ilmakosta pienoiskivääri

utelias,,,,,,,,,

kestääköhän 5.5,mm eli 22cal ilmakiväärin piippu pienoiskiväärin luodin ampumisen.

40

4536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vissiinki

      piippu varmaankin kestää. mutta kestääkö muuten. miten aiot toteuttaa nallipiikin että lyö hylsyn reunaan ??

      • kyllä aseille

        ei tartte nallipiikkiä ku mäntä vaan litistää,vaikka koko nallin kerralla ...heh.konstit ei kyllä lopu.....eri ,että kuka rikoksen tahtoo toteuttaa....en ainakaan minä. suomen kansalta ei muuten koskaan saada kitkettyä aseita kokonaan pois,sillä meillä on vankka metsästys kulttuuri ja sodastakin niin vähän aikaa.ja itsehän olen ehdoton luvallisten aseiden kannattaja,sillä kiellot vain johtavat rikoksiin ja sitä kautta yhteiskunnan elätettäviin....ja katkeroitumisiin


    • tee se ihan ite

      Kuinkas sais rakennettua pienoiskivääristä ilmakiväärin?

      • aseinsinööri

        Ite aloittaisin kaatamalla sulan voin munan päälle.


      • utelias,,,,,,,,
        aseinsinööri kirjoitti:

        Ite aloittaisin kaatamalla sulan voin munan päälle.

        niinno saahan tuolta suomi midwayltä tilattua rihlojen vetäjän:) mutta ajattelin tollaselle tvikselle käyttö ohjeita... pitäähän ihmisille aseita olla. vai mitä aseinsinööri. on helponpi tappaa ihmisiä


      • aseinsinööri
        utelias,,,,,,,, kirjoitti:

        niinno saahan tuolta suomi midwayltä tilattua rihlojen vetäjän:) mutta ajattelin tollaselle tvikselle käyttö ohjeita... pitäähän ihmisille aseita olla. vai mitä aseinsinööri. on helponpi tappaa ihmisiä

        Kynäpistooli monesti tyydyttää jokaisen yksilölliset tappotarpeet.


      • yks silimäne
        utelias,,,,,,,, kirjoitti:

        niinno saahan tuolta suomi midwayltä tilattua rihlojen vetäjän:) mutta ajattelin tollaselle tvikselle käyttö ohjeita... pitäähän ihmisille aseita olla. vai mitä aseinsinööri. on helponpi tappaa ihmisiä

        Siis täh..jos meinaa impusta tehdä piekkarin niin mitä siinä enää rihloja vetämään kun siellä piipussa on jo rihlat, ruutia sen verran paljo että varmaan lähtee lyijyluoti piipusta ja silmä päästä.


    • utelias,,,,,,,

      halusin vain tietää kestääkö se. osaan kyllä rakentaa sellasen nallipiikin;). en viitsi kertoa mitään rakennus ohjeita täällä! oon vaan miettiny miksei rikolliset ole rakentanut noita.. senverran voin sanoo, että jos rakentaisin, niin rakentaisin käsi aseen.. piipun rihlojen tekeminen on ainoastaan hankalaa, mut nythän sekin on sit ratkastu..

      • Jokin surkea

        käsiin räjähtävä ilmakko ei ryöstössä vakuuta.
        Johan R-kioskin kassaneitikin nauraa sille tyrät ryskyen.

        Kyllä liivijengiltä saa kunnon mutkia matkaan.


      • kasvaaikuiseksi

        Ilmakko on pienoiskiväärinäkin vain kertalaukausase ilman lipasta. Rikolliselle siitä ei ole juuri mitään iloa. Noita rakentee keskenkasvuist tai muuten lapsenmieliset.


      • luvaton123

        Kokeiltu on ;) Jos käsiasetta tekee ni 18cm pätkä loppu päästä piippua ja vähä hitsailua ni on tykki!


    • olet surkea

      vastahan tossa yks mies ampu impasta tehdyllä aseella eka vaimonsa ja sitten ittensä:) eikö nauratakki? ja mitä vittua säki tiedät liivimiehistä?

      • Ainakin sen, että

        Poliisit ovat käyneet sieltä monasti arsenaaliinsa täydennystä hakemassa.


      • Tähti12caliberia
        Ainakin sen, että kirjoitti:

        Poliisit ovat käyneet sieltä monasti arsenaaliinsa täydennystä hakemassa.

        Olet oikeassa. LIIVIMIEHET ON HOMOJA !! Pistäsivät ihan vaan naisten rintaliivit päällesä.. sellaset vaaleenpunaset. Vituran vauvelit. Lapsellista porukkaa ja kusipäitä on se sakki ympäri maailman. Ei normaali ihminen edes sellaisiin jengeihin pyrikkää liittymään. Naru kaulaan vaan sellasille heti alkuvaiheessa ennen kun ehtivät tehä pahojaan toisille ihmisille.


    • ...................

      alkaa olee noi mutkien hinnat ihan kiitettviä nykyään. eikä niitä aseita niin helposti saa ja einiistä haluta luopua. ne on varmaankin niiden omaankäyttöön

    • Berdaani parempi

      Tulihan se poikasena kokeiltua penniläisillä ja Slavia merkkisellä ilmakolla. 6 mm poralla reikä suuremmaksi ja nallipiikki männän päähän. toimi muttei ollut tarkka.

    • eqrtertert

      mutta kun tekee rihlat, tai tekee valmiiks 22calipeerisesta, ni pitäis olla tarkka.

    • hyeshssi

      Epäilen tuota "Berdaani parempi" Slavia juttua, ensiksikin Slaviassa sylinteristä tuleva reikä ei tule suoraan vaan alhaalta ylöspäin eli ei ainakaan noin vaan nallipiikkiä saa toimimaan ja toiseksi piekkarin paukkuhan tarvitsee iskun reunaan eikä keskelle. 6mm poralla reikä suuremmaksi?? pitkä pora.

    • pöljyys voimavara ?

      kyllä voi tottakai.
      ilmakosta ensin piippu irti. sitten poraat akkukoneella varttituuman poralla piippuun 20mm kolon. helppoa tässä vaiheessa ....eikövaan?
      okei. poraat perään 7mm poralla noin 1.5 mm (kannan tila)
      siellä ilmakon rungossa on joku 3 mm reikä, mistä ilma pihahtaa ulos, kun liipaisimesta vetäsee. poraat sen 3 mm reiän 6mm, vähäsen matkaa. ei siis läpi. hyvä.
      oletko vielä kärryillä? sitten 6 mm akselista pikku pätkä, jonka pään viilaat vinoksi.
      laita tasanen puoli siihen porattuun reikään ja varmista, että kappale menee n. millin pinnan alapuolelle. se vinopinta siis kohti piippua. nyt päästään ampumaan. piekkarin paukku porattuun reikään ja eiku piippu paikoilleen ja luukku kiinni ja jahtiin. tätä kaikkea ennen mene rottinki tai korinpunonta kursseille.
      LAUKAISE ASE JA TERVETULOA SOKEAIN LIITTOON !

    • nuoruudentykkimies

      Niin, slaviassa ainakin ilmareikä rungossa on alaspäin viettävä eikä suora joten ei sieltä ainakaan suoraan saa nallipiikkiä islemään nalliin.

      Piekkarin patruunan kannalle on hieman hankala normaalilla poranterällä saada kannalle tila porattua, kyllä siinä tarvitaan jyrsinterä.

      Ehkä tuo nallipiikki asia olisi toteutettava niin että runkoon poraa suuremman reiän niin että koko alkuperäinen ilmareikä tulee porattua pois jos se on vino alaspäin, piipun päästä päin katsottuna.

      Porattuun reikään kierteet ja kierteisiin holkki jossa nallipiikin reikä, kovin vaan pitkä iskevän "vasaran" liike jos meinaa normaalisti mäntää käyttää nallipiikkiin iskevänä.

      Haulikkoa myös kannattaa yrittää rakentaa impusta.. piipun tilalle sopivan kokoista putkea..naapurin poika koe-ampumaan kun itse kurkit nurkan takaa kuinka haulit ja naapurin pojan näkö lähtee.

      Nöösipoikana kupariputkesta litistettiin toinen pää ja sinne jätettiin papatin sytytyslangan mentävä reikä, putkella pituutta noin 20 senttiä, papatti pudotettiin sytytyslanka edellä putkeen ja lanka tuli reiästä näkyviin, kuula perään ja tulilankaan sytkärillä tuli ja näin ammuttiin mm. ulkosaunan lasit kappaleiksi, selkään ei saatu koska varsinkin minä olin koulun nopein 100 metrillä ja isillä suuret kumpparit.

    • aseinsinööri
    • rikos on kauhea

      ja varmasti ilkku kestää piekkarin puolipitkät paukut nikottelematta,,jos vaan tekijän rikosrekisteri sen kestää,,,sanktioita tulee,,jotta elä yrita tätä kylässä,tai kotona..

      • aseinsinööri

        Kyllä kestää, mutta järkevää tai laillista mitkään takapihaviritykset ei ole. Toki voi imppu voi taipua ns. "hyper velocity" piekkarinpatille, mutta epäilen.


    • koti seppä

      hyvin kestää! hyvän runggon saa co2 revolveristä. toimii poratullakin piipulla. mutta jos on taitoo, niin asentaa siihen impan piipun pätkästä rihlatun piipun. sit on kuudesti laukeava. eikä mikään tollanen paska niinku tossa videossa. pystyyköhän jostain lippaallisesta tekemään aidon tykin? propaani clock17??

      • aseinsinööri

        Tarttee kyllä tehdä ja suunnitella rulla uusiksi. Ei tosin ole ongelma jos pääsee käsiksi metallin työstökoneisiin. Itselataava vaatisi jo hel­vetin moisen modaamisen, joka lienee jo kaukana kotiseppien tietotaidoista.


    • koti seppä

      rullaakaan ei muuten tarvii tehdä uutta. jos osaa porata piipun, niin osaa porata rullaakin isommat reiät. ja joo ei sellasta ihan tavallinen kotiseppä osaa tehdä. mutta haka metallimies helposti. joissakin co2 revolvereissä joutis pienentämään rullanreikiä, kun niillä ammutaan kuulia ja niissä on sellaset lataus hylsyt. no joo en viitti antaa tän enempää rakennus ideota kotisepille:). niin ja sen iskurin modaaminen on vähän vaikeempaa siinä co2 revolverissä

      • aseinsinööri

        Monessa ilmarevolverissa se rulla on vaan pääosin "kiinteää" ja vaan rullan takaosa pyörii. Tämä takaosa onkin sitten vain sen ilmakonkudin paksuinen, joten modifikaatiota vaatisi. Monesti myös rulla on tehty muovista, johon en kyllä luottaisi edes piekkarin painella joten metallin työstövehkeitä todennäköisesti tarvittaisiin.

        Piekkarin paukku ei vaadi mitään ihmeitä syttyäkseen, joten jokainen harrastelija varmasti saisi iskurista modailtua tarkoituksen täyttävän.

        Tämähän on sitten täysin hypoteettistä pohdintaa, eikä kenenkään tule yrittää modailla mitään ilmarevolvereita ampumaan .22 tai mitään muutakaan paukkua.


    • koti seppä

      niitä saa sellasia ilmarevolvereja missä pyörii koko rulla ja on oikeen työstetty rulla. eikä mikään valu rulla. senku googlettaa, niin löytyy heti. joku sankari oli sellasen porannu ja ampu sillä muijansa ja sitten ittensä. siitä se ajatus sitten lähti! kattelin vähän netistä niitä ilmarevolvereja ja totesin, että on aika helppo tehdä.

    • miten vaan

      Onko järkee? Käytettyjä kertalataavia piekkareita saa alle satasen.

    • HULLU!!!!!!

      no tällä taustalla ei oikeen saa lupia;). ja sitkun pitäis tappaa ihminen, ni ei oo asetta. pakko tehä itte varuiks.

      • HULLU KANS!!!

        Tai ostaa auto.


    • HULLU!!!!!!

      vai myisitkö piekkarin??

    • jakutski

      Mikset tilaa saksasta vaikkapa umarexin paukkupatruuna-asetta.ne on asetehtaan tekemiä,kunnollisesta aseteräksestä.itse ostin 9mm paukkupatille tehdyn revolverin,siitä on helppo rakentaa kolmekasin paukkua ampuva ase.testattiin tuota penkissä muutamalla kymmenellä tuplasti ladatulla patruunalla eikä laajenemisia ym. ole havaittu.piippuaihioita saa vaikkapa midwaylta.

    • sotamies40

      Kyllä se piippu kestää, ei se siitä ole kiinni. Kannattaa kyllä muuntaa deaktivoitu ase tai muu kuten yllä mainittu umarexi oikeaksi ns. Rechamber operaatiolla.
      Helpompi on kyllä ostaa käytetty .22, ei maksa montaa penniä ja saisit jopa lipallisen. Tollasten pen-gunien teko on kyllä aikamoista pelleilyä - jos teet sen huvin vuoksi muuten vaan niin sehän on eri asia.

      Tässä katellessani omaa .22 niin tulee kyllä mieleen että ei se ole sen arvoista. Menee hyvä ilmakivääri pilalle.

    • --------------------

      Huvittavaa paskapuhetta ja valehtelua klassisessa Suoli24 hengessä.

      Yhdessäkään vitun ilmakiväärissä EI OLE MITÄÄN MÄNTÄÄ PIIPUN PÄÄSSÄ JOKA VOISI ISKEÄ MIHINKÄÄN RUUTIASEEN PATRUUNAAN.

      Koko keskustelussa näkee suoraan, ettei ymmärretä edes perusasioita siitä miten keksintönä pari sataa vuotta vanha mäntätoiminen ilmakivääri edes toimii.

      Opettelisitte nyt jumalauta edes perusteet, ennenkuin tulette ulostamaan noita häiriintyneitä fantasioitanne nettiin.

    • mievaan viilailen

      Mie aina porraan ilmareijästä patruunapesän, reikä on noin 4-4,5mm ennen työhön tyhtymistä kannattaa tarkistaa että reikä on suora eikä 45 asteen kulmassa.

      Käytän yleensä hiltin patruunoita eli 6,8mm oliko nyt 27cal. short amerikkalaisittain?

      Lisäksi "syöttöaukko" tulee viilata, smirglata jos kiire? siihen ilmareiän eteen runkon päälle, sillainen peukalon ja etusormen mentävä on sopiva, reunat voi sitten mustata super sinillä. tulee hieno...mäntä toimii nyt sitten iskurina ja iskupohjana, hiltihän on reunasytytteinen, 7mm poralla tulee hyvä ei liian tiukka pesä. Keksintö on ns. avoimelta lukolta ampuva kertalaukaus ase, John Moses Browning on tän keksinyt joskus vuonna paavo...

      • mievaan porailen

        Jos joku nyt ei tajunnut niin sen patruunan ja luodin ei tosiaankaan tarvitse olla yhdessä, ilmakon luoti tai itse tehty 4,5mm teräksestä viilattu teräväksi , sinne piippuun, hiltin paukku tuunattuun ilmareikään, viritys, taittopiippu kiinni, ja tulta!

        Kestää ihan helvetin hyvin, taittopiipun pultti kannattaa öljykarkaista koska taipuu, ammuttaessa, lähtönopeus on jotain 500m/s

        Männän jousta voi lyhentää muutaman lenkin, niin mäntä kestää kauemmin iskurina.

        Olen käyttänyt punaisia hiltäjä, hyvin osuu 25m läpäisy uskomaton teräksisillä ampuessa, kiinalaisen paska ilmakon saa 20eurolla, hyvä ja toimiva loukkupyssy.


      • ujd
        mievaan porailen kirjoitti:

        Jos joku nyt ei tajunnut niin sen patruunan ja luodin ei tosiaankaan tarvitse olla yhdessä, ilmakon luoti tai itse tehty 4,5mm teräksestä viilattu teräväksi , sinne piippuun, hiltin paukku tuunattuun ilmareikään, viritys, taittopiippu kiinni, ja tulta!

        Kestää ihan helvetin hyvin, taittopiipun pultti kannattaa öljykarkaista koska taipuu, ammuttaessa, lähtönopeus on jotain 500m/s

        Männän jousta voi lyhentää muutaman lenkin, niin mäntä kestää kauemmin iskurina.

        Olen käyttänyt punaisia hiltäjä, hyvin osuu 25m läpäisy uskomaton teräksisillä ampuessa, kiinalaisen paska ilmakon saa 20eurolla, hyvä ja toimiva loukkupyssy.

        Venäjältä saa imppuun räjähtäviä impun luoteja.


      • 4,5mm väsäilijä
        ujd kirjoitti:

        Venäjältä saa imppuun räjähtäviä impun luoteja.

        Savostakin saa, osta reikäpää luoteja, osta niitä punaisia nallipyssyn nalleja, raaputa neulalla irti muovista, laita jauhe luodin reikään liimaa pikaliimalla luodin pää. Hyvin poksahtaa,


      • lkjhgrty
        mievaan porailen kirjoitti:

        Jos joku nyt ei tajunnut niin sen patruunan ja luodin ei tosiaankaan tarvitse olla yhdessä, ilmakon luoti tai itse tehty 4,5mm teräksestä viilattu teräväksi , sinne piippuun, hiltin paukku tuunattuun ilmareikään, viritys, taittopiippu kiinni, ja tulta!

        Kestää ihan helvetin hyvin, taittopiipun pultti kannattaa öljykarkaista koska taipuu, ammuttaessa, lähtönopeus on jotain 500m/s

        Männän jousta voi lyhentää muutaman lenkin, niin mäntä kestää kauemmin iskurina.

        Olen käyttänyt punaisia hiltäjä, hyvin osuu 25m läpäisy uskomaton teräksisillä ampuessa, kiinalaisen paska ilmakon saa 20eurolla, hyvä ja toimiva loukkupyssy.

        Ihan kiva niin kauan kun "patruunapesän" välistä ei saa silmilleen pursketa ja näkö ei lähde. Miksi ilmakolla pitäisi ampua ruutikaasulla? Jos haluaa "metsästää" vahinkoeläimiä, niin siihen löytyy kovatehoisia puristeilma-aseita, jotka ovat kaiken lisäksi tarkkoja. Tussariviritykset eivät ole tarkkoja.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe