Kummiksi väkisin

kfsäölfö

Onko kenelläkään kokemusta ystävästä joka väkisin haluaa kummiksi ja suuttuu jos ei pääse?
Minun ja mieheni kummit eivät ole olleet millään lailla elämässämme ristiäistemme jälkeen joten luonnostaan tämä kummius on meistä vähän hutera käsite.
Aluksi päätimme, ettemme ota yhtään kummia (mitä hyötyä?) mutta sitten ajattelimme antaa miehen siskolle tilaisuuden koska niin halusi.
Haluamme kasvattaa ja hoitaa lapsemme itse,emme kaipaa muiden apua. Olemme tottuneet hoitamaan kaiken muutenkin yksin.

Tämä ystävämme uhkailee, ettei tule lapsen juhliin ym jos ei pääse kummiksi. Kun lopulta saimme hänelle hienovaraisesti sanottua, että meille riittää yksi kummi ja se on mieheni sisko hän suuttui verisesti. Muutaman viikon päästä rupesi kerjäämään uudestaan että pääsisi kummiksi. Lisäksi nimenomaan kirkon kautta. Miksi hän niin hanakasti haluaa??
Eikö se ole meidän vanhempien tehtävä pyytää ja hyväksyä kummi/kummit? Ei kai sellaisesta tarvitse suuttua. Se on meidän päätös, kun on meidän lapsi kyseessä. Lisäksi tämä kummi omaa täysin erilaisen arvomaailman kuin minä ja mieheni jaamme. Sekin sotii kummiutta vastaan.

En oikeen tiedä mitä pitäisi tehdä. Jos hän ei kummiksi pääse niin ei häntä varmaan lasten synttäreillä ym näy. Ei kai ketään voi ottaa uhkailujen takia kummiksi??

8

697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KUMMEUS SIT

      ÄLÄ ota sellaista kummia kuka itse haluaa ja vinkuu siihen hommaan, minä otin ja sen jälkeen sai lapsi joka vuosi itkeä kun ei kummia kiinnostanutkaan kummeus, ei pidä yhteyttä tai mitään, minun motto on nykyään

      JOS HALUAT PÄÄSTÄ JOSTAKIN IHMISESTÄ EROON,PYYDÄ KUMMIKSI!

    • sijdedhuehfj

      Kummiksi pyydetään - ei tarjouduta!
      Täysin vastaavaa kokemusta ei asiasta ole, mutta tiesin erään ystävistäni odottavan että hänestä tulee lapsemme kummi. Olin häntä alunperin kummiksi kaavaillutkin (hänelle tästä mitään mainitsematta), mutta asiaa useamman kuukautta mietittyäni päädyin kuitenkin etten häntä halua pyytää. Luonnollisesti emme häntä myöskään ristiäisiin kutsuneet, koska paikalla olivat vain lähisukulaiset ja kummit. Tämän jälkeen välimme ovat selvästi viilentyneet ja yhteydenpito harventunut.
      Kummien valinta on täysin vanhempien asia, samoin kun kummipyynnön hyväksyminen tai siitä kieltäytyminen on kummin asia ja molempien valintoja tulee kunnioittaa.
      Vanhempien kannattaa tarkoin harkita ketä pyytävät lapsensa kummeiksi ja riittääkö kummeilla aikaa ja mielenkiintoa tähän tehtävään vuodesta toiseen. Samoin kummien kannattaa miettiä onko halukas kummin tehtävään ja valmis olemaan läsnä lapsen elämässä.
      Lähipiirissä on tapauksia jossa vanhemmilta on täysin katkenneet välit lapsen kummeihin, jolloin kummit eivät luonnollisesti pidä yhteyttä lapseenkaan. On myös tapauksia jossa on suostuttu kummiksi pitkin hampain ja sadatellaan sitä sitten joka joulu ja syntymäpäivä.
      Jos siitä ystävyyssuhde kärsii ettei pyydetä kummiksi tai kieltäydytään kummin tehtävästä, niin ei sellainen ystävyyssuhde olisi muutenkaan ollut läpi elämän kantava!

      • Että näin

        Oletpa sinä ikävä ystävä, kun et edes ystävääsi kutsunut kastetilaisuuteen. Sinulle se ystävyys ei tainnut merkitä mitään toisin kuin (entiselle) ystävällsesi. En yhtään ihmettele ettei pidä sinuun yhteyttä. Sinä et arvosta ystävyyttä.


    • ....................

      Ei ole kokemusta. Vaihda ystäväpiiriäsi älykkäämpiin yksilöihin.

    • päinvastoinmeillä

      Onpa erikoista, meidän kohdalla oli todella vaikea saada ketään kummiksi. Kysyin varovasti kolmea eri henkilö, mutta kukaan heistä ei halunnut. Veljeni ja hänen vaimonsa ovat siis kaikkien kolme lapsemme kummit (ovat niin hyväsydämisiä etteivät kehdanneet kieltäytyä ja tarjoutuivat itse kun aloimme puhua virkakummeista).

      Joten sinun kohdallasi olisi onneni kukkuloilla jos joku haluaa väkisin kummiksi.

    • fghhgh

      Oletko miettinyt, miksei kukaan halunnut lapsenne kummiksi? Pelkäävätkö he että joutuvat ostamaan kalliita lahjoja ym?

      En ole onneni kukkuloilla jos minun pitäisi ottaa kummiksi täysin arvomaailmaltaan ja moraaliltaan erilainen ihminen kuin me.

    • pojan kummitustaatta

      En kyllä itse ottaisi kummiksi tuollaista ihmistä joka uhkailee.

      Itse pääsen ensimmäiselle lapselle kummiksi kuukauden päästä kun sisko halusi pojalleen kummiksi. Olen aina halunnut kummiksi mutta en kuitenkaan ole alkanut uhkailemaan ketään sen takia, koska tiedän että jos joku haluaa minut lapsensa kummiksi niin tulkoon kysymään.

    • 5 kummilasta

      Minulla on itselläni 5 kummilasta, kaikkien kummeiksi on pyydetty. Elämän tilanteen vuoksi välillä enemmän tekemissä, välillä vähemmän. Kaikkiin olen kuitenkin pitänyt yhteyttä säännöllisesti, kortilla, naamassa jne.Lahjat eivät ole pääasia. Olen kuitenkin nitä antamut aina siihen asti kunnes on 18 v täyttänyt. Kummilapseni ei vät ole minua muistaneet millään tavalla, enkä sitä odota koska he ovat lapsia, vanhemmista kasvatus lähtee.Yksi heistä on läheisempi mikä pitää minuun yhteyttä, silloin muistan häntä myös enemmän. Omien lasteni kummit ovat silloin olleet läheisiä kun on pyydetty kummiksi,osa on vielläkin. mikä ihaninta poikani kummitäti, vie uimaan ja elokuviin. Tyttäreni toinen kummi ei vaivautunut tulemaan rippijuhliin, vaikka samassa kaupungissa asuu.Toiset ajavat toiselta puolelta suomea pitkän matkan. Nämä on vähän sellaisia juttuja että ketään ei voi pakottaa olemaan tekemisissä, jos asia ei kiinnosta ei sille voi mitään.Kyllähän se loukkaa, mutta mihin ihminen tarvitsee väkisin pidettyä ystävyyttä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      121
      9509
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      49
      2794
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      159
      2557
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1613
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      10
      1407
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe