Hyundai i30:n rengasmelu!

winkuuwinkuu

Miten olette eliminoineet i30:n rengasmelua? Auttaako alustan massaus meteliin vai sitten Michelinit alle?

23

3665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainoastaan..

      Vaihtaa toiseen automerkkiin!

      • winkuuwinkuu

        En kysynyt autonvaihtovinkkejä.


      • sitten ei
        winkuuwinkuu kirjoitti:

        En kysynyt autonvaihtovinkkejä.

        Voi asiaa auttaa..


    • Ei meluisa

      "Hyundai i30:n rengasmelu!"

      Ainoa rengasmelu, mikä Hyundaissa häiritsee, on provoilijoitten turha viestittely muka rengasmelusta. Eli Hyundai on hiljainen auto.

      • köröttelijä vaan

        Ajan kitkarenkailla.


      • winkuuwinkuu

        Ei ole "ainoa", eikä mitään mukamukaa. En ole provoilemassa ollenkaan, vaan kysymässä kikkoja millä muut ovat saaneet autoa hiljaisemmaksi. Hyundai on aivan hyvä auto ja luotettavakin, toinen Hyundai menossa ja ilman sellaista vikaa mikä tielle jättäisi tai vaatisi huollossa käyntiä yleensäkään. Edellinen Hyundai oli paljon hiljaisempi kuin i30. Tuttuni kertoi myös Kia Ceedissä olevan kovan rengasmelun.


      • Audi A5

        Mikäli tosissasi väität Hyundaita hiljaiseksi merkiksi niin et ole ikinä ajanut oikeasti hiljaista autoa.


    • itjuuseikurt

      Nastarenkaista vähemmän äänekkäitä on mm. Gislaved ja Michelin. Nokia on meluisin testienkin mukaan, ääntä voi olla yli 3 desibeliä joka teitää äänen tuplaantumista. Siis asfaltilla. Jos ajaa paljon lumella niin Nokiakin hyvä rengas, mutta 20-30 tonnin autoissa kuuluu turvallisuuden jurnutus. Tässä hintaluokassa autojen peräpään äänenvaimennus yleensä vaatimaton, 30 tonnin monessa autossa takakontissa lattiahuovan alla pelkkä pelti. Tietenkin jos intoa riittää niin bitumilevyä sinne pellille, aikoinaan Focuksen sivuilla hyviä ohjeita vuosia sitten. Suomalainen karhea asfaltti sellainen joita autonvalmistajat ei osaa huomioida, ääntä tuntuu löytyvän yllättävän kalleistakin autoissa jotka sileällä hyvin hiljaisia. Samaten tähän ympäristöön sopii huonosti ecorenkaat, kulutusta tuntuvat kestävän yllättävänkin hyvin kun katsoo millainen suomalainen vähäbituminen karkearouheinen asfaltti on.

      • winkuuwinkuu

        Kiitoksia, pitääpä kokeilla jotain toppauksia takakontin kaukalomaton alle ja vaikkapa penkin allekin.


      • suhhissee
        winkuuwinkuu kirjoitti:

        Kiitoksia, pitääpä kokeilla jotain toppauksia takakontin kaukalomaton alle ja vaikkapa penkin allekin.

        Michelinin nastarengas on äänensävyltään jopa miellyttävämpi kuin Hankookin Ecokinetic. Siis se kesärengas. Nastarenkaaksi hiljainen mutta kitkat on vieläkin hiljaisemmat. Jos ajaa paljon talvisissa oloissa, paljon sohjoa ja muuta pöpperöä niin siinä Michelin ei ole parhaimmillaan, tuppaa nousemaan pintaan. Mutta pääkaupunkiseudulla ajeltuna mainio rengas, hyvä ajaa, pitää jäällä ja suuntavakaa. Bitumilevyillä äänensävyn saa pehmeämmäksi. Kalliimmissa autoissa kun katsoo kontinhuopien alle niin huomaa eron. Bitumilevyä käytetty reilummin muuta huopaa. Hyvässä autossa ainoa pieni miinus on noi rengasäänet, tosin kokemusta Golfista, Astrasta ja Focuksesta, niistä vanhemmista, niin niissäkin samat ongelmat muut propleemat. Tosin jos näissä edullisimmissa ääntenvaimennus olisi yhtä huolella tehty kuin 40 tonnin autoissa niin ei niitä vastaavasti kukaan ostaisi.


    • Ekana renkaat!

      Jos rengasäänet oikeasti kiusaavat, niin ennen muita toimenpiteitä kannattaa selvittää itse renkaiden vaikutus. Itsellä tämä osuus tuli esiin aika selvästi kun vaihdoin Bridgestonen kesärenkaat Michelinin kitkarenkaisiin. Ajattelin, että nyt se "rallatus" alkaa. Mutta väärin! Misukat olivat kitkarenkainakin hiljaisemmat kuin nuo kesärenkaat. Ja muiltakin ominaisuuksiltaan paremmat. Eli kannattaa panostaa laaturenkaisiin muistakin syistä kuin melun vuoksi.

      Ajan tosin tänä talvena Nokialaisilla, maksiminastoituksella. Pitkäaikaiset kokemukset puoltavat tätä ratkaisua. Mielestäni eivät pidä mahdotonta metakkaa. Pidän autoa itse hiljaisena silloin kun naapurin kanssa voi rupatella ääntään korottamatta. Ainakin nykyrengastuksella onnistuu keskustelu. Mitä kokemuksia sitten muilla?

      • i30 Wagon

        Kitkarenkaat ovat mielestäni aina hiljaisemmat kuin kesärenkaat - merkistä riippumatta. Itse ajelen i30 Wagonilla nyt Nokian nastarenkailla, eivätkä nekään nyt kovin äänekkäitä ole, ei kuulu sisälle häiritsevästi.
        Kesärenkaina on misukat, jotka ihan uutena olivat hiljaisemmat kuin nyt lähellä sakkorajaa. Tämä lienee myös tyypillistä merkistä riippumatta.
        Minusta i30:n sisämelua on liioiteltu tällä palstalla.


    • entinen i30

      I30 diisseli 1,6 omistaneena voin kertoa että kyseinen merkki on sietämätön ajettava moottoritie nopeuksilla. Kävin koe ajamassa myös uuden mallin ja samanlainen metelöitsijä ellei vielä pahempi kuin edeltäjänsä. Vaihdoin merkkiä.

      • Olet edeltäjäsi

        Kossusta Jalluun ilmeisesti. Mutta Hyundaita sinulla ei ole ollut.


      • fertwri

        Kun katsoo lehtien tekemiä melumittauksia niin 120 nopeudessa melulukemat näyttäisi olevan c-segmentin autoilla 71-73 besibeliä. Myös saksalaispremiummerkeissä. Että auto olisi hiljainen lukemien pitäisi olla 65 desibeliä. Suomen teillä yksikään auto ei pääse tohon lukemaan. Jos päässä alkaa soida 72 db lukemissa niin ne äänet kannattaa tarkistaa lääkärissä, lisäksi saattaa olla muitakin ääniä. Erään lehden testissä mittasivat 120 vauhdissa jo lähemmäs 80 db arvoja Toyotan/Subarun urheilumallille, siinä on jo ääntä melko tavalla. Yli 80 db melussa pitäisi käyttää kuulosuojaimia, muuten päässä alkaa kuulua oikeita ääniä jotka ei sinne välttämättä kuuluisi.


    • sökö radiokin

      Mikä ei kuulus muutenkan enää satasessa, jos vielä nastat!

    • dfghjk..

      Onko olemassa jotain edullista kangasta tai jotain mitä voisi laittaa takakontin
      lattiahuovan alle vaimentamaan rengasmelua. Bitumilevyt on ehkä ei niin hyvin muotoiltavissa .

      • radiosta

        Mistä johtuu Hyunday i 20 radioongelma. On käytetty huollossa eivät löytäneet syytä. Autossa radio aukiee yllättäen kesken ajon. Se säikäyttää.


      • ferveertti

        Bilteman kuvastosta tai nettisivustoilta löytyy monennäköistä äänieristelevyä. Vaahtomuovia, huopaa, bitumihuopaa tai bitumilevyä. Kesällä lämpimässä tai tallissa lämpöpuhaltimen kanssa bitumilevy on taipuisaa ainetta. Bitumissa on se etu että massaa (tiheys) on paljon paksuuten nähden, estää värinöiden kulkua rakenteissa tietyissä rajoissa. Koko pinta-alaa ei tarvitse peittää,1-2/3 riittää. Halvemmissa autoissa kontin pohja ja takapenkin alus yleensä peltipinnalla. Huovat mätkäisty päälle. Emännän Aurikseen kesäpuhteilla laitoin bitumilevyjä, äänensävy pehmenee. Eräässä euromerkissä kävin vielä ovetkin läpi mutta se on työläämpi homma, puhumattakaan katosta. Sen verran olen seuraillut että keväisin bitumilevyt tekee hyvin kauppansa.


    • jolkua1

      itsella focus ja ruostesuojasinsen ja huomasin etta hiljeni vahan.farmari on selvasti takaa melusampi.takaa purat ja laitat pikimattoa tai jotan muuta aani eristetta pelti pinnoille joka paikkaan ja hiljaset renkaat.

    • Anonyymi

      Kyllä Hyundai i30 (vm 2017) rengasmelu on häiritsevä. minulla on ollutpuolentusinaa muita h-autoja, avolavaa ja tämä on selvästi pahin. Poika laittoi koko peräosan mattojen alle äänieristyslevyt Motonetista ja se auttoi vähän ja melu siirtyi enemmän etupäähän.
      Kesäksi pitää etsiä rengasmerkeistä-malleista parempaa.

    • Anonyymi

      Gooyearit nastoilla ja olen ollut tyytyväinen renkaisiin myös meluun. Auto vuoden -14 i30 farkku.
      Kesäkumit vanhat Noksut.

    • Anonyymi

      Regasmerkillä/mallilla on kyllä iso merkitys meteliin. Ensiasennusrenkaat on aika isoääniset (muistaakseni itsellä hankook). Huomasi sen taas selvästi kun vaihtoi nokian kitkat ensiasennus kesärenkaisiin. Meteli lisääntyi huomattavasti - kitkoilla ääni oli hyvinkin siedettävä. Mikä kesärengasmerkki (ja tarkempi malli) olisi hiljainen i30 alla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9084
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2668
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      134
      2433
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1285
    Aihe