Aihe

Ruotsia mieluummin kuin venäjää

näin on..

Suomalaiset opiskelisivat peruskoulussa pakollisena vieraana kielenä mieluummin ruotsia kuin venäjää, kirjoittaa Hufvudstadsbladet. Lehden teettämässä kyselyssä 60 prosenttia vastaajista ilmoitti, että valitsisi ruotsin vieraaksi kieleksi, jos valinta pitäisi tehdä ruotsin ja venäjän väliltä.

Naiset suosivat ruotsia opiskeltavana kielenä eniten. Myönteisimmin venäjän opiskeluun suhtautuivat 18-24-vuotiaat nuoret miehet. Heistä yli 80 prosenttia opiskelisi venäjää mieluummin kuin ruotsia. Myös 65-70-vuotiaat miehet valitsisivat peruskoulun pakolliseksi vieraaksi kieleksi venäjän.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/hbl-ruotsia-opiskeltaisiin-mieluummin-kuin-venajaa/617294/

8

<50

  Vastaukset

  • Koska ruotsi valittaisiin mieluummin, niin siksi sitä pitää kaikille pakottaa, svekologiikkaa parhaimmillaan.

  • Selkeä enemmistö kannattaa ruotsin opetusta peruskoulussa pakollisena kielenä. Asia on jälleen todettu selvästi.

  • Uskomaton tulos! Jos olisi pakko valita ruotsin ja venäjän välillä, niin lähes puolet (40 %) valitsisi venäjän - ja nuorista miehistä valtavan suuri enemmistö (81 %)! Tuloksen täytyy olla kauhea järkytys pakkoruotsittajille. Kysymys on tietenkin hieman hassu, sillä olisi pitänyt kysyä, minkä kielen valitsisitte toiseksi vieraaksi kieleksi englannin jälkeen. Nythän on niin, että toisin kuin ruotsi, englanti ei ole Suomessa lailla säädetty pakolliseksi, mutta silti yli 90 % valitsee sen ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi. Nyt pakkoruotsi on tulppana toisen vieraan kielen valinnalle. Siihen kansa haluaa muutosta.
   En olisi ikinä uskonut, että HBL:n gallupiin venäjä olisi saanut tuollaisen suosion. Oma arvaukseni olisi ollut, että 80-90 % olisi valinnut ruotsin ja 10-20 % venäjän. Mutta nyt tilanne on jo 60-40!

  • "Pelkkä peruskoulu ei enää riitä - jatko-opinnot pakollisiksi?
   Pelkkä peruskoulu ei enää riitä työmarkkinoilla: vain peruskoulun suorittaneista alle 30-vuotiaista vajaat 40 prosenttia on työllistynyt.
   Ensi vuonna voimaan tulevaa koulutustakuuta voi jo pitää askeleena tähän suuntaan, sanoo valtiosihteeri Tapio Kosunen opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

   Vaikka takuu ei määrää ketään opiskelemaan peruskoulun jälkeen, se varmistaa, että jokaiselle on jatkopaikka. Tavoitteena on, että vuosikymmenen lopussa yli 90 prosentilla 20-24-vuotiaista on perusasteen jälkeinen tutkinto."

   http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/pelkka-peruskoulu-ei-enaa-riita-jatko-opinnot-pakollisiksi

   Nämä Talan ihannoimat kouluja käymättömät persunuoret ohjataan nyt opiskelemaan, päivärahaa ei enää tipu loisimalla.

   • Ilmeisesti 81-prosenttia 18-24-vuotiaista nuorista miehistä on mielestäsi kouluja käymättömiä persunuoria, vai liittyykö kommenttisi linkkeineen mitenkään tähän ketjuun ja aloitukseen?


  • "Pelkkä peruskoulu ei enää riitä työmarkkinoilla: vain peruskoulun suorittaneista alle 30-vuotiaista vajaat 40 prosenttia on työllistynyt."

   Yli 60% alle kolmekymppisistä vain peruskoulun käyneistä on työttömänä.

   "Suomesta löytyy jo noin 110 000 20–29-vuotiasta, jotka ovat käyneet vain peruskoulun. Heistä reilu puolet on työttömänä, eikä kolmannes edes etsi työtä."

   http://www.lapinkansa.fi/Mielipide/1194786496445/artikkeli/toinen kasi antaa kun toinen ottaa.html

  • Jos monella tavAlla rasitteellisella venäjällä on tuollainen suosiO suhteessa ruotsiin, niin miettikääpä tilannetta, kun KAIKKI maailmankielet otetaan lukuun!

  • Vapaa kielivalinta sais varmasti eniten kannatusta jos sitä kysyttäis. Voihan olla
   että sitä on kysyttykin mutta sensuuri hoitaa niin että tulos ei pääse julkisuuteen

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9914
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   5131
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3202
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   58
   3061
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1448