fretti asiaa

VASTATKAA!!!

tarviiko frettejä olla kaksi? kuinka paljon häkki maksaa? kuinka paljon itse fretti maksaa kasvattajalta pentuna? mitä tavaroita fretti tarvitsee? kuinka kauan kaksi frettiä pärjäisi kahdestaan? miten hammaskiveä tai ientulehdusta hoidetaan? tarviiko fretti raaka ruokaa,onko sitä pakko antaa?

10

1089

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • frettiystävä c:

      ei tarvitse olla kahta, mutta yksi fretti tarvitsee todella paljon seuraa.
      fretti ei ole häkkieläin, eikä se saa olla pitkiä aikoja häkissä. jos kuitenkin haluat häkin jossa fretti voi olla esim siivotessasi tai kun olet koulussa, niin ferret nation on paras ja maksaa muistaakseni 250-300€.
      kasvattajalta fretinpentu maksaa 350€
      hammaskiveä ja ihentulehduksia voi ehkäistä niin että fretti saa lihaa ja luita ainakin kerran viikossa. muistaakseni freteillä voi eläinlääkärissä myös poistaa hammaskiveä.
      raakaruokinta on suositeltavaa mutta ei pakollista. monilla frettifoorumeilla kerrotaan paljon syitä miksi raakaruoka olisi fretille parasta mahdollista. jos kuitenkin haluat antaa nappularuokaa niin totally ferret on kaikista parhainta fretille, ja sitä saa tilattua ainakin zooplussasta.

      • VASTATKAA!!!!!

        tarvitseeko fretti leluja tai jotain muuta? voisitteko tehdä luettelon raaka ruuista?


    • frettieläjä 8 vuotta

      Hei!
      Jaloissani on pyörinyt kahdeksan vuoden ajan frettejä. Ensi keväänä häämöttelisi vielä yksi fretti laumaa jatkoksi.
      Meillä syödään kaikkea mitä vaan voisi kuvitella, että fretti pyydystää luonnosta itse. Ruokavalio koostuu kuitenkin aikalailla broilerista saatavista osista. Esimerkiksi kanankaulat, siivet, sydämet ja kaikki muu sellainen. Broilerin selkärangat eivät jostain syystä maistu meidän herroille eik valmiiks jauhettu maksa, mutta täytyy yrittää ujuttaa niitä vain jossain muussa muodossa! näiden lisäksi frettini syövät broileria jauhettuna ja kananrasvaa, sekä siihen täytyy sekoittaa mm. merilevää, kananmunankuorta, sekä oluthiivaa. toivottavasti saat tästä jonkinmoisen käsityksen. Kuitenkaan tämä ei ole kattavaohje mihinkään suuntaan. kunhan vähän antaa ehkä käsitystä millaista on raakaruokkia frettiä.
      Raakaruokinnasta kannattaa toki lukea frettifoorumeilta ja sieltä saat paljon muitakin vastauksia noihin kysymyksiisi. Tämän kahdeksan vuoden aikana olen kyllä huomannut, että paras lelu on ehdottamasti toinen fretti!! Toki ihminen voi leikittää frettiä ihan miten paljon vaan, mutta kurja totuus on, että olet aivan liian iso juoksemaan sohvan taakse saatikka rakentamaan ulkona fretin kanssa tunneleita.. Tämä ei nyt tarkoita sitä, etteikö fretti olisi onnellinen ilman toista frettä!

      Ole rohkeasti yhteydessä kasvattajiin. He kertovat varmasti mielellään freteistä ja niihin liittyvistä asoista.

      • VASTATKAA!!!!

        riittääkö kerran viikossa raaka ruoka ja totally ferret joka päivä 2 fretille??


      • frettiystävä
        VASTATKAA!!!! kirjoitti:

        riittääkö kerran viikossa raaka ruoka ja totally ferret joka päivä 2 fretille??

        riittää, liha ehkäisee hammaskiven syntymistä ja pitää purukaluston paremmassa kunnossa. (:
        totally ferrettiin kannattaa sekoittaa mukaan esim ziwipeakeja, (lammas tai peura&vihersimpukka) tai jotain muita laadukkaita nappularuokia esim genesis. näin ruoka on monipuolista tuleville freteillesi.
        meillä suosikkileluksi on noussut kissan lelu, jossa narun päässä on karvapötkylä, ja pötkylän sisällä kello. fretti tykkää jahdata sitä ikäänkuin saalista.


    • Syanidi

      Tottakai fretti tarvitsee leluja, tietenkin! Eläinkaupoista saa kissanleluja, kannattaisi varmaan käydä katsomassa.. Ja nukkumapaikaksi petejä ja riippumattoja. Jos olet frettiä hankkimassa niin suosittelen syvästi ensin hankkimaan perustiedot kuntoon, jotta fretit saavat oikeanlaista huolenpitoa. Kun suunnitellaan fretinhankintaa, etsitään niistä mahdollisimman paljon tietoa niiden ravintotarpeista, tilavaatimuksista, hoidosta, tavoista, tarpeista ja sairauksista, edes perustiedot. Frettiä ei voi mennä suin päin hankkimaan ilman että ensin ottaa eläimestä selvää tarpeeksi, sillä toisin kuin kissoista ja koirista, freteistä meille ihmisille harvoin kertyy tietoa ilman että sitä itse etsimme. Lisäksi tuosta häkkiasiasta, että jos sinulla on esim. oma huone ei häkkiä tarvita ollenkaan (kuten ei muutenkaan ltarvittaisi), sillä fretti voi olla esim. koulupäivien ajan huoneessa ovi suljettuna. Fretti on aivan liian aktiivinen eläin häkkiin eikä se sinne kuulu sen enempää kuin koirat tai kissatkaan. Laittaisitko kissasi häkkiin koulupäiväsi ajaksi?

      Kerran viikossa lihaa ja luita ei kyllä välttämättä riitä pitämään hammaskiveä poissa, vaan kannattaa sitten antaa ainakin se kaksi kertaa viikossa, mielellään vaikka joka toinen päivä jos et kokoaikaisesti raakaruokkia aio. Hammaskiven poistattaminen eläinlääkärissä on nimittäin ikävä operaatio, sillä eläin pitää tätä varten nukuttaa joka ei taas ole täysin riskitöntä. Lisäksi kuivaruoka itsessään siis aiheuttaa hammaskiveä, sekä muita terveyshaittoja ja sairauksia kuten insulioomaa. Raakaruokinta pitää fretin yleiskunnon ja terveyden hyvänä, tekee turkista hyväkuntoisen ja pehmeän, auttaa useimmissa sairauksissa ja pitää fretin paljon terveempänä ja parempikuntoisena kuin kuivaruoka. Raakaruokinta on fretin luonnollista ruokaa eikä fretin kuuluisi syödä kuivaruokaa ollenkaan. On siis vain eläimen parhaaksi syöttää sille raakaruokaa, kuten kuuluukin.
      Suosittelen sinua myös etsimään himan parempitasoisen paikan tiedonhankkimiseen freteistä, esim. frettiliiton foorumi joka löytyy www.frettiliitto.fi josta löytyy myös kasvattajien sivut. Googlesta löytyy myös etsimällä, ja suosittelen lukemaan läpi vs-fretit ry:n jo suljetun foorumin, jolta löytyy paljon informaatiota mm. raakaruokinnasta ja muusta.

      Fretin ruokinnasta, raakaruoasta, ravintotarpeista ja lisäravinteista voit lukea lisää täältä: http://taskuvarkaani.blogspot.fi/2012/09/fretin-ruokalautanen.html?m=0

    • Anonyymi

      Kannattaa ihan fyysisesti mennä tapaamaan frettejä jo omistavaa ihmistä tai kasvattajaa.

    • Anonyymi

      frettejä EI pidetä häkissä!

    • Anonyymi

      Vittumaisia ovat fretit. Sain syntymäpäivälahjaksi parin. Viikon päästä oli jo hermot riekaleina. Paskaa ja karvoja kaikkialla. Pureekin niin pirusti jos lähelle menee. Onneksi naapurin kissa söi ne kun oli ulos karanneet

    • Anonyymi

      On ne sitten kamalia otuksia. Kusee ja paskoo joka paikkaan. Haisee kuselle koko kämppä. Purevatkin niin perkeleesti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe