raaka ruokinta?

miettijä

onko pakko antaa freteille raakaa ruokaa? jos on pakko niin mitä?

4

211

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fretti

      Fretti pärjää nappularuualla, kunhan antaa fretille tarkoitettuja nappuloita. Niissäkin on huimasti eroja, joten kannattaa olla tarkka laadun suhteen. Tällä hetkellä paras fretin nappularuoka, mitä markkinoilla on, on Totally Ferret.

      Lihaa ei siis pakko ole antaa, mutta raakaruualla on monia positiivisia vaikutuksia, ja siksi siitä on tullut frettienkin parissa niin suosittua. Raakaruokinta (luisten lihojen syönti) mm. ehkäisee hammaskiven muodostumista ja poistaa jo muodostunutta hammaskiveä, ja näin ollen ehkäisee myös ientulehduksia. Muita raakaruokinnan plussapuolia ovat mm. verensokerin pysyminen tasaisempana ja raakaruoka myös aktivoi frettiä aivan eri tavoin kuin nappuloiden syöminen.

      Raakaruokinta mahdollistaa myös sen, että fretille on mahdollista suunnitella yksilöllinen ruokavalio sen omien tarpeiden mukaan. Fretille sopii parhaiten kanan-, kalkkunan-, pienten jyrsijöiden- ja lampaanliha (lampaanlihaa saa antaa 1-2krt/vko). Punaista lihaa, kuten esimerkiksi naudan ja porsaan liha, ei tule antaa ollenkaan.

      • fretti

        Niin ja tosiaan, raakaruokinta frettien kanssa on aika tarkkaa, jotta fretti varmasti saisi kaiken tarvitsemansa. Kannattaa lukea frettifoorumeilla olevia raakruokintakeskusteluja, siellä puhutaan paljon siitä, mitä kaikkea fretille kannattaa antaa ja mitä ei.


      • miettijä
        fretti kirjoitti:

        Niin ja tosiaan, raakaruokinta frettien kanssa on aika tarkkaa, jotta fretti varmasti saisi kaiken tarvitsemansa. Kannattaa lukea frettifoorumeilla olevia raakruokintakeskusteluja, siellä puhutaan paljon siitä, mitä kaikkea fretille kannattaa antaa ja mitä ei.

        mistä saa raaka ruokaa? miten hammaskiveä hoidetaan tai ientulehdusta? kuinka paljon rahaa menee kuukaudessa?


    • Syanidi

      Hammaskiveä hoidetaan ssiis juuri raakaruoalla, jokka ehkäisee myös ientulehduksia. Jo syntyneen ientulehduksen hoitoon taas tarvitaan antibiootteja. Raakaruokaa saa useimmista eläinkaupoista (esim. musti&mirri, faunatar) ja www.vauhti-raksu.net ja www.kennelrehu.fi jotka toimittavat suoraan kotiovelle.

      Frettien raakaruokintaan on muitakin syitä, kuin ylläluetellut. Hammaskiven ehkäisemisen lisäksi raakaruoassa ei ole terveyshaittoja aiheuttavaa viljaa, kuten kuivaruoassa. Kuivaruokinta vaikuttaa negatiivisesti fretin yleiskuntoon ja terveyteen sekä aiheuttaa terveyshaittoja ja sairauksia kuten mm. insulioomaa. Raakaruokinnasta taas on hyötyä sairauksissa ja niiden hoitovaiheessa, se pitää fretin yleiskunnon hyvänä ja ravintoarvot täyttyneenä, pitää fretin turkin kunnossa ja pehmeänä (kuivaruoka ei pidä!) ja fretin terveys on raakaruokitulla fretillä keskimääräisesti aina parempi kuin kuivaruokitulla. Kuivaruoassa ei myöskään ole rasvapitoisuuden sesonkivaihtelua kuten raakaruokinnassa tehdään joten kuivaruokitut fretit jäävät usein ikävä kyllä ilman tarpeellista rasvamäärää pimeään vuodenaikaan, joka taas aiheurtaa sen että keväällä paino putoaa liian alas ja fretti jää alipainoiseksi sillä kuivaruoalla paino-ongelmaa on vaikea korjata.

      Fretin raakaruokinnasta voit lukea tarkempaa tietoa täältä:
      http://taskuvarkaani.blogspot.fi/2012/09/fretin-ruokalautanen.html?m=0

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4872
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      281
      2997
    3. 134
      1777
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      225
      1592
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1139
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      77
      1092
    Aihe