Mihin perustuu Raamatun väite: " Heidän matonsa eivät kuole..

vahvoja matoja

eikä tuli sammu"!!

Kertokaapas Raamatun salaisuuden tuntijat, että miksi madot mukamas eivät tulessa kuole??

Johon nyt on merkillistä.. ihminen jossa on matoja, kuolee, mutta heidän matonsa ei!!

Kertokaapa joutuiseen tietonne, mitä rotua nämä madot ovat.?

Tulihan on niin kuumaa että " alkuaineetkin kuumuudesta sulavat ja palavat" Jep..Benkku

16

1085

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jep, jep

      Sehän on vertaus. Mato tarkoittaa syntiä joka on juurtunut ihmiseen niin tiukasti ettei se kuoile. Synti ei ole mitään aineellista, vaan se on pahuudenhenki ihmisessä joka sotii Jumalaa vastaan.

      • kehiin uutta

        Jos mato on syntiä, niin mitä tuli sitten on?

        " heidän matonsa eivät kuole , eikä tuli sammu"
        Tästä pisteitä 2.. yleisö saa äänestää jatkoon!.. tulkintasi ei ollut oikea! t. B


    • Hei !


      Kyse on Jeesuksen vertauksesta Gehennasta jota Jeesus vertasi jumalattomien hävityksessä.

      Gehenna oli kaatopaikka Jerusalemin itäpuolella 15 km keskustasta. Siellä poltettiin kaupungin ongelmajäte kuten myös itsestään kuolleet eläimet että myös rikollisten ruumiit.
      Siksi se oli otollinen tapa verrata jumattomien hävitystä niin että rahvas ymmärtäisi. Sen ajan akateeminenkin tapa oli opettaa vertauksin. Akatemia oli ollut jo 500 vuotta. Sokrates, Aristole, Platon filosofit opettivat hekin vertauksin joo 500 vuotta ennen Jeesusta. Vertaukset olivat siis yliopistojen tapa opettaa.

      Gehennassa madot eivät kuolleet eikä tuli sammunut koskaan, aina mato eli jossakin nurkassa ja tulikin kyti jossakin ja taas tuotiin lisää poltettavaa.
      Aioon, aioonios/ aikakausi jolloin Jerusalemin Gehennakin oli toiminnassa oli niin somasti sattunut että tui aina paloi noin ja matokin jokunen eli jossakin nurkassa Gehennan aikakautena.

      Aivan samalla tavalla aikakautena Ilm 20 tulijärvessä tuli ei sammu eikä matokaan vertauskuvallisesti kuole kunnes tuo aikakausi on ohi eli jumattomat kaikki kanttuvei lopullisesti.

      Uudessa maassa ei sitten menneitä muistella omaisiakaan, eikä itku silmään tule. Jes 65:17, Ilm 21:4.

      Matojen elämään on kuitenkin olemassa aikakausi, tulellekin.
      Aioonios, aioon, kreikkaa merkitsee aikaa jonka asia tai esine on voimassa, tai jokin olevainen elää. Meidän kielessämme on sattunut niin hankalasti ettei
      sanalle ole suomenkielistä versiota, vaan yhden jakeen selittämisessä menisi raamatustakin kokonainen sivu.
      Tulijärvi/ gehenna onsiis aikakausi.

      Raamattu pitää ottaa kirjaimellisesti, mutta se pitää käsittää oikein.
      Alkukieli, asiayhteys ja mitä koko kirja jostakin asiasta sanoo on huomioitava ja usein myös sen ajan tapakultuuri, sosioekologinen- ekonimonen -lifestyle ja laillinen ympäristö huomioitava että ymmärretään oikein. Monissa kielissä yksi sana voi merkitä tusinaa erilaista asiaa riippuen asiayhteydestä missä sana esiintyy.

      yst. t.- jari

      • Hyvä Jari

        Aivan oikein, aina oli madoilla syötävää ja tulella poltettavaa. Niin se on. Tämä oli sanonta, jona jokainen kuulija ymmärsi, joten Jeesuksen kertomuksien ymmärtäminen oli aikalaisille helppoa, koska hän otti esimerkit ihmisten elämästä.
        Lyhyestä virsi kaunis!


    • Luovutatko?

      Jarlau.. Ei mennyt oikein.. sillä heidän matonsa kuolee tulijärvessä ja tuli sammuu siellä, eli et osannutkaan selvittää miksi heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu??

      Pyydätkö jo B:ltä apua?

    • pena vaan

      Jarlau.. Jos madot eivät kuolisi, kun tämä maa opetuksesi mukaan palaa, Herran päivänä, niin kuinka hän luo uuden taivaan ja uuden maan, jossa vanhurskaitten on tarkoitus elää, jos tuli ei kerran sammu??

      Eivät vanhurskaat sentään tulessa asu, ja tuleen rakenna, ja tuleen synnytä lapsiaan??

      Vai? t. benkku

      Miksi sitten on kirjoitettu: " Heidän matonsa eivät kuole, eikä tuli sammu"?
      Siis tulijärvessä!!??

    • se madoista

      Oikea tulkinta on, että: madot eivät kuole, koska niitä on uudessa maassakin, jossa perustetaan puutarhoja, ja viinitarhoja..ja jossa he itse syövät kättensä " hedelmät"

      Madot eivät ole jumalattomia, joita uudessa maassa ei enää ole,..mutta matojapa on.
      Samoin tuli ei ole sammuva, koska uudessa maassakin on tulentekovälineitä, ja voidaan paistaa ja keittää tulella ruokamme.

      " Mutta jumalattomat tulevat tuhkaksi meidän jalkapohjiemme alle" Malakia....Mutta madotpa eivät tule, sillä kun käännät maata lapiolla uudessa maassa, niin siellä on matoja, ,, ja voit ehkä löytää jumalattomien tuhkaa, mutta jumalattomia et sieltä löydä.. sillä kaikki entinen on mennyt.

      Mutta entinen, ei koske matoja... sillä Jumala luo uudet madot, sillä kun maa poltetaan, niin madot todella kuolevat! terv. benkku..Joko nyt Jari käsitit?

    • Anonyymi

      kuolemanjälkeisessä eli yliluonnollisessa maailmassa on kuules kaikki toisin kuin täällä, kaikki on mahdollista iankaikkuduudessa, henkien maailmassa.

    • missä 'mato ei kuole eikä tuli sammu. Mark.9:44
      Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet. Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu. Jes 66:24

      Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun.Dan.12:2, onko sun paikasi heidän joukossa ikuisessa häpeässä.

    • Anonyymi

      Kun tuntee Vanhan testamentin historiaa ja kulttuureita, niin ei jää tämäkään kohta epäselväksi.

      Jesajan aikoihin ja sen ajan jälkeen rabbit polttivat epäpuhtaita ruumiita jättäen niiden jäänteet matojen ruoaksi. Polttamispaikka oli käytössä vuosisatoja niin, ettei tuli käytännössä koskaan sammunut. Aina oli pieni liekki jossakin, koska koko ajan alueelle tuotiin lisää poltettavaa. Madoilla riitti syötävää eikä matopopulaatio kuollut vaan voi hyvin ja lisääntyi vuosisatojen ajan. Jakeet eivät väitä, että madot olisivat kestäneet tulta. Poltetut ruumiit vietiin matojen ruoaksi tulesta pois.

    • Anonyymi

      Laitettaan ihminen heti kuollessaan vahvaan tiiviiseen muovipussiin ja annetaan sen olla lämpimässä vaikkapa kuukauden verran suljetussa autossa auringonpaisteessa lämpimässä, niin siellä pussin sisällä on tuhansia ja tuhansia matoja. Madot eivät ole tulleen pussin ulkopuolelta.
      Miten selitätte tämän?

    • Anonyymi

      1Kor.3:11-17 Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus. Mutta jos joku rakentaa tälle perustukselle, rakensipa kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista, niin kukin teko on tuleva näkyviin; sillä sen on saatava ilmi se päivä, joka tulessa ilmestyy, ja tuli on koetteleva, minkälainen kukin teko on. Jos jonkun tekemä rakennus kestää, on hän saava palkan; mutta jos jonkun tekemä palaa, joutuu hän vahinkoon; mutta hän itse on pelastuva, kuitenkin ikäänkuin tulen läpi. Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? Jos joku turmelee Jumalan pemppelin, on Jumala turmeleva hänet; Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette. Ilm.20:12-13

    • Anonyymi

      Tuollainen tila ei välttämättä ole Jumalan tekemä, vaan ainoastaan sallima.
      Pitää olla varovainen sillä monet tahot korkeat kykenevät saamaan aikaan helvetin. Esim. Saatana sekä Jumalan pojat. Ehkä jopa eräät terroristivaltakunnat johtajineen ja tiedemiehineen.
      Vaikka tässä puhutaan ihmisistä ja ihmisten valtakuntaa tarkoitetaan niin tosiasiassa ne ovat henkilöitä, jotka tekeytyvät ihmisiksi, vaikka eivät sitä ole. Eräänlaisia ihmisten sijaisia siis. Ihmiset tuskin palvovat ja kumartavat mitään paholaista, joka leikkii Jumalaa. Raamattu sanookin, että Ihmiset tehdään harvinaisiksi kuin Ofiirin kulta. Tuo Ofiirin kulta on mammuttien ja dinosaurusten luita ja syöksyhampaita joten ihmisiä löytyy enää luurankoina tuolloin.

      Jumala ei ole ainoa joka kykenee helvetin luomaan. Myös saatana, Jumalan pojat ja isojen terroristivaltakuntien tiedemiehet siihen tuolloin kykenevät. Siksi on hyvä olla varovainen ja tarkka siitä mihin joukkoon kuuluu. Jumalan puolelta voi selvitä hengissä vain ne jotka roikkuvat kiinni Jumalassaan. Sen verran paljon pahaa on Jumalan puolen porukka tehnyt että kaikki uhrit syövät heidät elävältä jos käsiinsä saavat.

    • Anonyymi

      Ap.t.12:21-23 Niin Herodes määrättynä päivänä pukeutui kuninkaalliseen pukuun, istui istuimelleen ja piti heille puheen; siihen kansa huusi: Jumalan ääni, eikä ihmisen! Mutta heti löi häntä Herran enkeli, sentähden ettei hän antanut kunniaa Jumalalle; ja madot söivät hänet, ja hän heitti henkensä.

    • Anonyymi

      > Kertokaapas Raamatun salaisuuden tuntijat, että miksi madot mukamas eivät tulessa kuole??

      Riippuu mitä madolla tarkoitetaan. Tässä tapauksessa ajattelen sen tarkoittavan niitä tulen liekkejä, jotka kalvaa niitä ihmisiä.

    • Anonyymi

      Helvetissä kukin saa ruumiin paholaisen, käärmeen muotoisen, kuolemattoman matoruumiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      97
      1832
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1400
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1307
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1226
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1114
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      903
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      888
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      410
      882
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      842
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      134
      806
    Aihe