Varokaa sudenkuoppia mallinaiset!

huijattu_sinisilmä

Oletko aina halunnut malliksi? Unelmoitko urasta mallimaailmassa? Moni on. Ja moni unelmoi. Et ole yksin. Moni on myös joutunut katalan huijauksen uhriksi naiivissa sinisilmäisyydessään. En sano tätä pahalla. Minä olin yksi heistä.

Mallialalla kyllä tunnetaan kaikki huijauksen keinot ja konstit. Nuoret komeat miehet osaavat kietoa nuoret mallin urasta haaveilevat naisparat pikkusormiensa ympärille. Ole siis äärimmäisen varovainen mallitoimistojen ja muiden rahanahneiden huijareiden ja niin kutsuttujen "platformien" kanssa.

Tässä omaan kokemukseeni perustuva blogi, jonka avasin äskettäin:
http://modelalert.blogspot.fi/

Toivon muiden kommentteja ja kokemuksia sekä suomeksi että englanniksi, ihan laidasta laitaan! Kaikenlainen mallikeskustelu on tervetullutta ja sana on vapaa. :) Paljastetaan huijaribisnekset ettei kukaan joudu kärsimään!

3

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stydiö ellite
    • Luin kirjoitukset ylläolevien linkkien takaa. Tuntuu siltä, että aina uusia malliksi mielivien sukupolvia rahastetaan. Oppi siis ei siirry sukupolvelta toiselle. (Tämä kielinee ihmisten halusta uskoa siihen, että uskomaton hyvä on sittenkin totta. ) Vaikka tiedotusvälineissä kerrotaan, että ammattimallilta vaaditaan tietyt ominaisuudet, jotka on vain harvoilla, niin toiveikkaita nämä kriteerit täyttämättömiä alalle pyrkijöitä löytyy. Ja juuri näiden innokkaiden rahoilla toimii se mallibisnes, jota kuuluu epäilyttäväksi nimitettävän. Milloin mallikurssi- ja kuvaustoiminnan yhteydessä harjoitettu rahastus täyttää petoksen tunnusmerkit?
      Itse lankesin vuosia sitten vastaamaan lehti-ilmoitukseen, jossa haettiin ohjelma-avustajia ja mainosmalleja. Minulle postitettiin kaavake, johon minun piti kirjoittaa tietyt tiedot itsestäni ja liittää mukaan valokuva. Tuon toimijan esiintyjäkortistoon ei kuitenkaan päässyt ilmaiseksi, vaan liittymisestä piti maksaa 20 nykyeuroa vastaava summa. Agentuurin ylläpitäjä ilmoitti vielä, että "TÄMÄ ON AINOA KULUSI" ja "emme tule vaatimaan osuutta palkkioistasi, vaan Sinun palkkasi on Sinun". Kahjuuttani maksoin pyydetyn summan ja sain vielä avustajakorttini "ns. näytille".
      Asialliseltahan mainoslehdykkäni tuon ajan kriteerein näytti mutta eipä sen avuin tullut keikan keikkaa.
      Kului ehkä vuosi. Sitten kuulin ohimennen radiosta maininnan tutusta agentuurista: Se oli huijausta, koko pulju. Toimistokulumaksun maksaneita kehotettiin ilmoittamaan asiasta poliisille. Niin paljon minua hävetti, etten tohtinut viranomaisia rikosilmoituksineni hätyyttää. Tokkopa sitä paitsi olisin mitään takaisin saanut. Ja kun asia oli todistetusti vireillä - niin paljonko on väliä sillä, tekeekö ilmoituksen 20 vai 45 asianomistajaa. Näin ajattelin silloin. Nykyään mietteeni ovat toiset: jokainen asianomistaja merkitsee.

      • Emödels

        Mallitoimisto- bisness pitäisi muuttaa luvanvaraiseksi toiminnaksi jota valvoo puolueeton taho, samoin kaikenlaiset setämiesten TFP-"kuvaukset".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe