miksi??

pirkanmaalla asuva

Ihan vaan ajattelin kysellä, että miksi Pirkanmaan alueella ei ole yhtäkään frettiliiton hyväksymää kasvattajaa, joka kasvattaisi lemmikkejä elämän iloksi meille normaaleille ihmisille? Juuri tarkastelin frettiliiton sivuilta kasvattajia ja löysin yhden kasvattajan joka on aloittanut Pirkanmaalla frettien kasvatuksen mutta vain ja ainoastaan kasvattajille.
Olen vuosia ajatellut hankkia fretin, mutta se pieni ihana pentu tulee aikas kalliiksi, kun sen hakee pkt-seudulta. Bensa kun ei ole näinä aikoina kauhean halpaa.

Pistää vaan miettimään tällaiset asiat.

5

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pirkanmaalla asuva

      Ja lisäys vielä edelliseen..
      Se kasvattajan tuki olisi kuitenkin minun mielestäni tärkeää, niin ajattelin myös sitä että olisi paljon mukavampaa että kasvattaja olisi kuitenkin lähellä, jos apua/neuvoja tarvitsisi.
      Kaikki kasvattajat painottavat, että pitää olla alkuvaiheessa kiinnostunut kyselemään ja olemaan aktiivinen ottamaan asioista selvää, mutta oikeastihan suuri osa ihmisistä vain mielistelee saadakseen kaikin mahdollisin tavoin sen ihanan söpön frettipennun.
      Ja tämän olen joka vuosi huomannut.. hankitaan se pentu alku kesästä ja loppuvuodesta niitä sitten myydään apulassa tai täällä.
      Miksi pitää hankkia fretti jos ei ole valmis kuitenkaan hoitamaan kyseistä eläintä? En kritisoi niitä ihmisiä, joilla on puhjennut vakava allergia vaikkei ole esim. Ollut allerginen millekään eläimelle.

    • ehehahhah

      Hah hah, salli mun nauraa. Mitenkähän se porukka saa sitten frettinsä haettua ilman konkurssia Oulua ja Rovaniemeä myöden? Jos ei ole vara laittaa muutamaa kymmentä euroa bensakuluihin niin miten on vara sitten pitää lemmikkiä edes? Ja frettiliiton kasvattajista yksikään ei ole sellainen, että kasvattaisi vain kasvattajille yksilöitä. Eivät kylläkään myy yksilöitä kasvatukseen muille kuin frettiliiton hyväksymille kasvattajille eli puskakasvattajat eivät voi ostaa kasvatukseen yksilöä viralliselta kasvattajalta. Suurin osa pennuista kyllä myydään ihan normaaleihin koteihin lemmikeiksi

    • missäonpirkanmaa

      Eikös Lempäälä sijaitse pirkanmaan alueella, tai ainakin lähellä sitä? Tai sitten maantietoni on ihan päin sitä itseään, mutta E-Pic's Ferretsille ainakin on tulossa kaksi pentuetta ja kasvattaja asuu Lempäälässä. Ihan lemmikkifrettejä tuolta on tulossa eikä suinkaan kasvata pelkille kasvattajille, vaan ihan "tavallisille ihmisille". Jos ei kuitenkaan ole varaa lähteä pirkanmaalta pk-seudulle hakemaan frettiä niin miten ihmeessä sitten on varaa frettiä ylläpitääkään? Monilla ihmisillä on mennyt tonneja fretteihin ihan parinkin vuoden sisällä, frettien ruuat ovat kissojen ja koirien ruokia kalliimpia ja rokotukset samaten.

    • Jepjep

      "Ja tämän olen joka vuosi huomannut.. hankitaan se pentu alku kesästä ja loppuvuodesta niitä sitten myydään apulassa tai täällä.
      Miksi pitää hankkia fretti jos ei ole valmis kuitenkaan hoitamaan kyseistä eläintä? En kritisoi niitä ihmisiä, joilla on puhjennut vakava allergia vaikkei ole esim. Ollut allerginen millekään eläimelle. "

      Voin melkein vannoa, että yksikään SFL:n hyväksymältä kasvattajalta ostettu pentu ei löydy myynti-ilmoituksena kummastakaan. Kasvattaja haluaa näistä asioista tietää, jos pentua ei voidakkaan pitää, ja kasvattaja ITSE etsii uuden kodin pennulleen. Täältä ja apulasta löydetyt ilmoitukset ovat useimmiten virosta tuotuja frettejä, tai puskakasvattajia.

    • Syanidi

      http://taskuvarkaani.blogspot.fi/2012/08/katsaus-naatakuluihin.html?m=0

      Tuolta näkee hieman fretinomistajan rahallisia kuluja, joten bensakulut ovat aika pieniä muihin rahanmenoihin verrattuna. Kannattaa siis varautua siihen ettei se fretti mikään kovin halpa lemmikki ole.

      Ja mikähän kasvattaja muuten oli kyseessä, joka SFL:n sivujen mukaan Pirkanmaalla kasvattaa mutta vain kasvatusyksilöitä kun liiton sivuilta ei sellaista löytynyt ollenkaan. Samat vanhat kasvattajat siellä näkyi eikä yhtään sitten uutta viime näkemän ollut tullut. ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      56
      861
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe