Hävittäjälentäjäksi

1995

Hei,

huomaan, että moni muukin on uskaltautunut suomi24:n värikkääseen maailmaan kyselemään varusmiespalveluksesta ja tavoitteistaan, joten näin teen sitten minäkin. 95 syntynyt ja haaveena olisi päästä hävittäjälentäjäksi. (Jo tässä vaiheessa haluan tehdä selväksi, että kyllä tiedä, sinne otetaan vain parhaat ja hakuprosessi on kaikkea muuta kuin helppo.)
Käyn lukiota ja keskiarvo pyörii 8 paikkeilla. Kuitenkin kuntoni huolestuttaa enemmän. Mahdolliset testithän ovat vasta 2014 keväällä minun osaltani? Kysymys kuuluu: Miten harjoittelen fyysisiä testejä varten? Minkälaista kuntoa alan pitämään yllä? Pitääkö polkupyöräergometrissä pärjätäkseen juosta coopperissa 3000m? Vaikka olisi tyhmiä kysymyksiä, toivon ettei tule tyhmiä vastauksia :)

41

16830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tällättii

      Hävittäjälentäjä on ammatti, et pääse lentämään Hornetilla useisiin vuosiin.

      Ilmavoimissa voi suorittaa varusmiespalveluksen, mutta se ei suoraan tarkoita kouluttautumista lentäjäksi.

      Kunnon pitää olla hyvä, mutta kaikkia fyysisiä ominaisuuksia ei voi treenata. Jotkut eivät välttämättä kestä tarpeeksi G-voimia, joita on pakko kestää, jotta läpäisee testit.

      Treenata pitää ja paljon, mutta tosissaan hävittäjälentäjä on sitten ammatti, ei 6 kuukauden koulutus, vaan pikemminkin 6 vuoden.

      • 1995

        Juuri tämä olisi tarkoituksena, hävittäjälentäjän ammatti olisi unelma. Jos tämä ei toteudu yritän hakeutua liikennelentäjäksi. Jos lentäjän ammatti ei ylensäkkään jostain syystä aukene, tulee käyttöön suunnitelma B.

        Kiitoksia kuitenkin, se on siis vaan reeniä reenin perään. Katsotaan mitä 2014 tuo tullessaan :)


    • Kerrottakoon

      Liikennelentäjäksi ei ole yhtään sen helpompi päästä kuin hävittäjälentäjäksikään. Hävittäjälentäjän vaatimukset voivat olla tiukemmat, mutta liikennelentäjiksi hakevien määrä on varmaan moninkertainen. Liikennelentäjäksi kouluttaminen maksaa myös melko paljon eli ilmaista se ei suinkaan ole. Suomen ilmailuopistossa liikennelentäjän opinnot maksavat muistaakseni yli 12 000 euroa, ja se on Suomen halvin paikka opiskella lentäjäksi, koska valtio maksaa opinnoista suurimman osan, mutta tuo 12 000 siis jää oppilaan maksettavaksi.
      Sinne tosin hakee useita satoja ellei jopa yli tuhat ihmistä, silloin kun on haku, joka on muistaakseni joka toinen vuosi. Sisään ei taida päästä edes 50:tä.

      Eihän sitä toki Suomessa ole pakko kouluttautua. Suomessa lentäjien työllistymistilanne on tällä hetkellä melko heikko.

      • 1995

        Kyllä nämäkin ovat kaikki täysin tiedossa, Ei tosiaan huvittaisi ottaa 105 000 euron lainaa joten hakupaperit lähtee luultavasti Suomen ilmailuopistoon. Ymmärrän täysin, ja olen tietoinen, että lentäjäksi ei ole helppo päästä - ei sotilas, eikä siviilipuolelle - mutta se on ollut unelmani kauan ja tulee olemaan siihen päivään, kun kirje kertoo valinnoista tai tippumisesta.

        Olisin vain ollut kiinnostunut tietämään, että minkälaisia treenejä täytyy viedä läpi tulevan vuoden aikana jotta olisin mahdollisimman valmis testeihin (jos sinne asti pääsee).


    • lentäjillä...

      tärkeimmät ovat englanninkieli matematiikka ja fyysinen kunto joka näkyy urhelunumerossa.Ne pitää oll lk 9 tai 10.Silmälasit on este mutta myöhemmin ei pois potkita niiden takia.Kun tollasesta määrästä karsitaaan niin siinä on tuurikin mukana kuka läpi pääsee joten kannattaa se suunnitelma b pitää myös mielessä

      • 1995

        Kiitoksia! :)


      • Tihrustellen

        Tarkkanäköisyyden tulee olla aina ensimmäisenä valintakriteereissä. Heikkonäköiset tulee ina tipauttaa karsinnoissa hännille, olkootpa heidän kuntonsa, kieli tai matematiikkataitonsa vaikka 10. tasoa. Heikkonäköisyyden on tutkimuksissa todettu olevan yleensä aivoperäistä ja periytyvää, eikä laseilla tai laserilla voida korjata sen perimmäisiä syitä. Valtakunnan turvallisuuden ja taloudellisten syitten takia tarkkanäköisyyden tuleekin olla ensimmäinen vaatimus koulutukseen pääsyssä sekä myöhemminkin työtehtävissä.


      • Siipirikkoja

        Hupsss..se olikin kirkontorni... OISIT KÄYTTÄNYT SPEISEIVERIÄ


    • liikennelentäjä 36v

      Lentäjillä ehkä tärkeimmät aineet haettaessa ovat kielitaidolta englanti ja ruotsinkielen hyvä numerokin on aina plussaa, matematiikalla lentäjänä ei tee paljonkaan mitään..kaksi tärkeintä ainetta on fysiikka ja englanti,sen jälkeen tulee ruotsi matematiikka ja liikunnannumero. Cooperin testissä täytyy ylittää yli 2850metriä vai olikohan 2950..näkö ja värinäkö pitää olla virheetön ja sairauksia ei saa olla,astmakin on este,mutta jos on pystytty pitää lääkityksellä poissa toistaiseksi,niin sillä ei ole merkitystä. Ruumiillisessa kehityksessä ei ssaa olla poikkeamia ja vähimmäispituus liikennelentäjäksi on 164cm(kyseinen asia testataan simulaattoritestissä,ylettyykö jalat polkimiin)

      • liikennelentäjä

        joka ei osaa matikkaa ei osaa myös suunnistaa.Onhan siellä tutkat mutta jos kukaan ei osaa suunnistaa niin ne tutkat sekoavat


      • Anonyymi

        Moi,
        En usko/odota teiltä vastausta näin monen vuoden jälkeen, mutta itse olen 03 syntynyt ja minulla on ollut peruskoulun jälkeen haaveena olla hävittäjälentäjä. Näköni on aina ollut "täydellinen", kuuloni on erittäin hyvä, ei ole allergioita, ei ole sairauksia, luita ei ole murtunut koskaan, pituus 186cm, juoksukunto hipoo 2700 tällä hetkellä cooperisssa, peruskoulun päättötodistus oli 8.6 sekä englantia ja ruotsia on tullut opiskeltua päiväkodista asti. G-voimiakin on tullut koettua ympäri maailmaa eri vuoristoradoissa eikä ne ole tuntunut itselläni juuri missään. Korkein muistaakseni ollut 5G pintaa. Tällä hetkellä olen kuitenkin vielä lukion toisella ja mietin vain sitä, että onko minulla kuinka pienet mahdollisuudet päästä hävittäjälentäjä karsinnoista läpi vai onko järkevämpi laittaa tavoitteeksi mielummin kauppakorkea yms. Toki plan B ja C minulta löytyy jos ei ole lentäjäksi.
        Yt. Anonyymi


    • -94

      Eipä kuunnella urpoja ihmisiä jotka ei asiasta mitään tiedä. Mulla on täysin samat unelmat ku sullakin ja olen lukenut asiasta niiiiiiiin paljon että ei kukaan. Olen itse tosin tyttö joten tsäänsseistä en oikein osaa sanoa:) Olisin hakeutumassa samaan aikaan kuin sinä. Tosiasia on se että pitää oikeasti olla rautainen kunto eli reeniä vaan! Pp ergo ja cooperin testi on aika erilaisia ja niitä ei voi vertailla ku sinne päin. Liikennelentäjäksi maksaa tosiaan sen reilu 12 tonttua mutta eiköhän se maksa itsensä takaisin. Hakijoita liikennelentäjäksi on n.1000 joka parittomana vuonna (2011 oli 1048) ja sisään pääsee 100. Tikkakoskelle hakijoita on joka vuosi sen 700 ja muistelen lukeneeni että sisään pääsee n 30-40. Tärkeimmät oppiaineet on matikka, englanti ja äidinkieli (Tikkakoskella tsekataan myös ruotsi). Liikennelentäjillä ei niin katsota arvosanoja mutta Tikkakoskella arvosanat pisteytetään. Tänä päivänä voit päästä sisään kumpaan vain vaikka sinulla olisi lasit se ei ole este!! Ja vähimmäispituus 163:) toivottavasti törmätään jossain vaiheessa lennon merkeissä;)

      • jeess

        Olet upea tyttö! toivottavasti pääset. tsemppiä!


    • siipiveikko-ilma

      Tossa perus linkki, on myös terveys tarkastus ennen valintaa.

      http://www.puolustusvoimat.fi/portal/puolustusvoimat.fi/!ut/p/c5/vZLJjqNAEES_xR_Qriq2giOGclHsq8FcLHDTbsDg3Qx8_Vjq04zUPlnOOIYynyKUIAcP9cW93hXX-tAXe5CBXNpQTpINEyKFIleGzIt9joZLSBEEKcigsIma8cimdgqbKeDcJhmuOBgcnYxRs2Rue7WdxrTixvQuUzA6BFnRxCByFLRaBkS115-0EWaPW_k_NM9yFg-aDVfY9pFG4XMfoh9f4olFXCog6msCZJGeKHGCeZpIT_e9EP_48JdRIViDHP_WhuwIIH5hG89Z0htZ-H0s8sYOyRs7JOLrWYtgFVPCe5DaKwUyohm6QmKR8eiNuV77GybI67KbD9tuDueCCHmZV7CMZRljRQFpuR3_6Bc26GocZFxrNFNUfQSmqpMdC5ddUAS3dltZlkd5sRrtNXHvn_Bj75TVyZDOKlmYY3cqzSybslpNv3wWPJJw7SJFdoQUdeF-W1Djzl4_aWcvMG66nNy0ojpYa7H20z26CPqmdLjq_r0amNyKaVK3J9PG7l2xllrS16G_q9viHB3HvOrtMOuFLOSs8lgpmhBa2GblPf9qqX4tmn6YzYBrHLoKHLv7kYTGlP2nSp3N_gIDkcP8/dl3/d3/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/?pcid=33507980422d0c6fb22cb3f9205bfb11


      Testeissä mitataan psykologisia ominaisuuksia, muistia, tarkkaavaisuutta ja paineensietokykyä. Myös näkö ja painetesti on.

