Miten vietät joulusi!?

Itse vietän jouluni YKSIN niillä perinteillä (avovaimoni viettää joulunsa Pohjois-Suomessa), joita olen vaalinut iät ja ajat. Eli kohta laitan kinkun lämpenemään ja pistän sen uuniin yöksi, syön hyviä joulu ruokia kuten perunaa, joulukinkkua, porkkanalaatikkoa ja "rosolliksi" kelpuuttamaani punajuuri salattia, käyn viemässä illan suussa lähimmälle hautausmaalle hautakynttilän "muualle haudattujen paikkaan" ja sitten vasta illemmalla saunon. Parvekkeelle laitan myöskin kynttilöitä lyhtyihin. Joulurauhan julistukseenkin olisin mennyt, mutta huomenna sää taitaa olla hyvin epävakaata kun muistissani oli pari joulua sitten kokemus kun seison n. 30 asteen pakkasessa värjättelemässä. Joillekin turkulaiselle se on jokin traditio, mutta minulle se on sää kysymys. Taidan tänä vuonna katsella joulurauhan julistuksen ihan vaan telkkarista, kuten monet muutkin suomalaiset!

Jouluaatto menee minulla myöskin 3 kissaani ruokkiessa. Pojat saattavat saada myöskin kinkkuakin (suolan pitää liottaa pois, eikä antaa heille kuorrutusosaa -vinkkinä kissan omistajille). :)

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2013!
terv. Ateisti1982

11

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kinkun lopuista teen taas hernekeittoa loppiaisena!

      • Syödään hyvin ja saatetaan uskis-vaimon kanssa muutama juomakin juoda. Lapsemme viettää joulunsa omissa ympyröissään (18v/22v).
        Ei kuusta, eikä lahjoja. Samat kamat on kohta alennusmyynnissä, mitä nyt tarvitsee.
        Hyvää Joulua ja onnellista uuttavuotta niin Sinulle kuin Muillekin!


    • TEit näköjään kaksi aloityusta samasta aiheesta. Siirrän oman vastaukseni tähän ketjuub, johon on tullut muitakin vastauksia.

      Jouluni on melko perinteinen ja toisessa ketjussa jo sanoin, että sekoitan surutta uskonnottomia, kristillisiä ja pakanallisia tapoja ja perinteitä keskenään.

      Asun itsekseni, joten joulun viettoni vaihtelee vierailuista omissa oloissa suoritettavaan juhlintaan.Aaton tärkeitä toimia kotona ovat kuusen koristelu ja joulurauhan kuuntelu. Ajan salliessa käyn mielelläni joulusaunassa jo aattona.
      Jouluaterialle keräännymme siskoni luo, jossa vietetään melko perinteinen aattoilta pukkeineen (pieniä lapsia talossa) ja perinteisine kinkku- ja laatikkoaterioineen. Ateria kootaan nyyttäriperiaatteella ja minun erikoisvastuuni on sienisalaatin valmistaminen. Aaton runko on yhdessäolo kynnelle kykenevien läheisten sukulaisten kanssa.
      Sytytän varmaan aattona kynttilän kuolleille sukulaisilleni tuonne metsän reunaan.

      Joulupäivän vietän itsekseni. Viimeistään silloin saunon ja teen sen pitkän kaavan mukaan vihtoen ja löylyä tervehtien lyhtyjen valossa. Valmistan itselleni joulupäivän aterian, joka ei ole perinteinen kinkkuateria. Joulupäivän omistan omissa oloissa hiljentymiselle ja hitaalle maailman tunnustelulle.

      Joulun jälkeen saan talon täyteen vieraita: rakkaani, ja omat poikani tulevat kylään ja vietämme välipäivinä jatkettua joulua minun luonani seurustelun merkeissä.
      Olen luvannut paistaa kinkun rakkaalleni. Onneksi löysin pienen, itse en ole mitenkään koukkuuntunut kinkkuun.

      Kiitos toivotuksista. Hyvää Joulua myös sinulle!

    • Hyvin perinteisesti, avovaimon kanssa keskellä pohjanmaan lakeuksia kuten joulut yleensä. Ainoa mikä haittaa on kova pakkanen, -24. Vanha tupa niin on aika vetoisaa lattioilla ja tulta saa pitää vaikka kattila huutaa hoosiannaa mutta se on vain mukavaa, Pihasaunaa ei nyt tohdi lämmittää. Mutta jos huomenna lauhtuu kuten luvattu se lämmitetään, muuten menee sähkösaunailuksi.

      Kinkkun paisto alkaa pian, huomenna kun on käytävä sukulaisissa ja haudoilla. Heille jokunen lahja, toisillemme emme ostaneet tänäkään vuonna mitään. Jos kahden aikoihin olisi velvollisuudet pois alta.

      Pimeää on kun ei ole edes katuvaloja. Ulkotulia ja pari jätkänkynttilää tunnelman luojiksi.

      Kaksi kissaa täälläkin, eivät oikein ole ulkona nyt viihtyneet mutta muistavat vain hetken pakkasen. Marinan kanssa sisään ja kohta jo maristaan ulos jossa vain piipahdetaan.

    • Joulu putkassa?

      Lähden lahtaamaan sikaa. Se stanan naapuri taas...

    • Tänään aattona me käymme perheen kanssa jouluaaton hartaudessa, mutta mitään jouluruokia, kuusia tai lahjoja ei meillä tänään olekaan. Tänään siis vielä valmistaudutaan juhlaan, leivotaan pipareita, askarrellaan koristeita...

      Huomenna sitten joulupäivän sanajumalanpalveluksen jälkeen käännetään auton nokka kohti mummolaa. Siellä sitten syödään jouluruokaa, avataan lahjoja ja nautitaan joulun rauhasta ja maaseudun idyllisestä maisemasta :). Sinne tulee koko perhe perheineen, joten oikea perhejoulu luvassa

    • 4+8

      En vietä joulua, ei tämä sen kummoisempi vapaa ole kuin mikään muukaan päivä. Joka päivä on vapaapäivä työttömällä. En muutenkaan ole mikään juhlaihminen. Juhlikoon ne perinteisesti joita kiinnostaa, minua ei kiinnosta.

      Katselin television ohjelmatarjontaa. Aika heppoista on. Paitsi että ykköseltä alkaa 15:20 Planeettamme maa. Sen aion katsoa.

    • sika syö

      lihon lihon lihon ja lihon

    • Oispa joulu ainainen

      Jouluna on aikaa rauhoittua arkikiireistä. Aatonaattona kävin saunassa, paketoin muutaman lahjan joululauluja kuunnellen. Eilen kävin äitiä tervehtimässä. Tänään joulupäivänä syön hyvin, katselen telkkarin tavallista parempia ohjelmia, luen lukematta jääneitä kirjoja, maistelen vähän punaviiniä ja menen aikaisin nukkumaan. Kyllä taas jaksaa!

    • Hyvää joulupäivän tummenevaa iltaa

      Meillä on tapana, että papit ovat joka toinen joulu työvuorossa. Rakastan olla töissä jouluna, se on suuri ilo ja kiitollisuuden aihe. Nyt itselläni on se vapaa joulu, jota vietämme läheisten kanssa isohkolla porukalla. Aattoon kuuluu sauna ja kirkossakäynti. Ruokailu pitkän kaavan mukaan ja illalla lahjojen jakoa ja oleilua, suklaakonvehteja, joululaulujen kuuntelua tai telkkarista jonkin jouluohjelman katsomista. Sauna on usein myös illalla. Ihan perinteistä siis.

      Mutta periaatteessa voisin viettää joulua ihan toisella tapaa, vaikka lähteä reissuun tai olla jossain jouluretriitissä, jos sellaisia olisi.

      Pidän kovasti joulunajasta. On kuin viha ja pahuus väistyisivät hetkeksi, maailma olisi hetken verran hiukan parempi paikka elää.

      "Ja jossain ajatusten keskellä nukkuu lapsi,
      joka kantaa kaikkien unelmien kohtaloa pienissä käsissään,
      ja lempeitten juhtien huuruinen hengitys lämmittää häntä pimeässä ".
      -Mika Waltari

      Joulunlämpimin ajatuksin
      Tuikku -pappi

    • kysyn vaan

      Nyt voidaan kysyä, miten vietit joulusi. Menikö suunnitelmien mukaan?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      314
      3682
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2115
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      100
      1462
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1348
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1207
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1044
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe