Susista Köyliössä ja muualla

Susien puolustajat sanovat suden kuuluvan Suomen luontoon. Niin kuuluu tietysti mutta ei kylläkään asutuskeskuksiin taikka muutenkaan pihamaiden liepeille. Tällaiset sudet tulisi välittömästi lopettaa ja saada asiassa oma lakinsa. Miksi sudet sitten tulevat asumusten liepeille nykyään, hmm. Mummoni sanoi aikoinaan että kun pedot tulet ihmisten asumusten lähelle on maailmanloppu lähellä. Sitä en tiedä onko näin, mutta poliitikkojemme käyttäytyminen on kuin maailmanlopun edellä. Onko syynä susien näkyvyydestä nykyisin siinä että metsät tuhotaan, ei ole susille enää erämaita.

19

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metsäsuden suojelija

      Susien ylisuojelu alkaa saada sairaita muotoja
      Mielestäni harjoitettu löperö petopolitiikka ja poliisilain 25§ noudattamatta jättäminen alkaa olla uhka ihmisille .
      Päättäjät eivät ole ymmärtäneet miksi osa susista alkaa pyöriä lisääntyvässä määrin lähellä asutusta ja alkaa pitää aluetta omana reviirinään. Heikommat yksilöt saavat reviireistä huonoimmat alueet, eli niiden alueet yhdistyvät ihmisasutuksiin suuremmilta osin kuin vahvempien, todellisten metsäsusien.
      Kyseiset heikommat susiyksilöt ovat saaneet jatkuvasti siedätyshoitoa ihmisistä ja ovat tottuneet ympäristöön sekä muuttuneet taajamasusiksi, joilla ei ole luontonsa puolesta paljonkaan tekemistä aidon metsäsuden kanssa, joista keskusteluissa kuulee puhuttavan. Mielestäni on vain ajan kysymys koska taajamasusi reviiriään puolustaessaan käy ihmisen kimppuun, todennäköisesti lapsen.
      Mikäli tämä päästetään tapahtumaan yleinen mielipide pakottaa tappamaan kaikki sudet Suomesta sukupuuttoon.
      Oikeat metsäsudet voidaan vielä pelastaa kun vielä ei ole tullut Suomessa ihmisuhreja. Metsäsuden pelastaminen tapahtuu siten, että viranomaiset aikaisempaa aktiivisemmin myöntävät kaatolupia todennäköisesti sekarotuisille taajamasusille.
      Poliisilain 25 §, jonka mukaan poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni tai lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Asuinrakennuksen pihapiiri tai sen välitön läheisyys ei kuulu susien luontaiseen elinpiiriin ja tällaisella alueella oleskelevat sudet aiheuttavat pelkoa alueen asukkaissa ja muodostavat vähintään lapsia kohtaan vaaran, jota ei voida pois sulkea. Kauan eläköön metsässä kasvanut ja siellä viihtyvä susi, joka terveen suden tavoin ihmistä kammoaa.

      • von Lagerbom

        "Poliisilain 25 §, jonka mukaan poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni tai lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle"

        Näin on. Kyllä niistä aiheutuu ilmiselvä vaaranpaikka kun ovat ihmisasutuksen piirissä. Haluaisimpa nähdä poliitikon joka jää oleskelemaan suden läheisyyteen, ilman asetta ja lupaa tappaa. Koska poliitikko olisi tuollaisessa tilanteessa varmaan samaa mieltä siitä että tuollainen susi aiheuttaa ilmiselvää vaaraa ainakin lapsille, niin jokainen taajamasusi olisi julistettava lainsuojattomaksi. Paras olisi toimia ennen kuin tulee ihmisuhreja. Kun tappavat kotieläimiäkin niin siitä ei ole pitkä matka enää ihmisen raateluun. Missä on se kuulu suomalainen sisu...


    • tyhmät hesapellet

      Susien suojelijat ovat yleensä helsinkiläisiä viherpeippoja joiden ainoa kokemus villistä eläimestä on heidän päällensä paskova toripulu, tai valokuva jonkun hesapellelehden sivuilla.
      Takavuosina oli oikein juttu helsinkiläisten lapsien tyhmyydestä ja siitä, miten mäntyä ei eroteta koivusta, mutta kaikki japanilaisten piirrettyjen hahmot osataan kyllä luetella ulkoa.

      Niitä samoja kakaroita nyt sitten leikkii parempaa ihmistä kuin ovatkaan ja käyvät vapauttamassa kettuja tarhoilla yms. kun eivät tajua mistään mitään.

      • Maaseudulta

        "Susien puolustajat sanovat suden kuuluvan Suomen luontoon".Ehdottomasti samaa mieltä, ja vielä parimetriä multaa tai mäkikaria päällä, niin sitten ovat oikeassa paikassa. PS muista poistaa panta.


    • kuluttajat loppuu

      Sudet ym. pedot tulevat ihmispihoihin, koska ensimmäisen ja toisen asteen kuluttajat loppuvat EU-Suomen luonnosta. Venäjän viherpiipertäjät päästävät niitä luontoon, ja lisäksi petodirektiivi suojelee niitä. Kuten tällä palstalla on tullut esiin, susi on arvokkaampi kuin ihminen.

      Ruotsissa puolestaan haluttaisiin risteyttää Suomen ja Ruotsin sudet keskenään, mutta kuulemma se ei ole mahdollista laboratorioiden suljetuissa tiloissa, vaan ainoastaan luonnossa. Seurauksena on ollut koiran ja suden risteytyksiä koiranomistajien haluamatta. Nämä risteytykset kulkevat maanteiden vieressä, eivät ainoastaan metsässä.

    • Metsäsuden suojelija

      Harjoitettu järjetön ja hallitsematon suurpetopolitiikka jota nykyisin maassamme harjoitetaan johtaa vääjäämättä kohti raadeltuja ja tapettuja ihmisiä.
      Tässä nähdään jälleen kerran mihin pienen vastuuttoman ryhmän ajattelematon harrastelu on johtanut. Nykyinen tilanne tulee kehittymään suureksi katastrofiksi Suomen metsäsusikannalle.
      Harjoitettu suurpetopolitiikka maksaa meille Suomalaisille n. 10 milj/e vuodessa. Ei ole ihme, että valtio velkaantuu ennennäkemättömällä tavalla, mikäli tämänkaltaisen rahankäytön sallitaan jatkua joka puolella valtion hallinnossa.
      Mielestäni susivahinkojen korvaamiseen tulisi kerätä rahat niiltä luontojärjestöiltä, jotka ovat ajaneet asiat tähän kestämättömään tilanteeseen. Katsotaan mihin vapaaehtoinen kerätty raha riittää vuosittain ja vahinkojen ylitys aikaansaa seuraavan vuoden suudempina kaatolupamäärinä.
      Petoeläinten määrän on oltava paikallisten ihmisten hyväksymällä tasolla! Tämä tarkoittaa sitä, että petoeläinten kannat eivät saa aiheuttaa uhkaavia tilanteita paikallisille ihmisille tai heidän elinkeinoilleen.
      Nyt kaikesta päättää pieni vähemmistö joka päätöksillään terrorisoi maaseudun asukkaita, koska ei tunne paikallisia olosuhteita.
      Naapurimaassamme Ruotsissa suurpeto-ongelmat muodostuivat myöskin erittäin hankalaksi ja kalliiksi yhteiskunnalliseksi ongelmaksi. Järkevänä ja vastuuntunnollisena ihmisenä asioista vastaava ministeri määräsi sata sutta kaadettavaksi. Näin toimivat yhteiskunnalliset realistit, eikä siinä painaneet sikäläisen riistakeskuksen mielipiteet mitenkään.

      • von Lagerbom

        Näin on. Ihan ottamalla aivot käyttöön pitäisi päättäjien ymmärtää, ettei esim karhujen ja susien kuulu tallustella ja saalistaa ihmisten pihapiirissä. Ei mielestäni vaadi kovinkaan erinomaista ymmärryskykyä että tällaisen asian käsittää, jopa poliitikkokin.. Vai eikö ymmärrä?


    • korpuptio

      kyse on siitä ettei poliitikkoa kiinnosta. hän kumartaa siihen suuntaan mistä annetaan kolikoita käteen ja vastaavasti pyllistää sinne mistä ei anneta.

      koska korruptio.

      • von Lagerbom

        Siis mitä ihmeen kolikoita. Olisikin vaan kolikoita joita poliitikot ahnehtivat. Huomasit varmaan Iltalehdestä artikkelin joka koski muistaakseni nelikymppisen ex-poliitikon eläke-etuutta.. Eivätkö poliitikot ja muut suurituloiset voisi omalta osaltaan osallistua taantuman korjaamiseen alentamalla palkkojaan, palkkioitaan. Juuri tuli uutisissa aamulla tutkimustulos jossa kai haastattelujen avulla oli tiedusteltu suostuisivatko tavalliset työntekijät palkkojensa alentamiseen kun sillä keinoin saisivat pitää työpaikkansa. Suuri osa suostui. Suostuisivatko Suomen hyväosaiset, poliitikot, huippujohtajat ym samaan.. Tuskin, mitään merkkejä sellaisesta ei ainakaan ole ollut näkyvissä.


    • Daikke

      Ihan kuin luonnosta vieraantuneet stadin asukkaat täällä "keskustelisivat"

      Susi kuuluu luontoon ja varsinkin maalle. Jos kaupunkiin eksyy, niin poishan se sieltä olisi saateltava turvaan.

      Jos itse pelkäisin sutta, niin varmaan täältä ryteikön juuresta muuttaisin kaupunkiin. Luonto täällä on ollut ennen minua.

    • Metsäsuden suojelija

      Taajamista ja muusta asutuksesta ei saa päästää tulemaan reviirejä yksittäisille susille eikä heikoille laumoille. Taajamissa susi tottuu ihmisiin ja kun ei ilmene syytä väistää ihmistä alkaa näyttäytyä ja lähestyä sekä pitää taajamaa omana reviirinään. Susi suojelee omaa reviiriään kaikin keinoin, niin kuin sen luontaiseen toimintaan kuuluu. Nykyajan vakavimmat dokumentoidut susihyökkäykset tapahtuivat Intiassa, Uttar Pradeshissa vuosina 1996–1997. Niissä kuoli tai vammautui 74 ihmistä, enimmäkseen alle 10-vuotiaita lapsia. Niitä on selitetty muun muassa susien tottumisella ihmisiin. Nyt ollaan tilanteessa, johon löperö petopolitiikka ja asiaton suden ylisuojelu on meidät ajanut. Viranomaisten tehtävää ei myöskään helpota luvallisissa jahdeissa tapahtuvat vahinkokaadot, mutta se ei saa estää aloitettua taajamasusien kaatamista.

    • nam,

      Lainaus Euran sivulta:
      "Oon nähnyt suden pari, kolme kertaa vilahtavan pihanperällä
      tai mettätiellä. Pakoon ne luikkivat kun ihmisen näkevät.
      Hävitettävä ne on.
      Ennen saatiin naapurin äijän kanssa peura pihasta pakkaseen.
      Sai siittä mukulakkin vähän paistia jouluks.Sudet on ajanu
      peurat kauvemmaksi. Nyt täytys liittyä johonkin mettästysporukkaan
      että sais peuranpaistia."

    • Metsäsuden suojelija

      Ylisuojelulla on aiheutettu se pahin, minkä susikanta voi kohdata!

      Poliisien ja viranomaisten keskinäinen vitkuttelu, viivyttely ja vastuun väistely häirikkösusien asiassa on saanut aikaan runsaasti suden salametsästystä. Maailmassa ei ole yhtään toista maata kuin Suomi , jossa sudet saavat liikkua ihmisasutuksen pihoilla. Suurin vahinko on tapahtunut siinä, että salametsästys ei ole kohdistunut kotien ja taajamien läheisyydessä viihtyviin onnettomiin susilta vaikuttaviin olentoihin, joista monet jo ovat suden ja koiran sekasikiöitä. Nämä rodullisesti pilatut sudet eivät kelpaa aitoihin metsäsusilaumoihin ja pärjäävät vain taajamien läheisyydessä olevan pienriistan avulla. Salametsästys on suoritettu metsissä ja korvissa, jossa todellinen metsäsusi asustaa ja hankkii ravintonsa luonnosta. Nyt jäljelle jäänyt susikanta on suurelta osin geneettisesti koirilla pilattua koirasutta. Nyt viimeistään on aika puuttua kovalla kädellä myös häirikkösusiongelmaan, jotta ei pilattaisi ihan koko susikantaa.

    • SUURPETOKANTA

      Kansalaisaloite suurpetokannasta löytyy:

      www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/63

      Kannattamalla aloitetta voi todella vaikuttaa asiaan.

    • SUURPETOKANTA
    • Metsäsuden suojelija

      Laki, joka ei huomio ihmisen turvallisuutta ei ansaitse noudattamista!
      Laki joka ei ota ollenkaan huomioon ihmisiä ei myöskään ansaitse noudattamista. Kyllä ihmisen henki, vaikka lapsenkin on suden henkeä tärkeämpi.
      Salametsästys on seurausta huonosti hoidetusta susien suojelusta. Kaatolupia ei myönnetä vahinkoa tekeville susille ja maaseudun ihmisiä ei kuunnella. Lapset ei voi enää ulkoillailman tiukkaa valvontaa, koiria ei voi pitää irti, lehmät syödään pelloilta, monet ihmiset ei uskalla marjastaa/sienestää. Ihmisten ja kotieläinten turvallisuus on jatkuvasti vaakalaudalla. Se että sudet tekee maalla asuvien elämästä helvettiä aiheuttaa myös sen että paikalliset ratkaisevat asian itse. Mikäli susikantaa halutaan suuremmaksi ja ihmisten susivihaa pienemmäksi niin kaikki häirikkösudet tulee poistaa ilman kiintiöitä. Kuni susi oppii tappamaan koiria niin se opettaa sen myös jälkeläisilleen. Kun susi kesyyntyy niin se opettaa sen jälkeläisilleen .
      Susi kuuluu erämaihin ei asutuskeskuksiin. Kaikki sudet jotka tulevat pihoihin ja puistoihin PITÄÄ SAADA ampua. Susi nappasi koiran asukkaan silmien edestä noin 40 metrin päästä. Mitä olisi tapahtunut jos pihassa olisi ollut pikkulapsia?
      Eipä ole kyllä yllätyskään, ettei millään virkamiespäätöksillä saada susikantaa ihmisten takapihoilla kasvatettua. Kyllä ihminen suojelee itseään, läheisiään ja lemmikkejään viimeiseen asti.

      • von Lagerbom

        Olet täysin oikeassa-


    • ihailija 1

      voimia susien salakaatajille. ps.teette hyvää työtä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      134
      10022
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2914
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      183
      2715
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      17
      1570
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      17
      1530
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1528
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe