Lumijoki -paikka asua?

Minä Vain.

Olemme suunnittelemassa Lumijoelle muuttoa. Meillä on 2 alle kouluikäistä lasta sekä työssäkäyvät vanhemmat.

Millainen paikka Lumijoki on asua lapsiperheelle? Onko päivähoito-/kouluasiat kunnossa? Entäpä terveydenhuolto? Miten uudet ulkopuolelta muuttavat otetaan vastaan Lumijoella?

Haluaisin rehellisiä ja järkeviä vastauksia aidoilta lumijokisilta.

13

2026

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lumijokinen

      Hyvä paikka. Puhdas luonto. Kuulostaa hyvältä töissäkäyvät vanhemmat ja pari lasta. Kaikki toimii. Koulu peruskorjattu, päiväkoti rakennetaan uusi. Kirjasto uusi. Kunnassa on paljon uusia isoja omakotitaloja, aika paljon lestadiolaisia mutta ei mitään ahdasmielisyyttä siltäkään suunnalta. Omakotitalot eivät näy juurikaan keskustaan eikä tielle, ovat enimmäkseen metsän suojassa. Tontit osa jopa puolen hehtaarin kokoisia. Terveydenhuolto on toiminut hyvin siihen nähden että henkilöstöä on vähän. Kunnantoimisto toimii melkein yhden luukun periaatteella. Ulkopuolelta muuttavat asioistaan huolehtivat otetaan hyvin vastaan.

      • Minä vain

        Kuulostaa hyvältä.
        Osaatkos sanoa miten Lumijoella on lastenneuvola ja äitiysneuvola -asiat?


    • lumijokinen

      Tietääkseni hyvin, ei ole kukaan moittinut. On kyllä tuttuja joilla on pieniä lapsia.

    • Juuri minä

      Osaatteko sanoa kauanko Lumijoelta menee ajaa autolla Ouluun arkisin klo 7-8 välillä sekä sitten takaisin Oulusta Lumijoelle klo 15.30 - 16.30 välillä?

      Tuota matkaa ja matka-aikaa tässä mietitään.

      • lumijokinen

        Kelistä riippuen noin 30 - 45 minuuttia. Pohjantie vetää hyvin. Alle tuntiin sen ajelee hyvin kiireettömästi vaikka millä kelillä.


      • mää-ä
        lumijokinen kirjoitti:

        Kelistä riippuen noin 30 - 45 minuuttia. Pohjantie vetää hyvin. Alle tuntiin sen ajelee hyvin kiireettömästi vaikka millä kelillä.

        45min kerkiää hyvin tuiraan. Neuvoltäti vaihtuu melko usein. Varhaisteineillä ei kunnon ajan viete/hengailu paikkaa.mut skeittiramppi tulossa kai.puisto vois olla parempi/näkyvämpi.


    • mmääää-ä

      45min kerkiää hyvin tuiraan. Neuvoltäti vaihtuu melko usein. Varhaisteineillä ei kunnon ajan viete/hengailu paikkaa.mut skeittiramppi tulossa kai.puisto vois olla parempi/näkyvämpi.

    • Raxaaja

      Perheemme myös harkinnut Lumijokea. Oulussa käydään töissä ja matka ei vaikuta yhtään pitkältä. Mietimme rakentamista, mutta kuinkahan tarkkaa touhua lumijoella on rakennusvalvonnassa? Oulu ei siksi kiinnosta rakentaa, kun hattu kourassa pitää rakennusvalvonnan kanssa asioida. Oulun rakennusvalvonnassa on tyystin unohtunut, ketkä heidän asiakkaitaan ovat. Toisena vaihtoehtona on Muhos, siellä rakentajien mukaan hommat pelaa kuin ajatus.

      • Anonyymi

        MUHOKSELLA PALVELUT AIVAN ERILUOKKAA KUIN PIENESSÄ LUMIJOEN PITÄJÄSSÄ. EIHÄN LUMIJOELLA OLE EDES PANKKIA. USEIMMAT PALVELUT JOUDUT HAKEMAAN NAAPURISTA , LIMINGASTA.


    • lumijokinen

      Aja kunnantoimistoon virka-aikana kyselemään tai lähetä ensin sähköpostia kunnan insinöörille tai rakennusmestarille, Eino/ Ari. He kyllä kertovat kaiken mikä liittyy asiaan. Tietääkseni monenkokoisia edullisia tontteja. Rahat rakentamiseen tai rakennuttamiseen tietenkin pitää olla. Ei tarvitse edes ottaa hattua mukaan.

    • M0M

      Minä olen muuttanut toiselta paikkakunnalta Lumijoelle kahden pienen lapsen kanssa.

      Plussana kaunis pieni paikka, luonto, turvallinen paikka lapsille, palvelut lähellä. suhteellisen edullinen asua. Olemme viihtyneet todella hyvin, enkä ole katunut muuttoa kertaakaan. Lapsille löytyy varmasti paljon kavereita. Täällä on koti! :)

      Miinuksena toiminnan "vähyys". Perhekerho kerran viikossa mutta muuta ei pienille lapsille oikein ole.. Porukoihin pääsee mukaan vaihtelevasti, aika sitkeästi kaikki ovat "omiensa" kanssa. Olen huomannut että Limingassa pääsee paremmin juttuihin mukaan. Neuvolassa myös henkilökunta vaihtuu tiheään, eikä mitään sen syvempää sidettä kerkeä syntymään. Lastenneuvolassa on myös välillä vähän kiireen tuntua, otetaan asiakas äkkiä johonkin väliin. Äitiysneuvolan puolella todella mukava tämä Paula, on aidosti kiinnostunut asiakkaista. Mutta siis kaikesta huolimatta ei minulla juurikaan moitittavaa neuvolasta ole

    • Anonyymi

      Taru Anneli taas kyselee.

    • Anonyymi

      Sen verran vanha aloitus mutta jos olet muuttanut lumijoelle niin varmaan nyt olet muuttanut sieltä pois. Sitten toinen vaihtoehto on, että olet lisääntynyt todella näkyvästi? Lumijoki on mennyt pilalle vastuntunnottomien vanhempien vuoksi ja sen huomaa liikenteessä, kaupassa ym yhteisissä tiloissa. Todella törkeää käyttäytymistä nuorisolla mopoineen ja moottorihärveleineen. Vanhempien pitäisi puuttua tilanteeseen. Kylä kyllä näivettyy tällä mallilla ihan kokonaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe