Kuinka sisäsiittoinen on Ii?

Tuli vaan mieleen

Onko Ii:n tk ja muut sellaisia paikkoja, että sinne otetaan töihin kaikki iiläisten muualle kykenemättömät penikat joilla isä tai äiti kunnan hommissa?

30

1440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Semmosta se on

      On niikuin muutkin tuppukylät missä samat suvut saaneet huseerata iät ajat.

    • Iiläinen 2

      Ii pitäisi liittää Ouluun ja sassiin!

    • Mr. Ii

      Ainoa tapa lopettaa pikkukuntien sisäsiittoisuus ja nepotismi on liittää ne isompaan kuntaan tai kaupunkiin!

    • Kalastaja-Pekka

      Tuli vaan mieleen


      Onko Ii:n tk ja muut sellaisia paikkoja, että sinne otetaan töihin kaikki iiläisten muualle kykenemättömät penikat joilla isä tai äiti kunnan hommissa?


      Ainakin teknisellä osastolla aikaa sitten, oli Äiti isolla Ä:llä joka järjesti pojan virkaan.

      • toinen iiläinen

        oot aivan oikeassa, sitähän se on ollut jo pitkään


    • iiskottix

      Samanlaisia ovat kaikki kunnat ja kaupungitkin, joissa on alle 10.000 asukasta! Ei Ii mikään poikkeus ole. Iissä on kuitenkin erikoista sikäläisten yrittäjien törkeän kallis hinnoittelu, heidän kätensä ovat syvällä iiläisten taskussa.

      • iiiiiikkkiikkkkkiu

        Kepulaiset jyrää Iissä!
        Elämästä vitttuakaan tietämättömät penikat tuppaa lapsia kun muutkin muuhun kylenemättömät. Ihan vaiöla harkintaa. Ja pappa måste betalar..muuten menee suvun maine..töissä ei viihdytä eikä koulussa..Iistä löytyy suojatyö.


    • Ja syvältä

      Ii on perseestä..just ne avuttomat nuoret, siis ne alta kolmikymppiset. En ole nähnyt ikinä yhtään normaalia Iiläistä..
      Miten niistä on sellasia tullut?

      • åqpwoeiruty

        ja minä en tiedä ketään alle kolmikymppistä epänormaalia iiläistä nuorta... olen ollut aika paljon heidän kanssa tekemisissä ja voin sanoa että on fiksua porukkaa... oiskohan sulla aika katsoa peiliin....


    • ropottaja

      Se on kaikissa kunnissa samanlaista, on olemassa sisäpiiri,
      hyvä veli järjestelmä ja ne kunnan työpaikat kulkee perintönä, niin että ulkopuolisilla on vaikea kiilata siihen rakoon

      • Tunnen Iiläisiä

        Näihän se on, mutta ei se ainakaan työn tuottavuutta Ii:ssäkää lisää, kun sukurutsataan kepulaisten yrittäjien laiskat ja passatut, nenäkkäät ja ammattitaidottomat, keskenkasvuiset penikat hoitoalalle vaki-paikoille, kun sinne voisi joku työtä tekeväkin olla paljon parempi TYÖNTEKIJÄ ja monella kun ei isi ja äiti tee ja maksa kaikkea, niin vois se työmiraali olla hyvempi. Nehän nää em. lällykät Iissäki on ensinnäki aina paksuna, kun joku kaverin serkun kaimakin saa lapsen. Se ei kauheaa ärsykettä vaadi se vahinko maailmaan. Äippälomilla ollaan ja peitellään mt-ongelmaa. Ukot vetää viikonloput viinaa vitutukseen. Nais varmaan vierastaki, vaan kun ei ota eteen oma eikä vieraan kans.


    • Iissä on ideaa

      On just sellanen. Iiläisten lahjattomat penikat muuttaa tänne sikiämään onnettomaan elämänleikkiinsä. Sitten jäävät tänne sukulaisten ja kunnan ristiksi.

    • Ii houkuttaa avuttomia

      Meillä yksi (ikävä kyllä) tuntema "perhe" muutti Iihin . Ämmä ei siinä huushollissa osaa edes pottuja keittää. Äijjä viihtyy töissä paremmin kuin kotona, enkä kyllä ihmele, on se sellaista "perhe-elämää". Vapaat menee ryypätessä, kun pitää nurkissa kuljailla, kun ämmä todellakin on ärsyttävä avuton lälly. Paksuna ollaan taas; joku kaverikin ulmeisesti "polttanut pohjaan", niin pitäähän sitä, kun ei muuta osata kuin kupata tukia ja vanhempia. Onhan se helppo toki muuttaa laosuudenkodin naspuriin, niin voi penikat kiikuttaa sinne aina pois haitolta ja syömään. Äijjälläkin omaakin elämää sitten viinapullon kanssa, kun ei muija laita aina penikoita varjoksi.

      Joo, mutta mitähän näiden avuttomien jälkipolvista tulee, kun työpaikatlin saadaan suhteilla Ii;stä siksi aikaa kun äitiyspäivärahan kuppausta valmistellaan. Jos ei muuta keksitä, niin sitten ollaan yrittäjä-isillä pimeästi töissä.

    • Onnea yritykseen

      Yhdet tutut muutti sinne. Akalla mt-ongelma ja pentua taas odottaa. Äitin ja isin nurkkiin muuttivat. Voi kristus mitä porukkaa ja elämää.

    • vastarannan kiiski

      eikö täällä ihmiset osaa muuta kuin valittaaa? ollaan niin helevetin kateellisia toisille jos joku sattuu saamaan työpaikan. kehdataan vielä nimeltä mainita pthyi olkoon. iissä on hyvä asua se on vain ittestä kiinni ja kyllä niitä töitä löytyy kun vain viittii hakea ja kysellä. ja tk:sta sen verran että on sinne otettu ihan uusiakin työntekijöitä eikä ole äiti ollut auttamassa. hävetkää valittajat. ite olen ollu yli 30v työelämässä ja iissä asunut 49 vuotta enkä päivääkään ole ollu iissä töissä mut en silti valita. tollaset valittajat pitäs koota kaikki yhteen ja viedä krunnin saareen niin pysysivät ainakin sulan veden aikana pois ihmisten ilimoilta valittamasta.

      • 4-road

        Eihän se kateutta ole kun sanotaan reppanoille selvällä suomella miten asia on oikeastu. Kun ei muuta osata, niin tehdään kakarasta asti lapsia ja hoidatetaan ja elätetään ne isovanhemmilla, koska ei itse osata mitään ja on se masiskin.
        Työpaikat saadaan suhteilla esim. Ii:stä ja niissäkin ollaan aina pällilomalla tai paksuna. Kun vähänkin ahdistaa, niin paksuksi vain ja äippälomille. Mitään muuta statusta ei ole kuin se, että tungetaan kakaraa maailmaan. Jos kaveri saa lapsen, niin mulle kans.

        Luuserit täällä sitten tekojaan puolustaa!


    • kiekkokimmo

      Ainoat sisäsiittoiset iissä ovat lestadiolaiset. Ja niitähän iissä kyllä riittää.

      • Yyyhhh

        Joo lestapakuja joka paikassa. Ihan käsittämätöntä.


    • jokuvain1

      Aika normaalia että työntekijöiden jälkeläiset pääsevä helpommin töihin mitä muut joilla ei ole suhteita. käyhän se järkeenkin. iissä sen vaan huomaa helpommin ku pieni paikka on. jos oikeasti haluaa töihin nii kyllä sinne pääsee, koska noin 70% työpaikoista on piilotyöpaikkoja eli ei mainostettuja töitä. itse en lähtis henkilökohtaisesti moittimaan ihmisiä jotka iissä asuvat, jokainen olemme oma persoona ja saman arvoisia, voiko joku todellaki olla niin täydellinen että on varaa arvostella toisia sisäsiittoisiksi? :) Mutta siis kateellisuus tässäkin keskustelussa tulee vahvasti esiin. eihän iistä ees kannate töitä etsiä ilman suhteita! isompiin kaupunkeihin ettiin niitä töitä nii saa rahan juoksee! :) mutta siis tässä vain minun mielipide!

      • 4-road

        Minä kylläkin olen lähtenyt töihin isompiin kaupunkeihin ja ulkomaillekkin, eikä ikinä suhteita! Ei edes kesätöihin.
        Ei se tämä suomakainen selitys -kateus ihan joka asiaan sovi.
        Ihan ymmärretyäväähän se on, että alkaa ihmisiä naurattaa esim. Ii:läiset juntit joiden pitää Oulustakin takaisin muuttaa, kun eivät edes työpaikkaa saa ilman suhteita. Penikoittensa ja parisuhteensajaan janssa ei pärjätä ilman että ollaan vanhempiaan kuppaamassa. Olen nähnyt niin räikeitä sukusiittotapauksia omassakin suvussa, että tiedän mistä puhun. Sukusiitto on tabu, ja samaten se, että uusavuttomuus on näkyvää ja jälkipolvissa pahenee vain. Kannattaisi ennen lastenhankintaa kasvaa aikuiseksi ja hoidattaa pääkoppa kuntoon, niin ja parisuhde. Mutta, niinhön se in, että kun ei muuhun kykene ja itsetunto on huono, sitten hankkii lapsia vain ja leikkii onnellista.

        Kateus on varmaan Iiläinen periaynti, kun se täällä niin paljon esillä. Itse en Ii:ssä käy kuin Kärkkäisella ohikulkumatkalls kerran vuodessa, mutta kaikki tuntemani iiläiset on olleet ihan helvetin outoja :) Parempikin siis että pysytte omissa piireissänne onnettomat :)


    • semmosta tälläkertaa

      Eiköhän tämä kuullosta pelkältä katkeruudelta koko aihe :) voi hyvää päivää......... Että oikein sukunimellä kehtaa kirjoittaa,,,onko konkka kotona :D

      • 4-road

        Mikä sukunimi? Missä?


    • åqpwoeiruty

      nelostien varresta löytyy aina töitä... älkää valittako

      • Niin löytyy

        Pulloja voi kerätä jokainen.


      • åqpwoeiruty
        Niin löytyy kirjoitti:

        Pulloja voi kerätä jokainen.

        kyllä löytyy oikeitakin töitä... se on vain ittestä kiinni. nelostietä riittää helsinkiin asti


      • Iissäkö ideaa?
        åqpwoeiruty kirjoitti:

        kyllä löytyy oikeitakin töitä... se on vain ittestä kiinni. nelostietä riittää helsinkiin asti

        Joo kyllä Helsingistä löytyy töitä, mutta Jyväskylän pohjoispuolelta ei. Ii on muuten ihan helvetin ruma teollisuuskylä. Niin tylsä tie ajella Oulusta Iihin; nukahtaa rattiin.
        Ymmärrä sikäli ettei Iiläisiä kiinnosta Ouluun ajella töihin, kun ovat outoa populaa ja kun se Oulu - Ii -väli on niin perkeleestä.


    • Kuulumiset hoitoalalla

      Meillä käynyt vetelehtimässä ja pätemistä yrittämässä muualta Ii:hin kulkevia kepulaisten ja kunnan työntekijöiden jälkikasvua. Ihan turhia housuja. Ne on kyllä ojennettu sinä muutaman kuukauden aikana kin äitiyspäivärahoja keräämässä jaksaneet käydä. Voi voi, miten onkin hoitoalalle eksyneet vääriin töihin. Koko ajan ollaan ä-lomalla ja äiti paapoo viikonloput. Ihan avuttomia.

    • Exouluuuuuu

      Iiläiset on tillillii. Yli-Iiläiset on yli tillillii.

    • jussajuu

      Vähintään 80% sisäsiittoinen, ja sisäsiitoisuuden syvyys (isä-ja äiti aikoinaan naapureita ja muutenkin sukua tms.) on myös huomattavan suuri. Monikaan ei ole viitsinyt tai ymmärtänyt ottaa puolisoaan yhtään kauempaa, ja tuohon sopiikin se tulee se paljon käytetty sanontakin "mitä serkumpi sitä herkumpi".

      heh heh....ja mitä työpaikkoja Iissä on, että niitä pitäisi kadehtia....ei tosiaankaan mitään. Lukekaahan läksynne, käykää koulunne ja menkää ulkomaille. Täällä kuulkaas pärjää hyvin, etenkin hyvällä koulutuksella.

      • WanhanHaminanAsukas

        No eihän me iiläiset uskalleta mennä Kuivaniemeä tai Martinniemeä kauemmaksi.. ....Ulukomaille asti. Huh huh.
        Eikö sielä ole niitä ulukomaalaisiaki. Kyllä minä pysyn täälä Iisä ja valitan asioista netisä. No, joskus käyn siittämäsä sisällä serkkua tai naapurin herkkua.
        Läksyjä en oo lukenu, mutta Rantapohojaa ja Kalevaa sitäki enemmän, niisä on hyviä juttuja.
        Tillaa sinäki Rantapohoja sinne ulukomaille.
        Kyllä se posti tuo, tai eihän sitä tiijä tuoko.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe