Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko täällä ketään, jolla on vain yksi marsu?

harkitseva1

Laitetaanpa tämä sitten oikeaan osioon :D

Näkyy olevan tuossa jo yksi viesti tästä marsuasiasta mutta kyselen silti, löytyykö ketään, jolla on vain yksi marsu? Uskon, että heitäkin on ja haluaisin kuulla näitä kokemuksia. Useamman marsun tarinoita olen kyllä jo lukenut.
Onhan koirakin laumaeläin muttei niitä silti ole pakko useampaa olla.

Olisin oikeasti iloinen vastauksista.

t. harkitseva

28

1634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaus....

      Hei, minulla on vain yksi marsu, mutta olen harkinnut sille kaverin ottamista. Marsuni on Teddy uros joten hakusessa olisi naaras. En tosin ole vielä varma uskallanko viedä marsuani kastroitavaksi, kertokaa ihmeessä omia kokemuksianne marsun leikauttamisesta! :) PS. Uskon, että marsu pärjäisi ilman toistakin marsua, mutta kaksin aina kaunihimpi:D Meilläki on marsun lisäksi 2koiraa, kissa, kani, akvaario ja hamsteri. T. minä

      • 7880+0

        hei!
        olisiko urosmarsusta astutukseen koska minulla olisi täällä sileäkarvainen 8kk vanha tyttömarsu olisiko kiinnostusta?:D Tiedän riskit!:D


    • diipadaapadaa

      Marsu on ihan ehdoton laumaeläin ja se tarvitsee ehdottomasti kaverin.

      Koiraa ei voi verrata marsuun, koska koira pystyy kiintymään ja leimautumaan ihmiseen, jolloin pitää ihmistä osana laumaa. Marsu ei siihen kykene, joten sille on hankittava lajitoveri.

    • Sedä

      Lisäksi Suomen eläinsuojeluasetus määrää että "kaikkia jyrsijöitä kultahamsteria lukuunottamatta pidetään laumoissa". Jos siis pidät marsua yksin, syyllistyt periaatteessa rikokseen.

      Haluaisin esittää vastakysymyksen: miksi haluaisit nimen omaan ottaa vain yhden marsun?

      Nimimerkille vastaus: urosmarsut tulevat yleensä ihan hyvin toimeen, joten voit hankkia sille myös kaveriksi luovutusikäisen uroksen tai kaksi.

      • Sedä

        Korjaan itseäni sen verran että tuo asetus on poistettu nykyisestä eläinsuojelulajista (arvatenkin sen takia että aina löytyy poikkeusyksilöitä jotka ei vaan pärjää laumassa, sekä uusia jyrsijälajeja jotka on erakkoja jonka takia toi asetus on ollut liian yksinkertaistava)

        Mut itse hyväksi havaittu tutkimustietohan ei ole mihinkään suuntaan muuttunut :)


    • min6

      marsu on lauma eläin eikä sitä tosiaan voi verrata koiraan. suosittelen myös hankkimaan toisen uroksen ja pian. mulla oli ehkä kuukausi yksi marsu. tämä sen takia koska kotipaikkakunnastani ei löytynyt silloin toista marsua jonka olisin voinut ostaa.

    • tripla

      meillä oli aikoinaan vain yksi marsu.hyvin pärjäsi yksinään.aina kun kotona oltiin niin marsu oli vapaana ja perässä se kulki ja temmelsi.ei sitä tuntunut haittaavan vaikka yksinään oli.nyt meillä on useampi marsu ja kukaan ei tule toimeen keneenkään kanssa,että se siitä laumaeläimestä.

    • diipadaapadaa

      Se joka väittää että marsu pätjää ja voi hyvin henkisesti ilman lajitoveria, ei ole koskaan nähnyt onnellista ja henkisesti hyvinvoivaa marsua joka elää kaverin kanssa.

      Ei se tarkoita sitä, vaikka kyseessä on laumaeläin, että jokainen marsu tulee toimeen keskenään. Eihän kaikki ihmisetkään siedä toisiaan ;)

      • tripla2

        meillä on kyllä onnellisia ja henkisesti hyvinvoivia marsuja,nyt ja aina ollut.kiitos vain huolen pidosta,meilla marsuista lähes 15 vuoden kokemus.


    • marsufani4

      Hei, minulla on vain yksi marsu, mutta olen harkinnut sille kaverin ottamista. Marsuni on Teddy uros joten hakusessa olisi naaras. En tosin ole vielä varma uskallanko viedä marsuani kastroitavaksi, kertokaa ihmeessä omia kokemuksianne marsun leikauttamisesta! :) PS. Uskon, että marsu pärjäisi ilman toistakin marsua, mutta kaksin aina kaunihimpi:D Meilläki on marsun lisäksi 2koiraa, kissa, kani, akvaario ja hamsteri. T. minä

      ^^ vastausta kastroimisesta... Itselläni on kolme urosta ollut ja kaikki onnistuneesti leikattu..leikkaamisen jälkeen marsu saattaa olla ''ärtyinen''. Ja jos marsu ei heräile 4h kulutta kannattaa viedä takaisin eläinlääkärille..

    • marsufani

      Äitilläni oli yksin elävä marsu. Se eli 12 vuotta. Sillä oli kissa kaverinaan. Nyt meillä on kaks naaras marsuu ja eri häkis oleva uros, kun sen kaveri kuoli. Pitäis varmaan kastroida. Millasii kokemuksia kastroinnista?

      • mmmmmmmmmmmmmmmmmmmo

        Hei olisiko kinnostusta astutuksesta? Kun täällä olisi sileäkarvainen 8kk tyttömarsu!:D että jos kiinnostusta?


    • Mami 57

      Meillä kaksi tyttömarsua. Kasvattaja ei olisi myynytkään vain yhtä marsua!

    • typeräkäytös

      Ei ei ja ei, marsulla PITÄÄ olla väh. 1 lajitoveri seuranaan! Marsu masentuu helposti yksinäisenä ._.

    • 5 marsua

      Mulla on 5 marsua (4 tyttöä ja 1 poika) Tytöt on häkeissä silleen pareittain eli 2 ja 2 mut mun uroksen häkkikaveri kuoli vastikään, ja nyt tuo uros jäi yksin. Onko siitä haittaa sille jotenkin että voiko se masentua? Se kuitenkin kuulee tyttömarsujen äänet ja päästän ne juoksemaan keskenään lattialle aina silloin kun ei ole kiima-aika.

      • Sedä

        Aika riskialttiilta kuulostaa toi yhdessä juoksuttaminen, näetkö muka oikeesti niiden kiiman niin varmaksi? Kyllä yksin asuminen aina huonompi tilanne on, mutta toki toi lajitovereiden läsnäolo auttaa jo paljon :)


      • 5 marsua
        Sedä kirjoitti:

        Aika riskialttiilta kuulostaa toi yhdessä juoksuttaminen, näetkö muka oikeesti niiden kiiman niin varmaksi? Kyllä yksin asuminen aina huonompi tilanne on, mutta toki toi lajitovereiden läsnäolo auttaa jo paljon :)

        Siis uros juoksee lattialla ( kylpyhuoneessa ) kerrallaan vain yhden marsun kanssa ja valvon niitä koko ajan.


    • onions

      Mulla oli yksi urosmarsu, joka kuoli tossa vuoden vaihtees ja asu melkein koko elämänsä yksin 7 vuotiaaksi onnellisesti mun ja perheen kanssa eikä kyllä ollu masennuksesta tietokaan :D

    • sellastseon

      Mulla on aiemmin ollu yks uros joka eli yksin .. Se oli tosi kesy, se ois varmaa tullu toimeen muidenki marsujen kanssa. Ja nyt on yksinäinen naaras, jolle ostan kaverin vuoden sisällä varmaan.

      • Jos ajattelet marsusi parasta, osta raasulle kaveri pian :(


    • JO1KU

      Marsuja PITÄÄ!!!!! olla vähintään kaksi!!!!!!

    • heidi

      ööö... ei marsuja PIDÄ olla 2 voi olla myös 1 jos on sen kaa ja tällee et sil ei oo tylsää :)

      • Kyllä pitää olla. Kyse ei ole tylsyydestä, vaan marsun luonnollisesta hellyyden tarpeesta, ja kanssakäymisestä, jossa sitä ei ymmärrä kunnolla mikään muu kuin toinen marsu. Osaako ihminen kuikuttaa? Pystyykö se juoksemaan marsuhippaa? Luonnossa ensinnäkin marsut on aina yhdessä, joten jos edes yrittää korvata marsukumppania, marsun kanssa pitäisi olla aina. Nukkua sen vieressä, olla menemättä kouluun/töihin/kavereille/kauppaan jne. Ja siltikään ihminen ei ole marsu.

        Toki kaveri on myös virike, ja marsun yksinäisyyttä helpottaa virikkeiden määrä ja ihmisseura. Kaverittomuus on kuitenkin vain ihmisen itsekäs päätös, eläimelle, jolle kaveri on erittäin tärkeää. Vähän sama kuin syöttää marsulle heinäpellettiä heinän sijaa, koska saahan siitä samat ravintoaineet. Heinän syömättömyys kuitenkin aiheuttaa ruuansulatus- ja hammasongelmia. Samoin yksinäisyys aiheuttaa stressihormoonien lisääntymistä, mikä altistaa sairauksille. Toki yksinäinen marsu voi vaikuttaa ulkoisesti täysin terveeltä ja onnelliselta, mutta sitten kun sille hankkii kaverin, omistaja saattaa vasta huomata että oho sehän on kuin aivan eri marsu.

        Jos kaksi lemmikkiä on liikaa, hankkikaa vaikka hamsteri tai ei mitään. Samoin jos on heinäallerginen, pitää ottaa joku otus joka ei heinää tarvitse, eikä panna marsua heinättömäksi.


    • marsuinen

      Minulla on tällä hetkellä vain yksi marsu kun sen kaveri kuoli :'(

    • marsu rakastaja

      Kuoolut marsuni lotta oli yksinäinen ennen kuin sain sen, se oli aika ''apaattinen'' kun ei ollut kaveria, marsua ei jätetä misään nimessä yksin, se on eläinrääkkäystä josta voi tietääkseni saada pikku sakkoja (20€)

    • tarotoinenko

      Vastaan nyt vanhaan viestiketjuun, mutta siti.
      Mulla oli aikoinaan vain yksi marsu uros ja se eli 5 vuotta. Tosi kesy , oli aina mun vieressä vapaana ja seuras mua mihin meninkään ja piti silmii kii sylissä. Tosi ihana marsu ja tällä hetkellä on myös vain yksi marsu pari vuotta tän toisen kuoleman jälkeen ajattelin hankkia kaksi naarasta, mutta sillon ei saanu ku yhen joten otin sen. Marsuhan on laumaeläin ja pahaa tekee kun niin paljon on yksin, niiltä kyllä tätä elämänasennetta löytyy.
      Oon ajatellu kaverin hankkimista tälle.
      Varmasti paljon onnellisempia kun on kaveri, mutta mulla on silti ollu vaan yks. Sillon joskus ku sain sen ekan olin 10 vuotias enkä saanu ku yhen.
      Nyt oon 20 vuotias. :D Enkä edelleenkään saanu ku yhen, kun se meni mönkään ku kaks piti ottaa.
      Kun muutan tästä ni hankin kyllä kaverin tälle.

    • herkko3v

      meillä on kohta 3v poikamarsu.tykkää olla sylissä ja jopa haluaa tulla.kovasti viheltää häkissä ja haluaa huomiota.kaikki ruoka ei kelpaa ja nousee takatassujen varaan ja kävelee kuin pieni pingviini häkissä.sohvalla katsoo aina telkkaa meidän kanssa pyyhe ja sanomalehti alla.namuja sille ja kurkkupala tai salaattia.haukottelee välillä ja ei juo vettä,ei millään mutta nesteen saa kurkuista ja tomaateista.ihana pieni otus.ja tämä meidän ainakin tunnistaa ääniä :)

      • Pertti4v

        Meillä myös yksin asuva marsu uros.Aikoinaan myyty 2 marsua kerrallaan "väkisin"yhdelle naiselle.Ostimme tämän kaverin muutama vuosi sitten täynnä haavoja langan laihana ja ilman etukäpälien kynsiä kyseiseltä omistajalta,oli "pojat" yrittäneet tappaa toisiaan. Useamman marsun kanssa yritetty tätä poikaa yhdistää,mut hän nyt ei vaan tykkää kenestäkään. Juoksee päivittäin vapaana ja hyppii 180 asteen loikkia nukuu sylissä silmät kiinni ja samanlaisessa kerässä kuin kissat ja koirat tekee myös temppuja meillä koko perhe käytännössä tekee niin kuin marsu haluaa,osaa todellakin "kertoa"mitä haluaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe