Rotta puree (taas)

rottatyttö

Mitä teen väärin? Toinen rotistani (molemmat tyttöjä, täyttivät juuri 1v., ovat olleet kakaroista saakka minulla noin yhdeksän kuukautta) on ruvennut puremaan, ja muistellakseni se silloin alkuaikoinakin upotti hampaansa minuun pari kertaa suht. aggressiivisesti. Verta ei ole onneksi tullut kuin vähän, mutta puremisen luonne ei ole ihan mitään leikkisää näykkimistäkään. Toinen ei pure ollenkaan.

En tietääkseni anna mitään syytä sille tuntea oloansa uhatuksi tai mitään vastaavaa. Jo silloin, kun kosken sitä lähestyn ensin varovasti ja annan sen ensin haistella kättä, mutta silti hyökkää kiinni. Ja vaikka juoksenteleekin jo iloisesti pitkin olkapäitäni, sormien ollessa lähellä saattaa yhtäkkiä puraista. En haluaisi pelätä omaa lemmikkiäni ja vältellä sen kanssa vuorovaikutusta, mutta en toisaalta ole valmis jatkuviin puremiinkaan.

Mikä avuksi? Minkä takia siitä on tullut niin aggressiivinen?

7

892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riksutta

      jos sun kädessä on jtn hyvää hajua niin jotkut rotat voi sitten purra..kannattaa pestä kädet mut ei ehkä heti paljain käsin mennä.mut laittais joku käsineet käteen(sun omat).laita paitas häkkiin niin kunnolla tottuun sun hajuun (:

    • Veri sormi...

      Meillä on ollu kaks tyttörottaa nyt huhtikuulta saakka ja toinen niistä puree niin että jää veri valumaan... Sitten kohta on nuolemassa sormia...?!
      Hyökkii esim vapaana ollessaan jos istuu sohvalla niin saattaa yhtäkkiä tulla hyökkäillen puremaan. Ovat osa isompaa laumaa, ja käyttäytyy samoin laumalaisiaan kohden, ei verta vuoda sentään kamut mutta kuitenkin. Aluksi ajattelin sen olevan kiimasta, mutta ei taida olla niin..
      Neuvoja piikin välttämiseksi?

      • Sedä

        Verille pureminen ei kyllä ole normaalia. Aina voi toki kokeilla vikaista oikein kuuluvasti kun se puree, jos se vaan vahingossa on liian raju eikä tajua kunnolla että sattuu. Mutta voi olla että se on vain sekaisin / sairas ja puree kipujen vuoksi. Aggressiivisesti käyttäytyvä rotta ei välttämättä itekään koe oloaan mukavaksi, ja osa lopettaisi heti.

        Onko rotta muuten pelokas, vai ihan rauhallisen oloinen? Onko se saanut paljon käsittelyä?


    • rattus-

      Ihan mielenkiinnosta, mistähän nämä purevat rotat ovat peräisin?

      Minulla on ollut vaikka kuinka monia rottia kesyrottayhdistyksen kasvattajilta, ja kaikki olleet tosi kilttejä. Äkkiseltään voisi kuvitella että jos rottia vaan "tehtaillaan" syystä että poikaset on söpöjä, ei kiinnitetä huomiota vanhempien ominaisuuksiin eikä edes käsitellä kunnolla poikasaikana, niin saadaan aikaan paljon luonnehäiriöisiäkin yksilöitä.

      Toki joillakin harvoilla ihan vaan ilman mitään logiikkaa saattaa "naksahtaa päässä", eli aiemmin kiltistä rotasta tulee yhtäkkiä aggressiivinen. Olen kuullut että ainakin russian blue linjassa olisi ollut tällaisia tapauksia. Jos rotta ihan raivoissaan ja tosissaan Puree, eli kyse ei ole mistään väärinkäsityksestä aiheutuneesta näykkäisystä koska näpeissä on ruuan hajua, niin silloin minä en näkisi muuta vaihtoehtoa kuin viedä lopetettavaksi. Ja toki hankkisin jäljelle jääneelle uudet kaverit kunnolliselta yhdistyksen kasvattajalta. Ei tosissaan aggressiivisen ja arvaamattoman rotan kanssa elämisestä tule mitään.

      • Veri sormi...

        Meidän rotat on ihan virallisen kasvattajan paperein varustettuja, omistajalta ostettuja...:/


      • Sedä
        Veri sormi... kirjoitti:

        Meidän rotat on ihan virallisen kasvattajan paperein varustettuja, omistajalta ostettuja...:/

        Paperit sinänsähän ei sano mitään kasvattajan virallisuudesta, ne saa kirjoittaa kuka tahansa. Toki ne kertoo mitä suvusta on tiedossa. Mainitakseni vaan, että virallinen kasvattaja on tosiaan ihan muuta, kuin että rotat saa paperit.

        Mäkin kehotan kertomaan kasvattajalle, ellet sitä jo ole tehnyt :)


    • geh

      Ilmoita kasvattajalle. Aina ei kristallipallo toimi, ja tuollaisia luonnevammaisia voi syntyä hyvin käsiteltyihin poikueisiin joitten vanhemmat ovat aina olleet tosi kivoja. Valitettavasti.. :/
      Kasvattajalle kun ilmoitat nyt, niin kasvattaja osaa sitten kiinnittää ominaisuuteen jatkossa huomiota kyseisessä linjassa. Valitettavasti sillä ei tietenkään nykyisistä rotistasi saa kivoja, mutta jospa se auttaisi sitten muita.
      Edes täysin käsittelemättömän kesyrotan ei pitäisi purra (muita hankaluuksia siitä voi sitten seurata, kuten rääkymistä ja karkuun juoksemista, mutta EI puremista).
      Totuus kuitenkin on, että toisinaan kesyrotissa esiintyy aggressiota ja se on myös voimakkaasti periytyvää. Ja todella hankalaa päästä eroon. Voi olla parikin sukupolvea pelkkää kivaa, ja sitten kun uskaltaa ulos myydä, on juuri se lemmikkikotiin myyty rotta aggressiivinen kun kotona napottaa saman poikueen sisarukset ihan enkelikiltteinä.

      Russian bluet ovat alkuajoista kyllä luonteeltaan parantuneet. Viimeisimmät hittihullut ovat käsittääkseni olleet marteneita. Ja aikoinaan niitä hulluja olivat siameset. :) Ei siis sinänsä väriin liitoksissa, vaan siihen missä suvun juuret ovat ja kuinka tarkasti kasvattajat ovat kiinnittäneet huomiota luonteeseen (ts. kukaan ei lisäännytä aggressiivisia rottia, mutta kaikilla kasvattajilla on oma tapansa suhtautua aggreongelmiin vaikka jalostuseläimen sisaruksilla)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe