Vippifirma mokasi ja lahjoitti rahaa 350 e. Mitä teen?

Saila Puuma

Sain yllättäen rahaa "lahjaksi" vippifirmalta 350 euroa vaikka en ollut edes tehnyt mitään lainasopimusta. Kyseessä on virheellinen tilillepano pari viikkoa istten. Sain lähes käytttämättömään sähköpostiini tiedotteen, missä rahoja pyydetään palauttamaan sankitoiden uhalla. Ei siis mitää asiallista lähestymistä, missä kerrottaisiin pahoittelut vaan ukaasi. Ajattelin olla reagoimatta asiaan, koska en käytä kyseistä email osoitetta enää kuin harvoin, joten en ole siis saanut koko tiedotetta. Totean vain että joku on hyvää hvyyttään lahjoittanut 350 egeä ja elämä jatkuu. En muutenkaan suhtaudu hyvällä näihin vippifirmoihin, joiden vuoksi moni nuori on menettänyt luottotietonsa ja saanut elämänsä solmuun. Vippifirmojen takana on rikkaita porvareita, jotka varoillaan kyykyttävät maamme köyhäilistöä. Siksi ajattelin pitää nämä rahat puuttumatta asiaan millään tavoin. Olisko vinkkejä kertoa muilla, mitä kannattaisi tehdä vai palautaunko rahat vaan kiltisti?

2

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 23a

      Ihan tähän ensialkuun totean, että aiheellasi ei ole minkäänlaista relevanssia yhteikuntatieteellisen tiedekunnan kanssa. Kerro toki, jos olet toista mieltä - muista perustella.

      Sitten itse aiheeseen.

      Ensinnäkin, ymmärrykseni mukaan sinä olet velvoitettu palauttamaan nuo rahat. Se, että tilille tulee rahaa, ei tarkoita, että saisit pitää ne. Minua ihan kiinnostaa tietää, että jos näkisit jonkun tiputtavan lompakkonsa jalkakäytävälle, ottaisitko tuon lompakon kylmän viileästi ja tyhjentäisit sen.

      Toiseksi, vippifirmoja on täysin turha syyttää jonkun nuoren elämän pilaamisesta. Jos nuori on tyhmä elääkseen pikavipeillä, hän on itse syyllinen omaan ahdinkoonsa; toki tuollaisesta vastuuttomasta rahan käytöstä saa syyttää myös lasten vanhempia, koska vanhemmiltahan lapsi raha-asioista oppii.

      Kolmanneksi, pikavippifirmat eivät kyykytä ketään sen enempää kuin mikään tahansa yritys, koska - ja tämä saattaa tulla pienenä yllätyksenä - yritysten kanssa ei ole pakko olla missään tekemisissä, jos niin ei halua. Miten sellainen osapuoli voi sortaa sinua, jonka kanssa sinun ei ole pakko vuorovaikuttaa? Ja kyllä, jos kaupungissa on vain yksi työpaikkoja tarjoava yritys, ja muita ei ole näkyvissä nyt tai tulevaisuudessa, yritys voi periaatteessa sortaa työntekijöitään, koska ei ole pelkoa siitä, että he minnekään lähtisivät. Nyt ei kuitenkaan ole kyse mistään noin absurdista. Pikavippifirmat eivät pakota ketään hölmöihin luottosopimuksiin; jotkut hölmöt ottavat noita pikavippejä ihan vapaasta tahdostaan.

      • ----

        Kyseessä on huijaus. Ota yhteyttä poliisiin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe