Lissabon/Madeira ja TAP 01/13 apuja,vinkkejä??

SydänJäiMadeiralle

Hei!

Olen seuraillut tätä palstaa jo jonkin aikaa, ja kaipaisin kokeneilta apuja ja neuvoja. Olemme perheeni kanssa lähdössä Madeiralle tammikuussa (ihanaa, viimeksi olin Madeiralla -06 tammikuussa, mieheni ja lapseni lähtevät nyt ensimmäistä kertaa).

Ensimmäistä kertaa koko elämäni aikana reittilennolla, ja ajattelin että täällä varmaan on tapilla matkustaneita. Meillä siis välilasku Lissabonissa kuten tapin ohjelmaan kuuluu.

- Pitääkö laukut itse hakea Lissabonissa hihnalta ja viedä Madeiran koneeseen vai meneekö ne suoraan? Ja toinen kysymys tapista, miten ihmeessä lentokoneaterian voi vaihtaa jos ei "normi"ateria sovi. en löytänyt mistään tietoa vaikka kirjauduin sivuille....no, tästä täytynee ottaa heihin yhteyttä. Niin ja onko tuo ateria myös lissabon-funchal välille?

Olen löytänyt ristiriitaista tietoa siitä, onko tapin asiakkailla jokin ilmainen kuljetus kentältä keskustaan. Mikähän on tuorein tieto?

Sitten vielä hotellikyselyitä....Onko kukaan ollut sirius-hotellissa, dorisol buganviliassa tai dorisolin vuoristohotellissa n.12km funchalista keskimaahan päin?

Odotan niin innolla lomaa:) Tässä tuli aika paljon kyselyitä, lisääkin saa kertoilla.

24

762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • madeirankävijä

      Matkalaukkua ei tarvitse hakea Lissabonissa vaan se menee suoraan madriran koneeseen. Edellyttäen, että lennot ovat varattu samalla kertaa. Tuohon ruokailuun en osaa ottaa kantaa. Luultavasti tap:n sivuilla varmasti löytyy ohjeita tähän. Funchlin lennolla tarjoillaan pieni snack-tyyppinen välipala.

      • madeirankävijä

        Ilmaista lentokenttäkuljetusta ei ole lentoyhtiön puolelta.


    • Se Lissabon - Funchal lento on niin lyhyt, että monesti lentoemännät antavat ennen koneeseen menoa pienen eväslaukun, jossa on minijugurtti, joku juoma ja leivän tapainen. Jos pystytte, tilatkaa taksi (tai kaksi, jos teitä on paljon) valmiiksi lentoasemalle. Silloin hinnaksi saa yleensä sovittua 25e/taksi. Muuten voi maksaa 35-45 e. Joskus, jos koneen vaihto Lissabonista on tiukilla, koneen viereen tulee pikkubussi, joka vie suoraan kotimaan terminaaliin (Funchaliin meneville).

      • Tarkennus

        Nykyisin Funchalin koneet lähtevät kansainvälisten koneiden terminaalista. Tämä vaihdos otettiin käyttöön viime keväänä. Terminaalia ei siis tarvitse vaihtaa.


      • eka kerta tapilla
        Tarkennus kirjoitti:

        Nykyisin Funchalin koneet lähtevät kansainvälisten koneiden terminaalista. Tämä vaihdos otettiin käyttöön viime keväänä. Terminaalia ei siis tarvitse vaihtaa.

        entä takaisin tulo Funchalista


      • Tarkennus kirjoitti:

        Nykyisin Funchalin koneet lähtevät kansainvälisten koneiden terminaalista. Tämä vaihdos otettiin käyttöön viime keväänä. Terminaalia ei siis tarvitse vaihtaa.

        Hyvä tietää. Seuraavan reissun toivossa eletään. Peruuntuneen tilalle.


      • että silleen
        eka kerta tapilla kirjoitti:

        entä takaisin tulo Funchalista

        Sama juttu, kaikki Funchalin lennot, menot ja paluut, on siirretty kansainväliselle puolelle.


    • madman

      Kun lennot on ostettu samalla kertaa,niin ruumassa kulkevat tavarat menevät loppuun saakka.Eivät siis ilmesty hihnalle Lissabonissa vaikka kuinka odottelisi.

      Pieni ateria kuuluu tuohon pitenpään lentoon ja lyhenpään joku pieni välipala lasillinen mehua tai viiniä.

      Aterian vaihtaminen hoitunee täältä:
      http://www.flytap.com/Suomi/fi/Homepage?RMEscandinaviaDez12&gclid=COjey-uK8rMCFUbKtAodnjoAHA

      Muutama vuosi sitten oli lentokenttäbussin yrittällä tarjous TAP-lennoilla tuleville,ilmainen kuljetus kaupunkiin.

      Siitä on jo aikaa.
      Jos tarvetta on,niin laitan tuon bussin aikataulut näkyviin.

      Koska teitä on useita,niin taksi on hyvä ja helppo valinta kentältä hotelliin,myös toisinpäin.
      Sen voi varata ennen matkaa etukäteen esim.

      http://www.anam.pt/taxis-madeira-en-US

      • Juuri ollut

        Dorisol Bugainvilia on kiva hotelli, aamupala kuului hintaan, ostoskeskus lähellä.
        Hotellin bussilla pääsee ilmaiseksi kaupunkiin tiettyinä kellonaikoina, mutta kävellenkin
        kiva reitti. Hotellissa on poreallas, lämmin alla, sauna ja ulkoallas, siistit huoneet.
        Halutessaan voi vaikka tilata iltaruoan huoneeseen, buffet illallis mahdollisuus, ystävällinen
        vastaanotto henkilökunta, netin käyttömahdollisuus kirjastossa jne.


      • Tuolla varauksella saa normitaksin ja normihinnan. Jos tietää jonkun taksikuskin puh.numeron, saa yleensä paljon halvemalla tilaamalla etukäteen. En tiedä, saako tuosta linkistä tilaamalla.


      • TARKENNUS

        Olen pahoillani,ylempi linkki olikin varsin "epäsuora" linkki.
        Siitä näkyy hyvin mm. lentokoneiden tulot ja lähdöt.

        Tässä alla linkkejä taxikuljetuksiin/-varauksiin .
        madman

        Linkki Googleen: madeira taxi airport

        Tai ihan suoraan :

        https://www.google.fi/#hl=fi&tbo=d&sclient=psy-ab&q=madeira taxi airport &oq=madeira taxi airport &gs_l=hp.12..0i19j0i30i19j0i8i30i19l2.0.0.1.2803.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0.ckjrth..0.0...1.ppv-691NTbo&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=6c08b8202f8beaa8&bpcl=38897761&biw=1535&bih=810


      • Öisin ja sunnuntaina voi maksaa 20% enemmän.


    • Madeirankävijä

      Lentokenttäkuljetus ei enää kuulu TAP.n palveluun. Lentokenttäbussi (aerobus) maksoi viime elokuussa 5€ suunta ja 7,50€ edestakaisin. Aikataulut löytyy täältä http://www.anam.pt/aero-bus-madeira-en-US
      toivottavasi linkki toimii.

    • Toimii linkki. Tuosta aikataulusta huomaa, että busseja menee tosi vähän ja ei esim. lähellä keskiyötä. Kahdelle hengelle 10e, kun kuitenkin kaupungissa joutuu kävelemään/ottamaan taksin lisäksi. Siksi suosittelen itse taksia.

      • Säästön järkevyys

        Aika kenkkua raahata matkalaukkua bussiin ja sen jälkeen jostain pysäkiltä retuuttaa sitä kivetyllä pinnalla. Eli suosittelen myös taksia.


    • Tai pahimmoillaan mäkeä ylös hotellille, kun taksi vie hotellin pihaan. Ja suurimmassa osassa tapauksia oven eteen. Pestana Miramariin yöllä mennessä pitää muistaa ajattaa taksi Pestana Villagen ovelle, muuten joutuu kävelemään tosi pitkästi.

    • vanha matkailija

      jos sinulla on samalla lipulla hel-lis ja lis-fung, laukut menevät suoraan, lentokenttäkuljetus ei kuulu hintaan, taksit ja bussi kulkee kentältä hotellialueelle, aikataulut ulkona. kannattaa varata erikoisruoat itse mukaan, tappi vähän sellainen joukkojen kuljetus yhtiö, ruoka kyllä kuuluu mutta taso vaihtelee paljon, lis-fung. välillä voi tulla sämpylä tai sitten pussi pähkinöitä, ei voi tietää! itse olin syyskuussa 2 viikkoo, samoin viime vuonna, maaliskuun lopussa taas lähdössä pariksi viikoksi 80v. isäni kanssa!! saa nähdä kuinka äijän käy! madeira on ihana paikka, ruoka ja viini parasta, vanhassa kaupungissa parhaat ruokapaikat ja paras palvelu t: eläkepäivät madeiralla???

    • erikoisruokavalio

      Keväällä lensin tap:lla hel-lis-hel, ainakin silloin erikoisruokavalion sai vain ottamalla heihin suoraan yhteyden puhelimella tai s-postilla tai käymällä tapin toimistossa. Tosi tylsää, kun erikoisruokavaliota ei voi ilmoittaa varausta tehdessä.
      Ihanaa matkaa eniveis!

    • arcoiris2

      hotelli riippuu tarpeista jos tykkää asua hotellialueella niin sitten dorisolliin, sirius on pikku pikku pikku hotelli keskustassa ihan ok jos ei vaadi majoitukselta mahdottomia ei varmaan ole kalliskaan...kaukana oleva 12 km on kaukana kun mennään vuorenkuvetta ylöspäin on hankala, siellä ei ole mitään ja joutuu aina tulemaan alas asioille...auto kannattaa silloin vuokrata ja jos vuokraatte niin älkää ottako pienikoneista joka saattaa levitä käsiin ja huopnossa lykyssä te maksatte sen konerempan, maksatte myös jos poltatte jarrut piloille vuoristossa eli lukekaa tosi tarkkaan vastuut ja omavastuut vaihtelevat todella rankasti eri toimijoilla...kivaa reissua. kyllä ne teille helsingistä lähtiessä sanoo onko matkatavarat selvitetty Funchaliin asti ja jos ei sano niin kysykää.toivotasan ettei se TAP yksityistäminen ei aiheuta takkuilua, ovat lakkoilleet siellä kovasti ja marssineet ulos jne

    • madeiralletaas

      Ihan mielenkiinnosta, jos olette varanneet hotellin ajoissa ja lennot myöhemmin tai vaikkapa molemmat samaan aikaan mutta ei agentuurilta(esim. Aurinkomatkat tms), niin paljon olette maksaneet menopaluusta HEl.FUNCHAL? Ja vaihteleeko hinnat sesonkien mukaan? Olemme nimittäin varaamassa matkaa ja ajattelin että miten kauan viitsin odottaa lentojen varausta ennen matkaa ja millä hinnalla kannattaa lennot napata jos saa ilman että selvästi halvempia vielä tulee vastaan (poislukien vihonviimeset äkkilähtölennot viikkoa ennen matkaa).

      • Vaihtoehdot

        Reittilennoissa mahdollisimman aikaisin tai sitten ko. firmojen tarjoussesonkina.
        Lomalennoilla taitaa mennä aika pitkälle listahinnalla ja vasta viime tipassa laskee pelkän lennon hinta.


      • Ute Len
        Vaihtoehdot kirjoitti:

        Reittilennoissa mahdollisimman aikaisin tai sitten ko. firmojen tarjoussesonkina.
        Lomalennoilla taitaa mennä aika pitkälle listahinnalla ja vasta viime tipassa laskee pelkän lennon hinta.

        No paljonko saa maksaa tammi-helmikuussa kahdelle henkilölle neljän viikon reissu, johon kuuluu lennot, kenttäkuljetukset, sapuskat lennoilla ja kolmen tähden hotelli aamiaisella? Onko 2.5 tonnia liikaa?


      • Laske sieltä
        Ute Len kirjoitti:

        No paljonko saa maksaa tammi-helmikuussa kahdelle henkilölle neljän viikon reissu, johon kuuluu lennot, kenttäkuljetukset, sapuskat lennoilla ja kolmen tähden hotelli aamiaisella? Onko 2.5 tonnia liikaa?

        En tiedä paljonko "saa" mutta eikös se pyynti selviä netinhinnastoista...
        Helmikuun lopulla ei todennäköisesti ole halpoja lentoja, koska on "hiihtoloma" aika.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe