Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Oyj:t ovat "lyspylehmiä"

joillekin.

Joku kirjoittaja Facebookissa perusteli Niinistölle omaa johtajan asemaansa pitkillä yliopiston opinnoilla. Se on oikein koulutettujen osalta, mutta kuitenkin...

Mutta kuitenkin valtion omistamissa yrityksissä on todella paljon kaikenlaisia päälliköitä, suunnittelijoita, joilla ei ole minkälaista koulutusta. He ovat saaneet ne paikat hyvän kaverisuhteensa perusteella. He saavat älyttömän isoja palkkoja pystymättä itse mitään sen eteen tekemään, koska heillä ei ole tietoja-taitoja.

Yleensä nuo isopalkkaiset päälliköt, suunnittelijat ovat aikaisempia yksinkertaisia työntekijöitä, laatikkoiden heittäjiä, jotka eivät ole edes lukiota suorittaneet, puhumattakaan muista opinnoista.

Kun he eivät ole kyenneet mitään opintoja suorittamaan eikä edes mitään opintoja loppuun asti, millä lailla he ovat päteviä päällikköitä johtamaan tai suunnittelemaan? jos ei ole kykyjä omia asioita viemään loppuun asti, tuskin he kykenevät myös vaativampiin projekteihin.

Moni päällikkö jopa viettää työpäivänsä kotona vaimonsa kanssa pyörittämässä lapsiperheiden arkea ja työpaikalla käydään pelkästään sisään ja uloskirjoittautumassa. Ja ylityöt kerääntyvät.

Myös monella isommalla yritysjohtajalla ei ole kovin erikoista koulutustaustaa takana. Nykyään on todella paljon kyvykkäitä nuoria, joilla on erinomaiset taloustieteen koulutukset, ulkomaan opinnot ja kokemukset sekä muiden kulttuurien ja kielten erinomainen tuntemus, joka on hankittu opintojensa ohella. Mutta Suomessa mieluiten nuo johtajien isopalkkaliset paikat annetaan erittäin keskivertoisille ukoille tai alle sitä tasoa.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reijo7

      Kyllä olen kuullut tun suuntaisia kommentteja ennenkin. Vielä senkin, ettei se hyvin koulutettu ole kuitenkaan yhtään parempi sitä vähemmän koulutettuakaan sillä moneen johtajankin toimeen on parhaat edellytykset ne, että sille paikalle on niitä ihmisiä joilla on luontaiset lahjat kuhunkin tehtävään. Muutamat johtajat jopa karttavat niiten liian koulutettujen johto tehtäviin ottamista. On mielestäni aloja joitten matemaattiset tehtävätkin hoituu taskulaskimella, ei näitten johtajien tarvitse ollaa juuri peruskoulun oppimäärää korkeammalla tasolla. Itse tunnen yhden perukoulu tasioisen toimitus johtajan jonka johtoon kuuluu 6 huonekalujen ja kaapien päällystys hallia ja ne hallit ovat tosi suuria. Toimitusjohtaja on lähisukuani. Koulutettu johtaja voi olla ideaton mielikuvitukseton, ainoastaan omaa oppinutta päätään pystyssä pitävä tyyppi. Jolta puhekkin pitää ostaa periaatteella markka per euro

      Mutta Suomessa mieluiten nuo johtajien isopalkkaset paikat annetaan erittäin keskivertoisille ukoille tai alle sitä tasoa.

      Näin on kuten sanoit, mutta työn antaja valitsee sellaisen työntekiän joka on hänelle edullisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe