exät aiheuttaa kurjia tunteita

g80ät80ä-

Tunnen itseni melkoisen tyhmäksi mutta en voi sille mitään että nykyisen miesystäväni exät aiheuttavat minulle mustasukkaisuuskohtauksen. Ei nyt varsinaista riitaa tai mitään sen kummempaa mutta sen kauheimman tunteen mitä voi kuvitella. Olen puhunut miehelle asiasta ja se on vähän auttanutkin mutta ei ainakaan vielä riittävästi. Yksi exä on mukana tosi tiisviisti hänen elämässä yhteisten lasten takia. Miehellä on tapana kertoa existään jonkin verran, ihan pieniä asioita eri yhteyksissä. Olen pyytänyt häntä vähentämään tai lopettamaan puheet mutta ei hän aina muista sitä. Ei tämä riitaa aiheuta kun pystymme hyvin puhumaan mutta mikä minua vaivaa kun noin ihmeelliset asiat vaivaa. En vaan kestä kuulla mikä jossain toisessa naisessa on ollut hyvää. Itselläni ei ole kuin yksi exä enkä kyllä halua hänen hyvistä asioistaan puhua (paitsi joskus kiusallani kun haluan nähdä miten toinen reagoi--> ei reagoi mitenkään). Samoin tunnen mustasukkaisuutta siitä jos tämä mies kehuu jotain ihmistä (kuka tahansa), tuntuu että tarvitsisin välittmästi itsekin kehuja. Luottamuspulasta ei ole kysymys, luottamusta tätä miestä kohtaan ei voisi olla enää enempää. Ehkä kyseessä itseluottamuksen puute joka on kyllä ollut aika heikko. Osaako joku neuvoa mistä kyse ja mitä voi tehdä että tästä "parantuu" eikä pilaa tällä omaa/toisen oloa suhteessa joka muuten tuntuu lähes täydelliseltä? Kerran olen käynyt hakemassa tähän apua ja olen ajatellut mennä uudestaan. Jotain hyötyä siitä oli kun sain puhua ns. asiantuntijalle.

2

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rontali

      Olin itse ennen samanlaisessa tilanteessa.

      Itsetunto oli heikko eikä mies asiaa auttanut.

      Pääsin exä-asiasta yli vasta kun pakottauduin miehen takia tutustumaan exään kaverina, ja lopulta asiaa auttoi kun en enää välittänyt koko äijästä, ja kaipa aikakin auttoi.

      Olen huomannut uudessa suhteessani, että kyllä auttaa kun niitä kehuja kuulee ja PALJON. Ei se ole ainoastaan naisen vika tai naisen vastuulla päästä asiasta yli. Kyllä miehen on vaikutettava ja autettava. Mitä pahaa siinä on että kehuu vaikka sitten yli äyräiden? Etkö muka ansaitsisi sitä? Ansaitset. Eikö se muka ole hyväksi? On.

      En tajua miksi rönsyilevää sanallista hyvää ja kaunista pantataan toiselta pidemmässä suhteessa... Joskus jopa alusta asti.

      Tämä on minun kokemukseni asiasta. Rintaäänellä.

    • jdfjhsj

      Ymmärrän huolesi. Voi olla, että exien muistot kummittelevat ihan "hyvällä" tavalla, eli että mies tuntee tietyllä tavalla kaipuuta menneeseen, mutta jolle ei kukaan ihminen voi mitään. Se on vähän sama asia kuin jos sinä tunnet kaipuuta johonkin vanhaan paikkaan, jonka vain sinä tunnet, eikä kukaan ihminen voi tuota tunnettasi jakaa kanssasi. Silloin voi auttaa, kun asiasta puhuu jollekulle läheiselle.

      Toinen asia on, jos miehesi tekee tuota ex-muisteloaan ihan tahallaan. Kerroit, että olet pyytänyt häntä vähentämään tuota puhettaan. Voi olla, että mies käytää valtaansa sinuun. Hän tietää että sinulla on itsetunto heikolla ja sinulle tulee vielä heikompi olo, kun hän kaipailee exiään. Tällöin hän saa olla kunkkuna suhteenne tunkiolla. Tällainen käytös on mielestäni moitittavaa, koska se on valtapeliä eikä rakkautta. Alapa sinäkin silloin ihailla telkkarin upeakroppaisia miehiä ääneen ja haaveile jotain miehistä ominaisuutta, joka pistää jossain tuntemattomassa miehessä silmään. Se voi olla sodanjulistus, mutta mielestäni valtapelit pitää viheltää poikki näkyvästi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe