Kangasalan plussat ja miinukset

sasaa

Lähitulevaisuudessa olisi ehkä paikkakunnan vaihdos edessä ja olen ajatellut lähteä joko Kangasalle tai Tampereelle.
Haluaisin kuulla Kangasalan plussia ja miinuksia.
Tuttuja sieltä ei juurikaan löydy joten kahden pienen lapsen äitinä olisi mukava tietää löytääkö sieltä helposti uusia tuttavuuksia. :)

27

859

Vastaukset

 • Suosittelen ruutanaa

 • Plussat ettei täällä ikinä mitään tapahdu vaikka niin voisi kuvitella suomi24 juttujen perusteella.
  Asumiskustannukset Tamperetta halvemmat,ihan ok paikka vasinkin jos lapsia on.

  Ruutana tai ei,kaikkialla täällä on samanlaista.
  Paljon riippuu siitä mitä itse haet,jos on tottunut että kauppa on nurkan takana ja shoppailu kiinnostaa,niin valitse Tampere.
  Jos taas kuvittelet viihtyväsi hiljaisessa kylässä jossa on hyvät ulkoilumahdollisuudet ja Tampereen palvelut vieressä niin valitse Kangasala.

  Itse muutin tänne 2007 enkä tunne täältä ketään,silti viihtynyt olen.
  Syy muuttoon oli Tamperetta halvemmat hinnat ihan kävelymatkan päässä.

  Jos oikeata tietoa todellahaluat,ei sitä näillä palstoilla kannata kysellä.

 • Olen muuttanut Tampereelta Kangasalla vuonna 2009 ja viihtynyt oikein hyvin.Tuttujakin olen saanut ja ulkoilumahdollisuudet todella hyvät.

 • Sinulla on lapsia? Pysy kaukana ellet tunne päättäjiä ja kylän ökyjä! Rahat on loppu, kouluissa säästetään, mutta ökyille rakennetaan hulppeita luksuskerrostaloja, puistobulevardia ja kulttuuritaloa keskustaan kymmenillä miljoonilla!

  Tämmöistä hullunmyllyä elettiin viimeksi kasinotalousvuosina, ja varmasti vanhemmat palstalaiset muistavat miten se sirkus päättyi. Kangasalan päättäjät tuntuvat kuitenkin unohtaneen koko kurimuksen, ja elävät suurine manhattan-visioineen aivan kuin rahaa olisi loputtomiin (mitä nyt säästämään joudutaan "rahvaan" tarpeettomissa pikku-asioissa)

 • 48 vuotta kangasalla asuneena voin sanoa suoraan,että tämä kunta on täysin perseestä.yks sosiaalidemokraatti hallittee koko kylää renkeineen.

  • Kangasala on ollut kokoomus-johtoinen jo monen monta vuotta. Että se siitä!


  • paikkakuntalainen kirjoitti:

   Kangasala on ollut kokoomus-johtoinen jo monen monta vuotta. Että se siitä!

   sosiaalidemokraatti on sama kuin kansallinen kokoomus.


 • Oliskos syytä ensiksi tarkistaa nuo hoitopaikat lapsille jos niitä tarvitaan.Sitten koulut ja ne matkat sinne kouluun? Juu ja terveyspalvelut missäs ne ovat ? Ja kuinkas sinne pääsee? Ei ihan parasta tarjontaa mielestäni.Keskusta siis kirkonkylä Kangasala jos ei muuta tarvi.

  • Kymmenen vuotta täällä asuttu eikä mitään moittimista. Oikeasti hieno paikka.


 • Plussaa
  -lyhyt matka kaupunkiin
  -uimahalli ja kirjasto, huippuja!
  -luonto, harjut ja ulkoilureitit, kyötikkälä

  Miinus
  -keskusta on hiljainen, kaupoille lähtee mielummin Lentolaan tai tre:lle
  -jo aiemmin keskusteluissa mainittu päättäjien tapa ohjata rahaa vähemmän tärkeisiin kohteisiin, esim kulttuuritalo (tätä kyllä tehdään muuallakin, ei vain Kla:lla)

 • Itse asun Kangasalla ja voin sanoa että tämä kunta on täysin epäonnistunut paikka.
  Tänne rakennetaan kulttuuritaloa, suunnitellaan hotellia vaikka juuri yksi hotelli lopetti kun ei kannattanut ja samaan aikaan koulut ja terveyskeskus rapistuvat.
  Vanhuksille tämä paikka on paratiisi, mutta nuorille helvetti.
  Kangasalan ja Pälkäneen rajaseutu on ainoaa kaunista paikkaa.
  Vuokrat täällä ovat melkein jopa Tamperetta kalliimmat.

 • Kangasala on ollut muuttovoittoinen kunta jo monta vuotta. Tänne siis muuttaa enemmän väkeä kuin lähtee pois. Lenkkeilymaastot on hyvät, on monta uimarantaa, uimahalli. Ei tämä mikään paha paikka ole asua. Varmaan samanlainen kuin useimmat muut kunnat.
  Tampere on lähellä, jos tarvitsee jotain, mitä täältä ei saa. Tamperen kulttuuritarjonta on myös lähellä; teatterit, Tampere-talo, elokuvateatterit ym.
  Kangasalan keskustaa en voi kehua, jotenkin se on rakennettu pilalle. Tervetuloa vaan tänne.

 • Kyllä täällä asuu ja Tampere talossa hyvät konsertit!

 • ihan ok kunta asua niin kauan kun ei tarvi kunnan palveluita. esim. terveyspalvelut, kaikki perseellään. perheneuvola, lasten suojelu yms. kaikki lapsiperhettä koskeva on unohdettu kokonaan ja palvelut sen kun huononevat vuosivuodelta.
  päiväkodit ja koulut rapistuu, home ongelmat peitellään näissä täysin.
  muttga ikävä tosiasia, olen täältä kotoisin enkä osaa lähetä poiskaan kun asuminen edullisempaa kuin tampereella. tosin nyt suunnitelmissa asunnon myynti ja äkkiä pois koko pitäjästä ennekuin lapset ehtivät yhtään isommiksi ja joutuisi kaverit jättämään.

  • Näin useammalla paikkakunnalla ja kierroksen jälkeen Kangasalle kotiutuneena voin sanoa, kokemuksen rintaäänellä, että ne terveyspalvelut, perheneuvola ja lastensuojeluasiat ovat ihan samassa jamassa kunnassa kuin kunnassa.
   Kangasala on hyvä paikka, turhaan täältä pois lähtee. Tuut vaan pettymään.


  • Kangasala rules kirjoitti:

   Näin useammalla paikkakunnalla ja kierroksen jälkeen Kangasalle kotiutuneena voin sanoa, kokemuksen rintaäänellä, että ne terveyspalvelut, perheneuvola ja lastensuojeluasiat ovat ihan samassa jamassa kunnassa kuin kunnassa.
   Kangasala on hyvä paikka, turhaan täältä pois lähtee. Tuut vaan pettymään.

   Itselläni ei ole terveyspalveluista kuin hyvää sanottavaa - on ollut onni asioida tutun omalääkärin kanssa yli 20 vuoden ajan! Hammashoitokin on välillä sujunut kunnallisella puolella ihan hyvin, nyt on tosin kiireettömänä saanut odotella kutsua yli puoli vuotta. Liikuntamahdollisuudet on erinomaiset ja tänä kesänä mm. ilmaantui lenkkipolun varrelle muutama kuntosalilaite. Varmasti kunnan väki yrittää parhaansa tiukkojen resurssien puitteissa.
   Asunnot tosin eivät taida olla halvimmasta päästä Tampereen ympäristössä, mutta silti olen valmis toivottamaan kaikki veronmaksukykyiset uudet asukkaat tervetulleiksi.


 • Ainoa vika täällä näyttää olevan että 90% väestöstä ainakin tämän ketjun perusteella tuntuu olevan perusnegatiivisia ihmisiä.
  Vaikka lotossa voittais,niin ei löydetä kuin negatiivisia puolia asiasta.

  Jos tavalliselta kaduntallaajalta kadunkulmassa kysyy onko Kangasala ok paikka,varmasti palaute on positiivista.
  Ei näillä palstoilla pyöri kuin elämäänsä kyllästyneet elämäntapavalittajat joilla mikään ei ole ikinä hyvin.

  Nimimerkki yrpäkin on urhoollisesti jaksanut asua 48v kylässä josta ei positiivista sanottavaa löydy. Ei yrvällä koskaan ole muutto käynyt mielessä sinne missä asiat ovat niin paljon paremmin?

  • ois kiva asua joskus kangasalla ja tehda uraa sahkoasentajana. putkiasentajana. lvi-asentajana. taksikuskina. sahkoasentajana. sahkomiehena. autokauppiaana. rekkakuskina ja taksikuskina. graafikkona ja mainosmiehena


 • kiva paikka.. Plussana mainittakoot vehoniemen automuseo

  • Kuhmalahteen kun siellä ne palvelut ovat.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kuhmalahteen kun siellä ne palvelut ovat.

   Kuhmalahdessa ei ole kun juoruakkoja ja muutamia namusetiä.


 • itseasiassa, voin sanoa että hyvinkäällä, lempäälässä ja jopa tampereella asuessa olemme lapsiperheenä kokenut kaikki palvelut paljon sujummaksi kuin kangasalla.

  tuntuu että täälä kangasalla jopa lastesuojelu takkuaa. lapsia asuu oikeasti likaisissa kodeissa, juppo tai narkkari vanhempien kanssa eikä asiaan puututa millään lailla. ja ihmetellään sitten kun rikoksia alkavat tekeen nuorempina ja huumeet lisäntyy. näin ehkä vähän joka paikassa, mutta kyllä olisi lastensuojelun puolella puututtava jo tähän tilanteeseen meidän kunnassa!!

 • Plussat : kaikki muu paitsi ...
  Miinukset : Lapset (vanhemmat) eivät saa tarvittaessa apua. Lasten psygiatri täysin kykenemätön toimimaan ammatin vaatimalla tavalla ! Mielivaltaisia päätöksiä tutustumatta " tapaukseen " lainkaan!
  Moni tuntuu valittavan "rahojen väärin sijoittelusta", niinhän toimitaan myös täällä Tampereellakin. Täällä on tärkeintä tunnelit, ratikat, maauimalat ym ym. Vanhukset on unohdettu jo ajat sitten.
  Mutta lasten (perheiden) ongelmiin ja hyvin vointiiin vielä panostetaan, mitä kangasalalla ei todellakaan tehdä.

  • Markku Lahtinen Kangasalan mulkuin mies.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Markku Lahtinen Kangasalan mulkuin mies.

   Tuon ent. kaava- ja mielipidevaikuttaja Lahtisen Velipoika teki ammattiuransa nyky-Kangasalan itäkolkissa, juuri sellaisilla alueilla, jotka Markun mielestä haisee ja pitäisi suunnilleen räjäyttää. Mutta täällä haja-asutusalueilla Markun Velipoika on arvostettu toimija yhteisössään ja vetänyt maaseutulippua salkoon monissa eri yhteyksissä. Samaa sukua, eri maata.


 • Avoimuus ennenkaikkea. Kunnan työpaikat avoimeen hakuun. Koulutettuja kyllä löytyy omasta kunnasta.

  • Mää asunkin asemalla.eiks se oo vähän niikuin Tampereelle asuis.mitä häh.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  121
  1794
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  56
  1446
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  709
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  637