Alkuvarustus digijärkkärille

sdfsdgghd

Olen lähdössä Tansaniaan safarille ja kiipeämään Kilimajanrolle. Ostin Canon 7D:n rungon. Ei mitään aiempaan kokemusta järkkäreistä.

Mikä olisi hyvä aloittelijan alkuvarustus, jolla saisi maisemakuvia kirkkaissa - ja ehkä vähän utuisemmissakin - olosuhteissa? Ja parhaimmillaan kuvia kauempana olevista eläimistä?

Mistä saisi edullisimmin? Voitteko suositella hyvä foorumeja, joilta voisi kysellä lisää suosituksia?
Lisävarustus saisi maksaa max tonnin.

7

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole käynyt paikalla mutta TV ohjelmissa nähnyt maisemia ja olosuhteita.

      Ensin, opettele käyttämään uutta kameraasi jo kotona jolloin hutilaakit ja kokonaan puuttuvat jäävät vähemmälle.

      Tarvitset ainakin yhden vara-akun ja laturin sille, kohtuullinen ulkoinen salama lienee tarpeen sillä siellä on tosi pimeää yöllä ja yöt ovat pitkiä hamarien aikojen ollessa pelkkä vilaus.

      Tarvitset laajakulman/laajakulmazoomin. Koska runko on kroppirumko niin laajakulmaksi sopii joku 18 - 50 / 70 mm F2.8 lasi vakaajalla varustettuna mieluiten. Eläimiä varten, joita siellä on ihan erilaisia kuin täällä, tarvitaan pidempi putki. Monilla valmistajilla olevat 70 - 300 mm on lasi jolla elefantin saa kuvaan kauempaakin. Tässä IS tai OS on poikaa. Tuo lyhyt zoomi saa olla valovoimaisempi koska kuvannet myös iltaisin.

      Monopod on alla 100€ sijoitus ja käypä peli kuvattaessa hiemankin kauempaa zoomaten. Lisäksi tarvinnet repun joka sekin maksaa jotain.

      Jos noiden kahden lasin yhdistelmä maksaa liikaa niin tyydy esim. 18 - 200 mm yleiszoomiin siinä riittää laajakulma-alueelle ja lyhyeen zoomiin. Itselläni on Nikkorista kokemusta vaan ei muista. Nikkorilla kontrasti hieman laski kun kokeili kuvata pisimmällä 200 mm putkella mutta niitähän voi korjailla jälkikäteen.

      Onnea vaan matkaan! Reppu on aina mukavampi kantaa kuin laukku jos pitää kauan roikottaa ja siihen saa yleensä helposti vesipullonkin mukaan.

    • Kuuntele Opasta

      Varo paikallisia apinoita he voivat varastaa kaikki kuvausvälineesi ja voivat viedä paljon muutakin.
      Ei kun hyvä reppu kameralle kunnon jalkineet ja helteeseen sopiva päähine, aurinkolasit, voimakasta aurinkosuojavoidetta , onkin syytä
      huomata jotta nekin vaikuttavat kuvaamisessa.

    • Riittääkö kunto?

      Mieti sitäkin, kuinka painavaa kamerareppua haluat Kilimanjarolle raahata. Siellä kun olette vaelluksella kolmatta päivää ja polku nousee viiden kilometrin korkeudessa aina vaan ylöspäin alkaa kevyempikin kalusto painaa...

    • vaeltaja-65

      Osta Lekin vaellussauvat (ne on paremmat kuin tavalliset kävelysauvat ja lisäksi Lekillä on malli jota voi käyttää monopodina). Keveys on valttia. 28-300 superzoom jos yhdellä meinaa pärjätä. 24-120 70-300 tai 100-400 jos kahdella. Telessä ei kovasti kannata valovoimaan tuijottaa koska afrikassa ei valosta tule pulaa. Ja pokkari varalle! noin kaukana ei kannata olla yhden kameran tai objektiivin varassa. Ja varsinkaan vuorelle en lähtisi pokkaria raskaanpaa kantamaan.

      Itse ottaisin ensimmäiselle safarille järkkärin sijaan n.24-600mm Superzoomin( edullinen ja kevyt) Ja sen pokkarin. Riittävästi akkuja/paristoja sekä muistikortteja koska ilman niitä et voi otta ensimmäistäkään kuvaa. Ammattilaiset on erikseen joilla on kantajat kamoille.

      Ja opettele Kamerasi käyttö etukäteen jotta kuvaaminen ei vie kaikkea energiaasi ja saat kuvia. Pidä myös taukoa kuvaamisesta ja nauti sillä olet lomalla!

      Ps. noi millit tuli siis kinokoossa...

      • Tulkintaa

        >Ps. noi millit tuli siis kinokoossa...

        Aloittajalle: koska sanot olevasi vasta-alkaja, et ehkä välttämättä tiedä, mitä em. evästyksellä halutaan sanoa.

        APS-C-kennoisen Canon 7D -kameran ns. croppikerroin on 1,6. Jos sillä halutaan sama kuvakulma kuin kinokokoisessa eli "täyskennoisessa" kamerassa, pitää polttovälin millit jakaa luvulla 1,6. Jos täyskennoisella kuvaava käyttää 300 mm:n putkea, saat 7D:ssä vastaavan kuvakulman 187,5-millisellä (käytännössä 200-millinen ajaa saman asian).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe