Narsistille kostaminen

Korkeammat panokset

Onko kukaan onnistunut pääsemään narskustaan eroon ja vielä kostamaan hänelle? Itse olen niin syvästi katkeroitunut ja vihainen päästyäni yli siitä surun ja hämmennyksen täyteisestä shokista jonka koin tajuttuani ystäväni käyttäneen minua vaan hyväkseen natsistin elkein, että mieleni tekisi vain antaa samalla mitalla takaisin.

Ensin hän oli siis mitä ihanin, meistä tuli läheisiä, kunnes hän paljasti todellisen luontonsa, jonka ehkä liian myöhään tajusin. Hän on jo heittäytynyt edesssäni sorretuksi martyyriksi ja onnistunut käännyttämään ihmisiä minua vastaan ja eristämään minua muista. Hän on myrkyttänyt täysin työpaikkamme ilmapiirin ja lietsoo minuun pahaa oloa. Samalla hän haukkuu minua muille ja muita minulle. Hän väittää toisten puhuvan minusta paskaa ja hän on ainut "ystäväni" ym. Hän pyrkii saamaan minusta kaiken hyödyn irti ja ottaa kunnian tekemistäni töistä. Paljon hän on siis pahaa saanut aikaan ja asioita on aivan turha yrittää enää korjata. Sitäpaitsi kun en tajunnut hänen kierouttaan ja vilpillisiä aikeitaan tuli hänelle uskouduttua asioista, joita hän voisi häikäilemättä käyttää minua vastaan jos suuttuisi toden teolla. Pari vuotta tätä kärsimystä on jo kestänyt ja olen aivan täynnä. Määräaikainen työsuhteeni ko. firmassa loppuu keväällä eikä minulla ole pienintäkään halua siellä jatkaa enää. Niinpä olenkin päättänyt, että kostan hänelle. Pelaan mukana hänen kierossa pelissään esittämällä naiivia, sinisilmäistä idioottia ja kuljen pässinä narussa. En kerro hänelle aikeistani vaihtaa maisemaa vaan asia saa tulla ilmi vasta viimeisenä työpäivänäni, jolloin katkaisen kaikki yhteyteni häneen. Olen miettinyt miten saisin aiheutettua hänelle samanlaista mielipahaa ja henkistä kärsimystä mitä hän on minulle aiheuttanut ja todennut tämän olevan paras keino. Uskon hänen olevan kuitenkin jollakin asteella minusta riippuvainen, siltä ainakin vaikuttaisi. Itsekin olin hänestä jossain vaiheessa, mutta onneksi olen tajunnut asian todellisen laidan ja käynyt läpi kaikki mahdolliset tunteet siihen liittyen. Siinä vaiheessa kun olen muuttanut toiselle puolelle Suomea on hän täysin aseeton, ei sillä enää mitään merkitystä ole mitä skeidaa hän selittää minusta muille joiden kanssa en myöskään tule enää tekemisissä olemaan. :)

Kiva olisi kuulla muiden kokemuksia narsistista erkaantumisesta / hänelle kostamisesta ja voiko suunnitelmassani olla mielestänne jotain riskejä :)

122

4979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotain ymmärtämättä

      "Kiva olisi kuulla muiden kokemuksia narsistista erkaantumisesta / hänelle kostamisesta ja voiko suunnitelmassani olla mielestänne jotain riskejä :) "

      Hyvä kirjoitus. Ymmärrän tunteitasi. Suunnitelmasikin on hyvä. Tosi hyvä.

      Mitä minulle tulee mieleen: toivottavasti pokerisi on riittävä. Toivottavasti narsistillasi ei ole pääsyä sinulle tärkeille alueille suunnitelmiesi kannalta, kuten tietokoneellesi.

      Narsistin saa häpemään ja hän voi kokea narsistista loukkaantumista. Tuossa tilanteessa voivat olla arvaamattomia, jos heillä on taipumusta lyödä (yleensä eivät lyö). Olen itse käynyt kovimmat riidat narsistin kanssa puhelimessa. Näin kun on etäisyyttä, hän on aina pystynyt sopimaan riidan kanssani ennen tapaamista. Ymmärtää itsekin, että sopu hänen puoleltaan on ainoa tie.

      Varmaan on persoonakohtaista miten reagoivat ja mihin.

      Hän on varmasti jollakin asteella riippuvainen sinusta, niinkuin sanotkin. Narsistit eivät seurustele muusta syystä. Minä olen myös halunnut aiheuttaa narsistille samanlaista mielipahaa kuin hän on aiheuttanut minulle. Hän kokee mielipahaa, vaikka rakkaus ei luonnukaan.

      Kun olen saanut hänet mielipahan asteelle, jolloin hän anelee minulta armoa (ehkä arvoa), alkaa sopiminen. Jos olen oikein käsittänyt, narsistit ovat sopimisessa erittäin taitavia. Minä olen uhannut myös muuttaa, ja siitä narsisti on ollut huolissaan. Olen matkustanut tapailemisemme aikana. Narsisti soittaa ja on huolissaan aina, kun en ole kotikaupungissa.

      En ole muuttanut toistaiseksi, enkä tiedä, miten narsisti siihen suhtautuisi. Toivottavasti tulee joltain toiselta kokemuksia tästä lajista. Olisikin mielenkiintoista kuulla.

    • Korkeammat panokset

      Olemme tutustuneet työn kautta ja hän on samaa sukupuolta kuin minä, hänellä ei ole mitään pääsyä tietokoneelleni ja yritän pitää vastedes hyvin tarkkaa huolta yksityisyydestäni. Hän tykkää kovasti siitä toisten alistamisesta ja haukkumisesta niin pidetään sitten keskustelut vaikka niissä, yritän esittää hänelle hyvää ystävää, joka kuuntelee ja "on hänen puolellaan" (tyhmäkin tajuaa että hänen tarinansa ovat valhetta, mutta pitää esittää että uskon ne). Olen toki suunnitellut kostoja, jotka tapahtuisivat vielä sinä aikana kun olen ko. firmassa töissä, mutta, koska en ehkä edes halua kokea seurauksia joissa riskinä on että oloni töissä muuttuu entistäkin tuskaisammaksi hänen alkaessaan toden teolla puukottaa minua selkään olen päätynyt tähän. Sitäpaitsi uskon tämän vaihtoehdon muutenkin loukkaavan häntä kaikista eniten. Voin kuvitella, että jos saan uskoteltua hänelle loppuun asti olevani remmissä, on hänelle suuri järkytys kun poistunkin yllättäen mitään sanomatta enkä enää palaa. "Uskollinen palvelija katoaa kuin savuna ilmaan" hahah!

      itse olen myös uhannut aiemminkin muuttaa, mutta silloin hän on nostanut panoksensa aina huippuunsa ja tehnyt kaikkensa saadakseen minut jäämään. Ja lopulta olen sinisilmäisenä taipunut. Osaahan narsisti tarpeen tullen taas vetää sen maailman hurmaavimman roolin päälle ja silloin alkaa sadella niitä kaunopuheita. Mutta nyt olen päättänyt, että enää niin ei tapahdu, en anna hänen enää luikerrella sydämeeni minään maailman parhaana ystävänä tms, kaikki johtaa kuitenkin lopulta samaan paskaan, ja noidankehä on valmis. Sitä tässä itsekin pelkää pystynkö vetämään tätä showta vielä usean kuukauden ajan, kun kuitenkin näemme päivittäin, mutta parhaani aion yrittää...

    • Jotain ymmärtämättä

      Ai, kyse onkin ystävyyssuhteesta (luulit niin aluksi), silloin ei varmaan ainakaan tunteet tule esteeksi muuttamiseen.

      Olen myös ollut "ystävälle" vihainen joskus. No, ehkä saan kiittää onneani, että hän ei ole ollut samalla työpaikalla.

      Onnea vain yritykselle, et voi ottaa luotetuksi ketään siellä työpaikalla, ja kaikki muutkin on punnittava tarkkaan. Kirjoita vaan tänne palstalle kuulumisia. Siksipä täällä ainakin minäkin kirjoittelen, etten soittaisi narsisti-kumppanille ja peruisi puheitani. Kun nyt olen erkaantumassa hänestä.

      Uskon että kirjoittelu auttaa kurssin pitämisessä.

    • Korkeammat panokset

      Jep, että itselläni tilanne ei onneksi niin kamala ole, että kyseessä olisi esim avioliitto tai yleensäkään parisuhde. Mutta ehkäpä pahin mahdollinen työkaverisuhde mitä voi olla. Aluksi tosiaan luulin meidän olevan hyviäkin ystäviä, kunnes hän rupesi muuttumaan ja hänen todelliset tarkoitusperänsä paljastumaan. Tässä vaiheessa kuitenkin oli hän jo saanut huomaamattani eristettyä minut muista ja paljon pahaa aikaan ja nyt on liian myöhäistä vaan vetäytyä tästä ja yrittää parantaa asemaansa muiden silmissä. Hän on myrkyttänyt mieleni täysin eikä työilmapiiri voi enää muuttua hyväksi. Liian kauan katselin touhua läpi sormien, koska olihan se alkusi suuri shokki kun tajusin että hän on kaikkea muuta mitä esittää. Kuitenkin kun sain juteltua asiasta parin hyvän ystäväni kanssa ja käytyä läpi ne shokin ja surun tunteet, tuli viha ja katkeruus. Olen hyväksynyt, ettei sitä ihmistä ole olemassakaan kehen luulin tutustuvani ja kaikki perustuu vain valheeseen. Tätä yritän muistutella itselleni myös aina niinä hetkinä kun mieleeni hiipii kysymyksiä "onko hän muka oikeasti niin kamala..." hän on kuitenkin mitä taitavin manipuloimaan ihmisiä puolelleen eikä sovi unohtaa, että hän on myös kerrasta toiseen minut kieputtanut pikkusormensa ympärille ja sitten taas vetässyt maton jalkojen alta. Helvetistä paratiisiin ja paratiisista taas alimpaan helvettiin, hyvin kuluttavaa...

      Uskon myös että kirjoittelu ja palstojen lueskelu auttaa pysymään tavoitteessa. Paljon olen nettijuttuja lukenut narsismista ja kun kerta toisensa jälkeen löytyy juttuja jotka sopii häneen kuin nyrkky silmään niin kyllä on silmät auennut.

      • Itselläni on mies

        joka on narsisti ja josta olen eroamassa ja n.12 vuoden ajan pidin ystävänä narsistia.
        En tiennyt narsismista mitään silloin.

        Mieheeni sopii kirjoituksestasi suuri osa ja tuo: "hän on kuitenkin mitä taitavin manipuloimaan ihmisiä puolelleen eikä sovi unohtaa, että hän on myös kerrasta toiseen minut kieputtanut pikkusormensa ympärille ja sitten taas vetässyt maton jalkojen alta. Helvetistä paratiisiin ja paratiisista taas alimpaan helvettiin, hyvin kuluttavaa.."!!!!


    • ...................

      Miten sairaita te ihmiset oikein olette?

      • kollaa kestää

        Siis narsistit ovat! Nuo perkeleet ihmisvalepuvuissa.


      • sairaita ovat nämä
        kollaa kestää kirjoitti:

        Siis narsistit ovat! Nuo perkeleet ihmisvalepuvuissa.

        Tarkoitat aloittajaa, komppaajia sekä itseäsi. Teillä on aivan selkeät narsistin eleet.


      • :D::D:D:
        sairaita ovat nämä kirjoitti:

        Tarkoitat aloittajaa, komppaajia sekä itseäsi. Teillä on aivan selkeät narsistin eleet.

        Tyyppi ei oo törmänny vissii ikinä narsistiin :D


    • Jotain ymmärtämättä

      "Uskon myös että kirjoittelu ja palstojen lueskelu auttaa pysymään tavoitteessa. "

      (Jotkut tuolta kuutamolta aina välillä heittelee kommentteja.)

      Minä muuten ajattelin, että nyt tulee reipas kirjoittelija, joka on samalla aaltopitudella kuin minä. Sitten kerroit, että on työkaveri. Mutta noin pitäisi ajatella niistä muistakin kumppaneista. Ei ne mitään erikoisoikeuksia ihmisinä ole ansainneet, vaikka ovatkin sellaisia toisenlaisia suhteita.

      Ja ajatella, että "ystäväkin" voi saada tiukan otteen, kun on narsisti. Varmasti saakin, kun on työkaveri vielä. Se on totta, että sellaista ihmistä ei ole olemassakaan, hän on vain kuvajainen. Niinkuin tarinassa Narkissoksesta.

      Kuitenkin hän jotenkin on. Siihen ajatukseen palaan väkisinkin kerta toisensa jälkeen, että kuinka ihminen voi olla niin tyhjä. Siksi hän tarvitsee toisia ihmisiä niin kipeästi. Pitämään hänet koossa, pitämään hänen kuvaansa elävänä. Narsistiin voi vaikuttaa silloin, kun hän on heikommillaan, mutta sinä tuskin samaa sukupuolta olevana ystävänä ja työkaverina häntä heikkona näet.

      Toivon todella, että toteutat suunnitelmasi.

      • Korkeammat panokset

        Toivon itsekin kestäväni seuraavat puoli vuotta pitäen yllä tätä näytelmää. Kyllä se vaan ikävältä tuntuu kun on ko. henkilön kanssa 8 tuntia 5 kertaa viikossa hyvinkin tiiviissä kanssakäymisessä ja itseä vaan ahdistaa. Kun tapasimme tunsin kaikenmaailman sielunyhteyttä, ihailua ja mitä lie, hän oli kuin taivaasta luokseni pudonnut enkeli. Pystyi hyvinkin kieputtamaan minut pikkusormensa ympärille, olimme kuin paita ja peppu, majakka ja perävaunu, sitten alkoi ongelmat ja kaiken tajutessani on ollut jo liian myöhäistä. Uskon kyllä, että parisuhteessa tämmöisen ihmisen kanssa on aivan kamalaa, eikä oma tilanteeni ole mitään siihen verrattuna kun ihminen on saatu alistettua niin alas kuin mahdollista ja itsetunto romutettua, mutta tännehän on oikeus kirjoittaa oli kyseessä sitten puoliso, äiti, ystävä tai kuka lie. :)

        Faktahan kuitenkin on että melko pohjalla sitä itsekin on käyty, se päivä kun tajusin hänen petollisuuden, avasin silmäni kaikelle pahalle mitä on tapahtunut... Kamalaa. Kerta toisensa jälkeen olin uskotellut itselleni että kuvittelen vain ja kyllä hän on oikeasti ystäväni katsoen touhua läpi sormien... Lopulta se oli vaan kuitenkin myönnettävä itselleen miten asiat on. Tarkempaa selontekoa en rupea tapahtuneista antamaan anonyymiuden säilyttämiseksi, mutta sen vaan sanon, että olen pettynyt pahemmin kuin koskaan ennen, minua ei ole ikinä kusetettu yhtä pahasti enkä ole ikinä ollut samaan aikaan yhtä vihainen, katkera ja epätoivoinen. Viime aikoina olen käynyt tunteitani läpi ja ollut hänelle jopa aika kylmä. Sitten kuitenkin pitkän mietinnän jälkeen tajusin mikä on paras tapa toimia ja sen todellakin aion tehdä. Tällä hetkellä hänellä on selkeästi menossa taas palvontavaihe ja koukuttaminen: ystävällisyyksiä ja yliampuvaa paapomista satelee, siinä sivussa muistuttelua miten kamalia kolleegamme ovat ja sama linja jatkuu. Onneksi kuitenkin on tapahtunut niin paljon pahaakin, etten enää lankea häneen. Mukana voin leikkiä, mutta nyt se on leikkiä myös minun osaltani ja hän saa vielä nenilleen.

        Ja olen kyllä huomannut hänen tyhjyytensä ja epätoivon. Välillä tulee mitä kummallisimpia kommenttjea siitä miten kaikki ovat niin häntä vastaan ja hän on niin sorrettu, kuitenkin ulospäin näyttää tietysti että kaikki rakastavat häntä - taitava manipulointi ja muu ihmisten hurmaaminen. Tällä hän pitkälti onnistuikin saamaan sympatioitani puolelleen olemalla niin vakuuttava. Olen huomannut hänen olevan niin hukassa itsensä kanssa." Ystävyytemme" on ollut jotenkin epäluonnollista, normaalisti ehkä ystävystytään pikkuhiljaa ja luottamus syntyy vähitellen. Hänen kanssaan kuitenkin syntyi omituinen side lyhyessä ajassa ja tuntui kuin olisimme tunteneet aina. Kuitenkin toisinaan tuntuu etten tunne häntä ollenkaan. Kuitenkin hänestä huokuu epätoivoa ja epävarmuutta ja hänen on jatkuvasti varmisteltava olenhan vielä siinä vieressä, seisonhan hänen rinnallaan aina. Sitten kuulen itseni lupaavan hänelle etten tietenkään usko kuulemiani juttuja, eikä hän ole tehnyt mitään, eihän hän voisi satuttaa minua. Ja sama toistuu. Joka kerta. Mutta ei enää...


      • 1+7=8

        "Toivon todella, että toteutat suunnitelmasi. "

        Miksi toivot että itsellesi täysin tuntematon ihminen toteuttaa suunitelmansa...kostaa niinikään itsellesi täysin tuntemattomalle ihmiselle...

        saisitko sinäkin siitä hänen kostostaan jotain tyydytystä itsellesi...ilmeisesti se toisi sinulle hyvää oloa...koska kerran toivot todella...


      • Kokemus löytyy
        1+7=8 kirjoitti:

        "Toivon todella, että toteutat suunnitelmasi. "

        Miksi toivot että itsellesi täysin tuntematon ihminen toteuttaa suunitelmansa...kostaa niinikään itsellesi täysin tuntemattomalle ihmiselle...

        saisitko sinäkin siitä hänen kostostaan jotain tyydytystä itsellesi...ilmeisesti se toisi sinulle hyvää oloa...koska kerran toivot todella...

        Oikean narsistin tavatessaan ihmisen toipumisprosessiin kuuluu vaihe jossa hän tuntee raivoa, pettymystä ja vihaa narsistia kohtaan. Normaalisti rauhallinen ihminen on voinut saada niin pahasti nenilleen, että hän ihmettelee syntynyttä raivoaan ja on täysin luonnollista haluta tuottaa ihmiselle mielipahaa joka on piinannut uhria vuodesta toiseen. Mikäli uhri ei kuitenkaan anna raivolleen periksi eikä lähde kostopuuhiin voi olla mahdollista että prosessin kuluessa hän oppii hyväksymään narsistin, säälimään häntä ja antamaan anteeksi. Ehkä aloittajallekin voi käydä niin että ennen koston täytäntöönpanoa narsisti ei herätä enää niin voimakkaita tunteita hänessä, hän hyväksyy tilanteen, näkee narsistin sairaana ihmisenä ja antaa tälle anteeksi. Silloin ei tietenkään kannata elää pompoteltavana vaan yrittää jättää narsisti vähemmälle huomiolle. Mutta ymmärrän kyllä palavan halun saada narsisti maksamaan teoistaan.


      • kannattaamuistaa
        Kokemus löytyy kirjoitti:

        Oikean narsistin tavatessaan ihmisen toipumisprosessiin kuuluu vaihe jossa hän tuntee raivoa, pettymystä ja vihaa narsistia kohtaan. Normaalisti rauhallinen ihminen on voinut saada niin pahasti nenilleen, että hän ihmettelee syntynyttä raivoaan ja on täysin luonnollista haluta tuottaa ihmiselle mielipahaa joka on piinannut uhria vuodesta toiseen. Mikäli uhri ei kuitenkaan anna raivolleen periksi eikä lähde kostopuuhiin voi olla mahdollista että prosessin kuluessa hän oppii hyväksymään narsistin, säälimään häntä ja antamaan anteeksi. Ehkä aloittajallekin voi käydä niin että ennen koston täytäntöönpanoa narsisti ei herätä enää niin voimakkaita tunteita hänessä, hän hyväksyy tilanteen, näkee narsistin sairaana ihmisenä ja antaa tälle anteeksi. Silloin ei tietenkään kannata elää pompoteltavana vaan yrittää jättää narsisti vähemmälle huomiolle. Mutta ymmärrän kyllä palavan halun saada narsisti maksamaan teoistaan.

        Narsisti on ensimmäiseksi uhri. Hän ei kykene kokemaan onnea.
        Toiseksi hänen puolustuksensa defedenssimekanismi
        tekee sitä mitä tekee.
        Kostaminen on väärä tapa hoitaa asia. Kostamisessa narsisti kokee
        todeksi ,mitä on kuvitellut. Näin ollen kostaja on häviäjä.
        Tämä on opittu kantapään kautta vuosikymmeniä
        suhteessa.
        Tietenkin rikotut sukulais- ja ystävyyssuhteet sekä
        taloudelliset menetykset harmittavat.


    • Markku Ahdeoja

      Kyllä yritetään saada narsisti vastuuseen. Narsisti on mahdollista saada vastuuseen ja niin pitäisi toimia.

      Suomessa ongelma vain on erittäin heikko oikeusjärjestelmä, joka suojelee narsistisia henkilöitä.

      Mutta narsistille voi antaa napautuksia ja se kyllä onnistuu. Ei pidä pelätä eikä alistua narsistin edessä. Kannattaa aina hymyillä narsistille ja laskea leikkiä. Siitä narsisti raivostuu koska hän ei osaa nauraa muiden kanssa vaan nauraa muille ja luulee itseään pilkattavan. Tepsii joka kerta.

      • :-)

        "Anna aina anteeksi vihamiehillesi, mikään ei ärsytä heitä niin kuin se."
        - Oscar Wilde


      • ole oma herrasi
        :-) kirjoitti:

        "Anna aina anteeksi vihamiehillesi, mikään ei ärsytä heitä niin kuin se."
        - Oscar Wilde

        Paskapuhetta!! Tuhoa vihollisesi ennemmin jos siihen tilaisuuden saat.. Anna aina anteeksi ja anna aina kävellä itsesi yli!


      • ole oma pissiksesi
        ole oma herrasi kirjoitti:

        Paskapuhetta!! Tuhoa vihollisesi ennemmin jos siihen tilaisuuden saat.. Anna aina anteeksi ja anna aina kävellä itsesi yli!

        Lainaus tuosta alempaa

        "Tällä tavoin narsistit oikeuttavat narsistiset tekonsa: on ihan "pakko" kostaa, koska "paha narsisti" (=oikeasti kuka tahansa lähimmäinen, joka on joutunut narsistisesti häiriintyneen ihmisen silmätikuksi ja raivon kohteeksi) on heitä anteeksiantamattomasti loukannut.

        Narsistin uhriksi tekeytymällä kaappinarsisti saa "oikeutuksen" pahoille, narsistisille teoilleen ja vähintään toisten "narsistien uhrien" sympatiat puolelleen."


    • Jotain ymmärtämättä

      "Suomessa ongelma vain on erittäin heikko oikeusjärjestelmä, joka suojelee narsistisia henkilöitä."

      Missä maassa on parempi oikeusjärjestelmä, joka nimenomaan ei suojelisi narsisteja?

    • Jotain ymmärtämättä

      "Uskon kyllä, että parisuhteessa tämmöisen ihmisen kanssa on aivan kamalaa, eikä oma tilanteeni ole mitään siihen verrattuna kun ihminen on saatu alistettua niin alas kuin mahdollista ja itsetunto "

      En kyllä sinuakaan kadehdi. Parisuhteessa on taas omat "työkalut" sen suunnan hoitamiseen. Kyllä tuo sinun juttusikin kuulostaa tosi kauhealta. Jotenkin tajuan sen, kun kerrot siitä.

      Varmaan joudut tekemään hänelle noita myönnytyksiä, kun kerroit. Ongelma on, että sinulla on puoli vuotta vielä edessä. Onko mahdotonta, että hankkisit itsellesi jotain ammattiapuakin lisäksi? Ovat sen verran ikäviä nuo narsistit. Vaikka toisaalta, kun sen on itselleen selväksi tehnyt, mikä on, sen kyllä saa omaan arvoonsa. Riippuu tietysti, jos hän tekee jotakin oikeaa vahinkoa sinulle siellä.

      Vastailen ja kirjoittelen, kun olen itsekin saanut vastauksia omiin näkemyksiini, kun ne olivat vielä enemmän keskeneräisiä kuin nyt.

      • Jotain ymmärtämättä

        Plus.

        Minun itsetuntoani narsistikumppani ei koskaan saanut popsittua kokonaan. Sai vain haukkupalan, jonka sitten pulautti ylös.:)


    • Kostaisin jos voisin

      Minäkin kostaisin, jos suinkin vain pystyisin! Olen vihainen ja katkera.... Ex-avopuoliso-n. lähettelee edelleen viestejä, jotka saa todella verenpaineen nousemaan. "Kostan" hänelle olemalla täysin reagoimatta, mutta kyllä olen mietinyt ja ideoinut, että miten saisin hänet kärsimään. Valitettavasti en uskalla ryhtyä mihinkään radikaalimpiin toimenpiteisiin, koska hän on hyvin väkivaltainen ja todennäköisesti siinä kävisi vain minulle huonosti (olen viettänyt useita tunteja ladattu ase otsalla....). Joka tapauksessa toivotan sinulle onnea yritykseen ja toivon todella, että (meidän kaikkien uhrien puolesta) myöskin onnistut siinä!

    • cgykld

      Narsismi on kyllä jännä juttu, sitä ei edes käsitä kuinka paljon henkistä tuhoa se saa aikaiseksi ennenkuin sen on itse kokenut. Jos nyt mennään vielä vuosi taaksepäin niin ajattelin itsekin, että eihän siinä ole muuta kuin jättää ja unohtaa nämä hankalat tapaukset ja sillä sipuli. No karu totuushan on, että siinä vaiheessa, kun huomaa minkä kanssa on tekemisissä niin lähteminen / jättäminen / unohtaminen tuosta vaan sormia napsauttamalla onkin puolimahdotonta.

      Oma tapaus ilman mitään isompia yksityiskohtia lyhyesti. Baarista löytyy nainen "yhdenillan jutuksi", joka sitten kehittyykin ajan myötä enemmänkin panosuhteeksi. No mikäpä siinä, juttu luistaa ja homma pelittää niin sanotusti. No pikkuhiljaa alkoi tulla näitä huonoja päiviä varsinkin jos kehtasin olla jostakin asiasta eri mieltä. Eihän siinä, kaikilla meillä on omat huonot päivämme, toisilla vaan hieman useammin kuin toisilla. Sitten alkoi se huomion kerjääminen, enimmäkseen kännissä ollessa alettiin vaatia huomiota joko suoraan tivaamalla jotain asiaa tai esim. baarissa anna olla jos uskalsit jonkun muun kanssa tanssia niin kateus paistoi toiselle puolen lattiaa.

      Tässä vaiheessa alkoi olla jo selviä merkkejä ilmassa, että jokin on vikana, mutta miten sattuikin, että olin aivan sokea koko asialle. Sitten yks kaks kuulenkin ulkopuoliselta lähteeltä, että tämä naikkonen olisi pesunkestävä narsisti. Silloin alkoi iso ratas pyöriä ja asia valjeta itsellekkin ja itsevarmana päätöksen pitävyydestä päätin lopettaa homman siihen. Menee yksi päivä jonka aikana tullut kymmenen viestiä laajassa skaalassa missä ensin ihmetellään MINUN käytöstäni, haukutaan alimpaan helvettiin ja kyynel silmäkulmassa pyydetään vastaamaan edes jotain takaisin. Yksi päivä mennyt ja teen jo virheen eli hellyn ja vastaan takaisin. No tätä "viatonta" viestittelyähän jatkui parin kuukauden ajan kunnes retkahdin oikein kunnolla ja tästähän se riemu vasta alkoi.

      Suo siellä vetelä täällä, jeesiä oli hankala saada mistään, kun kaikille olin jo kerennyt henkseleitä paukutella, että ohi on ja pysyy. "Jouduin" alkaa pimittää hommaa ja pahimmillaan valehtelemaan päin naamaa jos joku asiasta kysyi. No homma jatkui oman aikansa minkä aikana nämä "hankalat päivät" lisääntyivät koko ajan ja vähitellen minusta alkoi löytyä ties mitä pikkuvikaa. Olin kylmä, julma, välinpitämätön, toisista piittaamaton etc. No aina, kun olin viittä vaille valmis pistämään pillit lopullisesti pussiin, sieltä tuli se tehokkaaksi todettu tunteisiin vetoaminen ja taas oltiin entistä syvemmällä.

      Aikani olin lueskellut http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/faq58.html sivustoa (luojan kiitos tälle sivulle) ja melkeinpä järkyttyneenä miten hyvin tämä paikkansa piti sain lopulta taas tehtyä päätöksen lopettaa, mikä sekin horjui ennen kuin alkoikaan, kun edelleenkin jatkoin nihkeää yhteydenpitoa kunnes loppuviimeksi sain poistettua kaikki yhteystiedot ym. Tämänkin tämä narsku sai junailtua niin, että hän olisi ollut se, joka katkaisi yhteydenpidon. Tämäkin omalla tavallaan vituttaa, vaikka ainakin toistaiseksi olen saanut olla rauhassa. Tätä ennen hän oli omat kaverinsa (onneksi ei ollut pahemmin yhteisiä) saanut uskomaan, että minä olisin ollut vain joku hyväksikäyttäjä tässä asiassa...

      Fyysisesti olen saanut olla rauhassa juu (todennäköisesti saan olla ainakin niin kauan kuin tällä on joku muu kierroksessa), mutta päässä tämä kummittelee kyllä päivittäin vaikka pääsin näinkin "helpolla", pahaa tekee ajatellakin niitä jotka ovat avioliitossa tms. Katkera olen asiasta, vaikka miten koitan asian unohtaa, mutta oli tämä vain kova pala nieltäväksi varsinkin, kun tiesi minkä kanssa on tekemisissä, mutta on voimaton tekemään mitään asialle. Mitään kostoa en ole hautonut, koska pahin mitä narsistille voi tapahtua on menettää narsistinen lähde eikä saada huomiota mistään. Omalta osalta voin vaan toteuttaa tätä käyttäytymällä kuin narsku olisi pelkkää ilmaa, mutta tämähän ei valitettavasti estä tätä jatkamasta toimintaansa..

      Mikä tähän johti tai miksi minä? No huono itsetunto varmastikkin pääsyynä, ei tarvinnut kuin hieman kehua ja myyty. Myöhemmin nämä positiiviset asiat käännettiinkin aivan päinvastoin.

      Hohhoijaa, varmaan juttua riittäisi, mutta pää aika jumissa jo tätä aikaa yöstä. Suosittelen todellakin kaikkia perehtymään tuohon linkkaamaani sivustoon.

      • pohjnpa

        PS. Se marttyyrius, omistushalu hinnalla millä hyvänsä, selän takana vehkeily ja tarve tehdä minut kateelliseksi keinoja kaihtamatta sai ja saa minut vieläkin raivon partaalle, kun ajattelenkin asiaa.


      • naismartyyrinomistaa

        Tosi tutulta kuulostaa, vaikka onkin vuodelta 2012. Noinhan se meni, mutta eihän ne naisnaristi sitä koskaan tunnustanut. On ne kameleontteja ja tuossa on tuo juttu, että kun naisnarsistilla on niitä ottajia kierroksessa useampia, niin silloin saa olla rauhassa enemmän.


    • niiniin

      Tekosi eivät eroa millään tavalla narsistin tekemisistä. Tuollainen pakkomielteinen kuukausia kestävä manipulointi on täydellinen kirjaesimerkki narsistin toiminnasta. Lisäksi osoitat suurta piittaamattomuutta kaikkia työtovereitasi kohtaan. Teet myös sen, mistä narsistien kohdalla usein puhutaan: kun on tarpeeksi saanut asiansa sotkuun, niin sitten häivytään jonnekin kauas ja aloitetaan uudestaan uusien ihmisten seurassa. Narsistit ovat myös erittäin kostonhimoisia, sanotaan. Taas passaa täydellisesti sinuun itseesi.

      • et ole yksin

        Ei saa olla pikkuhitlereille paha, muuten niinniin pitää sinua itseäsi narsistina.
        Narsisti nostaa terveissä raivon pintaan, siksi narsisteja on jouduttu usein paikkailemaan ea-poleilla. Muuten väkivaltaa vastustavat lyövät narsistia, eikö ole kummallista? Johtuu siitä, ettei ole muita välineitä kanssaelämiseen narsistin kanssa. Narsisti janoaa turpaan ja saakin usein. Vielä useampi sanoo ilman tekoa, kuinka tekisi mieli käydä käsiksi narsistiin.
        Uhriksi esittäytyvän narsistin voi porukalla todistaa narsistiksi.

        Kerätkää todistusaineistoa ja todistajia narsistimielipuolen toiminnasta.


      • niiniin
        et ole yksin kirjoitti:

        Ei saa olla pikkuhitlereille paha, muuten niinniin pitää sinua itseäsi narsistina.
        Narsisti nostaa terveissä raivon pintaan, siksi narsisteja on jouduttu usein paikkailemaan ea-poleilla. Muuten väkivaltaa vastustavat lyövät narsistia, eikö ole kummallista? Johtuu siitä, ettei ole muita välineitä kanssaelämiseen narsistin kanssa. Narsisti janoaa turpaan ja saakin usein. Vielä useampi sanoo ilman tekoa, kuinka tekisi mieli käydä käsiksi narsistiin.
        Uhriksi esittäytyvän narsistin voi porukalla todistaa narsistiksi.

        Kerätkää todistusaineistoa ja todistajia narsistimielipuolen toiminnasta.

        juu, minusta ihminen ei ole "väkivaltaa vastustava", jos lyö toista ihmistä. Niin yksinkertaista se on. Ollaan oikeast jossain alamaailmassa, jos väkivalta on ainoa keino tulla toimeen ihmisten kanssa. En yhtään epäile, etteikö sun maailmassa asiat olekin näin.


      • sulle
        niiniin kirjoitti:

        juu, minusta ihminen ei ole "väkivaltaa vastustava", jos lyö toista ihmistä. Niin yksinkertaista se on. Ollaan oikeast jossain alamaailmassa, jos väkivalta on ainoa keino tulla toimeen ihmisten kanssa. En yhtään epäile, etteikö sun maailmassa asiat olekin näin.

        Naristi nostattaa raivon ihmisissä, jotka eivät ole muuten väkivaltaisuuteen taipuvaisia. Ymmärrät sitten, jos elämässäsi kohtaat narsistin.


      • Helvettiä
        niiniin kirjoitti:

        juu, minusta ihminen ei ole "väkivaltaa vastustava", jos lyö toista ihmistä. Niin yksinkertaista se on. Ollaan oikeast jossain alamaailmassa, jos väkivalta on ainoa keino tulla toimeen ihmisten kanssa. En yhtään epäile, etteikö sun maailmassa asiat olekin näin.

        Lue -Selviytymistarina- muutama avaus taaksepäin. saat siitä jotain valaisua mitä narsismi on. Narsismissa virkavalta astuu aina jossain vaiheessa ja muodossa elämään. Narsistit tekevät ilmoituksia "uhrina" , huoltajuuskiistat, väkivalta....

        Narsismin elämä on loputon henkisen ja fyysisen väkivallan tanner. Helvetti.


      • niiniin
        Helvettiä kirjoitti:

        Lue -Selviytymistarina- muutama avaus taaksepäin. saat siitä jotain valaisua mitä narsismi on. Narsismissa virkavalta astuu aina jossain vaiheessa ja muodossa elämään. Narsistit tekevät ilmoituksia "uhrina" , huoltajuuskiistat, väkivalta....

        Narsismin elämä on loputon henkisen ja fyysisen väkivallan tanner. Helvetti.

        Näinpä aivan varmasti on. Mutta yhtä varmasti aloittajan kuvailema oma tapansa toimia ihmisten kanssa on kuvaus narsistin toiminnasta.


      • narskutus kuuluu
        niiniin kirjoitti:

        Näinpä aivan varmasti on. Mutta yhtä varmasti aloittajan kuvailema oma tapansa toimia ihmisten kanssa on kuvaus narsistin toiminnasta.

        Narsisti ei käytä fyysistä väkivaltaa, muut tekevät sen narsistin puolesta. Ei Aatu mitään pahaa tehnyt, Aatu pani muut tekemään. Narsisti elää henkisestä väkivallasta, narsistin elinehto on kohdistaa henkistä väkivaltaa kaikkiin ihmisiin. Narsistille kaikki ihmiset ovat samaa massaa, hänelle suotuja psyykenkiusauskohteita.


      • mutta niinniin
        niiniin kirjoitti:

        Näinpä aivan varmasti on. Mutta yhtä varmasti aloittajan kuvailema oma tapansa toimia ihmisten kanssa on kuvaus narsistin toiminnasta.

        Mutta aloitusajatukset eivät tee aloittajasta narsistia.


      • niiniin
        mutta niinniin kirjoitti:

        Mutta aloitusajatukset eivät tee aloittajasta narsistia.

        Aloittajan teot ovat suoraan narsismin oppikirjasta. Hän käytäyttyy, kuten narsistin kuvaillaan käyttäytyvän. Mutta hän vain tekee niin, koska hänen on pakko tehdä niin, jotta saisi itselleen paremman olon?


      • p.operatio
        narskutus kuuluu kirjoitti:

        Narsisti ei käytä fyysistä väkivaltaa, muut tekevät sen narsistin puolesta. Ei Aatu mitään pahaa tehnyt, Aatu pani muut tekemään. Narsisti elää henkisestä väkivallasta, narsistin elinehto on kohdistaa henkistä väkivaltaa kaikkiin ihmisiin. Narsistille kaikki ihmiset ovat samaa massaa, hänelle suotuja psyykenkiusauskohteita.

        Henkinen väkivalta on vaikeasti todistettavaa, mutta ei mahdotonta. Keinot todistusaineiston keräämiseen ovat yhtä näkymättömät kuin narsistin toiminta. Mutta siitä saadaan uhrille varauloskäynti, kun tilanne hankaloituu ja uhri alkaa uupumaan.


      • sääli on turhaa
        niiniin kirjoitti:

        Aloittajan teot ovat suoraan narsismin oppikirjasta. Hän käytäyttyy, kuten narsistin kuvaillaan käyttäytyvän. Mutta hän vain tekee niin, koska hänen on pakko tehdä niin, jotta saisi itselleen paremman olon?

        Jokainen haluaa narsistista eroon, eikä kukaan halua eron jälkeen kuulla narsistista sanaakaan. Narsistille on jo keinot keksitty. älä sure narsistin puolesta, narsistia ei satu samalla tavalla kuin terveitä. Narsistilla ei ole kipukynnystä. Narsistit palavat elävänä nauraen helvetissä kun heidän aikansa on tullut.


      • mua ei
        niiniin kirjoitti:

        Aloittajan teot ovat suoraan narsismin oppikirjasta. Hän käytäyttyy, kuten narsistin kuvaillaan käyttäytyvän. Mutta hän vain tekee niin, koska hänen on pakko tehdä niin, jotta saisi itselleen paremman olon?

        Haittaako sua?


      • niiniin
        mua ei kirjoitti:

        Haittaako sua?

        Voi siis käytäytyä ja toimia ja ajatella, kuten narsisti useita kuukausia, eikä sitten kuitenkaan ole narsisti?


      • niinniinnille
        niiniin kirjoitti:

        Voi siis käytäytyä ja toimia ja ajatella, kuten narsisti useita kuukausia, eikä sitten kuitenkaan ole narsisti?

        Narsisti omaa kaikki ihmisen pahat puolet ja käyttää niitä. Toki samoja käytöstapoja on muillakin satunnaisesti tai aina, mutta eivät he silti ole narsisteja.
        Melkein jokaisella on jokin epämiellyttävä luonteenpiirre, olematta silti narsisti.

        Narsisti on tunteeton. Narsisti näyttelee tunteita, mutta tilannetajuton ei suoriudu näytelmästä, koska näyttelee väärissä kohdissa tunteita. Se on outoa aluksi, kunnes narsismi paljastuu.

        kyllä narsistisesti voi toimia, mutta narsistiksi ei voi alkaa tai tulla. Narsistinen käytöskin tarttuu, mutta silti ei voi muuttua narsistiksi olematta narsisti.


      • niiniin
        niinniinnille kirjoitti:

        Narsisti omaa kaikki ihmisen pahat puolet ja käyttää niitä. Toki samoja käytöstapoja on muillakin satunnaisesti tai aina, mutta eivät he silti ole narsisteja.
        Melkein jokaisella on jokin epämiellyttävä luonteenpiirre, olematta silti narsisti.

        Narsisti on tunteeton. Narsisti näyttelee tunteita, mutta tilannetajuton ei suoriudu näytelmästä, koska näyttelee väärissä kohdissa tunteita. Se on outoa aluksi, kunnes narsismi paljastuu.

        kyllä narsistisesti voi toimia, mutta narsistiksi ei voi alkaa tai tulla. Narsistinen käytöskin tarttuu, mutta silti ei voi muuttua narsistiksi olematta narsisti.

        Ja sinä tiedät, että aloittaja ei ole narsisti, vaikka toimii, kuten narsisti?


      • älyä jo
        sääli on turhaa kirjoitti:

        Jokainen haluaa narsistista eroon, eikä kukaan halua eron jälkeen kuulla narsistista sanaakaan. Narsistille on jo keinot keksitty. älä sure narsistin puolesta, narsistia ei satu samalla tavalla kuin terveitä. Narsistilla ei ole kipukynnystä. Narsistit palavat elävänä nauraen helvetissä kun heidän aikansa on tullut.

        Etkö ymmärrä, että ketjun aloittaja eli "narsistin uhri" on itse narsisti? Hänen kirjoituksensa puhuu puolestaan. Narsistit juuri tekeytyvät uhreiksi, kuten ketjun aloittaja. Tällä tavoin narsistit oikeuttavat narsistiset tekonsa: on ihan "pakko" kostaa, koska "paha narsisti" (=oikeasti kuka tahansa lähimmäinen, joka on joutunut narsistisesti häiriintyneen ihmisen silmätikuksi ja raivon kohteeksi) on heitä anteeksiantamattomasti loukannut.

        Narsistin uhriksi tekeytymällä kaappinarsisti saa "oikeutuksen" pahoille, narsistisille teoilleen ja vähintään toisten "narsistien uhrien" sympatiat puolelleen.


      • xfkxfyk
        niiniin kirjoitti:

        Ja sinä tiedät, että aloittaja ei ole narsisti, vaikka toimii, kuten narsisti?

        Täällä liikkuu selvästi joku on täysin asiasta tietämätön, rölli joka jakelee järkeviin kommentteihin miinuksia tai itsekkin narsisti. Juurikin nimimerkillä niiniin ei tiedä mistä puhuu / ei ole narsismia kokenut missään muodossa. Tiedän itsekin tapauksen missä narsisti on saanut turpaansa, ei varmaan ole tämä selkään antaja täysissä järjissään, kun tämän narskun kanssa joutunut asumaan.


      • niiniin
        xfkxfyk kirjoitti:

        Täällä liikkuu selvästi joku on täysin asiasta tietämätön, rölli joka jakelee järkeviin kommentteihin miinuksia tai itsekkin narsisti. Juurikin nimimerkillä niiniin ei tiedä mistä puhuu / ei ole narsismia kokenut missään muodossa. Tiedän itsekin tapauksen missä narsisti on saanut turpaansa, ei varmaan ole tämä selkään antaja täysissä järjissään, kun tämän narskun kanssa joutunut asumaan.

        Tosi on, en ole narsismia kokenut. Tai olen narsisti itse, ei ole esittää terveen papereitakaan.


      • ap on uhri
        niiniin kirjoitti:

        Ja sinä tiedät, että aloittaja ei ole narsisti, vaikka toimii, kuten narsisti?

        Tiedän ja koen niin. Tunnistan narsistin heti kirjoituksista, puheista, ulkoisesta olemuksesta, käytöksestä. Kyllä, aloittaja ei ole narsisti.


    • Jotain ymmärtämättä

      "niiniin"

      On todella typerää tekstiä. Tällä palstalla on jollakin / joillakin tapana alkaa pitämään narsisteina ihmisiä, joita narsisti ei vielä ole syönyt suihinsa. Paheksutaan oikeutettua vihaa / kostoa. Joidenkin mielestä narsisti tarvitsee vain pusuja ja päänsilitystä. Yleensä narsistien puolustajat eivät ole olleet narsistien hampaissa itse.

      Anna heille anteekis, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät.

      Minusta olisi kiva, jos tänne kirjoittelisivat enemmänkin tervehenkiset reippaat ihmiset, jotka näkevät narsistin naamion ja ovat rohkeita ja vetäytyvät narsistin otteesta.

      • niiniin

        Näin on, minä en arvosta kostoa. Minusta aloittajan käyttäytyminen on erittäin kypsymättömän ihmisen käytöstä. Kaikkea muuta kuin tervehenkistä!

        Mitään kantaa en ole ottanut siihen, mitä aloittajan narsistiksi kokemansa työtoveri on tehnyt. Puolella sanallakaan en tätä työtoveria ole puolustellut.


      • dtikdyti
        niiniin kirjoitti:

        Näin on, minä en arvosta kostoa. Minusta aloittajan käyttäytyminen on erittäin kypsymättömän ihmisen käytöstä. Kaikkea muuta kuin tervehenkistä!

        Mitään kantaa en ole ottanut siihen, mitä aloittajan narsistiksi kokemansa työtoveri on tehnyt. Puolella sanallakaan en tätä työtoveria ole puolustellut.

        "On pahaksi olla raivoamatta takaisin, olla syyttämättä niitä jotka syyttivät meitä, kieltää, teeskennellä ja pakoilla. Mutta on yhtä pahaksi meille, jos juutumme raivoomme"


      • niiniin.
        dtikdyti kirjoitti:

        "On pahaksi olla raivoamatta takaisin, olla syyttämättä niitä jotka syyttivät meitä, kieltää, teeskennellä ja pakoilla. Mutta on yhtä pahaksi meille, jos juutumme raivoomme"

        Nuo healingeagle-sivut on hyvät, siellä on asiaa. Juuri tuota kohtaa ennen:

        "Suremisen emotionaalinen prosessi koostuu monista vaiheista.

        Ensin me olemme ällistyneitä, shokissa, elottomia ja liikkumattomia. Me leikimme kuollutta, jotta välttyisimme kohtaamasta sisäisiä hirviöitämme. Me olemme tuskamme luuduttamia, pelkojemme ja vaiteliaisuuden jäykistämiä. Sitten me olemme raivoisia, närkästyneitä, kapinoivia ja vihamielisiä. Sitten me hyväksymme. Sitten me itkemme. Ja sitten - jotkut meistä - oppivat antamaan anteeksi ja tuntemaan myötätuntoa. Ja tätä kutsutaan paranemiseksi."


      • jerro se meille
        niiniin kirjoitti:

        Näin on, minä en arvosta kostoa. Minusta aloittajan käyttäytyminen on erittäin kypsymättömän ihmisen käytöstä. Kaikkea muuta kuin tervehenkistä!

        Mitään kantaa en ole ottanut siihen, mitä aloittajan narsistiksi kokemansa työtoveri on tehnyt. Puolella sanallakaan en tätä työtoveria ole puolustellut.

        niinnniinille,
        olet itse narsisti! miksi muuten olet palstalla puolustelemassa narsisteja? yksikään uhri ei sääli narsistia tai puolustele sen tekoja.

        miksi sinä teet niinniin?


      • narskuu
        niiniin. kirjoitti:

        Nuo healingeagle-sivut on hyvät, siellä on asiaa. Juuri tuota kohtaa ennen:

        "Suremisen emotionaalinen prosessi koostuu monista vaiheista.

        Ensin me olemme ällistyneitä, shokissa, elottomia ja liikkumattomia. Me leikimme kuollutta, jotta välttyisimme kohtaamasta sisäisiä hirviöitämme. Me olemme tuskamme luuduttamia, pelkojemme ja vaiteliaisuuden jäykistämiä. Sitten me olemme raivoisia, närkästyneitä, kapinoivia ja vihamielisiä. Sitten me hyväksymme. Sitten me itkemme. Ja sitten - jotkut meistä - oppivat antamaan anteeksi ja tuntemaan myötätuntoa. Ja tätä kutsutaan paranemiseksi."

        Jeesus Kristus sun kanssa niiniin. Elä sä vaan narskus kanssa anteeksiantoleikkiä. Teillä mahtaa olla hauskaa yhdessä.

        Sinä olet niiniin paljastunut ketjussa itse narsistiksi.


      • äo ei päätä pakota
        narskuu kirjoitti:

        Jeesus Kristus sun kanssa niiniin. Elä sä vaan narskus kanssa anteeksiantoleikkiä. Teillä mahtaa olla hauskaa yhdessä.

        Sinä olet niiniin paljastunut ketjussa itse narsistiksi.

        Tottakai nimim. niiniin on narsistiksi paljastunut, koska vain sinulla on valta paljastaa ja julistaa narsisti paljastuneeksi. Vai olisiko tuo sinun kaikkivoipaisuuskuvitelmasi sittenkin sitä "kaikkivaltiutta", jota narsistisesti häiriintyneet kokevat suhteessa toisiin ihmisiin?


      • aito® narsistin urhi
        jerro se meille kirjoitti:

        niinnniinille,
        olet itse narsisti! miksi muuten olet palstalla puolustelemassa narsisteja? yksikään uhri ei sääli narsistia tai puolustele sen tekoja.

        miksi sinä teet niinniin?

        Eihän täällä kukaan muu puolusta narsisteja kuin "narsistin uhreina" esiintyvät narsistit. Ap. kirjoituksesta kuvastuu hänen narsistisuutensa erittäin hyvin. Terveellä persoonallisuudella varustettu ihminen ei puno tuollaisia juonia kenenkään pään menoksi kuin mitä ap. tekee.

        Ei edes "narsistin", jota diagnoosia meidän on hyvä syy epäillä, sillä narsisteilla on usein tapana esiintyä itse narsistin uhrina. Kyllähän se teidän kaikkien "narsistin uhrien" pitäisi ymmärtää, kun te itse tätä olette vuosikausia tällä palstalla ja muualla paasanneet.


      • niiniin
        narskuu kirjoitti:

        Jeesus Kristus sun kanssa niiniin. Elä sä vaan narskus kanssa anteeksiantoleikkiä. Teillä mahtaa olla hauskaa yhdessä.

        Sinä olet niiniin paljastunut ketjussa itse narsistiksi.

        Ääh, kaikki tuo mitä tohon lainasin, tarkoittaa toimintaa eron jälkeen.

        Olen siis narsisti ja minut tekee narsistiksi se, että sanoin aloittajan toiminnan olevan suoraan narsismin opikirjasta. Eli silmä silmästä hammas hampaasta -periaate oikeuttaa tällaiseen käytökseen? Itse Jessekin taisi olla sitä mieltä, että tuo on perin vanhanaikainen tapa toimia... Mutta perin inhimillinen, sen myönnän.


      • narskuko-kö

        Taisin tässä ketjussa tunnistaa itsestäni narsistin. Olen "niiniin" kanssa aivan samoilla linjoilla.
        Tämä keskustelu kyllä avaa huimia näköaloja! Onko siis niin päin, että esim. perhesurmissa tämä uhri on sittenkin surmaaja? Uhri ollutkin narsisti, joka laukaissut väkivaltaisen käytöksen tekijässä? Ja pidätte sitä aivan luonnollisena reraktiona?


      • tusinoittain hulluja
        narskuko-kö kirjoitti:

        Taisin tässä ketjussa tunnistaa itsestäni narsistin. Olen "niiniin" kanssa aivan samoilla linjoilla.
        Tämä keskustelu kyllä avaa huimia näköaloja! Onko siis niin päin, että esim. perhesurmissa tämä uhri on sittenkin surmaaja? Uhri ollutkin narsisti, joka laukaissut väkivaltaisen käytöksen tekijässä? Ja pidätte sitä aivan luonnollisena reraktiona?

        Tunnen muutamia narsisteja, jotka provosoivat itsensä usein sairaalakuntoon.
        Narsistit saavat ihmiset raivostumaan ja sitten nyrkki heiluu.

        Poistuminen tilanteesta on viisaampaa kuin lyönti, -aina.
        Narsisti tykkää näytellä uhria, narsistin jokapäiväinen osa onkin näytellä uhria. Hän on työpaikalla uhri, kotona uhri, ihmissuhteissa uhri. Hän saa raivostumaan, ja kun olet raivostunut, narsisti ihmettelee silmät pyöreänä muille miten kauhea sinä olet.
        Ja narsisti nauttii ja hämmentää, narsisti yrittää saada konfliktejä aikaan, narsisti elää konflikteista.


      • narskuko-kö kirjoitti:

        Taisin tässä ketjussa tunnistaa itsestäni narsistin. Olen "niiniin" kanssa aivan samoilla linjoilla.
        Tämä keskustelu kyllä avaa huimia näköaloja! Onko siis niin päin, että esim. perhesurmissa tämä uhri on sittenkin surmaaja? Uhri ollutkin narsisti, joka laukaissut väkivaltaisen käytöksen tekijässä? Ja pidätte sitä aivan luonnollisena reraktiona?

        Juuri narsisti kokee olevansa aina jonkun henkilön tai asian uhri. Hän myös täysin oikeutettuna ja itsestäänselvyytenä pitää oikeuden kostaa kokemansa vääryydet. Psykopaattisuus tulee esille juuri siinä, ettei hän millään lailla välitä mitä tapahtuu koston seurauksena uhrille, muille tai edes itselleen. Hän ei yksinkertaisesti välitä.

        Perhesurmat eivät aina ole niin yksiselitteisiä. Vuosikausia alistettuna voi samalla tavalla napsahtaa päässä ja laukaista tuhoisuuden esille. Yleensä kyseessä on ääritilanteessa olemisesta tai kokemisesta. Jokainen on potentiaali tähän - kohdattuaan ääripään, johon ei ole enää ratkaisua. Kyse lienee ihmisen perimmäisestä vaistosta - selviytymisestä. Silloin moraalisella ja eettisellä näkemyksellä ei ole enää mitään merkitystä.


      • Käsittääkseni on
        narskuko-kö kirjoitti:

        Taisin tässä ketjussa tunnistaa itsestäni narsistin. Olen "niiniin" kanssa aivan samoilla linjoilla.
        Tämä keskustelu kyllä avaa huimia näköaloja! Onko siis niin päin, että esim. perhesurmissa tämä uhri on sittenkin surmaaja? Uhri ollutkin narsisti, joka laukaissut väkivaltaisen käytöksen tekijässä? Ja pidätte sitä aivan luonnollisena reraktiona?

        " Uhri ollutkin narsisti, joka laukaissut väkivaltaisen käytöksen tekijässä?"

        Käsittääkseni on lieventävä seikka, jos on provosoinut kunnolla ja pystytään näyttämään.


      • Ei kuvastu, hänhän
        aito® narsistin urhi kirjoitti:

        Eihän täällä kukaan muu puolusta narsisteja kuin "narsistin uhreina" esiintyvät narsistit. Ap. kirjoituksesta kuvastuu hänen narsistisuutensa erittäin hyvin. Terveellä persoonallisuudella varustettu ihminen ei puno tuollaisia juonia kenenkään pään menoksi kuin mitä ap. tekee.

        Ei edes "narsistin", jota diagnoosia meidän on hyvä syy epäillä, sillä narsisteilla on usein tapana esiintyä itse narsistin uhrina. Kyllähän se teidän kaikkien "narsistin uhrien" pitäisi ymmärtää, kun te itse tätä olette vuosikausia tällä palstalla ja muualla paasanneet.

        "Ap. kirjoituksesta kuvastuu hänen narsistisuutensa erittäin hyvin. "

        Ei kuvastu. Hänhän aikoo lähteä, ei jäädä kiusaamaan eikä kiusattavaksi. Kuinkahan jutussa on käynyt?


      • Hoksaa
        elisakettu kirjoitti:

        Juuri narsisti kokee olevansa aina jonkun henkilön tai asian uhri. Hän myös täysin oikeutettuna ja itsestäänselvyytenä pitää oikeuden kostaa kokemansa vääryydet. Psykopaattisuus tulee esille juuri siinä, ettei hän millään lailla välitä mitä tapahtuu koston seurauksena uhrille, muille tai edes itselleen. Hän ei yksinkertaisesti välitä.

        Perhesurmat eivät aina ole niin yksiselitteisiä. Vuosikausia alistettuna voi samalla tavalla napsahtaa päässä ja laukaista tuhoisuuden esille. Yleensä kyseessä on ääritilanteessa olemisesta tai kokemisesta. Jokainen on potentiaali tähän - kohdattuaan ääripään, johon ei ole enää ratkaisua. Kyse lienee ihmisen perimmäisestä vaistosta - selviytymisestä. Silloin moraalisella ja eettisellä näkemyksellä ei ole enää mitään merkitystä.

        Hermot meni, katkesi pinna, sanoi ison talon antti.

        Vallesmanni kirjasi; pikaistuksissa tehty tappo.


      • Anonyymi
        dtikdyti kirjoitti:

        "On pahaksi olla raivoamatta takaisin, olla syyttämättä niitä jotka syyttivät meitä, kieltää, teeskennellä ja pakoilla. Mutta on yhtä pahaksi meille, jos juutumme raivoomme"

        Niin on.. Ja sellainen teeskentely.. Että antaa nrsistin luullaettei uhri ole tajunnut tilannetta. Vaan an etaan kuva että olen talutettavissa narussa
        Ja pyydellä anteeksi ha kävellään muna kuorilla.. Sillä meillä on oikeus ja velvollisuus kertoa omat mielipiteemme ja puuttua asioihin jois ei olla samaa mieltä ja, sanoa mielipiteemme ja puolustaa rajoja! Olen 41 ja opin sen vasta nyt. 4 narsistimiehen jälkeen
        Jasekös häntä harmitti! Mä pysyin vaa tyynenä ja annoin hänen olla suuttunu 2 vkr esim siitä etten lainannut 80e
        Jätin hänet. Kyllä tuli viestejä pitkään missä hä haukkui minua. Kerran ennen eroa kuuntelin puolituntia listaa kun hän luetteli mitä vikoja minussa on😁 yritti satuttaa mut ei onnistunu mä oon mä ja mä oon ainutlaatinen. Jos yks tai 3 vikaa osui oikeaan ni viat tekee minusta minut ja voissa ei ole mitään vikaa. Hän myös loki pitänyt mielessään kirjaa kuinka usein olin viikon aikana ollut hermostunut.

        Viesteihin eron jälkee en vastannu mitää.

        Jumalan tehtävä o tuomita ja meiljjen ei varmaa kannata alentua narsistin tasollevaik mieli tekee tosi kovasti munkin. Ja olen loppu vaihees jopa heittäytynyt itse esittämään hänelle narsistia.. Sanoin että ekö hän tajua että mä vaan käytin häntä hyväkseni.. Yms

        Voi voi..


    • Jotain ymmärtämättä

      ""Suremisen emotionaalinen prosessi koostuu monista vaiheista."

      Ajattelen tätä elämää ohikiitävinä mahdollisuuksina. Mahdollisuudet tulevat ja menevät. Elämä on mahdollista viettää eteenpäin kulkinen, terveenä ja positiivisena.
      Työstään voi nauttia, itseensä voi usko ja eteenpäin voi päästä. Voi tulla jopa voittoja ja saavutuksia. Voi säilyä terveenä ja onnellisena.

      Jokaiselle kuitenkin tulee väistämättä jotain vaikeutta joissain elämän vaiheissa. Minun mielestäni olennainen kysymys on: onko jäätävä narsistin hampaisiin "oppimaan".
      Vastaus: ei ole, paetkoon ja pelastakoon itsensä ken voi. Tai jos on narsistin pomo. voi vaikka hankkiutua narsistista eroon.

      Ei ole mitenkään välttämätön tai tarpeellinen elämänkokemus, että viettää aikaa itkien ja opetellen antamaan anteeksi tyhjälle ihmisen kuorelle. (Kuten itse olen joutunut jonkinverran tekemään. Elämän haaskaamista.

      • niiniin

        "Jokaiselle kuitenkin tulee väistämättä jotain vaikeutta joissain elämän vaiheissa. Minun mielestäni olennainen kysymys on: onko jäätävä narsistin hampaisiin "oppimaan".
        Vastaus: ei ole, paetkoon ja pelastakoon itsensä ken voi. Tai jos on narsistin pomo. voi vaikka hankkiutua narsistista eroon."

        Näin juuri! Ja tämänhän sinäkin olet oppinut kokemuksen kautta.

        Tuo prosessin kuvaus, mitä ylempänä lainasin, kertoo juuri siitä irtautumisesta ja vapautumisesta.


      • Jotain ymmärtämättä
        niiniin kirjoitti:

        "Jokaiselle kuitenkin tulee väistämättä jotain vaikeutta joissain elämän vaiheissa. Minun mielestäni olennainen kysymys on: onko jäätävä narsistin hampaisiin "oppimaan".
        Vastaus: ei ole, paetkoon ja pelastakoon itsensä ken voi. Tai jos on narsistin pomo. voi vaikka hankkiutua narsistista eroon."

        Näin juuri! Ja tämänhän sinäkin olet oppinut kokemuksen kautta.

        Tuo prosessin kuvaus, mitä ylempänä lainasin, kertoo juuri siitä irtautumisesta ja vapautumisesta.

        "Ja tämänhän sinäkin olet oppinut kokemuksen kautta."

        Tuota..., minun prosessini on ollut sangen pitkä siihen nähden, kuinka lyhyt on elämä. Että jos tuota prosessia joku kykenee jotenkin lyhentämään, tai onnistuu jopa ennustamaan, mitä on tulossa. Eli on jostain muuta kautta tullut tietoiseksi tämänlaisesta ph:stä, esim. näiden kertomusten kautta, ja minä olen valistanut tuttavapiirini ihan livenäkin, niin voi toki oikaista. Kaikkea ei tarvitse nähdä.

        Minäkin olen tämän saman kaverin, jonka kanssa nyt olen seikkaillut jo vuosia, nuorena ohittanut useaan kertaan. En ollut kiinnostunut hänestä, enkä vastannut hänen puhelinsoittoihinsa, koska minulla oli näkemys hänestä, että hän on jotenkin hankala.

        Eli onneksi pidin pääni. Nyt vasta vanhempana haksahdin. Onneksi vasta nyt. Minä olen jäänyt muutamastakin syystä tähän "prosessiin". Joudun prosessoimaan muutamaa muutakin asiaa, kuin narsistia. Eli jos joku nyt ajoissa pystyy pysistelemään itsensä irti, ennenkuin on tullut kokonaan syödyksi, niin eiköhän noin voi tehdä.


    • 2+14

      Ja sinä muka oikeasti olit muuten vain niin tyhmä, ettet aiemmin älynnyt lähteä? Ei kaikkea tarvitse suodattaa. Sitä paitsi useimmiten tuollaiseen tarvitaan kaksi. En usko sinunkaan olevan viaton. Narsistit ovat paljon ovelampia kuin pelkästään ilkeitä ja ajattelemattomia. Itseasiassa älykkäitä.

      • Jotain ymmärtämättä

        "niin tyhmä" / "Itseasiassa älykkäitä. "

        Ei ole aina nämä kaksi asiaa vastakkain.

        Aivan pohjimmainen ajatukseni omasta n-kumppanistani: ei varsinaisesti ollutkaan ilkeä ja ajattelematon... Toimintansa kääntyi vain kaikkea hyvää vastaan ja ajatuksensa eivät kulje samaa rataa kuin meidän terveiden / terveempien. Hänen tarpeensa ovat hänen vammastaan johtuen toisenlaiset kuin muiden. Se vain koituu yhden jos toisenkin kohtaloksi.

        Mutta ymmärrän kiukun, jota n. herättää. Ja narsistilta voi vaatia ihan samaa kuin muilta, varsinkin työssä, kun on vähän muutakin pelissä kuin vain narsisti itse. Narsistilla ei ole vammansa vuoksi oikeutta työpaikkakiusaamiseen.

        Eikä ole pahasti toimittu, jos kiusattu vain lähtee, kun hänen työsuhteensa kerran päättyy. Hänen ei tarvitse pitää itseään kiusaavaa narsistia hollilla tekemisistään. Jos tuo on se, mitä aikoo tehdä, miten ihmeessä kukaan voi nähdä siinä mitään vikaa.


    • Korkeammat panokset

      Jaahas, täälläpä on porinaa syntynyt suuntaan jos toiseen. Ja näinhän se menee, että kun täällä suunsa avaa niin narsistin leimanhan sitä saa :) Eihän se kovin mukavaa ole, että kun ajattelee voivansa kokemuksistaan kertoa ihmisille joilla on ehkä samanlaisia kokemuksia tulee kaikenlaista lokaa niskaan. Eipä narsistia voi oikeasti kuvitella ennen kuin sellaisen tapaa. Itse en uskonut kenenkään edes voivan olla niin kiero kun tämä "ystäväni" on. Minulla kuitenkin on läheisiä läpi elämän säilyneitä ystävyyssuhteita enkä 30 elinvuoteni aikana ole ennen tälläiseen törmännyt. Hänen menneisyytensä sen sijaan tuntuu olevan hyvin pirstaleinen, ystävyyssuhteet ovat jääneet lyhyiksi ja ainut "ystävä" tällä hetkellä tuntuukin olevan sisko. Sitten on tämä työpaikallamme oleva hovi, jolle ollaan aina niin mukavaa ja maireaa, mutta kun selkänsä kääntää niin puukkoa sataa.

      Itse tulin firmaan uutena ja hän heti hyökkäsi kimppuuni. Aluksi tietysti olin innoissani ihanasta uudesta ystävästäni, enkä kauheasti muiden kanssa tutustunutkaan kun hän pyrki eliminoimaan kaikki muut kontaktini. Pikkuhiljaa mukaan astui sitten tämä toisten selkeä syyllistäminen ja haukkuminen, kenessäkään ei ole mitään hyvää. Enpä minä sitten ikinä kunnolla porukkaan mukaan päässytkään ja sitten alkoi paljastua näitä ikäviä asioita mitä minä olen muka tehnyt, hän on myös ottanut kunniaa tekemistäni töistä itselleen ym. Mutta jos olen heittäytynyt hankalaksi on alkanut se taitava manipulointi. Hän osaa hetkessä muuttua enkeliksi jolloin olen alkanut epäillä itseäni ja langennut häneen aina uudestaan. Mutta nyt olen avannut silmäni. Henkilö jonka hän on kerta toisensa jälkeen manannut alimpaan helvettiin hänen selkänsä takana ja käskenyt minun pysyä tästä kaukana tuli kiittämään tätä narskua ihanasta joululahjasta. En voi kuin ihmetellä tämmöistä kaksinaamaisuutta. Ja tottakai hän on saanut minun ja tämän henkilön välit hieman viileäksi haukkumalla minua hänelle ja häntä minulle pelaten kaiken omaan pussiinsa. Nyt on silmäni kaikelle tälle auennut ja olen käynyt läpi näitä eri tunteita ja kysellyt itseltäni mikä hän on ja miksi.

      Ja miksikö olen niin tyhmä, etten ole aiemmin tajunnut lähteä? Miksi monet ihmiset ovat narsistin kanssa avioliitossa 10 vuotta? Siinäpä se onkin. Narsisti osaa puhua, hän osaa vetää oikeista naruista. Ei sitä pysty kuvittelemaan ennen kuin asian itse kokee. Ei se ole niin mustavalkoista. Narsisti osaa vedota tunteisiin heikkona hetkenä.

      Kyllähän näitä narsistisia piirteitä löytyy varmasti lähes jokaisesta, mutta se on eri asia kuin puhua narsistisesta persoonallisuushäiriöstä. Sitä en väitäkään että kostaminen olisi ratkaisu, saati sitten kypsää käytöstä. Mutta se, että hän on vienyt minua kuin pässiä narussa jo pitkään ja luulee omistavansa minut, se miten hukassa olen ollut itseni ja hänen kanssaan jo pitkään on jotain mitä en halua enää ikinä kokea, enkä toivo kenellekään sitä samaa. Olen kuitenkin sen verran vahva ihminen, ettei hän minua pysty täysin nujertamaan. Siksi olenkin yleensä tajunnut mikä hän on ja hyväksynyt sen, muuksi hän ei muutu. Tunnen häntä kohtaan vihaa enkä halua olla hänen kanssaan enää missään tekemisissä. Kun pystyn tästä irroittamaan ja asiasta lopullisesti toipumaan on tämä nimellä kosto kulkeva äkkilöhtöni mitään sanomatta pieni hinta siitä mitä hän on minulle tehnyt. Tuskinpa se hänessä edes paljoa tuntuu, uutta matoahan hän pistää koukkuun aina kun töihimme tulee uusi ihminen ja hovi on saanut uuden jäsenen. Jos jäsen ei lämpenekään, on niskaan lankeava paskalasti ja viha taattu. Toinen vaihtoehtohan olisi ilmoittaa että olen lähdössä, antaa hänelle taas mahdollisuus alkaa taivutella minua ympäri tai sitten jos teen selväksi etten ole jäämässä kääntää asia niin, että se onkin hänen mielestä hyvä asia että lähden, tai ihan mitä vaan enkä näitä iloja aio hänelle antaa. Narsisti on narsisti vaikka voissa paistaisi, eikä varmasti hevillä opi, mutta jos häntä on edes pieni mahdollisuus näpäyttää jotenkin niin minä todellakins en teen.

      • niiniin

        Miettisit kuinka paljon energiaa sinä pistät tähän koston ajatteluun ja suunnitteluun ja kuinka vähän se sitten loppujen lopuksi todennäköisesti vaikuttaa tähän kohteeseensakaan. Eikö jokin mahdollisuus voisi olla myös sellainen, että kerrot vielä ennen lähtöäsi tästä kaikesta pomolle, työnohjaajalle, mitä niitä onkaan, ja mahdollisesti seuraavilla voisi olla helpompaa. Tai sitten entistä ikävämpää, mutta minä itse en jättäisi kertomatta. Itsekin lähtisin tuollaisesta työpaikasta, jossa tuntee vain ahdistusta.


    • ¨¨lo

      Naisvoittoisessa työyhteisössä tyypillinen naisten välinen asetelma. Ja kyllä muistuttaa hyvin paljon narsistista yhteisöä, silti yhdenkään naisista olematta välttämättä narsisti.
      Yksi mies porukassa, saa yleensä naiset asettumaan aloilleen ja kuin miehelle mieliksi kohtelemaan toisiaan suvaitsevammin.

      Tämä ihan kokemuspohjalta.

      • Jotain ymmärtämättä

        "Yksi mies porukassa, saa yleensä naiset asettumaan aloilleen "

        ????????????????????????????????????????????????????


    • Jos ajatellaan, että narsistinen ihminen "kostaa kaikille" siksi, että kokee olevansa siihen oikeutettu/olevansa oikeassa, on asiaa helppo ymmärtää kun miettii omia vastaavia tuntemuksiaan.
      "Normaalin ihmisen" ei kuitenkaan tarvitse kokea sitä tunnetta alvariinsa.

      Narsistinen ihminen on mielestään aina oikeassa, mutta tavis tajuaa kyllä kun lähtee suunnitelmallisesti kehittelemään kostoja ja kiusaa. Onko se oikein vai väärin, ei ole meikäläisen tehtävä arvioida, mutta turhaa se ainakin on.
      Ja jos tekijä on oikeasti "normaali", siitä saatu mielihyvä ei välttämättä ole pysyvää.
      Koston tie antaa välillä voimaa ja toimintakykyä mutta kehittämisen varaa sekin jättää.
      Olen itse kostanut ja jättänyt kostamatta. Kumpi parempi ?
      Hauskaa oli mutta hyötyä ? Ja olis voinut käydä todellakin huonosti, eli riskillä mentiin. Vähän tuurillakin.Tai paljon.
      Joskus voisi ajatella, että huomioimatta jättäminen on hiljaista hyväksymistä mutta usein tulee sekin mieleen, että jos jotain ihmistä oikein halveksuu, miksi olla samanlainen ? Vai halveksuuko juuri siksi että näkee itsensä ?

      Olenko "normaali" ? Tuskinpa jos olen käsittänyt oikein sen mitä ihmiset toisiltaan odottaa, mutta en nyt mikään kulmakunnan kauhukaan.

      Joten summa summarum, jos haluaa hetken elää kiusaajansa housuissa, sen kun astuu niihin. Se ei kuitenkaan ole "one size fits all"-mallistoa.

    • Jotain ymmärtämättä

      "Aivan pohjimmainen ajatukseni omasta n-kumppanistani: ei varsinaisesti ollutkaan ilkeä ja ajattelematon... Toimintansa kääntyi vain kaikkea hyvää vastaan ja ajatuksensa eivät kulje samaa rataa kuin meidän terveiden / terveempien. Hänen tarpeensa ovat hänen vammastaan johtuen toisenlaiset kuin muiden. Se vain koituu yhden jos toisenkin kohtaloksi."

      Näistä realistisita ajatuksistani huolimatta (ei liity Panostajaan):

      Sisälläni on heräämässä taas pikkuhiljaa kiukku ja raivo. Paha olo yltyy, kun ajattelen, että n on käyttänyt minua raa`asti hyväkseen. Vaikka minäkin olen päässyt eteenpäin elämässäni, en jaksa hyväksyä, että sairas narsistikin on päässyt. Joka hetki en jaksa muistaa, että hän on niin sairas, eikä voi samalla tavalla elää rauhassa kuin muut.

      Melkeen tarvitsisi lähteä ottamaan selvää, mitä hänelle kuuluu, että saisin mieleni rauhoittumaan ja ymmärtäisin taas, että ei ole tapahtunut mitään taikaa, jonka avulla hän olisi kyennyt paranemaan.

      Raivoa herättää lähinnä se, että asiat eivät edenneet, kuten ne olisivat edenneet terveen miehen kanssa, vaan suhde kaatui täysin hänen ehdoillaan. Ja hän elää edelleen sairasta korvike-elämäänsä, millaista nyt narsisti pystyy elämään. Joulun aika on niin kiitollista narsisteille, jotka saavat esittää joulunäytelmää keinoperheittensä kanssa. Hyväksikäytettävien "perheenjäsenten", joita hän käyttää hyväkseen näytelmässään.

      Hänellä on yhä uusia ja uusia "perhekuvioita". Toissijainen narsistinen lähdehän on perhe, ja se on narsistille erittäin tärkeä. Teeskentely on huipussaan. Koko aikuisikänsä hänen perhekuvionsa ovat vaihdelleet. Morsianta viedään. Tai oikeastaan eivät ehdi olemaan morsiammia montaa tuntia, kun ne ovat jo uusia "vaimoja". Samat ehdot kaikilla, perä perän jälkeen.

      Minulle suuttui siitä ja pisteeni ropisisvat, kun en perustanut ensimmäisenä jouluna joulua -sellaista tyypillistä kinkku, joulukuusijoulua. En perustanut, koska narsisti joi reippaasti jo kuukausi ennen joulua.

      JOULUKUVAELMA

      Enkä muutenkaan ole mikään automaattivaimo, joka kääräisee joulun kuin joulun kasaan, oli mies kuin mies. Tämä minun n tarvitsee sellaisen "vaimon", joka järjestää joulun omalle sakilleen, ja narsisti voi keikkua siinä pramilla sen verran kuin itse haluaa. Sitten painuu ympäri maita ja mantuja kaverilta kaverin luo juoden.

      Sillävälin "pikkuvaimot" kärvistelevät kotona pinnat kireällä perheidensä kanssa ja kun narsisti sitten saapuu, vedetään juhlahymy naamalle, niinkuin ei mitään. Narsisti ohittaa lyhyessä ajassa "vaimon" perheen. Näin narsisti eristää uhrinsa, joka on sitten jo helposti pyöritettävissä mihin vain, mielenterveyden pettäessä, pikkuhiljaa yhä pahemmin ja pahemmin.

      • joo o

        "Melkeen tarvitsisi lähteä ottamaan selvää, mitä hänelle kuuluu, että saisin mieleni rauhoittumaan ja ymmärtäisin taas, että ei ole tapahtunut mitään taikaa, jonka avulla hän olisi kyennyt paranemaan."

        Jännä kyllä, vaikka miten pitäisi ja kovasti yritänkin vain unohtaa minua "piinanneen" narskun niin melkein yhtä piinaavaa on toisaalta ollut sekin, kun ei ole kuullut tästä mitään. Kun ei tunnu saavan mielenrauhaa vaikka mitä tekisi...


    • Jotain ymmärtämättä

      "Ja jos tekijä on oikeasti "normaali", siitä saatu mielihyvä ei välttämättä ole pysyvää.
      Koston tie antaa välillä voimaa ja toimintakykyä mutta kehittämisen varaa sekin jättää."

      Näin menee. Eli on vielä edessä minulla jonkinlainen mäki. En tiedä kuinka korkea se mäki on. Välillä tulee hiukan toivotonkin olo.

      "Joskus voisi ajatella, että huomioimatta jättäminen on hiljaista hyväksymistä"

      Siinäpä se, ja se sitten sietämättömältä tuntuukin. Pistää oikein haukkomaan henkeä.

      "miksi olla samanlainen ? Vai halveksuuko juuri siksi että näkee itsensä ?"

      Minä teen kyllä kaikkeni, että saan itseni näyttämään itseltäni, kun hän ei oikein tajua, mikä minä olen. Eli "lähestymistapani" ovat persoonallisia, jotka erottuvat kyllä muiden lähestymistavoista. Hän tunnistaa minun persoonani siitä. Valittelee, että lähetän v*********a viestejä...

      Niiden jälkeen hän on halukas kuuntelemaan minua. Näin saan sanottua, mitä ajattelen sillä hetkellä hänestä ja meistä. En tiedä, miten olisin hengissä enää ilman tuota keinoa. Se on minulle hyvin tärkeä purkautumistie, kun olen raivostunut.

      En tiedä, onko arvoni niiden myötä ylentynyt tai alentunut hänen silmissään, mutta toivon, että tajuaisi edes jotain. On hän myöntänyt minulle jonkinlaisen "vammaisuuden", vaikken sitä ole pyytänyt häneltä. Vammalle vain ei ole hänellä nimeä.

      En häntä todellakaan kadehdi, kun tiedän taas missä mennään.

    • Korkeammat panokset

      ""Melkeen tarvitsisi lähteä ottamaan selvää, mitä hänelle kuuluu, että saisin mieleni rauhoittumaan ja ymmärtäisin taas, että ei ole tapahtunut mitään taikaa, jonka avulla hän olisi kyennyt paranemaan."

      Jännä kyllä, vaikka miten pitäisi ja kovasti yritänkin vain unohtaa minua "piinanneen" narskun niin melkein yhtä piinaavaa on toisaalta ollut sekin, kun ei ole kuullut tästä mitään. Kun ei tunnu saavan mielenrauhaa vaikka mitä tekisi..."

      Voih, tämäkin on niin totta. Kerran tämän järjettömän "ystävyyssuhteemme" aikana ajattelin, että otan etäisyyttä häneen. Jätän hänet huomiotta. No, hänpä sitten käänsi asian niin että hän oli päättänyt ottaa etäisyyttä minuun. Ja vaikutti aivan siltä, että on aivan sujut asian kanssa. Tänä aikana siis mieleeni kuitenkin tuli olenko tehnyt sittenkin väärin ja siihenhän se sitten kaatui, että itse pyytelin anteeksi kun olin ollut vaisu ja otin häneen taas kontaktia, toisaalta siksi että jostain selittämättömästä syystä kaipasin niitä hyviä hetkiä mitä meillä paljon oli ja toisaalta taas siksi, että oloni olisi varmasti tullut olemaan töissä entistäkin tuskallisempi jos hän olisi kääntynyt kokonaan minua vastaan. Kuitenkin kun edelleen se 8 h 5 kertaa viikossa ollaan tekemisissä. Mutta silloin huomasin, että vaikka mitä teen niin silti tuntuu, että hän vetää pidemmän korren. Ja itseänihän minä tälläkin satutin eikä tilanne ainakaan paremmaksi muuttunut.

      Kuluttavinta narsismissa varmaan onkin se, etteivät he oikeasti tunne kuten me ns. normaalit ihmiset. Niinhän sekin varmasti menee, että kun vain otan ja lähden vetämään niin hetken se ehkä häntä ihmetyttää, mutta sitten onkin jo uutta matoa koukussa ja hän ei varmaan ole tapahtuneesta moksiskaan. Ja todennäköisesti silloinkin itse mietin asiaa päivästä toiseen kuinka teinkään ja olinko aivan kamala ja niin edelleen, hänen jatkaessa elämäänsä normaalisti suurempia välittämättä. Olemmehan vain hyödykkeitä, narsistin lähteitä joille hankitaan uusi tilalle kun edellinen katoaa. Parisuhdeasioissa varmasti on toki paljon niitä narskuja, jotka jäävät piinaamaan ja vainoamaan jättämättä rauhaan vaikka mitä tekisi. Siinä mielessä olen ehkä onnekas, ettei hän kuulu siihen kastiin, mutta ei se hyvältä tunnu sekään että itse elää valtavassa tunteiden vuoristoradassa, kelaa asia kerta toisensa jälkeen läpi kun taas tämä toinen on yksi tyhjä kuori joka hänet tuntien vain kääntää asian niin että hän se minun sieltä käski lähteä ym. ja etsii vain uuden uhrin. Ulospäin hän ei sitä aivan varmasti näytä, että se olisi millään lailla häneen kolahtanut. Toivon kuitenkin, että hän edes pienen järkytyksen tuntisi... Mutta tunteeko sisältä niin tyhjä ihminen mitään? Sepä juuri, että hän on saanut heräämään minussa varmaan kaikki mitä tuntea voi: rakkautta, vihaa, pelkoa, ihailua ja itse olen ollut hänelle vain yksi hyödyke muiden joukossa.

      • nnnnnnn

        En olisi osannut paremmin asiaa sanoa. Kaiken paskan keskelläkin niitä hyviä hetkiäkin riitti. Ja pahaa tekee ajatellakin kuinka itse oli vain pelinappulana ja tiesin sen varsin hyvin osaamatta tehdä mitään asialle. Nyt, kun sai räpiköityä irti niin n sai senkin näyttämään siltä, että hän olisi välit katkaissut ja sai sen viimeisen sanan sanottua. Siihen päälle juuri se, että itsellä asia kummittelee päässä jatkuvasti niin tämä mennä porskuttaa eteenpäin niinkuin mitään ei olisi tapahtunut...


      • Korkeammat panokset
        nnnnnnn kirjoitti:

        En olisi osannut paremmin asiaa sanoa. Kaiken paskan keskelläkin niitä hyviä hetkiäkin riitti. Ja pahaa tekee ajatellakin kuinka itse oli vain pelinappulana ja tiesin sen varsin hyvin osaamatta tehdä mitään asialle. Nyt, kun sai räpiköityä irti niin n sai senkin näyttämään siltä, että hän olisi välit katkaissut ja sai sen viimeisen sanan sanottua. Siihen päälle juuri se, että itsellä asia kummittelee päässä jatkuvasti niin tämä mennä porskuttaa eteenpäin niinkuin mitään ei olisi tapahtunut...

        Näinpä juuri. :/ Ja ei tämmöistä olisi osannut edes kuvitella, ennen kuin häneen tutustui. Aikaisemmat ihmissuhteeni, oli sitten kyse ystävyydestä tai parisuhteista ovat kuitenkin aina olleet vastavuoroisia ja jos on mennyt joku puihin niin kyllä se on molemmille ollut kova paikka ja herättänyt tunteita. Tässä tapauksessa sen sijaan itsessä herää epätoivoa, tuntee itsensä jotenkin huonoksi ja arvottomaksi eikä tiedä mitä pitäisi ajatella kun toinen on vain aivan tyhjä eikä hänessä näy mitään merkkejä siitä ikinä että häntä liikuttaisi kun taas oma sisin myrskyää. Ja toivonkin, ettei hän saa tietää lähdöstäni ennen kuin se oikeasti tapahtuu, ettei hänellä ole aikaa kääntää asiaa yhtään mitenkään. Toivon, että asia tulee hänelle niin puskista, ettei hän kerkeä järkeillä päässään mitään vaan häneltä tulisi edes kerran jotain aitoa.

        Niinhän se taitaa olla että mitä sitä vaan yrittää, narsisti on ovelampi. Ihan kuin hänellä olisi kaikki aseet siihen miten toista ihmistä satutetaan. Silloin kun luottaa, puukotetaan selkään, kun jotain ikävää selviää hän kyllä onnistuu vetoamaan tunteisiin ja manipuloimaan taas puolelleen. Sama kaava toistuu. Jos jätät hänet siitä seuraakin vain väliinpitämättömyys ja tämä että se olikin hän joka jätti sinut. Kun tästä eroon pääsen toivon etten joudu enää ikinä samanlaisen ihmisen kynsiin. Onneksi kuitenkaan en ole niin vietävissä kun hän luulee. Kyllähän se sattuu kun itse ei voi olla niin tunteeton, mutta nyt sen ainakin ymmärtää ja tietää ettei hän ole mieleltään terve eikä hänen tarkoitusperänsä vilpittömiä. Tämä tietoisuus toivottavasti kantaa pitkälle ja saa minut pysymään lujana niin ettei hän todellisuudessa pysty enää sydäntäni varastamaan.


    • Jotain ymmärtämättä

      "Kerran tämän järjettömän "ystävyyssuhteemme" aikana ajattelin, että otan etäisyyttä häneen. Jätän hänet huomiotta. No, hänpä sitten käänsi asian niin että hän oli päättänyt ottaa etäisyyttä minuun. Ja vaikutti aivan siltä, että on aivan sujut asian kanssa. "

      Tämä minunpa ei ainakaan ihan tuntunut oleva "sujut". Tuntui, ettei mene hyvin nyt.

      Siitä olen tyytyväinen. Kumpa vain malttaisin jatkaa samaa rataa. Luulen, että tapahtuu se, mitä hiljaa sisälläni odotin, että kaatuu koko pakka.

    • Korkeammat panokset

      Hyvä, tsemppiä! Jatka vaan samaa rataa siis. Mun tapauksessa voi olla, että hän saa tietää lähdöstäni viikkoa aikaisemmin kun seuraavan viikon työvuorolista on kaikkien nähtävissä. Jos vaan huomaa. Tässä tietysti on hyvät ja huonot puolensa, myöhäänhän se tieto silloinkin hänelle tulee ja reaktio varmasti on "mikset ole kertonut", mutta suurempi nautinto olisi vain perjantaina sanoa että meipä ei sitten enää nähdäkään että hyvää loppuelämää vaan. Sitäpaitsi haluaisin nähdä kerrankin siltä suunnalta edes pienen murtumisen, jos hän saisi tietää asiasta jo maanantaina ja ehtisi kääntää asian jotenkin taas omaksi edukseen niin minähän se taas olisin joka saa siipeensä. Että toivon vaan, että saan vietyä asian juuri siihen pisteeseen mitä olen ajatellutkin.

    • Jotain ymmärtämättä

      "saa tietää lähdöstäni viikkoa aikaisemmin kun seuraavan viikon työvuorolista "

      Tuo ei olekaan kaikkein kivoin. Ehtii varmaan jonkinlaisen teatterin pystyttämään. Ehkä "olet ilmaa" tms.

      Mutta tsemppiä myös, ehdit valmistautua "bileisiin".

      • Korkeammat panokset

        Sitäpä itsekin pelkään että onnistuu omaan pussiinsa taas pelaamaan. Mutta sittenpä pitää varmaan yrittää liittyä tähän teatteriin ja osoittaa ettei minua haittaa hänen väliinpitämättömyytensä pätkääkään. Eihän se ihan suunnitelmien mukaan mene sitten ja itse saan taas siipeeni, mutta pitää nyt toivoa ettei näin kävisi. Ja pitää yrittää pitää itse pystyssä seuraavat puoli vuotta teatteria jossa itse olen niin korvaamaton narsistin lähde, että hänen pasmansa menisivät niin sekaisin, että hänen pakkansa leviäisi. Vaikka on se ennenkin nähty ettei leviä vaan hän on aina ovelampi. No, sitä odotellessa...


    • Justniina

      Ootko sää aloittaja saanut jo apua narsismiisi, tai siis neuvoja kuinka päästä siitä eteenpäin?

      Ei tää ymmärrä, mitä ideaa on kostamisessa, ei ymmärrä. Lähtee samaan leikkiin ihmisen kans jonka kanssa ei ymmärrys kulje puoleen eikä toiseen. Ei siinä mikään muutu. Vaan ihminen hakkaa päätään seinään aina vaan uudelleen, molemmat osapuolet.

      peili käteen vaan niin vastassa on kuvajaisesi.

      Hölömölässä on ainaki sillein, et toine hölömö luulee tietävänsä mitä toine tietää ja tosinkipäin. Johan se on melekoinen soppa sellainen.

      • Korkeammat panokset

        Niin että jos ihminen tekee sinulle vuodesta toiseen pahaa ja kostat kerran olet yhtä kuin narsisti? En ole missään vaiheessa väittänyt, että tekoni olisi oikein ja monet varmasti jättäisi kostamatta ja lähtisi vain häntä koipien välissä luikkimaan karkuun, mutta olen täynnä vihaa ja raivoa ja tämä on vähintä mitä voin tehdä. Kuitenkin kyse on vain siitä, että lähden pois mitään sanomatta. Vai olenko mielestäsi velvollinen ilmoittamaan tälle ihmispaholaiselle hyvissä ajoin että aion sitten lähteä täältä ja pahoitella asiaa? :) Niin että hän varmasti kerkeää joko yrittää saada minut muuttamaan mieleni tai vetämään päälle shown, jossa hän esittää että oli hänen ideansa että lähden ja muuttuu täysin väliinpitämättömäksi. Näin toimisit siis itse?


      • Jotain ymmärtämättä
        Korkeammat panokset kirjoitti:

        Niin että jos ihminen tekee sinulle vuodesta toiseen pahaa ja kostat kerran olet yhtä kuin narsisti? En ole missään vaiheessa väittänyt, että tekoni olisi oikein ja monet varmasti jättäisi kostamatta ja lähtisi vain häntä koipien välissä luikkimaan karkuun, mutta olen täynnä vihaa ja raivoa ja tämä on vähintä mitä voin tehdä. Kuitenkin kyse on vain siitä, että lähden pois mitään sanomatta. Vai olenko mielestäsi velvollinen ilmoittamaan tälle ihmispaholaiselle hyvissä ajoin että aion sitten lähteä täältä ja pahoitella asiaa? :) Niin että hän varmasti kerkeää joko yrittää saada minut muuttamaan mieleni tai vetämään päälle shown, jossa hän esittää että oli hänen ideansa että lähden ja muuttuu täysin väliinpitämättömäksi. Näin toimisit siis itse?

        Jotenkin tuntuu, että tuo Justniina ei toimisi ollenkaan...:)

        Mitä jos järjestäisit niin, ettet jostain syystä voisikaan olla sitä viimeistä viikkoa työssä. Saikkua tai jotain... yllättäin?


      • JustNiina
        Korkeammat panokset kirjoitti:

        Niin että jos ihminen tekee sinulle vuodesta toiseen pahaa ja kostat kerran olet yhtä kuin narsisti? En ole missään vaiheessa väittänyt, että tekoni olisi oikein ja monet varmasti jättäisi kostamatta ja lähtisi vain häntä koipien välissä luikkimaan karkuun, mutta olen täynnä vihaa ja raivoa ja tämä on vähintä mitä voin tehdä. Kuitenkin kyse on vain siitä, että lähden pois mitään sanomatta. Vai olenko mielestäsi velvollinen ilmoittamaan tälle ihmispaholaiselle hyvissä ajoin että aion sitten lähteä täältä ja pahoitella asiaa? :) Niin että hän varmasti kerkeää joko yrittää saada minut muuttamaan mieleni tai vetämään päälle shown, jossa hän esittää että oli hänen ideansa että lähden ja muuttuu täysin väliinpitämättömäksi. Näin toimisit siis itse?

        Hei minä kattelen joka päivä narsistei, jos jonkinlaisii, mut kun en lähe siihen leikkiin vaan pysyn itsenäni, niin ei se osu vaan palaa niinkusta takas, kun ei tuu vastakaikuu ilkeyteen. Se on niinko pyyhekumi, kun tarpeeks kauan kumittaa, niin tyhjäks menee taulu.

        Kattel vaikka vähän hölömönä takasin ja pyörittele silmiäs kun et mittään ymmärtäis, ei kovi suuri elkei vaa hienoisesti vaa. Jos olis tärkee ihmine kysees nii, sit o eri juttu ja vaatii vähän uudelleenjärjestelyit.

        On meilki töis sellane tai kaksikii, me katotaa kuin kaua se, ne jaksava ja mää oon tullu siihen tuloksee, et ku yks kaliffi hiljenee, nii mist ihmeest aina löytyy uus tilalle joka haluu pätee niinko olevans parempi ku muut työntekijät. Et kuin nii paljo luuleeki ittestäs, ko on saanu muut jo ihan oleen hiljaa, eikä tajuu olevans ite vaan äänes ja omaa teatterii ohjaamas. Toine siis o uuremp iäkkäämpi työntekijä joka tietää mite vanhempien työntekijöiren on pare tehdä työnsä, et vois niinko olla hänel mieliks, toine sit vanha työntekijä(jos tiedät tyypin jota kaikki osaa talossa väistellä, harhainen juorutäti joka tekeepi mukadiagnooseja muista ihmisistä), yhteist näil o se, et niillä o parisuhdeongelmii kotona ja siks pätevät työpaikal, mut olkohon sitte mite heirän vaan on hyvä olla. Me muut seurataan vaan miten kukakin tilanteen kokee omalla kohrallaa, et mihin teatteri etenee, iha hiljaa vaa, ei jaksa osallistuu. Nämä tätöset, kun ovat lyöneet suurimman osan jengistä hiljaiseksi. Heist o niin kiva viel pyörittää nuorii esimiehii oma tahtonsa edistämiseks. Komedia, draama, eipä tiiä minkälainen kuvaus riittäisi. Ai niin osa vanhoistakin työntekijöistä on jo jättänyt uppoavan talon. Ensimmäinen lähti parissa kuukaudessa ilmoittaen, että tulisi hulluksi jos joutuu vielä tätä kattomaan, siks kai täs nykyään sit ollaan sillen, ei toisen hullun kannata kuitata toista hullua joka luulee tietävänsä. Ei se mun ongelma oo jos toisel hiertää, eikä osaa pysyy omal osastol vaa haluais elää muirenki puolest.

        Katoppa, kun ei lähe tuohon, niin oma ymmärrys alkaa aistia uudenlaisia puolia niistä työntekijöistä, jotka aiemminkin olivat hiljaisempia. Silmät niinkun aukeevat näkemään aivan uurenlaisia puolia ihmiselämässä. Munst ainakiin on aika hienoo, kun ei oo tarve hänen/heidän elämään puuttua, eläköön parhaimpansa mukaan niinko muutkin. Kunhan pysyvät poissa minun reviiriltä tietämästä, ei se aina heiltä onnistu, mut ovat oppivaisia ja aikaa on.

        Toine on muute alkanut puhuun yksinpuhelua, ei saa useinkaan mukaansa enää kuin yhden ihmisen joka on kaikille kiltti. meil o kovi hiljaista nykyään :)

        Kyllä kaikille riittää osansa, mut miten vastaanottaa kah siinäpä kysymys.

        Meillä siis koko työyhteisö tavallaan on hiljentynyt,muuttunut.


      • Korkeammat panokset
        Jotain ymmärtämättä kirjoitti:

        Jotenkin tuntuu, että tuo Justniina ei toimisi ollenkaan...:)

        Mitä jos järjestäisit niin, ettet jostain syystä voisikaan olla sitä viimeistä viikkoa työssä. Saikkua tai jotain... yllättäin?

        Niin onhan tuossakin ideaa ;) Ja onneksi aikaa myös kehitellä sotasuunnitelmaa.


    • Jotain ymmärtämättä

      "kauan kumittaa, niin tyhjäks menee taulu."

      "Kattel vaikka vähän hölömönätakasin, pyörittele silmiäs kun et mittään"

      "me katotaa kuin kaua se, ne jaksava"

      "paljo luuleeki ittestäs, ko on saanu muut jo ihan oleen hiljaa, eikä tajuu"

      "harhainen juorutäti joka tekeepi mukadiagnooseja muista ihmisistä"parisuhdeongelmii kotona ja siks pätevät työpaikal"

      "tätöset, kun ovat lyöneet suurimman osan jengistä hiljaiseksi."

      "kiva viel pyörittää nuorii esimiehii oma tahtonsa edistämiseks."

      "osa vanhoistakin työntekijöistä on jo jättänyt uppoavan talon."

      "tulisi hulluksi jos joutuu vielä tätä kattomaan"

      "Toine on muute alkanut puhuun yksinpuhelua,"

      "koko työyhteisö tavallaan on hiljentynyt"

      ------

      Missä tämä ihanalta kuulostava työyhtesö on, tai älä kerro, ettei tule ryntäystä...

      • JustNiina

        Tuonoinniin, kai tää on aika normitarina tänäpäivänä, et työnantaja säästää kaikesta ahneurestaan ja sitte jää noihi börsseihi enemmä rahaa hassattavaks heil savuna ilmaan. No meitil otetti pomoks nuor ihmine joka oli yhden kesän tehny meiä hommelei, no onhan se ny melko heleppoo kaks kertaa häne ikäse tätiihmise pyörittä nuort ihmist. Enne meillä oliki unelmatyöpaikka, kait, ihan enoo varma,kunnei piretty kaikkii taukoi ja urakoitiin, sitte tuli uus pomo ja kellokorttikone jonka kanssa leikitään, nyt ei riitä työaika ja pomo raapii hiuksiaan kun ihmiset ilmoittelevat jättävänsä työn kesken kun aika ei riitä. Se on niinko leviävä virus, aina vaa uusia menee ilmoittamaan, et haluu viettää vapaa-aikans vapaana/ei töissä.

        Mut ei oo meitin päänsärky, onkai niitä kortistot pullollaan ihmissii joille työt kelpaaki, miks sitä töissäolevien pitäis niihenki työt tehhä, Vähänkö narskuu, jotku työnantajat vaan on niin pihei, narskui ja orjapiiskureit et yrittävä pelolla hallita. Ikärasismista puhumattakaan.

        Täsä nyt sit vaan niinko tulee seurattuu, mitenkä työyhteisön entiset narskut o alistettu ja uuret "tehokkaat" kovin äänekkäitä. Pistänkö ihan yksikössä vai monikossa tuon. Paljon se on herättänyt erinlaisia tunteita erinlaisissa ihmisissä,löytyy pihanarsistiparlamenttia jotka "yksissä mielin" päättävät minkä pitäisi olla muidenkin mielestä hauskaa ja muunlaista käytöstä ei olisi soveliasta olla. Parlamenttiin ei kuulu vanhempia työntekijöitä. Näin äkkiseltään otaksuisin. Varmaakin varmempaa tietoa on epävarma. Ainoo ero o et entisten narskujen hallitessa työteho oli maksimissaan, uuret narskut halusivat latistaa toimivuuden, näyttääkseen itse tehokkailta, mut ei haittaa vaan kahtellaan.

        En taia viittii suositella tätä työtä kelleen, kehitystä sekin silti on, että uskaltaa kieltäytyä ylitöistä ja pitää taukonsa. Edelline pomo uhkaili ylitöistä kieltäytyville, et jos vattuilette hänelle, niin kyllä hänkin kuulemma osaa antaa takaisin. Kukaan ei vielä silloin kokeillut.

        No en yhtään eppäile, et olis ainoa laatujaan työnantajani, samanmoista tarinaa sitä rantautuu korviini muualtakin. Rahanahneus sokaisee inhimillisyyden jalkoihinsa. Ooon minulla suunnitelmia yhdestä uudesta työstä, kaikille keille oon ideastani kertonut innostuvat siitä. Näyttää olevan tilausta inhimillisyydelle.

        No eikästä ihme kun on näinkiin paljon hiljaa, niin ideoita tulee ihan tulvimalla.

        Ni et lakatkaa ny vaan kostamasta, kyl maailmaha mahtuupi ihmissii jotka teit pyörittelis antamati itse mitään. Ain nousee uusia kalifeja kuin sieniä sateella, kun jotkut sitä vaan harhoissaan luulee kun korostaa itseään se on niinko tehokkuuden merkki. Muist piittaamati. Ain niin o ollu ja ain niin on oleva, jos ei itse muutu. Tasan ei käy narskujen lahjat. Ain o joku joka o "tehokkaampi" keinoja kaihtamati,antaa niihen olla harhoissansa, pitäkäätte omanne.

        Ja onnee uudel vuodel, munst vuosi 13 kuvaa sellaista, et nyt on selvitty murosiäst ja onnettomist ajoist ja alkaa entistä parempi ajanjakso.


      • Joain ymmärtämättä
        JustNiina kirjoitti:

        Tuonoinniin, kai tää on aika normitarina tänäpäivänä, et työnantaja säästää kaikesta ahneurestaan ja sitte jää noihi börsseihi enemmä rahaa hassattavaks heil savuna ilmaan. No meitil otetti pomoks nuor ihmine joka oli yhden kesän tehny meiä hommelei, no onhan se ny melko heleppoo kaks kertaa häne ikäse tätiihmise pyörittä nuort ihmist. Enne meillä oliki unelmatyöpaikka, kait, ihan enoo varma,kunnei piretty kaikkii taukoi ja urakoitiin, sitte tuli uus pomo ja kellokorttikone jonka kanssa leikitään, nyt ei riitä työaika ja pomo raapii hiuksiaan kun ihmiset ilmoittelevat jättävänsä työn kesken kun aika ei riitä. Se on niinko leviävä virus, aina vaa uusia menee ilmoittamaan, et haluu viettää vapaa-aikans vapaana/ei töissä.

        Mut ei oo meitin päänsärky, onkai niitä kortistot pullollaan ihmissii joille työt kelpaaki, miks sitä töissäolevien pitäis niihenki työt tehhä, Vähänkö narskuu, jotku työnantajat vaan on niin pihei, narskui ja orjapiiskureit et yrittävä pelolla hallita. Ikärasismista puhumattakaan.

        Täsä nyt sit vaan niinko tulee seurattuu, mitenkä työyhteisön entiset narskut o alistettu ja uuret "tehokkaat" kovin äänekkäitä. Pistänkö ihan yksikössä vai monikossa tuon. Paljon se on herättänyt erinlaisia tunteita erinlaisissa ihmisissä,löytyy pihanarsistiparlamenttia jotka "yksissä mielin" päättävät minkä pitäisi olla muidenkin mielestä hauskaa ja muunlaista käytöstä ei olisi soveliasta olla. Parlamenttiin ei kuulu vanhempia työntekijöitä. Näin äkkiseltään otaksuisin. Varmaakin varmempaa tietoa on epävarma. Ainoo ero o et entisten narskujen hallitessa työteho oli maksimissaan, uuret narskut halusivat latistaa toimivuuden, näyttääkseen itse tehokkailta, mut ei haittaa vaan kahtellaan.

        En taia viittii suositella tätä työtä kelleen, kehitystä sekin silti on, että uskaltaa kieltäytyä ylitöistä ja pitää taukonsa. Edelline pomo uhkaili ylitöistä kieltäytyville, et jos vattuilette hänelle, niin kyllä hänkin kuulemma osaa antaa takaisin. Kukaan ei vielä silloin kokeillut.

        No en yhtään eppäile, et olis ainoa laatujaan työnantajani, samanmoista tarinaa sitä rantautuu korviini muualtakin. Rahanahneus sokaisee inhimillisyyden jalkoihinsa. Ooon minulla suunnitelmia yhdestä uudesta työstä, kaikille keille oon ideastani kertonut innostuvat siitä. Näyttää olevan tilausta inhimillisyydelle.

        No eikästä ihme kun on näinkiin paljon hiljaa, niin ideoita tulee ihan tulvimalla.

        Ni et lakatkaa ny vaan kostamasta, kyl maailmaha mahtuupi ihmissii jotka teit pyörittelis antamati itse mitään. Ain nousee uusia kalifeja kuin sieniä sateella, kun jotkut sitä vaan harhoissaan luulee kun korostaa itseään se on niinko tehokkuuden merkki. Muist piittaamati. Ain niin o ollu ja ain niin on oleva, jos ei itse muutu. Tasan ei käy narskujen lahjat. Ain o joku joka o "tehokkaampi" keinoja kaihtamati,antaa niihen olla harhoissansa, pitäkäätte omanne.

        Ja onnee uudel vuodel, munst vuosi 13 kuvaa sellaista, et nyt on selvitty murosiäst ja onnettomist ajoist ja alkaa entistä parempi ajanjakso.

        "Ni et lakatkaa ny vaan kostamasta, kyl maailmaha mahtuupi ihmissii jotka teit pyörittelis antamati itse mitään. Ain nousee uusia kalifeja kuin sieniä sateella, kun"

        Nousee, niin nousee, kuin sieniä sateella, mutta ainoastaan osa noista kalifeista on narsisteja. Ja edelleenkään heillä ei minun mielestäni ole oikeutta työpaikkakiusaamiseen.

        Sinä olit siis vaikenemisen kannalla, et pidä kiusatun puolia, vaan hiljaisesti hyväksyt kiusaamisen?


    • Melkein seestynyt!

      Tämä palsta on pullollaan narskujen "ymmärtäjiä", olen itse samoilla linjoilla ja olen saanut kostettua ja aina tarpeen tullen tämä paskaläjä saa kalikan omaan nilkkaansa.

      Mutta, mutta...on minulla omakin elämä :). Ammun takaisin vain siinä vaiheessa, kun kehittelee juoniaan ja uhkaille milloin milläkin. Onneksi olen häntä älykkäämpi, heh!

    • pipipäistä harmia

      kaverina otin etäisyyttä ilkeästä ns naapurin lenkkitätistä.hain asuntoa,ja kun muuttokamoja pakkailin ja heitin kamaa roskiin,näin hänet viimeisesslä viikolla pihapiirissämme,huikkasín että muuttoa pukkaa-en tietenkään kertonut milloin ja minne.yritti parikin kertaa sopia muka mitämmisä riitojamme,en lämmennyt enää.laitoin myöhemmin kirjeen jossa sanoin lopettaavani kaikki yhteydet.ei kuukunut. ja kun minäkin menin lankaan ja kerroin joitakin -mitä ei pitänyt missään nimessä kertoa-hän otti ne aseekseen,alkoi tosissaan kiristää ka ahdistella mua saamillaan luotettavilla asioillani! jestas että olin posessa-pelkäsin avata puhelin,mitä skeidaa se lennättikään,innostui hullun kiihkolla ,käytti aseenaan saamiansa tietoja kja keromuksiani.onneksi muutto tuli ja hyvästit.älä etukäteen tosiaan kerro enää mitään,ole netraali ja pokerina vaan menet kuin ei mitään.hylkää se loppuelämäksesi!

    • narsistin tytär

      Mitä minä olen asiaa kokenut ja katsellut vierestä lapsesta lähtien....narsistia ei voi loukata eikä saada potemaan syyllisyyttä....kun ne välittää vain omasta itsestään. Melkeimpä pahinta miten voit loukata narsistia on olla välittämättä tai ottamatta minkäänlaista kontakita ihmiseen saati antaa mitään itsestään ettei pysty kääntämään aseeksi sinua vastaan.

      Se neuvo mikä minulla on juokse niin kovaa kun jaloistas pääset ikinä kattomatta taaksesi, narsisti tekee enemmän pahaa kun hyvää ihmiselle...

      • pitää paikkans

        Älkää ruokkiko narsistia, narsisti nääntyy ravinnon puutteeseen.


    • H4h h4h

      Minä päätin kostaa siten, että narsistille täysin yllättäen muutin myös eri paikkakunnalle. Hän sai kuulla sen muiden kautta, vaikka olimme "sydänystäviä". Hän soitteli perääni, en vastannut.

      Ja kyseessä aloittajan tapauksen kaltainen liero, joka luikertelee elämään muista pahaa puhuen, esittäen parasta ystävää jne. Kunnes puukottaa selkään ja lopulta myös ihan päin naamaakin kertoo hulluja ajatuksiaan, joita pitää totena.

      Se on pelottavaa!

      Siksi tunsin tyydytystä siitä, kun sain pistää välit yllättäen poikki. Tiedän, että se harmittaa häntä. Ei olekaan "vallan kahvassa", vaikka niin kuvitteli.

    • ONkxNÄin

      Minulla narsisti lähipiirissä ja olen alkanut viime vuosina tajuamaan, että aina kun on jotain sählinkiä hänen kanssaan (joka kerta hän on tehnyt jotain sellaista, että joudun hänen kanssaan olemaan yhteydessä) niin puhun rauhallisesti (hän huutaa ja raivoaa, haukkuu ja uhkailee), kerron faktat ja sanon, kylmän viileästi että jos olisit tämänkin jättänyt tekemättä niin ei tarvitsisi olla yhteydessä eikä asioita selvitellä. Hänellä on AINA tapana puolustautua huutamalla, haukkumalla, uhkailemalla.. eikä hän ole KOSKAAN tehnyt mitään väärää :D Naurattaa jo tuollainen :D

      • Hoksaa

        Nimenomaan näin on. Heikko itsetunto pistää puolustautumaan, ja jotkut puolustautuu hyökkäämällä. Tunteensiirron kohteen viilipyttymäisyys raivostyttaa raivoajaa vielä entisestään.


    • Täpärästi selvinnyt

      Kun joutuu todella narsistin kynsiin, se herättää shokkivaiheen ja parisuhteessa tyypillisesti eron jälkeisten vaikeiden kuukausien mentyä vahvan halun kostaa.
      PItäisin tätä normaalina. Mutta koko ajan on taustalla ajatus siitä, että se olisi ala-arvoista, että parhaan tuloksen saa absoluuttisella selän kääntämisellä. Itse olen silloin tällöin kirjoittanut tekstejä, jotka olen sittemmin tuhonnut. Niissä olen käsitellyt tapahtunutta.

      Tahdon ajatella, että niihin pohjamutiin joissa narsisti elää, en halua sotkeutua. En, vaikka kyseessä oli elämäni ylivoimaisesti väkivaltaisin kokemus vaalean, enkeliksi itseään kutsuvan sairaan ihmisen toimesta. Onnea matkaan seuraajalle.

      Tuo nainen paistattelee mielellään julkisuudessa.

    • Olen myös ajatellut

      "Kun joutuu todella narsistin kynsiin, se herättää shokkivaiheen ja parisuhteessa tyypillisesti eron jälkeisten vaikeiden kuukausien mentyä vahvan halun kostaa.
      PItäisin tätä normaalina. Mutta koko ajan on taustalla ajatus siitä, että se olisi ala-arvoista, että parhaan tuloksen saa absoluuttisella selän kääntämisellä"

      Olen myös ajatellut välillä noin. Sitten olen taas palannut kostolinjalle. Vaikenemisen ja selänkääntämisen estää se, että niin monet ovat toimineet noin, ei halua samaan riviin. Riviuhri -voisiko mikään olla kauheampaa?

      Olen halunnut näyttää kynteni ja sen, miten kykenen suuttumaan ja uskallan sen näyttää. Minulle tuottaa vieläkin iloa ja hyvää mieltä muistellessani, kun kerran hän totesi, että "sä olet oikeasti hullu!" kauhistuneella äänellä...

      Raivoaminen on toiminut paineentasaajana, jota ilman en tiedä, kuinka minun olisi käynyt. En olisi pystynyt pitämään raivoa sisälläni.

      Mitäpä siitä sitten, jos kattilan kansi kerran pysyy paikoillaan. Se on toinen juttu, kun ei pysy.

    • Täpärästi selvinnyt

      Ei ole yhtä ainoaa totuutta.

      Narsistille pahinta on menettää merkityksensä. Uhri on ollut polttoainetta. Tietysti yleensä käy niin, että narsisti etsii seuraavan kohteen. Tähän asiaan ei voi vaikuttaa muutoin, kuin toivomalla seuraajalleen onnea matkaan.

      Täysin luonnollinen ja ymmärrettävä viha tulisi kyetä jotenkin purkamaan.

      Niin kauan kuin kokee vihaa narsistia kohtaan, on hänen vaikutuspiirissään. Asiaa mietittyäni olen päätynyt siihen, että on oikeasti vain kaksi tapaa, joissa narsistin voidaan katsoa saaneensa "ansionsa mukaan".

      Ensimmäinen ja valitettavan teoreettinen on se, että narsisti "tulisi järkiinsä" ja ymmärtäisi mitä on tehnyt. Se olisi taatusti hirvittävin kosto, jos kohta epäsuora.

      Toinen ja yleensä hyvin toteutettavissa oleva on merkityksettömyys. Se on toki laiha lohtu uhrille, joka täysin oikeutetusti haluaisi Hammurabin lain. Mutta asiaa on tarkasteltava ennen muuta uhrin kannalta. Selän kääntäminen osoittaa hänelle, että hän on todella päässyt vapaaksi, että hän voi lähteä elämässään eteenpäin, että hän on ottanut opikseen kerran törmättyään todelliseen pahuuteen.

      Lienet kai huomannut, miten paljon olet kokemasi jälkeen kehittynyt vaistoamaan ihmisistä, ovatko he hyviä vai pahoja. Mitä tulee aitoon hyvyyteen, sitä on mahdotonta peitellä. Sama ei valitettavasti päde pahuuteen.

      Koston parissa piehtarointi, vaikka se onkin suorastaan herkullinen ajatus, on kuitenkin ankkuri joka sitoo narsistiin. Toipumisessa tärkeintä olisi nähdäkseni jälleenrakentaa luottamus ihmisiin ja ihmisyyteen. Siitä on yleensä suuri pula myrskyn jälkimainingeissa.

      Ei pidä eikä ole terveellistä padota vihaa. Mutta tulee muistaa, että narsisti on niin kiero, että hän todennäköisimmin saa tyydytystä havaitessaan, että edelleen vaikuttaa uhriinsa. Siksi suosittelen lujittamaan mielen ja mitätöimään narsistin.

      Viime kädessä uhri on kuitenkin humaanisuudessaan narsistia korkeammalla.

      • Totta, olen vaikutus

        Totta. Olen vaikutuspiirissään, mutta mikä vielä parempaa, hän on minun vaikutuspiirissäni. Hän kuvitteli, että olen tyypillinen tapaus, jonka kanssa piehtaroidaan muutama kuukausi ja sitten voi tehdä mitä vain. Tyypillinen tapaus en suostu olemaan. Että olisin hänelle piehtarointikamaa....?

        Olen tyytyväinen toimintatapaani, koska olen senverran teräväkielinen, että naristi on saanut uutta ulottuvuutta naiseen...

        On edelleen kiinnostunut minusta, ja tulee varmaan olemaanikin. Nyt en enää ole vihainen, vähän kyllästynyt kylläkin. Mutta valmiuteni eroon alkaa olla paremmassa mallissa. Jätän hänet, kun nyt vuosien jälkeen voisin olla valmis uuteenkiin suhteeseen, jos vain jostain löytyy. Niinkauan käytän häntä. :). Hänet nimittäin on kuin luotu hyväksikäytettäväksi.


    • Täpärästi selvinnyt

      Nimimerkille "Olen myös ajatellut". Ja mikä jott'ei muillekin jotka ovat törmänneet mustiin enkeleihin, ja yrittävät ratkaista miten käsitellä vihaa. Jos kirjoittaminen sujuu, se voi auttaa.



      ANGEL, SHE SAID

      Black angels
      they are
      white,

      decaying pale ghosts

      of bygone
      glorious
      days.

      You fall
      prey
      to

      the grandiose plans,

      you are the fuel
      for evil
      ways.

      Hanging by a thread
      run for

      your life, what's left of it

      to begin reassembly
      of humanity.

      Not unscathed
      you feel
      pity

      for black angels

      as theirs is the burden to carry,
      for them is the

      eternal

      light forever lost.

    • heipparallaa8

      Vaikka ketju on jo vanha, vastaan silti.

      Minulle tulee vain vaikutelma siitä, että ap on on vain katkera siitä, että meni tunnustamaan ja tuntemaan jotakin ainutlaatuista ja vielä retkahti. Saattaa olla pettymystä kun tajusi että näin ei ole.

      Työpaikoilla ollaan ensisijaisesti tekemässä työtä. Jokainen fiksu ihminen osaa nähdä tilanteet niiden vaatimalla tavalla juurikin näissä ihmissuhdeasioissa ja luoda omat päätelmänsä ihmisestä. Siellä voi olla näitä vedettäviä tuuliviirejä, jotka eivät vain välitä, mitä tapahtuu, eivät ymmärrä tai sitten luulevat ymmärtävänsä ja hämmentävät soppaa entisestään. Tai vain nauttivat draamasta jota ihmisten välillä tapahtuu. Se vain on näin. SItä tapahtuu kaikkialla ja nyt ap on joutunut tunteilla mukaan peliin. Se on ymmärrettävää.

      Asiat pitäisi aina ainakin pyrkiä selvittämään, että liikutaanko tässä ollenkaan samoilla aalloilla, ja jos näin ei ole, on syytä käsitellä omat tunteensa jossakin muualla.

      Jos ap:n kuvailema henkilö olisi oikeasti narsisti -ap:n pitäisi tiedostaa tämä ja tajuta että hänellä ei vain ole mitään merkitystä. Tämä tunne täytyy käsitellä eika antaa itsestään yhtään enempää, kuin hän nyt kuvailee tekevänsä.

      Voi vaikka sanoa, että hänen tapa toimia satuttaa häntä ja hän ei nyt halua olla enempää tekemisissä!

      Se vain on niin, että jos oikeasti tajuaa tulleensa jotenkin hyväksikäytetyksi, on aika oppia itsestä, että ei vieläkään tiennyt kaikkea itsestään ja osata käyttäytyä sen mukaan. Kosto ei ole koskaan mikään ratkaisu!

      Muuten hän vain alentuu samalle tasolle kuin mahdollinen narsisti. Aivan yhtä pökkelö!

    • raivon.kohde

      Vaikka ihminen ymmärtää joutuneensa narsistisen raivonpurkauksen kohteeksi koska narsisti on epätoivoinen ja turhautunut pikkukakara vailla itsetuntoa, niin silti se tekee vihaiseksi kun ilman syytä joutuu moisen persekäyttäytymisen kohteeksi.
      Itse en pystynyt asiaa nielemään kun taitaa minussakin olla hieman narsistin vikaa tai ainakin heikko itsetunto, laitoin hieman tavaraa narskulta paskaksi ja tuli parempi heti mieli :D

      • PirunPiiri

        Tällaisessa tilanteessa voi joskus olla niin että molemmat ovat narsismin tasoltaan hyvin samanlaisia, kuin veljeksiä, ja siksi vihaavatkin toisiaan. Molemmat ovat täysiä paskoja vaikka kuvittelevat olevansa pyhimyksen kaltaisia. Pahuudessa yhteys.


      • 124124124

        Ainoa mitä voi tehdä on pyrkiä eroon kaksinaamaisesti käyttäytyvistä persekäyttäytyjistä ja heidän kieroilustaan, jotka kaikki tietävät kieroiksi jotka heitä tuntevat, mutta ovat huomanneet paremmaksi olla puhumatta siitä suoraan. Selän takana puhutaan kyllä, että siinä on varsinainen selkäänpuukottaja se.


      • tuitoivei
        PirunPiiri kirjoitti:

        Tällaisessa tilanteessa voi joskus olla niin että molemmat ovat narsismin tasoltaan hyvin samanlaisia, kuin veljeksiä, ja siksi vihaavatkin toisiaan. Molemmat ovat täysiä paskoja vaikka kuvittelevat olevansa pyhimyksen kaltaisia. Pahuudessa yhteys.

        Aivan, se itse pyhähenkilö voi olla yhtä narsisti kuin haukkumansa. Hyvä huomio.


      • hyvähuomioonmikä
        tuitoivei kirjoitti:

        Aivan, se itse pyhähenkilö voi olla yhtä narsisti kuin haukkumansa. Hyvä huomio.

        Narsistit jotka muuten ovat tilastollisesti suurin osa miehiä käyttävät näitä narsistinuhri naisia kostaakseen (siis miesnarsisti) heidät jättäneet naiset. . . menikö vaikeaksi? eli he "hurmaavat" ja vetäytyvät taka-alalle katsomaan ja nauramaan (empatiakyvyttömyys ja manipulointitaidot/ toki komppaa ja yllyttää ) kun "akkalauma hirmuisia manipuloituja väärinkohdeltuja entisten narsistin uhreja" kostavat" tämän "hurmaavan" mies narsistin "puolesta" narsistin jättäneelle naiselle (siis ne jotka ovat muutenkin alttiita uskomaan juoruja). . . että varmaan jotenkin näin se menee?!.


      • autsttsiiiiii
        hyvähuomioonmikä kirjoitti:

        Narsistit jotka muuten ovat tilastollisesti suurin osa miehiä käyttävät näitä narsistinuhri naisia kostaakseen (siis miesnarsisti) heidät jättäneet naiset. . . menikö vaikeaksi? eli he "hurmaavat" ja vetäytyvät taka-alalle katsomaan ja nauramaan (empatiakyvyttömyys ja manipulointitaidot/ toki komppaa ja yllyttää ) kun "akkalauma hirmuisia manipuloituja väärinkohdeltuja entisten narsistin uhreja" kostavat" tämän "hurmaavan" mies narsistin "puolesta" narsistin jättäneelle naiselle (siis ne jotka ovat muutenkin alttiita uskomaan juoruja). . . että varmaan jotenkin näin se menee?!.

        Ai, että miten menee? Kyllä oli kiero kiemurainen selitys? Miksi?


      • poiuytrsdfg

        Minä en aio kostaa yhdellekään narsistille mitään. Olen aina luottanut siihen, että jos joku ihminem jotain kostoa tarvitsisi, Luoja sen varmasti hoitaa ihmisten puolesta.


      • poiuytrsdfg

        Oikeastaan kosto tulee siinä ihan automaattisesti samalla kun ihminen on paha. Se pilaannuttaa hänen aivoratansa automaattisesti. Hänen aivosolunsa menevät ilkeään järjestykseen. Ja siinäpähän on sitten niin.


      • poiuytrsdfg

        Minua ei oikeastaan haittaa mitenkään sekään jos joku hurmaa ja siirtyy taka-alalle seuraamaan. Ensinnäkin se voisi toimia taiteellisena inspiraationa ja toiseksikin minä pääsisin helpommalla kun pysyttelee siellä taka-alalla.


      • Ex.rakkaasi

        Jos ei ole narsistin uhria, ei ole narsistia. Naiset ovat jostain ihme syystä helppoja uhreja. Vähän kohteliaisuutta, imartelua jne. Ja nainen uskoo kaiken. Elää jossain satumaailmassa. Hassuinta on, että vaikka totuus tulee esiin, niin silti nainen uskoo kaiken muuttuvan taas saduksi. Toisinaan käy ihan sääliksi hyväuskoista naista. Mutta elämä on kovaa! En ota syytä niskoilleni. Jos ei ota oppia virheistään, en tunne syyllisyyttä.


      • poiuytresdfg

        Mun suurin ongelma on etten ole saanut koko elämässäni jakaa aitoja myönteisiä tunteitani koska niitä ei koskaan uskota aidoiksi ja minua aletaan lähinnä syyttämään niistä. Tämä on todella asurullista ja alan jo vanhentua.


      • poiuytrsdfg

        Nenänikin kasvaa niin huimaa vauhtia että minäkin alan näyttää ätini tapaan noita-akalle.


    • Tikrumummi

      Narsistista pääsee eroon, mulla se kesti 10 vuotta 16 vuotta jotunut pelkäämään edelleen mitä selän takaa tulee. Näin uhkasi ja keroti ettei poliisit voit tehdä mitään koska hänellä on niin paljon huumehörhö tuttuja jotka tekee mitä vaan muutamasta kympistä. eli joudun pelkäämään koko loppu elämän.

    • KarmaKarmea

      Nasse kavereineen yritti kulta-aikoinaan kaikkensa, että saisi urani tuhottua. En ole aktiivisesti kostanut, vaan herkutellut ihan vaan suunnittelemalla kostoa eri keinoin. En kiellä, ettenkö nauttisi myös, kun vuosien varrella olen huomannut heidän rankaisevan itse itseään sotkemalla asiansa. On alkoholismia seuraamuksineen, rahavaikeuksia, ongelmia ihmissuhteissa, .. kaikenlaista ilmenee, eivätkä ne ole pikkujuttuja. Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan, olikin nassen kuluneimpia hokemia.

    • oifio

      Itse olen tullut siihen tulokseen, että paras tapa kostaa jollekin vihamiehelleen, on porskuttaa eteenpäin kohti uusia tavotteita ja haasteita. Jos oletetaan, että narsistin päämääränä on tuhota uhrinsa ja hänen elämänsä ja että se on se, mistä tämä narsisti saa mielihyvää ja polttoainetta, niin silloin on tärkeää olla antamatta tätä polttoainetta ja iloa narskulle. On opittava olemaan, kuin narsistilla ja hänen touhuillaan ei olisi sen suurempaa merkitystä itselleen. Sopivan välinpitämätön ja kylmä.

      Vaikka viha on ymmärrettävä reaktio, kannattaa se käsitellä jossakin narsistin ulottumattomissa. Parasta olisi, jos vihasta kaikesta huolimatta onnistuisi pääsemään kokonaan eroon. Se viha kun sitoo pahimmillaan henkisesti siihen narsistiin niin voimakkaasti, että vie paljon energiaa. Tämä vihaaminen ja sen kautta sidoksissa oleminen narsistiin (pyöriihän narsisti tällöin jatkuvasti mielessä) on todella raskasta. Kun vihasta pääsee eroon, on olotila paljon vapaampi ja kevyempi itselle. Tuntuu, kuin pääsisi vankilasta vapauteen. Tällöin narsisti ei enää pyöri pääsi sisällä vaan sinä olet saanut hänestä voiton. Hänen metkunsa eivät enää ulotu sinuun ja voit jatkaa omaa elämääsi ylpeänä siitä, että olet selvinnyt. Narsistin touhut ovat myös kaikessa kauheudessaan jotenkin säälittäviä. On säälittävää, että joku saa iloa tuollaisesta käytöksestä ja jaksaa nähdä noin paljon vaivaa muiden elämän pilaamiseen. Onnittele itseäsi, että olet toisenlainen. Pyri kaikesta huolimatta eteenpäin elämässäsi äläkä anna narsistille sitä valtaa ja iloa, että luhistuisit täysin.

      • jämptikiteytys

        "Narsistin touhut ovat myös kaikessa kauheudessaan jotenkin säälittäviä. On säälittävää, että joku saa iloa tuollaisesta käytöksestä ja jaksaa nähdä noin paljon vaivaa muiden elämän pilaamiseen. Onnittele itseäsi, että olet toisenlainen. Pyri kaikesta huolimatta eteenpäin elämässäsi äläkä anna narsistille sitä valtaa ja iloa, että luhistuisit täysin."

        Tuohon ei ole lisättävää


    • Anonyymi

      Etäisyyden ottaminen ja välien laittaminen poikki kertovat sellaisenaan narsistille, että raja on tullut vastaan. Olen kylä huomannut, että kaikki eivät tällaiseen rajanvetoon kykene, vaan antavat narsistin jatkaa manipulointiaan elämässään.

      En ole itse kostanut, vaan juurikin laittanut välit poikki. Tiedän henkilön, joka kosti, maksoi potut pottuina. En tiedä, onko koston kohde tästä muuttunut mitenkään. En usko. Mielestäni hän ei tunnu ymmärtävän edelleenkään, kuinka väärin ja kierosti hän on toiminut ihmisiä kohtaan.

    • Anonyymi

      Narsisti sinulle vain nauraa, vaikka muuttaisit kuuhun.

    • Anonyymi

      Minä olen kokenut aikasaman tyyppisesti. Minä olin kouluikäinen kun tapasin narsisti kaverin. Minulla ei ollu vielä mitään täyttä ymmärrystä kenen kans ryhdyn kaveriksi. No olin tekemisissä kouluaikana, no en ajatellut aikasemmin miksi minulla vaihteli oli kavereita ja kohta ei ollu taas. No ihmettelin että miksi minua jatkuvasti tuomitaan syyttä suotta asioista joita en ollut tehnyt ja miksi minua suljetaan joka asiassa. No olin muutaman vuoden etten ollu tekemisissä. Minua enemmän alettiin ihmisenä pitämään. No otin takaisin kaikessa omassa stressissä narsistin kaveriksi no hän Alko viemään työssäni maineeni ja seuraavana minun tutustuttua miespuolisiin kavereihin hän pilasi maineen niillekin. Niin naurettavalla tavalla hänen tyylinsä oli että hän leimasi ihmisiä pitkin kyliä sanomalla jostain ihmisestä et tolla on millon mikäkin ongelma. Minulle otettiin esille minähän tietenkin menin sekasin ja ite avauduin ihmisille niistä ja mun avautuminen johti siihen että minut tuomittiin ja suljettiin kaveripiiristä ja tuli väärinkäsityksiä näille jotka olivat hyvää seuraa ja huonoseura pääsi ku koiraveräjästä. Jäljet tää on jättänyt vituttaa kun löysin miehen jonka kautta mun elämä voisi vielä nousta pohjasta ja voisin päästä elämässä eteenpäin ja unohtaa tämän. Ja ei tarvisi pelätä. Mutta narsu ehti tehdä asiasta tosi hankalan korjattavaksi ja mää joudun kantaa tätä taakkaa joka ei ole mulle suotu. Mut minkäs sille tekee kun tälläsiä päänkääntäjiä on maailmassa ja uhri sokaistuu eikä huomaa.

    • Anonyymi

      miten voi kostaa ihmiselle siitä, mitä häneltä puuttuu? jos joltakulta oikeasti puuttuu pari piuhaa, miten hän edes ymmärtäisi "koston"? tuon kaltaiset ihmiset tuntevat empatiaa lähinnä itseään kohtaan, joten miten tuon kaltainen ihminen ymmärtäisi, että hän on tehnyt väärin, kun vain hänelle voi tehdä väärin.

      miten voi kostaa patologisen valehtelun? ei mitenkään. en edes haluaisi tulla ihmiseksi, joka pyöräyttelee asiat mustasta valkoiseen aina sen mukaan, kuka on kyseessä tai kuka ei ole kyseessä. pidän valehtelua itsessään jonkun sortin bimboiluna, vinoutena ja kyvyttömyytenä elää tosiasioihin perustuvassa maailmassa, joten miksi ihmeessä haluaisin tulla halveksimieni ihmisten kaltaiseksi vain "kostaakseni" heidän typeryytensä?

    • Anonyymi

      Kerro kaikille, jotka eivät näe, millainen hän oikeasti on.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe