbankia, mutta s-pankki on omistajien omistama pankki ja se on niin pieni ettei sielä 15-20 000e voi ottaa lainaa.... se perustettiinkin vain osuuskuntalain muuttumisen myötä.

      S-pankissa olis ainesta kyllä hyväksi peruspankiksi jonka tehtävä olis lähinnä maksunvälitys ja peruspankki.... miks ei oo puhdasta pankkia joka tosiaan pysys lainanannon ulkopuolella.....

      Ja niinkun edellisessä vastauksessani kirjoitin, niin joskus se ettei saa velkaa, niin oma etu..... joskus himojen toteutumattomuus on hyvä asia.

      • Kapitaalin renki

        > S-pankissa olis ainesta kyllä hyväksi peruspankiksi jonka tehtävä olis lähinnä maksunvälitys ja peruspankki.... miks ei oo puhdasta pankkia joka tosiaan pysys lainanannon ulkopuolella....

        Yksinkertaisesti siksi, että pankin on myös saatava tuloja. Tuloja saadaan lainaamalla tallettajien rahat edelleen. Tämä on normaalin pankin perustehtävä, eikä rahan säilyttäminen holvissa hyödytä ketään.

        S-pankilla taas on toinen tarkoitus. Se on perustettu keräämään pääomaa osuuskauppojen käyttöön. Pankkitoiminnat ovat vain välttämätön porkkana, jonka avulla rahat saadaan halvalla suoraan tallettajilta.


      • sake1
        Kapitaalin renki kirjoitti:

        > S-pankissa olis ainesta kyllä hyväksi peruspankiksi jonka tehtävä olis lähinnä maksunvälitys ja peruspankki.... miks ei oo puhdasta pankkia joka tosiaan pysys lainanannon ulkopuolella....

        Yksinkertaisesti siksi, että pankin on myös saatava tuloja. Tuloja saadaan lainaamalla tallettajien rahat edelleen. Tämä on normaalin pankin perustehtävä, eikä rahan säilyttäminen holvissa hyödytä ketään.

        S-pankilla taas on toinen tarkoitus. Se on perustettu keräämään pääomaa osuuskauppojen käyttöön. Pankkitoiminnat ovat vain välttämätön porkkana, jonka avulla rahat saadaan halvalla suoraan tallettajilta.

        Yrittäjä ei saa nykyään minkäänlaista velkaa jos ei ole reaalivakuutta.Näin se vaan on.Jos olisit toisen palveluksessa , saisit noilla tuloilla paaaljon.


    • asdfgzxcvbn

      En usko,että sinulla on 8000€/kk palkka. Et sinä voi saada sellaisia palkkaa ku et edes osaa kirjoittaa kunnolla,ja siitä oäätellen että et osaa kirjoittaa niin olet päässyt koulusta läpi rimaa hipoen.

      • hyvä poika !

        ja itse osaat ? Hienoa Hermanni !


    • Eka credit pois

      No jos luottokorttivelkaa 3000 niin ei kai ihme ettei tipu lisää.

    • maria51

      Hei en minäkään saa lainaa kun Artjärven Op toimitusjohtaja veti maton alta lupasi lainan tuli käymään minun tilalla jonka arvo on noin 3 miljoonaa e uutena asiakkaana olisin siirtyny heille toimitusjohtaja kävi paikanpäällä 2 kertaa toisella kertaa toi valtakirjan tilinlopettamis avaus lomakkeen pyysi alle kirjottaan ne jotta ne olisi valmiina heillä mutta tää lähettikin lainanirtisanomisen minun omaan pankkiin nyt olen umpi kusessa 760000e laina irtisanottu vielä omalla alle kirjotuksella apuja tarvii rahoitukseen toiset pankit ei lähde op sotkuja korjaan vaikka olis minkälaiset vakuudet yksityis rahoitusta tarvii mutta mistä

      • 9+6

        Ota oma lakimies avuksesi, kun on noin isoista rahoista kysymys.

        Atkö siis saanutkaan lainaa OP:sta?

        Tuollaisessa pötkötekstissä, jossa ei ole välimerkkejä, lause- eikä kappalejakoa on suuri mahdollisuus ymmärtää asiat väärin.


    • Epähämmäst. yrittäjä

      Miten niin en osaa kirjoittaa kunnolla? Hauskaa! Sitä juuri teen kaiket päivät. Minulla on firmaani yli 200 000 € tulot ja maksan sieltä n. 100 000 € palkkaa itselleni, uskot eli et. Ylempi korkeakoulututkinto minulla kyllä on vaikka miten epäilet sinä "ah niin hyvin itse kirjoittava".

      Btw... eilen sain vastauksen yhteen lainahakemukseeni mutta tarjous oli vain 6000 € järkyttävin korkokustannuksin niin sanoin kiitos ei. Taidankin siis mennä takaisin omaan pankkiini ja järjestellä asiat sitä kautta.

      Kiitokset kaikille kommenteista!

      • Yrittäjä myös

        Taidat olla melkoisen tyhmä kaveri...


    • kirous tämäkin

      Taitaa olla avainsana tuo "yrittäjä" joka stoppaa kaikki lainahakemukset.

      Itse olen yrittäjä, ei luottohäiriöitä, vuositulot 42.000€, ei velkoja.
      Remonttikassasta puuttuu 10.000 euroa ja joka paikasta tulee kielteinen lainapäätös.
      Oma talo on pantattu lasten lainojen vakuudeksi, joten omasta pankista en saa juuri nyt lainaa ennenkuin vakuuksia vapautuu.

    • LAINSUOJATONYRITTÄJÄ

      KYLLÄ ASIA ON NÄIN ETTÄ YRITTÄJÄ ON TÄYSIN PILKATTAVISSA KAIKISSA PANKEISSA. JOS VAKUUKSIA EI OLE ON IHAN SAMA MITÄ TIENAAT.
      S-PANKISSA EI PÄÄOMATULOT OLE TULOJA OLLENKAAN VAIKKA NIITÄ OLISI KUINKA PALJON.

    • kig5oxpo5p

      Jep,saman huomannu et yrittäjänä vaikka suojellulla alalla ei tuloja katsota saman arvoisiks kuin vastaavaa saava palkansaaja.Yrittäjä riski nääs

    • yritysmies

      Tuo on kyllä totta että taikasana on YRITTÄJÄ.
      Aivan sama mitä tienaa niin eivät pankissa edes viitsi vastata lainakysellyyn.
      Itsellä tilanne tällä hetkellä 100 000€ nettotulot, putiikki tekee vahvaa useamman 100k tulosta, lv luokka on yli 2M€ mutta 30k€ henk kohtaiseen lainapyyntiin nauroivat ilman ulkopuoleisia vakuuksia ulos ja firman velaton pääoma, 1M€ substanssiarvoltaan on sidottuna tuotantokoneisiin mitkä eivät kelvanneet vakuudeksi.

      lopputulema.
      pitäkööt vit_tu rahansa. seuraava peliliike on ihan tyly pankinvaihto
      katsotaan säväyttääkö pankinjohtajaa...

      Yrittäj

    • yritä lisää

      Taitaa yrittäjämme olla vähän yksinkertainen. Ei noilla eväillä mitään luottoa saa.

    • yritysmies taas

      En usko että ihan sitä enää tarvitsevanikaan.
      vuoden saldo on yli 400 000€

      tuo lainapyynti oli viime kesältä.

    • Polmo90

      Itselläni sama haaste saada laina akuuttiin tarpeeseen ja myös minun tuloni ovat ok tasolla. Kokeilin www.tarjousnurkka.net kautta kaikkiin mitä siellä oli tarjolla ja sain lainatarjoukset parista paikkaa.

    • Kai.Vari67

      Lainan saamiseen vaikuttaa koko hakijan taloustilanne, ei pelkästään tulot. Jos kukaan kymmenistä nettipankeista ei anna sinulle lainaa, olet jotenkin merkitty mies. Lisää lainoja löytyy: www.lainaanopeasti.biz

    • Anonyymi

      Kirjoitin aiheesta artikkelin sivustollemme, jos siitä olisi jollekin hyötyä:

      https://korkovartija.fi/blogi/miksi-en-saa-lainaa/

      Yleisin syy hylättyyn päätökseen lienee maksuhäiriömerkinnät luottotiedoissa. Mikäli luotot ovat kunnossa, lainan saantia voi avittaa monella tapaa. Kaikki lähtee oman talouden fiksusta hoidosta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe