Haluaisin ''kasvattajaksi''

niinasferret

Minulla on yksi aikuisikää pikaista vauhtia lähestyvä naaras fretti, jolla haluaisin tehdä pentuja ensi keväänä. Tarvitsisin tietysti poikaystävän tälle nuorelle pohjoisen tytölle. Omistaako joku täällä suomen rajojen sisällä uros frettiä, joka etsisi tyttöystävää? :)

21

390

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joo oo

      eli haluat teettää pentuja fretillä, sulla ei oo kasvattajanimee ja myisit ne puskana. selvä. tuskin löytyy.

    • niinasferret

      otsikkoki on ''haluaisin kasvattajaksi'' ja aion tosiaan tehä sen nimen. Eikä se kyllä itseasiassa mahotonta ois noinkaan jos siitä lähetään.

    • odotaodota

      Mitäs jos keskittyiset sen 4 vuotta hakemaan tietoa frettien kasvatuksesta, kunnes olet sen 18 ja voit hakea kasvattajanimeä? Kun alaikäisille sitä ei myönnetä. Olet kuitenkin vielä nuori ja jos kiinnostusta kasvatukseen löytyy, kannattaa se tehdä oikealla tavalla. Eli odottele vielä, hae täysi-ikäisenä nimeä ja saat itsellesi virallisen kasvattajanimen ja oman "kummikasvattajan" joka on tukena kasvatuksen aloituksessa. Nyt jos päätät pukata pihalle puskapennut, koska haluat kasvattajaksi, saattaa muutaman vuoden päästä kaduttaa kun et malttanut odottaa.

    • jyrsijä

      Hienoa, että sinulla löytyy kiinnostusta kasvattamiseen! Kuitenkin nuoren ikäsi johdosta sinulle ei tosiaan myönnetä vielä virallistanimeä. On myöskin mietittävä tarkkaan, onko valmis kasvattajaksi ja löytyykö tietoutta perusasioiden lisäksi esimerkiksi harvinaisemmista sairauksista. Kannattaa osata punnita tarkkaan omat taidot ja tiedot ja suhtautua asiaan vakavasti. Kasvattaminen olisi tietenkin ihanaa, itsekkin joskus kävi mielessä, mutta siihen touhuun tarvitsee oikeasti tietoa.

      Fretteillä saattaa synnyttäessä tulla ongelmia ja emon ruokinnasta tulee pitää melkoista huolta. Tästä esimerkkinä tiedän tapauksia, joissa emo ei ole saanut tarpeeksi jotain ravintoainetta ja pennuille on tullut epämuodostumia jalkoihin yms. Näissä tapauksissa tulee juuri olla tietoa, mitä on tapahtunut ja mitä tehdä seuraavaksi. Myöskään kaikki pennut eivät aina selviä ja tulisi osata varmistaa se, että mahdollisimman monta selviäisivät. Tästä syystä aikaa tulee pystyä viettämään tarpeeksi emon ja pentujen kanssa (esim. työssä/koulussa käynti voi kärsiä, täytyy pystyä ottamaan lomaa).

      Itse jalostukseen liittyy myös tiettyjä ongelmia. Sinun tulee olla tietoinen frettisi taustoista ja tietää millaisilla yksilöillä voit parittaa näätäsi. Miettien pentujen jatkoa, tulee sinun osata antaa ostajalle hyvät ohjeet ja infopaketti pentua luovuttaessa (esim sairauksista, rokotuksista yms.). Pentujen teettäminen ei ole myöskään kovin halpaa. Nuoresta iästäsi johtuen, oletko varma että sinulla riittäisi rahat touhuun? Pennuille pitää ostaa ruokaa, ne pitää siruttaa, rokottaa ja rekisteröidä. Myös emo täytyy käyttää ultrassa, ja huomioon tulee ottaa myös mahdolliset lisäkäynnit emon sairastuessa/pentujen ongelmien ilmetessä. Rahallinen osuus kasvatuksesta jää hyvinkin lähelle /- nolla tilannetta.

      En ole kasvattaja, eikä minulla ole konkreettista kokemusta asiasta. Kertomani asiat tulevat perehtyneisyyteni myötä ja maalaisjärjen kautta. Osa antamistani tiedostani voi olla virheellistä. Kuitenkin, jos olet kiinnostunut kasvattamisesta, älä jätä haaveitasi, vaan jatka tiedon etsimistä. Ole yhteydessä aktiivisesti muihin kasvattajiin ja tutustu esimerkiksi http://frettiliitto.fi/page51.php.

      Henkilökohtainen mielipiteeni on, että kasvatusta tekevät ne, jotka oikeasti ovat perehtyneet asiaan ja ovat omistaneet frettejä monen vuoden ajan. Näin turvataan terve frettikanta ja ostajat saavat hyvän ja terveen lemmikin sekä kunnon infot hoitoon.

      Toivottavasti viestini herätti ajatuksia ja tiedoistani oli apua :)

    • jumalavita

      taas näitä pikkulikkoja jotka haluavat teettää pentuja pennuttamisen ilosta. kasvatus ei ole mitään laitetaan fretit yhteen pian syntyy pentuja ja myydään pennut -hommaa, vaan ihmisen OIKEASTI pitäisi tietääkin asioista, kuten genetiikasta, sairauksista, kantavan naaraan ja kasvavien pentujen ravinnonsaantivaatimuksista ja kaikesta muusta. tuo on pelkkää määrän lisäämistä eikä se todellakaan auta suomen frettikantaa. teetä pennut nyt ja myy ne pimeänä, voin luvata että maineesi fretti ihmisenä on lopullisesti mennyttä.

    • Elä luovuta

      ymmärrä miksi hirveä haloo jos ei ole kasvattaja nimeä... Sääli sinänsä, joskus voi epävirallisella kasvattajalla olla parempi sukuset, taustaset ja hoidetut fretit. Kaikki kasvattajat eivät myy frettejään sirutettuina ja rekisteröitynä...

      Vaikka olisikin epävirallinen kasvattaja ei se tarkoita sitä että olisi huonommat fretit ja kaikki olisi ulkomailta minkkitarhasta hankittu villipetoja...

      Huono ikä tuo 14vuotta... ihmiset ei luota "pikku tyttöihin", ne ei osaa ottaa vastuuta tai hoitaa frettejä oikein. ne on vain pikkutyttöjen leluja jotka vanhemmat ovat hankkineet... kun on 14vuotta, tuntuu että on iäisyys että täyttää 18vuotta ja voisi saadakkin kasvattaja nimen ja jotkut asiat helpottaa että on täysi-ikäinen.

      Löytyy myös vastuuntuntoisia 14vuotiaita fretin/muun eläimen omistajia. Se on herkkää ikää jolloinka paras ystävä voi ollakkin fretti jolle kertoo asiat ja viettää eniten aikaa rakkaan lemmikin kanssa. Aikuiset ne kiidättää töissä, juomassa, tai tekee rakkaimpansa kanssa jotain mukavaa, jolloinka fretti joutuu viettää aikaansa yksin huoneessaan (ei toki kaikki).. toki löytyy näistä teineistä myös näitä mätämunia joille eläimet on vain leluja ja isi maksaa kaiken... eläin jää heitteille ja myydään ekalle kuka sen nyt mahtaakaan ostaa ku teini omistajalla oli muita menoja...

      Toivottavasti tulet saamaan joskus kasvattaja nimen jos viellä fretin innostaa! Mielestäni ei ole mitään vikaa teettää terveestä yhdistelmästä (ja meiluusti tutkitetulla) fretti pentuja. Siruttaa ja rekata ne frettiliittoon. Antaa runsaat hoito-ohjeet ja terveen elämän alun vauvoille. Vaikka "kasvattajalla" ei ole ikää kun 14-15v niin voipi hän hoitaa pennut yhtähyvin kun kasvattaja. Käytät vaikka omaa frettiäsi muutamassa näyttelyssä ennen pennuttamista niin aina parempi! jos et tahdo viellä teettää pentuja niin kiimankatkasu piikillä voit venyttää pennuttamista jolloinka saat lisäaikaa tähän hommaan.

      Ja jos rahasta kiinni niin aina voi ottaa lainaa ;) eikä se ole mikään pakko ultarata naarasta. pennut syntyy jos on syntymässä!

      • syanidi

        Vain viralliset kasvattajat voivat rekisteröidä pentunsa. Pimeällä kasvattajalla ei myöskään suoraan sanottuna voi olla parempia/ parempisukuisia tai parempitaustaisia frettejä verrattuna virallisten kasvattajien kasvatusyksilöihin. Niiden kasvatusyksilöiden taustalla on vuosien työ aina terveimmillä ja parhaan rakenteen omaavilla freteillä, jotka ovat tarkoin valittuja ja kasvatuslautakunnan edessä hyväksytettyjä frettejä. Kasvatusyksilöitä kun ei myydä muille kuin virallisille kasvattajille: viralliset kasvattajat myyvät vain virallisille kasvattajille, koko Suomesssa ja ulkomaillakin. Pimeä kasvattaja ei siis yksinkertaisesti vain voi saada yhtä hyviä kasvatusyksilöitä kuin virallinen kasvattaja. Lisäksi Kaikki viralliset kasvattajat myyvät pentunsa ainoastaan sirutettuina ja rekisteröityinä sekä eläinlääkärin tarkastamina, ei mitenkään muuten.

        Ja on erittäin epätodennäköistä, että löydät jostain pimeän kasvattajan jonka fretit ovat paremmin hoidettuja kun oikeiden kasvattajien, joilla on vuosien kokemus freteistä ja niiden hoidosta ja jotka ovat käyttäneet vuosia ja vuosia lajista opiskelemiseen ja frettitiedon karruttamiseen, ja jotka ovat saaneet korvaamatonta informaatiota muilta kasvattajilta, ja vielä kokeneemmilta ulkomaalaisilta kasvattajilta. En siis usko että on edes olemassa puskakasvattajaa jonka fretit ovat paremmin hoidettuja, parempisukuisia ja parempitaustaisia kuin virallisen kasvattajan fretit. Sellaista puskakasvattajaa tuskin tulemne joskaan näkemään, sellaisia kun tuskin on olemassa. Usein jo fretin ulkonäöstä näkee onko se puskakasvattajan tai trokarin vai virallisen kasvattajan kasvatti. Sen vain näkee rakenteesta, piirteistä ja olemuksesta. Mielestäni se jo kertoo jotakin.

        P.s. 14-vuotias tuskin voi ottaa lainaa





        ---------------------------------------------

        www.taskuvarkaani.blogspot.com


      • tyttö14
        syanidi kirjoitti:

        Vain viralliset kasvattajat voivat rekisteröidä pentunsa. Pimeällä kasvattajalla ei myöskään suoraan sanottuna voi olla parempia/ parempisukuisia tai parempitaustaisia frettejä verrattuna virallisten kasvattajien kasvatusyksilöihin. Niiden kasvatusyksilöiden taustalla on vuosien työ aina terveimmillä ja parhaan rakenteen omaavilla freteillä, jotka ovat tarkoin valittuja ja kasvatuslautakunnan edessä hyväksytettyjä frettejä. Kasvatusyksilöitä kun ei myydä muille kuin virallisille kasvattajille: viralliset kasvattajat myyvät vain virallisille kasvattajille, koko Suomesssa ja ulkomaillakin. Pimeä kasvattaja ei siis yksinkertaisesti vain voi saada yhtä hyviä kasvatusyksilöitä kuin virallinen kasvattaja. Lisäksi Kaikki viralliset kasvattajat myyvät pentunsa ainoastaan sirutettuina ja rekisteröityinä sekä eläinlääkärin tarkastamina, ei mitenkään muuten.

        Ja on erittäin epätodennäköistä, että löydät jostain pimeän kasvattajan jonka fretit ovat paremmin hoidettuja kun oikeiden kasvattajien, joilla on vuosien kokemus freteistä ja niiden hoidosta ja jotka ovat käyttäneet vuosia ja vuosia lajista opiskelemiseen ja frettitiedon karruttamiseen, ja jotka ovat saaneet korvaamatonta informaatiota muilta kasvattajilta, ja vielä kokeneemmilta ulkomaalaisilta kasvattajilta. En siis usko että on edes olemassa puskakasvattajaa jonka fretit ovat paremmin hoidettuja, parempisukuisia ja parempitaustaisia kuin virallisen kasvattajan fretit. Sellaista puskakasvattajaa tuskin tulemne joskaan näkemään, sellaisia kun tuskin on olemassa. Usein jo fretin ulkonäöstä näkee onko se puskakasvattajan tai trokarin vai virallisen kasvattajan kasvatti. Sen vain näkee rakenteesta, piirteistä ja olemuksesta. Mielestäni se jo kertoo jotakin.

        P.s. 14-vuotias tuskin voi ottaa lainaa





        ---------------------------------------------

        www.taskuvarkaani.blogspot.com

        14 v.tytöllä on vanhemmat, jotka ehkä ovat myös hoitamassa teetti. Ihmisiä voi jakaa 2 ryhmän. Vastuullisia ja ei vastuullisia. Ensimmäiset voivat olla hyvinkin perehtynyt kasvatuksen, vaikka ei olisikin virallinen kasvattaja. Et voi yleistä.


      • tietovaje
        tyttö14 kirjoitti:

        14 v.tytöllä on vanhemmat, jotka ehkä ovat myös hoitamassa teetti. Ihmisiä voi jakaa 2 ryhmän. Vastuullisia ja ei vastuullisia. Ensimmäiset voivat olla hyvinkin perehtynyt kasvatuksen, vaikka ei olisikin virallinen kasvattaja. Et voi yleistä.

        Mutta ketjun aloittajaltahan puuttuu se oikealta kasvattajalta saatuvinformaatio kasvattamisesta ja genetiikasta. Kuitenkaan noin nuorella ihmisellä (ja harvoin hieman vanhemmillakaan) on oikeasti perus frettitiedon lisäksi tietoa tarpeeksi siihen kasvattamiseen. Sitä on nimittäin todella vaikeaa löytää, tämän vuoksi virallisillekkin kasvattajille alussa määrätään mentorit jotka kertovat sitä tietoa. Se on korvaamatonta tietoa jota ei voi netistä löytää. En usko että esim. ketjun aloittajalla on sitä oikealta kasvattajalta saatua korvaamatonta tietoa kasvatuksesta.


      • ...
        syanidi kirjoitti:

        Vain viralliset kasvattajat voivat rekisteröidä pentunsa. Pimeällä kasvattajalla ei myöskään suoraan sanottuna voi olla parempia/ parempisukuisia tai parempitaustaisia frettejä verrattuna virallisten kasvattajien kasvatusyksilöihin. Niiden kasvatusyksilöiden taustalla on vuosien työ aina terveimmillä ja parhaan rakenteen omaavilla freteillä, jotka ovat tarkoin valittuja ja kasvatuslautakunnan edessä hyväksytettyjä frettejä. Kasvatusyksilöitä kun ei myydä muille kuin virallisille kasvattajille: viralliset kasvattajat myyvät vain virallisille kasvattajille, koko Suomesssa ja ulkomaillakin. Pimeä kasvattaja ei siis yksinkertaisesti vain voi saada yhtä hyviä kasvatusyksilöitä kuin virallinen kasvattaja. Lisäksi Kaikki viralliset kasvattajat myyvät pentunsa ainoastaan sirutettuina ja rekisteröityinä sekä eläinlääkärin tarkastamina, ei mitenkään muuten.

        Ja on erittäin epätodennäköistä, että löydät jostain pimeän kasvattajan jonka fretit ovat paremmin hoidettuja kun oikeiden kasvattajien, joilla on vuosien kokemus freteistä ja niiden hoidosta ja jotka ovat käyttäneet vuosia ja vuosia lajista opiskelemiseen ja frettitiedon karruttamiseen, ja jotka ovat saaneet korvaamatonta informaatiota muilta kasvattajilta, ja vielä kokeneemmilta ulkomaalaisilta kasvattajilta. En siis usko että on edes olemassa puskakasvattajaa jonka fretit ovat paremmin hoidettuja, parempisukuisia ja parempitaustaisia kuin virallisen kasvattajan fretit. Sellaista puskakasvattajaa tuskin tulemne joskaan näkemään, sellaisia kun tuskin on olemassa. Usein jo fretin ulkonäöstä näkee onko se puskakasvattajan tai trokarin vai virallisen kasvattajan kasvatti. Sen vain näkee rakenteesta, piirteistä ja olemuksesta. Mielestäni se jo kertoo jotakin.

        P.s. 14-vuotias tuskin voi ottaa lainaa





        ---------------------------------------------

        www.taskuvarkaani.blogspot.com

        Muistutan kuitenkin ,että kyllä niitä kasvatusyksilöitä saa ihan kuka vaan ostettua ulkomailta, mutta se onko niistä hankituista mitään hyötyä kannalle ei voida tietää ellei ostaja ota selvää taustoista.

        Itse "ei kasvattajana" etsin kasvatukseen soveltuvia yksilöitä Euroopasta ja ihan nimekkäät kasvattajat olivat halukkaita myymään hyvillä selvitetyilla taustoilla olevia yksilöitä. On vain kiinni siitä että ottaa selvää itse ostajana taustoista ja pyytää kasvattajalta tarvittavat tiedot.

        Eri asia on tosiaan se onko siitä mitään hyötyä kannallisesti.

        Jos kukaan ei myy kasvatusyksilöitä muille kuin kasvattajille, niin kasvattajatkaan eivät voisi kasvattaa monimuotoista kantaa, koska kellään ei ole mahdollisuutta pitää kotonaan 15-30 näätää inhimillisissä oloissa.

        Aloittajalle suosittelen keräämään ensin vähintään 2000€ vararahaston, jolla kustantaa kaikki elukkotohtorin kulut tms yllättävät menot ennen kuin alkaa edes miettimään pennutusta naaraallaan. Kirjoita sillä aikaa paperille se millaisia näätiä haluat alkaa kasvattamaan ja millaisilla eettisillä ehdoilla. Mieti tarkkaan mikä on tavoitteesi ja millaisilla eläimillä siihen pääset. Kun nämä on tehty niin melkein takaan että se 4v on kulunut jas olet opinut näädän kanssa elämästä huomattavasti lisää ja olet mahdollisesti saanut kasvattaja nimen ja kummikasvattajan auttamaan alkuun hommassa. Älä lannistu, vaan käytä aika nyt hankkiaksesi naaraallesi meriitit näyttelyistä (samalla saat hyvää kokemusta fretin rakenteesta ja saata palautteen omasi rakenteesta ja soveltuvuudesta jalostukseen). Palkittujen eläinten pennut varmasti tulevaisuudessa halutumpia. Ole muutenkin yhteydessä muihin fretin omistajiin ja kasvattajiin tapaamisissa ja hakeudu juttusille, niin opit lisää.


    • Vakavaa hommaa

      Nyt kannattaa miettiä jos kasvattajanimen vielä joskus haluat. Tarkoitan siis sitä mitä joku tuolla ylempänä jo sanoikin että pimeällä pentujen teettämisellä menettää frettipiireissä kasvonsa eikä sinulle silloin myönnetä kasvattajanimeä! Joten kannattaa ihan tosissaan harkita sillä sitten kun olet täysi-ikäinen sinua saattaa harmittaa aikalailla kun kasvattajanimeä ei myönnetäkkään. Kasvattajanimeä hakiessa hakijan tulee myös olla hyvämaineinen, se on siis ehto kasvattajanimen saamiselle, eikä pimeästi pentuja teettänyt henkilö ole frettipiireissä hyvämaineinen, kaukana siitä!

      Pentueista myös lähes poikkeuksetta kuolee pentuja joka saattaa olla aika rankkaa näin nuorelle. Jos todella haluat frettejä kasvattaa ja tehdä pentuja, ala opiskelemaan pikkuhiljaa kasvattamista ja tarkempaa tietoa freteistä ja hae kasvattajanimi kun täytät 18. Varmasti saat sen kunhan sinulla on perustiedot fraeteistä hallussa ja halua oppia lisää. Ei kannata pilata haaveita hetken mielijohteesta ja kärsimättömyydestä. Ja varmasti osaat hieman vanhempana ja oppineempana hoitaa pennut ja emon paremmin kuin nyt, joten kannattaa ajatella frettienkin parasta.

    • Jessi6

      Mulla olis urosfretti jolla olen ajatellu joskus teettäväni pentuja. :) Ihan mielelläni lainaan herraa tähän hommaan jos saan itse yhden pennun myös. Ja yksi kaveri haluaisi kans ostaa yhen pennun. Poika on ollut terve ja on hyväkuntoinen ja hieno fretti. Ikää kohta 1v. Tuotu virosta virolaiselta kasvattajalta ja on soopelin värinen. Minkälainen naaras olisi? Minkä värinen ja miltä kasvattajalta on?

      • Puolueeton_

        Oivoivoi, huolestuttavaa luettavaa. Ihan noin tuomitsematta mieleen juolahtaa kuva nuorista tytöistä, jotka haluavat söpöjä frettivauvoja. Keskittykää vaan rapsuttamaan omia olemassa olevia otuksia, ja antamaan niille paras mahdollinen elämä :)

        Pahimmassa tapauksessa tietämättömissä käsissä tiine fretti voi jopa menehtyä, mikäli ravinto-arvoja sekä ylimääräisten mineraalien ja vitamiinien saantitarvetta ei osata laskea. Toinen mahdollinen ongelma on pentujen synnyttyä, kun niillä onkin kehityshäiriöitä tai rakenteellisia vikoja, perimästä tai sikiövaiheessa koetuista ravintoaineiden puutostiloista johtuen. Puhumattakaan rahamääristä, jotka menevät ultraäänitutkimuksiin sekä syntyneiden pentujen eläinlääkäritarkastuksiin. Vastuullinen kasvattajahan huolehtii myös niistä.

        Valitettavasti taas ensi keväänä/kesällä on TAKUU VARMASTI monen monta kotia etsivää kiertolaisrassukkaa, joita kukaan ei oikein uskalla/halua ottaa 'epämääräisen' taustan vuoksi...

        Eihän tehdä lisää orpoja ja mahdollisesti vielä kipeitäkin rassukoita tähän maailmaan, eihän ? :/


    • blaaaaaaaah

      Hei nyt oikeasti, tämä "kasvatusmeininki" oli ehkä tapana 90-luvun lopussa 2000-luvun alussa, mutta nyt ei todellakaan pitäisi enää tällä menetelmällä kasvattaa mitään elukkaa. Jos sukupuuta ei ole, älä yritä sitä omaa rakasta jalostaa. Ja jos vaikka onkin Virosta saatu hieno A4, niin onko se oikeasti kyseisen yksilön sukupuu? Frettejä syntyy ihan varmasti Suomen tarpeisiin rittävä määrä, luotettavalla sukupuulla. Suomessakin näitä uutta kotia etsiviä tulee jo nykyään ihan liikaa vuosittain, kun ei ole aikaa tai on allergiaa tai elämäntilanne muuttuu. Haluatteko oikeasti myydä frettejä koteihin, josta ne alle puolen vuoden iässä hylätään?

      -nimim. en todellakaan aio kasvattaa, koska hyviä koteja on liian vähän

    • Frettius IV

      Muuten ok, alle 18 ei saa myyntilupaa saati muita esin kantakirjoja.

      haki aikuinen hoitaja, jos löydät. ikävää luopua lemmikeistään.

    • qwedbgfbb
    • kokak

      Näyttää kyllä pahalta tuo ilmoitus, todella pahalta, varsinkin rokotusjutut, madotus ja luovutusikä.

    • DianeOne

      noniin päätit sittenkin ruveta sooloilemaan keskenäsi, toivotaan että emo ja pennut kuolevat synnytyksessä käsiin niin näet että kasvatushommat on tarkoitettu niille jotka asioista oikeasti jotain tietää.

      IHMISET, ÄLKÄÄ OSTAKO NÄITÄ PENTUJA

      • Hei haloo!

        Vahinko on jo tehty, parasta mitä voi toivoa on että nämä pennut myydään koteihin, joissa tiedetään oikeasti mitä fretti on etteivät pädy kiertolaisiksi, ja että tämä pennuttaja on tarkkana kenelle myy ettei vaan ole euron kuvat silmissä.
        Tärkeää olisi myös että jopa nämä ei-virallisten pentujen ostajat uskaltautuisivat mukaan yhdistysten ja liiton toimintaan, valitettavasti sinunlaiset ihmiset karkoittavat hyin nopeasti näitä ja pentutehtailu senkun kukoistaa.
        Sietäisit hävetä kun tuollaista tekstiä kirjoittelet.


    • Tollollo

      http://www.tori.fi/kymenlaakso/Fretin_poikasia_6237335.htm?ca=11&w=3

      Huhheijjaa kun on makia hinta, 50e halvempi kuin kasvattajalta. Taitaa tyttönen saada hyvät kesärahat poikasista, 2100e pennuista joihin menee iteltä muutama kymppi ruokiin ym.
      Taitaapi olla pelkkä rahan maku suussa eikä mikään muu, ei paljoo tunnu olevan ajatusta pelissä!

    • voihan vee

      No voi huh huh, että ihan MADOTETAAN pari kertaa ennen luovutusta!? Ja emosta (sekä isästä) näkee ihan suoraan kuvista etteivät sovellu kasvattamiseen. Ketjun aloittajahan voisi tänne kuitenkin laitella pentujen kuulumisia, montako syntyi ja montako kuoli ja niin edelleen. Toivottavasti kukaan ei näitä pentuja ostaisi, tässä oli taas yksi pentue joka pilaa Suomen frettikantaa. Hoh hoijaa mitä pelleilyä..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      424
      1849
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      190
      1507
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1421
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      168
      1386
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      990
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      933
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      921
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe