ilmakosta pienoiskivääri

utelias,,,,,,,,,

kestääköhän 5.5,mm eli 22cal ilmakiväärin piippu pienoiskiväärin luodin ampumisen.

40

2955

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vissiinki

   piippu varmaankin kestää. mutta kestääkö muuten. miten aiot toteuttaa nallipiikin että lyö hylsyn reunaan ??

   • kyllä aseille

    ei tartte nallipiikkiä ku mäntä vaan litistää,vaikka koko nallin kerralla ...heh.konstit ei kyllä lopu.....eri ,että kuka rikoksen tahtoo toteuttaa....en ainakaan minä. suomen kansalta ei muuten koskaan saada kitkettyä aseita kokonaan pois,sillä meillä on vankka metsästys kulttuuri ja sodastakin niin vähän aikaa.ja itsehän olen ehdoton luvallisten aseiden kannattaja,sillä kiellot vain johtavat rikoksiin ja sitä kautta yhteiskunnan elätettäviin....ja katkeroitumisiin


  • tee se ihan ite

   Kuinkas sais rakennettua pienoiskivääristä ilmakiväärin?

   • aseinsinööri

    Ite aloittaisin kaatamalla sulan voin munan päälle.


   • utelias,,,,,,,,
    aseinsinööri kirjoitti:

    Ite aloittaisin kaatamalla sulan voin munan päälle.

    niinno saahan tuolta suomi midwayltä tilattua rihlojen vetäjän:) mutta ajattelin tollaselle tvikselle käyttö ohjeita... pitäähän ihmisille aseita olla. vai mitä aseinsinööri. on helponpi tappaa ihmisiä


   • aseinsinööri
    utelias,,,,,,,, kirjoitti:

    niinno saahan tuolta suomi midwayltä tilattua rihlojen vetäjän:) mutta ajattelin tollaselle tvikselle käyttö ohjeita... pitäähän ihmisille aseita olla. vai mitä aseinsinööri. on helponpi tappaa ihmisiä

    Kynäpistooli monesti tyydyttää jokaisen yksilölliset tappotarpeet.


   • yks silimäne
    utelias,,,,,,,, kirjoitti:

    niinno saahan tuolta suomi midwayltä tilattua rihlojen vetäjän:) mutta ajattelin tollaselle tvikselle käyttö ohjeita... pitäähän ihmisille aseita olla. vai mitä aseinsinööri. on helponpi tappaa ihmisiä

    Siis täh..jos meinaa impusta tehdä piekkarin niin mitä siinä enää rihloja vetämään kun siellä piipussa on jo rihlat, ruutia sen verran paljo että varmaan lähtee lyijyluoti piipusta ja silmä päästä.


  • utelias,,,,,,,

   halusin vain tietää kestääkö se. osaan kyllä rakentaa sellasen nallipiikin;). en viitsi kertoa mitään rakennus ohjeita täällä! oon vaan miettiny miksei rikolliset ole rakentanut noita.. senverran voin sanoo, että jos rakentaisin, niin rakentaisin käsi aseen.. piipun rihlojen tekeminen on ainoastaan hankalaa, mut nythän sekin on sit ratkastu..

   • Jokin surkea

    käsiin räjähtävä ilmakko ei ryöstössä vakuuta.
    Johan R-kioskin kassaneitikin nauraa sille tyrät ryskyen.

    Kyllä liivijengiltä saa kunnon mutkia matkaan.


   • kasvaaikuiseksi

    Ilmakko on pienoiskiväärinäkin vain kertalaukausase ilman lipasta. Rikolliselle siitä ei ole juuri mitään iloa. Noita rakentee keskenkasvuist tai muuten lapsenmieliset.


   • luvaton123

    Kokeiltu on ;) Jos käsiasetta tekee ni 18cm pätkä loppu päästä piippua ja vähä hitsailua ni on tykki!


  • olet surkea

   vastahan tossa yks mies ampu impasta tehdyllä aseella eka vaimonsa ja sitten ittensä:) eikö nauratakki? ja mitä vittua säki tiedät liivimiehistä?

   • Ainakin sen, että

    Poliisit ovat käyneet sieltä monasti arsenaaliinsa täydennystä hakemassa.


   • Tähti12caliberia
    Ainakin sen, että kirjoitti:

    Poliisit ovat käyneet sieltä monasti arsenaaliinsa täydennystä hakemassa.

    Olet oikeassa. LIIVIMIEHET ON HOMOJA !! Pistäsivät ihan vaan naisten rintaliivit päällesä.. sellaset vaaleenpunaset. Vituran vauvelit. Lapsellista porukkaa ja kusipäitä on se sakki ympäri maailman. Ei normaali ihminen edes sellaisiin jengeihin pyrikkää liittymään. Naru kaulaan vaan sellasille heti alkuvaiheessa ennen kun ehtivät tehä pahojaan toisille ihmisille.


  • ...................

   alkaa olee noi mutkien hinnat ihan kiitettviä nykyään. eikä niitä aseita niin helposti saa ja einiistä haluta luopua. ne on varmaankin niiden omaankäyttöön

  • Berdaani parempi

   Tulihan se poikasena kokeiltua penniläisillä ja Slavia merkkisellä ilmakolla. 6 mm poralla reikä suuremmaksi ja nallipiikki männän päähän. toimi muttei ollut tarkka.

  • eqrtertert

   mutta kun tekee rihlat, tai tekee valmiiks 22calipeerisesta, ni pitäis olla tarkka.

  • hyeshssi

   Epäilen tuota "Berdaani parempi" Slavia juttua, ensiksikin Slaviassa sylinteristä tuleva reikä ei tule suoraan vaan alhaalta ylöspäin eli ei ainakaan noin vaan nallipiikkiä saa toimimaan ja toiseksi piekkarin paukkuhan tarvitsee iskun reunaan eikä keskelle. 6mm poralla reikä suuremmaksi?? pitkä pora.

  • pöljyys voimavara ?

   kyllä voi tottakai.
   ilmakosta ensin piippu irti. sitten poraat akkukoneella varttituuman poralla piippuun 20mm kolon. helppoa tässä vaiheessa ....eikövaan?
   okei. poraat perään 7mm poralla noin 1.5 mm (kannan tila)
   siellä ilmakon rungossa on joku 3 mm reikä, mistä ilma pihahtaa ulos, kun liipaisimesta vetäsee. poraat sen 3 mm reiän 6mm, vähäsen matkaa. ei siis läpi. hyvä.
   oletko vielä kärryillä? sitten 6 mm akselista pikku pätkä, jonka pään viilaat vinoksi.
   laita tasanen puoli siihen porattuun reikään ja varmista, että kappale menee n. millin pinnan alapuolelle. se vinopinta siis kohti piippua. nyt päästään ampumaan. piekkarin paukku porattuun reikään ja eiku piippu paikoilleen ja luukku kiinni ja jahtiin. tätä kaikkea ennen mene rottinki tai korinpunonta kursseille.
   LAUKAISE ASE JA TERVETULOA SOKEAIN LIITTOON !

  • nuoruudentykkimies

   Niin, slaviassa ainakin ilmareikä rungossa on alaspäin viettävä eikä suora joten ei sieltä ainakaan suoraan saa nallipiikkiä islemään nalliin.

   Piekkarin patruunan kannalle on hieman hankala normaalilla poranterällä saada kannalle tila porattua, kyllä siinä tarvitaan jyrsinterä.

   Ehkä tuo nallipiikki asia olisi toteutettava niin että runkoon poraa suuremman reiän niin että koko alkuperäinen ilmareikä tulee porattua pois jos se on vino alaspäin, piipun päästä päin katsottuna.

   Porattuun reikään kierteet ja kierteisiin holkki jossa nallipiikin reikä, kovin vaan pitkä iskevän "vasaran" liike jos meinaa normaalisti mäntää käyttää nallipiikkiin iskevänä.

   Haulikkoa myös kannattaa yrittää rakentaa impusta.. piipun tilalle sopivan kokoista putkea..naapurin poika koe-ampumaan kun itse kurkit nurkan takaa kuinka haulit ja naapurin pojan näkö lähtee.

   Nöösipoikana kupariputkesta litistettiin toinen pää ja sinne jätettiin papatin sytytyslangan mentävä reikä, putkella pituutta noin 20 senttiä, papatti pudotettiin sytytyslanka edellä putkeen ja lanka tuli reiästä näkyviin, kuula perään ja tulilankaan sytkärillä tuli ja näin ammuttiin mm. ulkosaunan lasit kappaleiksi, selkään ei saatu koska varsinkin minä olin koulun nopein 100 metrillä ja isillä suuret kumpparit.

  • aseinsinööri
  • rikos on kauhea

   ja varmasti ilkku kestää piekkarin puolipitkät paukut nikottelematta,,jos vaan tekijän rikosrekisteri sen kestää,,,sanktioita tulee,,jotta elä yrita tätä kylässä,tai kotona..

   • aseinsinööri

    Kyllä kestää, mutta järkevää tai laillista mitkään takapihaviritykset ei ole. Toki voi imppu voi taipua ns. "hyper velocity" piekkarinpatille, mutta epäilen.


  • koti seppä

   hyvin kestää! hyvän runggon saa co2 revolveristä. toimii poratullakin piipulla. mutta jos on taitoo, niin asentaa siihen impan piipun pätkästä rihlatun piipun. sit on kuudesti laukeava. eikä mikään tollanen paska niinku tossa videossa. pystyyköhän jostain lippaallisesta tekemään aidon tykin? propaani clock17??

   • aseinsinööri

    Tarttee kyllä tehdä ja suunnitella rulla uusiksi. Ei tosin ole ongelma jos pääsee käsiksi metallin työstökoneisiin. Itselataava vaatisi jo hel­vetin moisen modaamisen, joka lienee jo kaukana kotiseppien tietotaidoista.


  • koti seppä

   rullaakaan ei muuten tarvii tehdä uutta. jos osaa porata piipun, niin osaa porata rullaakin isommat reiät. ja joo ei sellasta ihan tavallinen kotiseppä osaa tehdä. mutta haka metallimies helposti. joissakin co2 revolvereissä joutis pienentämään rullanreikiä, kun niillä ammutaan kuulia ja niissä on sellaset lataus hylsyt. no joo en viitti antaa tän enempää rakennus ideota kotisepille:). niin ja sen iskurin modaaminen on vähän vaikeempaa siinä co2 revolverissä

   • aseinsinööri

    Monessa ilmarevolverissa se rulla on vaan pääosin "kiinteää" ja vaan rullan takaosa pyörii. Tämä takaosa onkin sitten vain sen ilmakonkudin paksuinen, joten modifikaatiota vaatisi. Monesti myös rulla on tehty muovista, johon en kyllä luottaisi edes piekkarin painella joten metallin työstövehkeitä todennäköisesti tarvittaisiin.

    Piekkarin paukku ei vaadi mitään ihmeitä syttyäkseen, joten jokainen harrastelija varmasti saisi iskurista modailtua tarkoituksen täyttävän.

    Tämähän on sitten täysin hypoteettistä pohdintaa, eikä kenenkään tule yrittää modailla mitään ilmarevolvereita ampumaan .22 tai mitään muutakaan paukkua.


  • koti seppä

   niitä saa sellasia ilmarevolvereja missä pyörii koko rulla ja on oikeen työstetty rulla. eikä mikään valu rulla. senku googlettaa, niin löytyy heti. joku sankari oli sellasen porannu ja ampu sillä muijansa ja sitten ittensä. siitä se ajatus sitten lähti! kattelin vähän netistä niitä ilmarevolvereja ja totesin, että on aika helppo tehdä.

  • miten vaan

   Onko järkee? Käytettyjä kertalataavia piekkareita saa alle satasen.

  • HULLU!!!!!!

   no tällä taustalla ei oikeen saa lupia;). ja sitkun pitäis tappaa ihminen, ni ei oo asetta. pakko tehä itte varuiks.

   • HULLU KANS!!!

    Tai ostaa auto.


  • HULLU!!!!!!

   vai myisitkö piekkarin??

  • jakutski

   Mikset tilaa saksasta vaikkapa umarexin paukkupatruuna-asetta.ne on asetehtaan tekemiä,kunnollisesta aseteräksestä.itse ostin 9mm paukkupatille tehdyn revolverin,siitä on helppo rakentaa kolmekasin paukkua ampuva ase.testattiin tuota penkissä muutamalla kymmenellä tuplasti ladatulla patruunalla eikä laajenemisia ym. ole havaittu.piippuaihioita saa vaikkapa midwaylta.

  • sotamies40

   Kyllä se piippu kestää, ei se siitä ole kiinni. Kannattaa kyllä muuntaa deaktivoitu ase tai muu kuten yllä mainittu umarexi oikeaksi ns. Rechamber operaatiolla.
   Helpompi on kyllä ostaa käytetty .22, ei maksa montaa penniä ja saisit jopa lipallisen. Tollasten pen-gunien teko on kyllä aikamoista pelleilyä - jos teet sen huvin vuoksi muuten vaan niin sehän on eri asia.

   Tässä katellessani omaa .22 niin tulee kyllä mieleen että ei se ole sen arvoista. Menee hyvä ilmakivääri pilalle.

  • --------------------

   Huvittavaa paskapuhetta ja valehtelua klassisessa Suoli24 hengessä.

   Yhdessäkään vitun ilmakiväärissä EI OLE MITÄÄN MÄNTÄÄ PIIPUN PÄÄSSÄ JOKA VOISI ISKEÄ MIHINKÄÄN RUUTIASEEN PATRUUNAAN.

   Koko keskustelussa näkee suoraan, ettei ymmärretä edes perusasioita siitä miten keksintönä pari sataa vuotta vanha mäntätoiminen ilmakivääri edes toimii.

   Opettelisitte nyt jumalauta edes perusteet, ennenkuin tulette ulostamaan noita häiriintyneitä fantasioitanne nettiin.

  • mievaan viilailen

   Mie aina porraan ilmareijästä patruunapesän, reikä on noin 4-4,5mm ennen työhön tyhtymistä kannattaa tarkistaa että reikä on suora eikä 45 asteen kulmassa.

   Käytän yleensä hiltin patruunoita eli 6,8mm oliko nyt 27cal. short amerikkalaisittain?

   Lisäksi "syöttöaukko" tulee viilata, smirglata jos kiire? siihen ilmareiän eteen runkon päälle, sillainen peukalon ja etusormen mentävä on sopiva, reunat voi sitten mustata super sinillä. tulee hieno...mäntä toimii nyt sitten iskurina ja iskupohjana, hiltihän on reunasytytteinen, 7mm poralla tulee hyvä ei liian tiukka pesä. Keksintö on ns. avoimelta lukolta ampuva kertalaukaus ase, John Moses Browning on tän keksinyt joskus vuonna paavo...

   • mievaan porailen

    Jos joku nyt ei tajunnut niin sen patruunan ja luodin ei tosiaankaan tarvitse olla yhdessä, ilmakon luoti tai itse tehty 4,5mm teräksestä viilattu teräväksi , sinne piippuun, hiltin paukku tuunattuun ilmareikään, viritys, taittopiippu kiinni, ja tulta!

    Kestää ihan helvetin hyvin, taittopiipun pultti kannattaa öljykarkaista koska taipuu, ammuttaessa, lähtönopeus on jotain 500m/s

    Männän jousta voi lyhentää muutaman lenkin, niin mäntä kestää kauemmin iskurina.

    Olen käyttänyt punaisia hiltäjä, hyvin osuu 25m läpäisy uskomaton teräksisillä ampuessa, kiinalaisen paska ilmakon saa 20eurolla, hyvä ja toimiva loukkupyssy.


   • ujd
    mievaan porailen kirjoitti:

    Jos joku nyt ei tajunnut niin sen patruunan ja luodin ei tosiaankaan tarvitse olla yhdessä, ilmakon luoti tai itse tehty 4,5mm teräksestä viilattu teräväksi , sinne piippuun, hiltin paukku tuunattuun ilmareikään, viritys, taittopiippu kiinni, ja tulta!

    Kestää ihan helvetin hyvin, taittopiipun pultti kannattaa öljykarkaista koska taipuu, ammuttaessa, lähtönopeus on jotain 500m/s

    Männän jousta voi lyhentää muutaman lenkin, niin mäntä kestää kauemmin iskurina.

    Olen käyttänyt punaisia hiltäjä, hyvin osuu 25m läpäisy uskomaton teräksisillä ampuessa, kiinalaisen paska ilmakon saa 20eurolla, hyvä ja toimiva loukkupyssy.

    Venäjältä saa imppuun räjähtäviä impun luoteja.


   • 4,5mm väsäilijä
    ujd kirjoitti:

    Venäjältä saa imppuun räjähtäviä impun luoteja.

    Savostakin saa, osta reikäpää luoteja, osta niitä punaisia nallipyssyn nalleja, raaputa neulalla irti muovista, laita jauhe luodin reikään liimaa pikaliimalla luodin pää. Hyvin poksahtaa,


   • lkjhgrty
    mievaan porailen kirjoitti:

    Jos joku nyt ei tajunnut niin sen patruunan ja luodin ei tosiaankaan tarvitse olla yhdessä, ilmakon luoti tai itse tehty 4,5mm teräksestä viilattu teräväksi , sinne piippuun, hiltin paukku tuunattuun ilmareikään, viritys, taittopiippu kiinni, ja tulta!

    Kestää ihan helvetin hyvin, taittopiipun pultti kannattaa öljykarkaista koska taipuu, ammuttaessa, lähtönopeus on jotain 500m/s

    Männän jousta voi lyhentää muutaman lenkin, niin mäntä kestää kauemmin iskurina.

    Olen käyttänyt punaisia hiltäjä, hyvin osuu 25m läpäisy uskomaton teräksisillä ampuessa, kiinalaisen paska ilmakon saa 20eurolla, hyvä ja toimiva loukkupyssy.

    Ihan kiva niin kauan kun "patruunapesän" välistä ei saa silmilleen pursketa ja näkö ei lähde. Miksi ilmakolla pitäisi ampua ruutikaasulla? Jos haluaa "metsästää" vahinkoeläimiä, niin siihen löytyy kovatehoisia puristeilma-aseita, jotka ovat kaiken lisäksi tarkkoja. Tussariviritykset eivät ole tarkkoja.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   433
   1796
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   119
   1428
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1377
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1078
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   211
   931
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   60
   898
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   82
   826
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   800
  Aihe