lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

pettynyt76

En voi muuta sanoa kuin että olen pettynyt. Alaikäinen käytti lastani hyväksi, poliisi haastatellut tekijän, tunnusti pääpiirteittäin tekonsa, lapseni haastateltu Tampereella ja lähimmällä keskussairaalalla henkisten vammojen vuoksi.
Juttu annettu asianajajan hoidettavaksi yli vuosi sitten mutta tää juttu ei ole edennyt minnekään!! Ei ole ollut muhun kertaakaan yhteydessä koko yli vuoden aikana.

Soitin 3kk sitten ja kysyin missä mennään. Lupasi pyytää keskussairaalalta lausunnon lapsestani. Ei ollut pyytänyt vielä tällä viikollakaan!! Ei osannut vastata kannattaako hakea korvauksia yksittäin vai porukalla (useampia lapsia hyväksikäytetty) sanoi vain että pitää neuvotella muiden kanssa. WHAAAT!!?? ja että pitää kysyä neuvoa oikeusavustajalta??!!

Nyt meni aa vaihtoon todella!!

Ei mulla muuta...

28

2857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeusmurhien Uhrit

      Ihan tuttua.. pienen ja hentoisen 12-vuotiaan tytön, raiskasi häntä kaksikertaa isompi ja monta kertaa vahvempi taistelulajien harrastaja joka oli vielä silloin alaikänen. MIessyyttäjä päätti jättää syyttämättä "koska tyttö ei huutanut apua" !!!

      Kuinka moni AIKUINEN NAINENKAAN uskaltaa huutaa apua, kun häntä joku isompi ja vahvempi mies väkivaltaisesti raiskaa??!!

      Ei Suomessa oikeutta saa!!!

    • pedofiiliringit tosi

      Suomessa ja ehkä myös muualla maailmassa seksuaalirikollisia paapotaan, kun ilmeisesti samanlaisia haluja on näillä paapojilla! Sitten aletaan ahdistella normaaleja perheitä ja vierittää tahallisesti epäilyjä heidän päälleen, kun ensin itse tehdään "temput", eli hyväksikäytetään köyhän, mutta raittiin ja kiltin perheen tenevaa! Pitäisi saada jokin tolkku tähän vallan väärinkäyttöjärjestelmään, josa jokainen linkki tukee rahakkaampaa väärinkäyttäjää, jolla varallisuutensa puolesta on siis "uskottavuusetu" verrattuna köyhempään sijaiskärsijään.

    • pettynyt76

      Joo miten sairas tää aa oikein on, alkoi neuvoa toisen lapsen vanhempaa miten olisi pitänyt toimia ettei näin olisi käynyt!!! Voi jumalauta tapahtunut mikä tapahtunut ja asia pitäisi saada hoidettua, mutta EI!! Ja tämä aa on nainen jolla on lapsi/lapsia luulisi silloin ymmärtävän!! Ja korvauksia ei kannata hakea kun ei sillä pedofiililla ole tuloja (opiskelee ja vuoden päästä 18v) MITÄ SITTEN!!!!! Kyllä se rupee tienaamaan ja saa maksaa sitten!!!! Eikä rahalla ole merkitystä mutta kun tää tekijä ei edes kadu!!! Eikä alaikäisenä joudu vastuuseen niin maksakoon edes ja kärsiköön edes murto-osan mitä nää pienet lapset on ja tulee kärsimään!!!

    • samassa tilanteessa

      pettynyt76 nimimerkille!!
      tiedän tasan tarkkaan miltä sinusta tuntuu kun olen itse täysin samassa tilanteessa!! Lastani hyväksikäytti 16v. Meni 3kk tapahtuneen jälkeen ennen kuin epäiltyä EDES kuulusteltiin ensimmäistä kertaa jolloin myönsikin tekonsa. Tästä myöntämisestä on kulunut kohta 1v ja 1kk, paperit meni syyttäjälle tasan vuosi sitten ja tämän jälkeen ei ole kukaan ollut missään yhteydessä minuun. Ei tietoakaan millon tämä käsitellään vaikka lasten asiat pitäisi hoitaa nopealla aikataululla. Inhottavinta tässä on että tekijä saa jatkaa omaa elämäänsä kuten tähänkin asti eikä joudu vastuuseen teostaan kun taas lapsi joutunut kokemaan erilaisia tutkimuksia ja "terapia" käyntejä mitä en toivo kenenkään lapsen joutuvan käymään läpi, meidän koko perhe käymään läpi helvetin. Ja toinen vaan saa jatkaa elämäänsä kuten ennen tekoaan, ihme kun ei ole vielä taputettu olalle!!! Tämä tekijä täyttää 18 tänä vuonna ja mikä estää tekemästä uudestaan kamalia kun ei ole joutunut millään tavalla edesvastuuseen teostaan.

      Epätietoisuus ja odottaminen tässä on kiduttavaa.
      Onneksi lapseni ollut todella reipas ja urhea

      • Pettynyt-76

        Tervehdys, nimim. samassa tilanteessa! Minkä ikäinen lapsesi oli kun tämä tapahtui? Onko asiat nyt edenneet mihinkään suuntaan? Siitä olen onnellinen että myös minun lapseni on toipunut hyvin ja toivon vain ettei murkkuiässä tulisi mitään ylitsepääsemätöntä ongelmaa tästä asiasta johtuen ja toivon että osaisin lukea lasta jos näyttää siltä että asiat vaivaa mieltä..


    • MasterZeromus

      Noin naurettavaa se on kuin alaikäinen raiskaa alaikäisen. Eikö olisi parempi laskea toi suoja ikäraja vaikka 9 vuoteen niin saisi moiset pahantekijätkin aisoihin?

    • jkop

      vai niin

    • Pettynyt-76

      Tein epäpätevästä aa valituksen, aa vastine oli enemmän kuin naurettava, sisälsi valheita ja paras, tyttäreni sukunimi oli VÄÄRÄ. Jos aa on noin huolimaton, miten olisinkaan voinut jättää lapsen asiaa hänen hoidettavakseen! Valvontalautakunnasta ei ole vielä tullut päätöstä, saako aa jonkun sanktion, todennäköisesti saa, huomautuksen. Aivan sama.

      Tapauksesta on jo kolme vuotta. Ja kirjoitin virheellisesti, tekijä täyttää siis ensi vuonna 18v. Hänellä menee hyvin, opiskelee siis, on kaunis tyttöystävä, kihloissa, wau. Kaksi hänen uhriaan käyvät edelleen terapiassa, oma rakas tyttöni selvisi vähemmällä, ei joutunut kokemaan yhtä pahoja asioita.

      Vaihdoimme siis aa, toinen tapaaminen ensi viikolla. Olisi pitänyt etsiä todistuksia ja päivämääriä matkoista joita olen tehnyt kun lasta käytin sairaaloissa ja haastatteluissa. En jaksa. Joo olen katkera. Mietin miten kostaisin. En mitenkään. Ilmoitan sen tyttöystävälle? Itte joudun kuseen .Saan vihat päälleni. Tekijällä on reilu kolme vuotias sisko, tekijän äidin mukaan lääkäri oli sanonut pojasta ettei ole mikään tuleva pedofiili, miten on, luottaako äiti tähän ja jättää tyttärensä pojan hoitoon esim. kampaajakäynnin ajaksi? Jääkö pojalle mitään merkintää mihinkään, eli voiko työskennellä tulevaisuudessa lasten parissa? Naurunappulassa käy katsomassa isoja tissejä ja pilluja, teki tätä jo silloin kun käytti lapsia hyväkseen. Katsoi pornoa ja näytti sitä lapsille. Löi ja uhkaili lapsia, sulki roska-astiaan ja istui kannen päälle, lupasi rahaa ettei lapset kerro pippelin imemisestä. Kaikkea ei saada koskaan tietää. Ja tekijä selviää ilman rangaistusta. Vitun hieno asia.

      Ja kunhan avauduin vain.

      • karmeeta

        Hei Pettynyt!

        Täällä toinen pettynyt. Olen pettynyt poliisin ja koko oikeusjärjestelmän toimintaan. Minun lastani hyväksikäytti hänen oma isänsä, josta olin eronnut. Lapsi vasta ihan pieni. Asia ilmeni lapsen puheista viime syksynä. Poliisi kuulusteli minua hyvin pian tapahtuneen jälkeen, mutta viivytteli isän kuulustelun kanssa monta kuukautta! Isä ei myöntänyt tekoaan, eikä esim hänen tietokonettaan tms. tutkittu, ainoastaan kysyttiin tyyliin: "teitkö sä sen?". Lasta pidettiin niin pienenä, ettei häntä haastateltu lainkaan, ei edes psykiatrin toimesta! KUVITELLA! Vaikka hän ihan selkeällä suomenkielellä osasi kuvailla minulle tapahtumia. Emme saaneet yhteiskunnalta sellaista tukea jota minun mielestäni olisi kuulunut saada, ja mies porskuttaa kaikessa rauhassa eteenpäin! Asia eteni syyttäjän pöydälle poliisilta vasta kesällä, ja oma aa:ni sanoi, että tuskin tulee syytettä lainkaan, kun ei näyttö riitä. Että tämmöistä... :(


      • Väärä ilmianto rikos
        karmeeta kirjoitti:

        Hei Pettynyt!

        Täällä toinen pettynyt. Olen pettynyt poliisin ja koko oikeusjärjestelmän toimintaan. Minun lastani hyväksikäytti hänen oma isänsä, josta olin eronnut. Lapsi vasta ihan pieni. Asia ilmeni lapsen puheista viime syksynä. Poliisi kuulusteli minua hyvin pian tapahtuneen jälkeen, mutta viivytteli isän kuulustelun kanssa monta kuukautta! Isä ei myöntänyt tekoaan, eikä esim hänen tietokonettaan tms. tutkittu, ainoastaan kysyttiin tyyliin: "teitkö sä sen?". Lasta pidettiin niin pienenä, ettei häntä haastateltu lainkaan, ei edes psykiatrin toimesta! KUVITELLA! Vaikka hän ihan selkeällä suomenkielellä osasi kuvailla minulle tapahtumia. Emme saaneet yhteiskunnalta sellaista tukea jota minun mielestäni olisi kuulunut saada, ja mies porskuttaa kaikessa rauhassa eteenpäin! Asia eteni syyttäjän pöydälle poliisilta vasta kesällä, ja oma aa:ni sanoi, että tuskin tulee syytettä lainkaan, kun ei näyttö riitä. Että tämmöistä... :(

        No miten se sen tietokone oman lapsen hyväksikäytön todistais?

        Vai tarkotatko hyväksikäytöllä jotain sellasta että se on ottanu lapsestaan kuvia jossain rannalla?

        Asioilla on aina myös se toinen puoli:

        "Yhteisen lapsemme äiti on tehnyt minusta perättömän ilmiannon, jonka mukaan olisin käyttänyt lastamme seksuaalisesti hyväksi. Poliisi on tutkinut asiaa ja olen ollut syyttömänä kiinniotettuna 2 yötä putkassa. Väitteet on todettu poliisin esitutkinnassa täysin perättömiksi - kuten luonnollisesti tiesin itsekin. Tällaisen ilmiannnon takia minun ja lapseni väliset tapaamiset ovat olleet jäissä 1/2 vuotta. Esitutkinnan mukaan äidin ilmianto perustuu lapsen (4 v.) kertomaan. Kuinka äidin saaminen vastuuseen perättömästä ilmiannosta onnistuu?

        Oma teoriani on, että lapsen äiti valehtelee lapsen kertoneen mitään sellaista. Kuinka tämä pystytään näyttämään toteen? Onko vastaavia tapauksia sattunut muiden kohdalle. Toinen vaihtoehto on, että lasta on manipuloitu puhumaan tällaisia. Miten tällainen voitaisiin osoittaa?

        Voiko Suomen valtiossa todellakin tehdä perättömän ilmiannon lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä joutumatta itse siitä lainkaan vastuuseen? Onko se oikein, että sekä syytön isä, että syytön lapsi joutuu kärsimään mm. siitä, että tapaamisia ei 1/2 vuoteen ole? Tämähän olisi oiva keino kaikille kieroille lasten lähivanhemmille etävanhempaa vastaan, mikäli siitä ei itse joudu edes vastuuseen."

        Väärä ilmianto on rikoslain 15 luvun 6 § mukainen rikos.

        Voit siis itsekin joutua syytettyjen penkille eli kannattaa katsoa mitä väittää.

        Vääriä ilmiantoja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tehdään Suomessa paljon.

        Niitä käytetään avioerojen yhteydessä, jotta saataisiin lapsen yksinhuoltajuus. Avioero- tai huoltoriidan yhteydessä tehdyistä väitteistä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöistä noin 1/4 osoittautuu perättömäksi, kertoo Stakes (noin ½ jää muuten kokonaan selvittämättä).Enemmän kuin 9/10 tämän laatuisista vääristä ilmiannoista tekee nainen.


      • karmeeta
        Väärä ilmianto rikos kirjoitti:

        No miten se sen tietokone oman lapsen hyväksikäytön todistais?

        Vai tarkotatko hyväksikäytöllä jotain sellasta että se on ottanu lapsestaan kuvia jossain rannalla?

        Asioilla on aina myös se toinen puoli:

        "Yhteisen lapsemme äiti on tehnyt minusta perättömän ilmiannon, jonka mukaan olisin käyttänyt lastamme seksuaalisesti hyväksi. Poliisi on tutkinut asiaa ja olen ollut syyttömänä kiinniotettuna 2 yötä putkassa. Väitteet on todettu poliisin esitutkinnassa täysin perättömiksi - kuten luonnollisesti tiesin itsekin. Tällaisen ilmiannnon takia minun ja lapseni väliset tapaamiset ovat olleet jäissä 1/2 vuotta. Esitutkinnan mukaan äidin ilmianto perustuu lapsen (4 v.) kertomaan. Kuinka äidin saaminen vastuuseen perättömästä ilmiannosta onnistuu?

        Oma teoriani on, että lapsen äiti valehtelee lapsen kertoneen mitään sellaista. Kuinka tämä pystytään näyttämään toteen? Onko vastaavia tapauksia sattunut muiden kohdalle. Toinen vaihtoehto on, että lasta on manipuloitu puhumaan tällaisia. Miten tällainen voitaisiin osoittaa?

        Voiko Suomen valtiossa todellakin tehdä perättömän ilmiannon lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä joutumatta itse siitä lainkaan vastuuseen? Onko se oikein, että sekä syytön isä, että syytön lapsi joutuu kärsimään mm. siitä, että tapaamisia ei 1/2 vuoteen ole? Tämähän olisi oiva keino kaikille kieroille lasten lähivanhemmille etävanhempaa vastaan, mikäli siitä ei itse joudu edes vastuuseen."

        Väärä ilmianto on rikoslain 15 luvun 6 § mukainen rikos.

        Voit siis itsekin joutua syytettyjen penkille eli kannattaa katsoa mitä väittää.

        Vääriä ilmiantoja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tehdään Suomessa paljon.

        Niitä käytetään avioerojen yhteydessä, jotta saataisiin lapsen yksinhuoltajuus. Avioero- tai huoltoriidan yhteydessä tehdyistä väitteistä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöistä noin 1/4 osoittautuu perättömäksi, kertoo Stakes (noin ½ jää muuten kokonaan selvittämättä).Enemmän kuin 9/10 tämän laatuisista vääristä ilmiannoista tekee nainen.

        Älä tuomitse väärän ilmiannon tekijäksi kun et asiasta tiedä mitään. Alkaa raivostuttaa tuollainen. Minä ja lapseni ollaan ihan tasan tarkkaan kärsitty tästä kaikesta enemmän kuin välinpitämätön ja empatiakyvytön isänsä. Isä ei ole kertaakaan "kiinnijäämisensä" jälkeen edes yrittänyt selvittää lapsensa tapaamismahdollisuuksia. Ei tietenkään uskalla ottaa sitä riskiä että jäisi valvotussa tapaamisessa kiinni lapsen puheiden takia. Ja NIIN, niin väärin kuin se onkin tässä maassa, voi uhri/ hänen hätääntynyt vanhemansa joutua syytettyjen penkille, kun ilmaisee huolensa asioista. Ei parivuotias voi keksiä sellaisia puheita omasta päästään, ja jos itse olisin ne keksinyt, minun täytyisi olla täysin mielisairas. Minulla oli yksinhuoltajuus jo ennestään, eikä meillä ollut isän kanssa mitään erimielisyyksiä entuudestaan. Revippä siitä.


      • karmeeta
        Väärä ilmianto rikos kirjoitti:

        No miten se sen tietokone oman lapsen hyväksikäytön todistais?

        Vai tarkotatko hyväksikäytöllä jotain sellasta että se on ottanu lapsestaan kuvia jossain rannalla?

        Asioilla on aina myös se toinen puoli:

        "Yhteisen lapsemme äiti on tehnyt minusta perättömän ilmiannon, jonka mukaan olisin käyttänyt lastamme seksuaalisesti hyväksi. Poliisi on tutkinut asiaa ja olen ollut syyttömänä kiinniotettuna 2 yötä putkassa. Väitteet on todettu poliisin esitutkinnassa täysin perättömiksi - kuten luonnollisesti tiesin itsekin. Tällaisen ilmiannnon takia minun ja lapseni väliset tapaamiset ovat olleet jäissä 1/2 vuotta. Esitutkinnan mukaan äidin ilmianto perustuu lapsen (4 v.) kertomaan. Kuinka äidin saaminen vastuuseen perättömästä ilmiannosta onnistuu?

        Oma teoriani on, että lapsen äiti valehtelee lapsen kertoneen mitään sellaista. Kuinka tämä pystytään näyttämään toteen? Onko vastaavia tapauksia sattunut muiden kohdalle. Toinen vaihtoehto on, että lasta on manipuloitu puhumaan tällaisia. Miten tällainen voitaisiin osoittaa?

        Voiko Suomen valtiossa todellakin tehdä perättömän ilmiannon lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä joutumatta itse siitä lainkaan vastuuseen? Onko se oikein, että sekä syytön isä, että syytön lapsi joutuu kärsimään mm. siitä, että tapaamisia ei 1/2 vuoteen ole? Tämähän olisi oiva keino kaikille kieroille lasten lähivanhemmille etävanhempaa vastaan, mikäli siitä ei itse joudu edes vastuuseen."

        Väärä ilmianto on rikoslain 15 luvun 6 § mukainen rikos.

        Voit siis itsekin joutua syytettyjen penkille eli kannattaa katsoa mitä väittää.

        Vääriä ilmiantoja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tehdään Suomessa paljon.

        Niitä käytetään avioerojen yhteydessä, jotta saataisiin lapsen yksinhuoltajuus. Avioero- tai huoltoriidan yhteydessä tehdyistä väitteistä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöistä noin 1/4 osoittautuu perättömäksi, kertoo Stakes (noin ½ jää muuten kokonaan selvittämättä).Enemmän kuin 9/10 tämän laatuisista vääristä ilmiannoista tekee nainen.

        ... vielä jatkan sen verra, että olen ERITTÄIN katkera kaikille väärien ilmiantojen tekijöille, koska me oikeasti apua tarvitsevat emme enää nyky-yhteiskunnassa näytä heidän takiaan saavan apua. :(


      • uhrin äiti
        karmeeta kirjoitti:

        Älä tuomitse väärän ilmiannon tekijäksi kun et asiasta tiedä mitään. Alkaa raivostuttaa tuollainen. Minä ja lapseni ollaan ihan tasan tarkkaan kärsitty tästä kaikesta enemmän kuin välinpitämätön ja empatiakyvytön isänsä. Isä ei ole kertaakaan "kiinnijäämisensä" jälkeen edes yrittänyt selvittää lapsensa tapaamismahdollisuuksia. Ei tietenkään uskalla ottaa sitä riskiä että jäisi valvotussa tapaamisessa kiinni lapsen puheiden takia. Ja NIIN, niin väärin kuin se onkin tässä maassa, voi uhri/ hänen hätääntynyt vanhemansa joutua syytettyjen penkille, kun ilmaisee huolensa asioista. Ei parivuotias voi keksiä sellaisia puheita omasta päästään, ja jos itse olisin ne keksinyt, minun täytyisi olla täysin mielisairas. Minulla oli yksinhuoltajuus jo ennestään, eikä meillä ollut isän kanssa mitään erimielisyyksiä entuudestaan. Revippä siitä.

        Hei meillä samantapainen asia. Voisinko laittaa sähköpostia sulle? Onko teille neuvolasta varattu lastenpsykologille aikaa? Tällaisissa tapauksissa he auttavat myös uhrin vanhempia asian kanssa ja he ovat nähneet vastaavia tapauksia ja asioita koskevia vanhempia, lapsia, oikeudenkäyntejä jne. Perheneuvolaan voit varata myös ajan asiasta puhumiselle. Siellä ollaan tukena uhrille ja hänen vanhemmilleen ja saat tukea jotta jaksat taistella oikeudessa. Saattaisin osata neuvoakin sinua, mutta en halua täällä puhua asioista julkisesti.


      • Vertaistukea_tarvitseva

        Hei,

        Minä olen todistanut vastaavaa tapahtuneen lapselleni. Lapsi on myös itse kertonut tapahtumista muillekin. 99% lapsista (pienistä lapsista kaikki) puhuu totta hyväksikäytöstä ja ei lapsia nykytutkimuksien mukaan aikuiset voisi edes mitenkään saada johdateltua kertomaan hyväksikäytöstä jota ei olisi tapahtunut. Ne valehtelut tulee toisin päin, että häpeän, syyllisyyden ja pelon vuoksi hyväksikäytetyt lapset väittää ettei hyväksikäyttöä olisi tapahtunut. Kyllä ne on tapahtunut, jos lapsi niistä kertoo ja pelkää hyväksikäyttäjää. Lapseni tapauksessa tiedän sen varmaksi muutenkin.

        Voinko laittaa sinulle viestiä? Olen etsinyt vertaistukea asiaan, mutta en ole löytänyt muita samassa tilanteessa olevia aiemmin.


      • rewds
        Vertaistukea_tarvitseva kirjoitti:

        Hei,

        Minä olen todistanut vastaavaa tapahtuneen lapselleni. Lapsi on myös itse kertonut tapahtumista muillekin. 99% lapsista (pienistä lapsista kaikki) puhuu totta hyväksikäytöstä ja ei lapsia nykytutkimuksien mukaan aikuiset voisi edes mitenkään saada johdateltua kertomaan hyväksikäytöstä jota ei olisi tapahtunut. Ne valehtelut tulee toisin päin, että häpeän, syyllisyyden ja pelon vuoksi hyväksikäytetyt lapset väittää ettei hyväksikäyttöä olisi tapahtunut. Kyllä ne on tapahtunut, jos lapsi niistä kertoo ja pelkää hyväksikäyttäjää. Lapseni tapauksessa tiedän sen varmaksi muutenkin.

        Voinko laittaa sinulle viestiä? Olen etsinyt vertaistukea asiaan, mutta en ole löytänyt muita samassa tilanteessa olevia aiemmin.

        Kerrotko vielä mihin "nykytutkimuksiin viittaat"?


      • ei_voi_olla_noin
        Väärä ilmianto rikos kirjoitti:

        No miten se sen tietokone oman lapsen hyväksikäytön todistais?

        Vai tarkotatko hyväksikäytöllä jotain sellasta että se on ottanu lapsestaan kuvia jossain rannalla?

        Asioilla on aina myös se toinen puoli:

        "Yhteisen lapsemme äiti on tehnyt minusta perättömän ilmiannon, jonka mukaan olisin käyttänyt lastamme seksuaalisesti hyväksi. Poliisi on tutkinut asiaa ja olen ollut syyttömänä kiinniotettuna 2 yötä putkassa. Väitteet on todettu poliisin esitutkinnassa täysin perättömiksi - kuten luonnollisesti tiesin itsekin. Tällaisen ilmiannnon takia minun ja lapseni väliset tapaamiset ovat olleet jäissä 1/2 vuotta. Esitutkinnan mukaan äidin ilmianto perustuu lapsen (4 v.) kertomaan. Kuinka äidin saaminen vastuuseen perättömästä ilmiannosta onnistuu?

        Oma teoriani on, että lapsen äiti valehtelee lapsen kertoneen mitään sellaista. Kuinka tämä pystytään näyttämään toteen? Onko vastaavia tapauksia sattunut muiden kohdalle. Toinen vaihtoehto on, että lasta on manipuloitu puhumaan tällaisia. Miten tällainen voitaisiin osoittaa?

        Voiko Suomen valtiossa todellakin tehdä perättömän ilmiannon lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä joutumatta itse siitä lainkaan vastuuseen? Onko se oikein, että sekä syytön isä, että syytön lapsi joutuu kärsimään mm. siitä, että tapaamisia ei 1/2 vuoteen ole? Tämähän olisi oiva keino kaikille kieroille lasten lähivanhemmille etävanhempaa vastaan, mikäli siitä ei itse joudu edes vastuuseen."

        Väärä ilmianto on rikoslain 15 luvun 6 § mukainen rikos.

        Voit siis itsekin joutua syytettyjen penkille eli kannattaa katsoa mitä väittää.

        Vääriä ilmiantoja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tehdään Suomessa paljon.

        Niitä käytetään avioerojen yhteydessä, jotta saataisiin lapsen yksinhuoltajuus. Avioero- tai huoltoriidan yhteydessä tehdyistä väitteistä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöistä noin 1/4 osoittautuu perättömäksi, kertoo Stakes (noin ½ jää muuten kokonaan selvittämättä).Enemmän kuin 9/10 tämän laatuisista vääristä ilmiannoista tekee nainen.

        Ei lapsia saa manipuloimaan kertomaan hyväksikäytöstä eikä johdateltua kertomaan sellaisesta mitä ei olisi tapahtunut. Siitä on varmaa näyttöä ja siitä että lapset ei valehtele hyväksikäytöstä, paitsi jotkut pelon vuoksi kieltää tapahtuneen.
        Tuon ikäiset kertoo jo muillekin kuin äidilleen, joten lasta voi mm. lastenpsykologi kuulla.
        Ei vankilaan jouduta ennen kuin syylliseksi on todettu. Olisiko jotain muutakin taustalla putkareissulle? Muutoin pitää olla lapsella jäljet hyväksikäytöstä myös.

        Tapaamiset voidaan lopettaa, jos lapsi todistetusti pelkää ja/tai on kertonut muillekin tapahtumista. Ei äidin kertoman perusteella pelkästään. Olet kai hakenut täytäntöönpanoa ja saanut kirjallisena sosiaaliviranomaisilta syyt miksi tapaamiset on lopetettu.


      • faktaa_asiaan
        Väärä ilmianto rikos kirjoitti:

        No miten se sen tietokone oman lapsen hyväksikäytön todistais?

        Vai tarkotatko hyväksikäytöllä jotain sellasta että se on ottanu lapsestaan kuvia jossain rannalla?

        Asioilla on aina myös se toinen puoli:

        "Yhteisen lapsemme äiti on tehnyt minusta perättömän ilmiannon, jonka mukaan olisin käyttänyt lastamme seksuaalisesti hyväksi. Poliisi on tutkinut asiaa ja olen ollut syyttömänä kiinniotettuna 2 yötä putkassa. Väitteet on todettu poliisin esitutkinnassa täysin perättömiksi - kuten luonnollisesti tiesin itsekin. Tällaisen ilmiannnon takia minun ja lapseni väliset tapaamiset ovat olleet jäissä 1/2 vuotta. Esitutkinnan mukaan äidin ilmianto perustuu lapsen (4 v.) kertomaan. Kuinka äidin saaminen vastuuseen perättömästä ilmiannosta onnistuu?

        Oma teoriani on, että lapsen äiti valehtelee lapsen kertoneen mitään sellaista. Kuinka tämä pystytään näyttämään toteen? Onko vastaavia tapauksia sattunut muiden kohdalle. Toinen vaihtoehto on, että lasta on manipuloitu puhumaan tällaisia. Miten tällainen voitaisiin osoittaa?

        Voiko Suomen valtiossa todellakin tehdä perättömän ilmiannon lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä joutumatta itse siitä lainkaan vastuuseen? Onko se oikein, että sekä syytön isä, että syytön lapsi joutuu kärsimään mm. siitä, että tapaamisia ei 1/2 vuoteen ole? Tämähän olisi oiva keino kaikille kieroille lasten lähivanhemmille etävanhempaa vastaan, mikäli siitä ei itse joudu edes vastuuseen."

        Väärä ilmianto on rikoslain 15 luvun 6 § mukainen rikos.

        Voit siis itsekin joutua syytettyjen penkille eli kannattaa katsoa mitä väittää.

        Vääriä ilmiantoja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tehdään Suomessa paljon.

        Niitä käytetään avioerojen yhteydessä, jotta saataisiin lapsen yksinhuoltajuus. Avioero- tai huoltoriidan yhteydessä tehdyistä väitteistä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöistä noin 1/4 osoittautuu perättömäksi, kertoo Stakes (noin ½ jää muuten kokonaan selvittämättä).Enemmän kuin 9/10 tämän laatuisista vääristä ilmiannoista tekee nainen.

        Jos haluat tietää mitä lapsi kertoo niin vaadi, että lasta kuullaan sosiaalitoimen kautta. He hankkivat psykologin lasta kuulemaan. Kyllähän sitä lasta kuitenkin kuullaan ja luulisi että olisi jo kuultu.

        Lapsen kertomasta hyväksikäytöstä on vanhemmilla ja muilla ihmisillä laillinen velvoite kertoa. Joten et voi syytettä nostaa siitä että lapsen kertomasta ilmoitetaan viranomaisille, kosa heidän on pakko niin tehdä tai rikkovat itse lakia.

        Jos lapsi ei ole kertonut todistetusti asiasta, kieltää asian, ei ole oireillut pelon vuoksi, ei pelkää sinua, eikä jälkiä hyväksikäytöstä niin voit tehdä tutkintapyynnön asiasta poliisille.


      • neitiABC
        ei_voi_olla_noin kirjoitti:

        Ei lapsia saa manipuloimaan kertomaan hyväksikäytöstä eikä johdateltua kertomaan sellaisesta mitä ei olisi tapahtunut. Siitä on varmaa näyttöä ja siitä että lapset ei valehtele hyväksikäytöstä, paitsi jotkut pelon vuoksi kieltää tapahtuneen.
        Tuon ikäiset kertoo jo muillekin kuin äidilleen, joten lasta voi mm. lastenpsykologi kuulla.
        Ei vankilaan jouduta ennen kuin syylliseksi on todettu. Olisiko jotain muutakin taustalla putkareissulle? Muutoin pitää olla lapsella jäljet hyväksikäytöstä myös.

        Tapaamiset voidaan lopettaa, jos lapsi todistetusti pelkää ja/tai on kertonut muillekin tapahtumista. Ei äidin kertoman perusteella pelkästään. Olet kai hakenut täytäntöönpanoa ja saanut kirjallisena sosiaaliviranomaisilta syyt miksi tapaamiset on lopetettu.

        Lapset ovat yksilöitä. Toiset satuilee, hyväksikäytöstäkin. Toiset ovat totisia torvensoittajia jo lapsena eikä osaa valehdella.
        Eiköhän juttu helposti oli niinpäin että lapsi manipuloi aikuista. Lapsen äänikin voi muuttua piipittävän anovaksi, viestiten että KUUNTELE nyt minua, hyvä aikuinen kun sentään olet.


      • hyväksikäytöstä
        neitiABC kirjoitti:

        Lapset ovat yksilöitä. Toiset satuilee, hyväksikäytöstäkin. Toiset ovat totisia torvensoittajia jo lapsena eikä osaa valehdella.
        Eiköhän juttu helposti oli niinpäin että lapsi manipuloi aikuista. Lapsen äänikin voi muuttua piipittävän anovaksi, viestiten että KUUNTELE nyt minua, hyvä aikuinen kun sentään olet.

        Tutkimusten mukaan 99% lapsista puhuu totta, kun kertovat hyväksikäytöstä. Hyväksikäytetyt lapset oireilee pelkoon ja ahdistukseen myös muutoin ja kertovat yksityiskohtia asiasta. Uhriksi joutuminen aiheuttaa aina pelkoa, mutta usein myös häpeää ja syyllisyyttä lapsessa, vaikka se ei ole ikinä lapsen vika. Jos hyväksikäyttäjä on vanhempi ja varsinkin, jos hän asuu lapsen kanssa niin se vaikeuttaa kertomista. Niistä on lapsen hyvin vaikea kertoa aikuisille eikä moni kerro kuin vasta vuosia, tai vuosikymmeniä myöhemmin tai ei ikinä kerro.
        Eihän lapset keksi muistakaan rikoksista satuja. Vielä vähemmän hyväksikäytöstä.


      • Alan_julkaisuista
        rewds kirjoitti:

        Kerrotko vielä mihin "nykytutkimuksiin viittaat"?

        Yhdysvalloissa ym. asiaa on tutkittu ainakin. Lions jne. En ole itse asiaan tarkemmin perehtynyt, mutta hakemalla löytyy englanninkielisistä tutkimuksista varmasti netistäkin sekä alan kirjallisuudesta.


      • alastonkuvat_laittomia
        Väärä ilmianto rikos kirjoitti:

        No miten se sen tietokone oman lapsen hyväksikäytön todistais?

        Vai tarkotatko hyväksikäytöllä jotain sellasta että se on ottanu lapsestaan kuvia jossain rannalla?

        Asioilla on aina myös se toinen puoli:

        "Yhteisen lapsemme äiti on tehnyt minusta perättömän ilmiannon, jonka mukaan olisin käyttänyt lastamme seksuaalisesti hyväksi. Poliisi on tutkinut asiaa ja olen ollut syyttömänä kiinniotettuna 2 yötä putkassa. Väitteet on todettu poliisin esitutkinnassa täysin perättömiksi - kuten luonnollisesti tiesin itsekin. Tällaisen ilmiannnon takia minun ja lapseni väliset tapaamiset ovat olleet jäissä 1/2 vuotta. Esitutkinnan mukaan äidin ilmianto perustuu lapsen (4 v.) kertomaan. Kuinka äidin saaminen vastuuseen perättömästä ilmiannosta onnistuu?

        Oma teoriani on, että lapsen äiti valehtelee lapsen kertoneen mitään sellaista. Kuinka tämä pystytään näyttämään toteen? Onko vastaavia tapauksia sattunut muiden kohdalle. Toinen vaihtoehto on, että lasta on manipuloitu puhumaan tällaisia. Miten tällainen voitaisiin osoittaa?

        Voiko Suomen valtiossa todellakin tehdä perättömän ilmiannon lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä joutumatta itse siitä lainkaan vastuuseen? Onko se oikein, että sekä syytön isä, että syytön lapsi joutuu kärsimään mm. siitä, että tapaamisia ei 1/2 vuoteen ole? Tämähän olisi oiva keino kaikille kieroille lasten lähivanhemmille etävanhempaa vastaan, mikäli siitä ei itse joudu edes vastuuseen."

        Väärä ilmianto on rikoslain 15 luvun 6 § mukainen rikos.

        Voit siis itsekin joutua syytettyjen penkille eli kannattaa katsoa mitä väittää.

        Vääriä ilmiantoja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tehdään Suomessa paljon.

        Niitä käytetään avioerojen yhteydessä, jotta saataisiin lapsen yksinhuoltajuus. Avioero- tai huoltoriidan yhteydessä tehdyistä väitteistä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöistä noin 1/4 osoittautuu perättömäksi, kertoo Stakes (noin ½ jää muuten kokonaan selvittämättä).Enemmän kuin 9/10 tämän laatuisista vääristä ilmiannoista tekee nainen.

        Poliisi ei tutki vanhemman konetta vaikka siellä olisi satoja alastonkuvia ja videoita omasta lapsestaan. Ei vaikka niitä olisi muidenkin lapsista (joiden otosta vanhemmat eivät varmasti ole antaneet suostumusta eikä sitä voi edes lapsen puolesta antaa kun se on laitonta). Se määrä ja laatu kertoo kaiken ja jos muita kuvia on taas hyvin vähän. Ei normaalit ihmiset esim. ota kuvia alastomasta lapsestaan joka istuu jalat levällään tms.

        Lain mukaan ei omilla vanhemmilla saa olla alastonkuvia lapsistaan, vaikka he eivät ajattele niistä siten ja voivat ottaa niitä huomioimatta asiaa. Kun huomaa ne kuvista niin ne tulee poistaa tai rajata esim. kasvokuviksi. Lapsen edun mukaista se ei ole ikinä ja viim. jo 5 vuotias repii alastonkuvat itsestään albumista ne nähtyään, koska ei vain halua ihmsten katselevan hänen yksityisalueita. Eli maailman varmin fakta on, että yksikään lapsi ei ikinä halua, että kenelläkään (ei vanhemmilla eikä sukulaisillakaan) olisi yhtään alastonkuvia heistä. Lakia ei moni tiedä eikä sitä valvota. Lähtisi pedofiileiltaki ne selitykset, kun kenelläkään terveellä ihmisellä ei olisi alastonkuvia lapsista.


      • rewds
        Alan_julkaisuista kirjoitti:

        Yhdysvalloissa ym. asiaa on tutkittu ainakin. Lions jne. En ole itse asiaan tarkemmin perehtynyt, mutta hakemalla löytyy englanninkielisistä tutkimuksista varmasti netistäkin sekä alan kirjallisuudesta.

        Ei siis löytynyt yhtään tutkimusta, vaikka niin varmana tietona kerrottiin...
        No, se ei yllätä. "Tutkimuksiin" ja "tutkijoihin" niitä tai heitä sen paremmin erottelematta on aika yleinen argumentaatiovirhe.


      • serious.busines
        hyväksikäytöstä kirjoitti:

        Tutkimusten mukaan 99% lapsista puhuu totta, kun kertovat hyväksikäytöstä. Hyväksikäytetyt lapset oireilee pelkoon ja ahdistukseen myös muutoin ja kertovat yksityiskohtia asiasta. Uhriksi joutuminen aiheuttaa aina pelkoa, mutta usein myös häpeää ja syyllisyyttä lapsessa, vaikka se ei ole ikinä lapsen vika. Jos hyväksikäyttäjä on vanhempi ja varsinkin, jos hän asuu lapsen kanssa niin se vaikeuttaa kertomista. Niistä on lapsen hyvin vaikea kertoa aikuisille eikä moni kerro kuin vasta vuosia, tai vuosikymmeniä myöhemmin tai ei ikinä kerro.
        Eihän lapset keksi muistakaan rikoksista satuja. Vielä vähemmän hyväksikäytöstä.

        Yhtä typerää on väittää että lapset puhuvat aina totta kuin väittää että kaikki lasten kertomat tarinat ovat aina satuilua. Lasten käyttäytyminen on mystifioitu aivan epärealistiseksi. Jokainen lasten kanssa tekemisissä ollut aikuinen tietää että lapset keksivät tarinoita joihin on saatu vaikutteita ympäristöstä jossa lapsi elää. Ja samoin jokaisen pitää tietää että lapset puhuvat myös totta. Joskus he käyttävät kokemustensa ilmaisemiseen lapsenomaista symbolista kieltä silloin kun kokemukset ovat lapsen maailmalle vieraita. Sen todisteeksi ei tarvita tutkimustietoa, vaan aivan tavallista talonpoikaisjärkeä.

        On kuitenkin raukkamaista aikuiselta väittää että "lapsi manipuloi aikuista. Lapsen äänikin voi muuttua piipittävän anovaksi, viestiten että KUUNTELE nyt minua, hyvä aikuinen kun sentään olet." ja kääntää kuvio siten että aikuinen on manipulatiivisen lapsen uhri. Yhtä epärealistista on sanoa ettei aikuinen pysty manipuloimaan lasta. Aikuiset manipuloivat lapsia koko ajan. Missä hiton illuusioissa ihmiset oikein elävät?

        Aikuisen pitää osata lukea lasta ja erottaa milloin todennäköisesti kyse on tarinoiden kerronnasta ja milloin tarinoihin voi sisältyä oikeasti koettuja asioita. Minulla oli lapsena pihapiirissä kaveri jolla oli allergiaoireita ja hän laittoi teepussit silmilleen oireiden lievittämiseksi. Hetken kuluttua koko korttelin lapsilla oli "allergia" ja teepussit silmillään. Seksuaaliseen hyväksikäyttöön viittaavien tarinoiden taustalla voi olla mitä tahansa. Entä jos pihapiirissä olisi ollut lapsi joka on altistunut seksuaaliselle kielenkäytölle? Koko kaveripiiri todennäköisesti saisi vaikutteita tuosta kielenkäytöstä. Jos aikuisilta puuttuu suhteellisuudentaju eikä ole kykyä objektiivisuuteen kuinka moni syytön aikuinen saisi seksuaalirikollisen leiman otsaansa lasten puheiden vuoksi? Seksuaalista hyväksikäyttöä kokeva lapsi usein oireilee monenlaisilla tavoilla. Kun on epäily seksuaalisesta hyväksikäytöstä asia pitää tutkia perusteellisesti ja objektiivisesti ennen minkäänlaisten johtopäätelmien vetämistä. Lasten kaltoinkohtelua koskevan keskustelun mustavalkoisuus onkin todella outoa. Keskustelussa on vain kaksi ääripäätä. Ne jotka uskovat hyväksikäytön tapahtuneen varmasti jokatapauksessa, ja ne jotka eivät usko koskaan. Jo hyvin pienten epäilyjen perusteella lapsi on joko aina varmasti hyväksikäytön uhri tai varmasti ei ole.

        Kun on kyse näin vakavista asioista pitäisi olla varovainen johtopäätelmien muodostamisessa.


    • pettynyt-76

      Nyt ahdistaa, saimme korvausvaatimukset eteenpäin, pojan äiti otti avustajan ja avustaja pyysi lisäaikaa jotta voi antaa oman vastineen asiassa. Varmasti minäkin olisin näin tehnyt, että kaikki menee varmasti kaikkien lakien ja pykälien mukaan. MUTTA, jos lapseni olisi tehnyt jotain näin kamalaa, en edes kehtaisi alkaa neuvotella korvauksista!! Niin makaa kuin petaa!!

      Mä niin tahtoisin nähdä kasvotusten sen pojan, näkisin häpeääkö yhtään!! Ja sen äidin, miettisi omalle kohdalleen jos hänen tyttärelleen joku tekisi saman mitä poikansa teki monelle lapselle, kuinka monen vuoden piina siitä tulee!! Lapset eivät unohda, tuska ja ahdistus lievenee mutta ei varmasti koskaan unohdu!!

      No, jos tästä asiasta alkaa tapella, voi olla että pojan vanhemmat joutuvat maksamaan, syystä etteivät katsoneet pojan perään. Mä haluan että tämä tekijä maksaa!! Ja edelleen, rahalla ei ole merkitystä, vaan sillä, että tekijä saa edes jonkinlaisen rangaistuksen teoistaan!!

      Ja isälle, jota syytettiin lapsensa hyväksikäytöstä, tee lapsesi äidistä rikosilmoitus, mikä se nimike nyt sitten on, väärästä ilmiannosta. Tuollaiset katkerat eukot pitää saada vastuuseen!! Oikeutta saadakseen pitää käydä pitkä ja kivinen tie, mutta uskon että se kannattaa!!

    • groiotro

      asiat eivät ole helppoja :(

    • pettynyt-76

      Pojan aa tuli vastine, ja olen niiin vihainen. Sen aa kirjoittaa niin ristiriitaisesti kuin olla ja voi, vähättelee, epäilee mitä oikeasti on tapahtunut näiden muiden lasten ja tämän teinipojan välillä, myöntää kuitenkin että jotain on sattunut ja poika olisi, vaikkakin näytössä on ristiriitaa, korvausvelvollinen. Eli lyhyesti, vastapuolen aa mielestä näyttö ei ehkä riitä mutta voidaan jotain kuitenkin maksaa.
      Summa mitä se ehdotti oli puolet meidän vaatimuksesta, perusteena, että ei opiskelijana ole tuloja, ja valmistuminen viivästyy vuodella, sekä pojan työllistyminen on heikkoa, tai jos työllistyy niin tukitoimin. Ilmeisesti kun on vähän vajaa. Siis ymmärtää rehneensä väärin, mutta ei ymmärrä tekojensa seurauksia.

      Niillä oli myös toiveena että saisimme sovittelun avulla asiat sovittua. Se sitten tarkoittaisi sitä, että jokainen vastaa omista aa kuluista!! Eli niiden mielestä meidän pitää maksaa?? Oikeusvaltio?? Noh, tähän emme tietenkään suostuneet, korvaukset olivat niin alhaiset, että jos niistä olisin joutunut maksamaan aa kulut niin muutama satanen olisi jäänyt. Ja vielä ne aneli, että jos emme pääse sopuun niin laittaisimme korvausasian suoraan valtionkonttorin käsiteltäväksi, ilman käräjäoikeutta!! Eli ne pelkää että käräjäoikeus oikeasti pistää pojan maksamaan!! Ensin vähätellään juttua ja sitten kuitenkin kerjätään sovittelua ja korvausvaateen lähettämistä suoraan valtionkonttoriin, buahahahaaa, EI IKINÄ!!!
      Sen verran voin tulla vastaan, että korvausten maksulla ei ole kiire, menköön vaikka 10 vuotta. Kunhan tekijä vaan maksaa.

      Niin ja valitus epäpätevästä aa ei mennyt läpi, oli hoitanut asiansa ihan hyvin. Noh, harkitsen vielä valitanko päätöksestä. Toisaalta on tässäkin ihan tarpeeksi.

    • Kaikkitukitarpeen

      Ainakin Rikosuhripäivystyksestä voi kuulemma saada maksuttoman tukihenkilön näihinkin tapauksiin, joissa lasta on käytetty seksuaalisesti hyväksi. Tukea tarvitsevat läheisetkin; isä tai äiti voi soittaa aina kun jokin asia jää vaivaamaan ja jättää osan taakasta ja selvittelytyöstä sellaiselle henkilölle, joka on varustautunut ainoastaan tukemaan.

      http://www.riku.fi/fi/palvelut/auttava puhelin/

    • joodif

      Kuinka joku voi olla niin sairas että sekaantuu lapseen!

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe