Onko mun miehellä ADD?

väsynyt...

-aina tavarat hukassa, puhelin, avaimet, vaatteet, työkalut vaikka omilta jäljiltään ovat
-ei jaksa odottaa muita jos on itse valmis, ravintolassa esim. syö itse nopeasti ja on lähdössä pöydästä vaikka mulla tai lapsellani on syöminen vielä kesken. joskus ottaa lapseltamme ruuan nenän edestä pois ja sanoo "olet syönyt jo tarpeeksi" vaikka lapsi haluaisi vielä syödä
-jättää tavaroita lojumaan mihin sattuu, jopa kylässä ollessamme saattaa jättää likaiset kalsarit keittiön tuolille lojumaan mennessään saunaan jne. (noloa!!!!)
-oikestaan yksi pahimmista: EI KUULE/KUUNTELE. varmaan päivittäin käy niin että sanon jonkun asian ja mies vastaa "jaa" tai "ihanko tosi" tms. ja myyöhemmin käy ilmi ettei mies ole kuullut yhtään mitä olen sanonut. joskus ei vastaa mitään jos kysyn joain, saatan joutua kysymään monta kertaa "kuulitko" eikä vieläkään, lopulta pitää joko huutaa tai mennä tökkimään miestä että tajuaa kuunnella
-ei pysty suunnittelemaan asioita huomista päivää pitemmälle, jos edes huomistakaan. elää vaan just tätä hetkeä. minä joudun aina suunnittelemaan kaikki matkat, yöpymiset, aikataulut.
-unohtaa kertoa mulle tärkeitä asioita, siis meitä molempia tai meidän lapsia koskevia asioita, joita mun ois ihan välttämätöntä tietää. usein kuulen niistä liian myöhään ja joltain aivan eri ihmisiltä

Huoh... olen vihjaillut tuosta ADD:stä mutta hänen mielestään hänellä ei mitenkään voi olla ADD koska on "niin väsynyt koko ajan". ja tämähän ei liity asiaan millään tavalla. pyysin häntä tekemään netissä ADD-testin mutta ei voinut edes sen tekemiseen keskittyä hetkeksi. mitä mä teen tuon miehen kanssa?? on tosi vaikea jaksaa tällaista. mä en pysty puhumaan mun miehelle mistään mun mieltä painavista asioista, koska se ei kykene kuuntelemaan.

10

945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap..

      Lisään vielä että hänen veljellään on hiljattain todettu ADD tai ADHD, en muista kumpi.

      • voevoe

        Mitä teen? Lempeän jämäkästi otat puheeksi/luetat kirjeen, jossa ilmoitat ottavasi eron jos hän ei paneudu ongelmiinsa itse. Ja pysyt sanojen takana. Onko hänellä alkoholismitaipumusta?
        Voit tarvittaessa vaikka taluttaa ADHD-liiton suositteleman neurologin vastaanotolle, mutta tilannehan ei korjaannu jos hän itse ei havahdu siihen, että hänellä on ongelmia.


      • ap...
        voevoe kirjoitti:

        Mitä teen? Lempeän jämäkästi otat puheeksi/luetat kirjeen, jossa ilmoitat ottavasi eron jos hän ei paneudu ongelmiinsa itse. Ja pysyt sanojen takana. Onko hänellä alkoholismitaipumusta?
        Voit tarvittaessa vaikka taluttaa ADHD-liiton suositteleman neurologin vastaanotolle, mutta tilannehan ei korjaannu jos hän itse ei havahdu siihen, että hänellä on ongelmia.

        Otinkin asian puheeksi tuossa yks ilta ja sanoi kyllä itsekin huomanneensa, että hänellä on "jonkin sortin keskittymishäiriö": Mutta sanoi myös että ei todellakaan aio mennä mihinkään adhd-testeihin... mutta aikoi jatkossa kiinnittää huomiota enemmän käyttäytymiseensä, kun sanoin että se häiritsee mua ja paljon. saa nähdä muuttuuko yhtään parempaan suuntaan.. toki jos kyseessä oikeasti on sairaus niin eihän siihen varmasti itse voi vaikuttaa. seurailen vielä ja otan asian uudestaan puheeksi jos jatkuu samanlaisena tai pahenee. ja miehellä ei ole alkoholismitaipumusta.


    • addiadlubhi
      • vittuuntunuthessu

        heh, nukkuminen on homojen hommaa. Ite jätän joka toisen yön väliin kokonaan. Niin saa joka toinen yö kunnolla nukuttua ja valvoessa ehtii kunnolla touhuta jos touhuttaa. Ette arvaakaan kuinka projektia voi jättää kesken yhden yön aikana.


    • chilly

      TODELLAKIN TESTEIHIN!
      Kuulosti niiiin tutulta. Allekirjoitan itselläni
      kaikki kuvailemasi oireet ja diagnoosi löytyy.
      Älä kuitenkaan uhkaa erolla,niinkuin joku ehdotti. Adhd:seen ei uhkavaatimukset pure,saat miehesi vaan vastustamaan kovemmin asian selvittämistä. Näytä hanelle vaikka tää viesti ketju. Koita jaksaa!

    • operi

      Moi !
      Osa noista sun miehen tavoista on selvästi ihan silkkoja huonoja käyttäytymistapoja ja kasvatuksen puutetta. Ei ole opetettu olemaan kohtelias ja käyttäytymään kunnolla.Adhd-testeillä ei pitkälle potkita, koska hoitoa ei ole olemassa.
      Entä ovatko nämä tavat tulleet vasta nyt eli etkö huomannut siitä ennen kuin perustitte perheen? On väärin lapsia kohtaan hajottaa perhe ilman painavaa syytä.
      Ja vielä: toki lapsiperheen elämä on kiireistä ja stressaavaa, jossa tällaiset erilaiset tavat elää arkeakorostuvat, ja monessa perheessä on vain niin, että perheen äiti on se promoottori joka hoitaa arjen ja aikataulut. Sanotaankin että niin kauan homma toimii kun äiti jaksaa.
      En lähtisi mihinkään tutkimuksiin, koska ne eivät johda mihinkään.

    • Moikka!
      Kirjoitin samasta "aiheesta" joku aika sitten tonne yleistä mielenterveydestä palstalle.Käy lukemassa.Olisi tosi mahtava vaihtaa ajatuksia kanssasi.

    • Juhani_3

      Testeihin vain. Veljen diagnoosi lisää miehesi mahdollisen ADHD:n todennäköisyyttä. ADHD on vahvasti perinnöllinen oireyhtymä.

    • C_b_r_t_w

      Olen samanlainen kuin miehesi ja minulla on todettu vastikään ADD-tarkkaavaisuushäiriö. Olen kuitenkin nainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3633
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2242
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1959
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1834
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      396
      1268
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1071
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      960
    Aihe