Suomen Jalometallikierrätyksen lasku

Kusetustako

Maanantaina sain soiton Suomen Jalometallikierrätyskeskukselta ja lätisi kaikkia myyntipuheita. No sit aattelin et voin ottaa sen kultapussin ja kattoa jos löytyy jotakin. No nyt sit käyny läpi laatikoita eikä ole oikeen mitään sellaista mitä sinne laittaisi tai haluaisi laittaa. Se äijä kerto laskusta, mutta sano että ei sitä tarvi maksaa et on vaan muistutuksena et laittais sinne niitä koruja. No onko muilla kokemuksia laskun maksamatta jättämisestä vai vedättikö jätkä mua siellä puhelimessa?

150

20490

Vastaukset

 • Se soitti mullekkin

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Ja samaa epärehellistä selittelyä toiseen kertaan. Miksi?
   Toiminta perustuu mahdollisimman pitkäkestoiseen hyväuskoisten ymmärtämättömien, lähinnä kait vanhusten, huijaamiseen.


 • Lasku tuli tännekin. Eli voiko sen unohtaa?
  Vai pitääkö soittaa sinne ja perua (14 vrk peruutusoikeus) tuon (18,50 hintaisen) palautuskirjeen tilaus.

  • Lasku tuli minulle perintään.


  • 18.5€ + 8% lasku tuli karhuna minulle. Maksoin sen. En kyllä enään vastaa vieraisiin numeroihin.


  • Minullekkin soitti esittelijä, mutta ei kertonut mitään laskusta , sanoi vaan että esineiden lähetys ei maksa mitään. Minullakaan ei ole mitään mitä sinne haluaisin lähettää.
   Miheni soitti tuonne firmaan tuohtuneen puhelun ja lupasivat peruuttaa "tilauksen". En ole tehnyt mitään sopimusta, lupasin vain että voivat lähettää esitteen.
   Älkää maksako vaan soittakaa SJMK:n asiakaspalveluun tai ottakaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen.


  • Rahatmeni kirjoitti:

   18.5€ + 8% lasku tuli karhuna minulle. Maksoin sen. En kyllä enään vastaa vieraisiin numeroihin.

   Ei mistään esitteestä tai näytteestä tai kirjekuoresta tarvitse koskaan mitään maksaa, ellei siitä ole 100 %:n selkeästi etukäteen sovittu. Eikä sitä kirjekuortakan tarvitse edes palauttaa, ellei siitä ole selkeästi etukäteen sovittu. Ilmoittakaa firmalle, että käsittelykulunne ovat 50 e. Saavat valita.

   Kyse on rikollisista huijareista ja tyhmistä hölmöistä pelkurimaisista maksajista. Kysykää neuvoa ennen maksamista. Ei sen jälkeen.


  • Rahatmeni kirjoitti:

   18.5€ + 8% lasku tuli karhuna minulle. Maksoin sen. En kyllä enään vastaa vieraisiin numeroihin.

   Laittakaa reklamaatiosähköpostiviesti Suomen jalometallikierrätyksen asiakaspalveluun ja pyytäkää saada puhelunauhoite itsellenne ja kertokaa ottavanne yhteyttä Kuluttajaneuvontaan. Tehkää tämä mieluusti ennen "laskun eräpäivää". Kerro kaikki asiat, jotka ovat vialla. Esim. Ehto jota sinulle ei ole kerrottu puhelun aikana päätöstä tehdessäsi ei voi sitoa sinua. "Pieni präntti" ei ollut tiedossasi suostumuksen antaessasi.

   Perintätoimisto Lindorffin sivuilla lukee esim. näin: Lasku on virheellinen, miten toimin?
   Otathan pian yhteyttä asiakasneuvojiimme meillä Lindorffilla. Kun ilmoitat asiasta, kerro myös, miksi pidät laskun summaa tai sen perustetta virheellisenä.

   Selvitämme asian laskuttavan yrityksen kanssa, ja keskeytämme perinnän siksi ajaksi. Jatkamme vapaaehtoista perintää vain, jos laskusta päästään yksimielisyyteen.
   Vapaaehtoinen perintä tarkoittaa näitä eri vaiheita (1-2):
   1. Maksumuistutus: Vapaaehtoisen perinnän ensimmäinen vaihe on maksumuistutus. Maksumuistutus on ensimmäinen virallinen ilmoitus laskun maksamatta jäämisestä.

   2. Maksuvaatimus: Maksuvaatimus on maksukehotuskirje, jonka perintäyhtiö voi lähettää kuluttajalle aikaisintaan 14 vuorokauden kuluttua maksumuistutuksen lähettämisestä. Ellei laskua makseta ensimmäisellä maksuvaatimuksella, tämän jälkeen usein lähetetään vielä toinen maksuvaatimus.

   Saatavan riitautus:
   Saatavan riitautuksen tulee olla perusteellinen. Riidaton saatava tarkoittaa sitä, että velallinen ei ole maksanut, eikä kiistänyt saatavaa. Riitaisella saatavalla puolestaan tarkoitetaan sitä, että velallinen on kiistänyt saatavan perusteen tai määrän. Saatavan riitautukseen on oltava pätevä syy.

   Laskuttava yritys eli velkoja voi kuitenkin vaatia velkaa sinulta oikeusteitse, jos se pitää sitä aiheellisena. Perintä voi siis jatkua oikeudessa.

   Oikeuteen asti tämän firman ei kannata asiaa viedä sillä, Kilpailu- ja kuluttajavirasto on jo kahdessa ratkaisussaan todennut firman polkevan Kuluttajansuojalakia. Sinä olet siis niskan päällä, ei tämä firma.


 • Voi unohtaa laskun.. Ei tule mittään jälkijuttuja :)

  • Itse tilasin myös kultapaketin,kun myyjä vakuutti ettei siitä tule minulle kuluja. Hän kertoi laskun olevan vain ns.muistutuksena,ettei paketti menisi esim.roskiin vahingossa. Vannoi myös,ettei menisi perintään. Uskalsin sitten tilata ko.paketin. Nyt kun luin ehdot ja muutenkin tajusin koko järjettömyyden,niin muutin mieleni kultapaketin lähettämisestä heillepäin. Minulla on kultaa ensinnäkin niin vähän,että heidän maksamallaan 8€grammahinnalla 14karaatin kullasta,en saisi kuin muutaman kympin. Nyt kumminkin huolettaa tuo lasku,koska siinä lukee sen olevan aiheeton vain,jos lähettää kultapaletin ennen eräpäivää. Eli onko nyt varmaa,että Suomen jalometallikierrätyksen lasku ei mene perintään,vaikka en heille mitäään lähettäisikään??


  • kullaton13 kirjoitti:

   Itse tilasin myös kultapaketin,kun myyjä vakuutti ettei siitä tule minulle kuluja. Hän kertoi laskun olevan vain ns.muistutuksena,ettei paketti menisi esim.roskiin vahingossa. Vannoi myös,ettei menisi perintään. Uskalsin sitten tilata ko.paketin. Nyt kun luin ehdot ja muutenkin tajusin koko järjettömyyden,niin muutin mieleni kultapaketin lähettämisestä heillepäin. Minulla on kultaa ensinnäkin niin vähän,että heidän maksamallaan 8€grammahinnalla 14karaatin kullasta,en saisi kuin muutaman kympin. Nyt kumminkin huolettaa tuo lasku,koska siinä lukee sen olevan aiheeton vain,jos lähettää kultapaletin ennen eräpäivää. Eli onko nyt varmaa,että Suomen jalometallikierrätyksen lasku ei mene perintään,vaikka en heille mitäään lähettäisikään??

   Soita sinne ja kysy?


  • En tiedä miten ennen oli mutta minulle tuli 18.50€ lasku perintään.


  • Joo lasku tuli perintään vaimolle. Hän joutui maksamaan yli 20 euroa koska siinä oli viivästyskorko. Pitää näköjään palauttaa jos ei halua maksaa laskua.


  • 2013 oli näköjään eri politiikka. Minulle tuli perintään 2017 toukokuussa.


  • Minulla myös tuli kirje,mitään puhetta 18,50 maksusta ei mies sanonut.Eli huijasi.
   Perjantaina soitti nainen samasta asiasta.Aloin huutaa sille että mitä hemmettiä tää lasku ja sitä kuorta ei saa postiin laittaa vaan vietävä lähinpään Matkahuoltoon??eli siis Turkuun..Olen ollut sairaalassa kolme viikkoa..ei mitään mahdollisuutta viedä edes lähi postiin...en aijo maksaa.Se nainen hermostui ja lupasi soittaa maanataina uudelleen????


  • Sinnehän voi lähettää aivan mitä tahansa paluupostissa. Saavat tutkia, onko Kinder-avaimenperässä arvometallia.


 • Minulle lähettivät palautuspussin ja sopimuslomakkeen, sekä laskun 18,50 € ellen palauta, Laitoin kirjeen paluupostissa sellaisenaan.
  Olisikohan tuo ihan viranomaisasia, joku saattaa säikähtää ja maksaa.
  Minulle soittaja oli nuoren tuntuinen nainen, ja hyvin tungettelevainen. Ei luovuttanut, vaikka sanoin, etten nyt ehdi ajatella asiaa. Enpä uskaltaisi mitään koruja heille lähetää.
  Kuluttajasuoja viranomainen saattaisi olla oikea osoite. Teenkö ilmoituksen?Ihm

  • mulle kävi niin, että sanoin ettei oo mitää koruja sitte se vonkas ja jankkas nii etten jaksanu enää kuunnella ja kai sitte hyväksyin vastaan ottamaan se kirjeen... :D
   nyt vaan mietin että lähetänkö sen pussukan vaan tyhjänä takasi...? ettei tarv maksaaa laskua...


  • sellasta123 kirjoitti:

   mulle kävi niin, että sanoin ettei oo mitää koruja sitte se vonkas ja jankkas nii etten jaksanu enää kuunnella ja kai sitte hyväksyin vastaan ottamaan se kirjeen... :D
   nyt vaan mietin että lähetänkö sen pussukan vaan tyhjänä takasi...? ettei tarv maksaaa laskua...

   Kuluttajaneuvonnasta sanottiin, että voi lähettää 14 päivän aikana, ja laskussa lukee, että palauttamattoman kuoren, siispä palautan!


  • sellasta123 kirjoitti:

   mulle kävi niin, että sanoin ettei oo mitää koruja sitte se vonkas ja jankkas nii etten jaksanu enää kuunnella ja kai sitte hyväksyin vastaan ottamaan se kirjeen... :D
   nyt vaan mietin että lähetänkö sen pussukan vaan tyhjänä takasi...? ettei tarv maksaaa laskua...

   Älkää ikinä menkö tähän lankaan! Itse meinasin mennä. Ensiksi nainen sai "lankaan". Sitten sieltä soitettiin, ja myyjä oli suoraan näitä suoramyyjäkauppiaita. "Puhunko nyt sen ja sen kanssa. Ihan oikein, juuri sinut halusinkin tavoittaa!" HUHUH! Seuraavaksi kertoi hinnan lähettämästäni koruista. Tiesin etukäteen, mitä voin niistä muualla saada. Mukamas keräävät metallia, ettei ympäristö saastu. Haistakoon huilun! Täys hopea ei kelpaa. Firma myy ulkomaille kullan ja siellä huijataan rahat suomeen. Annoin periksi sen verran kaiken jauhamisen jälkeen, että annoin pienen kultaketjun palasen. Lupasi hyvittää valtavan summan, 91 SENTTIÄ! Kannatti sekin varmaan. Mitähän varten halusi sen. Varmaan provisiopalkkioon pitää tienata yksi euro päivässä. Tämä vaan kaikille tiedoksi.


  • sellasta123 kirjoitti:

   mulle kävi niin, että sanoin ettei oo mitää koruja sitte se vonkas ja jankkas nii etten jaksanu enää kuunnella ja kai sitte hyväksyin vastaan ottamaan se kirjeen... :D
   nyt vaan mietin että lähetänkö sen pussukan vaan tyhjänä takasi...? ettei tarv maksaaa laskua...

   sama minulla en saannu suun vuoroa oli kyllä hyvä myyntimies ja heti kirje tuli en kerennyt perua yritin soittaa mutta en pääsyt koko ajan varattu ,nyt siten yhen rikkinäisen korvakorun laitan pelossa ettei laskua tule. eipä uskalla enää tuntemattomiin numeroihin vastata .


  • Huh huh aivan kamala yritys. Myyjä räjähti, kun en suostunut tekemän kauppaa ala-arvoisella hinnalla. Alkoi tivaamaan ja jopa korotti äänensä miksi en tee kauppaa. Mun piti perustella syytä hänelle. Törkeää toimintaa! Yritys ei halua kertoa asiakkaalle mikä on kullan grammahinta, jotta asiakas ei ymmärrä heidän ala-arvoisia tarjouksia.


  • Mulla äsken ihan samanlainen puhelu. Arvioija langan toisessa päässä kanssa huusi mulle puhelimessa ja tivasi miksi en suostu hyväksymään tarjousta. Ala-arvoita palvelua.


 • Soitin asiakaspalveluun josta rautalangasta vääntämällä sain vastauksen, ettei "laskua tarvitse maksaa, jos ei lähetettävää metallia tosiaankaan ole." Tiedä sitten, olisivatko ruvenneet karhuamaan, jos en erikseen olisi soittanut. Joka tapauksessa lasku on perätön, ja perustaa voimansa pelotteluun.

  Älkää jättäkö asiaa käsittelemättä, vaan tehkää kantelu kuluttajanvirastoon, niin saadaan näitä huuhaa-firmoja ajettua alas. Perusteiksi nyt kelpaavat ainakin harhaanjohtava markkinointi ja laiton laskutus.

  www.kkv.fi

  Todennäköisesti metallit myydään takaisin aasian halpatuotantomaihin, joissa siitä tehdään uutta rihkamaa. Luonnonsuojelu-aspekteja on siis turha miettiä.

  • Vain puhtaasta erotellusta kullasta saa maksun. Korujen kivistä, vaikka timantteja olisivat, ei saa mitään.

   Myyvät korut sellaisinaan kovilla hinnoilla erikseen. Myy saman tien itse, jos et tosiaan halua säilyttää, tai vie kaniin. Saat paremman hinnan.

   Älkää, hyvät ihmiset antako korujanne ilmaiseksi! Käykää oikeassa kultasepänliikkeessä hieman katselemassa, mitä korut oikeasti maksavat.

   Myös oikeat kultasepänliikkeet ostavat romukultaa. Suoraan ja rehellisesti.


  • Vaimoni puolesta vastaan hän on sairas hänelle soitettiin puhelimeen olin toisella puolella pöytää kuulin kaikki ! Vaimo ei luvannut mitään viikon päästä tuli kirje kotiin ,ellet lähetä vastauskuorta 18,50 . yritimme soittaa kukaan ei vastaa ? Lähetimme kirjeen takaisin ja tekstiä paperille Luottamusta ei ansaita se saavutetaan !!!!!
  • Lasku karhutaan nykyään. Ainakin minulle tuli.


  • Kiinostuneita on ollut joku määrän kun vielä jatkaa ,tämän Suomen jalometalli kierrätys .
   Ihmettelen koko juttua ,mutta ainakin tuo ,että lahjoittavat Pidä Saaristo siistinä järjestölle ,ei ole ainakaan näy tuon järjestön vuosittain julkaistuissa lahjoitus nimissä ,ovat heidän sivuilla näkyvissä vuodesta 2012 alkaen tähän vuoteen ,siellä ei ole nimeä Suomen Jalometalli kierrätys . Sekä mitä näillä palstoilla todelliset kokemuksia omaavat ovat kirjoittaneet zei voi päätellä kuin on tätä harhaanjohtavaa markkinointia , eli huijari porukka ,varottava !
   On joitakin kehuvia kirjoituksia ,jotka yleensä voi todeta olevan Suomen Jalometalin omaa porukkaa ,jotka epätoivoisesti jatkava valehtelua , epäuskottava kirjoittelua !


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kiinostuneita on ollut joku määrän kun vielä jatkaa ,tämän Suomen jalometalli kierrätys .
   Ihmettelen koko juttua ,mutta ainakin tuo ,että lahjoittavat Pidä Saaristo siistinä järjestölle ,ei ole ainakaan näy tuon järjestön vuosittain julkaistuissa lahjoitus nimissä ,ovat heidän sivuilla näkyvissä vuodesta 2012 alkaen tähän vuoteen ,siellä ei ole nimeä Suomen Jalometalli kierrätys . Sekä mitä näillä palstoilla todelliset kokemuksia omaavat ovat kirjoittaneet zei voi päätellä kuin on tätä harhaanjohtavaa markkinointia , eli huijari porukka ,varottava !
   On joitakin kehuvia kirjoituksia ,jotka yleensä voi todeta olevan Suomen Jalometalin omaa porukkaa ,jotka epätoivoisesti jatkava valehtelua , epäuskottava kirjoittelua !

   https://www.pidasaaristosiistina.fi/tietoa_meista/yritysyhteistyo

   Tuommoisen kyllä löysin.
   Millä tavalla huijausta? Jos sinne rikki menneen kaulakorun lähetän, ni miten se olisi minulta pois? Ihan korosti puhelussa, että romukultaa ei käyttöesineitä kannata laittaa.
   Ja laskustakin ihan selkeästi sanottiin, että jossei lähetä mitään tai ei palauta kuorta ni sitten pitää maksaa. Voihan sinne tunkea vaikka sen mummolta saadun rihkamakorun ja viedä samalla ärrällä, kun lottolapun käy hakemassa.
   Itse ajattelin kokeilla yhdellä pikkusella jutulla ja jos palvelu pelaa, voin sitä jatkossakin käyttää


 • Itse jätin lähettämättä takaisin kirjeen, mutta nyt kuukauden päästä on alkanut puheluita tulla päivittäin, kolmekin kertaa päivässä.. en ole vastannut enkä aio, koska myyjä, ja asiakaspalvelun täti sanoivat molemmat ettei laskua ole pakko maksaa... toivottavasti ei nyt tule mitään perintäkirjeitä sitten..

  • Minäkin jätin käyttämättä kuoren. Nuori nainen soitti ja kysyi miksi kuori ei ole palautunut. Vastasin ettei kiinnosta. Viikko sitten tuli karhukirje. Ei auta kuin maksaa.


 • Mihinkäs sitä kannattaa kulta sitten myydä??

  • Kultasepänliikkeet saattaa ostaa, ja esim. Turun torilla on romukullan ostaja välillä pöytineen.


 • Uskoisin, että nimenomaan kusetusta. Samasta paikasta lähestyttiin minuakin ja pyydettiin laittamaan vaikka kultainen hampaanpaikka, puhumuttakaan parittomista korviksesta, siihen pussiin, jonka he lähettäisivät minulle luvalleni.
  Kun sanoin, että lähettäkää sitten se pussi, eihän se velvoita minua mihinkään, niin äijä sanoi, että kyllä se sitten nyt velvoittaisi edes sen koviksen lähettämiseen.
  Pyysin soittamaan uudestaan (minä hölmö !! ) ja kun hän soitti, sanoin heti että kieltäydyn tarjouksesta, johon hän kyllä tyytyi heti.
  Ajattelin, että otan puhelinnumeron ylös ja kysyn jostakin, onko tälläinen edes laillista ( lähetä kultasi meille , niin me lähetämme rahat perässä !!), mutta kuinka ollakaan ollakaan, puhelinnumeroa ei löytynyt lokistani, eiköhän sekin jo viittaa siihen, että kyse ei ole ihan päivänvalon kestävästä toiminnasta.
  Ajattelen vain kauhulla, kuinka vanhat rouvat ja herrat pärjäävät kyseisen, pikkasen painostavastikin puhuvan äijän kanssa, ainakin eräs rouva oli tuon myyntimiehen mukaan ollut tyytyväinen saatuaan siitä kultahammaspaikasta rahaakin heiltä.
  Täytyisi varmaan ilmoittaa polliisille, mutta lähettääkö joku tänä päivänä kultaesineensä puhelunkeskustelun perusteella ?
  Ilmiselvää huijausta mielestäni.

 • Minä sairas vanhus sain samanlaisen soiton 22.10.14 ia kahden päivän kuluttua pussin ja laskun. Lasku on ihan kiristystä, ellet lähetä kultaa, maksa 18.50 e. Masennuin yksikseni asuessani, en noussut koko päivänä edes syömään!
  Laitoin sinne sähköpostia, että perun kaikki, ei ole kultaa eikä hopeaa lähettää, enkä maksa laskua! Jännitän nyt meneekö luottotiedot tämän inhottavan asian takia? Tällaisia ei saisi ainakaan vanhuksille soitella ja lähetelle. Kyllä se on ihan rikollista häirintää!

  • Kummallista, että Suomessa sallitaan tällainen toiminta???


  • Toinen mummo lirissä nyt näiden heidän soitteluidensa vuoksi.


  • Minulle tuli soitto naiselta joka sanoi ettei mitään pidä maksaa jos jotain laittaa heille päin. En lähettänytkään mitään enkä maksanut laskua. 2 perintä laskua tuli joihin en reagoinut. Pankilta tuli myöhemmin soitto jossa kerrottiin luottotietoni menneen. Olisi pitänyt joku krääsä lähettee. Harmittaa vain nyt jälkikäteen.


  • Mistähän ne siellä voi tietää vastaako puhelimaan sairas vanhus vai terve nuori?


 • Tällaisten postikultayritysten on tappiollista laittaa asiakkaille vakuutettuja lähetyksiä, ellei asiakas laita jotain kultaa arviointiin. Kyllä myös esim. Kampaamot ja hammaslääkärit joutuvat veloittamaan asiakkaalta osan palvelun hinnasta, jos asiakas jättää tulematta palveltavaksi. Järki käteen ihmiset!!

 • Reijo, kasva älylliseksi. Jos joku maksaa 10% kullan hinnasta ja saa siitä 50% jälleen myynnissä, niin voittoa tulee 40%. Silloin kultapusseja pitää lähteä kymmeniätuhansi kohden yhtä ostettua 100g kohden. Wake up dudes!

  • Jos joku maksaa 10% kullan arvosta ja myy 50% sen arvosta, niin kyllä sitä voittoa silloin tulee 400%. Terveisin tuottaja joka joutuu tyytymään alle 10% voittoihin...


 • Tätä on kyllä niin viihdyttävä lukea :) ihan vaan ensinkin tuo lasku. Teiltä on aivan varmasti siitä puhelimessa kerrottu ja sen voisi periä, mutta firma ei sitä tee. Tosi kusipäitä ja asiakasta huijaavia paskoja. Toihan on aivan upeaa että lasku annetaan "anteeksi". Siinä ei ole kyse siitä että ihmisiltä varastetaan kultaa vaan siitä, että kukaan ei muuten jaksa nähdä vaivaa. Kultansa SJMK myy Rasmussenille ja 100% kullasta palautuu suomeen uusiokäyttöön. Takaisin tohon laskuun. Jos minä soitan Matti meikäläiselle ja sovin että lähetän kotitekoisen designs joulukorttini hänelle hintaan 3499,00€ niin hänen tulee se maksaa. Suomessa on suullinen sopimus sitova. Ps. Käykääpä lukemassa mitä kaivosteollisuus tekee kehitysmaissa. Tai vaikka se kuinka Talvivaaran sulfiittipäästöt ovat tuhonneet pohjoisessa useita järviä niin pahasti ettei niissä voi edes uida. Kesämökkiläisille eikä edes paikalliselle maksettu mitään korvauksia koska se on laillista.

  • Hyvä valoja. Puhelinmyyjä ei maininnut mitään laskusta, joten suullistakaan sopimusta tuolloin ei ole syntynyt.


  • Taidat olla kyseisen liikkeen edustaja??


  • Ei kyllä enään anneta mitään anteeksi. Perintään tuli lasku.


  • Ei jumaliste, itse Jalometallikierrätyksen toimari tuli tänne puolustelemaan huijausfirmaansa. Minulle ei kukaan maininnut mitään 18,50e laskusta, tämä on ainakin minun kohdallani aivan täyttä kusetusta.


 • Turun poijaat siel touhouu SJML:ssa. Venhon P ja kaverit. Kivoja ja rehellistä sakkii kaiken kait

 • En minä ainakaan havainnut käydyssä puhelinkeskustelussa, että heillä on edes ajatuksena laskuttaa jotain, jos en löydä mitään jalometallia myyntin. Tämä laskutusasia ei tullut keskustelussamme julki, joten en ole valmis mitään maksamaankaan. Lisäksi mainitsivat, että he huomioivat jalometalleina platinan, kullan, hopean ja jotain oudompia maallikolle tuntemattomia metalleja. He hyvittävät myös mahdollisesti leimaamattomistakin esineistä löytyvät jalometallit, jos niitä mahdollisesti seoksesta löytyy, joten palautukseen kelpaa myöskin arveluttava jalometalli. Jos pakko on pakettiin jotain saada niin ehkä markan kolikko vuodelta 1960-63 tai vuosisadan alun hopeinen 25 penninen, molempien hopeamäärän saa laskutaitoinen selville ja löytyy sille maailmanmarkkinahintakin, saa siitä sit muodostaa itselle mielikuvan mikä on hinta milläkin suunnalla, Romun myyntihinta pitäisi olla kuitenkin noin puolet markkinahinnasta, koska pitäähän välikädenkin elää ja tuottaa itselleen jotain.

  • Pidätkö kulta esineitä romuna??? Vanha auto on romu mutta ei kulta esine!


 • Olen yksi uhri. Tungettelevainen nainen soitti jo pari kuukautta sitten, tivasi vaatimalla, etteikö nyt mitään arvoesineitä löydy. Sanoin, että vain rippeitä. "Niitä rippeitä me nyt juuri keräämme. säästämme luontoa ..." Annoin sitten sen pusin tulla.
  Asia unohtui sitten kiireideni keskellä ja kuukaudn päästä soitti uudelleen. Sanoin, etten ole ehtinyt etsimään ja en ole edes avannut kirjettä.
  Kirje on edelleen avaamttomana ja nyt tuli kännykkääni viesti, että arvopussi palautettava kolmen päivän päästä.
  Minun on pitänyt soittaa Kuluttajaneuvontaan, mutta perheeni sairauksien keskellä sekin on jäänyt.
  Nyt aion avaamattomana palauttaa kuoren takaisin. Toivon, että monet soittavat Kuluttajansuojavirastoon. Minulle ei puhuttu puhelimessa mitään laskusta. Enkä tiedä, onko kuoressa sellainen, koska en ole sitä avannut.
  Kaiken huippu on, että 8-vuotias lapsenlapseni kertoi, että joku soitti ja höpisi koko ajan. Katsoin vastatut puhelut valikosta numeron ja soitin siihen takaisin. Ilmeni, että soittaja oli Jalometallikierrätyksestä.
  Tämä homma pitää saada loppumaan.

  • Kommenttisi paljastaa,että et ymmärrä kuulemaasi,ja olet lisäksi patalaiska nahjus.


  • Toisaalta, hyvä Uusavutonnahjus, lapsellisen ja mihinkään perustumattoman, oletettavasti sinullekin tuntemattoman ihmisen nimittelyn sijaan mielenkiintoisempaa kuitenkin olisi, mitä sinun oma kommenttisi ehkä paljastaa, eli kerrotko ennemmin sen oleellisemman asian, kiitos.


  • Ja Uusavutonnahjus, miksi otat pikkuasian noinkin henkilökohtaisesti? Kun tai jos et ole töissäkään tuossa firmassa, josta tuskin kukaan on ennen kuullutkaan, niin mitä se sinua noin liikuttaa. Vai oletko olevinasi joku yleinen mielensäpahoittaja?


 • Minä lähetin PUSSIN sekalaista 10.02.2016. 11.02.2016 tuli puhelu, jossa kysyttiin hyväksynkö heidän tarjouksen. Hyväksyin....rahoja ei ole näkynyt vielä tänäkään päivänä, vaikka rahat pitäisi laittaa viipymättä tilille, nyt on 17.2 2016. Soitin 022317834....vastaaja ei saanut konetta auki, kysyi varmuudeksi pankkitili numeroa..en antanut, pyysin soittamaan takaisin. Oho nyt se aukesi...joo täällä on ollut ongelmia.....rahat laitetaan Heti ei ole näkynyt.....en suosittele, kyllä lipevää ahdistelua riittää, mutta kun pitäisi maksaa yhtään soittajaa ei löydy.

 • Lähdin käyttämään palvelua. Tuosta laskusta minulle mainittiin hyvin selkeästi puhelinkeskustelun aikana että ainakaan minulta se ei mennyt ohi. Hyvän hinnan 10€/g 9K kullasta maksoivat.

  • Minä sain 4.8 ekua 14 karaatista jotta sellasta.hyvä että Sinulla kävi parempi arpa onni!!


 • Oletteko ssaaneet rahojanne kyseisestä yrityksestä, jos olette sinne jotain lähettäneet?

  • Kyllä maksavat rahat tilille suoraan. Olin itse tyytyväinen palveluun ja ihmettelen tätä keskustelua. Olisiko pienemmät kilpailijat asialla?


 • Sain myös soiton, ei kerrottu kirjekuoren maksullisuudesta, kun vasta nyt, kun en ole lähettänyt mitään kultaa heille kirjekuoressa takaisin. Lähetän kirjeen avaamattomana takaisin. Jos rupeavat jotain perimään, niin on kyllä laitonta.

 • Itse yritin peruuttaa tuota kirjelähetystä luettuani näitä juttuja, mutta oli jo ehtinyt lähteä matkaan. Laitoin sähköpostia asiakaspalveluun ja sain vastauksen, jossa pyydettiin palauttamaan avaamaton kirje heille.

  Luin kuitenkin tuon vastauksen kiireessä, ja epähuomiossa luin heidän vastanneen että voin heittää kirjekuoren pois. Nakkasin siis kirjekuoren roskiin. Nyt olen saanut toistuvasti puheluita asiakaspalvelusta ja tänään tekstarin, että arvopussini sovittu eräpäivä on kolmen päivän päästä. Laitoin nyt sähköpostia taas asiakaspalveluun ja selitin, että minulla ei tuota kirjekuorta valitettavasti enää ole. Pukkaakohan minullekin nyt sitten laskua ja uhkauskirjeitä vai mitäköhän on odotettavissa?

  • Perintä lasku tulee 18.5€ plus 8% viivästyskorko. Jos karhua ei maksa, luottotiedot menee.


 • Ottakaa pihalta kivi, värittäkää keltaisella tussilla kylkeen ja lähettäkää paluupostissa takaisin. Toki voi myös vaikka huonoimman teräslusikan tai jonkun kettingin pätkän antaa arvioitavaksi ja vaatia takaisin, jos jalometalleja ei löydykään.

 • Tällä firmalla ei ole edes hinnastoa näkyvissä. Kuulin tänään ystävältä että lähettämänsä korut olivat arvoltaan 5 eur/gramma tämän myös korutrahaksi nimeä kayttävän huijariporukan arvioimana, 14 karaatin kullasta on kyse. Jos myytte kultaa näille postimyyntifirmoille niin tarkistakaa ensin hinta ja sitten vielä ehdoista se pienellä painettu osa. Olen myynyt kerran yhdelle Salolaiselle firmalle joka piti lupauksensa. Sain silloin 15,7 euroa/gramma. Tutkin silloin kaikkien firmojen ehdot jotka löysin ja melkein kaikissa puhuttiin kampanjahinnoista jotka olivatkin voimassa vain tietyin ehdoin tai sitten hinnasto olikin vain suuntaa antava tai ehdoissa lukee että voidaan vähentää jokin euro/gramma puhdistuskuluina. Jotkut näistä voivat olla ok mutta olkaapa tarkkana. Jätän nyt käyttämäni firman nimen mainitsematta ettei mene mainostamiseksi, googlaamalla löytynee jos kiinnostaa..

 • Hei!
  Itse sain myös soiton, korostettiin etten menetä mitään, vaan jos en ole tyytyväinen korut palautetaan. En hyväksynyt tarjousta ja sen jälkeen sain kuulla korujen olevan tutkimuksen jäljiltä käyttökelvottomia. Eli sormuksesta kivet irti jne. Tunnen todella tulleeni petetyksi! Korostetaan helpoutta ja että päätös tehdään arvion jälkeen, mutta jätetään kertomatta, että mitään käyttökelpoista et takaisin enään saa!!

 • Hyvä ihmiset ilmoittakaa tästä POLIISILLE HETI kun saatte tuon kirjeen! Itsekin tein näin vanhemman henkilön puolesta ja menee tutkintaan!

  Puhelimessa asiakkaan harhaanjohtaminen ja painostaminen ovat sopimatonta ja _rikollista_ toimintaa!

  Ajatelkaa näin: Kirje lähetetään 10 000:lle ihmiselle. 5% heistä maksaa hätäpäissään / ymmärtämättömyyttään laskun: Hyöty 10 000 x 0,05 = 500 henkeä x 18,50 euroa = 9250 euroa! Hyöty suurempi jos 10% hairahtuu!

  Laskua perustellaan "käsittelyllä ja vakuutuksella" mutta miksi näitä ei peritä siitä huolimatta kun lähetätte arvoesineitä? Miettikää hyötysuhdetta; Ellette lähetä yli 20 euron edestä tavaraa niin yritys tekee tappiota, tähän päälle verot ynms.

  http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/ratkaisut/arkisto/2015/kuluttaja-asiamiehen-ratkaisut/jalometallien-arvon-arviointipalvelun-markkinointi/

  Älkää jääkö keskustelemaan näiden kanssa puhelimessa, koettavat sylkeä savuverhoa naamalle ja yksinkertaisemmat varmasti menevät sekaisin!

  Selkeä kaava:
  1. Soita asiakkaalle ja lähetä kirje "varmuuden vuoksi" tms
  2. Kirjeen mukana lasku ja "Lasku on mitätön kun lähetät esineet arviointiin eräpäivään mennessä".
  3A. Hölmö maksaa
  3B. Hölmö lähettää kirjeen _omakustanteisesti_ takaisin(Kirjeen ja laskun jota ei ole halunnut tai tiennyt sisältöä)
  3C. Hölmö lähettää oikeasti arvoesineitä, niiden arvo heikentyy "arviointi"prosessissa, mitä happoa sitten niille kaatavatkin. Lisäksi kuka tietää alkavatko periä vakuutus- ja käsittelymaksuja jos et suostu myymään lähettämiäsi esineitä! Ja maksavat muutaman euron todella arvokkaasta metallista tai esineistä!

 • Kauppaavat siis myös lapsille ja "lapsenmielisille".

  Systeemissä saavat ihmisten nimi ja osoitetiedot sekä pankkitilin numerot ja kaikkea muuta tietoa, mitä puhelimessa yllätetty ihminen puhuu
  On onnen kauppaa, mitä seuraa, jos höperö ihminen postittaa arvokorunsa tuntemattomaan paikkaan odottaen, että rahaakin joskus saisi.

  Törkeää, törkeää....

 • Kuulostaa kyllä käsittämättömältä toiminnalta. Vaimo sai puhelun hiljattain ja häntä painostettiin ottamaan paketti puheilla "kyllä teiltä varmasti löytyy edes pieni korvakorun taustalukko laatikon pohjalta" "sen kierrättäminen on ekoteko" "saatte siitä rahaa" P**kan marjat sanon minä. Ei se lukko ole kultaa ja luontoa tuhoutuu enemmän jo noiden postikuorien kulutukseen ja muuhun materiaaleihin.

  Painotetaan ottamaan paketti, vaikka ei ole mitään. Sitten vielä tuo lasku ja väitetään olevan hyvällä asialla. Törkeää törkeää törkeää toimintaa!

 • Sain puhelin soiton naiselta joka ei lopettanut jankutusta kunnes pyysin lähettämään sen arvopussin ;josta vaadittiin 18 euron maksu jos en lähetä määräajassa mitään. Lähetin heille kaksi 14 karaatin kalvosinnappia ja yhden 14 karaatin ison sormuksen. Muutaman päivän päästä mies henkilö soitti ja kertoi näiden esineiden arvon 38 euroa pisti 4 euroa lisää jossen pyydä kiviä palautukseen. Jäin siihen luuloon että kivet ym oli jo poistettu ja jos vaatisin palauttamaan saisin kasan romua. Minulle ei kerrottu miten paljon niissä oli painoltaan 14 karaatin kultaa. Sain 40 euroa tilille ja siinä selvisi että 14 karaatin kultaa oli 7,5 g. Tästä voi hyvin laskea mitä he maksoivat grammalta 4.8 euroa kun tämän hetken arvo on 15 euroa . Voidaan jo puhua vedätyksestä kun voitto on 10 euroa grammalta. Taas tyhmyydestä sai maksaa ja moni nauraa partaansa.

 • Älkää missään tapauksessa tilatko kuorta, koska nuo maksavat vain n. 1/3 - 1/2 muiden maksamiin hintoihin verrattuna. Itse pidän Kultatukun palveluista...
  Lyökää luuri korvaan, kun soittavat.

 • Kultatukku maksaa myyntiin kelpaavista koruista aivan eri asteikon mukaan ja esim. 14 karaatin kullasta 21,80 e grammalta. On valtava ero tuohon huijariin verrattuna.

 • Minä myös palopuheen jälkeen myönnyin ottamaan vastaan paketin. Ei meiltä mitään lähetettävää löytynyt eikä kyllä kiinnostanut lähettääkään. Kävi niin ohraisesti, että palautuskuori aineistoineen jäi paperipinon päälle ja vaimo vei paperinkeräykseen koko nipun. Nyt eukko firmasta soittaa päivittäin ja jopa monta kertaa tivaten jotain lähetettävää. Nyt on tullut jo muistutus eräpäivästä, jonka jälkeen lasku pitäisi maksaa. Olemme kyllä luottavaisia, ettei laskua tarvitsis maksaa, mutta saas nähdä. Tuo jatkuva soittelu kyllä tuntuu jo häirinnältä. Miten se voi olla firmalle kannattavaa?

 • Minäkin menin halpaan kuten muutkin ja lopulta myönnyin soittajan inttämisen seurauksena että saavat lähettää pussin jos jotain löytyisi. Unohtavat mainita puheluissa tuosta että heidän "arvioimansa" kulta menee käyttökelvottomaksi. Siis vaikka sanoin että en löydä nurkista ylimääräistä kultaa enkä halua lähettää käyttökultaani heille niin yrittää puhua että lähettäisin (että vältyn maksulta), niin siinäkään yhetydessä ei mainitse että kultaesineet mahdolisesti tuhoutuvat tutkimuksisansa. Lähetin avaamani kuoren kaikkinensa omassa kuoressani takaisin, saa nähdä miten käy.

 • Minulle soitti joskus viime vuonna yksi nainen tästä asiasta. Jankutti ja jankutti. Suljin puhelimen. Tänään 3.11.2016 soitti yksi äijä. Sanoin, että ei ole mitään kierrätettävää. Pulina vain jatkui. Suljin puhelimen. PUHELIMEN VOI SULKEA! EI TARVITSE KUUNNELLA PASKAPUHEITA!

  • Minulle soitti mieshenkilö muutama pävä sitten, kun olin vatsatautitoipilaana. Minulla oli aikaa tivata, kun puhelu ei tuntunut päättyvän. Sanoin suoraan, että en ymmärrä, miksi tulee lasku, jos kerran on ilmainen palvelu. Mies lupasi, että voin laittaa sinne mitä vain metallia, kunhan en jätä palauttamatta. Tivasin mahdollisimman pitkän palautusajan. Puhelun päätyttyä jo tajusin, että vedätystähän tämä taitaa olla, olen mennyt lankaan.
   Tänään sitten kaivelin laatikoista jämäkoruja. Vain yksi pariton kultakorvis. Lisäksi Laitoin yves rocherin tarpeettoman kaulakorun. ym. tarpeettomia korviksia. Lisäksi löysin 5 kpl kullattuja lusikoita pussiin. En missään tapauksessa halua niitä takaisin. Vaikka eivät maksaisi yhtään mitään. pitäkööt hyvänään!!!!!
   Vien joku päivä postiin.


 • Heips! Voiko kukaan kertoa mitä on seurannut jos ei lähetä mitään siinä pirun pussissa. Ja jos joku on lähettänyt niin onko tullut edes jotain rahaa tilille?

  • Muistutuslasku. Lähetin lopulta Ja maksoivat ihan ok 18K sormuksesta. Voi suositella


 • Kaupparekisterin mukaan ko firma on haettu konkurssiin jo v. 2014. ( se tekee muuten mitä tahansa muutakin puhelinmyyntiä, ei vain tätä ns kierrätystä). Kuluttajavirasto on tehnyt päätöksen v. 2014, että sjmk:n markkinointitapa on sopimaton, harhaanjohtava. Minullekin tuli soitto, onneksi googletin ja löysin keskusteluketjunne, kiitos siitä.. Missään tapauksessa ei mitään tommoselle toiminnalle. Tässäkin ketjussa on mukana selvästi joku firman oma kaveri.odotan ilolla ensi maanantain puhelua, jolloin ko firma lupasi soittaa uudelleen. Tiedoksi firman edustajalle, jos keskusteluketjussa vielä olet.

 • Äidille soitettiin tuolta ja sieltä lähetettiin palautuspussi ja tuo lasku(18.50 €) joka pitää maksaa jos ei lähetä mitään. Äidillä on toki vanhoja koruja mitä laittaa. Äiti on edunvalvonnassa. Minä kävin äidin kanssa pitkän keskustelun, että ymmärtäähän hän mistä on kyse. Sanoin, että ei haittaa kunhan ei laita palautuspussiin hänen ja isävainaan hää- ja kihlasormuksia eikä kallista hopea/kultakorua jonka ostin äidille 60 - vuotislahjaksi.

 • Ovatko palauttaneet lähettämänne korut takaisin jos et ooo ollu tyytyväinen niiden maksamaan hintaan?

  • kyllä palauttivat äidin korut kun hän ei myynytkään.


 • Palauttavat kaiken jos ei hyväksy Tarjousta. Neiti sanoi, että lasku menee perintään jos ei käytä palvelua. Aluksi en ymmärtänyt miksi, mutta onhan se selvää, että haluavat jotain kuoreen. Kaikki toimi niinkuin pitikin loppujen lopuksi. Ystävättäreni tilasi kuoren jälkeeni ja sanoi, että rahat tuli tilille niin kuin lupasivat.

  • Vaimolleni soitti perjantai-iltana mies tuosta firmasta, ja lähetyskuorihan sieltä tuli vaikka vaimoni ei sitä halunnut. Laitoin firmaan sähköpostilla viestin että maksua ei aiota maksaa, ja firman häirikkösoitoista ei pidetä. Laitoin kopion viestistä poliisille.
   Firmasta tuli viesti että puhelun nauhoitus on kuuneltu ja tilaus on peruutettu.


 • Eipä kannata tuonne mitään lähetellä. Maksavat huonoa hintaa verrattuna muihin alan yrityksiin.

  • Minulle maksettiin parempi hinta kuin mitä keskustan kultaliike tarjosi.


 • Voiko olla näin, että sinänsä laillisella ja moitteettoman toiminnan pilaakin huonosti koulutetut ja intomieliset puhelinostajat? Yritys saattaisi ostaa sinänsä oikealla markkinahinnalla romumetalleja, romuhopeaa ja vaikkapa romukultaa esim 8-9e/g, mutta myyjä artikuloi sekä puhuu asiakkaan sekaisin. Tämän jälkeen myyjä, siis puhelimeen vastannut asiakas on jo unohtanut tilanneensa maksullisen arvioinnin, joka ei olekkaan maksullinen. Uskon, että jos viet rakkaat kihlakorut kultasepälle, suostut helpommin tarjottuun hintaan. Tilanne on outo ja siksi epäilyttävä ? No, en tunne alaa.

 • Soittivat ja lähetin parittomia koruja, ihan "krääsää" juurikin korviksen taustoja. Kun arvio tuli, en ollut tyytyväinen ja pyysin palauttamaan koska näin minulle oltiin kerrottu ja sen olevan veloituksetonta. Tästähän mies puhelimessa hermostui ja huusi ja lopulta löi luurin korvaan :D Ai jestas miten hajottiin asialle.

  Nyt odotan palautuvia koruja jotka vien sitten paikalliselle kultakauppiaalle. Älkää menkö lankaan!

  • Minulle ainakin oltiin todella ystävällisiä. Mies kertoi mitä oli kuoressa ja paljonko maksetaan. En hyväksynyt hintaa ja hän sanoi lähettävänsä takaisin. Liioittelettokohan te nyt hieman liikaal.


  • Mä lähetin kultasormuksen. En hyvöksynyt tarjousta kun olisin tietyn hinnan halunnut saada. Mies puhelimessa hermostui, korotti ääntään ja moralisoi minua ihan peittelemättä. ''Siis eihän tuossa ola nyt mitään järkeä, että sinä näin.... blaablaa'' Lopuksi töksäytti vain vihaisella äänellä, että selvä lähetetään takaisin normi kirjepostilla kiitos hei ja löi luurin. Siinä on taas mies väärissä töissä kun ei osaa olla asiakaspalvelija, miettikää jos autokauppiaat toimis samalla tavalla :D, käy koeajolla ja sanot ettet otakkaa ''NO EIHÄN TUOSSA OLLUT NYT SITTEN MITÄÄN JÄRKEÄ, OLIKO SUN EDES TARKOITUS OSTAA AUTO''.


  • Joo, mäkin lähetin korvikset ihan mielenkiinnosta. Soittivat ostotarjouksen mihin en ollut tyytyväinen. Mieshenkilö puhelimessa monta kertaa tivasi miks lähetin korut jos en aikonut kierrättää. Kertoi myös etten noista koruista tuu mistään saamaan enempää rahaa. Jaa eipä kiinnosta haluun silti korut takas. No mies kiitti ja painoi luurin korvaan. Puhelun alussa toivotti hyvät huomenet ja kuulosti normaalilta mutta puhelin sävy muuttui epämiellyttäväksi kun en suostunut ostotarjoukseen


 • http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/ratkaisut/arkisto/2015/kuluttaja-asiamiehen-ratkaisut/jalometallien-arvon-arviointipalvelun-markkinointi/

  Suomen jalometallikierrätys Oy on todella törkeä huijarifirma, joka painostaa ja uhkailee vanhuksia!!!! Varokaa tätä firmaa!!!
  Nämä painostavat vanhaa äitini, joka ei ole halunnut myydä heille mitään. Suomen jalometallikierrätys Oy lähetti postitse kultapussin väkisin, ja pussin sisällä laskun postitus- ja käsittelykuluista 18,50 euroa. Vaikka puhelimessa oli selvästi sanottu, että ei ole mitään koruja myytäväksi. Nyt karhuavat tätä postikulumaksua. Olemme ottaneet yhteyttä Kilpailu- ja kuluttajavirastoon, josta myös löytyi aikaisempi päätös kyseisestä firmasta.

 • Minulle soitti herra maanantaina, kuudes päivä. Kertoi kuoresta ja kaivos asioista. Sanoi käyväni laatikot läpi. Löysin vanhan sormuksen, jolla en mitään tehnyt. Ennen kuoren viemistä, kävin näyttämässä sitä paikalliseen kultaliikkeeseen. Sain tekstiviestin ja minulle soitettiin hinta. Puhelimessa minulle luvattiin 15 euroa korkeampi hinta. Aluksi minua jännitti lähettäminen kun luin näitä juttuja, mutta hyvinhän se toimi. Suosittelen kaikkia kokeilemaan. Aika tyhmä pitää olla jos ei tajua pyytää esinettä takaisin heiltä, jos ei hyväksy tajousta. Pääsinpähän turhasta rojusta eroon.

  • "Pääsinpähän turhasta rojusta eroon."
   Juuri tämä on mielestäni on osa palvelun arvoa. Laatikoissa on vuosikausia pyörinyt jos jonkinlaista rikkinäistä tai paritonta korua, joilla ei vähäisyytensä vuoksi ole itsessään paljonkaan arvoa. Minusta on hyvä, että on tällainen palvelu, joka muuttaa itselle tarpeettoman tilpehöörin sille kuuluvaan arvoon.


 • Meni kieltolistalle heti nää 0447 alkuset numerot ei soita uuvestaan uusiin puh saa eston näpättyä päälle ei tuu ennee puheluja

 • Juu, soitto tuli ja kova kiire oli asian suhteen, lopuksi kysyivät " tilastollisia " syntymävuott, ihan selkeesti homma suunnattu vanhempaan kansanosaan....

 • Vaimo oli marraskuussa antanu luvan lähettää kirjekuoren kotia ja ei aukassukkaan koska hänellä ei ollut mitään koruja sinne laittaa. Heitti kirjekuoren roskiin. Nyt ovat soitelleet lähes päivittäin sieltä päin ja yleensä näin yheksän aikaan illalla. Eihän tuolta nyt voi mitään laskuja korkoineen tulla? Sinnikkäitä ainakin ovat.

  • Mullekkin tuli kuori. En jaksanu avata enkä palauttaa mitään niin heitin kuoren roskikseen. Soittivat ja sanoivat, että lasku tulee perintään. Viikon kuluttua räpsähti uusi lasku minulle ja siinä oli joku hiton viivästys korko.


 • Minä luin täältä ettei laskua tarvitse maksaa, niimpä heitin koko kuoren menemään. Soittivat minulle ja sanoivat, että kuori on myöhässä. Sanoin, ettei minulla ole sitä enään. nyt minulle tuli perintä lasku viivästyskorkoineen.

 • Perhana. Tuli soitto kuukausi sitten. Esittelivät palvelun ja kysyivät saako laittaa kuoren. Oli minulla jotain katkenneita ketjuja joten hyväksyin kuoren lähetyksen. Kuoren tultua en jaksanutkaan tehdä asian eteen mitään ja kuori hukkui jonnekkin. Soittivat viikko sitten ja kysyivät missä kuori viipyy, jolloin löin luurit naiselle joka soitteli. Nyt perjantaina minulle tuli 18.5€ Perintälasku jossa on 8% viivästyskorko. Nythän joudun maksamaan pari kymppiä turhasta.

 • Itelleni soittivatöt tänä aamuna, ja hölmönä menin hyväksymään että lähettävät kirjeen. Ja sanoivat, että laskua ei tarvitse maksaa jos lähettää jotain, voi heittää suoraan roskiin. Sanoin että ei minulta mitään jalometallia löydy. Jankkasi kuitenkin - joku mies oli lähettänyt pelkän kaulakorun lukko-osan ja saanut rahat siitä - joten suostuin ottamaan kirjekuoren. Johan ne kirjekuoret yms kuluttaa luontoa enemmän kuin sen pieni lukko-osa. Joten jos en maksa laskua, tai laita tavaraa kuoreen menee lasku perintään?

  • Itse käytin palvelua Pari kuukautta sitten. Lasku tulee perintään jos ei palauta kuorta. Minä laitoin riikinäisen ketjun eikä tarvinnut mitään maksaa. Hinta oli ihan ok. Ainahan sitä toivoo saavansa enemmän, mutta toisaalta kuka tekee mitään rikkinäisellä ketjulla? Mutta vielä kerran, onhan se itsestään selvää, että he karhuavat laskun jos ei mitään palauta.


 • Lasku tuli karhuna tänne. Menin ottamaan kuoren vähän yli kuukausi sitten. Siinä oli jokin eräpäivä, mutta en minä jaksanut siitä välittää. Nainen soitti 2.6 ja kysyi miksi en ole palauttanut kuorta. Sanoin suoraan että en tee asian eteen mitään. Nyt sain karhuna laskun. Ei auta kuin maksaa, en kuitenkaan halua näin pienestä luottotietojen menevän. Onko se muka tosiaan niin, että jos olisin lähettänyt heille jonkun kusisen krääsän niin, se olisi ollut siinä?

 • Entä jos lähetän jotakin vaan niin silloinhan laskua ei tarvitse maksaa?tuleeko lähettämisestä muita kuluja?

  • Markkinaoikeus on todennut tuon huijaripuljuksi. Minäkin menin ansaan. Olisi pitänyt tutustua netissä ensin firmaan, koska en taida olla ainoa "huijattu". Maksaa ala-arvoista hintaa kullasta. Asiakaspalvelija oli todella töykeä...


  • Minulle sanottiin, jos lähetät jotain, ei tarvitse maksaa laskua. Näin tein eikä mitään kuluja tullut.


 • Ilmoittakaa kuluttajanviranomaisille tuosta laskun perinnästä. On laiton ja loppuu siinä vaiheessa Suomen jalometallikierrätyksen vai sanoisinko espanjan jalometallihuijauksen leikki lyhyeen. Eivät tee kauppoja lainmukaisesti.

  • Kirjeessä lukee että R kioski se ja se ottaa vastaan näitä kirjeitä. Tänään menin ärrälle niin ne sanivat etteivät ota matkahuollon kirjeitä vastaan. Ikinä en suostu enää mihinkään.


  • Nivunki kirjoitti:

   Kirjeessä lukee että R kioski se ja se ottaa vastaan näitä kirjeitä. Tänään menin ärrälle niin ne sanivat etteivät ota matkahuollon kirjeitä vastaan. Ikinä en suostu enää mihinkään.

   Olisikohan kannattanut katsoa R kiskan ikkunasta, onko siinä matkahuollon merkkiä. Maalaisjärkeä saa käyttää. Pitää kyllä aika vähä-älyinen olla jos ei ymmärrä, ettei kaikki R kioskit tarjoa samoja palveluja. Lisäksi, R kioskeja on aika tiheästi. Jos yksi ei jotain kirjettä ota vastaan, niin toinen ottaa.


 • Tässä taas yksi todistus siitä, että kaikki markkinointipuheluja soitattavat firmat ovat epärehellisiä. Ovat kouluttaneet "viattomat" provisiopalkkaiset puhelinmyyjät valehtelemaan ja leikkivät itse viatonta. Se että firmat harjoittavat myös (puoli)rehellistä toimintaa, on katsottava aina raskauttavaksi seikaksi ja viattomien ihmisten harhauttamiseksi. Suuri osa voitosta tehdään perintäkuluina tai niiden uhkailuilla! Sairasta. Yhteiskuna sallii tämän koska, ...

  Jos joku todella haluaa jotain myydä, niin kyllä paras ostaja löytyy ihan omalla haulla ilman välikäsiä.

  • Kuinka voi olla, että kyseinen firma tekee voiton perintälaskuilla, kun he saavat niillä korvattua kulut jotka ovat käyttäneet kuorten lähettämiseen. Itse käytin juuri tämän yrityksen kuorta vuosi sitten. Kaikki sujui niin kuin minule sanottiin puhelimessa. Kuori tuli kotiin, jossa oli lasku. Laitoin pieneksi jääneen sormuksen kuoreen. Muutama päivä kului ja minulle soitti joku mies ja kertoi paljonko maksavat. Hyväksyin hinnan ja rahat näkyi seuraavana päivänä tilillä. Mielestäni on melko absurdia miksi ihmiset hössöttävät laskusta tässä ketjussa. Eihän se eroa mitenkään muistakaan palveluista. Hammaslääkäriltä tai optikolta tulee lasku perässä jos sinne ei mene sovittuna aikana. Kyllähän maalaisjärjen pitää sen jo sanoa, ettei kukaan lähetä mitään postissa, ilman odotusta, että jotain tulisi takaisin.


 • Kummallista toimintaa myös perintäfirmoilta, että ottavat toimeksiantoja Suomen Jalometallikierrätykseltä. Vai onkohan tähän viestiketjuun laitettu pelotteeksi muutamia "asiakasviestejä", joissa asiakas valittaa menettäneensä luottotiedot tilaamattoman laskun takia? Onkohan tätä puolta tutkittu kuluttaja-asiamiehen tai peräti poliisin toimesta. Vaimo soitti laskullisen kirjeen johdosta, ja mieshenkilö puhelimessa vastasi, ettei tarvitse maksaa. Vapaamuotoisen kirjeen vaimo laittoi Turkuun.Saapas nähdä, päästiinkö tuosta eroon näin vähällä.

 • Uhkailevaan sävyyn puhuttiin minullekki ja tyhmänä suostuin tarjoukseen joka oli 18 euroa, lähetin heille kahdet parit korvakoruja, riippuvissa oli siniset pienet kivet, kaksi katkennutta kultaketjua sekä parittoman korviksen jossa oli kolme kiveä. Kaikki sepältä ostettuja, aivan varmasti kultaa.
  Jouduin soittamaan perään, että oliko kivet minkä arvoisia ja vastaus oli että arvottomia, joten vaadin palautuksena kivetkin. Sainkin palautuskuoressa YHDEN kirkkaan kiven ja kaksi jumalattoman suurta sinistä, tyyliin lähettämien korvisten kokoista muovikiveä! Kultasepänliike ei takuulla myy muovikiviä ja mihin ne kaksi kirkasta hukkui matkan varrella??
  Halvalla meni kullat ja kivet olivat siis arvokkaita kun niitä ei kerran voinut takaisin lähettää. Voiko mihinkään tehdä ilmoitusta?? En saa rahoja takaisin mutta haluan että firma ei voi jatkaa tärä meininkiä, naurettavaa :D

  • Suurinosa värikkäistä kivistä on muovikiviä. Kyllä, mukaan lukien kultasepänliikkeestä ostetuissa koruissa. Lisäksi, suurinosa timanteista on arvottomia. Helsingissä Holmasto ei edes arvioi värikkäitä kiviä koska ne on arvottomia.


  • autoillessa tuli puhelu "jalometallikierrätykseltä" ja kun aikaa oli, niin jäin sitten höpöttelemään niitä näitä. Lopuksi sanoin, ettei tarvitse lähettää kuorta, sillä ei ole mitään lähetettävää romukultaa.. Vastaus oli: "älä nyt ala skeptiseksi, lähetetään kuori ja jos ei löydy mitään palautuskuoreen, niin sitten postikuluilla voit sen palauttaa mutta jos löytyy jotain kiiltävää, niin sen voit palauttaa ilman kuluja arvioitavaksi"...

   Ja mullahan on teini-ikäinen tyttö, niin sitä kiiltävää barbiekoruahan on laatikot pullollaan.

   Jännä nähdä mitä niistä lupaavat hyvittää :D


  • kahtotaan kirjoitti:

   autoillessa tuli puhelu "jalometallikierrätykseltä" ja kun aikaa oli, niin jäin sitten höpöttelemään niitä näitä. Lopuksi sanoin, ettei tarvitse lähettää kuorta, sillä ei ole mitään lähetettävää romukultaa.. Vastaus oli: "älä nyt ala skeptiseksi, lähetetään kuori ja jos ei löydy mitään palautuskuoreen, niin sitten postikuluilla voit sen palauttaa mutta jos löytyy jotain kiiltävää, niin sen voit palauttaa ilman kuluja arvioitavaksi"...

   Ja mullahan on teini-ikäinen tyttö, niin sitä kiiltävää barbiekoruahan on laatikot pullollaan.

   Jännä nähdä mitä niistä lupaavat hyvittää :D

   kaksi pientä hopeista korun palaa lähetin ja pari päivää sen jälkeen sain puhelun:
   2,9grammaa hopeaa josta hyvitetään 44senttiä..
   En hyväksynyt tarjousta vaan vaadiin palauttamaan korut.
   Viikko puhelusta ja vielä ei ole näkynyt. Toki postimerkki on kalliimpi kuin tuo 44senttiä, joten mieleen tulee tilanne, että "posti on luultavasti hukannut lähetyksen.."
   Seurataan tilannetta.


 • Älkää missään tapauksessa suostuko ottamaan kirjekuorta vastaan!! Lyökää luuri korvaan! HUIJARIFIRMA!! Lähettää väkisin kirjekuoren vaikka sanoo ettei ole mitään koruja!

 • Vidun huijarit. Katsotaan kuinka niillä kantti kestää.

 • Työskentelen yrityksen Turun toimistolla. 2011-2017 syyskuuta saakka, yrityksen tapana on ollut antaa laskut anteeksi jos ei mitään lähetäkkään. Mutta nyt politiikkaa muutettiin, laskujen perintä on ulkoistettu, joten puhelimessa laskusta valittaminen on täysin turhaa, me emmä voi estää laskun perintää. Lasku on 18.5€ ja viivästyskorko 8%. Kerron tämän siksi, koska toivon ihmisten ottavan toiminnan tosissaan. Jos puhelimessa hyväksytte kuoren lähettämisen, on teillä kaksi vaihtoehtoa. Lähetä esine arviointiin, tai maksa lasku. Jo 6 vuotta ihmiset jatkuvasti valittavat siitä, ettei laskua ole sanottu. Joka kerta kun tämä on viety eteenpäin, on nauhalta kuulunut hyväksyntä kuoren lähettämiseen. Joten ottakaa pieni roti asian hoitamiseen. Lähettäkää kuori meille, jos ei tarjous kelpaa, saatte esineet takaisin.

  • Taas täyttä paskaa. Jos asiakkaalle ei ole kerrottu selkeällä suomen kielellä tuota 18,5 euron maksua, niin asiakkaan ei tarvitse maksaa yhtikäs mitään eikä edes palauttaa tyhjää kirjettä, jos siitä aiheutuu asiakkaalle jotain kustannuksia, joista ei ole sovittu yksikäsitteisen selkeästi etukäteen ja varmistettu asiakkaan ymmärtävän kaiken.

   Älkää lähettäkö mitään edes arvioitavaksi. Kukaan ei takaa, mitä roskaa paluupostisssa saa takaisin.

   Eli älkää koskaan maksako mitään. Edellinen viesti on osa huijausta. Pelotellaan ihmisiä. Kuka uskoo!


  • ÄlkääMaksakoHuijareille kirjoitti:

   Taas täyttä paskaa. Jos asiakkaalle ei ole kerrottu selkeällä suomen kielellä tuota 18,5 euron maksua, niin asiakkaan ei tarvitse maksaa yhtikäs mitään eikä edes palauttaa tyhjää kirjettä, jos siitä aiheutuu asiakkaalle jotain kustannuksia, joista ei ole sovittu yksikäsitteisen selkeästi etukäteen ja varmistettu asiakkaan ymmärtävän kaiken.

   Älkää lähettäkö mitään edes arvioitavaksi. Kukaan ei takaa, mitä roskaa paluupostisssa saa takaisin.

   Eli älkää koskaan maksako mitään. Edellinen viesti on osa huijausta. Pelotellaan ihmisiä. Kuka uskoo!

   Ainakin minulle laskusta ja peruutuksesta kerrottiin hyvin selkeästi? Onko näin monella kuullun ymmärtämisessä vikaa? :D Toisaalta aika vähän tästä on keskusteltu yrityksen asiakas määrään nähden.. Netissä ihmiset nyt aina valittavat ja lietsovat. Lähetin eilen ja odotan nyt ostotarjousta nyt. Katson asiat aina omilla silmilläni ja puhelimessa sopimamme Ja kirjalliset sopimusehdot vastaavat täysin toisiaan. Katsotaan..


  • Niinpä! Muakin yrittivät kiristää ja huijata! En maksa centtiäkään huijareille/kiristäjille yms!!


  • Jannekyrö kirjoitti:

   Ainakin minulle laskusta ja peruutuksesta kerrottiin hyvin selkeästi? Onko näin monella kuullun ymmärtämisessä vikaa? :D Toisaalta aika vähän tästä on keskusteltu yrityksen asiakas määrään nähden.. Netissä ihmiset nyt aina valittavat ja lietsovat. Lähetin eilen ja odotan nyt ostotarjousta nyt. Katson asiat aina omilla silmilläni ja puhelimessa sopimamme Ja kirjalliset sopimusehdot vastaavat täysin toisiaan. Katsotaan..

   Opettele lukemaan äläkä vääristä asiaa! Nyt ei ole kysymys sinun kaltaisistasi höppänöistä, jotka haluvat myydä heille jotain. Suurin osahan ei halua myydä mitään, eikä halua edes mitään kirjettä. Sehän tyrkytetään heille väkisin ja kerrotaan, ettei se velvoita mihinkään. Siis mistään maksuista ei kerrota mitään.


  • Jannekyrö kirjoitti:

   Ainakin minulle laskusta ja peruutuksesta kerrottiin hyvin selkeästi? Onko näin monella kuullun ymmärtämisessä vikaa? :D Toisaalta aika vähän tästä on keskusteltu yrityksen asiakas määrään nähden.. Netissä ihmiset nyt aina valittavat ja lietsovat. Lähetin eilen ja odotan nyt ostotarjousta nyt. Katson asiat aina omilla silmilläni ja puhelimessa sopimamme Ja kirjalliset sopimusehdot vastaavat täysin toisiaan. Katsotaan..

   juurikin näin,mukana tulleessa sopimusehdossa mainitaan että mikäli käytät palvelua eli lähetät koruja arviointiin on palvelu maksutonta,jos et lähetä mitään arviointiin tulee sinun palauttaa käyttämätön palautuskuori kirjekuoressa ja itse maksat postimaksun,tämä mainitaan myös puhelinsoitossa jossa suostut vastaanottamaan kuoren.Jos ET PALAUTA KUORTA ollenkaan,tulee sinun maksaa kuoreen liittyvät vakuutus-ja postikulut 18.50 €.Kaikki ei vain tunnu ymmärtävän kuulemaansa/lukemaansa.Vaimoni sisko sai hyvän hinnan parista korviksesta ja ketjunpätkästä,14K kultaa ja 16€/gramma.Mutta,itse yrityksen työntekijöistä, lähes orjapalkalla työntekijät ko. firmassa,provisiotaulukko perseestä jne. En suosittele kellekään että menee töihin SJMK:lle.Työntekijän pitää saada väh. 60 kultalähetystä arviointiin kuukaudessa ja tuosta 60 lähetyksestä työntekijä saa huiman 4 euron provikan,Alle 60 arviointia kuukaudessa ni työntekijä ei saa provikkaa ollenkaan ....onhan siinä takuupalkka mutta tuo provisiosysteemi kusee


 • Jos huijaustoiminta jatkuu pitkään, kannattaa aina muutaman kuukauden välein avata kokonaan uusi keskusteluketju. Otsikkossa huijariyrittäjän nimi perusmuodossa. Google ei aina löydä näitä vanhoja ketjuja, jos hakijalla on etsinnässä aikaraja. Mitä enemmän erillisiä ketjuja eri paikoissa, sitä parempi näkyvyys.

 • Sama toiminta näyttää edelleen jatkuvan aivan samanlaisena, vaikka 2 kertaa asiasta on annettu jo kuluttaviranomaistenkin lausunto jossa toiminta tuomitaan selkeästi.

 • Eli homma jatkuu edelleen samanlaisena :

  https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/ratkaisut/arkisto/2017/kan-ratkaisut/kullan-arviointipalvelun-puhelinmyynti/

  https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/ratkaisut/arkisto/2015/kuluttaja-asiamiehen-ratkaisut/jalometallien-arvon-arviointipalvelun-markkinointi/

  Sekä vielä ikäihmiset mukana, siis yli 65-vuotiaille soitetaan:

  https://yle.fi/uutiset/3-7644285

  Näin siis edelleen vuonna 2018

 • Tämän viikon alussa sain puhelun , jossa pyydettiin lähettämään ylimääräisiä koruja vakuutetussa kuoressa. Kirjekuori tuli parin päivän päästä ja siellä oli tarkat ohjeet miten toimitaan. Kirjeen laskua ei tarvitse maksaa, jos lähettää koruja. Vein samana päivänä korupussin postiin ja Jalometallikierrätyksestä soitettiin, että ovat saaneet lähetyksen. Kun korut oli arvioitu, sain tarjouksen niistä ja mielestäni oikein hyvän hinnankin. Tänään katsoin, että rahat olivat tililläni, Siis kaikki tapahtui viikossa. Olen todella tyytyväinen ja voin suositella kaikille. Olen melkein 80-vuotias.

 • Nyt vähän valoja päälle. Kuka ylipäätään lähettää kultaa epämääräiseen paikkaan, tietämättä ostajasta mitään, paljonko maksetaan jne jne.

  Järkevintä on viedä johonkin kultaliikkeeseen, suoraan ostopaikkaan ja kysyä kasvotusten ostajan kanssa mitä maksavat, hinnat, punnitukset jne. Homma käy paljon nopeammin, suoremmin ja jouhevammin.

  Näin niin kuin ihan vaan maalaisjärjellä ajateltuna.

 • Heti tiistakina soittivat minullekin ja lupasivat laittaa rahat tulemaan.
  En uskaltanut antaa pankkitilin numeroita jos vaikka ryäväävät tlin tyhjäksi. Nyt jännittyneenä odottelen seuraavaa siirtoa.

 • Älkää piipittäkö vaan maksakaa laskunne. Ei ne vakuutetut turvakuoret mitään ilmaisia ole. Parempaa ja rehelisempää palvelua kuitenkaan ette mistään saa.

  • Haista sinä Ari P---A! Pitäiskö sun nuolla vähän lisää tj arsea!


 • Sama homma jatkuu: eukko soitti ja kehoitti tarttumaan tarjoukseen ja lähettämään vanhat rojut arvioitavaksi, ei pakkoa sitoutua mihinkään ja rojut saa takaisin jos ei tarjous miellytä. No viimein soitti äijä ja tarjosi kultakoruista 17 euroa, muut olivat kuulemma roskaa eikä niillä ole arvoa. Totesin ettei tarjous liellytä ja haluan korut takaisin. Seuraus: armoton huuto ”oliko sinulla pienintäkään aikomusta myydä, nyt vaan haaskaat meidän aikaa ja postituskuluja, ei näillä sun paskoilla ole mitään arvoa, kun niissä on vain pari grammaa kultaa tai hopeaa”. Enpä ole kyllä paskempaa asennetta kohdannut, välttäkää kaikin tavoin.

  • Tämä kuulostaa, lepsukke kiusaamiselta sinun puoleltasi. Samassa mielenvireessä tuntuu olevan moni muukin kirjoittelija. Itse olisin iloinen, jos saisin vanhan krääsän postitettua johonkin ja saisin siitä vielä 17 euroa.


 • Moikka

  Mikä olisi mielestänne kurantti grammahinta kullalla? Mitä Suomen Jakometallikierrätys tarjoaa tällä hetkellä?

 • Riippuu ihan kullan karaatista. Itse olin hyvin tyytyväinen 14K ja 18K lähetykseni arviointiin ja hyväksyin ostotarjouksen. Tilasin juuri netistä uuden kuoren. Korutrahaksi.fi

  • Mä olin kans tosi tyytyväinen, kun naapuri nylkytti mun eukkoa ja suutuspäissään ammuin itseäni jalkaan. Nyt käyn laittaan itseni narun jatkoksi. Suosittelen!


  • Kyse ei ole kaupasta. Jalometallikierrätyksen paketti on vakuutettu ja ei siten ilmainen firmalle. Asiakaspalvelu auttaa kyllä ongelmissa. Tekevät hienoa työtä, ja asiakas saa valita lahjoittaako koko rahansa Pidä Saaristo Siistinä ry:n hyväksi vai ottaako itselleen. Joka grammasta maksetaan.


  • RomuKullistaEroon kirjoitti:

   Kyse ei ole kaupasta. Jalometallikierrätyksen paketti on vakuutettu ja ei siten ilmainen firmalle. Asiakaspalvelu auttaa kyllä ongelmissa. Tekevät hienoa työtä, ja asiakas saa valita lahjoittaako koko rahansa Pidä Saaristo Siistinä ry:n hyväksi vai ottaako itselleen. Joka grammasta maksetaan.

   Kyse on aina huijauksesta. Tuo on hyvä muistaa aina kun puhelin soi. Siis ihan aina. Poikkeuksetta.


 • Sain soiton tänään. Mulle selkeästi (tosin vasta osoitteeni annettuani) kerrottiin, että pitää maksaa kulut n. 18 € vain, jos en lähetä kuorta takaisin määräpäivään mennessä. Vaihtoehtoina on lähettää se takaisin romumetallin kera tai tavallisena postilähetyksenä tavallisen kirjekuoren sisällä (jolloin maksan tavallisen postimerkin hinnan).
  Ehdot kuulostivat reiluilta ja selkeiltä. Ehkä ovat selkiyttäneet markkinointiaan tältä osin?

  • Palautteita luettuani päätin kuitenkin soittaa asiakaspalveluun ja perua kuoren tilauksen saman päivän aikana. Asiakaspalvelu oli oikein miellyttävää (muttei ylimakeaa) ja tilaus peruttiin.
   Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, seuraako jatkoa.


 • Arvopussihan tulee normaalipostissa jos tulee, eli siis hehän eivät voi edes todistaa, että mitään kuorta asiakas on koskaan saanutkaan :)

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Toinen tapa on yksinkertaisesti olla maksamatta mitään, mitä ei ole itse tilannut tietoisesti. Heidän kirjoittamillaan teksteillä ei ole mitään merkitystä oikeudessa. Jokainen voisi itse kotonaan väsätä vastaavia tekstejä ja ehtoja paperinpaloille huijareita varten ja ottaa ne mukaan oikeudeen. Saisitte miljoonakorvaukset!

   Älkää olko hyväuskoisia typeryksiä! Ei perusteettominen laskujen kirjoittaminen ole laitonta, joten poliisin on aika hankala puuttua asiaan.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  83
  3435
 2. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  97
  3251
 3. Mä välitän susta

  edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
  Ikävä
  71
  893
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  19
  738
 5. Tiedät nainen itekin

  jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
  Ikävä
  36
  646