      Lentämään ilmavoimissa pääset sitten noin 6 kk koulutuksen sekä simulaattori lennon jälkeen

    • unelma lentäjänä

      Munkin SUURIN unelma on hävittäjälentäjäksi pääsy.. Oon tosin vasta 14 joten siihen on viel paljon aikaa.. enkku 9, ruotti 8, äikkä 8, matikka 9 tai 8 en muista :D ja fysiikka 8.. riittääköhän tänhetkiset numerot ^^ Hävittäjälentäjäksi pääsyn.. pituus ei pitäis täys kasvusena olla este koska iskä on joku 180 alle ni tuskin mustakaa paljo pidempi tulee! :).. näkö erinomainen, ei värinäkö ongelmia ja kuulo myös erinomainen... oon myös aika vauhtihirmu ja kovin kiihtyvyys 0-100 mul on ollu vrmaan joku 4-5 sec eikä tuntunu missään! Vastauksia olis kiva saada joilla sais vähän suuntaa antavia mahollisuuksia mun suurimpaan unelmaan!!! :)

      • joo tota

        Ps. mistä sais mahollisimman realistisia ja hyvä graffasia hävittäjä/lento simulaattoreita... max. hinta 80€ !


      • Anonyymi
        joo tota kirjoitti:

        Ps. mistä sais mahollisimman realistisia ja hyvä graffasia hävittäjä/lento simulaattoreita... max. hinta 80€ !

        Il2 sturmovik tai dcs world itse pelannut ehkä 500h


    • sdadssdffdgsdas

      flight simulator x on hyvä ja käytetyin kaiketi... siinä on mahdollista hävittäjällä lentäminen sekä liikennelentäminen eli se kannattaa hankkia. HInta ei ole paljoa nykyään, ehkä sen 30e?

    • becomefighterpilot

      Oon seskal ja i know oon nuori mut hävittäjä lentäjän ura on ollu unelmana pikkupojasta lähtien. numerot on mitä on mut enkku ja fysiikka on mun vahvuudet. suunnitelmat ovat tämännäköiset: ylä aste kitumal läpi, sit amiksee matala sähkö alalle, 3 vuotta sitä ja valmistaudun matala sähkö asentajaks, sit hakeudun armeijjaa varusmieheks, sieltä sit hakeudun radar mieheks ja sietl on 80;100 chance päästä lentäjäks. eipä täs muuta. mieli piteitä tai korvattavaa??

    • Kolimaattori

      Sinun ikäluokkasi tulevat hävittäjälentäjät koulutetaan Polikarpov i-16 koneen ohjaajiksi.
      I-16 pilotilta vaaditaan kykyä toimimaan osana suurempaa taistelulentuetta sekä on pystyttävä olemaan lentueen johtaja.
      Ilmataistelu tilanteessa i-16 pilotin on kyettävä näkemään suuria kokonaisuuksia.
      Ilmataistelu tilanteessa on kyettävä näkemään suuria kokonaisuuksia sekä koneen on oltava osa pilottia.
      Elikkä asiat on tapahduttava selkärangasta. Pilotilta vaaditaan myös kovaa fyysistä kuntoa koska hänen on veivattava laskutelineet käsisiveiviä käyttäen.
      Karjalan lennostossa vaaditaan tiettävästi hyvä savon kielen osaaminen sekä engannin kieli on myös hallittava.
      Onnea tulevaan ammattiisi.

    • Hyi-helvetti2

      Älkää nyt helvetissä minnekkään ilmavoimiin menkö, johan tuolla on yksi jolta g-voimat ovat järjen vieneet.
      Nyt suunnittelee suomalaisia jo lakimuutoksella usan tykinruuaksi.
      Sillä pahvilla on joku ruotsalainen sukunimikin.
      Svedupelle siis.

    • skygirl

      itsekin 15-vuotias tyttö, lentäjäksi haluan enemmän kuin mitään muuta. muutama vuosi pitää vielä ootella.

      • tftfre

        Hienoa. kato tyybista videoita nauslentäjistä! Naiset inttiin...https://www.youtube.com/watch?v=WA0_p0gyGZ8&list=PLmb1Thl8L0NhbSY_CaSruFbhQ_kwNQEtF&index=4


      • Anonyymi

        Pääsikkös sä lentäjäks


      • Anonyymi

        Pääsikkös sä lentäjäks


      • Anonyymi

        Topless baariin pääsee hommiin jos on d-kuppi...lautarintoja ei haluta.


    • Jätkä15v

      Oiskohan tällä 15v tytöllä snapchattia olis kiva tutustua samanikäseen tyttöön jolla on samanlaiset suunnitelmat :D

      • mstildaonpäällikkö

        BURN!!!!😂😂😂


    • Lentäjäässä

      Yritin pääsin hävittäjä lentäjäksi, kun menin kutsuntoihin 80 luvun ruskealla nahkatakilla jossa oli ommeltuna isoja lentokonetunnuksia. Kaljuni oli kiilloitettu ja aurinkolaseja myöten matkin Tom Cruisen eleitä Top Gun leffassa..

      Jostain syystä nauroivat päin naamaa. Ylipainoa kuulemma liikaa ja heikkonäkö. Paino 140kg ja lasit -9,8 rankalla hajataitolla niin aika nipoja näyttivät olevan.

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣


    • Redarrows

      Minäkin haluaisin, mutta olen liian vanha.

    • nelivuotiaastaasti

      Itse täytän pian 14, ja nelivuotiaasta asti olen unelmoinut lentäjän työstä. Kymmenen vuotta siis jo. Ja juuri tuo työ ilmavoimissa on alkanut kiinnostaa entistä enemmän. Oisko kellään antaa mitään vinkkejä, jotka vois olla hyödylliseksi mulle? Ja miten tuo fyysinen osa-alue, minkälaista kuntoa oikein vaaditaan? Matikka, fysiikka ja enkku on mulla kaikki vahvoilla.

    • IhanMahtavaa

      Menin lennostoon uttiin inttiin....pääsin jo 2 viikon jälkeen lentämään F/18 hävittäjää mikä oli tullut jenkeistä tikkakoskelle testiin....hyvä kone oli ja helppo lentää kuin mikä...olin sitä ennen testannut pleikka 4:ssa kyseistä konetta peleissä ja osasin ulkoa namikat joten majuri päästi yksin testaamaan tuota konetta.Näytin tietenkin todistuksen minkä sain tulostamalla sonyn sivuilta että olin lentänyt F/18 konetta täydellisesti...kantsuu mennä inttiin ja lennostoon kun saa heti ampua siviileitä raketeilla jos vain haluaa!

      • Anonyymi

        On se kova🤣😂😆


    • VähemmänHävittäjiä

      Hävittäjä lentäjiä ei tarvis ollenkaan kouluttaa, sillä hävittäjät ovat niin kalliita ja tehottomia että niitä riittäisi vähemmänkin, tuskin 64 rajanylitystä on yhtä aikaa tunnistettavina. Seuraava sota käydään ohjuksilla, jotka tuhoaa hävittäjät ja lentokentät ja toimintakykynsä säilyttää vain maavoimat.

      • OstaisivatGriippeneitä

        Kovimmat lentäjät blokkaa ohjuksia hävittäjillä. Toisessa maailmansodassa ainakin toimi hyvin. Sai vaan ola kovat hermot lentäjillä, yks virhe, niin se ili sit siinä.


    • Anonyymi

      Oon 9 v ja haluan oman f-35 koneen, milloin saan sen.

      • Anonyymi

        jos pääset ilmavoimiin sinä et omista omaa hävittäjää suomen valtio omistaa hävittäjät eikä ole varmaa tuleeko suomelle f35 hävittäjiä f18hornetin jälkeen


      • Anonyymi

        huomenna


    • Anonyymi

      Moi

    • Anonyymi

      Itsellänikin ois tuo haaveena... Taitaa surkean näköni takia jäädä kuitenkin haave näkemättä.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3279
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      553
      3091
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2503
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2022
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1672
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      119
      1365
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1225
    Aihe