APUA nolla euroa

Peli menetetty?

Valtioneuvosto teki pakkoliitoksia edistävän ratkaisun alueelle päättäen tänään 29.11.2012 seuraavasti
Harkinnavaraista hakivat seuraavat kunnat läheltämme
Haapajärvi 1, 5 milj / sai NOLLA euroa
Resijärvi 1,6 milj / sai NOLLA euroa
Kärsämäki 1,3 milj / sai NOLLA euroa
Nivala 2,5 milj / sai NOLLA euroa
Ylivieska 1,5 milj / sai NOLLA euroa
Haapavesi 1,5 milj / sai NOLLA euroa

25

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nuin se näky menneen.

    • saantimies

      Eli Pyhäjärvi oli ainoa joka sai sen mitä pyysi!

    • pyytämättä

      Pyhäjärvi ei hakenut euroakaan, saantimies.

      • saantimies

        kato ku et tajunnut. Siis sai just mitä haki!!!!


    • Amen.

      Kun saamme, voimme olla itsenäisiä, teemme yhteistyötä joka suuntaan, myös Taivaan Isän kanssa.

    • katse tulevaan

      Lisää kylmää kyytiä on tulossa.
      Hallituksentavoite on liittää nämä kunnat lisättynä Siikalatvalla, Pyhännällä ja Pyhäjärvellä.
      Pieniä nämä avustukset kuitenkin on. Haapajärven avustus olisi ollut parisataa henkilöä kohden.

    • Amen.

      Olet oikeassa, pelottavan oikeassa. Pölvästi on hän, joka ei asiaa tunnusta.

      • katse tulevaan

        Minun mielestä olisi hyvä, jos Pyhäjärvi voisi edes jossain määrin pysyä itsenäisenä.
        Yksin se ei kuitenkaan pärjää, silloin Selänne on ainoa vaihtoehto.
        Terveystoimi vie leijonanosan veromarkoista, että ei sitä itsenäisyydeksi voi Selänteessä puhua, mutta jos nuo kaikki kunnat, mitä hallitus on suunnitellut, liitetään yhteen, silloin Pyhäjärven painoarvo on vähäinen
        Täällä käytävän mutapainin sijaan, kannattaisi enemmän katsoa todellisia uhkia, ja olisiko niissä mahdollisuuksia.


    • oli tarjolla !

      Porkkanaraha menettettiin vuosia sitten,tappeluun ja nyhjäämiseen

      • katse tulevaan

        Se oli liian hätäinen yritys.
        Ei ihmiset olleet valmiit, onko nyt enemmän.
        Parempi hakea yhteistyökuvioita silloin, kun vielä itse pystyy.
        Tätä menoa tulee tilanne, ettäon tehtävä niin kuin käsketään.


    • ou jee

      Porkkanaraha..tiedät itsekkin mihin se olisi JO käytetty. Haapajärven, Reisjärven sekä Kärsämäen pölöhöön velantekofarssiin.Pyhäjärviset olisivat porkkanaRAHOISTA saaneet sen, että uuden kevätkylvön noin 5 pussillista a 5 grammaa siemeniä olisi saatu Taapelin puutarhapalastalle. Oishan ne tok leskinen ja sarkkinen sekä laitinen, karvonen ja savolainen kera ravon, kaurasen, tikanmäen, piipon ,torssosen ihan multasormeksi ehtineet...

    • fyy faan

      Jos kuntaliitoksiin mennään, niin kannattaa katsella liitoskumppanit ihan päinvastaisesta suunnasta, kuin aloittajan listalla olevat kriisikunnat.

      Liitosta noiden kanssa voisi verrata lahon ja homeisen talon ostoon. Kun vielä kaikkien analyysien perusteella rakenteet ovat mätiä ja talo rakennettu huonolle maalle, ei voi kuin ihmetellä ja siunailla, miten sokkona kuntallitoskiimassaan edellisen kauden valtuusto teki päätöksen liittyä Selänne-kaupunkiin, ostaa siis romahtamisvaarassa olevan talon.

      • kysyn vaan

        no mistä suunnasta


    • tietoa haluava

      Mitenkähän lie hoidettu oyksin suuntaan asiat ,onko ambulanssi hommat millä mallilla?
      Kuka meillä on edustajana?
      Ja miten etenee muutkin mm.sosiaalipuolen asia

    • homma menee reisille

      Minkähänlainen ukaasi Reisjärveltä mahtaa nyt sitten tulla Selänteelle, kun Reisjärvi saanut sitä havittelemaansa 1,6 miljoonan euron pottia.

      Maanantaina 17.9.2012 Oulu Radion haastattelussa Reisjärven kunnanjohtaja nimittäin totesi, että jos kunta ei saa elokuussa hakemaansa 1,6 miljoonaa euroa harkinnanvaraista valtiontukea niin kunta joutuu säästämään. Silloin voi olla edessä henkilöstön vähentäminen jotka ulottuisivat myös peruspalvelukuntayhtymä Selänteeseen.

      Kunnanjohtajan mukaan "koska suuri osa työntekijöistä siirtyi Selänteen palvelukseen 2010 alussa, niin säästöt eivät voi rajoittua vain kunnan hoitamiin tehtäviin vaan ilman muuta täytyy ottaa Selänne mukaan niihin talkoisiin".

      Niin kuin valtakunnanpolitiikasta olemme oppineet Kreikasta, on nyt ruvettava laskemaan, kuinka kalliiksi tämä nyt sitten tulee Pyhäjärven veronmaksajille. Ei kannettu vesi kaivossa pysy...

    • että näin

      Kyllä, kyllä.

      Googletin tuon asian, joka on aloitus. Ja totta joka sana.
      Vaikeuksiin joutuneiden kuntien avustukset on tyrmätty. No, entä sitten.

      Kustannukset selänteessä nousevat ja palvelut heikkenevät

      • moitteita iskee

        uutiset
        Oulu

        Oulu 30.11.2012 klo 6:19 | päivitetty 30.11.2012 klo 6:19
        Lastensuojelun määräajoissa yhä ongelmia
        Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on lähettänyt jo toisen selvityspyynnön määräajoista peruspalvelukuntayhtymä Kalliolle, Selänteelle sekä Kainuuseen ja Raaheen.


    • Hyvästi sovun odote

      Nyt näiden avustusta vaille jääneiden kuntien virkamiesten on ryhdyttävä valmistelemaan leikkauslistaa...mistä vähennetään jo nyt, sillä mikäli avustusta olisi mapsahtanut, jonkimoinen riippuliidin ensi-vuodelle olisi ollut.
      Nyt ei ole.
      Tämä tarkoittaa tätä että...kuten ML Veteläinen keuhkoaa oman kaupunginsa pöytäkirjassa, kaikki palvelut pidetään jo sovittuina ja ensi-vuonna ( vaikkei sanoilla kerro) uusien valtuustojen aloittaessa aloitamme neuvottelut.
      MISTÄ!
      No kun edellisen lukee, ymmärtää ettei ainakaan soteen kuulumattomien riisumista aloiteta...no mitä sitten
      KUNTALIITOS se alkaa nyt. Voi teitä kun luotitte phj eunukkijoukon vaalilauseisiin "itsenäisyydestä". SEmmoista rumbaa tanssitaan avustusta vaille jääneiden kumppaneiden puolelta ja yhdistymisneuvottelujen aloittamista esitetään triona.

    • Lakkuuna

      Jos yhdistytään pitää Pyhäjärven olla EHDOTTOMASTI keskuspaikka. Muuten ei Pyhäjärven kannata edes neuvotella! Tämä olisi tärkeää muistaa, eli ei anneta tuosta periksi!

    • käsikirj 1 näytös

      Torstai marraskuun 29. päivä
      Tasapainottamisessa loppurutistuksen aika
      Kaupungin talouden tasapainottamisohjelman viimeisen vuoden budjetti on tuttuun tapaan tiukka, vaikka hieman myönnytyksiä on jo tehty. Kaupunginjohtaja Maija-Liisa Veteläinen olisi pitänyt ohjelmasta pilkulleen kiinni, mutta päättäjät haluavat jo hellittää.
      Tasapainottamisohjelmasta poiketen kiinteistöveroa lasketaan ensi vuonna hieman, ja kaupunginhallitus haluaa antaa Väliojan koululle vuoden jatkoajan.
      – Mutta kiitosta täytyy päättäjille antaa, sillä ohjelmaa on noudatettu 98-prosenttisesti, eikä helppo ole ollut.
      Samaan aikaan kun Haapajärven kaupunki on kiristänyt vyötään, valtionosuuksia on pienennetty. Vuoteen 2016 mennessä leikkauksia kertyy peräti 2,7 miljoonaa euroa.
      Hallinto ja talousjohtaja Unto Vesamäki muistuttaa, että samaan aikaan kaupunki on pystynyt pienentämään velkataakkaansa. Ensi vuonna velat asukasta kohti putoavat 3ı516 euroon, kun korkeimmillaan käytiin 4ı444 eurossa.
      – Jos sijoitukset otetaan huomioon, niin velkamäärällä pudottaisiin keskiarvojen alapuolelle.
      Haapajärvi on luokiteltu kriisikuntien joukkoon, mutta nyt kuudesta kriteeristä on jo kaksi selätetty. Vanhat alijäämät on katettu ja vuosikate pidetty useamman vuoden plussalla. Ensi vuoden vuosikatteeksi on kirjattu 3,3 miljoonaa euroa. Viivan alle odotetaan kertyvän ylijäämää noin kaksi miljoonaa euroa, jolla saadaan lisää puskuria talouteen.
      Veteläinen laskee, että ylijäämää kertyi viime vuodelta 1,4 miljoonaa euroa ja tämäkin vuosi kipuaa 800ı000 euroa plussan puolelle. Jos ensi vuoden talousarvio pitää kutinsa, puskuri on paksu.
      Kriteeristössä oleva lainakannan pienentäminen on hyvällä alulla, sillä lainakanta pienenee taas ensi vuonna kahdella miljoonalla. Korkealle veroprosentille ei kuitenkaan mitään voida.
      – Silloin kun tasapainottaminen alkoi ja nostimme veroprosenttia, olimme tilaston kärjessä. Nyt monet kunnat ovat jo ajaneet ohi, kaupunginjohtaja muistuttaa.

      Kivulla läpi viety
      Talouden tasapainottamisohjelmaa ei ole viety kivuttomasti läpi. Korkea veroprosentti, korkea kiinteistövero ja hulevesimaksu ovat kurittaneet tasaisesti kaikkia kuntalaisia. Kaupungin työntekijämäärää on vähennetty eläköitymisten myötä. Lisäksi kyläkoulujen lakkauttamiset ovat tuntuneet kylillä ja perheissä.
      – Pääasia on kuitenkin se, että lapsille on pystytty tarjoamaan hyvä opetus.
      Peruspalvelukuntayhtymä Selännettä on pidetty Veteläisen mukaan kuristusotteessa, sillä budjetteja on lasketettu aina uudestaan. Nytkin sieltä pyritään puristamaan 500ı000 euron säästöt.
      Siitä uransa viimeistä budjettia käsikirjoittanut kaupunginjohtaja on hyvillään, että talous on nyt saatu tasapainoon, sillä uudella valtuustolla on uudet haasteet edessä. Kuntarakennelakiin on annettava lausunto jo maaliskuussa ja mahdolliset neuvottelut kumppaneiden kanssa käynnistettävä.
      – Helppoa ei tule sekään olemaan.
      Tasapainottamisvuosien aikana kaupunki on investoinut noin miljoonalla eurolla vuosittain. Nyt linjaa hieman löysennetään. Kaupunki investoi ensi vuonna noin kahdella miljoonalla eurolla, josta 912ı200 euroa katetaan sijoitusten tuottoja tulouttamalla.
      Suurimmat investoinnit ovat uimahallin remontti, Palomäen teollisuusalueen Eho -hankkeen omavastuuosuus, katujen rakentaminen, katujen päällystäminen sekä rantapolun rakentaminen.

    • vekseliveikko

      Eli Haapajärvi ei yritäkkään lyhentää hirvittävää velkaansa. Ajatuksena jakaa se mm. Pyhäjärven kanssa. Nuo investoinnit olisi voitu lykätä ja lyhentää niillä velkaa! Tosin ei paljoa lämmitä jos velkaa yli 30 milj.€.

    • 2983

      Ensi vuonna velat asukasta kohti putoavat 3516 euroon, kun korkeimmillaan käytiin 4444 eurossa. Onko vekseliveikolla vaikeuksia luetun ymmärtämisessä. Ja eihän Pyhäkkäitten ole pakko liittyä Haapajärveen, Suunta vapaa mutta yksin että voi jatkaa.

    • VekseliVeikko

      tuolla velkamäärällä saa Haapajärvi etsiä kunnat mihin yhdistyy eikä toisinpäin!
      Tämähän on kiistaton tosiasia!

    • 3837

      Empä usko että tämän alueen kunnilla on kiinnostusta liittyä pyhäkkäitten kanssa yhteen. Kyllä suurin osa olisi toivonut että Pyhäjärvi olisi eronnut Selänteestä.

    • sataa,tuulee ja sala

      Kyllä se Leskisen Paavo hoitaa hommat periaatteella "ei kuntaliitosta"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      204
      5369
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      125
      3259
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2465
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2394
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2012
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1576
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1551
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1423
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1240
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe