Parannus, vanhurskauttaminen ja pyhitys.

Jossain viestissä esitettiin toivomus, että näistä termeistä avattaisi niiden sisältöä.

Parannus on sitä, että syntiä tunnistetaan, tunnustetaan ja hylätään ja saadaan anteeksi.
Tämä tapahtuu totuudessa ja, kun Pyhä Henki puhuttelee niin sen pitäisi vaikuttaa katumusta ja synnin hylkäämisen halua.

Vanhurskauttaminen tapahtuu silloin, kun Jumala puhdistaa uskolla sydämen ja julistaa täysin kelpaavaksi Jeesuksen ristin tähden. Kaikki on armosta Kristuksen tähden evankeliumin kuulemisen kautta.

Pyhitys on tila, jossa Pyhä Henki osoittaa Jumalan pyhyyttä ja omaa syntisyyttä. Naulitsee ristille lihan vaikutuksia. Pyhä Henki kasvattaa tarkempaan Kristuksen tuntemiseen.

74

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesus elää

      Niin ..., sana pyhittää merkitsee suomeksi, "erottaa Herralle".

      Esim. Muista erottaa Herralle lepopäiväsi.

      Kun Jeesus kuoli ristillä sovitten näin meidän syntimme, hän teki meistä, (erotti synnin ja kuoleman vallasta), Jumalan lapsia. Edellytyksenä on kuitenkin se, että me otamme tämän sovituksen USKOSSA vastaan ja olemme kastetut Jeesuksen Kristuksen kärsimisen kuoleman ja kuolleista ylösnousemisen osallisuuteen Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Näin me olemme PYHITETYT, eli Herralle erotettuja.

      Usein kristityt sekoittavat pyhityksen pyhityselämään, jolla tarkoitetaan sellaista elämää joka on erotettu Herran Jeesuksen käyttöön. Siis rakkauteen joka palvelee lähimmäisiä, ilman mitää pyyteitä tai vastalahjaa.

      Kun Jeesus saa luvan tulla elämän Herraksi, hän tulee, ja siitä lähtee myskin liikkeelle elämän parannus. Joka ennen varasti saadakseen itselleen voittoa ja lisää viinarahaa, ja viinan avulla pääsi pakoon pahaa oloaan, alkaakin nyt työhön toisten hyväksi tuottaakseen iloa toisille, ja apua niille jotka apua tarvitsevat.
      Joka ennen etsi turvaa rahasta ja tavarasta, ja iloa lihan kutinasta sukupuolielimissään, muuttuu päämääriltään saadessaan täyden turvan,
      olon ja valon elämäänsä Jeesuksesta Kristuksesta.

      Jeesus alkaa siis toimia tämän ihmisen tahdon ja lihasten avulla, kun hän saa ensin vallan ihmisen pääkopassa, - sen hallitsijana.

      • 5+7#

        Jeesus elää, ettei tule väärinkäsityksiä niin tärkeästä asiasta : )
        "Joka ennen etsi turvaa rahasta ja tavarasta, ja iloa lihan kutinasta sukupuolielimissään, muuttuu päämääriltään saadessaan täyden turvan,
        olon ja valon elämäänsä Jeesuksesta Kristuksesta." : )

        Kyllä sitä iloa lihan kutinasta voi ja saa nauttia avioliitossa, uskoo, tai ei usko. Tarkoitit varmaan sukupuolihurjastelua, etsimällä jatkuvasti uusia kumppaneita?


      • Jeesus elää
        5+7# kirjoitti:

        Jeesus elää, ettei tule väärinkäsityksiä niin tärkeästä asiasta : )
        "Joka ennen etsi turvaa rahasta ja tavarasta, ja iloa lihan kutinasta sukupuolielimissään, muuttuu päämääriltään saadessaan täyden turvan,
        olon ja valon elämäänsä Jeesuksesta Kristuksesta." : )

        Kyllä sitä iloa lihan kutinasta voi ja saa nauttia avioliitossa, uskoo, tai ei usko. Tarkoitit varmaan sukupuolihurjastelua, etsimällä jatkuvasti uusia kumppaneita?

        Avioliiton ulkopuolista sukupuolielää tietenkin. Jumala on antanut aviopuolisoilla lahjan nauttia sukupuolielämästään. Tähän olisi mennyt vuorokausi jos olisin luetellut mitä kaikkea epäuskoiset tekevät tyydyttääkseen lihaansa.


    • Heräsin yöllä ja olin Herran kasvojen edessä kyselemässä, mikä on nyt tämän joulun keskeinen sanoma, jota muutaman saarnan verran olen kuunnellut.

      Se tuli hyvin selvästi esille, että erilaisia keskustelupalstoja seurataan ja kannanotot ovat sitten luetun ymmärtämättömyyden selostusta.

      Miksi kuorot ja Internet kielletään tai ainakin pidetään pahana? Tulin siihen tulokseen, että on otettu pohjoiskorealainen avoimuus käyttöön. Ihmiset ovat keskimääräistä tyytyväisempiä, kun ikkunat peitetään eikä nähdä ulkopuolelle.

      Miksi kärjistän tämän näin? Koska Jeesuksen, Herramme toimeksianto on päinvastainen: Menkää kaikkialle maailmaan.

      Hengellinen kuoro saattaa päästä tilaisuuteen laulamaan, jossa julistetaan sanaa. Jos se ei ole huonompaa mihin on tottunut, se voi tarttua.

      Internetissä voi keskustella ajatuksistaan tulematta heti nilkkaan potkituksi. Vaikka täällä onkin myös kontrasti henkilö tai henkilöitä, niin ne kirjoitukset muistuttavat, että totuudella ei pidä leikkiä.

      Tämä joulu palautti melko tarkasti esikoisuuden synnintekemisen ja niiden anteeksipyytelemisen ympärille. Armolahjat mainittiin ehkä yhdessä saarnassa, joita sanottiin olevan näkymättöminä.

      Kirjoitan murheellisena tätä ja vieläkin vetoan: Lukekaa Room 10 ajatuksella.

      Auta Herra sillä pyhät harvenevat.

      Suomen veli puhui vanhan Saaran kaunistamisesta, kun tarjotaan ulkoapäin jotain uutta. Saara saa olla niin ryppyinen mitä on, mutta se lisä eli Pyhän Hengen voima, tekisi Saaran vielä kerran hedelmälliseksi. Koetelkaa tätä kaikki, jotka ovat eri mieltä tai samaa mieltä. Mitä raamattu sanoisi näistä asioista.

      • ykspihlaja

        Kuulin myös tuosta Saaraäidin kasvoista. Syvä huokaus. Vihne puhuu asiaa. EssuSaara on tullut hedelmättömäksi.


    • Kuka muistaa vielä noottikriisin? Sitä spekuloidaan vieläkin kuka oli idean isä?

      Nyt voimme esittää kysymyksen: Kuka on kuorosodan isä? Nimittäin sellainen vääntö ei lähde itsestään liikkeelle. On erikoista, että hajaannusta torjutaan lietsomalla hajaannusta. Nimittäin yksipuolinen hyökkääminen kuoroja vastaan antaa epäilyttävän merkinnän jokaiselle kuorotoimintaan osallistuneille ja toiset ovat suut messingillä, että siitä saivat. Nyt puhun lihallisesti.

      Mieleeni on noussut ne ajat, kun G Jönsson oli vielä voimissaan. Silloin vielä noudatettiin sitä raattamaan neuvoa, ettei uskovien välille tehdä jyrkkiä tuomioita, ettei kahta joukkoa syntyisi. Muistan myös erään rakkaan veljen muisteluita kriisiajoista. Hän sanoi minulle, että siellä lapissa on sellainen käytäntö, ettei yksipuolisesti tehdä ratkaisuja kuulematta molöempia osapuolia. Hän vielä muisteli kiitollisena, että Jönsson kuunteli häntä, vaikka monetkaan muut eivät kuunnelleet.

      Paljon on asiat muuttuneet. Milloin puhuttiin variksista jotka raakkuvat ja milloin jostain pikkutokasta, joka joutaa mennä.

      Nykyisin ja jo jonkin aikaa on tehty yksipuolisia päätöksiä, hyvinkin langettavia ,kuulematta kaikkia asiasta jotakin tietäviä.

      • teu.

        Minä muista sen hyvin , sitten jälestä päin selvis että Kekkonen itse
        tilasi ,noottinsa , jopa taisi olla ensimmäisestä alkaen ....

        Jos vetat nyt että lapin vanhimmat , olet väärässä , he ovat puolustajia
        mille ,,sille eräälle T;Reen lähetys miehelle joka luule pönkittäväsä
        ristillisyyttä noilla toimenpiteillä , he on puhuneet korjaavansa eroaikeita
        omien puhheitten kanssa . Eikö he näe että eron vastakohta on yhtyminen
        se ei edellytä mitään eroa , eikä erimielisyyttä jota lapin vanhimmat on ajaneet
        jo kauan omalla tavallaan valitettavasti .

        Varmasti muistatte Edvall Larssonin , Hänet poikotoitiin useaan kertaan ja muitakin
        luuletteko ettei nämä OM.GP. olleet pahimmat päälle päsmärit , kristillisyydessä ei
        koskaan ollut tehty tuommoista , sanoin kuvaamatonta, Paavin tapojen tekoja .
        Kun ajattelen näitä asioita ,tulen vihaiseksi , jos tulen pahasti vihaiseksi ole syntinen
        Mitä he on ? Tekijät , toisten saarnaajien poikotoijat MIKSI?


    • 17. Olkaat teidän opettajillenne kuuliaiset ja seuratkaat heitä; sillä he valvovat teidän sieluanne niinkuin ne, jotka luvun niistä tekemän pitää; että he sen ilolla tekisivät ja ei huokauksella; sillä ei se ole teille hyödyllinen.

      Tämä olisi tärkeä käsitellä, kuka on kenenkin opettaja? Ollaanko silloin oikealla tiellä, jos opettajan virkaa hoitaa henkilö, jota ei kunnioiteta? Vain vaaditaan opettamaan miten minä asian ymmärrän?

      Jos opettaja opettaa raskaasti huokaillen ja vaatii kuuliaisuutta? Pääasia on: Mitä tehdään kuorolaulajille, että lopettaisivat? Mitä tehdään nettinörteille, jotka levittävät jopa sanaamme.

      Onko sana niin hävettävää, ettei sitä saa levittää? Onko Jumala kieltänyt kylvämisen epämääräisiin paikkoihin? Eikö Jeesus tiennyt, että tielle kylvetty menee sielunvihollisen lähettämien mustien lintujen suuhun?

    • Jeesus koko elämä

      17. Olkaat teidän opettajillenne kuuliaiset ja seuratkaat heitä; sillä he valvovat teidän sieluanne niinkuin ne, jotka luvun niistä tekemän pitää; että he sen ilolla tekisivät ja ei huokauksella; sillä ei se ole teille hyödyllinen.

      Vai niin? Mitähän opettajalla mahtaa olla nyt mielessään? :-)

      Tämä nimittäin pätee vain silloin, kun Kristusta kirkastetaan.

      Muiden pelastusteiden etsijöille ja sellaisten tarjoajille on Raamatussa todella kova sana sanottavana.

      Siksi (kun liha on horjuva ja heikko uskomaan näkymättömään JUmalaan) on erittäin tärkeätä olla koko ajan Kristuksessa, ja pysyä hänessä. Kuulijoiden tehtävänä on valvoa että kateederilta profetoiva pysyy koko ajan Kristuksen sanassa.

      On vähän kornia! Kun tutkii rehellisesti lestadiolaisen liikkeen historiaa. Näkee sokea Reettakin että kaikkeen muuhun siellä on ihmisiä kiinnitetty, mutta ei Jeesukseen Ktristukseen ja hänen lahjavanhurskauteensa.

      Sosiaaliseen yhdessä oloon on panostettu paljon, yksimielisyyteenkin kyllä on panostettu paljon, mutta
      aivan väärässä asiassa. Ihmisiä on pakotettu helvetin tulella uhkaille yksimieliseksi narsistin johtajan kanssa, mutta Jeesus on heitetty eteiseen nurkkaan kävelykepiksi. Häntä voi käyttää sunnuntaisin seuroissa, jos oikein pahaksi menee tilanne. KOrnia on! Jeesus on nimittäin uskovan KOKO elämä. Ilman Jeesusta ei pärjää yhtä sekuntia, ei kotona eikä kylässä.

      Evankeliumi syntien anteeksiantamisesta = "matkasauva", miettikää nyt rakkaat ystävät hieman, ennen kun suunne avatte.

    • Se nyt vain on niin, ettei Jumalan samnassa ole takaportteja.
      Kunnioita isääsi ja äitiäsi...
      Ei siinäkään sanota, ett: -jos hän on rakastettava
      -jos hän on kunnioitettava.

      Joka tunnustautuu esikoislestadiolaiseksi on velvollinen asettumaan sen johdatuksen alle. Tähän käytän sanaa piste.

      Kapina on syntiä.

      • Saara,;)

        No nythän lipsuu pahasti penkkaan!!!!! Mitä sinulle vihne on tapahtunut? Onko joku uhkaillut sinua, kun noin tunnut kelkkasi kääntävän?????

        Älä hyvä mies vastoin Jumalan sanaa kiellä seurakuntaa ja sen henkien erottamisen armolahjalla varustettuja Jeesuksen seuraajia olemaan koettelematta jokaista saarnaa ja opetusta!

        Nostat esikoislestaiolaisen "johdatuksen" Pyhän Hengen johdatuksen tilalle!

        Herää hyvä mies! Uskomatonta poukkoilua!


      • Vapaus & ympärileikk

        Jeesuslaisia me kaikki olemme, jotka olemme matkalla taivaaseen.

        Esikoislestadiolaisuus ei omista eikä käskytä yhtäkään henkilöä. Piste. :-))))))))))) Armeijan touhuun tottuneille tämä ihana täydellinen vapaus Kristuksessa Jeesuksessa voi olla hieman hämmentävää.

        Olishan se peräti kummallista jos usko Kristuksen toteutuisi nostamalla kytkintä. Okei, mutta mieti kuitenkin.

        Gal. 5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.
        Gal. 5:2 Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.
        Gal. 5:3 Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain.


      • Monet on poukkoilut
        Saara,;) kirjoitti:

        No nythän lipsuu pahasti penkkaan!!!!! Mitä sinulle vihne on tapahtunut? Onko joku uhkaillut sinua, kun noin tunnut kelkkasi kääntävän?????

        Älä hyvä mies vastoin Jumalan sanaa kiellä seurakuntaa ja sen henkien erottamisen armolahjalla varustettuja Jeesuksen seuraajia olemaan koettelematta jokaista saarnaa ja opetusta!

        Nostat esikoislestaiolaisen "johdatuksen" Pyhän Hengen johdatuksen tilalle!

        Herää hyvä mies! Uskomatonta poukkoilua!

        Rouva vähän tukisti upseeria. Naiset, ne naiset. :-))))))))
        Kun nei ei tahdo pelätä mitään! :-)))))))))))

        Okei, vihne on ulkopuolella esikoislestadiolaisuuden ja toimii vankilalähettinä, vierailevana evankelistana, sikäli kun olen oikein käsittänyt, hänellä on sen vuoksi "opettajan" ohjakset.

        Oppilaitten ei parane panna opettajalle hanttiin. Tämä on tuttu linja eräässä tuntemassamme herätysliikkeessä.

        Okei, mutta Raamattu puhuu nimenomaan originaaleista Kristuksen todistajista, jotka ovat tunteneet hänet livenä.
        Silmin nähneet ja käsin kosketelleen Elämän Sanaa!!!

        Kristyinusko on 2000 vuotisen historiansa aikanann horjunut sinne ja tänne, kuten tiedämme. Eikä vähiten sen vuoksi että jotkut ovat mielistynyt omaan valtaansa, kun on seurakunnan palvelijaksi alkuun asetettu. Onkin tullut isäntä ja kowa sellainen, ellet kumarra minua, niin se on nirri pois.


      • Monet on poukkoilut kirjoitti:

        Rouva vähän tukisti upseeria. Naiset, ne naiset. :-))))))))
        Kun nei ei tahdo pelätä mitään! :-)))))))))))

        Okei, vihne on ulkopuolella esikoislestadiolaisuuden ja toimii vankilalähettinä, vierailevana evankelistana, sikäli kun olen oikein käsittänyt, hänellä on sen vuoksi "opettajan" ohjakset.

        Oppilaitten ei parane panna opettajalle hanttiin. Tämä on tuttu linja eräässä tuntemassamme herätysliikkeessä.

        Okei, mutta Raamattu puhuu nimenomaan originaaleista Kristuksen todistajista, jotka ovat tunteneet hänet livenä.
        Silmin nähneet ja käsin kosketelleen Elämän Sanaa!!!

        Kristyinusko on 2000 vuotisen historiansa aikanann horjunut sinne ja tänne, kuten tiedämme. Eikä vähiten sen vuoksi että jotkut ovat mielistynyt omaan valtaansa, kun on seurakunnan palvelijaksi alkuun asetettu. Onkin tullut isäntä ja kowa sellainen, ellet kumarra minua, niin se on nirri pois.

        Siis minä en ole evankelista, muuten käyttäisin titteliä: Vankilaevankelista.
        Nyt olen vankilalähetti ja olen armoitukseltani opettaja. Opetan siis sanaa siellä, kun osa papistosta vankiloissa niin toivoo.

        Katsotaan vähän tosiasioita. Esikoisuudella on jonkinasteinen johto. Paavali todistaa, että kaikki johtajuus perustuu Jumalan säätämykseen. Hän sanoi myös, että alamaisuutta osoitetaan omantunnon tähden. Kapinoivalla ihmisellä ei siis ole omaatuntoa siinä asiassa.

        Vaikka ihmiset varustaisivat minkälaisen rangaistusretkikunnan, joka kävisi johtajat läpi ja ruoskinnan uhkauksella käskisivät parantaa mielensä, se ei ole mitään sen rinnalla, kun jokainen asetetaan Jeesuksen tuomioistuimen eteen saamaan tekojensa palkan.


      • Saara,;)
        Monet on poukkoilut kirjoitti:

        Rouva vähän tukisti upseeria. Naiset, ne naiset. :-))))))))
        Kun nei ei tahdo pelätä mitään! :-)))))))))))

        Okei, vihne on ulkopuolella esikoislestadiolaisuuden ja toimii vankilalähettinä, vierailevana evankelistana, sikäli kun olen oikein käsittänyt, hänellä on sen vuoksi "opettajan" ohjakset.

        Oppilaitten ei parane panna opettajalle hanttiin. Tämä on tuttu linja eräässä tuntemassamme herätysliikkeessä.

        Okei, mutta Raamattu puhuu nimenomaan originaaleista Kristuksen todistajista, jotka ovat tunteneet hänet livenä.
        Silmin nähneet ja käsin kosketelleen Elämän Sanaa!!!

        Kristyinusko on 2000 vuotisen historiansa aikanann horjunut sinne ja tänne, kuten tiedämme. Eikä vähiten sen vuoksi että jotkut ovat mielistynyt omaan valtaansa, kun on seurakunnan palvelijaksi alkuun asetettu. Onkin tullut isäntä ja kowa sellainen, ellet kumarra minua, niin se on nirri pois.

        Noooh, upseerismies tietänee, että tarkka-ampujat on koulutettu erikseen! :))))) -Siinä ei passaa hetkeksikään otteen herpaantua, vaan on reagoitava jo alkavan liikkeen ajalla! ;))))


      • Saara,;) kirjoitti:

        Noooh, upseerismies tietänee, että tarkka-ampujat on koulutettu erikseen! :))))) -Siinä ei passaa hetkeksikään otteen herpaantua, vaan on reagoitava jo alkavan liikkeen ajalla! ;))))

        Tarkka-ampuja on salakyttä, en suosittele amnmatiksi.


      • Saara,;)
        vihne kirjoitti:

        Tarkka-ampuja on salakyttä, en suosittele amnmatiksi.

        Tottelen tässä neuvoasi, en ota sitä ammatikseni! ;))))


      • 5+7#

        vihne, Kunnioita isääsi ja äitiäsi, ei suinkaan tarkoita sitä, että aina pitää tehdä niin, kun he sanovat, vaan sitä, että vaikka teet oman pääsi mukaan, niin kunnioita heitä silti. Olemmehan me jokainen vastuussa tekemisistämme.

        Missään ei ole sanottu vanhempien neuvojen olevan aina oikeita, eikä niiden neuvojen noudattaminen poista meiltä vastuuta, jos ne ovatkin olleet vääriä.


      • 5+7# kirjoitti:

        vihne, Kunnioita isääsi ja äitiäsi, ei suinkaan tarkoita sitä, että aina pitää tehdä niin, kun he sanovat, vaan sitä, että vaikka teet oman pääsi mukaan, niin kunnioita heitä silti. Olemmehan me jokainen vastuussa tekemisistämme.

        Missään ei ole sanottu vanhempien neuvojen olevan aina oikeita, eikä niiden neuvojen noudattaminen poista meiltä vastuuta, jos ne ovatkin olleet vääriä.

        Jos tässä kunnioitusasiassa käsitellään vanhempien kelpoisuutta, niin silloin astutaan sanasta ulos.


      • 5+7#
        vihne kirjoitti:

        Jos tässä kunnioitusasiassa käsitellään vanhempien kelpoisuutta, niin silloin astutaan sanasta ulos.

        Vihne, tuosta saa sellaisen käsityksen, että vanhemmat ovat kristillisyydessä aina oikeassa. Laitan vastauksesksi linkin, jossa asiaa käsitellään.

        http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/4.html

        Tämän perusteella pysyn sanassani.


      • 5+7# kirjoitti:

        Vihne, tuosta saa sellaisen käsityksen, että vanhemmat ovat kristillisyydessä aina oikeassa. Laitan vastauksesksi linkin, jossa asiaa käsitellään.

        http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/4.html

        Tämän perusteella pysyn sanassani.

        Pysy sinä sanassasi, minä pysyn sanassa.

        Tässä menee nyt käsitteet sekaisin. Kunnioitus on eri asiaa kuin kuuliaisuus.
        Kerron tähän yhden jutun. Eräs venäjän työtä tehnyt henkilö puhui eräissä häissä: Kun hän kulki seillä ihmisten keskuudessa, niin naiset valittivat miten saamattomia kuhnureita heidän miehensä ovat, juoppoja ja muutenkin lähes halveksittavia.

        Hänelle tuli ajatus, että pitää saarnata kunnioituksesta. Hän sanoi, että raamatullinen järjestys on sellainen, että miestä on kunnioitettava perheessä.

        Sanan vastaanottaminen oli työlästä, mutta sillä oli sellainen siunaus, että miehet muuttuivat ulkonaisesti huolitellummaksi, he raitistuivat ja osa tuli myös elävään uskoon.

        Halveksunta ja jatkuva arvostelu ei saa samaa tulosta aikaiseksi.


      • 5+7#
        vihne kirjoitti:

        Pysy sinä sanassasi, minä pysyn sanassa.

        Tässä menee nyt käsitteet sekaisin. Kunnioitus on eri asiaa kuin kuuliaisuus.
        Kerron tähän yhden jutun. Eräs venäjän työtä tehnyt henkilö puhui eräissä häissä: Kun hän kulki seillä ihmisten keskuudessa, niin naiset valittivat miten saamattomia kuhnureita heidän miehensä ovat, juoppoja ja muutenkin lähes halveksittavia.

        Hänelle tuli ajatus, että pitää saarnata kunnioituksesta. Hän sanoi, että raamatullinen järjestys on sellainen, että miestä on kunnioitettava perheessä.

        Sanan vastaanottaminen oli työlästä, mutta sillä oli sellainen siunaus, että miehet muuttuivat ulkonaisesti huolitellummaksi, he raitistuivat ja osa tuli myös elävään uskoon.

        Halveksunta ja jatkuva arvostelu ei saa samaa tulosta aikaiseksi.

        Vihne, sanoit "Nyt olen vankilalähetti ja olen armoitukseltani opettaja"

        On tietysti luontevaa ajatella, että kommenttisi tulevat puhujan suunnalta ja haluat puolustaa tavallaan omaa asemaasi ja omia linjojasi. Tässä nyt on vaan täysin eri asiasta kyse, kuin kunnioituksesta, tai kuuliaisuudesta.

        Kirjoitit, "Hänelle tuli ajatus, että pitää saarnata kunnioituksesta. Hän sanoi, että raamatullinen järjestys on sellainen, että miestä on kunnioitettava perheessä."

        Raamatullinen järjestys on, että kuulijat arvostelevat saarnaajien puheet.

        Tuntuu, ettet nyt näe metsää, etkä puita ja sitä ihmettelen. Aikaisemmin oli saman tapainen tilanne, kun sanoin että saarnaajien puheet on kuulijoiden arvosteltava. Puhe oli silloin Hellareiden tilaisuudesta ja nyt on kyse saman tapaisesta tilanteesta

        Toivoisin sinun vastaavan nyt rehellisesti, kun kysyn, miltä sinusta tuntuu, jos ja kun saarnaasi tultaisiin arvostelemaan? Tämä on tärkeä asia sen takia, että jokainen, joka aikoo mennä keskustelemaan saarnaajien kanssa heidän puheestaan, osaisi asennoitua tilanteeseen oikein.


      • 5+7# kirjoitti:

        Vihne, sanoit "Nyt olen vankilalähetti ja olen armoitukseltani opettaja"

        On tietysti luontevaa ajatella, että kommenttisi tulevat puhujan suunnalta ja haluat puolustaa tavallaan omaa asemaasi ja omia linjojasi. Tässä nyt on vaan täysin eri asiasta kyse, kuin kunnioituksesta, tai kuuliaisuudesta.

        Kirjoitit, "Hänelle tuli ajatus, että pitää saarnata kunnioituksesta. Hän sanoi, että raamatullinen järjestys on sellainen, että miestä on kunnioitettava perheessä."

        Raamatullinen järjestys on, että kuulijat arvostelevat saarnaajien puheet.

        Tuntuu, ettet nyt näe metsää, etkä puita ja sitä ihmettelen. Aikaisemmin oli saman tapainen tilanne, kun sanoin että saarnaajien puheet on kuulijoiden arvosteltava. Puhe oli silloin Hellareiden tilaisuudesta ja nyt on kyse saman tapaisesta tilanteesta

        Toivoisin sinun vastaavan nyt rehellisesti, kun kysyn, miltä sinusta tuntuu, jos ja kun saarnaasi tultaisiin arvostelemaan? Tämä on tärkeä asia sen takia, että jokainen, joka aikoo mennä keskustelemaan saarnaajien kanssa heidän puheestaan, osaisi asennoitua tilanteeseen oikein.

        Tähän on helppo vastata, koska olen kokenut arvostelun ja olin kiitollinen,m että niin kävi. Sain tilaisuuden keskustella ja asia selvisi.

        Tietenkin edellyttää, että muistan asian. Nimittäin tässä on yksi asia. Jos joku tulee arvostelemaan sillä tavalla, että ikäänkuin sanoo: Puhuit väärin! Silloin on sana sanaa vastaan eikä siitä ole hyötyä.

        Puhuin jossain käyttäen sanoja juutalainen farisealaisuus. Henkilö tuli ja toimi oikeaoppisesti Hän sanoi, että puhe oli muuten hyvä mutta miksi hyökkäsit Isrelia vastaan niin ankarasti?

        Minulla oli tilaisuus selventää termejä ja silloin huomasin, että lestadiolisuus-termeillä ei pitlälle pääse, kun tulee sutta ja sekundaa. Tuo sen henkilön esiintyminen oli sikäli raamatullista, että hän ensin antoi hyvän sanan.

        Olen oppinut Erkki Koskeeniemeltä sellaisen asian, että Paavali aloitti kirjeensä jollain hyvällä sanalla ja kannustuksella ja sitten myöhemmin voi antaa ankaraakin palautetta. Tähän malliin se menee silloin kun se menee oikein.


      • 5+7#
        vihne kirjoitti:

        Tähän on helppo vastata, koska olen kokenut arvostelun ja olin kiitollinen,m että niin kävi. Sain tilaisuuden keskustella ja asia selvisi.

        Tietenkin edellyttää, että muistan asian. Nimittäin tässä on yksi asia. Jos joku tulee arvostelemaan sillä tavalla, että ikäänkuin sanoo: Puhuit väärin! Silloin on sana sanaa vastaan eikä siitä ole hyötyä.

        Puhuin jossain käyttäen sanoja juutalainen farisealaisuus. Henkilö tuli ja toimi oikeaoppisesti Hän sanoi, että puhe oli muuten hyvä mutta miksi hyökkäsit Isrelia vastaan niin ankarasti?

        Minulla oli tilaisuus selventää termejä ja silloin huomasin, että lestadiolisuus-termeillä ei pitlälle pääse, kun tulee sutta ja sekundaa. Tuo sen henkilön esiintyminen oli sikäli raamatullista, että hän ensin antoi hyvän sanan.

        Olen oppinut Erkki Koskeeniemeltä sellaisen asian, että Paavali aloitti kirjeensä jollain hyvällä sanalla ja kannustuksella ja sitten myöhemmin voi antaa ankaraakin palautetta. Tähän malliin se menee silloin kun se menee oikein.

        Minustakin näin se pitäisi mennä. Meillä jokaisella tulee virheitä, mitä sitten teemmekin. Jos meillä olisi kaikilla rakkautta, niin en näkisi mitään estettä sille, että sanaan sekoittuneet virheet saataisiin korjattua mahdollisimman pian ja kaikkien parhaaksi vielä vaikka saman tien, tai kun siihen tulee sopiva tilaisuus.

        Kyllä minä näen sellaisen tilanteen mahdolliseksi laajemminkin.


      • 5+7# kirjoitti:

        Minustakin näin se pitäisi mennä. Meillä jokaisella tulee virheitä, mitä sitten teemmekin. Jos meillä olisi kaikilla rakkautta, niin en näkisi mitään estettä sille, että sanaan sekoittuneet virheet saataisiin korjattua mahdollisimman pian ja kaikkien parhaaksi vielä vaikka saman tien, tai kun siihen tulee sopiva tilaisuus.

        Kyllä minä näen sellaisen tilanteen mahdolliseksi laajemminkin.

        Yksi asia varmaan täytyy käsitellä ja se on se karvasjuuri.

        Kun sain vastata siihen vakavaan kysymykseen , niin siitä tuli todella hyvä olo. Kiitollinen mieli nimittäin siinä olisi voinyut käydä toisinkin.

        Jos kuulijalla ei ole armoa ja rakkautta puhujaa kohtaan, niin kaava menee ihan toisin, olen kokenut sen itse.

        Joku jää kiinni johonkin sanaan, mutta ei puhu asianomaiselle vaan alkaa päivitellä jollekkin kaverille m iten hullua hommaa siellä oli. Sana leviää ja paha kello kuuluu kauas ja karvasjuuri kasvaa. Veljet ja sisaret, se poisjuurittaminen on paljon vaikeampaa kuin suora kysymys: Mitä tarkoitit?


      • Jeesus tekee vapaaks
        vihne kirjoitti:

        Yksi asia varmaan täytyy käsitellä ja se on se karvasjuuri.

        Kun sain vastata siihen vakavaan kysymykseen , niin siitä tuli todella hyvä olo. Kiitollinen mieli nimittäin siinä olisi voinyut käydä toisinkin.

        Jos kuulijalla ei ole armoa ja rakkautta puhujaa kohtaan, niin kaava menee ihan toisin, olen kokenut sen itse.

        Joku jää kiinni johonkin sanaan, mutta ei puhu asianomaiselle vaan alkaa päivitellä jollekkin kaverille m iten hullua hommaa siellä oli. Sana leviää ja paha kello kuuluu kauas ja karvasjuuri kasvaa. Veljet ja sisaret, se poisjuurittaminen on paljon vaikeampaa kuin suora kysymys: Mitä tarkoitit?

        Karvasjuuresta hieman minäkin:

        Esikoislestadiolaisuudessa ei ole siitä kysymys, ettei johtoa ole kasvotusten
        ja kirjeiden välityksellä muistutettu evankeliumin vastaisista opetuksista.

        Johtoryhmä ei ole kuullut näitä muistutuksia eikä ole tehnyt parannusta. Sen sijaan he ovat ryhtyneet sitomaan JUmalan sanan nälkäisiä Jeesuksen lampaita kiinni lammasläätin seinaan, itse keksimillään ihmisopeilla ja ihmiskäskyillä.

        Tällaiseen orjuuteen, (tarvitaan jo omat uimarannatkin, ettei nasten pyllyjen muodot näy), eivät Jeesuksen lampaat mene, - toivottavasti ei kukaan heistä.

        Ihmisiä siis yritetään pitää kiinni laumassa jatkuvasti kasvavien kieltojen ja käskyjen viidakossa. Aivan kun Jeesuksen laumaa ruokittaisiin käskyillä ja kielloilla. Turhaan Jeesus on kuollut puolestamme jos tällä tiellä jatketaan yhtään eteenpäin. Kristityt on ostettu vapaiksi synnin kuoleman ja perkeleen vallasta Jeesuksen kallilla uhrikuolemalla.

        Me kristityt olemme laista vapaita, Mooses ei meitä pelasta, vaan Jeesus.

        Uuden liiton aika koitti jo lähes 2000 vuotta sitten, olisikohan lestadiolaistenkin aika pikku hiljaa herätä tähän uuden liiton aikaan, jolloin ihminen pelastuu uskolla Kristukseen eikä lain töiden kautta, eikä myöskään lain ja evankeliumin yhdistetylla sotkulla, sian ruualla, ja hengelliseen huruuteen perustuen.

        Mooses taikka Kristus, Kristuksessa elävien hänelle kihlattujen ei ole enää lupa huo'rata Mooseksen (lainvanhurskaus) kanssa.


    • Kukas tämmöin Saara oikein on?En muista kisailleeni?

      P. Paavalin Epistola Roomalaisille 13

      1. Jokainen olkoon esivallalle, jolla valta on, alamainen; sillä ei esivalta ole muutoin kuin Jumalalta: ne vallat, jotka ovat, Jumalalta ne säädetyt ovat.
      2. Sentähden jokainen, joka itsensä esivaltaa vastaan asettaa, se on Jumalan säätyä vastaan; mutta ne, jotka vastaan ovat, saavat tuomion päällensä.
      3. Sillä ne, jotka vallan päällä ovat, ei ole hyvintekiöille, vaan pahoille pelvoksi. Ellet tahdo esivaltaa peljätä, niin tee hyvää, ja sinä saat häneltä kiitoksen.
      4. Sillä hän on Jumalan palvelia sinun hyväkses. Vaan jos sinä pahaa teet, niin pelkää; sillä ei hän miekkaa hukkaan kanna; sillä hän on Jumalan palvelia ja kostaja sille rangaistukseksi, joka pahaa tekee.
      5. Sentähden tulee alamainen olla, ei ainoastaan vihan tähden, vaan myös omantunnon tähden.
      6. Sillä sentähden te myös veron maksatte; sillä he ovat Jumalan palveliat, joiden senkaltaisista tulee lukua pitää.

      Tämä on Jumalan sanaa. Me olemme Suomen esivallan alaisuuteen Jumalan toimesta laitetut ja esivallan parjaaminen on syntiä. Meistä monet ovat syntyneet hengellisesti esikoisuuden huomaan. Meillä ei lkuitenkaan ole samanlaista paikkapakollisuutta olla esikoisuuden alamaisuudessa. Me voimme tehdä oman laskelmamme ja jäädä tai lähteä.

      Joka jää on velvollinen olemaan alamainen, ettei vetäisi kapinasyntiä päälleen. Jos taas on sitä mieltä, että Pyhä' Henki ei ole ohjaksissa, niin pari kolme kertaa asian ilmi tuotuaan on velvollinen väistämään. Minä en ole kapinallinen. Minä vain seuraan asioita useissakin eri porukoissa, miten on mahdollista.

      • Sue K

        Vastaan nimimerkki saaran puolesta, vaikka hän itse jo taisikin vastata jo samaan tyliin:

        6. Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsun
        ut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
        7. joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
        8. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. (Gal 1.)


        Jos saarnaaja opettaa vastoin Sanaa, hän olkoon kirottu.


      • No tämä tästä

        Saara on tuttu sisaremme Herrassa. Koettelemusten jalostama.

        Olemme kauan odottaneet hänen viestejään täällä, pelänneet hänen mahdollisesti menehtyneen. Saara on kyllä vapaa tästä toisesta "saarasta", jossa on alkanut ilmetä hedelmällisen (teoillaan vanhurskautta yrittävän) Haagarin voitonhymyä.


      • Pysytään Jeesuksessa
        Sue K kirjoitti:

        Vastaan nimimerkki saaran puolesta, vaikka hän itse jo taisikin vastata jo samaan tyliin:

        6. Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsun
        ut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
        7. joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
        8. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. (Gal 1.)


        Jos saarnaaja opettaa vastoin Sanaa, hän olkoon kirottu.

        Kiusaus on lähellä, kuten Sue tuossa toi esiin.

        Ja vaikka puhuja itse olisikin valmis julistamaan yksin Kristusta pelastukseksi niin pelko panee mielistelemään niitä, (kowia poikia), jotka ovat turvautuneet osittan omiin tekoihinsa, pyrkiessään vanhurkautumaan. Jeesuksen tarjoama täydellinen lahja tarvitsee heidän mielestää lisää poweria lihasta. Kristus yksin ei riitä heidän vanhurskaudekseen.

        Tämä on suurin ihmisen taivastietä varjostava uhka, Jeesuksen uhri ei enää riitäkkään pelastukseksi.
        Tätähän vihollinen joka päivä tarjoaa erilaisin variaatioin.


      • maan matkamies

        Vihne ei nyt puhu totta. Jos Paavali olisi väistynyt, kun Pietari alkoi lipsua totuudesta, ei olisi Suomessa Raamattua. Ei Stefanoskaan juossut karkuun, vaan seisoi vanhinten edessä täynnä Pyhää Henkeä ja puhui totuuden.


      • maan matkamies

        Niin ja jos olet upseeris mies, tiedät varmaan, että kun vihollinen hyökkää eikä pysähdy kommennosta, on ammuttava. Jos heittää aseen lähimpään lepikkoon ja ottaa ritolat, yleensä häviää. Oma henki kulta voi säästyä, mutta siviilejä kuolee tai ainakin olot pahenee.


      • maan matkamies kirjoitti:

        Vihne ei nyt puhu totta. Jos Paavali olisi väistynyt, kun Pietari alkoi lipsua totuudesta, ei olisi Suomessa Raamattua. Ei Stefanoskaan juossut karkuun, vaan seisoi vanhinten edessä täynnä Pyhää Henkeä ja puhui totuuden.

        Olisiko kumminkin niin, että Pietari ja Paavali olivat molemmat apostoleja siis samassa asemassa seurakunnan edessä. Kun Pietari tuli ihmis-suosion takia heikoksi, niin Paavali rinensi avuksi neuvon eli nuhteen sanalla.


      • maan matkamies kirjoitti:

        Niin ja jos olet upseeris mies, tiedät varmaan, että kun vihollinen hyökkää eikä pysähdy kommennosta, on ammuttava. Jos heittää aseen lähimpään lepikkoon ja ottaa ritolat, yleensä häviää. Oma henki kulta voi säästyä, mutta siviilejä kuolee tai ainakin olot pahenee.

        Siis nyt sinulla on lihalliset neuvot esillä.

        7. Niin olkaat siis Jumalalle alamaiset, mutta vastaan seisokaat perkelettä, niin hän teistä pakenee.
        8. Lähestykäät Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaat kätenne, te syntiset, ja peratkaat teidän sydämenne, te kaksimieliset.


      • Saara,;)

        Kysymys Vihneelle ihan yksinkertaisella suomen kielellä: Jos on hengellinen yhteisö, jossa saarnaajina/paimenina/opettajina toimii sekä oikein, että väärin opettavia, kehoitatko yhteisön jäseniä nostamaan kytkintä vai jäämään yhteisöön puolustamaan oikein opettavia?


      • Saara,;) kirjoitti:

        Kysymys Vihneelle ihan yksinkertaisella suomen kielellä: Jos on hengellinen yhteisö, jossa saarnaajina/paimenina/opettajina toimii sekä oikein, että väärin opettavia, kehoitatko yhteisön jäseniä nostamaan kytkintä vai jäämään yhteisöön puolustamaan oikein opettavia?

        Sivistynyt ero on parempi kuin jatkuva riita. Tällä menolla lampaat lyödään hajalle eikä ketään sureta.

        On vuielä yksi keino ihan lihallinen. Tehdään kuukauden lukujärjestys rukoushuoneelle ja saarnaajien nimet esille, niin jokainen tietää ketä menee kuuntelemaan. Yhdistys pitää pystyssä rakennusta ja Kristus seurakuntaa.


      • maan matkamies
        vihne kirjoitti:

        Siis nyt sinulla on lihalliset neuvot esillä.

        7. Niin olkaat siis Jumalalle alamaiset, mutta vastaan seisokaat perkelettä, niin hän teistä pakenee.
        8. Lähestykäät Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaat kätenne, te syntiset, ja peratkaat teidän sydämenne, te kaksimieliset.

        Minä ainakin olen Raattamaan kanssa samoilla linjoilla ja pysyn mukana niin kauan kuin saan. Ei tunnu oikealta jättää kaikkia läheisiä, joista monilla on tosi paha olla vaikka eivät myönnäkään Olen rukoillut, että voisin olla apuna nääntyneille. Joillekin olen sanonut, että jos tulee tilanne, että asiat kaatuu päälle, voi olla asioita joita ei uskalla saarnaajalle sanoa ääneen. Olen kertonut jotain omista koettelemuksista ja sanonut, että minulle uskaltaa sanoa uskonasiasta mitä vain. Jos olisin kokonaan ulkopuolella, kynnys olisi kaha korkeampi.

        Vihneelle sanoisin, että heikko lammas ymmärtää toista heikkoa ja tahtoo auttaa, jos voi. Meillä on Paimen, joka antoi henkensä meidän edestä. Rukoillaan samaa mieltä itsellemme.


      • maan matkamies kirjoitti:

        Minä ainakin olen Raattamaan kanssa samoilla linjoilla ja pysyn mukana niin kauan kuin saan. Ei tunnu oikealta jättää kaikkia läheisiä, joista monilla on tosi paha olla vaikka eivät myönnäkään Olen rukoillut, että voisin olla apuna nääntyneille. Joillekin olen sanonut, että jos tulee tilanne, että asiat kaatuu päälle, voi olla asioita joita ei uskalla saarnaajalle sanoa ääneen. Olen kertonut jotain omista koettelemuksista ja sanonut, että minulle uskaltaa sanoa uskonasiasta mitä vain. Jos olisin kokonaan ulkopuolella, kynnys olisi kaha korkeampi.

        Vihneelle sanoisin, että heikko lammas ymmärtää toista heikkoa ja tahtoo auttaa, jos voi. Meillä on Paimen, joka antoi henkensä meidän edestä. Rukoillaan samaa mieltä itsellemme.

        Sinä et sitten voisi auttaa hädässäolevia, jos et tunnustaudu esikoiseksi?

        Jos joku kokee näin, kantakoon kuormansa nurkumatta, nimittäin nurkumista ei lueta hyväksi.

        Jeesuksella itsellään oli kotikaupungissaan uskottavuusongelma, siksi Hän ei jäänyt sinne mörköilemään, vaan käytti lahjojaan muualla.


      • maan matkamies
        vihne kirjoitti:

        Sinä et sitten voisi auttaa hädässäolevia, jos et tunnustaudu esikoiseksi?

        Jos joku kokee näin, kantakoon kuormansa nurkumatta, nimittäin nurkumista ei lueta hyväksi.

        Jeesuksella itsellään oli kotikaupungissaan uskottavuusongelma, siksi Hän ei jäänyt sinne mörköilemään, vaan käytti lahjojaan muualla.

        Voi hyvänen aika! Noinko sinä käännät asioita? Sanoinko jotain siihen suuntaan, etten voisi auttaa lähimmäisiä olematta lestadiolainen???????? Lue viestini uudestaan.

        Kyllä uskon, että kaikki minun kipuni Hän kärsi ja kuormani kantoi.

        Hyvä se on menstysteologin rehvastella. Vai onko? Mikä on sinun motiivisi vankilalähettinä?


      • maan matkamies kirjoitti:

        Voi hyvänen aika! Noinko sinä käännät asioita? Sanoinko jotain siihen suuntaan, etten voisi auttaa lähimmäisiä olematta lestadiolainen???????? Lue viestini uudestaan.

        Kyllä uskon, että kaikki minun kipuni Hän kärsi ja kuormani kantoi.

        Hyvä se on menstysteologin rehvastella. Vai onko? Mikä on sinun motiivisi vankilalähettinä?

        Sanoit pysyväsi mukana niin kauan, kun saat olla. No siinähän sitä on motiivia.

        Jos kaksi kuulijaa on merkki menestysteologiasta, niin sitten olen. Olen pitänyt tilaisuuksia tiimini kanssa useamman kerran, että on ollut yksi vartijja ja yksi vanki.

        Siellä ei tungeta rahoja taskuun, kun sääntö kieltää: Älä vie mitään sinne äläkä tuo mitään sieltä pois.

        Kun oikein mietin motiiviani, niin se taitaa olla samantapainen kuin oli Jeesuksen ennustus Pietarille. Kun olit nuorio vyötit itsesi ja menit minne tahdoit, kun vanhenet niin tulee toinen, joka vyöttää sinut ja vie sinne minne et tahdo.

        Minä lähdin vuonna 2000 syksyllä mukaan, kun pyydettiin. Sille tielle jäin, kun tunsin Herran kutsun.

        Minulla on saarnatauti, olen myöntänyt se ennenkin, joten sillä minua ei voi haavoittaa.


      • ^^muuttolintu^^
        maan matkamies kirjoitti:

        Minä ainakin olen Raattamaan kanssa samoilla linjoilla ja pysyn mukana niin kauan kuin saan. Ei tunnu oikealta jättää kaikkia läheisiä, joista monilla on tosi paha olla vaikka eivät myönnäkään Olen rukoillut, että voisin olla apuna nääntyneille. Joillekin olen sanonut, että jos tulee tilanne, että asiat kaatuu päälle, voi olla asioita joita ei uskalla saarnaajalle sanoa ääneen. Olen kertonut jotain omista koettelemuksista ja sanonut, että minulle uskaltaa sanoa uskonasiasta mitä vain. Jos olisin kokonaan ulkopuolella, kynnys olisi kaha korkeampi.

        Vihneelle sanoisin, että heikko lammas ymmärtää toista heikkoa ja tahtoo auttaa, jos voi. Meillä on Paimen, joka antoi henkensä meidän edestä. Rukoillaan samaa mieltä itsellemme.

        Ymmärrän oikein hyvin matkamiehen ajatukset. Niissä näkyy ja kuuluu Hyvän Paimenen ääni.
        Ei monikaan eslessu tule helposti puhumaan sisimmistä ajatuksistaan ja paljasta ahdistustaan joukosta pois lähteneelle, vääräuskoiseksi leimatulle, luulisin. Monille riittää jo se, kun tunnustaa epäluottamuksensa wanhimpiin.

        Monet, jotka kipuilevat, samoin kuin minä, ovat todenneet että mihinkä muualle sitä voisi mennä?


      • ^^muuttolintu^^ kirjoitti:

        Ymmärrän oikein hyvin matkamiehen ajatukset. Niissä näkyy ja kuuluu Hyvän Paimenen ääni.
        Ei monikaan eslessu tule helposti puhumaan sisimmistä ajatuksistaan ja paljasta ahdistustaan joukosta pois lähteneelle, vääräuskoiseksi leimatulle, luulisin. Monille riittää jo se, kun tunnustaa epäluottamuksensa wanhimpiin.

        Monet, jotka kipuilevat, samoin kuin minä, ovat todenneet että mihinkä muualle sitä voisi mennä?

        Näyttää siltä, että keskimääräistä enemmän ihmiset seuraavat ihmisiä, joka on huolestuttava asia. Jos Jumalan sanalla on osuutta tässä.


      • maan matkamies
        vihne kirjoitti:

        Sanoit pysyväsi mukana niin kauan, kun saat olla. No siinähän sitä on motiivia.

        Jos kaksi kuulijaa on merkki menestysteologiasta, niin sitten olen. Olen pitänyt tilaisuuksia tiimini kanssa useamman kerran, että on ollut yksi vartijja ja yksi vanki.

        Siellä ei tungeta rahoja taskuun, kun sääntö kieltää: Älä vie mitään sinne äläkä tuo mitään sieltä pois.

        Kun oikein mietin motiiviani, niin se taitaa olla samantapainen kuin oli Jeesuksen ennustus Pietarille. Kun olit nuorio vyötit itsesi ja menit minne tahdoit, kun vanhenet niin tulee toinen, joka vyöttää sinut ja vie sinne minne et tahdo.

        Minä lähdin vuonna 2000 syksyllä mukaan, kun pyydettiin. Sille tielle jäin, kun tunsin Herran kutsun.

        Minulla on saarnatauti, olen myöntänyt se ennenkin, joten sillä minua ei voi haavoittaa.

        En tarkoittanut menestyksellä kuulijoidesi määrää. Lihallinen usko ja julistus tavoittelee "näkyviä". Se pyrkii saamaan ihmisten suosion ja itselle mahdollisimman helpon elämän. Siinä ei ole päälimmäisenä oma ja toisten kuolematon sielu.

        Sanoisinko näin kaanaan kielellä, ettei yhtään tähkää ole koottu taivaan vilja-aittoihin sellaisella saarnalla, joka tähtää menestykseen, ihmeisiin ja ihmisten kunnioitukseen. Vaan saarna rististä, joka on lyöty Golgatan multiin on se, joka kantaa oikean hedelmän. Sanalla sanoen saarna syntien anteeksisaamisesta, Jeesuksen veren pesusta.

        Me tarvitsemme Jumalan sanan, koska täällä kuollaan.


      • maan matkamies kirjoitti:

        En tarkoittanut menestyksellä kuulijoidesi määrää. Lihallinen usko ja julistus tavoittelee "näkyviä". Se pyrkii saamaan ihmisten suosion ja itselle mahdollisimman helpon elämän. Siinä ei ole päälimmäisenä oma ja toisten kuolematon sielu.

        Sanoisinko näin kaanaan kielellä, ettei yhtään tähkää ole koottu taivaan vilja-aittoihin sellaisella saarnalla, joka tähtää menestykseen, ihmeisiin ja ihmisten kunnioitukseen. Vaan saarna rististä, joka on lyöty Golgatan multiin on se, joka kantaa oikean hedelmän. Sanalla sanoen saarna syntien anteeksisaamisesta, Jeesuksen veren pesusta.

        Me tarvitsemme Jumalan sanan, koska täällä kuollaan.

        Minä en ymmärrä nyt yhtään mikä sinun kriteerisi on menestyksestä?

        Minä en saa rahaa mistään. Kuulijoita vain kourallisen. Minun nimeni ei ole missään ilmoituksissa lehdissä, missä on se menestys, josta puhut?

        Toisaalta pahoin pelkään, ettet ole kuullut yhtään saarnaani, jos et ole ollut jossain niistä vankiloista joissa käyn.

        Joitakin olen saanut olla todistamassa, kun Jumala on ottanut lapsekseen jonkin ensimmäistä kertaa ja joskus ottanut vastaan tuhlaajan.

        En kiellä sitä, ettenkö ole kertonut näistä hommista julki, mutta ainakin itse luulin motiivikseni sen, että ihan kansakoulupohjalta Herra voi ottaa palvelukseensa.

        Olen sanonut senkin, että menen joka paikkaan mihin kutsu tulee ja Herra lähettää.

        Mikä on nyt se luu, jota kaluamme tässä?


      • vihne kirjoitti:

        Minä en ymmärrä nyt yhtään mikä sinun kriteerisi on menestyksestä?

        Minä en saa rahaa mistään. Kuulijoita vain kourallisen. Minun nimeni ei ole missään ilmoituksissa lehdissä, missä on se menestys, josta puhut?

        Toisaalta pahoin pelkään, ettet ole kuullut yhtään saarnaani, jos et ole ollut jossain niistä vankiloista joissa käyn.

        Joitakin olen saanut olla todistamassa, kun Jumala on ottanut lapsekseen jonkin ensimmäistä kertaa ja joskus ottanut vastaan tuhlaajan.

        En kiellä sitä, ettenkö ole kertonut näistä hommista julki, mutta ainakin itse luulin motiivikseni sen, että ihan kansakoulupohjalta Herra voi ottaa palvelukseensa.

        Olen sanonut senkin, että menen joka paikkaan mihin kutsu tulee ja Herra lähettää.

        Mikä on nyt se luu, jota kaluamme tässä?

        Katselin tuossa välillä tv-7:lta yhden saarnan ja tulin siihen tulokseen, että tunnustan kaiken. Olen tehostanut itseäni monesti ihan typerästi. Olen syyllinen kaikkeen mistä syytetään, koska ei kai kukaan syytä ketään aiheettomasti. Olen rikkonut Jumalaa ja lähimmäisiäni vastaan ajatuksin sanoin, töin ja laiminlyönnein.

        Olen tehnyt elämässäni paljon kelvottomia asioita, hävettäviä ja kaduttavia ja olen anteeksiannon tarpeessa Jumalani ja ihmisten edessä.

        Tähän oivallukseen on nyt kulunut melkein 70 vuotta, mutta lopun elämääni haluan elää mitättömänä lihani puolesta, mutta armahdettuna ja rakastettuna sisällisen ihmisen puolesta Jumalani edessä.


      • Meist pidetää huolta
        vihne kirjoitti:

        Katselin tuossa välillä tv-7:lta yhden saarnan ja tulin siihen tulokseen, että tunnustan kaiken. Olen tehostanut itseäni monesti ihan typerästi. Olen syyllinen kaikkeen mistä syytetään, koska ei kai kukaan syytä ketään aiheettomasti. Olen rikkonut Jumalaa ja lähimmäisiäni vastaan ajatuksin sanoin, töin ja laiminlyönnein.

        Olen tehnyt elämässäni paljon kelvottomia asioita, hävettäviä ja kaduttavia ja olen anteeksiannon tarpeessa Jumalani ja ihmisten edessä.

        Tähän oivallukseen on nyt kulunut melkein 70 vuotta, mutta lopun elämääni haluan elää mitättömänä lihani puolesta, mutta armahdettuna ja rakastettuna sisällisen ihmisen puolesta Jumalani edessä.

        Jo vain veljeni Herrassa Veressä on voimaa ja armossa on varaa. . Aivan samassa tilanteessa tässä ollaan. Yksin uskosta yksin armosta Kristuksen tähden. Olet sitä miksi Jumala sinut loi. Vihollisen yksi työmuoto on mitätöidä sitä mitä Jumala on rakkaudessaan meille lahjoittanut. Todista rohkeasti Jeesuksesta kaikkialla missä tilaisuutta tulee ja minne kutsutaan.

        1. Tess. 5:23 Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.
        1. Tess. 5:24 Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä.

        1. Tess. 5:25 Veljet, rukoilkaa meidän edestämme.
        1. Tess. 5:26 Tervehtikää kaikkia veljiä pyhällä suunannolla.

        1. Tess. 5:27 Minä vannotan teitä Herran kautta, että luetatte tämän kirjeen kaikille veljille.
        1. Tess. 5:28 Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kanssanne.


      • ^^muuttolintu^^
        Meist pidetää huolta kirjoitti:

        Jo vain veljeni Herrassa Veressä on voimaa ja armossa on varaa. . Aivan samassa tilanteessa tässä ollaan. Yksin uskosta yksin armosta Kristuksen tähden. Olet sitä miksi Jumala sinut loi. Vihollisen yksi työmuoto on mitätöidä sitä mitä Jumala on rakkaudessaan meille lahjoittanut. Todista rohkeasti Jeesuksesta kaikkialla missä tilaisuutta tulee ja minne kutsutaan.

        1. Tess. 5:23 Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.
        1. Tess. 5:24 Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä.

        1. Tess. 5:25 Veljet, rukoilkaa meidän edestämme.
        1. Tess. 5:26 Tervehtikää kaikkia veljiä pyhällä suunannolla.

        1. Tess. 5:27 Minä vannotan teitä Herran kautta, että luetatte tämän kirjeen kaikille veljille.
        1. Tess. 5:28 Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kanssanne.

        Olen tehnyt elämässäni paljon kelvottomia asioita, hävettäviä ja kaduttavia ja olen anteeksiannon tarpeessa Jumalani ja ihmisten edessä.

        -vihne-

        Armoa ja rauhaa Rauhanantajalta. Ole turvattuna Herrassa Jeesuksessa.

        Minä muuttolintu sanon myös:

        "Olen tehnyt elämässäni paljon kelvottomia asioita, hävettäviä ja kaduttavia ja olen anteeksiannon tarpeessa Jumalani ja ihmisten edessä."

        Luin nimimerkki "meist pidetää huolta" kirjoituksesta lohdun sanat itselleni.

        Herra on hyvä!


      • 5+7#

        Vihne, nyt ei ole kyse maallisesta esivallasta, niinkuin haluat ymmärtääkseni sanoa.

        Lutherin opetuksia seurakunnasta.

        Toiseksi, kun on kysymys opin arvostelemisesta, opettajien ja sielunhoitajien ottamisesta ja erottamisesta, älköön laisinkaan nojauduttako ihmisten lakeihin, oikeuteen, vanhaan perinnäistapaan, käytäntöön, tottumukseen y.m.s., olkoon sitten - Jumala nähköön! - paavin tahi keisarin, ruhtinasten tahi piispojen säätämää, olkoon sitä jatkunut vuosi tahi tuhat vuotta. Sillä ihmissielu on jotakin iankaikkista, se on kaiken ajallisen yläpuolella; sentähden on sitä hallittava ja se sidottava vain iankaikkisilla sanoilla. Sillä aivan häpeällistä on kun Jumalan edessä hallitaan omiatuntoja ihmissäänöksillä ja pitkäaikaiseen tottumukseen vedoten. siksipä on tässä mentävä r a a m a t u n ja J u m a l a n s a n a n m u k a a n. Sillä Jumalan sana ja ihmisopit välttämättä aina sotivat toisiaan vastaan kun on sieluja hallittava. Tämän tahdomme selvästi todistaa..


      • 5+7# kirjoitti:

        Vihne, nyt ei ole kyse maallisesta esivallasta, niinkuin haluat ymmärtääkseni sanoa.

        Lutherin opetuksia seurakunnasta.

        Toiseksi, kun on kysymys opin arvostelemisesta, opettajien ja sielunhoitajien ottamisesta ja erottamisesta, älköön laisinkaan nojauduttako ihmisten lakeihin, oikeuteen, vanhaan perinnäistapaan, käytäntöön, tottumukseen y.m.s., olkoon sitten - Jumala nähköön! - paavin tahi keisarin, ruhtinasten tahi piispojen säätämää, olkoon sitä jatkunut vuosi tahi tuhat vuotta. Sillä ihmissielu on jotakin iankaikkista, se on kaiken ajallisen yläpuolella; sentähden on sitä hallittava ja se sidottava vain iankaikkisilla sanoilla. Sillä aivan häpeällistä on kun Jumalan edessä hallitaan omiatuntoja ihmissäänöksillä ja pitkäaikaiseen tottumukseen vedoten. siksipä on tässä mentävä r a a m a t u n ja J u m a l a n s a n a n m u k a a n. Sillä Jumalan sana ja ihmisopit välttämättä aina sotivat toisiaan vastaan kun on sieluja hallittava. Tämän tahdomme selvästi todistaa..

        Kun emme voi katsoa Lutherin aikaan ihan kunnollisesti, on viisaampaa pitäytyä raamatun sanaan ja sittä näkökulmasta katsottuna en aio prua puheitani.


      • Onnittelut
        vihne kirjoitti:

        Katselin tuossa välillä tv-7:lta yhden saarnan ja tulin siihen tulokseen, että tunnustan kaiken. Olen tehostanut itseäni monesti ihan typerästi. Olen syyllinen kaikkeen mistä syytetään, koska ei kai kukaan syytä ketään aiheettomasti. Olen rikkonut Jumalaa ja lähimmäisiäni vastaan ajatuksin sanoin, töin ja laiminlyönnein.

        Olen tehnyt elämässäni paljon kelvottomia asioita, hävettäviä ja kaduttavia ja olen anteeksiannon tarpeessa Jumalani ja ihmisten edessä.

        Tähän oivallukseen on nyt kulunut melkein 70 vuotta, mutta lopun elämääni haluan elää mitättömänä lihani puolesta, mutta armahdettuna ja rakastettuna sisällisen ihmisen puolesta Jumalani edessä.

        16.4.2013......


      • Onnittelut kirjoitti:

        16.4.2013......

        Merkkipaalu on, jos sinne asti saan elää. Sitten voin todeta, että olen elänyt 7,5 vuotta pitempään kuin isäni.

        Aatella, jos oiskin saanuty ola jo niin kauan taivaassa! Vaikka ei täälläkään oleminen ihan pahaa ole.


    • Ol tarkkan kristitty

      Vihne puhuu kyllä totta jos asia ymmärretään oikealla tavalla, eli voitetaan sieluja kuulaisiksi Kristukselle. Sillä työllä on JUmalan siunaus.

      Meistä jokainen on mielellään alamainen Kristukselle, ja hänen kauttaa Kristuksen evankeliumin pehmeäksi keittämille.
      Kristittynä eläminen on rakkauteen perustuva palvelussuhde.

      Asia muuttuu aivan toiseksi kun saarnaajakin on Jeesuksen oma, valmis palvelemaan kuulijoita rakkaudessa, Kristuksen sanalla.

      Mutta aina vain saa hämmästellä kuinka ovela vihollisemme on vääntämään Jumalan sanaa kieroon. Monesti ei tarvitse kuin yhden sanan muuttaa lauseessa niin, pelastava Kristuksen evankeliumi muuttuu pirun sappinesteeksi.

      • Kun me kukin kohdaltamme taivutamme itsemme kuuliaiseksi Kristukselle, niin se vain vaikuttaa koko kristikunnassa.


      • siionkuulee

        Vihne, tarkoititko todella, että kun on varoittanut kolme kertaa pitää lähteä eslestoista kokonaan pois?
        Nimittäin, vaikka kolmetoista kertaa tarttuisi raamatun vastaiseen opetukseen, tyrmäys on seurauksena. Leima otsaan ja yhteisen rakkauden ulkopuolelle käy matka. Merkkejä on. Olen ne kolme kertaa ottanut lappiopin puheeksi, mutta lähtö pois kokonaan on kipeä asia. Olen lapsesta asti kuulunut essuyhteisöön, kymmeniä vuosia.

        Mikä neuvoksi?


      • Saara,;)
        vihne kirjoitti:

        Kun me kukin kohdaltamme taivutamme itsemme kuuliaiseksi Kristukselle, niin se vain vaikuttaa koko kristikunnassa.

        Se on aivan totta, niin tulee tehdä! Ja Kristukselle kuuliaisille opettajille on mielellään alamainen. Väärin opettaville ei pidä alistua, sillä on ennemmin tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä!


      • siionkuulee kirjoitti:

        Vihne, tarkoititko todella, että kun on varoittanut kolme kertaa pitää lähteä eslestoista kokonaan pois?
        Nimittäin, vaikka kolmetoista kertaa tarttuisi raamatun vastaiseen opetukseen, tyrmäys on seurauksena. Leima otsaan ja yhteisen rakkauden ulkopuolelle käy matka. Merkkejä on. Olen ne kolme kertaa ottanut lappiopin puheeksi, mutta lähtö pois kokonaan on kipeä asia. Olen lapsesta asti kuulunut essuyhteisöön, kymmeniä vuosia.

        Mikä neuvoksi?

        Valitettavasti on sanottava, että sinun tulee katsoa poveesi rakastatko Jeesusta vai niitä ihmisiä.
        Kell esteenä on emäntänsä, ken koetteleepi härkiään...
        Niin veisasimme vanhassa virressä.

        Elämään sisälle on mentävä monen vaivan kautta, mutta katso Jeesukseen mitä Hän on kärsinyt. Yhteisön hylkäämistä ym väärää kohtelua.


      • 5+7#
        vihne kirjoitti:

        Valitettavasti on sanottava, että sinun tulee katsoa poveesi rakastatko Jeesusta vai niitä ihmisiä.
        Kell esteenä on emäntänsä, ken koetteleepi härkiään...
        Niin veisasimme vanhassa virressä.

        Elämään sisälle on mentävä monen vaivan kautta, mutta katso Jeesukseen mitä Hän on kärsinyt. Yhteisön hylkäämistä ym väärää kohtelua.

        Vihne, minkä takia olet heittänyt koko asian päälaelleen. Saarnaajat ovat seurakunnan palvelijoita ja seurakunnan on heitä arvosteltava. Nyt yrität väkisin antaa sellaisen kuvan, että saarnaajat ovat ylimmät seurakunnassa.

        Minusta tuntuu, ettet tiedä Jumalan järjestystä yleensä, ja tässä tilanteessa erityisesti, sillä elävässä seurakunnassa ei pitäisi tulla tilannetta, että saarnaajat sanelevat, mikä on syntiä. Laitan taas linkin Lutherin oppehin, joihin on koottu riittävästi Raamatunpaikkoja varmistaman sen, ettei hän puhu perusteeettomia.

        http://www.netikka.net/tforum/juttu2.htm

        Joka kerta tätä lukiessani ja ajatellessani Essujen käytäntöä, minä mykistyn ja kauhistun nykyistä tilannetta ja myös sinun sanojasi tässä ketjussa.


      • Veljet Herrassa
        5+7# kirjoitti:

        Vihne, minkä takia olet heittänyt koko asian päälaelleen. Saarnaajat ovat seurakunnan palvelijoita ja seurakunnan on heitä arvosteltava. Nyt yrität väkisin antaa sellaisen kuvan, että saarnaajat ovat ylimmät seurakunnassa.

        Minusta tuntuu, ettet tiedä Jumalan järjestystä yleensä, ja tässä tilanteessa erityisesti, sillä elävässä seurakunnassa ei pitäisi tulla tilannetta, että saarnaajat sanelevat, mikä on syntiä. Laitan taas linkin Lutherin oppehin, joihin on koottu riittävästi Raamatunpaikkoja varmistaman sen, ettei hän puhu perusteeettomia.

        http://www.netikka.net/tforum/juttu2.htm

        Joka kerta tätä lukiessani ja ajatellessani Essujen käytäntöä, minä mykistyn ja kauhistun nykyistä tilannetta ja myös sinun sanojasi tässä ketjussa.

        Kyllä veljemme vihne nämä asiat tietää ja ymmärtää. Hänellä on omat lahjansa jotka Jumala on hänelle antanut, iloitsemme niistä. Olemme ihmisiä ja toisen henkilön kirjoituksia tulkitessa tulee helposti tulkintavirheitä. KIrjoitan tämän nyt eniten itselleni, että ensin tulisi tehdä tarkentava kysymys, mitä toinen tarkoitti. Nyt puhun meistä kristityistä ja meidän keskinäisestä keskustelusta.

        Tiedän itsestäni sen, että jos ryhdytään tulkitsemaan kirjoituksani aivan eri tavalla kun olen tarkoittanut, ja sen perusteella aletaan vielä ivaamaan ja tuomitsemaan, niin
        ei se herkistä mieltä kristilliselle rakkaudelle.


      • 5+7# kirjoitti:

        Vihne, minkä takia olet heittänyt koko asian päälaelleen. Saarnaajat ovat seurakunnan palvelijoita ja seurakunnan on heitä arvosteltava. Nyt yrität väkisin antaa sellaisen kuvan, että saarnaajat ovat ylimmät seurakunnassa.

        Minusta tuntuu, ettet tiedä Jumalan järjestystä yleensä, ja tässä tilanteessa erityisesti, sillä elävässä seurakunnassa ei pitäisi tulla tilannetta, että saarnaajat sanelevat, mikä on syntiä. Laitan taas linkin Lutherin oppehin, joihin on koottu riittävästi Raamatunpaikkoja varmistaman sen, ettei hän puhu perusteeettomia.

        http://www.netikka.net/tforum/juttu2.htm

        Joka kerta tätä lukiessani ja ajatellessani Essujen käytäntöä, minä mykistyn ja kauhistun nykyistä tilannetta ja myös sinun sanojasi tässä ketjussa.

        En ole kääntänyt raamatullista järjestystä mihinkään. Olen tässä koittanut paneutua jokaisen valittajan ongelmaan ja löytää siihen sellaista ratlkaisua, joka olisi sekä hyvä, että Jumalan sanan mukainen.

        Nimittäin tuo kunnioitusasia on raamatullisesti juuri niin mitä ole pitänyt tässä ketjussa esillä. Seurakunnan pitäisi jopa elättää saarnaajat, jos emme olisi loitonneet alkuperäisestä tarkoituksesta dekokratiaksi.

        Saarnaaja on palvelija, mutta tässäkin asiassa asiat ovat päälaellaan.Jos seurakuntalaiset ovat sitä mieltä, että saarnaaja on ikäänkuin kenkien kiillottaja seurakunnassa, on kaikki menetetty.

        Saarnaaja on Jumalansa edessä kuin halvin palvelija, mutta sanan mukaan seurakunnassaan kunnioitusta ja luottamusta nauttiva.

        Tässä on syy miksi siunaus on heikentynyt, kun saarnaajat ova ihan itsekkin johtajuuttaan ihmetellen suurentuneet ja seurakunnan silmissä pienentyneet.


      • Jeesus Herraksi sen
        vihne kirjoitti:

        En ole kääntänyt raamatullista järjestystä mihinkään. Olen tässä koittanut paneutua jokaisen valittajan ongelmaan ja löytää siihen sellaista ratlkaisua, joka olisi sekä hyvä, että Jumalan sanan mukainen.

        Nimittäin tuo kunnioitusasia on raamatullisesti juuri niin mitä ole pitänyt tässä ketjussa esillä. Seurakunnan pitäisi jopa elättää saarnaajat, jos emme olisi loitonneet alkuperäisestä tarkoituksesta dekokratiaksi.

        Saarnaaja on palvelija, mutta tässäkin asiassa asiat ovat päälaellaan.Jos seurakuntalaiset ovat sitä mieltä, että saarnaaja on ikäänkuin kenkien kiillottaja seurakunnassa, on kaikki menetetty.

        Saarnaaja on Jumalansa edessä kuin halvin palvelija, mutta sanan mukaan seurakunnassaan kunnioitusta ja luottamusta nauttiva.

        Tässä on syy miksi siunaus on heikentynyt, kun saarnaajat ova ihan itsekkin johtajuuttaan ihmetellen suurentuneet ja seurakunnan silmissä pienentyneet.

        Näinhän se juuri on. Meidän tulee vähetä ja Kristuksen lisääntyä.


      • 5+7#
        Jeesus Herraksi sen kirjoitti:

        Näinhän se juuri on. Meidän tulee vähetä ja Kristuksen lisääntyä.

        Vihne ja Jeesus herraksi sen, ette sitten kumpikaan lukenut tuon linkin takaa avautuvaa tekstiä. Vai ettekö ymmärtäneet lukemaanne, vai ettekö tiedä minkälainen tilanne on tällä hetkellä Esikoisissa.

        Jos saarnaajat ehdoin tahdoin puhuvat vastoin Jumalan sanaa, eivätkä kuuntele seurakuntalaisten mielipteitä, niin mitä kunnioitusta heille kuuluu. Siitä löytyy tietoa tuon linkin takaa ylenpänä olevassa viestissäni.

        Vihne, mistä lähtien olet luullut, että Jumalan sanan mukainen on aina hyvä meidän mielestä?


      • Saara,;)
        5+7# kirjoitti:

        Vihne ja Jeesus herraksi sen, ette sitten kumpikaan lukenut tuon linkin takaa avautuvaa tekstiä. Vai ettekö ymmärtäneet lukemaanne, vai ettekö tiedä minkälainen tilanne on tällä hetkellä Esikoisissa.

        Jos saarnaajat ehdoin tahdoin puhuvat vastoin Jumalan sanaa, eivätkä kuuntele seurakuntalaisten mielipteitä, niin mitä kunnioitusta heille kuuluu. Siitä löytyy tietoa tuon linkin takaa ylenpänä olevassa viestissäni.

        Vihne, mistä lähtien olet luullut, että Jumalan sanan mukainen on aina hyvä meidän mielestä?

        "Vihne, mistä lähtien olet luullut, että Jumalan sanan mukainen on aina hyvä meidän mielestä?"

        Nyt et varmaan tarkoittanut ihan näin? Tottakai Jumalan sanan mukainen on mielestämme hyvä!

        Tarkennatko mitä tarkoitit?


      • 5+7#
        Saara,;) kirjoitti:

        "Vihne, mistä lähtien olet luullut, että Jumalan sanan mukainen on aina hyvä meidän mielestä?"

        Nyt et varmaan tarkoittanut ihan näin? Tottakai Jumalan sanan mukainen on mielestämme hyvä!

        Tarkennatko mitä tarkoitit?

        Ensimmäisessä Korinttilaiskirjeessä seurakunta joutui tekemään kipeän ratkaisun erään miehen lain vastaisen avioliiton takia. Tämä tuli ensin mieleen. Vt:n puolella on myös suuriakin tapahtumia, kun kansa joutui ottamaan lusikan kauniiseen käteen. Yleensä, kun oli toimittu vastoin Jumalan lakia, joko asia korjattiin, tai lähdettiin karkoitukseen.


      • 5+7#
        5+7# kirjoitti:

        Ensimmäisessä Korinttilaiskirjeessä seurakunta joutui tekemään kipeän ratkaisun erään miehen lain vastaisen avioliiton takia. Tämä tuli ensin mieleen. Vt:n puolella on myös suuriakin tapahtumia, kun kansa joutui ottamaan lusikan kauniiseen käteen. Yleensä, kun oli toimittu vastoin Jumalan lakia, joko asia korjattiin, tai lähdettiin karkoitukseen.

        Saara,;) Ymmärrät kai, tarkoitukseni, että vaikka me joudumme toimimaan Sanan mukaan, niin ei se välttämättä maistu aina hyvältä. Yleensä me opimme tuskan ja vaikeuksien kautta ja sen on myös huomannut monen kohdalla tällä sivustolla.


    • Usko Herraan Jeesukseen...

      Minusta tuosta parista on paha mennä ottamaan mitään pois. Usko Jeesukseen.

      Näyttää siltä, että sinulla on hyvin litteät nuo Luther- teokset, vaikka hän on kirjoittanut tuhansia sivuja vapaasti muistellen.

      Uskonpuhdistajat ja herätysjohtajat joutuvat skismoihin ja selkkauksiin aina. Samoin monenlaisia sieluja täytyy hoitaa. Ongelmat ovat moninaiset eivätkä kaikki sanat ole yleispäteviä.

      Mieleen juolahtaa heti Paavalin neuvo Timoteukselle nauttia vähän viiniä vatsan rauhoittamiseksi. Toisaalla hän sanoo, ettei juomari peri Jumalan valtakuntaa. Kumman neuvon pidät yleispätevänä?

      • jaikal.fi

        Timoteus käytti vähän viiniä lääkkeenä, ei humaltuakseen ja usein toistuvaan jatkuvaan humalaan. Hänen alkoholin käyttönsä oli tervettä oikeaa alkoholin käyttöä. Se ei voinut olla eikä ole synti.

        Juomari tarkoittaa henkilöä joka usein juo alkoholia humaltuakseen. Hän esiintyy humalassa jopa julkisesti. Alkoholi aiheuttaa hänelle itselleen ja hänen ympäristölleen haittaa ja ongelmia. Hänen alkoholin käyttönsä on epätervettä. Hän on juomari Hän on alkoholin väärinkäyttäjä.

        Jos joku on jonkun väärinkäyttäjä, hän voi olla sen oikeinkäyttäjä myös. Alkoholi oikein käytettynä ei ole synti.


      • En suosittele alkoa
        jaikal.fi kirjoitti:

        Timoteus käytti vähän viiniä lääkkeenä, ei humaltuakseen ja usein toistuvaan jatkuvaan humalaan. Hänen alkoholin käyttönsä oli tervettä oikeaa alkoholin käyttöä. Se ei voinut olla eikä ole synti.

        Juomari tarkoittaa henkilöä joka usein juo alkoholia humaltuakseen. Hän esiintyy humalassa jopa julkisesti. Alkoholi aiheuttaa hänelle itselleen ja hänen ympäristölleen haittaa ja ongelmia. Hänen alkoholin käyttönsä on epätervettä. Hän on juomari Hän on alkoholin väärinkäyttäjä.

        Jos joku on jonkun väärinkäyttäjä, hän voi olla sen oikeinkäyttäjä myös. Alkoholi oikein käytettynä ei ole synti.

        Lääketiede ja lääkkeet ovat jonkin verran kehittyneet Timoteuksen ajoista. On ihmisiä jotka tulevat helposti riippuviksi alkoholista. Varminta on käyttää viiniä vain Herran Pyhässä Ehtoollisessa. Itse otin vahingossa laivalla viiniä kun luulin sitä mehuksi, otin kaksi lasillista ruokapöytään. Vaimoni jelppasi siinä hommassa, mutta kyllä minulta meni ruokahalu absolutistilta tykkänään sen myrkyn jälkeen, eikä sillä mitään muuta vaikutusta ollut. Toista sataa kiloa ihraa
        ei tuosta vain hötkähdä.


      • jaikal.fi
        En suosittele alkoa kirjoitti:

        Lääketiede ja lääkkeet ovat jonkin verran kehittyneet Timoteuksen ajoista. On ihmisiä jotka tulevat helposti riippuviksi alkoholista. Varminta on käyttää viiniä vain Herran Pyhässä Ehtoollisessa. Itse otin vahingossa laivalla viiniä kun luulin sitä mehuksi, otin kaksi lasillista ruokapöytään. Vaimoni jelppasi siinä hommassa, mutta kyllä minulta meni ruokahalu absolutistilta tykkänään sen myrkyn jälkeen, eikä sillä mitään muuta vaikutusta ollut. Toista sataa kiloa ihraa
        ei tuosta vain hötkähdä.

        >>>Toista sataa kiloa ihraa
        ei tuosta vain hötkähdä.


      • ^^muuttolintu^^
        En suosittele alkoa kirjoitti:

        Lääketiede ja lääkkeet ovat jonkin verran kehittyneet Timoteuksen ajoista. On ihmisiä jotka tulevat helposti riippuviksi alkoholista. Varminta on käyttää viiniä vain Herran Pyhässä Ehtoollisessa. Itse otin vahingossa laivalla viiniä kun luulin sitä mehuksi, otin kaksi lasillista ruokapöytään. Vaimoni jelppasi siinä hommassa, mutta kyllä minulta meni ruokahalu absolutistilta tykkänään sen myrkyn jälkeen, eikä sillä mitään muuta vaikutusta ollut. Toista sataa kiloa ihraa
        ei tuosta vain hötkähdä.

        Itse otin vahingossa laivalla viiniä kun luulin sitä mehuksi, otin kaksi lasillista ruokapöytään. -"en suosittele..."-


        )))))))


        Näin se meni, todistaa mukana matkassa ollut


      • Näin siinä kävi
        ^^muuttolintu^^ kirjoitti:

        Itse otin vahingossa laivalla viiniä kun luulin sitä mehuksi, otin kaksi lasillista ruokapöytään. -"en suosittele..."-


        )))))))


        Näin se meni, todistaa mukana matkassa ollut

        :-))))) Joo ja sain samalla valittaa siitä synnistä tutulle uskovalle.

        Minua ei tuomittu eikä hylätty.


      • Armo parantaa
        jaikal.fi kirjoitti:

        >>>Toista sataa kiloa ihraa
        ei tuosta vain hötkähdä.

        Uskossa Jeesukseen joo, 63 vuosi on menossa.


      • muuttis
        Näin siinä kävi kirjoitti:

        :-))))) Joo ja sain samalla valittaa siitä synnistä tutulle uskovalle.

        Minua ei tuomittu eikä hylätty.

        Ei tuomita :-)))))))) Sehän on selvääkin selvempi asia. Eikä varsinkaan hylätä!


      • Näin siinä kävi
        muuttis kirjoitti:

        Ei tuomita :-)))))))) Sehän on selvääkin selvempi asia. Eikä varsinkaan hylätä!

        Kiitos muuttiksellen!


    • jaikal.fi

      Kehotus parannukseen on ennenkaikkea kehotus uskomaan Herraan Jeesukseen Kristukseen. Epäusko Jeesukseen, se että ihmiset eivät usko Jeesukseen Kristukseen Raamatun osoittamalla tavalla, se on pääsynti ja kadottaa SYNTI.
      Tästä pääsynnistä tulee jokaisen tehdä parannus. Meidän jokaisen tulee uskoa Jeesukseen Kristukseen syntiemme sovittajana ja Herranamme. Meidän tulee ottaa uskossa vastaan Jeesus Kristus ja Hänen sovitustyönsä Golgatalla. Kun ihminen tekee sen, hän saa kaikki synnit anteeksi Herralta Jeesukselta Kristukselta.
      Kun ihminen uskoo Jeesukseen Raamatun osoittamalla tavalla, hän alkaa elämään pyhityselämää. Hän pyrkii omasta vapaasta tahdostaan elämään Jumalalle antautunutta vanhurskasta Jumalaa miellyttävää elämää. Sellaiseen elämään ei synti sovi. Siksi oikea uskova taistelee yksittäisiä tekosyntejä vastaan. Pelastus ei kuitenkaanperustu uskovan onnistumisiin tässä pyhitysasiassa. Pelastuksemme perusta on Herra Jeesus Kristus ja Hänen ristin työnsä. Jeesus Kristus on kaikkien ihmisten Vapahtaja mutta, VARSINKIN USKOVIEN VAPAHTAJA. Tätä Paavali käski Timoteuksen opettaa (1 Tim 4:10-11).
      www.jaikal.fi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe