Herpes pilasi elämän

Kandy4

Päätin tulla avautumaan tänne, sillä en pysty keskustelemaan kenenkään kanssa kyseisestä asiasta. Haluaisin kuulla miten muiden elämään on vaikuttanut, kun on saanut tietää kantavansa herpestä. Lisäksi haluan kertoa oman tarinani varoituksena muille.
Sain herpeksen 17-vuotiaana silloiselta poikaystävältäni. Hän oli ensimmäinen seurustelu- ja seksikumppanini. Hänellä itsellään ei ollut sukupuolitauteja, mutta hänellä oli uusiutuva huuliherpes, jonka oli saanut jo lapsena. Seurustelimme kaksi vuotta, ja noin vuoden jälkeen sain ensimmäisen kerran herpes oireet. Ensimmäinen puhkeaminen oli kamala, sattui niin paljon etten pystynyt istumaan, makaamaan, saatikaan sitten kävelemään. En voinut tajuta mistä oli kyse, kunnes kävin lääkärissä ja minulla todettiin HSV1. Olin saanut viruksen poikaystävältäni suuseksissä. Syytin poikaystävääni, kun hän ei ollut kertonut minulle taudista. Hän sanoi, että lääkäri oli kertonut hänelle ettei huuliherpes vaikuta millään tavalla hänen seksielämäänsä, eikä hän ole ikinä antanut minulle suuseksiä kun hänellä on ollut oireita. Tämän tapauksen jälkeen alkoi kuitenkin helvetti, jätin silloisen poikaystäväni, ja aloin elää todella riehakasta elämää. Yritin karkoittaa herpeksen mielestäni, ja onnistuinkin kai siinä, sillä tauti ei sen jälkeen oireillut kahteen vuoteen. Nyt olen parisuhteessa, jossa mies hakkaa minua, hän mainitsee usein että olen tautinen huora joka on tartuttanut häneen kyseisen taudin. (mies tiesi kyllä kun aloimme seurustelemaan että minulla on herpes) Hänellä itsellään ei tosin ole mitään oireita ollut, vaikka olemmekin seurustelleet jo kaksi vuotta ja harrastamme seksiä ilman kondomia. Ajattelen joskus lähteväni tästä parisuhteesta, kunnes muistan että minullahan on tauti, enkä taatusti saa enää ketään, vaikka olenkin ulkonäöltäni ihan hyvän näköinen. Tauti ei oireile kovin usein, kerran tai kaksi vuodessa. Fyysistä haittaa taudista ei siis ole, mutta henkistä on. Aina kun saan oireet, minun on pakko vetää pää niin sekaisin etten miettisi tautia. Tällöin mielessä pyörii myös paljon itsetuhoisia ajatuksia. Sen jälkeen kun tähän tautiin sairastuin, en ole pystynyt enää olemaan oma itseni. Muutuin täysin. Tuntuu ettei minulla enää ole mitään tulevaisuutta, enkä voi haaveilla enää samoista asioista kuin terveet ihmiset.. :(

25

3100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pilaantunut

      Minä sain herpeksen ensimmäiseltä tyttöystävältäni joka väitti olevansa terve mistä seurasi masennus ja aloin stressaamaan ihan hirveesti että mitä teen jos tyttöystäväni jättäisi minut ja eihän siinä montaa kuukautta mennyt kun niin kävi ja tässä nyt vuosi mennyt ja eipä näy valoa tunnelin päässä koska en yksinkertaisesti tiedä miten kukaan terve ihminen voisi minut hyväksyä enkä edes löydä rohkeutta mainita asiasta ja pelkkä ajatus siitä että en tule tämän takia enää kumppania saamaan masentaa todella paljon :( mutta onnekseni ei minullakaan herpes oireillut ensi kerran jälkeen ja oli vain kosmeettinen haitta.

    • Kandy4

      Inhottava kuulla että muillekkin tuonut tämä tauti samanlaisia ongelmia.. :( Jotenkin kuvittelen aina olevani ainut ihminen maailmassa joku sairastaa herpestä.. Itse en myöskään kovin helposti uskalla kenellekkään kertoa tätä tautia sairastavani, ainoat jotka tästä tietävät ovat nykyinen poikaystävä ja exä..

      • Pihalla asiasta

        Siis miten huuliherpes voi pilata elämän? Selittäkää mimmonen sairaus se sitten on?


      • rakkaus kaiken voittaa
        Pihalla asiasta kirjoitti:

        Siis miten huuliherpes voi pilata elämän? Selittäkää mimmonen sairaus se sitten on?

        Mun nykysellä miehelläni on genitaaliherpes. Ollut jo kauan. Pari kertaa tullut rakot yhdessäolon aikana.en minä pitänyt asiaa oikeen minään, kun kertoi asiasta, kas kun minulla on taas kondylooma. Ilman kumia ollaan oltu aina, eikä kummallekaan oo tarttunut toisen tauti. Kun mies kertoi herpeksestään, sanoin vaan, et ei sen välii, emmäkään terve oo.


      • 2364y73u6j
        rakkaus kaiken voittaa kirjoitti:

        Mun nykysellä miehelläni on genitaaliherpes. Ollut jo kauan. Pari kertaa tullut rakot yhdessäolon aikana.en minä pitänyt asiaa oikeen minään, kun kertoi asiasta, kas kun minulla on taas kondylooma. Ilman kumia ollaan oltu aina, eikä kummallekaan oo tarttunut toisen tauti. Kun mies kertoi herpeksestään, sanoin vaan, et ei sen välii, emmäkään terve oo.

        Helppoahan toi kun molemmilla oli jo sukupuolitauti mutta miten olisi asian laita jos toinen teistä olisi ollut terve?


      • rakkaus...
        2364y73u6j kirjoitti:

        Helppoahan toi kun molemmilla oli jo sukupuolitauti mutta miten olisi asian laita jos toinen teistä olisi ollut terve?

        Sillo kun on rakkuloita, se tarttuu.emmä olisi pelännyt
        tartuntaa,kun en pelkää nytkää.kondis häviää joskus, mut herpes ei.ja mulla on vaan niitä näkyvii syyliä.onneks.ettei oo syöpäriskii


      • parempaatätävuotta

        suosittelen vaikka herpes treffit sivustoilla käymistä, siellä on tietoa ja treffisivutkin. Tarinoita kohtalotovereilta jne. minusta olisi ihanaa, jos sattuisi löytymään mies, jolla olisi genitaaliherpes, eipä tarvitsi asiasta paljon välittää. itselläkin tosi pienet nuo oireet. Alussa oli kova järkytys ja masennus, mutta nyt kun vuosi on mennyt, niin paljon parempi olo. Pettymyksiäkin olen kohdannut, mutta kaikesta selviää. Paljon pahempiakin tauteja on. Olen puhunut muutamille naiskavereille ja se helpotti ja yhdellä oli itselläänkin, joten juttua sitten riitti.


      • Anonyymi

        Deittailin tyttöä jolla herpes.sillti sextattiin 3 tuntia.


    • Kandy4

      Pihalla asiasta: Tuohan aika huvittavaa onkin, ettei huuliherpestä pidetä minään. Kas kun sen huuliherpeksen voi tartuttaa vaikka itselleen myös alapäähän, ja sittenpä sinulla on tämä todella pelätty ja inhottu SUKUPUOLITAUTI... Monet eivät tiedä tätä asiaa, tai halua uskoa mutta kyllä se vain niin on, että jos sairastat huuliherpestä, joka uusiutuu silloin tällöin voi sen tartuttaa myös alapäähän. :/ Itsellä ei koskaan ole ollut huulessa herpestä, mutta exältä tosiaan sain huuliherpeksen alapäähäni..

    • Tällainen kokemus

      Mäkin sain ensimmäisessä suhteessani kumppaniltani herpeksen. Ensioireet oli aika rajuja, oli kuumettakin. Stressaavana opiskeluaikana se puhkesi jopa kaksi kertaa vuodessa, mutta sittemmin on rauhoittunut, ja on ollut oireilematta parhaimmillaan vuosia.

      Sen alkuperäisen puhkeamisen jälkeen oireet ei ole olleet kovin pahat. Mulle tulee välilihaan sellainen kutiseva ja kirvelevä "rakkula", jota tosin ei silminnähden voi rakkulaksi erottaa, kun se kohta näyttää lähinnä vain lievästi punoittavalta kohoumalta. Olen kerran käynyt näyttämässä sitä lääkärillekin virallisen diagnoosin saadakseni, mutta mitään koetta siitä rakkulasta ei voitu ottaa, kun ei se erittänyt mitään. Kuten ei mulla koskaan eritä. Vasta-ainekoetta eivät terveyskeskuksessa suostuneet ottamaan, kun ei ollut perusteltua syytä.

      Kaksi lastakin olen synnyttänyt asian aiheuttamatta ongelmia. Neuvolassa olin kuitenkin ottanut asian puheeksi, mutta kun ei oireita ollut raskauksien ja synnytysten aikaan, niin ei ollut ongelmaa.

      Erottuani tartuttajastani ja lasteni isästä, vaiva ei ole myöskään aiheuttanut erityisiä ongelmia. Joillekin satunnaisille kumppaneille, joiden kanssa on käytetty kondomia, en ole asiasta edes maininnut (sen oireillessa en edes hakeudu seksikontakteihin). Niissä jutuissa, missä olen miehelle kertonut, se ei ole yhtä lukuunottamatta aiheuttanut negatiivisia reaktioita. Sen negatiivisesti suhtautuneen miehen kanssa ei edetty lopulta edes seksiin asti, ennen kuin suhde päättyi (ei johtunut herpeksestäni). Jossain vaiheessa kun kuitenkin tuli seksi puheeksi, ja mies mainosti kovaan ääneen, että ei suostu sitten käyttämään kondomia, kun ei seksi vaan tunnu sen kanssa miltään, niin kerroin herpeksestäni, niin sen jälkeen kondomin käyttö olisi ollutkin ihan ok. Heh :)

      Mun elämää ei herpes siis ole pilannut, enkä anna sen häiritä jatkossakaan.

    • th..

      Kondomi ei suojaa juurikaan herpestartunnalta ja olisi vastuullista kertoa kantavansa virusta, voi sitten toinen valita ottaako riskin sen suhteen. Herpes tarttuu oireettomanakin aikana.....


      Ja ap.; lähde nyt ihmeessä suhteesta jossa pahoinpidellään!!

    • -------

      Huuliherpes ei tartu alapäähän,kaksi täysin eri virusta.Minulla ollut genitaaliherpes vuoskymmeniä,eipä ole juurikaan haitannut menoa.Ekalla kerrallahan oireet on rajumpia. Myöhemmin ei välttämättä edes huomaa,turha tehdä numeroa koko herpeksestä.

    • hrjtyku8ol

      Herpes viruksesta on kaksi eri tyyppiä hsv1 ja hsv2, molemmat virukset voivat tarttua ylä tai alapäähän.. huuli ja genitaaliherpes nimet osoittavat vain paikkaa missä virus oireilee eikä tarkoita virus tyyppiä vaikka usein sanotaankin että huuliherpes olisi hsv1 ja genitaaliherpes hsv2.

    • -------

      Lääkärikirja Duodecim
      29.10.2012
      ihotautien erikoislääkäri Matti Hannuksela
      Oireet
      Taudin toteaminen
      Itsehoito
      Milloin hoitoon?
      Ehkäisy
      Genitaaliherpeksen aiheuttaa yleensä Herpes simplex -virus, tyyppi 2 (HSV-2) ja huuliherpeksen HSV-1. Toisinaan HSV-1 infektoi genitaalit, ja HSV-2 voi ilmetä tyypillisillä yskänrokkoalueilla kasvoissa ja joskus muuallakin.

      Genitaaliherpeksen yleisyyttä ei tunneta tarkkaan, mutta HSV-2:n kantajia lienee aikuisista ainakin 20 %. HSV-1:tä on yli 90 %:lla väestöstä. Tavallinen yskänrokko tarttuu melkein aina huomaamatta ilman oireita, mutta genitaaliherpeksessä oireita ensitartunnasta on useammin. Rakkulavaiheessa virus tarttuu erittäin helposti muutaman päivän ajan ja tartuttaa, kunnes viimeisetkin ruvet ovat parantuneet. Genitaaliherpes voi tarttua myös oireettoman näköiseltä limakalvolta.

      Oireet

      2–10 päivän kuluttua tartunnasta tartuntakohtaan nousee ryhmä kipeitä, kirkkaita rakkuloita, jotka puhkeavat tuntien tai 1–2 päivän kuluessa niiden ilmestymisestä. Rakkulanpohjat rupeutuvat, ja infektion jäljet parantuvat 2–4 viikossa arpia jättämättä. Ensitartunta voi olla hyvin kivulias ja rajuoireinen

    • Kandy4

      Arvasin että joku alkaa taas väittämään ettei huuluherpes voi tarttua alapäähän.. Niin väärää tietoa, ja juuri tuommoisen luulon takia herpes tapaukset lisääntyvät.

      Sukuelinherpes tarttuu limakalvoille ja iholle tavallisimmin seksuaalisen kosketustartunnan kautta useimmiten oireettoman partnerin välityksellä. Taudin esiintyvyys aikuisväestössä on 20-25%:n välillä. Herpes simplex virus 2:n eli sukuelinherpeksen ja herpes simplex virus 1:n eli huuliherpeksen esiintymisalueet menevät osin ristiin ja 10-15% sukuelinten alueen herpestartunnoista on huuliherpesviruksen aiheuttamia.
      Lainaus sivuilta: http://www.tohtori.fi/?page=4702652&id=3123852

    • ei kun menoksi

      No höpön höpö, ei herppes elämääsi pilaa. Siihen on vain osattava suhtautua
      terveellä järjellä. Jos on rakkula vaihe ei pidä olla yhdynnässä..eikä puhkeamisen jälkeen muutamaan päivään.

      Itse sain herppeksen aviomieheltäni kun oli käynyt vieraissa.

      Eromme jälkeen en ole ottanut stressiä herppeksestä, kaikki suhteet on sujuneet hyvin ei mitään ongelmia. Pitää vain tietää milloin voi harrastaa seksiä herppeksen jälkeen. Joka nyt on todella ollut harvoin.

      Turhaan sinä annat miehesi hakata itseäsi ja alistaa, voit aivan hyvin lähteä suhteesta. Ei herppes ole sun peikko, opettelet vain elämään sen kanssa ja nauttimaan elämästä.

    • ,,,,,

      Aivan turha panikoida mokoman asian takia, on paljon pahempiakin asioita elämässä.

    • joooo o

      SE ON HERPES EIKÄ HERPPES! Ja hyvä varmaan nauttia elämästä kun pillussa kukkii jotain hieman ylimääräistä. Itse sairastan kondyloomaa, sisäistä ja se aiheutti kohdunkaulan syövän jonka ne leikkas sähköisellä silmukalla mun sisuksista niin että liha vaan kärys.. Jos olis pakko valita niin varmaan ottaisin ton hemmetin rakkulan ennemmin ku vitun syövän.

    • hjkg

      Vain yksi pieni tauti muiden joukossa, älä turhaan anna asian pilata elämääsi. Itsekin sen joskus ajat sitten ja oireilee nykyisin ehkä kerran vuodessa.
      Vaikka joka paikassa lukee, että tauti voi tarttua myös oireettomana on sen mahdollisuus häviävän pieni.
      Ja ainahan voit aloittaa estolääkityksen jolloin tarttuvuus on liki olematon.

    • *****

      jojo nauttia elämästä kenen kanssa??? Eivät halua jos on, vaikka oireton.

    • halipulainen

      Mä olen saanut herpeksen 7 vuotta sitten mieheltä, joka sanoi, ettei meidän tarvitse käyttää ehkäisyä, koska hän ei voi saada lapsia. Muttei hän mitään herpeksestä sanonut... ennenkuin erosimme muutaman kuukauden jälkeen. Sanoi, että sulla saattaa nyt olla sitten herpes. Juu, kiitti vaan vitusti.
      No, koska mulla on stressaava työ, rakkulat tulevat keskimäärin kerran kuussa, kuukautisten aikaan, ja ovat todella kivuliaat. Ensin särkee ja polttelee ja tietysti sitten kirvelee. Pissalla voi käydä vain suihkun kanssa. Ja ystävät ihmettelee, että miten olen sinkku, vaikka olen ihan nätti ja hyväkuntoinen nainen. Ei mulla riitä pokkaa seksiin. En halua tartuttaa ketään, josta mahdollisesti pidän niin paljon, että voisin rakastella.
      Mutta ei siinä ole kaikki. Kun on nähnyt gynen pöydällä maatessaan monitorista kondylooman runteleman värkkinsä ja on 15 vuoden syöpäseurannassa, niin ehkä se estää vielä enemmän tarttumasta suhteisiin.

    • Otan osaa

      Miehet on hirveitä ja kai myös osa naisia. Saitko tartunnan Lpr mieheltä.

    • taudinkantaja/n25

      Noniin. Itse sain tartunnan -07, juuri täytettyäni 20v. Mies oli kertonut taudista, mutta kerran kinuamalla kinunsi seksiä ilman kortsua, koska herpes ei oireillut. Olin nuori ja tyhmä, joten suostuin. Mies silloin 30v ja "elämäni mies". Pari päivää kului ja pohkeeni, alapääni ja alaselkä polttelivat. Siinä sitä sitten oltiin taudinkantajana. Lääke 4h välein ja pissalla max kahdesti päivässä itkien ja huutaen. Oireilee mulla joskus kymmeniä kertoja vuodessa, joskus taas kerran vuoteen. Se on väistämättäkin vaikuttanut seksielämääni. En koskaan lähde randomin mukaan. Seksiä harrastan vain jos tilanne vaikuttaa menevän vakavammaksi. Exäni hyväksyi asian ja käytimme kortsua. Erotessamme kun kuulin liudan ilkeyksiä, hän käytti tautiani aina minua vastaan. "Sulta läskiltä saa muuta ku herpeksen". Näin. Kerron taudista AINA ENNEN SEKSIIN RYHTYMISTÄ, jotta toisella on vielä varaa valita. Vaikka se ei oireilisi, en silti suostu ilman kortsua, koska en halua ottaa sitä riskiä toiselle. Ja kyllä, huuliherpes todella voi tarttua alapäähänkin. Ja tsemppinä tautisille; jos puolisoehdokas ei hyväksy asiaa ja ottaa jalat alleen, ei hän ole arvoisesi. Se kertoo vain siitä, ettet ihmisenä ole hänelle tarpeeksi mieluinen ja rakastettava vaan vastapuoli on liian pinnallinen. Kyllä tämänkin maan päällä on ihmisiä, joille sisäinen kaunes oikeasti merkitsee enemmän, vaikka se kulunut klisee onkin. Jaetaan kokemuksiamme ja työnnetään toinen toisiamme vaikeassa mäessä. Kyl me pärjätään, eiks vaan? :) Ei tauti meitä ihmisenä pahenna ja jokainen fiksu ihminen ymmärtää sen, että meidän arvo on sama kuin muidenkin!

    • marinajd
    • Anonyymi

      En suosittele ketään ostamaan Aura Kaskisydämen palveluja. Tuo nainen tuskin on mikään oikea seksologi tai seksuaaliterapeuttikaan. Naisen ideat ovat seinähulluja, hän esimerkiksi ehdottaa, että heteromiesten pitäisi kokeilla. antautumista anaaliyhdyntään. Homomiehen kanssa ja Opetella homoksi. Tuo nainen ei edes provoile tuolla ajatuksella vaan on aivan tosissaan.

      Tuollainen ihminen ei voi todellisuudessa olla seksologi eikä muukaan terapeutti.

      Muunmuassa erästä heterokaveriani hän painosti homoilemaan miespomonsa kanssa. Siis aivan suorastaan painosti ja lehmänkauppana oli se, että Aura saisi vakituisen työpaikan mikäli saisi kaverini homoilemaan pomonsa kanssa. Aura on kiero nainen.

      http://lemmenleikit.fi/index.html

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe