Viisi kilometriä ilmajohtoja

jaurunen

Sonera tarjoaisi 8:n megan liittymää parimekaisen tilalle ja tarvettakin nopeuden nostolle olisi. Matkaa keskukseen kuitenkin tuon verran ja netistä löytyneistä harvoista kokemuksista toimivuus olisi niin ja näin.
Parimekainen on ollut erittäin vakaa ja pätkimätön, josta syystä kohtuu kallista hintaa on viitsinyt maksaa.
Asia mietityttää sen vuoksi, että jos kasi pätkiikin, niin mikä rumba on edessä saadakseen vanhan parimekaisen takaisin, jos edes saa, maaseutu kyseessä.
Parimekaisen todellinen nopeus modeemille on ollut 1.7 -1.8 megaa, voiko noista arvoista päätellä jotain.

Onko vaan kokeiltava ja itse todettava toimivuus?

10

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eilif

      Kerron oman kokemukseni

      Asuinpaikka: Helsinki
      Luvattu yhteysnopeus: 24 Mb/s
      Matkaa keskukselle: 2km 50-vuotta vanhoja kuparijohtoja pitkin
      todellinen nopeus: 17Mb/s
      Yhteystyyppi: ADSL 2
      Operaattori: Elisa

      Itselläni toimii pääpiirteittäin hyvin, mutta viimeaikana on ollut pahaa pätkimistä/pumppaamista yhteydessäni. mutta yhteys korjatiin puhelinkeskuksen puolella vaihtamalla laite.

      Oletetaan että yhteytesi toimii ADSL tekniikan kautta, ja matkaa keskukseen on jopa 5 km, Desibelit (noise) linjalla menee niin korkealle että täydellisestä yhteydestä on turha haaveilla.

      Itse veikkaan että saat jotain 3-6 megaa maksimissaan 8-megan kaistasta. Miten linja sitten eroaa edellisestä? Vai haluaako sonera laajentaa kyseiselle asuin-alueelle sinun kustannuksella?

    • ei kuutta tule

      jotenkin tuntuu,että tuo haarukka 3-6megaa on liian iso,koska itsellä on ADSL,ja asun 1,3km:n päässä keskuksesta,ja oma kasimegainen antaa parhaimmillaan juuri ja juuri tuon kuusi megaa.

      väittäisin,että 3-4 on teoreettinen nopeus,mutta tämä on tietysti mutu-tietoa.

      jos aloittaja tekee sopimuksen vaikkapa 24kk,niin sitä ei saa purettua,eli kannattaa harkita kahdesti,ennen allekirjoitusta.

    • jaurunen

      Kyseessä ei ole laajennus, vaan nopeus on ollut tarjolla iät ja ajat ja juurikin tarjotaan 24kk sopimusta, jossa tyrkkynä hintavedätystä -10€ entiseen.
      Telewellissä olisi nykyisestä yhteydestä tuollaiset arvot, älyäiskö joku näiden päälle?


      Lähetysnopeus

      512 kbps



      Vastaanottonopeus

      2048 kbps



      SNR (Lähetysnopeus)

      12.0 db



      SNR (Vastaanottonopeus)

      17.0 db



      Vaimennus (Lähetysnopeus)

      30.0 db



      Vaimennus (Vastaanottonopeus)

      54.0 db

    • eilif

      Jos kyseessä on iät ja ajat tarjolla ollut "nopeus". se toimii samaa linjaa pitkin kuin tämä kahden mega nettisi.

      Tässä tapauksessa vain nopeus tulee muuttumaan jonkin verran suuremmaksi eikä linjalle periaatteessa tapahdu mitään.. Eli niin sanotusti "Raksi ruutuun". (Operaattori pistää liittymäsi raksin 8:n megan ruudun kohdalle ja siinä kaikki).

      Sinulla on tällä hetkellä 2/1 Mb/s netti: eli kahen megan netti, puolen megan ulospäinmenevällä nopeudella (ulospäinmenevä = upload speed jota käytetään tiedostojen lähettämiseen). (Sisäänpäin menevä 2 Mb/s taas normaali latausnopeutesi ja nettiselaus/pelinopeutesi)

      Jos puhelinkeskukseen on 5km ja linjat toimivat kuparikaapeleiden kautta, voit varautua siihen, että täyttä 8 megan nopeutta et tule saamaan. (70-85% siitä on realistisempi).

    • Terve jaurunen,
      kyllä tuota passaa kokeilla, jos kerran sinulle on mitattu pituus keskukselle ja se puoltaa 8M:n nopeutta. Kuinka vanha modeemi siulla on käytössä? Sen iän voisi tarkistaa, sillä kyllähän silläkin on merkitystä nopeuksiin. Tarvittaessa tuon modeemin voi tilata meiltäkin vaikkapa juuri nopeudennoston yhteydessä.
      Jos probleemaa tulee yhteyksissä niin Vikapalvelumme auttaa mielellään Sinua.

      Lauren@SoneraPartio

      • Mitattu ja mitattu

        Tuolla matkalla ei välttämättä toimi 8M:n nopeus, pahimmillaan netti toimii huomattavasti huonommin kuin 2M:n liittymällä.

        Itselleni kävi juuri niin, matkaa keskukselle n. 4km ja -86 rakennettu rivitalo. Jossain matkalla oli häiriöitä jonka takia 8M yhteys ei toiminut, ilmeisesti laitteet kuitenkin yrittivät saada sitä 8M yhteyttä "jatkuvasti" ja tuo yrittäminen pätki liikennettä ? Laitteiden kättely yms. vei huomattavan osan ajasta ? Toimiessaan saattoi hetkittäin tulla 4M luokkaa, keskimäärin vajaa 3M. Yhteys oli käytännössä käyttökelvoton, edes sähköpostia ei meinannut saada luettua kun tuli jatkivasti "yhteyden aikakatkaisu" tyyppisiä virheitä. Tietysti määräaikainen eikä sopimusta voinut pudottaa takaisin siihen 2M yhteyteen. Noin kuukauden tappelun jälkeen operaattori suostui siihen että sopimus pysyy 8M:n nopeudella (samoin kuin hinta) mutta liittymän todellinen nopeus pudotettiin takaisin 2M:n joka toimikin taas ongelmitta.

        Eli jos vähänkin epäilyttää niin kannattaa vaatia sopimukseen kohta että voi tietyn ajan kuluessa (esim. 2 viikkoa tai kuukausi) palata vanhaan nopeuteen jos se korotettu nopeus ei toimi. Ja toimivuuden osalta maininta TODELLISESTA toimivuudesta, ei mikään diagnostiikkaohjelman "juu kaikki kunnossa" toiminta.


    • Vellupirinen1

      Itse en ymmärrä nettini nopeutta. Asun ydinmaaseudulla muutamien kilometrien päässä mastosta. Hankin puhelimekseni Samsungin Xcoverin ja siihen liittymäksi Soneran Fiksun (7M).
      Ao. puhelin muodostaa langattoman lähiverkon ja kaapeliin kytkettynä netti toimii käsittämättömän nopeasti. Jopa nopeammin, kuin taajamassa, valokuityyhteyden päässä oleva työkoneeni. Miten tämä on mahdollista?

      Enpä hankkisi valokuituyhteyttä, vaika sitä juuri nyt rummutetaan maaseudun pelastajana.

      • Valomerkki Tuli

        Valokuidulla nopeus riippuu aivan sitä kuinka pieneksi nopeus on kuristettu. Operaattorini alueella karvalakkinopeus on 50/50 Mb/s. Nopeutta voi nostaa aina gigaan asti. Säätävät konttorilla nopeutta sen mukaan kuin asiakas raottaa kukkaroaan.

        Operaattorit myyvät myös "fakekuituliittymiä". Oikeasti mikään ei muutu. Kuitu tulee jonnekin ja loppumatka puhelinlanka pitkin kuten ennenkin. Onkin melko mielenkiintoinen toimiala. Täynnä petosta ja huijausta. Kuitenkin sitä pidetään aivan normaalina liiketoimintana.

        Radioverkkojen ongelma on hyvin rajallinen kapasiteetti. Ei toiminnassa sinänsä ongelmia ole. Liittymiä vain myydään aivan liikaa ja verkko on tukossa suurimman osan päivästä. Hyvällä onnella saa hyvin toimivan yhteyden. Yleensä ei.

        Maaseudulla ongelmaksi nousee usein myös se ettei nopeita radioverkkoja edes ole ja puhelinlangat on kerätty pois. Osasta ei ole edes purettu vaan jätetty oman onnensa nojaan. Isännät ovat sitten rullanneet maahan pudonneita johtoja pois pelloiltaan.


    • Valomerkki Tuli

      Ilmeisesti puhelinmaston alueella ei monta käyttäjää ole ja siksi olet onnekas. Usein mokkulayhteydet ovat hitaita ja joskus jopa toimimattomia.

      Omalla kohdalla valokuitu on ollut hyvä ja toimiva ratkaisu. Keskus on yli kymmenen kilometrin päässä ja 50/50 Mb yhteys toimii että tohina käy. Lankaa pitkin ei homma olisi onnistunut varsinkaan nyt kun Sonera lopetti lankapuhelinliittymät ja jätti linjat ränsistymään.

    • Tek.com

      Jätä modeemi päälle ja mene Soneran liikkeeseen, ne mittaa sun linjat ennenkuin teet 24kk sopparin. Voidaan myös varata mahdollisuus palata vanhaan jos uusi nopeus ei toimi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe