Vuokraponi, olenko valmis? (rehellisiä ja asiallisia kommenteja ja mielipiteitä)

pomppuponi

Eli siis olen 13 v tyttö joka täyttää 14 . Olen ratsastanut 5 v. ja minulla on ollut hoitohevosena n. 2 v. 160 säkäinen hieman "hermoheikko" wielkopolski . Osaan hypätä ja olen osallistunut joskus ridakoulun estekursille. Koulutasoni on helppoC. Osaan siis hoitaa, putsata kamat, loimittaa, taluttaa oikeaoppisesti, siivota karsinan, riisua ja laittaa satulan ja suitset ja gramaanit ym. ja pärjään kaikille ratsastuskoulun poneille ja hepoille.
Tiedän kuitenkin, että esim ruokinnassa tarvitsisin apua ,siksi en edes harkitse omaa hevosta muutamaan vuoteen.. Myös koulu- ja rahaasiat vaikuttavat tähän päätökseen. Nyt olen alkanut miettimään jos vuokraisin mummolani lähellä olevasta pienestä ratsastustallista kaverini kanssa ihanan 22 v. suokki ruunan kesäksi, sillä koulun takia kumpikaan ei pystyisi ottamaan vuokrahevosta ympärivuotisesti, myös välimatka vaikuttaa. Suokin omistaja on mukava ja varmasti auttaisi ja opettaisi asioita jos jossain asiassa emme pärjäisi. Kaverini on ratsastanut 6 v. ja osaa samat asiat kuin minä ( ja vielä enemmän) .
mitä mieltä ?

8

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katherine__

      Ekana kannattaa miettiä raha-asioita. Jos vuokraatte kesäksi, se tarkoittaa että otatte hevosen ylläpitoon. Tällöin yleensä te maksatte kaikki hevosen kulut ylläpitoaikana. Se ei ole ihan halpaa touhua.

      Lisäksi kannattaa miettiä, että onko 22v. suokki se, mitä oikeasti haluatte. Hevonen on jo aika vanha, joten se rajoittaa käyttöä ja varsinkin hyppäämistä. Onko siinä mitään ideaa, että esim. parin kuukauden ajan käytte vähän köpöttelemässä vanhalla pollella ja sitten kesän jälkeen palaatte arkeen? Parissa kuukaudessa ei oiekin ehdi edes tuohon hevoseen kunnolla tutustua.


      Enemmän ideaa olisi siinä, ettyä hankkisitte ihan tavallisen vuokrapollen.
      Moni vuokraa hevostaan esim. kerran viikossa. Tällöin siitä maksetaan joku kerta tai kuukausisumma ja vuokrapäivänä hoidetaan poni kuin se olisi oma.
      Kun vuokraus jatkuu pidempään, pääsette pidemmällä aikavälillä tutustumaan tähän heppaan ja käymään varmasti myös tunneilla.

      • pomppuponi

        raha- asiat ovat ok, sillä vuokra on halpa, omistajan kanssa pystyy kait neuvottelemaan laittaako ylläpitoon vai ei.totta on tuo ikä, sillä suokilla ei saa enää hypätä suuria.. koulussa ruuna on hyvä ja kaikki taivutukset ym onnistuvat vuelä vanhalla iälläkin


    • ummmum

      vittun satanan lahnat hevoset on ihan piiip jumalauta

    • Jos haluaa oppia kunnolla hoitamaan, on ihan turhaa vuokrata kerran viikossa. Siinä ei opi juuri sen enempää kuin jos ratsastaisi kerran viikossa ratsastuskoulun hevosella. Varsinainen oppiminen sekä ratsastuksesa että hoitamisessa alkaa vasta sitten kun saa hevosen josta vastaa itse täysipainoisesti, olipa kyseessä ylläpitohevonen tai oma.

      Jos suokilla voi kuitenkin hypätä, se voi ollakin hyvä vuojravaihtoehto kesäksi. Aloittaja ei kertonut kuinka korkeita esteitä on hypännyt, mutta viiden vuoden ratsastuksella (etenkin jos ratsastuskoulussa) tuskin kauhean korkeita. Kannattaa kysyä suokin omistajalta miten sitä voi käyttää. Voihan olla ettei aloittaja ole itsekään hypännyt korkeampaa kuin mitä suokilla saa hypätä.

      Mutta jos hyppäämistä on jo rajoitettu, sitä ei luultavasti saa muutenkaan kovin paljon rasittaa, joten kannattaa joka tapauksessa miettiä, vastaako sen kunto sitä mitä aloittaja hevoselta haluaa. Nuorempaa hevosta voi käyttää vapaammin.

      • katherine

        Missään nimessä kerran viikossa vuokraaminen ei ole turhaa. Siinäkin oppii paljon enemmän mitä ratsastuskoulussa, ihan jo sen takia että pääsee mukaan yksityishevosten maailmaan ja pääsee tutustumaan hevosenomistajiin ja seuraamaan erilaisten hevosten arkea.

        Ja mikä tärkeintä, siinä pääsisi seuraaman hevosten arkea nimenomaan ympäri vuoden.


    • Oppii toki, mutta mitä itse olen joskus sitä touhua seurannut, niin ei se ero mitenkään päätä huimaava ollut. Mutta jos muilla on toisenlaisia kokemuksia, niin hyvähän se vain. Joskus on mukava olla väärässä. :)

      On siinä kuitenkin iso ero, hoitaako hevosen täysipainoisesti päivittäin itsehoitotallilla, vai kerran viikossa ratsastuskoulussa tm täysihoitotalllissa, jossa talli tekee suurimman osan työstä, kuten ruokinnat joissa aloittajakin sanoi taritsevansa vielä apua.

      Tytöt osaavat jo perusasiat, saman minkä he oppisivat kerran viikossa vuokraamallakin. He hyötyisivät enemmän yp-hevosesta koska toimisivat sen kanssa paljon aktiivisemmin. Varsinkin jos he saisivat hevosen omistajalta apua kun sitä tarvitsevat.

      Olet kuitenkin oikeassa siinä, että suokki on jo aika iäkäs ja sen takia kannattaa harkita onko se paras vaihtoehto. Yleisellä tasolla, jos vaihtoehtoina on yp ja vuokra, niin suosittelen mieluummin yp:tä, mutta hevosen kunto vuokraajan tarpeisiin nähden on toki otettava huomioon. On parempi vuokrata kerran viikossa tervettä, hyväkuntoista hevosta kuin ottaa ylläpitoon hevonen jolla voi vain vähän käpytellä sinne tänne. No, oppisihan siinä sairaanhoitoa, mutta se taas ei vastaa alkuperäistä tarkoitusta.

    • sIR91

      Olen 22v Espoolainen.
      Etsisin siis Espoon puolelta vuokra hevosta.
      Itsellä kokemusta ei oo paljoakaan,mutta todellakin kova halu oppia uusia asioita ja olen todellakin kiinnostunut hoitamaan,ratsastamaan vuokrista.

      Joskus aikoinaan ratsastin 1vuoden ja nyt taas olen palautunut ratsastuksen pariin.
      Olen ehtiny käymään jo alkeiskurssit ja nykyään käyn 1x viikossa ratsastamassa.
      1v aikana ehdin käymään myös leirillä joka kesti 1vko. Siellä opeteltiin kaikkea ja esteitäkin hypättiin.

      Pysytysin hyvin kyllä koko viikon aikana tulemaan tallille hoitaa ellei tule muuta. Yleensä siis käyn su ratsastamassa.
      Ja ma-pe olen töissä,mutta töitten jälkeen ei ole yleensä mitään.

      Pääsen bussilla tulemaan ja välillä autolla. Omistan kyllä ajokortin mutten autoa.
      Ja voi olla että saan välillä ehkä autoa jostain lainattua.

      Missäköhän päin tämä talli sijaitsisi? Mietin yhteyksiä. Kuinka lähelle pääsisi julkisilla.



      Ja olen 155cm pitkä. Pystyn myös isojakin hevosia käsittelemään kuiten myös pieniäkin :-)


      Etsisin siis rauhallista ja mukavaa hevosta jolla voisin ratsastaa viikolla ihan milloin vain. Ja etenki on helppo ratsastaa eteen.
      Saa olla kyllä haastetta hevosessa. Tykkään haasteista :-)
      Ja tulevaisuudessa haluisin ehkä vielä kokeilla kisaamista :-)

      Onko tallilla sivustoa netissä ja kuvia minkä voisi vuokrata? Pääseekö bussilla kuinka lähelle? Vuokra hinta? Itse pystyisin maksaa 10-20€x.
      Olisi kiva jos ei pysäkiltä olisi hirveä matka tallille.


      Ja haluisin ehkä myös opetella hevosenkanssa esteitä. Menin silloin vuosia sitten. Kuten kerroin viestissä. Mutta aina tipuin...eli ohjeistusta sen kanssa.


      Ja tykkään tosi paljon haasteista!


      Toivottavasti olisitte kiinnostunut ja ottaisitte yhteyttä :)

    • Anonyymi

      Kyllä olen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe