Sheriffien oikeudet, niiden väärinkäyttö & väärät poistopyynnit

Sheriffien oikeudet

Olettaakseni seuraavat jo pidempään askarrutaneet kysymykset sopivat hyvin aloituksen temaan ja joihin toivoisin saavani ylläpidolta selkeät vastaukset. Mitä ilmeisemmin ne ovat askarruttaneet useampikin s24 foorumeita käytäviä.

Mikäli nämä kysymykset eivät sovi aloitukseen, niin voisiko ne siirtää ja linkittää paremmin sitä koskevalle osiolle.

1) Kysymys yleisellä tasolla, koskien eri palstojen sheriffien oikeuksia.

Millaiset oikeudet palstojen sheriffeillä tarkalleen ottaen on? Mitä he näkevät ruuduiltaan ja mihin tietoihin heillä on oikeus päästä?

Rajoittuuko ne ainoastaan yhteen palstaan? Voivatko he skannata / selvittää jonkin valvomansa palstan kirjoittajan IP:n ja tehdä sen ansiosta halutessaan seurantaa hänen kaikesta s24:n eri foorumeilla tapahtuvasta kirjoittamisesta?

Tämä voi olla eettisesti vakavan ongelmalista tilanteessa jossa jäävi henkilö on onnistunut pääsemään jonkin palstan sheriffiksi ja sitten asemaansa väärinkäyttäen pyrkii keräämään joistakin kirjoittajista mahdollisimman paljon tietoa. Joillakin s24 palstojen eri elämän aihealueilla piirit saattavat olla melko pienet ja siksi kirjoittajien yksityisyys vaarassa.

Ylläpidolle ongelmallista on se etteivät he voi tietää sheriffeiksi hakevien todellisia motiiveja, eivätkä heidän moraalisuuttaan asiaan liittyen.

2) Mitä eroa jonkin palstan sherifillä ja luotsilla?

3) Entä poistopyyntejä tarkoituksellisesti väärinkäyttävät.

Onko ylläpidon mahdollista skannata jollakin valitsemallaan palstalla poistopyyntejä tekevien IP:t vaikkapa valitsemaltaan aikajaksolta ( muutama viikko, muutama kuukausi ) ja katsoa josko joukossa on liki ammatikseen poistoja tehtaileva, eli palstahäirikkö / kiusantekijä, eli IP josta käsin tulee kohtuuton määrä poistopyyntejä ja ottaa ko. IP tarkkailuun?

Ongelmana useilla palstoilla on se, että liki kaikki poistoon pyydetyt viestit poistetaan riippumatta ovatko ne todella aiheellisesti poistettavia vai tarkoituksellisessa kiusanetkomielessä pyydetty poistettaviksi.

Usein poistetaan suurellakin vaivalla kirjoitettuja, perusteltuja ja infoa sisältäviä täysin asiallisia ja palstansa aihepiiriin kuuluvia viestejä. Toisinaan vastaavia kokonaisia pitkiä keskeusteluketjuja poistetaan täysin mielivaltaisesti. Herääkin kysymys poistojen todellisesta kontrollista, sekä siitä miten joissakin tapauksissa ( toivottavasti mahdollisimman harvoissa ) jäävi henkilö on onnistunut pääsemään sheriffiksi.

4) Sitten erikseen on ongelmatilateet joissa jonkin palstan sheriffiksi saattaa päästä henkilö, joka itse on siihen jäävi ja joka sitten röyhkeästi väärinkäyttää asemaansa sensuroidakseen mielivaltaisesti viestejä jotka häntä itseä eivät mielytä. Tällaista saatta esiintyä erityisesti ideologisia teemoja käsittelevillä palstoilla kuten politiikka, uskonnot jne. joilla mielipiteet, kannat ja sitoutumiset ovat useinkin voimakkaita.

Tässä viimemainitussa tilanteessa ja kohdan 1) viimeisen kapaleen tilanteen toteutuessa ko. sheriffi voi aiheuttaa monenlaista häirintää valitsemalleen henkilölle myös valvomansa palstan ulkopuolella, vaikka ei toisilla palstoilla voikaan suoria poistoja suorittaa.

Suomi24 foorumit oikein käytettyinä ja oikein valvottuina ovat erinomainen ja hyödyllinen alusta kättäjilleen liki kaikkia elämän eri osa-alueita koskien.

7

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katotaas taas

      minkälaisia ympäripyöreitä latteuksia (ja valheita) tähänkin saadaan ylläpidolta vastauksena.. mikäli nyt joku edes vaivautuu vastaan (liian hankaliin) kysymyksiin.

    • Sheriffien oikeudet

      "katotaas taas"

      Niin, asiassa on kaksi vastuullista. Ensisijainen ongelma on itsessään aivan mainion ja hyödyllisen s24 foorumeiden väärinkäyttäjät ja häiriköijät, jotka eivät osaa arvostaa sitä sille kuuluvalla tavalla.

      Osa heistä toimii erityisen aktiivisesti ja aivan harkitusti, sekä aivan tarakoitushakuisesti. Osa heistä omaa suoranaisia henkisen tasapainoisuuden ongelmia. Aivan kuten oikeassakin elämässä on eri asteisia kiusan- ja vahingontekijöitä, niin foorumeillakin.

      Kaikki s24 käyttäjät ovat osaltaan vastuussa foorumeiden tasosta ja ilmapiiristä aivan kuten ihmisuhteissa oikeassakin elämässä.

      Sitten toinen ongelma on asianmukaisen moderoinnin puute, johon ei varmastikaan ole syynä tahdon puute, vaan ilmeisestikin keskeisenä syynä on erityisen rajalliset resurssit todelliseen työmäärään nähden.

      Sitten on vielä asia ja ongelma erikeseen on kyetä valvomaan ettei jäävi henkilö tulisi valituksi jonkin palstan sherifiksi, joka onkin melkoisen vaikea tehtävä. Ilmeisestikin jokaisen hakijan kaiki s24 tapahtunut kirjoittelu ja toiminta tulisi käydä riittävän huolellisesti lävitse, jota voisi muodostaa hakijan profiilista selkeän kuvan.

      Itse asiassa s24 on tavallaan pienoismalli koko yhteiskunnasta ja samat ilmiöt myöntesessä ja kieltesessä mielessä esiintyvät ja tulevat esiin foorumeiden toiminnassakin. On myös maantieteellisesti alueita missä ei ole tarpeeksi sheriffejä ja sitten mukaan mahtuu myös pieni joukko epärehtejä ja väärin toimivia sheriffejä.

    • Hei,

      Tässä vastauksia kysymyksiisi:

      1) Luotsit (ent. sheriffit) voivat poistaa viestejä palstalta, johon heidät on nimetty luotsiksi. Eivät muilta. He eivät näe käyttäjästä tietoja enempää kuin muutkaan käyttäjät. Lisäksi luotsit voivat ehdottaa nostoja etusivulle.

      2) Luotsi on sheriffin uusi nimi. Sheriffejä ei enää ole.

      3) Voimme seurata käyttäjiämme monella eri tavalla ja sitä kautta tehdä toimenpiteitä, jotka estävät häiriköintiä palvelussa.

      4) Asiattomasti käyttäytyvistä luotseista voi ilmoittaa palautelomakkeella ylläpidolle. Korostan, että luotsit käyvät kuitenkin hyvin tarkan seulan läpi ennen valituksi tulemistaan.

      Toivottavasti nämä vastasivat kysymyksiisi,

      Terveisin,
      Elina
      Suomi24

      • wanha kirjoittaja

        Elina, on harhaanjohtavaa kirjoittaa suomi24 isolla. Tällä valehtelevalla sivustolla ei ole mitään tekemistä Valtion nimeltä Suomi kanssa. Palstan nimi sekä kirjoitustyylinne antaa valheellisesti kuvan että tämä sivusto olisi jotenkin Suomi myönteinen, sillä totuushan on että aller oy on Suomen valtion olemassa olemisen vastainen, vain Suomen valtion vastaiset mielipiteet täällä sallitaan. Suomi myönteiset mielipiteet poistetaan rasistisina ja palstan sääntöjen vastaisina.

        Voisitteko muuttaa nimenne kuvaamaan omaa toimintaanne, valepukki kuvaa tätä sivustoa.

        Tämä ei ole vapaa mielipide palsta suomalaisille vaan tietyn suuntaisen propagandan levittämiseen tarkoitettu sivusto.
        Siksi olisikin jo korkea aika perustaa oikea Suomen pelastamiseen tähtäävä kansalaisten vapaa mielipide palsta.
        Jotta kanssaihmiset saisivat totuudellista kuvaa ihmisten mielipiteistä valtiossa nimeltään Suomi.


      • Hei Elina S24!

        Kyssä vielä luotseista. Onko palstoilla "piiloluotseja"? Tarkoitan piiloluotseilla luotseja, jotka moderoi palstaa, mutta palstan esittelyssä ei näy, että siellä olisi luotseja?

        Joillakin palstoilla näkee, että luotsi on "se ja se". Onko palstoja, missä ei näe mahdollista luotsia? Siis moderoi luotsina jotakin palstaa, eikä palstan esittelyssä luotsia nähdä?

        Kiitos mahdollisesta vastauksestasi.


    • wanha kirjoittaja

      Loistavaa asiaa muilla paitsi Elina /suomi24 .
      Sheriffien puolueellisuuden huomaa hyvin huume-palstoilla. Jokaisella huumepalstalla jossa minä olen ollut on selkeästi ollut vain huumemyönteistä kannanottoa ja huumevastaiset kannanotot poistetaan.

      Toinen selkeä merkki asian sheriffien puolueellisuudesta on että huumemyönteisiä mielipiteitä ei voi miinustaa ja huumekielteisiä mielipiteitä ei voi plussata. Tein kokeen ja plussasin huumemyönteisen mielipiteen niin sille tuli kerralla 5 plussaa. Ja sama toisinpäin kun huumekielteisen mielipiteen miinustaa niin laskuri lisää monta miinusta yhtä aikaa.
      Siellä on jopa huumeiden käytön opettamista grammamääristä joita ei kannata ylittää mitä miten vetää jne.
      Sen verran oksettavaa toimintaa ettei kiinnosta aller oy ja suomi 24 huumemyönteisen propagandan levittäminen. Kirjoituksista päätelleen monet muutkin ovat huomanneet saman ongelman.

      Tuskin sen selkeämmin voi ilmaista että aller oy suomi 24 kannattaa huumeita Suomessa, koska sallii tämän.
      Valitukset asiasta häviää ja poistetaan. Joten sama huumemyönteisyys on ylläpidossa.


      Myöskin selkeä linja on suomen vastaisuus ja islaminmyönteisyys.

      Ja ylläpitäjien valvonta on henkilötietojen kerääminen ja paljastaminen islamisteille.
      Aller oy ja suomi 24 sallii levittää islamilaisten propagandaa ja islamvastainen mielipide poistetaan vaikka se olisi asiallista.

      Myöskään Ruotsin harjoittamaa rasismia suomalaisia vastaan ei saa käsitellä rasismi palstalla.

      Suomi24 on selkeästi vapaan propagandan levitys sivusto ainakin islamin ja huumeiden puolesta sekä suomivihamielisyydelle. Kerätään porukkaa Suomen valtiota vastaan

      Siinä nyt muutama minun huomaamani asia, joiden puolesta täällä saa vapaasti hehkuttaa.
      En ymmärrä miten he itse voivat kutsua tätä kaikille vapaaksi mielipiteen ilmaisuun. Koska tämä levittää vain allerin hyväksymää propagandaa. Silloin emme voi puhua vapaasta mielipide-oikeudesta:
      Ihmisoikeuksien julistuksen 19. artikla sanoo :
      Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen ;tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoa kaikkien tiedotusvälineiden kautta.


      Joten suomi24 ei noudata artiklaa 19. vaan levittää omaa propagandaansa.

      Lisätä voin ylläpidon valheellisen tiedottamisen : ne ei poista omien sääntöjen vastaisia mielipiteitä vaan ominen päämäärien eli islamilaisuuden ja huumeiden kannattamisen vastaiset mielipiteet ja tietysti väittää niitä ”sääntöjen vastaisiksi” Siltikään ei mitenkään perustele miten niin ovat sääntöjen vastaisia. Se on ensimmäinen selkeä merkki valheellisin keinoin kansan harhaanjohtamisesta. Se huolestuttaa.
      Ja vain omien päämääriensä mukaiset henkilöt saavat ko palstan valvontaan.

      Siksi kaikki mielipide palstat jakaa vain allerin hyväksymää propagandaa.
      Omaa propagandaansa on myös se että väittävät tämän olevan avoin kaikille, koska tarkoitushakuisesti hyväksytään ”oikea” ja hylätään väärä propaganda.

      Esim käytännössä.
      Kun rasismi palstalla saa rasismista puhua vain suomalaisia solvaten ja islamia kehuen niin siitä ulkopuoliset lukijat saavat sen käsityksen että ”kaikki ihailee islamia ja suomi on kamala maa” vaikka sheriffit vain poistavat rasistiseta islamista totuuden kertovat mielipiteet. Ja eikä terrorismi olekin yksi suurimmista syistä rasismiin. Siitä ei saa puhua.

      Varsinkin rasismi-palstan sheriffi on selkeästi islam-myönteinen sekä puolueellinen ja poistaa aina ”väärät” mielipiteet.
      Siksi se palsta onkin kuollut. Siellä olen lukenut todellakin hienoja mielipiteitä, aivan älyttömän upeasti kirjoitettuja kannanottoja suomalaisuuden puolesta ja islamin kauheuksista. – Niin vaan tuppaavat katoamaan. Joten miksi kukaan viitsisi enää vaivautua kirjoittamaan omaa mielipidettä, koska se poistetaan kuitenkin.

      Suomalaiset rakastaa suomea eikä tahdo islamia Suomeen, mutta tämä suomi 24 sivusto poistaa sen suuntaiset mielipiteet aina jostain itse keksitystä syystä. Yleensä se mielipide on rasistinen. Yksi sana ja koko ketju lähtee. Kuten muutama viikko sitten sain jälleen huomata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nuorille miehille kasvavat nyt naisten sormet

      Nuorten miesten feminiinisyys lisääntyy myös tässä suhteessa https://yle.fi/a/74-20103869
      Maailman menoa
      279
      3174
    2. Hei, sie, J-mies

      Hali ja pusu 🤭
      Ikävä
      52
      1791
    3. miten kerron?

      niin eli miten kerron sen että tykkään hänestä
      Ihastuminen
      35
      1513
    4. Suden aamukahvi

      Huomenta tähänkin päivään. 🌻😊🌞☕❤️ Today is tomorrow's yesterday 🍁
      Ikävä
      40
      1408
    5. Asumistuen leikkaukset alkavat näkyä

      Tamperelaisia häädetään kodeistaan nyt kiihtyvällä tahdilla. Asunnottomuus lisääntyy. https://www.aamulehti.fi/tampere
      Maailman menoa
      194
      1378
    6. Mies Jos kertoisit jonkun vinkin

      Jonka vain me tiedämme ja tunnistamme, niin tiedän että yhteydenottoni olisi toivottu. Muuten en voi ottaa yhteyttä enää
      Ikävä
      84
      1074
    7. Emännälle eliksiiriä

      Mitä sitä pitäsi emännällä syötteä, että se joskus laskisi housusa muullonni kuin vessassa ja saonassa käyvessä?
      Suomussalmi
      23
      1073
    8. Tyttö kadoksissa

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010641479.html Silmät auki lukijat.
      Maahanmuutto
      8
      1071
    9. Olet kiinnostava

      Haluisin kuulla sinusta kaiken, sinun elämän historiasi. Voisin oikeasti olla vain ystäväkin. Koen, että meillä on jok
      Ikävä
      69
      1011
    10. Kysymys liittyy tunteisiin

      Pelkäätkö sinä minua nainen?
      Ikävä
      59
      975
    Aihe