X-Trail lukot

vaihdankopois

Taas pakkasten tullen alkoi X-Trail -04:sen lukot temppuilemaan.
Kaukosäätimella avaten ovet avautuvat ja sitten ei enää mene takaisin lukkoon kuin ovea kiinni painaen ja kaukosäätimellä lukiten. Ja sen jälkeen ei sitten avaudukaan. Lukko menee johonkin perätilaan ettei aukea edes sisältä kahvasta ja kaukosäätimellä yrittäen lukosta kuuluu vaan jurahdus.
Ja tämä tapahtuu päivästä riippuen milloin millekin ovelle. Auton lämmettyä tarpeeksi tilanne purkautuu ja lukot toimii taas normaalista.

Onko muilla ollut vastaavia ongelmia ? Jos, niin miten on saatu korjattua ?
Joku kosteusongelmahan tuo tuntuisi olevan ?
Merkkihuolto kertoo ettei vastaavaa ole tullut koskaan vastaan, eli vakiovastaus.

10

3988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lukotjäässä

      Niinpä niin....ei koskaan vastaavaa. Kysehän on siitä, että liikkuvien metallipalojen väliin kertyy pakastuessa jäätä, joka on tässä tapauksessa jonkinlaisen "höyrystymisen" tulosta. Vika tulee esille vain pikkupakkasella.

      Ota hiustenkuivattaja ja puhalla jokaiseen lukkoon lämmintä ilmaa muutama minuutti, niin että kosteus on varmasti haihtunut. Anna jäähtyä hetki ja laita ASEÖLJYÄ. Tämä on varmasti toimiva tuote ko. ongelmaasi. Tämä käsittely on syytä tehdä joka syksy ennen talven tuloa.
      Ps. Primerassa ennätyksenä 3 lukkoa jäässä yhtäaikaa.

    • muuten ok peli

      Ei auta föönit,eikä aseöljyt, tein nuo rituaalit jo vuosi sitten... minulla alkoi taas myös tuo ongelma ( -05 ), jos pitää sisälämppärin päällä, kaikki ok, mutta kun auto seisoo pakkasessa yön yli, ilman lämppäriä ongelmat alkaa. Välillä aukeaa muut ovet paitsi kuskin, tai apumiehen ja kaikkein pahinta, kun kuskin ovi aukeaa se ei aina edes pysy kiinni, ennenkuin auto lämpenee, ei ole mukava kurvailla ja samalla pitää ovenkahvasta kiinni, ettei ovi lennä huitsiin... luulisi jollakin olevan keino tähän ongelmaan, koska luulisin suurimmalla osalla olevan sama juttu. Kyselin Nissanin huollosta viime talvena ratkaisua, hekin vaan sanoivat, että täytyy kuivattaa ja voidella, muttakun ei auta!!!

    • Xtrail03

      Samoja ongelmia lukkojen kanssa eli ensi oli apukuskin ovi lukossa, mutta tänään sitten kaikki muut paitsi kuskinovi. Ovet aukeaa kuitenkin sisäpuolelta lukkovivusta. Tuntuu kuin keskuslukon toinen painallus ei toimisi, mutta sisällä kuulee kuitenkin releen napsahtavan. Tämähän on kuin Opel tai Volkkari. Osaako joku sanoa minne öljyä kannattaa lukkoon uittaa eli missä sitä jäätä on?

    • Yleensä

      varsinaisen lukkosylinterin jäätyminen ei aiheuta muuta kun ettei avain toimi.
      Kun katsoo lukkoa oven ollessa auki. Lukossa on u-mallinen salpa joka lukitsee korissa olevan vastakappaleen. Jos tämä jäätyy tai siihen liittyvä vivusto. Ovi ei aukea. Ja vaikka aukeaisi niin kiinni lyödessä ei lukkiudu vaan päästää vastakappaleen karkuun ja ovi ei pysy kiinni. Itse lukkosylinterin voitelu millään aseöljyllä tai vast. ei poista ongelmaa. Salvan toiminnan voi helposti kokeilla vaikka vuuvarilla halk. 5-8 mm. Demonstroidessa ruuvarilla vastakappaletta näkee hyvin mikä siellä liikkuu tai ei.
      Oven aukiollessa näkyvät osat voi pestä liuottimella tai spray voiteluaineella ja puhaltaa paineilmalla kuiviksi. Sitten vaan CRC tai WD40 ja puhaltaa paineilmalla että se leviää.
      Tuntuu ettei valmistajien hyvää tarkoittava vaseliinisray ole oikein sopivaa tähän ongelmaan. Kerää vain pölyä, se kosteutta ja pakkasella ongelmat alkavat. Jos näkyvien lukon osien putsaaminen ei onnistu, eikä käytössä ole lämmintä tallia. Kannattaa sisäverhoilun irroittaminen jättää kesään. (Tiedän että vit****aa.) Pakkasella seurauksena ei ole kun läjä rikkonaisia verhoilunkiinnikkeitä ja verhoilunkappaleita.
      Tämä ettei lukko aukea kun sisältä johtuu liki samasta syystä muutei ole korjattavissa kun verhoilun irroituksella. Paras tulos tulisi koko lukon irroituksella ja puhdistuksella jos siihen vaan löytyy työkalut ja taito.
      Väittäisin ettei merkkihuoltokaan ensisijaisesti lähde irroittamaan koko lukoa. Siinä on kuitenkin oma näpräyksensä.
      LUKON VASTAKAPPALETTA KORISSA EI SAA IRROITTAA. Sillä säädetään oven sivu ja pystysuuntainen asema. Ja jos ei ole varma tekemisistään niin lopputulos voi olla aika hassu.

    • Xtrail03

      Jep, kokeilin tuota keinoa ja ainakin nyt lukot toimii. Puhaltelin lämpöpuhaltimella koko lukon ympäristön lämpimäksi ja pyyhin liuottimella kaiken näkyvän lian pois. Öljy meneekin ihan hienosti paine-ilmalla lukon ympäri. Aika hieno keksintö.

    • 69kk

      sama perkeleen riesa omassa x-trailissa -05. ihan bingoo talvikelillä.

      • Nippon

        Melkoinen sekunda lintta kaukaa idästä!


    • Anonyymi

      Ei auta mikään, jumissa on

    • Anonyymi

      Qashqaissa sama ovilukko-ongelma.

    • Anonyymi

      Minulla on ollut tuo ongelma nyt parisen viikkoa. Kyllä on ärsyttävää. Olen 80-vuotias ja ylipainoinen. Kulkettajan ovi on hankalin. Joudun menemään apukuskin ovestavsisään,silloin, kun se toimii. Sitten siirryn vsikeuksien kautta kuskin penkille ja saan moottorin käyntiin. Eilen kuskin ovi aukesi sisältä, mutta ei sittten mennyt lukkoon. Tämä auto ei ole talviauto. Kaukosäätimestä kuuluu ääni, jonka pitäisi avata lukot, mutta välillä ei yksikään ovi kuitenkaan aukea. Syytä en tiedä,eikä tunnu tietävän kukaan muukaan. Arvailuja on kyllä. Kosteus, lukkojen metalliosat jäätyvät, jne. Tulisi nyt pian lämmin sää, ettei tarvitsisi kärsiä. Saahan tässä jumppaa kuitenkin, kun kuskin paikalle pääsy ja sieltä pois tapahtuu apukuskin oven kautta.
      Hyvää kevään odotusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe