Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pakko-oireesta eroon!

t.m81

Olen 31 vuotias mies henkilö jolla on ollut reilun 8v ajan erittäin kovat pakko-oireet ajatusmalleina. Olen ollut todella ahtaalla monia kertoja avo/suljetulla osastolla nyt vuoden töissä mutta todella huonossa kunnossa.Sairaus aiheuttaa minulle todella agressiivista käyttäytymistä koska olen niin loppu ja turhautunut.

Minulla on todettu myös epävakaa persoonallisuus joka selittää tuon käyttäytymisen tollaisena miten se ilmenee eli agressiona. Tämän takia olen joutunut jättämään perheeni vasta syntyneen lapsen ja lähes kaiken normaaliin elämään kuuluvan.

Kaikki mielialalääkkeet olen lopettanut lääkärin ohjeistuksella niistä ei ollut kuin harmeja ja niitä on tullut testattua reilut 20 eri merkkiä joten se siitä. Ongelmia tuli vain lisää oon siitä sentää tyytyväinen että kaikki seroquelit ym olen saanut lopetettua ja jopa unet ovat keskimääräistä paremmat olleet lähiaikoina se onkin ainut positiivinen asia. ´

Minulla on myös koira joka on antanut minulle paljon ja auttanut jaksamaan ja pitänyt liikkeellä. urheilen myös paljon mikä on välillä todella suuren työn takana mutta olen aina vaan pakolla mennyt ja aina on ollut parempi olo sen jälkeen joten suosittelen.

Mutta itse asiaan oon nyt PÄÄTTÄNYT että hyväksyn tän kaiken vaikka olen kauhea perfektionisti niin hyväksyn ihan kaiken mitä kohtaan ja hyväksýn sen epätietoisen ja masentuneen olon kun aivot koittaa hakea vastausta sitä saamatta paniikista ym johtuen.En meinaa enää antaa pätkääkään periksi miun elämästä on menny 1/3 osa pilalle tän takia enää en meinaa hetkeäkään tätä menettää tällä kauheudelle.

Se miten tosta päätöksestä meinaan pitää kiinni onkin sitten asia toinen olen lukenut paljon kirjoja aiheesta käynyt 5v terapiassa kaikki keinot on ikään kuin käytetty. Tähän väliin täytyy sanoa että D-vitamiini hiukkasella yliannostuksella on auttanut minua tämän oireen kanssa joten sitäkin voin suositella.

Mutta se miten tosiaan meinaan kestää tän kaiken yli on aika "simppeli" asia: Sillä hetkellä kun pakkoajatus pyrkii päälle ja itse ritualisoinnin tarve tulee mietin että olenko aikaisemmin tästä selvinnyt näin en ole en ikinä aina olen pettynyt ja saanut oloni vain pahemmaksi kertaakaan en ole selvinnyt ilman rituaalia eli minun tapauksessa jotain ajatuskuvion miettimistä ja hirveää tuskaa esim vessan lattialla täristen. Mitä sitten jos tunne on että on pakko pakko miettiä ja et mietikkään? Se olo menee ohi ja siitä vasta hyvä olo tuleekin jo ensimmäisen kerran jälkeen sitten toinen kolmas neljäs vähän takapakkia mutta ei haittaa. Päämääränä että hallitset sitä tunnetta ja joka kerta mietit ei nyt ei ole aika eikä tarve mie elän tässä ja nyt enkä tarvitse tätä se ei ole auttanut aikasemminkaan eikä auta nytkään päinvastoin kärsimys ja pettymys kasvaa ja avoihin jää suuremmat urat ja homma senkun vaikenee ELI pointti miksi on pakko? EI SE OLE kokeile ja selvitä tuska edes kerran ilman pakkorituaalia ja totea itse!

Pitää laittaa viestiä kun asia pidemmälle etenee mihin suuntaan oireet menevät ja harvenevatko tai lieventyvätkö mutta tosiaan periksi en anna enää repsahduksista vain takaisin jaloilleen tuleen ei pie jäädä makaamaan eikä antaa yhtään periksi.

4

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pakko-oireet

      Hienoa, toivottavasti tuo toimii ja pakko-oireet alkavat vähenemään. Olen kokeillut itsekin kyseistä taktiikkaa. Kevyemmille pakko-ajatuksille ja liikkeille tuo toimii aika tehokkaastikin. Kaikista raskaimpia ja itselleni "tärkeimpiä" pakkoajatuksia en ole pystynyt välttämättä voittamaan tuolla. Mutta yrittänyttä ei laiteta. Kannattaa kokeilla kyllä. Olen myös ollut sairaalassa muutamia kertoja pakko-oireisuuden, ahdistuksen sun muun saattelemana ja jossain vaiheessa näytti aika toivottomalta eikä töistä tai opiskelusta tahtonut tulla mitään.

      Kuitenkin minulla on pakkoajatukset vuosien varrella vähentyneet aikalailla samoin kuin täydellisyydenkin tavoittelu. Nykyään en juuri täydellisyyttä hamua, vaikka toki tykkään tehdä asiat hyvin. Toki minäkin olen terapiassa pari vuotta ollut ja sekin on tainnut vaikuttaa. Ainakin erittäin voimakkaasta ahdistuksesta pääsin eroon terapialla. Lääkkeistä ainoastaan Abilify auttaa minua tietyissä mahdollisissa pakko-ajatuksissa ja poistaa niiden ajattelutarpeen kokonaan. Eli tuokin voi auttaa. Pakkoajatuksia on silti minulla. Jotkut pysyy kurissa, kun en tee sellaista työtä missä noi voisivat päästä valloilleen. Jotkut ovat läsnä kokoajan, mutta ovat silti nykyään niin vaimeita, että en ole kokenut paljon jaksavani välittää noista. Näinkin voi elää ja uteliaana odotan tuoko tulevaisuuden teknologia jotain lopullista lääkettä tällaiseen.

    • T.M81

      Itsellä toiminut tämä keino hyvin kyllä nyt jo vähän aikaa. Olotila on parempi kun on kestänyt vaan joka kerta tuskaisen olon ja sen jälkee nähnyt että se tosiaan menee ilman pakkotoimitoa ohitse. Tosin olen retkahdellutkin kuten tänään tässä heti aamusta mutta ei auta jäädä tähä pyörimään ei tässä mitään tapahdu vaikka ei pakkolla mietisikään näin se on jatkettava eteen päin ;)

    • petterii1

      Hienoa tsemppiä!.

    • JKHJ

      NIINKKÖ

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe